אם שכר המינימום עלה
זה אומר שהמשכורת שלי עכשיו שווה פחות. הווי אומר : ירדה.
למה אין חוק שמחייב העלאת שכר כללית בהתאם למדד / להעלאת שכר המינימום????
אם שכר המינימום עלה
זה אומר שהמשכורת שלי עכשיו שווה פחות. הווי אומר : ירדה.
למה אין חוק שמחייב העלאת שכר כללית בהתאם למדד / להעלאת שכר המינימום????
מושיקואלא ביחס למדד.
העלאת השכר לא מייצרת כסף או מוצרים, היא גורמת לחלק אחרת את הכסף [ובמילא המוצרים] שקיים כבר. אם רוצים להשאיר את החלוקה הנוכחית, אפשר לא להעלות בכלל את המשכורות.
[אם יצמיד את כל המשכורות לשכר המינימום, זה בעצם שכל השכירים, עניים ועשירים, ירוויחו על חשבון העצמאים, עניים ועשירים]
צפו לעליית המחירים בסופר, באותו יום שבו יעלה שכר המינימום.
זה שעלויות של מעסיקי העובדים בשכר מינימום קופצים באופן אוטומטי, כמו למשל קופאיות וכו'...
נניח [האחוזים לדוגמא בלבד, אבל העיקרון יהיה נכון גם לגבי אחוזים אחרים] ששכרה של הקופאית עלה ב20%, ושכרה הוא 10% ממחיר המוצר, מחיר המוצר אמור לעלות ב2%.
עבור מי שגם שכרו עלה ב20% זה עדיין משתלם.
הגדלת שכר המינימום, לא נועדה לייצר כסף חדש.
היא נועדה לחלק את הקיים, בצורה שנראית הוגנת יותר בעיני מקבלי ההחלטות. [עקרונית, לא נכנס לבחון מה באמת עובר להם בראש].
מה גובה שכר המינימום שייצור איזון נכון - אני ממש לא יודע.
ותן טלנדיר ששומעים מאנשים הערכה והתפעלות ממעשה כלשהו של הממשלה או מחוק כלשהו.
נדמה שלא משנה מה יעשו, דבר אחד, או הדבר ההפוך לגמרי - תמיד יתלוננו.
לכן למדתי כבר לא להתרגש יותר מידי מתלונות. אנשים אוהבים להתלונן כי אוהבים להתלונן.
בסופו של יום, כמה שזה מפתיע - דווקא נראה שאנשים יחסית חיים בארץ די טוב. אז נכון שאנחנו לא חיים בארמונות הפאר של סעודיה או איזו נסיכות ערבית - נכון, אבל החיים כאן יחסית בסדר, ואנשים לחלוטין, לחלוטין לא מתים מרעב בישראל.
בעיקר מצחיקים אותו "מעמד הביניים" שיודע לבכות ולבכות ולבכות - ורגע לאחר מכן לנסוע לחו"ל לחופשה של שבועיים, עם המלונות הכי מפנקים וכו'...
נו, באמת.
למשל כי אלו דברים שנעשו בדרך נכונה.
והורדת מחירי הגבינה הצהובה - תלכי לאדמין שיסביר לך למה אסור להתערב מבחינה ממשלתית במחירים שונים
אז הנה, תמיד יהיו שיתלוננו...
קשה לי להאמין שיש דבר אחד שהממשלה עושה שממש כולם יאהבו (בכולם, אני גם לא מתכוון ל100 אחוז - אפילו "רק" 90 אחוז...).
כל פעם יצאו ויצעקו, אבל ימשיכו לחיות "טוב", למרות ההכחשה...
הגבינה הצהובה זה לא התערבות ממשלתית אלא יצירת תחרות.
כמה שיפתחו את השוק יותר.. יותר טוב...
(אה, וזה נכון שתמיד יהיו כאלו שיתלוננו. אבל ה כי הם לא חכמים כמונו
. אנחנו יודעים על מה להתלונן ועל מה לא)
המדינה משך שנים הגנה על הקודמות ולא איפשרה להתחרות בהן (חמור בפני עצמו, אגב) - ואז ביום אחד הכריחה אותן לאפשר להשתמש בתשתיות שעליהם השקיעו מליונים - למתחרים הכי פרועים שלהן.
למה רק קצת גזל? כי משך שנים המדינה איפשרה לחברות הללו (ולעוד רבות אחרות) לגבות(לחמוס) מליונים מהלקוחות שלהן בגלל העדר תחרות.
אז קצת מגיע להם....
מה שקרה בפועל זה אכן ירידה מבורכת של המחירים, אבל גם ירידה ברמת השירות. חוקי התחרות החדשים (כדי למנוע הפיכת לקוחות החברות החדשות לסוג ב') מונעים מחברות הסלולר אפשרות לתעדף לקוחות שמשלמים יותר ובפועל הרשתות הסלולריות סתומות.
היום אם אני רוצה להזמין שירות פרימיום של רוחב פס מובטח, אסור להם לפי החוק למכור את השירות הזה.
עד לפני מהפיכת הסלולר היינו מגיעים לשטח עם מודם סלולרי, מרימים שידור חי והיה עובד מעולה. מאז מהפיכת הסלולר אנחנו חיביים לעבוד עם קווים של בזק מאחר ורשתות האינטרנט בסלולר עמוסות וחנוקות ולא שמישות בכלל בארועים גדולים.
ככה זה שמתערבים בשוק.
בשוק חופשי היו נוצרות חבילות מחירים מתאימות לכל סוג של לקוח, וחברות מתחרות קטנות היו יכולות לתת כיסוי חלקי ובעייתי אבל זול יותר.
וכל אחד היה בוחר את מה שמתאים לו...
מגזל של כל הציבור במשך שנים.
שום דבר עוד לא מושלם.
אבל לדעתי עדיף קצת פחות שירות ועוד אלף שקל בכיס כל חודש..
גזלו אותם? אולי הגונב מגנב פטור...
חוקים הגנו עליהם עד היום, חוקים שינו את זה.
רק צריך לדעת שזה היה מעבר ממצב לא מושלם למצב אחר.
צריך היה לאפשר לכל מי שרוצה להתחרות, ולעזוב את אחיזת החנק הממשלתית.
מושלם יהיה רק בגאולה השלמה...
אגב, כל הרפורמות שמדברים עליהם בחלבי או בכל תחום- הכל ככה שמכניסים עוד חברות אבל לא פותחים לגמרי?
ומה יהיה עם תחרות בחשמל? יש פוליטיקאי שסימן את זה כבר כמטרה???
