אם שכר המינימום עלה
זה אומר שהמשכורת שלי עכשיו שווה פחות. הווי אומר : ירדה.
למה אין חוק שמחייב העלאת שכר כללית בהתאם למדד / להעלאת שכר המינימום????
אם שכר המינימום עלה
זה אומר שהמשכורת שלי עכשיו שווה פחות. הווי אומר : ירדה.
למה אין חוק שמחייב העלאת שכר כללית בהתאם למדד / להעלאת שכר המינימום????
מושיקואלא ביחס למדד.
העלאת השכר לא מייצרת כסף או מוצרים, היא גורמת לחלק אחרת את הכסף [ובמילא המוצרים] שקיים כבר. אם רוצים להשאיר את החלוקה הנוכחית, אפשר לא להעלות בכלל את המשכורות.
[אם יצמיד את כל המשכורות לשכר המינימום, זה בעצם שכל השכירים, עניים ועשירים, ירוויחו על חשבון העצמאים, עניים ועשירים]
צפו לעליית המחירים בסופר, באותו יום שבו יעלה שכר המינימום.
זה שעלויות של מעסיקי העובדים בשכר מינימום קופצים באופן אוטומטי, כמו למשל קופאיות וכו'...
נניח [האחוזים לדוגמא בלבד, אבל העיקרון יהיה נכון גם לגבי אחוזים אחרים] ששכרה של הקופאית עלה ב20%, ושכרה הוא 10% ממחיר המוצר, מחיר המוצר אמור לעלות ב2%.
עבור מי שגם שכרו עלה ב20% זה עדיין משתלם.
הגדלת שכר המינימום, לא נועדה לייצר כסף חדש.
היא נועדה לחלק את הקיים, בצורה שנראית הוגנת יותר בעיני מקבלי ההחלטות. [עקרונית, לא נכנס לבחון מה באמת עובר להם בראש].
מה גובה שכר המינימום שייצור איזון נכון - אני ממש לא יודע.
ותן טלנדיר ששומעים מאנשים הערכה והתפעלות ממעשה כלשהו של הממשלה או מחוק כלשהו.
נדמה שלא משנה מה יעשו, דבר אחד, או הדבר ההפוך לגמרי - תמיד יתלוננו.
לכן למדתי כבר לא להתרגש יותר מידי מתלונות. אנשים אוהבים להתלונן כי אוהבים להתלונן.
בסופו של יום, כמה שזה מפתיע - דווקא נראה שאנשים יחסית חיים בארץ די טוב. אז נכון שאנחנו לא חיים בארמונות הפאר של סעודיה או איזו נסיכות ערבית - נכון, אבל החיים כאן יחסית בסדר, ואנשים לחלוטין, לחלוטין לא מתים מרעב בישראל.
בעיקר מצחיקים אותו "מעמד הביניים" שיודע לבכות ולבכות ולבכות - ורגע לאחר מכן לנסוע לחו"ל לחופשה של שבועיים, עם המלונות הכי מפנקים וכו'...
נו, באמת.
למשל כי אלו דברים שנעשו בדרך נכונה.
והורדת מחירי הגבינה הצהובה - תלכי לאדמין שיסביר לך למה אסור להתערב מבחינה ממשלתית במחירים שונים
אז הנה, תמיד יהיו שיתלוננו...
קשה לי להאמין שיש דבר אחד שהממשלה עושה שממש כולם יאהבו (בכולם, אני גם לא מתכוון ל100 אחוז - אפילו "רק" 90 אחוז...).
כל פעם יצאו ויצעקו, אבל ימשיכו לחיות "טוב", למרות ההכחשה...
"הכל סובב את האשכנזים". ![]()
המדינה משך שנים הגנה על הקודמות ולא איפשרה להתחרות בהן (חמור בפני עצמו, אגב) - ואז ביום אחד הכריחה אותן לאפשר להשתמש בתשתיות שעליהם השקיעו מליונים - למתחרים הכי פרועים שלהן.
למה רק קצת גזל? כי משך שנים המדינה איפשרה לחברות הללו (ולעוד רבות אחרות) לגבות(לחמוס) מליונים מהלקוחות שלהן בגלל העדר תחרות.
אז קצת מגיע להם....
מה שקרה בפועל זה אכן ירידה מבורכת של המחירים, אבל גם ירידה ברמת השירות. חוקי התחרות החדשים (כדי למנוע הפיכת לקוחות החברות החדשות לסוג ב') מונעים מחברות הסלולר אפשרות לתעדף לקוחות שמשלמים יותר ובפועל הרשתות הסלולריות סתומות.
היום אם אני רוצה להזמין שירות פרימיום של רוחב פס מובטח, אסור להם לפי החוק למכור את השירות הזה.
עד לפני מהפיכת הסלולר היינו מגיעים לשטח עם מודם סלולרי, מרימים שידור חי והיה עובד מעולה. מאז מהפיכת הסלולר אנחנו חיביים לעבוד עם קווים של בזק מאחר ורשתות האינטרנט בסלולר עמוסות וחנוקות ולא שמישות בכלל בארועים גדולים.
ככה זה שמתערבים בשוק.
בשוק חופשי היו נוצרות חבילות מחירים מתאימות לכל סוג של לקוח, וחברות מתחרות קטנות היו יכולות לתת כיסוי חלקי ובעייתי אבל זול יותר.
וכל אחד היה בוחר את מה שמתאים לו...
מגזל של כל הציבור במשך שנים.
שום דבר עוד לא מושלם.
אבל לדעתי עדיף קצת פחות שירות ועוד אלף שקל בכיס כל חודש..
גזלו אותם? אולי הגונב מגנב פטור...
חוקים הגנו עליהם עד היום, חוקים שינו את זה.
רק צריך לדעת שזה היה מעבר ממצב לא מושלם למצב אחר.
צריך היה לאפשר לכל מי שרוצה להתחרות, ולעזוב את אחיזת החנק הממשלתית.
מושלם יהיה רק בגאולה השלמה...
אגב, כל הרפורמות שמדברים עליהם בחלבי או בכל תחום- הכל ככה שמכניסים עוד חברות אבל לא פותחים לגמרי?
ומה יהיה עם תחרות בחשמל? יש פוליטיקאי שסימן את זה כבר כמטרה???
אפשר לייבא עכשיו יותר חלבי ושופרסל כבר משיקה מוצרים כאלו.
הוא מדבר בעיקר על הגבינה הצהובה ועוד קצת שהתחילו מחירים לרדת.
הם תמיד עלולים להזיק למי שמתחיל איתם (הרי חברת החשמל היא מאפיה אחת גדולה)
ואף אחד לא מסוגל להתמודד בלי חשמל, בניגוד לדברים אחרים..
"היד על השאלטר" (של החשמל במדינה).
