אם שכר המינימום עלה
זה אומר שהמשכורת שלי עכשיו שווה פחות. הווי אומר : ירדה.
למה אין חוק שמחייב העלאת שכר כללית בהתאם למדד / להעלאת שכר המינימום????
אם שכר המינימום עלה
זה אומר שהמשכורת שלי עכשיו שווה פחות. הווי אומר : ירדה.
למה אין חוק שמחייב העלאת שכר כללית בהתאם למדד / להעלאת שכר המינימום????
מושיקואלא ביחס למדד.
העלאת השכר לא מייצרת כסף או מוצרים, היא גורמת לחלק אחרת את הכסף [ובמילא המוצרים] שקיים כבר. אם רוצים להשאיר את החלוקה הנוכחית, אפשר לא להעלות בכלל את המשכורות.
[אם יצמיד את כל המשכורות לשכר המינימום, זה בעצם שכל השכירים, עניים ועשירים, ירוויחו על חשבון העצמאים, עניים ועשירים]
צפו לעליית המחירים בסופר, באותו יום שבו יעלה שכר המינימום.
זה שעלויות של מעסיקי העובדים בשכר מינימום קופצים באופן אוטומטי, כמו למשל קופאיות וכו'...
נניח [האחוזים לדוגמא בלבד, אבל העיקרון יהיה נכון גם לגבי אחוזים אחרים] ששכרה של הקופאית עלה ב20%, ושכרה הוא 10% ממחיר המוצר, מחיר המוצר אמור לעלות ב2%.
עבור מי שגם שכרו עלה ב20% זה עדיין משתלם.
הגדלת שכר המינימום, לא נועדה לייצר כסף חדש.
היא נועדה לחלק את הקיים, בצורה שנראית הוגנת יותר בעיני מקבלי ההחלטות. [עקרונית, לא נכנס לבחון מה באמת עובר להם בראש].
מה גובה שכר המינימום שייצור איזון נכון - אני ממש לא יודע.
ותן טלנדיר ששומעים מאנשים הערכה והתפעלות ממעשה כלשהו של הממשלה או מחוק כלשהו.
נדמה שלא משנה מה יעשו, דבר אחד, או הדבר ההפוך לגמרי - תמיד יתלוננו.
לכן למדתי כבר לא להתרגש יותר מידי מתלונות. אנשים אוהבים להתלונן כי אוהבים להתלונן.
בסופו של יום, כמה שזה מפתיע - דווקא נראה שאנשים יחסית חיים בארץ די טוב. אז נכון שאנחנו לא חיים בארמונות הפאר של סעודיה או איזו נסיכות ערבית - נכון, אבל החיים כאן יחסית בסדר, ואנשים לחלוטין, לחלוטין לא מתים מרעב בישראל.
בעיקר מצחיקים אותו "מעמד הביניים" שיודע לבכות ולבכות ולבכות - ורגע לאחר מכן לנסוע לחו"ל לחופשה של שבועיים, עם המלונות הכי מפנקים וכו'...
נו, באמת.
למשל כי אלו דברים שנעשו בדרך נכונה.
והורדת מחירי הגבינה הצהובה - תלכי לאדמין שיסביר לך למה אסור להתערב מבחינה ממשלתית במחירים שונים
אז הנה, תמיד יהיו שיתלוננו...
קשה לי להאמין שיש דבר אחד שהממשלה עושה שממש כולם יאהבו (בכולם, אני גם לא מתכוון ל100 אחוז - אפילו "רק" 90 אחוז...).
כל פעם יצאו ויצעקו, אבל ימשיכו לחיות "טוב", למרות ההכחשה...
הגבינה הצהובה זה לא התערבות ממשלתית אלא יצירת תחרות.
כמה שיפתחו את השוק יותר.. יותר טוב...
(אה, וזה נכון שתמיד יהיו כאלו שיתלוננו. אבל ה כי הם לא חכמים כמונו
. אנחנו יודעים על מה להתלונן ועל מה לא)
המדינה משך שנים הגנה על הקודמות ולא איפשרה להתחרות בהן (חמור בפני עצמו, אגב) - ואז ביום אחד הכריחה אותן לאפשר להשתמש בתשתיות שעליהם השקיעו מליונים - למתחרים הכי פרועים שלהן.