אפשר לייבא עכשיו יותר חלבי ושופרסל כבר משיקה מוצרים כאלו.
הוא מדבר בעיקר על הגבינה הצהובה ועוד קצת שהתחילו מחירים לרדת.
הם תמיד עלולים להזיק למי שמתחיל איתם (הרי חברת החשמל היא מאפיה אחת גדולה)
ואף אחד לא מסוגל להתמודד בלי חשמל, בניגוד לדברים אחרים..
"היד על השאלטר" (של החשמל במדינה).
מקורות (מים)
רשות שדות התעופה (אין נמל תעופה מתחרה. שביתה בנתב"ג ואין יכולת לטוס לחו"ל).
אם חח"י לא הייתה גוף גדול ומונופוליסטי כמו שהיא, היא מזמן הייתה פושטת רגל.
ההגבלות הם לא רק מהממשלה. לא כל אחד מסוגל להקים תשתית סלולר מאפס. זה שוק שמאופיין בהרבה הרבה הוצאות קבועות התחלתיות, וכמעט אפס הוצאות משתנות.
בס"ד
בכמה החליטו להעלות- ב2 שקלים בלבד מ23 ל25 ש"ח לשכר המינימום!!!
ואם גם נעשה חישוב שהדלק מתייקר, מוצרי יסוד עולים, והכל רק מתייקר ויש הטלת מיסים- אז אין העלאה בגרוש!!!!
לכן לא מתרגשת מה2 שקלים שנוספו לי למשכורת כמחליפה בגני ילדים ביישוב שלי. ומה עם הזקנים' החולים, ניצולי השואה והנכים(שאני אחת מהם- מקבלת לפחות קצבת נכות עלובה של 2500 ש"ח- גילוי נאות) מה איתם?!!!
הם לא מקבלים גרוש לשכר.... לקצבה זה נקרא אצלם מביטוח לאומי.
אני הייתי מוכנה אם כבר לוותר על ה2 שקלים האלה ולתת למי שבאמת צריך/כה!!! זוועה שיש במדינה גם רעבים ללחם!!!!
נתפלל לטוב ב"ה אמן!!
במדינה. נקודה סוף.
זה בניגוד למדינות שונות בעולם, קפיטליסטיות יותר או סוציאליסטיות יותר. במדינת ישראל אין באמת דבר כזה רעב - זה אמירה לצורכי פתיחת הלבבות של בני ישראל הרחמנים, כדי לעזור לנזקקים (שבאמת נזקקים - אבל לא רעבים ללחם)
ואני מדבר כי אני קצת מכיר את העולם הזה, אמא שלי היא עובדת סוציאלית. ואני אומר לך - משפחה שבה לכל ילד יש פלאפון, לעיתים סמארטפון, ועם חבילה, ויש להם טלוויזה בבית עם לווין - וטוענים ש"הם רעבים" - סלח לי, הם לא רעבים, הם נצלנים.
אם משפחה לא יודעת להתנהל כלכלית והאבא מעדיף להשקיע את הכסף בסיגריות, או ברכב, במקום לנסוע בתחבורה ציבורית, כי הוא "מפונק", ואז הם מתלוננים שהם "רעבים ללחם" - הם לא רעבים ללחם, הם מפונקים.
במדינת ישראל, אין באמת אדם שאין לו בצורה מוחלטת מה לאכול והוא יגווע ברעב. דבר כזה יקרה לא בגלל הכרח אלא בגלל רצון של אותו אדם לאמלל את עצמו.
ואני מצטער שאני חד כזה, אבל זאת האמת. אני מכיר מספיק משפחות נזקקות, חילקתי למספיק כאלו בעיר שלי מתנות לאביונים, קמחא דפסחא, וכו' וכו' - ואכן, חד וחלק - זה לא נכון, אין רעב ללחם. את הבסיס כן יש. (או "יכול להיות") - אולי לא הרבה מעבר לבסיס, זה נכון. מילקי כל יום לא יוכלו לאכול, נכון. יתכן בהחלט שגם לא יוכלו לאכול עוף כל יום.
אבל להציג מצג שוא כאילו יש ילדים שלא יכולים לצאת לבית ספר עם סנדויץ עם גבינה או סוג אחר של ממרח בסיס - זה טריקים של עמותות סיוע, שרוצים פשוט - בהיגיון בפני עצמו, בהחלט - למקסם את הכסף שהם יכולים לקבל מהנדבנים השונים.
ואז הם "מורידים" את הממוצע.
ומי שחי באמת. לא משקר בתלוש וכו'
גם אם ההכנסה שלו נמוכה, הוא לא נחשב נזקק.
ולא זכאי לכל ההטבות.
קחי חוק הכי הזוי.
זוג נשוי- הבעל עובד?
זה לא משפיע על האפשרות של האשה לקבל הבטחת הכנסה.
משפחה חד הורית-
מזונות (נגיד שזה היה מגיע לסכום הכנסה כלשהיא)
זה נחשב להכנסה של האשה!
לא לוקחים בחשבון שזה הכנסה יחידה!!
ואז היא באה לבקש השלמת הכנסה ומחשבים לה את המס\זונות, ועושים כל מיני נוסחאות, ואז אומרים לה- תוכלי לקבל 350 השלמת הנסה.
לפני זה תחתמי בלשכת התעבוקה שתקבלי כל עבודה שיתנו לך, כולל כזו שיכולה לגרום לביטוח לאומי לשלם בסוף קצבת נכות (נפשית) אחכ תבואי ל5 וועדות אחכ תחכני שלושה חודשים, ואז, אולי, יאשרו את זה. אולי
וזה רק מה שאני יודעת. יש עוד המון...
לפני שקונים לחם (ולא חלב, ולא קוטג'. כיכר לחם לא פרוס)
יש הוצאות שיורדות...
בבנק לא ישאלו אותך אם אתה רעב, יעניין אותם שהצק של השכירות חזר.
שהתשלומים הקבועים האחרים יורדים...
זה לא כזה חד משמעי.
טוב, כדי לא לצאת נחרץ לגמרי, אגיד - יכול להיות שיש משפחה או שתיים בישראל שבאמת הצליחה איכשהוא להגיע למצב שגם כסף ללחם אחיד אין להם - אבל לא ל"כמות" שיכולה להימדד באחוזים.
(אגב - בדרך כלל משפחה שבמצב בעייתי, גם תהיה בדיור ציבורי בו שכר הדירה נמוך מאוד עד כמעט לא קיים. בתור בן לאחת שגרה כל חייה עד לנישואיה, בדיור ציבורי - יש לי קצת הבנה מה זה אומר, לצערנו...)
