אני מתלבטת אם ללמוד הוראה או לא....
שפכו יתרונות וחסרונות 
יעזור ממשש!!!
אני מתלבטת אם ללמוד הוראה או לא....
שפכו יתרונות וחסרונות 
יעזור ממשש!!!
זה בעיקר העניין שמי שרוצה למצות את השכל שלו ולפתח אותו ברמה המקסימלית הוא לא באמת מוצא שם את עצמו, זה לא דורש אינטליגנציה מאד מאד מפותחת כמו שמבקשים מאנשים שלמדו מדע וכו'....
מצד שני, אנשים שמתאימה להם העבודה של ההוראה והם יודעים איך לעשות את זה יכולים לעזור ולהשפיע המון....
כבר לא יודעת מה להחליט !!
באוניברסיטה בכל אופן זה ממש לא ככה!
קודם כל- זה לא "תואר" בפני עצמו. האדם בוחר לו תואר ומוסיף לו תעודת הוראה. ממילא ממש לא בטוח שזה "מקצוע" קל (תלוי במה התואר עצמו. מי שעושה תואר בכימיה במטרה להגיע להוראה אינו נבדל מאחרים העושים עמו תואר בכימיה, יתרה מזו- נוספים לו קורסים בתעודת הוראה).
חוץ מזה שאולי תעודת הוראה נחשב לדבר קל, אבל זה די מייגע. קורסים בהוראה הם דבר די מעיק. רוב הקורסים לא תורמים כלום להשכלה האינטלקטואלית ובטח שלו להתמקצעות. עבודות מעצבנות ללא תכלית ועם המון צורך בידע לחפור ולמרוח.
העבודה קשה מאד. התמודדות חינוכית, רגשית,לימודית עם תלמידים והוריהם,עם הניהול והפיקוח ודרישותיו המשתנות אחת לבקרים, שעות העבודה ארוכות ודורשות המון עבודה בבית, השתלמויות חובה ועוד ועוד..
מורה ותיקה- 29 שנים בהוראה . כך שאם זו לא שליחות עבורך-עשי לך ולכולם טובה ולכי ללמוד משהו אחר.
בהצלחה!
ולא למדתי הוראה...
אני חושבת שתלוי מה את רוצה ללמד. אני מראש רציתי ללמד את מקצועות המתמטיקה והפיזיקה, ואני חושבת שבשביל ללמד אותם צריך קודם כל ידע משמעותי במקצועות האלה. ידע גבוה בהרבה ממה שלומדים בתיכון, כדי לתת לתלמידים שלך אופק. חוץ מזה שברגע שאת לומדת את המקצוע הזה כמקצוע ובנוסף עושה תעודת הוראה - יש לך אפשרות גם להתפתח במקצוע עצמו כי מי יודע האם תרצי תמיד להיות מורה? ואולי תלמדי תואר שני/שלישי ותהפכי להיות מרצה (הרבה יותר נוח ומשתלם, פחוןת אידיאליסטי)? ואולי המחקר יעניין אותך?
למה מראש ללכת להוראה (עשיתי תעודת הוראה, אבל אני לא חושבת שלימודי התעודה גרמו לי להיות מורה יותר טובה. למי שיש כישרון להוראה, ויכולת למידה עצמית, לימודי ההוראה הם די מיותרים. כך לפחות אני רואה את זה).
לעומתי - אחותי למדה חינוך מיוחד, ואחרי 15 שנה עבודה בתחום למדה תואר שני וכיום היא בשלישי בתחום ליקויי למידה - שם יש משמעות גדולה להבנת הנפש של הילד, הליקויים איתם הוא מתמודד ודרכי הטיפול. זה כן מקצוע שצריך ללמוד בתור מקצוע הוראתי-טיפולי בנפרד.
יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?
אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.
לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/