למה רק קצת גזל? כי משך שנים המדינה איפשרה לחברות הללו (ולעוד רבות אחרות) לגבות(לחמוס) מליונים מהלקוחות שלהן בגלל העדר תחרות.
אז קצת מגיע להם....
מה שקרה בפועל זה אכן ירידה מבורכת של המחירים, אבל גם ירידה ברמת השירות. חוקי התחרות החדשים (כדי למנוע הפיכת לקוחות החברות החדשות לסוג ב') מונעים מחברות הסלולר אפשרות לתעדף לקוחות שמשלמים יותר ובפועל הרשתות הסלולריות סתומות.
היום אם אני רוצה להזמין שירות פרימיום של רוחב פס מובטח, אסור להם לפי החוק למכור את השירות הזה.
עד לפני מהפיכת הסלולר היינו מגיעים לשטח עם מודם סלולרי, מרימים שידור חי והיה עובד מעולה. מאז מהפיכת הסלולר אנחנו חיביים לעבוד עם קווים של בזק מאחר ורשתות האינטרנט בסלולר עמוסות וחנוקות ולא שמישות בכלל בארועים גדולים.
ככה זה שמתערבים בשוק.
בשוק חופשי היו נוצרות חבילות מחירים מתאימות לכל סוג של לקוח, וחברות מתחרות קטנות היו יכולות לתת כיסוי חלקי ובעייתי אבל זול יותר.
וכל אחד היה בוחר את מה שמתאים לו...
מגזל של כל הציבור במשך שנים.
שום דבר עוד לא מושלם.
אבל לדעתי עדיף קצת פחות שירות ועוד אלף שקל בכיס כל חודש..
גזלו אותם? אולי הגונב מגנב פטור...
חוקים הגנו עליהם עד היום, חוקים שינו את זה.
רק צריך לדעת שזה היה מעבר ממצב לא מושלם למצב אחר.
צריך היה לאפשר לכל מי שרוצה להתחרות, ולעזוב את אחיזת החנק הממשלתית.
מושלם יהיה רק בגאולה השלמה...
אגב, כל הרפורמות שמדברים עליהם בחלבי או בכל תחום- הכל ככה שמכניסים עוד חברות אבל לא פותחים לגמרי?
ומה יהיה עם תחרות בחשמל? יש פוליטיקאי שסימן את זה כבר כמטרה???
אפשר לייבא עכשיו יותר חלבי ושופרסל כבר משיקה מוצרים כאלו.
הוא מדבר בעיקר על הגבינה הצהובה ועוד קצת שהתחילו מחירים לרדת.
הם תמיד עלולים להזיק למי שמתחיל איתם (הרי חברת החשמל היא מאפיה אחת גדולה)
ואף אחד לא מסוגל להתמודד בלי חשמל, בניגוד לדברים אחרים..
"היד על השאלטר" (של החשמל במדינה).
מקורות (מים)
רשות שדות התעופה (אין נמל תעופה מתחרה. שביתה בנתב"ג ואין יכולת לטוס לחו"ל).
אם חח"י לא הייתה גוף גדול ומונופוליסטי כמו שהיא, היא מזמן הייתה פושטת רגל.
ההגבלות הם לא רק מהממשלה. לא כל אחד מסוגל להקים תשתית סלולר מאפס. זה שוק שמאופיין בהרבה הרבה הוצאות קבועות התחלתיות, וכמעט אפס הוצאות משתנות.
בס"ד
בכמה החליטו להעלות- ב2 שקלים בלבד מ23 ל25 ש"ח לשכר המינימום!!!
ואם גם נעשה חישוב שהדלק מתייקר, מוצרי יסוד עולים, והכל רק מתייקר ויש הטלת מיסים- אז אין העלאה בגרוש!!!!
לכן לא מתרגשת מה2 שקלים שנוספו לי למשכורת כמחליפה בגני ילדים ביישוב שלי. ומה עם הזקנים' החולים, ניצולי השואה והנכים(שאני אחת מהם- מקבלת לפחות קצבת נכות עלובה של 2500 ש"ח- גילוי נאות) מה איתם?!!!
הם לא מקבלים גרוש לשכר.... לקצבה זה נקרא אצלם מביטוח לאומי.