אני מדברת מהחיים.
ראיתי דברים
רואה דברים
שעד שלא נכנסים לעובי הקורה לא מאמינים שזה אפשרי
בטוחים שבטח הם מבזבזים/מהמרים/שקועים בחובות
ולא. ממש לא.
וני לא הולכת להתווכח על זה...
טעות- שתי אוכלוסיות חלשות
טעות - ממש לא רעבים ללחם
טעות גדולה
המינימום שמשפחה צריכה לעשות בשביל עצמה במצב כזה הוא לפחות שאחד ההורים יעבוד, אם אי אפשר ששניהם.
שטויות. אני לא דיברתי עליהם. אני מדברת על משפחות עובדות
שלא נמצאות בתחתית של התחתית (על עצם זה שיש להם תלוש משכורת)
ולכן הם לא זכאיות לכלום.
לא ידעת שכל מי שפונה לדיור הציבורי מקבל דירה במיידי?
טוב, לא כולל משפחות עם פחות משלושה ילדים,
לא כולל משפחות שאחד מבני הזוג (גם אם הוא יחיד) מרוויח שכר מינימום
ולא כולל עוד 500 קריטריונים
תבדוק כמה עולה להם שכר דירה מים חשמל וכו'..
רוצה לבוא לסיור?
משמעותי!!
צפו לעליית מחיר במקומות בהם עיקר העלות זה שכר מינימום כמו פלאפליות, ופיטוריהם של אנשים ששכירתם אינה כלכלית במצב החדש.
(אנשים לא יודעים, אבל למעשה שכר המינימום הומצא במקור באמריקה כדי לדחוק את השחורים משוק העבודה שם, ושימש את יצרני המעליות האוטומטיות כדי להוציא מהמשחק את מפעילי המעליות הידניות שהיו מקבלים שכר מינימום שהעלאתו הפכה את המוצר שלהם לכלכלי)
בס"ד
כי באמת יש אנשים שקשה להם והם בטוח לא יהיו מליונרים מהתוספת הפיצית הזאת שבאה עוד ב3 שלבים ולא אחד כמו בכנסת.
מה אגיד לכם... נתפלל לבורא עולם שיעזור לכולנו "ולא לידי מתנת בשר ודם אלא לידך הפתוחה והרחבה".... אמן!!
בס"ד
מבינה שייצרתי מעט מהומה בכך שכתבתי "רעבים ללחם" ... אבל התכוונתי בכללי לכל דבר שחסר לאו דווקא ללחם...
התכוונתי רק לתאור כללי.
כי באמת יש אנשים שקשה להם והם בטוח לא יהיו מליונרים מהתוספת הפיצית הזאת שבאה עוד ב3 שלבים ולא אחד כמו בכנסת.
מה אגיד לכם... נתפלל לבורא עולם שיעזור לכולנו "ולא לידי מתנת בשר ודם אלא לידך הפתוחה והרחבה".... אמן!!
יש עוגה אחת וכשנותנים לשכבות חלשות חתיכה קצת יותר גדולה זה בא על חשבון אחרים.
השרשור הזה מזכיר לי למה לקחתי הפסקה מהפורום.. משום מה יש נטייה לאנשים אטומים להתקבץ אליו.
היו שלום עד הפעם הבאה..
כי אתה טוען שאוטומטית בגלל עליית שכר המינימום, המחירים יעלו. כשאומרים לך שלא עלו, אתה אומר שהם זוחלים בהדרגה - ככה תוכל למעשה להגיד לנצח. אגב - מחירים הרבה פעמים עולים גם בלי קשר לעליית שכר המינימום, אז כדי שתוכל להוכיח את מה שאתה אומר, אתה חייב לבנות מודל מאוד מסובך שמראה שעליית המחירים הממוצעת, למשל, בחודש "רגיל", שבו אין הקפצת מחיר מינימום - נמוכה בהרבה מעליית המחירים הממוצעת בחודש "מיוחד" שבו הוקפץ מחיר המינימום למעלה.
אני די בטוח שמעולם לא בנית מודל כזה, ואתה מסתמך אך ורק על הנחות כלליות שלך, שנובעות (ובצדק) מתפיסת העולם שלך.
אתה מוכן לקבל את זה שיש אנשים שתפיסת העולם שלהם שונה בהקשר הזה, ולכן לא מקבלים את ההנחה שלך שהמחירים עולים בגלל מחיר המינימום שעלה, וגם מבססים את זה על מה שהם רואים ביומיום במכולת וכו'?
אלא אם כן יש לך הוכחה מדעית כמו שאמרתי, מוצקה, למה שאמרת.
אבל כזאת עדיין לא הצגת.
אף אחד לא ימכור בהפסד. זה הגיוני?
אנשים צריכים להרוויח מהעסק שלהם.
ולאנשים שקיבלו עכשיו תוספת יש יותר כסף לשלם.
עובדה ראשונה: הממשלה הודיעה מראש שהשכר יעלה במשך שנתיים. כלומר מי שצריך לעשות את החישובים שלו עושה אותם כבר היום, ומייקר את המחירים עוד לפני העליה בפועל.
לחילופין: הוא יכול להשתמש בפחות עובדים וביותר מכונות. אנשים כמוני העובדים כמתכנתים יודעים שהעבודה שלהם לפעמים גורמת באופן ישיר לפיטוריהם של עובדים שאת עבודתם עושה המחשב.
כשהשכר עולה, התקציב של פרוייקטים כאלה ^ עולה גם הוא.
כשעולה שכר המינימום, זה משפיע על השכר במגזר הציבורי מיד ("השלמה למינימום" גם לעובדים שמקבלים מעל 10K), שבתורו מייקר את הארנונה. הארנונה מתייקרת רק פעם בשנה ב-1.1.
כלומר ההשפעה של שכר המינימום על הארנונה היא איטית יותר ממה שאתה חושב, אבל בוודאות מורגשת.
העלות של המוצר לא מורכבת רק ממחיר של פועלים בשכר מינימום. [למשל - מעלות שכרם של העובדים בסין, של עובדים מקצועיים ומנהלים בעלי משכורות גבוהות ועוד]
גם הביקוש למוצר לא מורכב רק מהביקוש של בעלי שכר מינימום.
לכן, אני מצפה שעליית מחירים כתוצאה מהעלאת שכר המינימום תהיה קטנה יותר מעליית שכר המינימום.
והעלאת שכר המינימום תעזור לאלה ששכרם עלה. [נכון, שיש גם השלכות על אנשים נוספים].