מקורות (מים)
רשות שדות התעופה (אין נמל תעופה מתחרה. שביתה בנתב"ג ואין יכולת לטוס לחו"ל).
אם חח"י לא הייתה גוף גדול ומונופוליסטי כמו שהיא, היא מזמן הייתה פושטת רגל.
ההגבלות הם לא רק מהממשלה. לא כל אחד מסוגל להקים תשתית סלולר מאפס. זה שוק שמאופיין בהרבה הרבה הוצאות קבועות התחלתיות, וכמעט אפס הוצאות משתנות.
בס"ד
בכמה החליטו להעלות- ב2 שקלים בלבד מ23 ל25 ש"ח לשכר המינימום!!!
ואם גם נעשה חישוב שהדלק מתייקר, מוצרי יסוד עולים, והכל רק מתייקר ויש הטלת מיסים- אז אין העלאה בגרוש!!!!
לכן לא מתרגשת מה2 שקלים שנוספו לי למשכורת כמחליפה בגני ילדים ביישוב שלי. ומה עם הזקנים' החולים, ניצולי השואה והנכים(שאני אחת מהם- מקבלת לפחות קצבת נכות עלובה של 2500 ש"ח- גילוי נאות) מה איתם?!!!
הם לא מקבלים גרוש לשכר.... לקצבה זה נקרא אצלם מביטוח לאומי.
אני הייתי מוכנה אם כבר לוותר על ה2 שקלים האלה ולתת למי שבאמת צריך/כה!!! זוועה שיש במדינה גם רעבים ללחם!!!!
נתפלל לטוב ב"ה אמן!!
במדינה. נקודה סוף.
זה בניגוד למדינות שונות בעולם, קפיטליסטיות יותר או סוציאליסטיות יותר. במדינת ישראל אין באמת דבר כזה רעב - זה אמירה לצורכי פתיחת הלבבות של בני ישראל הרחמנים, כדי לעזור לנזקקים (שבאמת נזקקים - אבל לא רעבים ללחם)
ואני מדבר כי אני קצת מכיר את העולם הזה, אמא שלי היא עובדת סוציאלית. ואני אומר לך - משפחה שבה לכל ילד יש פלאפון, לעיתים סמארטפון, ועם חבילה, ויש להם טלוויזה בבית עם לווין - וטוענים ש"הם רעבים" - סלח לי, הם לא רעבים, הם נצלנים.
אם משפחה לא יודעת להתנהל כלכלית והאבא מעדיף להשקיע את הכסף בסיגריות, או ברכב, במקום לנסוע בתחבורה ציבורית, כי הוא "מפונק", ואז הם מתלוננים שהם "רעבים ללחם" - הם לא רעבים ללחם, הם מפונקים.
במדינת ישראל, אין באמת אדם שאין לו בצורה מוחלטת מה לאכול והוא יגווע ברעב. דבר כזה יקרה לא בגלל הכרח אלא בגלל רצון של אותו אדם לאמלל את עצמו.
ואני מצטער שאני חד כזה, אבל זאת האמת. אני מכיר מספיק משפחות נזקקות, חילקתי למספיק כאלו בעיר שלי מתנות לאביונים, קמחא דפסחא, וכו' וכו' - ואכן, חד וחלק - זה לא נכון, אין רעב ללחם. את הבסיס כן יש. (או "יכול להיות") - אולי לא הרבה מעבר לבסיס, זה נכון. מילקי כל יום לא יוכלו לאכול, נכון. יתכן בהחלט שגם לא יוכלו לאכול עוף כל יום.
אבל להציג מצג שוא כאילו יש ילדים שלא יכולים לצאת לבית ספר עם סנדויץ עם גבינה או סוג אחר של ממרח בסיס - זה טריקים של עמותות סיוע, שרוצים פשוט - בהיגיון בפני עצמו, בהחלט - למקסם את הכסף שהם יכולים לקבל מהנדבנים השונים.
ואז הם "מורידים" את הממוצע.
ומי שחי באמת. לא משקר בתלוש וכו'
גם אם ההכנסה שלו נמוכה, הוא לא נחשב נזקק.
ולא זכאי לכל ההטבות.
קחי חוק הכי הזוי.
זוג נשוי- הבעל עובד?
זה לא משפיע על האפשרות של האשה לקבל הבטחת הכנסה.
משפחה חד הורית-
מזונות (נגיד שזה היה מגיע לסכום הכנסה כלשהיא)
זה נחשב להכנסה של האשה!
לא לוקחים בחשבון שזה הכנסה יחידה!!
ואז היא באה לבקש השלמת הכנסה ומחשבים לה את המס\זונות, ועושים כל מיני נוסחאות, ואז אומרים לה- תוכלי לקבל 350 השלמת הנסה.
לפני זה תחתמי בלשכת התעבוקה שתקבלי כל עבודה שיתנו לך, כולל כזו שיכולה לגרום לביטוח לאומי לשלם בסוף קצבת נכות (נפשית) אחכ תבואי ל5 וועדות אחכ תחכני שלושה חודשים, ואז, אולי, יאשרו את זה. אולי
וזה רק מה שאני יודעת. יש עוד המון...
לפני שקונים לחם (ולא חלב, ולא קוטג'. כיכר לחם לא פרוס)
יש הוצאות שיורדות...
בבנק לא ישאלו אותך אם אתה רעב, יעניין אותם שהצק של השכירות חזר.
שהתשלומים הקבועים האחרים יורדים...
זה לא כזה חד משמעי.
טוב, כדי לא לצאת נחרץ לגמרי, אגיד - יכול להיות שיש משפחה או שתיים בישראל שבאמת הצליחה איכשהוא להגיע למצב שגם כסף ללחם אחיד אין להם - אבל לא ל"כמות" שיכולה להימדד באחוזים.
(אגב - בדרך כלל משפחה שבמצב בעייתי, גם תהיה בדיור ציבורי בו שכר הדירה נמוך מאוד עד כמעט לא קיים. בתור בן לאחת שגרה כל חייה עד לנישואיה, בדיור ציבורי - יש לי קצת הבנה מה זה אומר, לצערנו...)
אני מדברת מהחיים.
ראיתי דברים
רואה דברים
שעד שלא נכנסים לעובי הקורה לא מאמינים שזה אפשרי
בטוחים שבטח הם מבזבזים/מהמרים/שקועים בחובות
ולא. ממש לא.
וני לא הולכת להתווכח על זה...
טעות- שתי אוכלוסיות חלשות
טעות - ממש לא רעבים ללחם
טעות גדולה
המינימום שמשפחה צריכה לעשות בשביל עצמה במצב כזה הוא לפחות שאחד ההורים יעבוד, אם אי אפשר ששניהם.
שטויות. אני לא דיברתי עליהם. אני מדברת על משפחות עובדות
שלא נמצאות בתחתית של התחתית (על עצם זה שיש להם תלוש משכורת)
ולכן הם לא זכאיות לכלום.