אני הייתי מוכנה אם כבר לוותר על ה2 שקלים האלה ולתת למי שבאמת צריך/כה!!! זוועה שיש במדינה גם רעבים ללחם!!!!
נתפלל לטוב ב"ה אמן!!
במדינה. נקודה סוף.
זה בניגוד למדינות שונות בעולם, קפיטליסטיות יותר או סוציאליסטיות יותר. במדינת ישראל אין באמת דבר כזה רעב - זה אמירה לצורכי פתיחת הלבבות של בני ישראל הרחמנים, כדי לעזור לנזקקים (שבאמת נזקקים - אבל לא רעבים ללחם)
ואני מדבר כי אני קצת מכיר את העולם הזה, אמא שלי היא עובדת סוציאלית. ואני אומר לך - משפחה שבה לכל ילד יש פלאפון, לעיתים סמארטפון, ועם חבילה, ויש להם טלוויזה בבית עם לווין - וטוענים ש"הם רעבים" - סלח לי, הם לא רעבים, הם נצלנים.
אם משפחה לא יודעת להתנהל כלכלית והאבא מעדיף להשקיע את הכסף בסיגריות, או ברכב, במקום לנסוע בתחבורה ציבורית, כי הוא "מפונק", ואז הם מתלוננים שהם "רעבים ללחם" - הם לא רעבים ללחם, הם מפונקים.
במדינת ישראל, אין באמת אדם שאין לו בצורה מוחלטת מה לאכול והוא יגווע ברעב. דבר כזה יקרה לא בגלל הכרח אלא בגלל רצון של אותו אדם לאמלל את עצמו.
ואני מצטער שאני חד כזה, אבל זאת האמת. אני מכיר מספיק משפחות נזקקות, חילקתי למספיק כאלו בעיר שלי מתנות לאביונים, קמחא דפסחא, וכו' וכו' - ואכן, חד וחלק - זה לא נכון, אין רעב ללחם. את הבסיס כן יש. (או "יכול להיות") - אולי לא הרבה מעבר לבסיס, זה נכון. מילקי כל יום לא יוכלו לאכול, נכון. יתכן בהחלט שגם לא יוכלו לאכול עוף כל יום.
אבל להציג מצג שוא כאילו יש ילדים שלא יכולים לצאת לבית ספר עם סנדויץ עם גבינה או סוג אחר של ממרח בסיס - זה טריקים של עמותות סיוע, שרוצים פשוט - בהיגיון בפני עצמו, בהחלט - למקסם את הכסף שהם יכולים לקבל מהנדבנים השונים.
ואז הם "מורידים" את הממוצע.
ומי שחי באמת. לא משקר בתלוש וכו'
גם אם ההכנסה שלו נמוכה, הוא לא נחשב נזקק.
ולא זכאי לכל ההטבות.
קחי חוק הכי הזוי.
זוג נשוי- הבעל עובד?
זה לא משפיע על האפשרות של האשה לקבל הבטחת הכנסה.
משפחה חד הורית-
מזונות (נגיד שזה היה מגיע לסכום הכנסה כלשהיא)
זה נחשב להכנסה של האשה!
לא לוקחים בחשבון שזה הכנסה יחידה!!
ואז היא באה לבקש השלמת הכנסה ומחשבים לה את המס\זונות, ועושים כל מיני נוסחאות, ואז אומרים לה- תוכלי לקבל 350 השלמת הנסה.
לפני זה תחתמי בלשכת התעבוקה שתקבלי כל עבודה שיתנו לך, כולל כזו שיכולה לגרום לביטוח לאומי לשלם בסוף קצבת נכות (נפשית) אחכ תבואי ל5 וועדות אחכ תחכני שלושה חודשים, ואז, אולי, יאשרו את זה. אולי
וזה רק מה שאני יודעת. יש עוד המון...
לפני שקונים לחם (ולא חלב, ולא קוטג'. כיכר לחם לא פרוס)
יש הוצאות שיורדות...
בבנק לא ישאלו אותך אם אתה רעב, יעניין אותם שהצק של השכירות חזר.
שהתשלומים הקבועים האחרים יורדים...
זה לא כזה חד משמעי.