עדיין לא שמעתי מחשב שמנקה מרצפות, עדיין לא שמעתי על מחשב שמאבטח לבדו את המתחם וגם שולף נשק בשעת הצורך.
עדיין לא שמעתי על מחשב שאוסף את הזבל, וכו' וכו'
עובדה ראשונה: כל מה שאמרת, הכל - טענות. טענות שכדי שיהיה להן בסיס במציאות אתה צריך להוכיח אותן. עדיין לא אמרת לי האם עשית את החישובים ובדקת במקומות לאורך זמן את ממוצע עליית המחירים וכו', ויצרת מודל שיבדוק האם יש עלייה מיוחדת בזמן עליית מחירי מינימום.
רוב האנשים, אגב, לא עובדים בשכר מינימום, ולכן הם לא "מקבלים יותר כסף" ואין להם "יותר כסף לשלם".
אמת - בעל עסק שצריך להעלות את השכר של העובדים, מרוויח קצת פחות בשוטף. כמה פחות באחוזים - לעניות דעתי מאוד זניח. ממש ממש זניח, יחסית למחזור חודשי...
לעניינינו - לא ראיתי עלייה מיוחדת במחירים בחצי שנה האחרונה - לא משהו שלא קיים תמיד. אבל אני מודה - גם אני לא יצרתי מודל ולא ביצעתי בדיקה רחבת היקף.
לסיכום - לטעון גם אתה יכול וגם אני, אבל בפועל כדי להוכיח שהטענה שלך היא ורק היא הנכונה - אתה לא יכול להסתמך על תיאוריה, אתה צריך להראות נתונים בפועל...
מכשירים שמנקים מרצפות כבר יש בקניונים וכו'. מכשיר כזה מאפשר לעובד אחד לנקות פי 4-5 מאשר כמה שמנקה פשוט יכול לנקות עם סמרטוט ומגב.
המכשירים האלה לא התיקרו בעוד שהעובד הפשוט כן.
על תמחירים של עסקים אפשר להגיד שזה "טענה" (למרות שלכל בר דעת ברור שאם עולות ההוצאות יעלה גם המחיר), אבל על הארנונה (מרכיב יקר מדי בתמהיל ההוצאות של עסק, וגם של בתים פרטיים) אין פה בכלל ויכוח - היא קופצת ביחס ישיר לשכר המינימום.
בעל עסק שהרווחיות שלו גבולית גם ככה - יעלה את המחיר או שיסגור.
זה פשוט ברור ואני מתפלא שאתה לא מעלה את זה על דעתך.
אז כדי להישאר באותה רווחיות הם צריכים להעלות מחירים בהתאם. את מחירי הלחם האחיד הם לא יכולים להעלות כי הוא מפוקח. אבל גם העובדים בטחנות הקמח מקבלים יותר, אז תעלה דרישה להעלות גם את מחיר הלחם המפוקח (או להגדיל את הסובסידיה) וכו' וכו'.
מס, כלומר תשלום משכורות של עובדי מדינה (שהרבה מהם מקבלים שכר מינימום פיקטיבי כתוספת לשכרם האמיתי).
שכר המתדלקים (מינימום לרוב) והרבה מעובדי ההפצה הוא זניח פר ליטר, אבל המיסים משמעותיים.
80% עליית המדד (ששכר המינימום משפיע על חלקים ממנו בצורות שונות)
20% עליית השכר במגזר הציבורי.
המגזר הציבורי רגיש מאוד לשכר המינימום, בגלל שהרבה מאוד עובדים בו מקבלים "השלמה למינימום" גם אם הם מקבלים 10K וצפונה.
בנוסף, הרבה עובדי קבלן של הרשויות מקבלים מינימום, גם זה נכלל בחישוב.
כלומר בשנה שלאחר עליית שכר המינימום, הארנונה תעלה בעוד קצת.
**שיטת הונאה חדשה!**
**30 דקות יכולות להרוס לכם את החיים.**
זו לא הונאת טלפון רגילה — היא מסוכנת הרבה יותר.
הם לא צריכים את הכסף שלכם, לא את הסיסמה שלכם ולא את האמון שלכם.
הם צריכים רק את *הטוב לב שלכם*.
לאחרונה הופיעה במרכזי קניות, בתחנות מטרו, בשווקים ובמקומות ציבוריים “הונאת בקשת עזרה” חדשה.
המבצעים הם בדרך כלל אנשים לבושים היטב, בגיל בינוני או מבוגר.
הם עשויים לומר שאינם יודעים להשתמש בטלפון, שהם צריכים לבדוק את גובה הפנסיה או הסבסוד, או שהם נכנסו בטעות לעמוד הלא נכון — ולבקש מכם לעזור להם עם הטלפון.
**החלק המסוכן:**
כאשר אתם לוקחים את הטלפון ליד, לעיתים קרובות כבר פועל בו שיחת וידאו, הקלטת מסך או זיהוי פנים.
מישהו בצד השני צופה בכם. אתם חושבים שאתם עוזרים — אבל למעשה אוספים את הנתונים הביומטריים שלכם.
זו לא הונאה רגילה.
זו הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית.
הם לא רוצים את הכסף שלכם — הם רוצים *אתכם*.
אם תיגעו בטלפון (טביעת אצבע), תקראו מספרים או קודים (קול), או תביטו במסך בזמן השיחה (פנים), שלושת המזהים הביומטריים העיקריים שלכם — טביעת אצבע, קול ופנים — עלולים להיגנב.
בינה מלאכותית מודרנית יכולה ליצור “שיבוט דיגיטלי” שלכם — כמעט מושלם.
**ומה שקורה אחר כך מפחיד:**
הם יכולים להשתמש בשיבוט הדיגיטלי שלכם כדי לקחת הלוואות אונליין, מימון צרכני, משיכת כספים, ואימות אוטומטי באמצעות פנים וקול.
תוך 30 דקות כל מסגרת האשראי שלכם עלולה להיגמר.
כשתקבלו הודעות מהבנק, תגלו שהכסף שלכם לא נעלם — אלא להפך, אתם שקועים בחובות של אלפים או אפילו מיליונים.
---
### **זכרו את 3 הכללים:**
1. **לעולם אל תעזרו לאנשים זרים עם הטלפון שלהם.**
אל תיגעו, אל תלחצו, אל תצפו ואל תקראו שום דבר בקול — גם אם יגידו “רק לחיצה אחת”.
2. **שיחות וידאו לא מוכרות:**
נתקו מיד.
לעולם אל תיענו לבקשה “להסתכל למצלמה” או “לדבר רגע”.