לא ידעת שכל מי שפונה לדיור הציבורי מקבל דירה במיידי?
טוב, לא כולל משפחות עם פחות משלושה ילדים,
לא כולל משפחות שאחד מבני הזוג (גם אם הוא יחיד) מרוויח שכר מינימום
ולא כולל עוד 500 קריטריונים
תבדוק כמה עולה להם שכר דירה מים חשמל וכו'..
רוצה לבוא לסיור?
משמעותי!!
צפו לעליית מחיר במקומות בהם עיקר העלות זה שכר מינימום כמו פלאפליות, ופיטוריהם של אנשים ששכירתם אינה כלכלית במצב החדש.
(אנשים לא יודעים, אבל למעשה שכר המינימום הומצא במקור באמריקה כדי לדחוק את השחורים משוק העבודה שם, ושימש את יצרני המעליות האוטומטיות כדי להוציא מהמשחק את מפעילי המעליות הידניות שהיו מקבלים שכר מינימום שהעלאתו הפכה את המוצר שלהם לכלכלי)
בס"ד
כי באמת יש אנשים שקשה להם והם בטוח לא יהיו מליונרים מהתוספת הפיצית הזאת שבאה עוד ב3 שלבים ולא אחד כמו בכנסת.
מה אגיד לכם... נתפלל לבורא עולם שיעזור לכולנו "ולא לידי מתנת בשר ודם אלא לידך הפתוחה והרחבה".... אמן!!
בס"ד
מבינה שייצרתי מעט מהומה בכך שכתבתי "רעבים ללחם" ... אבל התכוונתי בכללי לכל דבר שחסר לאו דווקא ללחם...
התכוונתי רק לתאור כללי.
כי באמת יש אנשים שקשה להם והם בטוח לא יהיו מליונרים מהתוספת הפיצית הזאת שבאה עוד ב3 שלבים ולא אחד כמו בכנסת.
מה אגיד לכם... נתפלל לבורא עולם שיעזור לכולנו "ולא לידי מתנת בשר ודם אלא לידך הפתוחה והרחבה".... אמן!!
יש עוגה אחת וכשנותנים לשכבות חלשות חתיכה קצת יותר גדולה זה בא על חשבון אחרים.
השרשור הזה מזכיר לי למה לקחתי הפסקה מהפורום.. משום מה יש נטייה לאנשים אטומים להתקבץ אליו.
היו שלום עד הפעם הבאה..
כי אתה טוען שאוטומטית בגלל עליית שכר המינימום, המחירים יעלו. כשאומרים לך שלא עלו, אתה אומר שהם זוחלים בהדרגה - ככה תוכל למעשה להגיד לנצח. אגב - מחירים הרבה פעמים עולים גם בלי קשר לעליית שכר המינימום, אז כדי שתוכל להוכיח את מה שאתה אומר, אתה חייב לבנות מודל מאוד מסובך שמראה שעליית המחירים הממוצעת, למשל, בחודש "רגיל", שבו אין הקפצת מחיר מינימום - נמוכה בהרבה מעליית המחירים הממוצעת בחודש "מיוחד" שבו הוקפץ מחיר המינימום למעלה.
אני די בטוח שמעולם לא בנית מודל כזה, ואתה מסתמך אך ורק על הנחות כלליות שלך, שנובעות (ובצדק) מתפיסת העולם שלך.
אתה מוכן לקבל את זה שיש אנשים שתפיסת העולם שלהם שונה בהקשר הזה, ולכן לא מקבלים את ההנחה שלך שהמחירים עולים בגלל מחיר המינימום שעלה, וגם מבססים את זה על מה שהם רואים ביומיום במכולת וכו'?
אלא אם כן יש לך הוכחה מדעית כמו שאמרתי, מוצקה, למה שאמרת.
אבל כזאת עדיין לא הצגת.
אף אחד לא ימכור בהפסד. זה הגיוני?
אנשים צריכים להרוויח מהעסק שלהם.
ולאנשים שקיבלו עכשיו תוספת יש יותר כסף לשלם.
עובדה ראשונה: הממשלה הודיעה מראש שהשכר יעלה במשך שנתיים. כלומר מי שצריך לעשות את החישובים שלו עושה אותם כבר היום, ומייקר את המחירים עוד לפני העליה בפועל.
לחילופין: הוא יכול להשתמש בפחות עובדים וביותר מכונות. אנשים כמוני העובדים כמתכנתים יודעים שהעבודה שלהם לפעמים גורמת באופן ישיר לפיטוריהם של עובדים שאת עבודתם עושה המחשב.
כשהשכר עולה, התקציב של פרוייקטים כאלה ^ עולה גם הוא.
כשעולה שכר המינימום, זה משפיע על השכר במגזר הציבורי מיד ("השלמה למינימום" גם לעובדים שמקבלים מעל 10K), שבתורו מייקר את הארנונה. הארנונה מתייקרת רק פעם בשנה ב-1.1.
כלומר ההשפעה של שכר המינימום על הארנונה היא איטית יותר ממה שאתה חושב, אבל בוודאות מורגשת.
העלות של המוצר לא מורכבת רק ממחיר של פועלים בשכר מינימום. [למשל - מעלות שכרם של העובדים בסין, של עובדים מקצועיים ומנהלים בעלי משכורות גבוהות ועוד]
גם הביקוש למוצר לא מורכב רק מהביקוש של בעלי שכר מינימום.
לכן, אני מצפה שעליית מחירים כתוצאה מהעלאת שכר המינימום תהיה קטנה יותר מעליית שכר המינימום.
והעלאת שכר המינימום תעזור לאלה ששכרם עלה. [נכון, שיש גם השלכות על אנשים נוספים].
עדיין לא שמעתי מחשב שמנקה מרצפות, עדיין לא שמעתי על מחשב שמאבטח לבדו את המתחם וגם שולף נשק בשעת הצורך.
עדיין לא שמעתי על מחשב שאוסף את הזבל, וכו' וכו'
עובדה ראשונה: כל מה שאמרת, הכל - טענות. טענות שכדי שיהיה להן בסיס במציאות אתה צריך להוכיח אותן. עדיין לא אמרת לי האם עשית את החישובים ובדקת במקומות לאורך זמן את ממוצע עליית המחירים וכו', ויצרת מודל שיבדוק האם יש עלייה מיוחדת בזמן עליית מחירי מינימום.
רוב האנשים, אגב, לא עובדים בשכר מינימום, ולכן הם לא "מקבלים יותר כסף" ואין להם "יותר כסף לשלם".
אמת - בעל עסק שצריך להעלות את השכר של העובדים, מרוויח קצת פחות בשוטף. כמה פחות באחוזים - לעניות דעתי מאוד זניח. ממש ממש זניח, יחסית למחזור חודשי...