טוב, כדי לא לצאת נחרץ לגמרי, אגיד - יכול להיות שיש משפחה או שתיים בישראל שבאמת הצליחה איכשהוא להגיע למצב שגם כסף ללחם אחיד אין להם - אבל לא ל"כמות" שיכולה להימדד באחוזים.
(אגב - בדרך כלל משפחה שבמצב בעייתי, גם תהיה בדיור ציבורי בו שכר הדירה נמוך מאוד עד כמעט לא קיים. בתור בן לאחת שגרה כל חייה עד לנישואיה, בדיור ציבורי - יש לי קצת הבנה מה זה אומר, לצערנו...)
אני מדברת מהחיים.
ראיתי דברים
רואה דברים
שעד שלא נכנסים לעובי הקורה לא מאמינים שזה אפשרי
בטוחים שבטח הם מבזבזים/מהמרים/שקועים בחובות
ולא. ממש לא.
וני לא הולכת להתווכח על זה...
טעות- שתי אוכלוסיות חלשות
טעות - ממש לא רעבים ללחם
טעות גדולה
המינימום שמשפחה צריכה לעשות בשביל עצמה במצב כזה הוא לפחות שאחד ההורים יעבוד, אם אי אפשר ששניהם.
שטויות. אני לא דיברתי עליהם. אני מדברת על משפחות עובדות
שלא נמצאות בתחתית של התחתית (על עצם זה שיש להם תלוש משכורת)
ולכן הם לא זכאיות לכלום.
לא ידעת שכל מי שפונה לדיור הציבורי מקבל דירה במיידי?
טוב, לא כולל משפחות עם פחות משלושה ילדים,
לא כולל משפחות שאחד מבני הזוג (גם אם הוא יחיד) מרוויח שכר מינימום
ולא כולל עוד 500 קריטריונים
תבדוק כמה עולה להם שכר דירה מים חשמל וכו'..
רוצה לבוא לסיור?
משמעותי!!
צפו לעליית מחיר במקומות בהם עיקר העלות זה שכר מינימום כמו פלאפליות, ופיטוריהם של אנשים ששכירתם אינה כלכלית במצב החדש.
(אנשים לא יודעים, אבל למעשה שכר המינימום הומצא במקור באמריקה כדי לדחוק את השחורים משוק העבודה שם, ושימש את יצרני המעליות האוטומטיות כדי להוציא מהמשחק את מפעילי המעליות הידניות שהיו מקבלים שכר מינימום שהעלאתו הפכה את המוצר שלהם לכלכלי)
בס"ד
כי באמת יש אנשים שקשה להם והם בטוח לא יהיו מליונרים מהתוספת הפיצית הזאת שבאה עוד ב3 שלבים ולא אחד כמו בכנסת.
מה אגיד לכם... נתפלל לבורא עולם שיעזור לכולנו "ולא לידי מתנת בשר ודם אלא לידך הפתוחה והרחבה".... אמן!!
בס"ד
מבינה שייצרתי מעט מהומה בכך שכתבתי "רעבים ללחם" ... אבל התכוונתי בכללי לכל דבר שחסר לאו דווקא ללחם...
התכוונתי רק לתאור כללי.
כי באמת יש אנשים שקשה להם והם בטוח לא יהיו מליונרים מהתוספת הפיצית הזאת שבאה עוד ב3 שלבים ולא אחד כמו בכנסת.
מה אגיד לכם... נתפלל לבורא עולם שיעזור לכולנו "ולא לידי מתנת בשר ודם אלא לידך הפתוחה והרחבה".... אמן!!
יש עוגה אחת וכשנותנים לשכבות חלשות חתיכה קצת יותר גדולה זה בא על חשבון אחרים.
השרשור הזה מזכיר לי למה לקחתי הפסקה מהפורום.. משום מה יש נטייה לאנשים אטומים להתקבץ אליו.
היו שלום עד הפעם הבאה..
כי אתה טוען שאוטומטית בגלל עליית שכר המינימום, המחירים יעלו. כשאומרים לך שלא עלו, אתה אומר שהם זוחלים בהדרגה - ככה תוכל למעשה להגיד לנצח. אגב - מחירים הרבה פעמים עולים גם בלי קשר לעליית שכר המינימום, אז כדי שתוכל להוכיח את מה שאתה אומר, אתה חייב לבנות מודל מאוד מסובך שמראה שעליית המחירים הממוצעת, למשל, בחודש "רגיל", שבו אין הקפצת מחיר מינימום - נמוכה בהרבה מעליית המחירים הממוצעת בחודש "מיוחד" שבו הוקפץ מחיר המינימום למעלה.