3. **שתפו את ההודעה הזו עם מבוגרים, ילדים וחברים טובי לב.**
המתחזים מכוונים עכשיו לאנשים טובים.
---
### **תזכורת אחרונה:**
לעולם אל תחשבו: “לי זה לא יקרה” או “אני מספיק חכם כדי לא ליפול”.
בדיוק על הביטחון הזה ועל טוב הלב הזה הם בונים.
**אנא שתפו. כל שיתוף נוסף עשוי להציל קורבן אחד פחות.**
(https://m.youtube.com/shorts/B6zquFqOrSk)
כאילו, אי אפשר כבר לעזור לאנשים? צריך לחשוד בכולם שכולם רמאים? מה נסגר?!?!
המלצה - לא להעביר - הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית | לא רלוונטי
(זה אתר שבודק הודעות מהסוג הזה, וכותב האם הן אמיתיות וכדאי להפיץ אותן הלאה. במקרה הזה לא)
בקישור לסרטון שצירפתי יש מישהו שמספר שהתחזו אליו בשיחת וידיאו לבת שלו. שזה אשכרה היה המראה והקול שלו... זה מטורף
א. מי רוצה לגנוב את הביומטריה שלך, יכול לעשות את זה בצורה "נסתרת" יותר ורחוקה יותר מאשר לפנות אלייך.
ואם הוא לא מספיק מתוחכם כדי לפרוץ לך למכשיר מרחוק ולהשתלט על המידע שלך, אז פנייה אלייך ברחוב תועיל לו עוד פחות.
ב. לכל דבר חשוב היום יש אימות דו-שלבי והגנות פנימיות של הארגונים. אף אחד לא יוכל להכניס אותך לחובות גדולים כי הבנק/אשראי יזהה תנועה חריגה ויחסום את זה. וכן על זה הדרך.
ג. התיחכום היחיד פה הוא שימוש במושגים שנשמעים מתוחכמים עבור האדם הרגיל: ביומטריה.. שיבוט.. בוו...
ד. בכל מקרה טוב שאת עירנית, וגם מודעת לספאם שיש בנושא. הכי טוב ומומלץ זה לעקוב אחרי הפרסומים של מערך הסייבר הלאומי (אני עוקב דרך הפייסבוק) כדי לקבל מידע אמין ואקטואלי.
הרמוניהאני מחפשת!
מקום חף מכל רמאות, התיפיפות, פוליטיקה, בינות מלאכותיות וכאלה שאינן, מקום פשוט
של חיים פשוטים, של ללכת לישון עייפים לא בגלל שגלשו רוב היום באינטרנט...
בלי אינטרנט!
הכי פשוט שאפשר.
וגם בלי דובים או קרוקודילים ובלי כרישים בים, ואני לא יודעת עוד בלי מה...
פעם חשבתי על איי פולקנד; מספיק רחוק, שדות ירוקים, המון כבשים... אבל
לא נראה לי שאסתדר כל כך טוב עם המנטליות הבריטית. יש לי נימוס ישראלי.....
כיהודיה, אני מודעת לכך שאני נורא מוגבלת;
היכן ואיך אעשה את החגים? למי אשלח משלוח מנות
ויותר חשוב - מי ישלח לי?...
וסופגניות ונרות חנוכה ומיץ ענבים ויין כשר וצפירת השבת.....
קשה.
אם למישהו כאן יש רעיון, אשמח לשמוע. (אבל לא מקום קר מדי
ולא חם מדי, וגם, שכחתי להוסיף, בלי נחשים בכלל! וגם תולעים אינני אוהבת...)
תודה!
גם אוגרים סיבריים, תוכונים, תוכים בינוניים על כל סוגיהם, תוכים גדולים, מדברים וגם אם לא,
וכל שאר חיות השדה - הלא מפחידות.
גם לטאות בסדר. במיוחד כשהן עדיין גורים. יש להם עיניים מלאות תום. באמת.
וכמובן, זיקיות - כל כך מעניינות.
ואפשר גם תיקנים (ג'וקים בלעז), אבל לא מדי הרבה. וגם חלזונות ושבלולים וזחלים נחמדים עם המון רגליים
ההופכים לפרפרים...
הרמוניהוואי הלוואי...
אבל בתכלס זו בריחה מהתמודדות, כי אם ככה ה' רצה שמשהו יופיע בעולם אז יש לזה סיבה... צריך להתמודד עם זה, להכחיש ולהתעלם זו לא אפשרות
אולי בני אדם קבעו שזה ככה?
גם ממחנות ריכוז ניסו לברוח, ושם, באמת הקב"ה הוא ששם אותם שם....
אל תזדעזעי. סתם מצב רוח של: אוף. לא יכולה יותר!
זה קשה, אני מזדהה עם התחושות האלה של באלי שקטט
חיים פשוטים, אבל חיים ולא טרפת
אבל יש לזה יתרונות ובסוף נתחשל ונמצא פתרונות, ואז נעריך את החיים שלנו אפילו יותר מלפני זה...
הזמן עובר וכמה אפשר לחלום על מקום כזה ולא להגשים?
הלוואי והיה לי אי קטן משלי. ממשי. עם בקתת אבן פשוטה על צוק גבוה
למעלה למעלה מהים. ולמטה, במקום שאף אחד לא יראה ולא ידע,
תנדנד לה סירה קטנה על פני המים, קשורה לזיז נסתר.
לא אכפת לי שיהיו אי אילו אנשים על האי שלי, אבל רחוק
לא מרחק של הליכה רגלית. הם יוכלו לבקר לפעמים,
כשאזמין, ואם ארגיש בודדה, אלך אליהם, לפעמים.
גם עיזה תהיה לי. מאוד חשוב. וגן קטן עם ירקות
ועצים שאשתול. המון ספרים בחדר ספון עץ
פשוט, ספה נוחה ומהוהה (לא מעור או פלסטיק
חס ושלום), שטיח קטן, מהוה וקצת דהוי
ונעלי בית וזהו.
* קראתי ספרים רבים בימי חלדי, ואת התוצאה -
אתם רואים.....
לחיים!
ארץ ישראל?
זה בדיוק העניין. עד כמה שהיא אהובה ויקרה, היא כל כך ...לא פשוטה.
כל כך מבלבלת. כל כך לא נינוחה. כל כך לא (לפעמים והרבה פעמים)
מס
יודעת שהכל מהשם, בגללנו, ובכל זאת....
מכירים את "שי ארץ" של נתן יונתן?
בדיוק מכאן אני רוצה לברוח. הרי לא אמרתי שאני חולמת על צפת,
נכון?