לעניינינו - לא ראיתי עלייה מיוחדת במחירים בחצי שנה האחרונה - לא משהו שלא קיים תמיד. אבל אני מודה - גם אני לא יצרתי מודל ולא ביצעתי בדיקה רחבת היקף.
לסיכום - לטעון גם אתה יכול וגם אני, אבל בפועל כדי להוכיח שהטענה שלך היא ורק היא הנכונה - אתה לא יכול להסתמך על תיאוריה, אתה צריך להראות נתונים בפועל...
מכשירים שמנקים מרצפות כבר יש בקניונים וכו'. מכשיר כזה מאפשר לעובד אחד לנקות פי 4-5 מאשר כמה שמנקה פשוט יכול לנקות עם סמרטוט ומגב.
המכשירים האלה לא התיקרו בעוד שהעובד הפשוט כן.
על תמחירים של עסקים אפשר להגיד שזה "טענה" (למרות שלכל בר דעת ברור שאם עולות ההוצאות יעלה גם המחיר), אבל על הארנונה (מרכיב יקר מדי בתמהיל ההוצאות של עסק, וגם של בתים פרטיים) אין פה בכלל ויכוח - היא קופצת ביחס ישיר לשכר המינימום.
בעל עסק שהרווחיות שלו גבולית גם ככה - יעלה את המחיר או שיסגור.
זה פשוט ברור ואני מתפלא שאתה לא מעלה את זה על דעתך.
אז כדי להישאר באותה רווחיות הם צריכים להעלות מחירים בהתאם. את מחירי הלחם האחיד הם לא יכולים להעלות כי הוא מפוקח. אבל גם העובדים בטחנות הקמח מקבלים יותר, אז תעלה דרישה להעלות גם את מחיר הלחם המפוקח (או להגדיל את הסובסידיה) וכו' וכו'.
מס, כלומר תשלום משכורות של עובדי מדינה (שהרבה מהם מקבלים שכר מינימום פיקטיבי כתוספת לשכרם האמיתי).
שכר המתדלקים (מינימום לרוב) והרבה מעובדי ההפצה הוא זניח פר ליטר, אבל המיסים משמעותיים.
80% עליית המדד (ששכר המינימום משפיע על חלקים ממנו בצורות שונות)
20% עליית השכר במגזר הציבורי.
המגזר הציבורי רגיש מאוד לשכר המינימום, בגלל שהרבה מאוד עובדים בו מקבלים "השלמה למינימום" גם אם הם מקבלים 10K וצפונה.
בנוסף, הרבה עובדי קבלן של הרשויות מקבלים מינימום, גם זה נכלל בחישוב.
כלומר בשנה שלאחר עליית שכר המינימום, הארנונה תעלה בעוד קצת.
היי, למישהו יש הליכון מתקפל בבית?
אני רוצה לקנות וחושבת איזה.
רוצה גם משהו זול...
ראיתי את מה שפרסמו ברמי לוי, לא יודעת אם יהיה בירושלים ואם זה לא קטן מידי...
כדאי לך לבדוק גם איך בדיוק הוא מתקפל, כי יש כאלה שקוראים להם מתקפל אבל הם עדיין תופסים הרבה מקום.
עושה את העבודה ובעיקר לא תופס הרבה מקום.
שימי לב שבהליכונים הקטנים לרוב אין אופציה לשיפוע, אם זה חשוב לך.
לי את היכולת לעשות כושר בלי לצאת מהבית...
קטן וקומפקטי כמו בפרסומות של רמי לוי וכאלה.
אותי זה מחזיק, אבל נגיד בשביל גבר גדול זה לא ירגיש יציב מספיק.
אותי זה משרת למה שאני צריכה, להליכה/ ריצה בבית כשלא מספיקה לעשות בחוץ ומתקפל קומפקטי.
ולכן רוצה לרכוש אחד. השאלה אם זה עונה על הצורך- האם אפשר ליפול מזה? כי זה צר מידי? או קצר באורך?
הוא לא מתקפל ולא זול.
מה רוצה לדעת?
בגודל נורמלי, שקל לאחסן
גודל, אורך, מחיר, משקל וכו
יהיה יותר קל למצוא בקטלוגים.
אני רואה פרסומים באינטרנט, של חברת תיתקאות או משהו כזה, ולא יודעת אם מה שהם מציעים טוב, או לא...
לק"י
אבל תתפללי שזה לא יהפוך למתלה בגדים🤭
וחוץ מזה זה תחליף לחדר כושר שאת לא מרשה לי ללכת למרות שיש היתרים.
שבעה ימים קודם הבחירות מפרישין את הבוחר מביתו , ביקש להתנמנם, שולחים לו סמס ושיחות מראשי מפלגות ואומרין לו: "אישי הבוחר, עמוד והפג על אחוז החסימה!"
שחרית מעמידין אותו בשער הקלפי ומעבירין לפניו דוכני סיעות כדי שיהיה רגיל.
מסרוהו זקני מפלגות לזקני ועדת הבחירות, והשביעו אותו :
אישי בוחר גדול, דע לפני מה אתה נכנס, לפני קודש הקדשים של הדמוקרטיה, משביעין אותך שלא תשים שני פתקים. הוא פורש ובוכה והם פורשים ובוכים.
נציג ועדה היה בודק ברשימה עד שמגיע לשמו.
והמשקיפים והעם העומדים בהמתנה כשהיו שומעים את השם מפורש יוצא מפי הנציג היו מהנהנים בראשיהם ואומרים לו: כנס.
בא למקום שעמד ונכנס למקום שנכנס, והלך עד שעבר את הפרגוד ונכנס מעברו.
וכך היה מונה: א ב ג ד ה ו ז ח עד שמגיע ל ט.
היה נוטל פתק לא מן החדשין וחא מן הישנין אלא מהממוצעין והיה ממתין עד שיתמלא כל החדר בוחרים.
והיה מתפלל תפילה קצרה שלא להבעית את הממתינים: יהי רצון שלא יעדי עביד שולטן מדבית נתניהו.
בא למקום שעמד והלך למקום שהלך, והיה עומד אצל הקלפי.
משקיף בן גביר מימינו ומשקיף גולן משמאלו.
אם בחר בימין, אומר לו: אישי בוחר גדול, הגבהה ימינך!
אם בחר בשמאל, אומר לו: אישי בוחר גדול, הגבהה שמאלך!
טרף בקלפי ושלשל מעטפה.
ויום טוב היה עושה לאוהביו בצאתו בשלום מהקלפי בלי פגע.
אמת מה נהדר היה בוחר גדול.
אשרי העם שככה לו.
לא יודע לגבי "הגבה ידיך" כי חלילה שלא יראו מחוץ לפרגוד, אבל אמת היא שאיסור אין בזה.