רוצה קצת שקט מכל הבאלאגן הזה. מרגישה כמו ספר היסטוריה
מהלך, שבכל שני עמודים, תיאור של מלחמה/התשה/תקריות/
הפוגה קלה וחוזר חלילה. וכשלא, אז מתכוננים למשהו כזה...
אני כמהה לשקט. בלי התרעות, ללא אזעקות, ללא ריבים,
ללא הפגנות, ללא יסורי מצפון בלתי נלאים שלא תמיד
מצליחה להיות ראויה.
מקום בלי יומרות של קדושה. לא טומאה חס וחלילה - סתם
מקום פשוט כזה, עובד בשדה כזה, חקלאי כזה, ניטרלי.
ונא לא לכתוב לי שאם אין קדושה, אז יש טומאה.
אדמת העמים . אני יודעת.
שבת, אין בעיה לשמור, יהיה לי לוח שנה גדול.
מעניין שאתה מזכיר גידול ילדים, כי דווקא אז החלום על
האי שלי, היה מוחשי ועז צבעים יותר מהרגיל.....
לגבי יום כיפור - מה הבעיה לצום?
ולגבי הוידוי - יהיו לי הרבה פחות יסורי מצפון;ת
כמה עבירות כבר אפשר לעשות כשבן אדם לבד?
את מי אשנא? עם מי אריב? ממי אעלב?
על מי ועם מי אדבר לשון הרע?
להיפך, ליבי יהיה מלא ידידות ואהבה לכולם...
רבותי. אל תתרגשו ותזדעזעו ממני, אתם עדיין
צעירים, רעננים, וכל החיים לפניכם. אני,
איך אומרים, כבר הרבה זמן על כדור הארץ
הזה;
נחליאלים בסתיו? מקסים!
הסביונים הצנועים הצהובים האלה? איזה יופי
הגשם המתדפק על שמשת החלון בחורף, וואו!
הנכד המחבק (לא תמיד...) ואומר: סבתולה, את מצחיקה
(כשאני לא חופרת לו ומטיפה) - מרגש...
לא באמת. יש המון על מה להודות. אבל
לפעמים, כמו היום, איך לאמר - ובכן, רוצה את
האי שלי.
מקווה שהקב"ה לא משתתף בפורום הזה ולא קורא את זה. נכון?
4000 שבועות. אוליבר ברקמן - איך לחיות את החיים במקום לנהל את הזמן.
האיים הקריביים - מוכנים לחופשה בגן עדן? אנחנו כן! | אל על
לפעמים צריך חופש מהשגרה השוחקת, מהעומס הנפשי של החיים ובפרט במדינה שבעת מלחמות כמו שלנו.
ולפעמים גם שינה טובה כוס קפה והליכה בטיילת מספיקים(:
שולחת לך הרבה כוחות, שתהני מכל היופי והשפע שה' נתן לך💝
אי אפשר. באי שלי אסור שיהיו כרישים בים שמסביב. ובאיים הקריבים, יש. בשפע.
מלבד זאת, נורא חם שם ואני לא אוהבת שמש חזקה.
מלבד זאת, אני אוהבת עצים עבותים עם המון עלווה, ירוקים, סבוכים, שמנים כאלה
ולפי מיטב ידיעתי, הרוב שם זה עצי דקל כאלה. חוץ מלסכך בסוכות, הם לא במיוחד
לרוחי..
אבל תודה רבה רבה.
עוד בעיה קטנטנה: נורא יקר להגיע לשם...
יש עוד משהו שהייתי רוצה (אם ארצה אחת להרבה זמן לצאת מהאי שלי):
לראות לוויתנים במקום הטבעי שלהם. צפון קנדה נדמה לי, או דרום
ארגנטינה, משהו כזה.
יש להם זנבות אדירים. מאפילים בלי ספק על השמש (שאיננה....)
תבורכי!
אבל אז תמצאי עוד כמה בעיות חדשות.
אז אולי יותר פשוט שתיצרי לבד את האי הקסום?
תזמיני אותנו לביקור כשתרצי לראות קצת אנשים נחמדים בנוף
יצירת אי מלאכותי היא פרויקט הנדסי מורכב ועצום, המשלב טכנולוגיות ימיות מתקדמות, גיאו-טכניקה והגנת סביבה. השיטות העיקריות כוללות ייבוש ים, הקמת מבנים צפים, או הרחבת שוניות קיימות.
להלן השלבים והשיטות העיקריות ליצירת אי מלאכותי:
1. תכנון ובדיקת היתכנות
2. שיטות בנייה עיקריות
3. התעצמות ובנייה על האי
דוגמאות בולטות
בניית איים מלאכותיים דורשת השקעה כספית אדירה ומשמשת לרוב למגורים, תיירות, או צרכים אסטרטגיים.
לכן לעולם (מן הסתם), לא אהיה בדובאי; משהו ענק, מלאכותי, מנקר עיניים...
הכי רחוק מהטבע שיש.
כן, חושבת שאזמין אתכם מדי פעם. אוהבים עוגות גבינה (מחלב עיזים?....)
בתנאי שאתם חוזרים לפני שקיעת החמה ולא משאירים שום עטיפות חטיפים
על אדמת האי שלי!
באותה הזדמנות אולי אבקש מכם להביא קפה, כי אין לי אפשרות לגדל
אותו, אם לא אכפת לכם. אני אומרת את זה כבר עכשיו מראש, כי
שכחתי לציין שאין לי כאן פלאפונים ושום אמצעי תקשורת כלשהם.
אני לא רוצה.
איך נתאם?
בשיטה הישנה נושנה - שמים פתק בבקבוק , ממתינים לזרם
מתאים ושולחים אותו על פני המים....
פשוט וקל.
איך אפשר להכיל את זה שכל כמה זמן נפטר חייל שהגן עלינו בנופלו לפעמים בני 19 כל החיים לפניהם ...
איך אפשר????
אתם קולטים בכלל כמה אנשים הקריבו את עצמם למעננו
משהו שבטח חשבו אותו אלף פעם אלף אנשים לפניי עדיין זה היה עצוב. מכירים את הגלופה של "חברים לא מתים הם רק מתחתנים"? כמה תמימות הייתה לנו לפני המלחמה... חברים מתים.
למה זה נהיה שגרה?
למה זה מרגיש שאנשים גם לא מבינים כמה הם נותנים וכמה יש משפחה ועוד מעגלי אובדן
זה ממש חורבן
בשידור חי.
היא דיברה על הבחורים המתים. כדאי להקשיב לאיך שהיא מציגה את הדברים.