מעתיק ושולח הלאה 
בעקבות הבחירות הממשמשות ובאות,
באופן (כמעט) חד פעמי נאפשר לכתוב בשרשור הזה דברים פוליטיים ואקטואליים!
כדי שלא נהפוך לבור שופכין, נשמור על כמה כללים פשוטים:
א. דברים טובים בלבד:
כל אחד יכול להגיד למי הוא מצביע ולמה לדעתו זו הרשימה הטובה ביותר.
ב. שפה נקייה:
ללא כינויי גנאי או קללות לאף פוליטיקאי או מועמד.
ג. בלי ויכוחים:
אתם חושבים שניק מסוים כתב שטויות?
מעולה! תשמרו זאת לעצמכם או לפורום או''ח.
ד. מוזמנים לכתוב את תחזית המנדטים המלאה שלכם. מי שיהיה הכי קרוב לאמת, יזכה בכבוד ויקר וניק ירוק למשך שבוע.
ליכוד:
25
ישר:
24
יחד:
12
הדמוקרטים:
10
בן גביר, הרשימה המשותפת:
8
שס, ליברמן, יהדות התורה:
7
סמוטריץ', רעם:
6
יהיה תרחיש של תיקו או מהפך.
בפעם שעברה מרצ ובל"ד שרפו לשמאל כמעט 8 מנדטים. המנדטים האלה כנראה לא ישרפו להם הפעם.
ימינה של איילת שקד שרפה למרכז כ3 מנדטים. כנראה שהפעם חלקם ישרפו אצל וינטר.
ונועם + החרדים החדשים חותך מנדט אחד מהימין.
ככה שקשה להאמין שיהיה ניצחון לגוש הימין.
הימור שלי,
יהיה יתרון קטן (או גדול) לגוש השמאל + ערבים.
זה יביא לכך שגם אם לא יצליחו להקים ממשלה, הם יצליחו להוריד את ביבי מהשלטון.
כדי להפיל את ביבי, צריך שיהיה מועמד מוסכם אחר.
כלומר אם למשל אייזנקוט יצליח לשכנע רק 59 חברי כנסת להצביע לו, כי יש 10 ערבים שיצביעו נגד לכל ממשלה ציונית ועוד 51 חברי כנסת שרוצים את ביבי,
אז ביבי לא נופל אלא יש בחירות חוזרות שבהן הוא ממשיך להיות ראש ממשלת מעבר.
לפי החוק, הוא יכול להיות ראש ממשלת מעבר גם עד גיל 120, כל עוד אין חבר כנסת אחר שזוכה לרוב.
יסכימו לשים את האצבע בעד אייזנקוט. אפילו לממשלה של יום (או כל מינימום אחר אפשרי) העיקר שביבי והימין ירדו.
ויפרקו את הממשלה
ואז תהיה ממשלת מעבר ועוד בחירות
כאשר אייזקוט ראש ממשלת מעבר
כך לפחות אני קורא את המפה הפוליטית
זה נראה שיש סיכוי נמוך שהימין יצליח להשיג 61+
אולי אם יצליחו לשכנע ברגע האחרון את וינטר לפרוש.
מרגע שקמה ממשלה, היא ממשלה חוקית לכל דבר ועניין.
כדי להפיל אותה צריך להעביר הצעת חוק אי אמון בממשלה, החוק צריך לכלול 61 חברי כנסת שתומכים בהפלת הממשלה עם מועמד מוסכם על כולם לראש הממשלה החדש.
אם הערבים והליכוד יצביעו ביחד על אי אמון, זה אומר שהערבים יסכימו למנות את נתניהו לראשות ממשלה...
לא תמיד חברי הכנסת שלנו חכמים. אבל נראה שבחוק יסוד הממשלה הם חשבו בדיוק על איך למנוע דברים כאלה, כדי שממשלה שקיבלה רוב בכנסת תהיה כמה שיותר יציבה ולא תופל בקלות
כזאת שמביאה לעוד בחירות.
אף פעם לא בחרו ראש ממשלה ראש ממשלה חדש
אלא ראש הממשלה מיוזמתו הוביל את החוק לפיזור הכנסת, ובגלל שרוב הכנסת נמצאת בקואליציה אז יש לו רוב.
במילים אחרות, כבר הרבה מאוד שנים לא הפילו כאן ממשלה, בדיוק בגלל מה שכתבתי -זה מהלך לא פשוט בכלל.
אז אייזנקוט יגיד לערבים.
תתמכו בי לראשות הממשלה כדי להוריד את נתניהו
ומחר (או כל זמן מינימלי שאפשרי) אני מפזר את הכנסת.
אני חושב שהערבים כן יתמכו במהלך כזה
אבל אני לא חושב שרמה כזאת של כיעור אפשרית... להקים ממשלה רק בשביל לפזר מיד את הכנסת.
מה גם שלא ראיתי אף פרשן או פוליטיקאי או כתב שבכלל מזכיר אפשרות כזאת
נפשי תערוגתחזית מנדטים:
הליכוד 28
ישר 20
ביחד 14
ש"ס 9
הדמוקרטים 8
עוצמה 8
יהדות התורה 8
המשותפת 7
הציונות הדתית 7
רע"מ 6
ישראל ביתנו 5
גוש נתניהו: 60
סמוטריץ' כי היטה את ההגה ימינה במלחמה ודאג לשינויים נצרכים במערכת המשפט.
וינטר, כי צריך לגייס חרדים וצריך לקדם יותר את הניצחון במלחמה.
תחזית:
הימורים: ליכוד - 25 אייזנקוט - 20 בנט - 12 בן גביר - 11 ליברמן - 10 הדמוקרטים - 9 שס - 7 סמוטריץ' - 7 יהדות התורה - 6 וינטר - 4 הרשימה המשותפת - 4 רע"מ - 5
ותבין שהדרך של סמוטריץ', היא הדרך הכי יעילה לגייס חרדים.
אותו דבר לגבי הניצחון במלחמה - וינטר מדבר כגנרל, שנותן פקודה לכחות לזוז - והם זזים. הוא מעולם לא התמודד (וטוב שכך, אין גרוע מכך שקצינים נדחפים לתחום של הדרג המדיני) עם מכלול השיקולים המדיניים, הכלכליים, החברתיים והאחרים. אין מי שדחף את נתניהו לכיווני הכרעה והמשך הלחימה בצמתים שונים, כמו סמוטריץ'.
פותרת את ההתלבטות...
אני די משוכנע שיהיה לפחות סבב נוסף של בחירות.
סמוטריץ' ומפלגתו יקבלו את הקול שלי כי הם מילאו את הבטחות הבחירות שלהם (כל מה שיכלו). הם עשו מה שרציתי, ולכן אפשר לסמוך שימשיכו לעשות גם בבחירות הבאות. ולכל הפחות יתאמצו בכל מאודם.
1. ההתיישבות קיבלה בוסט לא נורמלי
2. הכלכלה הפתיעה את כולם, בארץ ובעולם, ב"ה
3. העבודה על מערכת המשפט מתקיימת לאט אבל בטוח (בנתיים) ואני רוצה שזה יגיע ל"גמר תשלום" בקדנציה הבא. 10 שופטי עליון יתחלפו בקדנציה הקרובה, ואם השמאל ישלוט בזה אז אנחנו נהפוך לברית המועצות.
4. ההתנהלות בסוגיות המלחמה היתה בדיוק מה שנכון, לדעתי. שמחתי מאוד שהמפלגה לא היתה טהרנית וידעה גם להסכים לעסקת חטופים (הראשונה). זה הוכיח לי שיש חשיבה בכל פעם, ולא ריצת אמוק שאין לה בלמים.
5. עולם התורה הציוני קיבל חיזוק חשוב ב"ה.
6. בהקשר גיוס החרדים, סמוטריץ' מבין שבכפייה חזיתית שום דבר לא יקרה, ולכן צריך אורך רוח כדי לעשות מעקפים ותהליכי אורך. הוא גם מבין שהשמאל יתן לחרדים את מה שירצו בכל מקרה, ולכן אין סיבה להיות הטיפש שמפיל על זה ממשלות. עדיף להסתדר עם החרדים ולשמור על ממשלה לאומית, ציונית ויהודית.
7. גם כשהיתה כביסה מלוכלכת בתוך המפלגה, הם ידעו לנהל את זה פנימית ובכבוד (כנראה, לפחות כלפי חוץ). אופיר סופר פרש בצורה מכובדת מאוד, וזה סימן טוב לעבודה הפנימית במפלגה.
8. אני רוצה סמן ימני חזק, אבל לא מתלהם, שיכול גם להטות את הספינה ימינה כשצריך, וגם יכול למשוך קצת אש כשצריך כדי לאפשר לאחרים לעשות את מה שצריך לעשות.
מי שמכיר קצת יודע שסמוטריץ' הוא איש עשייה, ביצועיסט עם קבלות.
מי שמקשיב קצת (חפשו את השיחה שלו עם הרב חיים נבון, החל מדקה 50) יודע שלסמוטריץ' יש תוכנית סדורה איך לגייס את החרדים.
כמה נקודות שעלי עשו רושם, יש עוד, רוצו לשמוע שם:
אין תשתית מתאימה. חייבים להקים מסגרות ובתי חייל מותאמים. ברגע שחרדים יראו שאחיהם מתגיייסים ויכולים לשמור על אורח חייהם זה יהיה התמריץ הכי גדול שיתגייסו עוד.
חייבים חוק שיהיה מוסכם על ההנהגה של החרדים, גם אם זה יהיה באחוזים נמוכים יותר מהאידיאל. חוק מוסכם הופך את הצבא מהאויב של לומדי התורה לתעודת הביטוח שלהם. כדי שלומדי התורה יוכלו להמשיך ללמוד, חייבים למלא את המכסה של הגיוס, וככה הרבנים עצמם הם אלה שישלחו לצבא את מי שלא מתאים לו ללמוד. ושוב, אחים ושכנים רואים שאפשר לשמור על אורח החיים וגם לקבל הטבות של בוגרי צבא ועוד ועוד יתגייסו.
ברור שזו לא הסיבה היחידה להצביע לסמוטריץ'. אם הניצחון וההתיישבות יקרים לליבכם, והשינוי במערכת המשפט חשוב לכם, תנו את הקול למי שעובר את אחוז החסימה, מבטיח לעסוק בעניינים אלה וכבר הביא תוצאות בעבר ברובם.
בשבוע האחרון שבעה הרוגים.
תאונות תאונות תאונות ועוד תאונות.
מה שווה "אחדות" עם מצב של אדם לאדם זאב בכבישים?
דיכאון טוטאלי
מה?
במקום להתמקד במה שחשוב באמת.
פעם מישהו אמר לרב אבינר שהוא מפחד מפצצה גרעינית על ישראל. הרב אמר לו - כמות ההרוגים מסיגריות גבוהה יותר מהרוגים מגרעין פוטנציאלי וזה צריך להדאיג יותר (האמת שהוא ניסה לדבר עם ח"כים שיטילו מגבלות קשות על סיגריות ולא הצליח לו)
טופרובסקי היה מקריא בכנסת כל שבוע את ההרוגים כדי להזכיר
עברת פס לבן?
חצית צומת ברמזור באדום?
נתפסת עם היד והעיניים על הטלפון?
נהגת על 140 בכביש של 80?
הגיע הזמן להתייחס לרכב ברצינות הראויה, ולא כאילו מדובר ב''נו נו נו''.
א. העמדה לדין על ניסיון רצח, בדומה לאדם שמחזיק רובה ויורה לכל כיוון.
ב. תתקשר למורה לנהיגה שלך, תבקש ממנו שישריין לך מקום לעוד 10 שנים, כי עד אז הרישיון שלך יהיה פסול.
ג. הודעה מיידית לכל חברות הביטוח, שהאדם הזה עבריין תנועה, ושהן צריכות לשקלל זאת בפעם הבאה שהן מוכנות למכור לו ביטוח (בעוד 10 שנים).
ד. אם מישהו ייתפס בעבירה דומה גם לאחר חידוש הרישיון בעוד עשור, הפסילה תהיה לצמיתות.
רק ככה אנשים יתחילו לפחד לעבור על החוק.
נו באמת...
אתה יודע שזה בחיים לא יקרה.
אגב לשיטתך 70 אחוז מהנהגים רוצחים.
ב. זה היה גורם להרבה יותר מקרי פגע וברח.
ג. אפשר ליישם את שיטתך - מי שמוכר שומן רווי יואשם בנסיון רצח. אתה יודע כמה מתים כל שנה בגלל שומן רווי? כנל מי שנוהג במכונית לא חשמלית יואשם בנסיון רצח. אתה יודע כמה מתים כל שנה מזיהום אוויר?
מזה שיהיה נוכחות משטרתית על הכביש
ומי שמזגזג בין נתיבים בפראות/ לא שומר מרחק בצורה מסוכנת/ כל דבר מסוכן אחר
יוּרד מהכביש
זה קורה כל יום כל הזמן
ומשטרה אַיִן
אם מגדל האור הזה מביא 5% מהחשמל של כל המדינה, למה לא בונים עוד 20 כאלו ויהיה מספיק חשמל
לכולם?