היא היתה קשורה לר' אושר, זצוק"ל. כדאי להקשיב לה.
לא פשוט בהתחלה, לוקח זמן להבין, אבל כדאי.
כמה מהחברות הכי חכמות, רגישות, אמיתיות ורוחניות
שלי - דובקות בה. בדרך של ר' אושר, למרות שהיו לגמרי
בסגנון אחר.
את מכירה את הרבנית שולמית שחור?
רבנית שמתאים לך להתחבר אליה.
אני התחברתי לגישה החינוכית של אחותה ששכחתי את שמה
אי אפשר להכיל את זה
אני:)))))כל יום זיכרון אני חושב על זה, שאח של סבא שלי נהרג במלחמת השחרור, והיה בחור צעיר שהחיים לפניו.
האחים שלו חיו והקימו משפחות ענקיות. כמה מצער לחשוב שיכל להיות עוד ענף בגוגל בגודל הזה, והכל נגמר בגלל איזה טיל או רימון קטן שבדיוק נזרק על אדם שמסר את נפשו בשבילנו...
פשוט לא יאומן.
(בעקבות השרשור של @הרמוניה)
תשתפו - איך את מוודאים או מאמתים מידע שרץ באינטרנט?
אני מכיר שתי שיטות: לשאול מישהי מומחה בתחום (למשל רופאה) שאת סומכת עליה, והצלבת מידע בין מקורות אמינים
תעזרו ליצור רשימה של מקורות אמינים בעיניכם?
חוץ מנושאים פוליטיים
אחזקת בית אני שואל בטמבוריה
חדשות אני בודק מכמה אתרי חדשות בעולם (אני אוהב את החדשות הגרמניות) + מקורות מקומיים
בדברים סתמיים אני שואל את ג'פטו
טיפות של אור(בעיניי ai לא טוב להשגת מידע. הוא טוב להנחיות שאפשר לבצע ולבדוק האם הן עובדות - איך לתקן תקלה במחשב, איך להשתמש בתוכנה כלשהי וכד')
אבל הרבה הרבה עם הצ'אט ופשוט מבקשת ממנו קישורים להוכיח את הדברים שלו.
בזכות השרשור תגלי דרכים טובות לבדוק איזה מהדברים שאת שומעת נכון 🥳
למה, כדי להגיע לדיון של היום או אתמול או שלשום, עלי לעבור על כל חודש ניסן, ולפעמים אולי גם על אדר?
למה זה לא מופיע מייד בתחילת השרשור?
מניח שהתכוונת לשאול: מדוע שרשורים חדשים מהיום לא מופיעים מייד בתחילת התצוגה של הפורום?
"שרשור" הוא רצף התגובות לפוסט (להודעה) שנכתבה. יש שרשורים עם מעט תגובות ויש שרשורים שיכולים להגיע למאות תגובות (שרשורפלצת)
האם סימנת ובחרת לך פורומים מועדפים?
או שאת נכנסת לתפריט הראשי ורק אז מגיעה לפורומים השונים?
אם בחרת פורומים מועדפים- העדכונים החדשים של שרשורים בפורום מועדף, תמיד יופיעו בכניסה לאפשרות "עדכני" בתפריט הפורומים. 'עדכני' מציג את העדכונים בפורומים שמסומנים אצלך כפורומים מועדפים.
אם את מגיעה לקריאה בפורומים דרך שם הפורום, למשל בוחרת בתפריט הפורומים את פורום "צעירים מעל עשרים", השרשור הראשון שיוצג הוא זה שהתעדכן לאחרונה.
אבל ייתכן שהשרשור זה החל לרוץ לפני כמה שבועות וממשיך לקבל תגובות והתייחסויות.
וכן הלאה. שרשורים מעודכנים יופיעו בזה אחר זה, לפי תאריך העדכון של התגובה האחרונה בהם.
וזה מביא לכך ששרשור חדש, שההודעה הראשונה בו נכתבה רק היום, יופיע עמוק למטה, אחרי שרשורים שנפתחו קודם לכן אבל קיבלו תגובה לפני זמן קצר יותר, ושרשור שנפתח היום הוא עם תגובה אחרונה ישנה יותר מבחינת הזמנים.
איך ראית אם לא פתחת?
האלגוריתם פה אמור להיות מתוחכם? כמה באמת מושקע פה? בלי לזלזל סתם מתעניין
ואתה חושב שהאלגוריתם עושה ניטור ברמה כזאת שרושם בנפרד (לא רק מה לא פתחת אלא גם) מה ראית ולא פתחת וזה כדי להקפיץ לך את השרשור ב"עדכני"?
כי לא מעניינים אותי. ורק אם אני פותח אני מצליח להעלים אותם מה -"עדכני"
סתם שרשורים שלא פתחת? איך הבנת שאלו שראית ולא פתחת מוקפצים באופן שונה מסתם לא פתחת?
כן, הבנת אותיהבדידותאבל איך מסמנים את הפורום המועדף?
אצלי כשאני פותחת את גוגול, מופיע למשל: צעירים מעל 20
אנשים רגישים מאוד
וכו'.
מניחה שב"סימון" הכוונה היא למשהו אחר, נכון?
כן?
פשוט חילוני חוגג כמו שצריך בצורה אותנטית ודתי מלמל מילים ומשחק אותה שמח
כה "רענן" כה כן כה אמיתי?
החילוניות שאני מכיר אינה נוגעת אלה בקצה השטחי ביותר של הדברים
וכל נגיעה שלה במשהו עמוק מכך נובעת מנטייה דתית, גם אם לא ממש מפורשת.
אצלנו הכל מודרך ברחל בתך הקטנה.
כל אחד מחליט יפה מאוד מה לעשות לכל אדם ניתנה הבחירה במלוא מובן המילה.
אחריי אף־אחד לא רודף אני מחליט בדיוק איך להתייחש לכל סוגיה ועניין
צר לי אמנם שאיני מתחבר לאווירת המנגל ולהתעטף בדגלים
אבל זה לא מוריד מהאותנטיות של הלל בכוונה למי שאומרו בכוונה
או מהחיוך של הרב החרדי־ספרדי שלי בדברו על מעלת ארץ ישראל ביום העצמאות
או מהפסים הכחולים של הטלית שלי.
וגם לא יודע איזו קדושה מיוחדת יש בעמית לעבודה החילוני שבחר להכין פלאפל שני צבעים ביום העצמאות הזה. שכוייח, בטח טעים נורא. קדוש? אולי. לא מרגיש רגשות נחיתות ביחס לזה.
אני לא מתפלל כי אני חייב אני מתפלל כי אני רוצה.