https://www.israelhayom.co.il/tech/tech-news/article/21651028
זה 5 אחוז מהצריכה הביתית בישראל וגם זה לדעתי מוגזם, התחנה באשלים התחילה כפיילוט ולמרות כתבת היחצ הזאת בגדול האנרגיה הסולארית בעולם אנשים די התייאשו ממנה חוץ מאנשים ממש ירוקים באידאולוגיה שלהם, אפילו קרן ביל ומלינדה גייטס הפסיקה לסבסד לוחות סולארים בעולם ובגדול זה לא ממש שווה את ההשקעה בימים שבהם הנפט והגז זורמים חופשי במיצרי הים.
מידי פעם מתעורר זמן שבה האנרגיה הירוקה חוזרת לחיים, לרוב מסיבות אידאולוגיות ולא כלכליות אבל כנראה שהרבה עתיד אין בזה.
מתקן כזה - רוב השנה שמש ישירה, כמעט בלי עננות שמסתירה את השמש, התנאים הסביבתיים ההכרחיים שהביאו להקמת המתקן הזה, אבל דווקא האזור הזה דליל באוכלוסיה.
כדי לנצל את השיטה בצורה יותר גורפת ולספק חשמל לחלקים גדולים של המדינה, צריך מערכת הולכת חשמל מסיבית מהדרום לצפון - ואין כזו.
ולכן אם אתה לא מסבסד את זה (ואתה מסבסד, בערך 15 אגורות לKW שאתה קונה בבית) זה לא משתלם.
כך טען פעם רון ברץ לזכרוני, שהמערב מטומטם שלא מתקדם לתחנות כוח גרעיניות.
אבל אולי בישראל בטחונית זה מסוכן להקים תחנת כוח גרעינית
ופיקוח בינלאומי הדוק על מתקני הגרעין.
ישראל אינה חתומה על האמנה, שדורשת מהמדינות החברות בה להעמיד את מתקניהן לפיקוח מלא של הסוכנות לאנרגיה אטומית (IAEA) כתנאי לקבלת טכנולוגיה ודלק גרעיני.
כל עוד ישראל שומרת באופן רשמי על "עמימות גרעינית" בנוגע ליכולותיה הצבאיות, זה מונע מהמדינה להצטרף לאמנה, וברור שגם מונע פתיחת מתקני הגרעין לפיקוח בינלאומי מלא.
הגלובלית.
אם כן, שמדינות אחרות יעברו לתחנות גרעיניות וזה לא יחמם גלובלית. בכל מקרה ההשפעה של ישראל על ההתחממות היא מזערית. ואם ייצור החשמל של מגדל אור יקר יותר מייצור רגיל, לא ראוה סיבה שישראל תעבור להשתמש בו.
מה גם שלא ניתן לקנות חשמל מקפריסין או מיוון דרך כבל שיעבור בתחתית הים? שואל לא יודע
לכן זה לא תפס ולא אומץ כפתרון נוח ונקי.
עלויות גבוהות וזמני הקמה ארוכים: בניית תחנת כוח גרעינית דורשת השקעות עתק (מיליארדי דולרים) ותהליכי תכנון וביצוע שלוקחים לרוב בין עשור לשני עשורים. בניגוד לכך, אנרגיות מתחדשות (כמו שמש ורוח) זולות ומהירות בהרבה להקמה.
חשש בטיחותי ודימוי ציבורי: אסונות היסטוריים כמו צ'רנוביל (1986) ופוקושימה (2011) יצרו סטיגמה שלילית עמוקה ופחד ציבורי מוצדק או מוקצן. תושבים ופוליטיקאים רבים מתנגדים נחרצות להקמת כורים בסמוך לאזורי מגורים (עקרון "לא בחצר האחורית שלי" – NIMBY).
אתגר הטיפול בפסולת רדיואקטיבית: כורים גרעיניים מייצרים פסולת רדיואקטיבית מסוכנת שנשארת פעילה למשך אלפי שנים. נכון להיום, רוב המדינות מתקשות למצוא פתרונות קבועים ובטוחים לטווח ארוך להטמנת פסולת זו (למעט פרויקטים בודדים כמו "אונקלו" בפינלנד).
תחרות מצד האנרגיות המתחדשות: בשנים האחרונות, הירידה הדרסטית בעלויות טכנולוגיות הסולאר, הרוח והאגירה (בסוללות) הפכה אותן לבחירה אטרקטיבית, מהירה ופחות בירוקרטית מפרויקטים גרעיניים מורכבים.
רגילות עולות בהרבה על אלו של הגרעניות. פשוט לגרעניות יש יחסי ציבור גרועים.
ב. ייצור חשמל מסולרי רוח ומים יקר יותר מחשמל מגרעין
ממשלתיים
מתחנות כוח מהיתוך גרעיני.
היתוך גרעיני כמעט לא יוצר קרינה ולא פסולת רדיואקטיבית
וזה לא מוצדק כלכלית יחסית לחלופות אחרות
הבעיה שהחתול שומר על השמנת
רק היום התקשרו אליי 4 פעמים איזה דואר זבל. אני מנחשת שזה קשור לבחירות.
אני לא מבינה איך להציק למישהו מעודד אותו להצביע למפלגה המציקה.
לק"י
אני אצביע למי שהכי יציק לי.
יש לי רשימה כבר 🤣 (סתם..).
היום הם התקשרו עוד פעמיים.
נמאס לי לגמרי ועניתי כדי להגיד להם להפסיק להתקשר אליי.
מסתבר שזה לא קשור לבחירות וזו פרסומות לחברת מוניות "אנ"ש".
בכל זאת שגעו לי את השכל.
לא היה לי על מי לצעוק אפילו כי זו הייתה הקלטה.
וממש בעת כתיבת שורות אלו, הפעם כן התקשרו אליי בנושא פוליטי. של "הורים מעורבים" לענות אם הילד שלי יודע להשלים את המשפט "שמע ישראל". כנ"ל הקלטה מעצבנת או אפילו קול ai.
יש איך לחסום את המעיקים האלו?
ומשתתפת בעצבנותךיעל מהדרוםלק"י
נשלחת לי הודעה של "התקשרנו אלייך ממספר.... תחזרו אלינו". משהו כזה.
כן. עכשיו אני חוזרת לכל הספאמים האלה...
על פי חוק אי אפשר לתבוע פוליטיקאים על ספאם, נחשי מי חוקק את החוק הזה.
זה לא הגיוני לקבל 4 שיחות טלפון ביום כמעט כולן בשעות העבודה.
וכן, הפוליטיקאים שמחריגים את עצמם בהחלט לא הוגנים.
זה אולי מקרה שהתערבות בג"ץ כן הייתה יכולה להיות הגיונית.
ועוד הקלטה, בלי בושה. אפילו לא השקיעו בטלפן אנושי.
לא עוזר לחסום, כל פעם מספר אחר
מחילה מכל האנשים האמיתיים שמתקשרים אליי ואני לא עונה כי מניחה מראש שהם רב העמק…
ישנו מאגר ממשלתי שנקרא 'אל תתקשרו אלי', חפשו ברשת. מכניסים מספר טלפון, קוד אימות ואתם בפנים. שבוע עד שזה נכנס לתוקף ואז כ0על כל שיחה או הודעה פרסומית, מלבד פוליטיקאים ועוד כמה לוביסטים שדאגו להחריג, אפשר להגיש תביעה על כל הודעה. זה 1000₪ בלי הוכחת נזק.
אתמול התקשרו באמצע הלילה
לי לפחות יש טרוקולר, אבל בעלי צריך לענות לכל השיחות האלה כדי לדעת שהן ספאם בחירות...
וגם כמות ההודעות שהייתי צריכה למחוק בזמן האחרון🤦♀️
הבעיה התחילה כשהתקשרה אליי פעילה של מפלגה כשלהי, וזה לא תויג כספאם כי זו אישה פרטית... (ומקווה בשבילה שאנשים לא תייגו אותה כספאם, כי סך הכול היא אישה טובה...)
והוא גם עוצר בים משפט למשפט כאילו הוא מקשיב
חחחחח
לק"י
יש כאלה הודעות לבקשת תרומה.
ואז התגובות לא תמיד לעניין😅
"האם תרצו לתרום לנו?"
"לא"
"תודה על תרומתכם"
"ביבי" התקשר אליו. ושאל אם הוא מוכן להיות שם בשבילו בקלפי.
אז הוא שאל לו מה הוא מתכוון לעשות בסוגיית הצ'יפים שבחיסונים שהופכים את כולם לאנשי לטאה. הai רק התעקש, "נדון בהכל אחרי הבחירות, אבל עכשיו אתה איתי"? ובסוף הוא הוציא ממנו הסכמה לטפל בנושא החשוב הזה אחרי הבחירות.
יש לנו הבטחה רשמית מראש הממשלה!
וברצינות- זה ממש דוחה, יותר מסתם שיחות ספאם. זה נועד לרמות סבתות שלא יודעות מה קול של ai?
אולי נשלח את הai גם להצביע במקומינו וזהויעל מהדרוםואני בכלל שתקתי חחח
ישובים/מושבים/ערים בנגב המערבי
שיש בהם קהילה דתית גדולה של צעירים גם (24-30)
והכי חשוב שאין בהם הרבה כלבים
מי מכיר טיפה?
הוא גר ביישוב "זמרת", שמאוד יכול להתאים לקריטריונים
ומולו אפשר לברר את השיעור של צעירים שם.
לק"י
זה לא שהוא מכיר אותו אישית...
ואם מדובר במעשה ציוני, התיישבות בנגב, לא באיזה עניין אישי שהשר צריך להתלבט אם לעזור -אני, אם הייתי במצב כזה, במקומו, הייתי עוזר בשמחה.
לק"י
לי היה מוזר לשלוח מייל ולשאול כמה כלבים יש שם 
ולא על הולכי על ארבע….
ומי שמקבל את המיילים שלו זה מן הסתם לא הוא עצמו אלא אחד מעוזריו הפרלמנטרים והעוזר סביר שיפעיל שיקול דעת ראלי מה יעזור לשר להמשיך להיות שר עוד שבועיים ומה זאת שאלה שאפשר פשוטנלשאול בכל קבוצת פייסבוק או ווצאפ מקומית או פורום.
כך או אחרת יש קהילה דתית בשדרות ונתיבות אם אתם רוצים ממש חורים גם בניצנה או חולות חלוצה יש גם ישובים חרדים באזור כמו תפרח סביר להניח שכמעט ואין שם כלבים.
לק"י
בוודאות יש שם גם בני 30++, אבל הגיוני שיש גם צעירים.
וגם בבאר שבע יש. שם טווח הגילאים רחב בוודאות.
נפשי תערוגאחרונהשמתעלמים מכם?
שחושבים עליכם משהו לא טוב?
זה בכלל משנה משהו בחיים?
כי אנחנו בני אדם, וחשוב לנו איך אנחנו נראים בעיני אחרים.
האם זה טוב? לא
צריך עבודה פנימית לא להיות מושפע מאחרים.
לדוגמה רואים אנשים גדולים, אנשי ציבור או רבנים, שיש עליהם תגובות, כעסים, והם צריכים להיות עם עמוד שדרה חזק כדי לא להיות מושפע מכל משפט שכל אחד זורק, כי ככה הם לא יגיעו לשום מקום..
אני מעריכה אותם על זה
כועסים זה אומר שאיכפת להם ממני
מתעלמים זה אומר לא איכפת
חושבים זה אומר שאני משמעותית בשבילם
כמה זה משנה?
תלוי מי זה וכמה חשיבות מייחסים לו בחיים
של הדבר, בד"כ, נופלות עליו (משימה שהוא התחייב שתתבצע ולא הסתיימה, דו"ח שהוא מחכה לו ועדיין לא מוכן בזמן…) - הוא כועס ולא בגלל שאכפת לו ממך…
הוא כועס גם כי הוא ציפה שאני אעמוד במשימה
וגם כי היא לא בוצעה
אכפת לו מעצמו
גם בוסית בעצמי
בכל מני וריאציות
אם אני כועסת על מישהו על עבודה שלא נעשתה כראוי
זה רק מישהו שראוי לכעוס עליו
כי ציפיתי/ סמכתי עליו
אחרת זה בזבוז אנרגיות לשוא
נראה לי שזו וריאציה מהצד הטוב של הכעס
וכן יש גם צד יותר שלילי
של אנשים שאיכפת להם יותר מעצמם ופחות מאחרים
וסתם מפזרים כעס לכל כיוון
מאנשים כאלה אני תופסת מרחק
נגיד אם השמאל כועס עלייך זה לא כי אכפת לו ממך
מה אני חושבת/ אומרת/ עושה/ איפה גרה
רק אם זה אנשים מאוד ספציפיים, ורק אם הסיבה היא שעשיתי משו שפגע בהם
כל השאר - פחות
שאלה מצוינת. זה משנה הרבה יותר ממה שנדמה. מי שמאוד אכפת לו שכועסים עליו, מתחיל בדרך כלל לוותר על עצמו כדי שכולם יהיו מרוצים וזה גם מה שגורם לערך שלנו לרדת ואנשים מרגישים את זה. זה נראה כמו נחמדות, אבל בפועל זה שוחק את הביטחון העצמי. העניין הוא לא אם אכפת, אלא אם אפשר לחיות עם זה שמישהו כועס, להבין שזה שלו ולעשות את מה שנראה לנו כנכון.
כל כך נכון. אי אפשר לחיות כל הזמן בניסיון לרצות את כולם, כי בסוף מאבדים את עצמנו בדרך. אפשר להיות אדם טוב, רגיש ומתחשב, ועדיין להציב גבולות ולהבין שלא כל כעס של מישהו אחר הוא באחריותנו.