לגבי תפילות החובה הרש"ר הירש כבר דן בשאלה הזאת בכמה מקומות והמסקנה הברורה היא שמטרת תפילות החובה אינה ביטוי רגשות אישיים (לשם כך צריך להתאסף במניין, לומר את אותה תפילה, בזמנים קבועים ביום?) אלא למקד אותנו סביב הרעיונות החשובים של החיים.
אותנטי זה לא רק מה שפרוע וחסר רסן.
ללבוש חולצה עם משבצות זה גם אותנטי.
מעולם לא הרגשתי איזו קדושה ביום העצמאות. אולי אתם מתכוונים לריגוש?
כי אצלנו הכל מסודר וקבוע ו...שגור.
אבל זה לא חייב להיות כך. אפשר וצריך ליצוק חיות ורעננות לתוך התפילות
המסודרות (והמוסדרות), כדי שהקשר עם הקב"ה יהיה תמיד חי ורענן
וזורם ופתוח.....זו עבודה לא פשוטה, מן הסתם.
"אל תקרא חרות אלא חירות".
המשתתפים בחידון התנך כבר שנים רבות דתיים לאומיים בלבד, החילוני האחרון למיטב ידיעתי שהשתתף בחידון התנך היה אבנר נתניהו.
עוד משהו שפיספסתי?
בדיוק כמו החילונים שעליהם אתה מדבר
אחרת היית יודע - שמראש עולים לחידון שניים מהחינוך הדתי ושניים מהחינוך הממלכתי. ממש ככה הוא מוגדר
אני לא מצליח לזהות חילונים.
זה מובנה בחידון שעולים שניים מהממלכתי ושניים מהממד
כמובן בדכ מכבדים ומגיעים עם כיפה. היה אגב גם חילוני שזכה במקום הראשון לפני עשר שנים בתשעז
מעניין אותי אם גם הנופלים עומדים במתיבתא דרקיעא בשעת הצפירה ומצדיעים...
מעניין אותי גם אם הם צופים במטחי היריות ובזרי הפרחים לרוב...
מישהו יודע?
בבי אני כתבתי על עמידה שקיימת בהרבה מדינות.
הצפירה שעוצרת את כל המדינה זה כבר פיתוח והרחבה ישראלי.
מישו יכול להסביר לי למה חאבייר מיליי ביקר דווקא בישיבת חברון ולא במרכז הרב?
גם מתוכננים לנשיא ארגנטינה פגישות גם עם גדולי הדור הליטאים, הרב דב לנדו והרב משה הלל הירש.
למיטב ידיעתי, הציונות הדתית אינה חזקה בארגנטינה.
ייתכן שהוא נחשף יותר ליהדות החרדית, כמו שרבים חוזרים בתשובה נמשכים ליהדות החרדים מכל־מיני סיבות.
ההתבדלות החרדית היא לא רק מהמדינה באופן ספציפי, אלא קו כללי.
ייתכן שלעיני הגוי, אוסטיודן מעניינים יותר מאשר בחורים בפולו.
שהיו הולכים במעילים ארוכים ושטריימלים
בניגוד ליהדות מערב אירופה שנראתה יותר מודרנית
פולו זה סוג של חולצה לא?
קצת כמו לראות ציורים של ציירים לא יהודים..
אתה רואה שכולם מבינים שיש סוג של מראה יהודי נצחי עם זקן ופאות...
לא אומר שחייב, זה סוג של אותנתיות.
תכל'ס, אין על נערי גבעות בעולם!!!
איך בדיוק נשיא ארגנטינאי שמתעניין ביהדות אמור להיחשף לנערי גבעות?
אני מניח לעצמי שמה שהוא חשוף אליו הוא:
– הקהילה בארגנטינה (שאינם נערי גבעות למיטב ידיעתי)
– שיעורי תורה בספרדית
– שיעורי תורה באנגלית
מכירני כמה גרים (וגויים מארצות שונות שמתעניינים או התעניינו ביהדות)
באופן גורף הם חשופים או לחב"ד (כי הם בכל מקום), או לנישה של אותה שפה (למשל: רוסים וחב"ד/יהדות בוכרה, גרמנים לרבנים בגרמניה)
ובאופן כללי, גרים נוטים להיות מאוד אינדיבידואליסטיים
מה שפחות מתחבר לכל ה"כלל ישראל"
(מזכיר שיש הלכה שגרים פסולים לדיינות ולמשרות ציבוריות)
זאת פשוט תוצאה סבירה של הנסיבות.
וגם "לדון לכף זכות" שביקר בישיבה חרדית ולא בישיבה דתית־לאומית... יש ביותר מתנשא
מה אתה מתכוון לשאול בשאלה?
אתה מציף תאים רדומים...
ומה הנפק"מ העצומה.
באמת סרק מבחינתי, והיה טוב אילו התעלמתי מזה מלכתחילה
אם הוא הלך לישיבה "לא ציונית" אלא ליטאית קלאסית - זה מראה לי שהוא מעריך את התורה נטו!
לק"י
ולא בטוח שציונות מעניינת אותו פחות או יותר מהתורה.
מן הסתם הלך לאן שלקחו אותו.
(והציונות היא חלק מהתורה....).
זה נשמע שנקודת ההנחה שלך היא שזה "רע" שהוא הלך לשם. "לו הוא יודע" הוא לא היה הולך. אבל - לו הוא היה יודע... מה בדיוק?
(שהתורה בלבד חשובה לו).
אלא למה הוא כן שם לב!
הוא שם לב למקום שמחשיב תורה! למקום שהיא אוהלה של תורה!
לק"י
את התורה או מחשיבים פחות?
אם ככה, את טועה...
(ובכל מקרה, קשה לי להאמין שהוא מבין את ההבדלים בין ישיבות).
כי הוא באמת לא ממש מבין בהבדלים ובמה שלנו כל כך חשוב.
זה בעברית, וזה תורה.
את זה היא מעריכה.
שהוא הלך למקום של תורה.
ואת זה גם את מעריכה.
עוד לפני שבודקים אם זה תורה שמשלבת ציונות או לא... מבינה?
ישיבת חברון פשוט מאוד גדולה, הרבה תלמידים, מקום מרשים, אז לקחו לשם.
הוא הרי לא מבדיל ביניהם.
פשוט הגבתי ל"פרצוף העקום" שעשו פה בשירשור הזה, כאילו יש משהו פסול בלבוא ל"חברון"
זהו.
מיליי מתלהב מיהודים ומיהדות, מי שטפסו טרמפ ראשונים, זכו בביקור.