אני די בטוח שמעולם לא בנית מודל כזה, ואתה מסתמך אך ורק על הנחות כלליות שלך, שנובעות (ובצדק) מתפיסת העולם שלך.
אתה מוכן לקבל את זה שיש אנשים שתפיסת העולם שלהם שונה בהקשר הזה, ולכן לא מקבלים את ההנחה שלך שהמחירים עולים בגלל מחיר המינימום שעלה, וגם מבססים את זה על מה שהם רואים ביומיום במכולת וכו'?
אלא אם כן יש לך הוכחה מדעית כמו שאמרתי, מוצקה, למה שאמרת.
אבל כזאת עדיין לא הצגת.
אף אחד לא ימכור בהפסד. זה הגיוני?
אנשים צריכים להרוויח מהעסק שלהם.
ולאנשים שקיבלו עכשיו תוספת יש יותר כסף לשלם.
עובדה ראשונה: הממשלה הודיעה מראש שהשכר יעלה במשך שנתיים. כלומר מי שצריך לעשות את החישובים שלו עושה אותם כבר היום, ומייקר את המחירים עוד לפני העליה בפועל.
לחילופין: הוא יכול להשתמש בפחות עובדים וביותר מכונות. אנשים כמוני העובדים כמתכנתים יודעים שהעבודה שלהם לפעמים גורמת באופן ישיר לפיטוריהם של עובדים שאת עבודתם עושה המחשב.
כשהשכר עולה, התקציב של פרוייקטים כאלה ^ עולה גם הוא.
כשעולה שכר המינימום, זה משפיע על השכר במגזר הציבורי מיד ("השלמה למינימום" גם לעובדים שמקבלים מעל 10K), שבתורו מייקר את הארנונה. הארנונה מתייקרת רק פעם בשנה ב-1.1.
כלומר ההשפעה של שכר המינימום על הארנונה היא איטית יותר ממה שאתה חושב, אבל בוודאות מורגשת.
העלות של המוצר לא מורכבת רק ממחיר של פועלים בשכר מינימום. [למשל - מעלות שכרם של העובדים בסין, של עובדים מקצועיים ומנהלים בעלי משכורות גבוהות ועוד]
גם הביקוש למוצר לא מורכב רק מהביקוש של בעלי שכר מינימום.
לכן, אני מצפה שעליית מחירים כתוצאה מהעלאת שכר המינימום תהיה קטנה יותר מעליית שכר המינימום.
והעלאת שכר המינימום תעזור לאלה ששכרם עלה. [נכון, שיש גם השלכות על אנשים נוספים].
עדיין לא שמעתי מחשב שמנקה מרצפות, עדיין לא שמעתי על מחשב שמאבטח לבדו את המתחם וגם שולף נשק בשעת הצורך.
עדיין לא שמעתי על מחשב שאוסף את הזבל, וכו' וכו'
עובדה ראשונה: כל מה שאמרת, הכל - טענות. טענות שכדי שיהיה להן בסיס במציאות אתה צריך להוכיח אותן. עדיין לא אמרת לי האם עשית את החישובים ובדקת במקומות לאורך זמן את ממוצע עליית המחירים וכו', ויצרת מודל שיבדוק האם יש עלייה מיוחדת בזמן עליית מחירי מינימום.
רוב האנשים, אגב, לא עובדים בשכר מינימום, ולכן הם לא "מקבלים יותר כסף" ואין להם "יותר כסף לשלם".
אמת - בעל עסק שצריך להעלות את השכר של העובדים, מרוויח קצת פחות בשוטף. כמה פחות באחוזים - לעניות דעתי מאוד זניח. ממש ממש זניח, יחסית למחזור חודשי...
לעניינינו - לא ראיתי עלייה מיוחדת במחירים בחצי שנה האחרונה - לא משהו שלא קיים תמיד. אבל אני מודה - גם אני לא יצרתי מודל ולא ביצעתי בדיקה רחבת היקף.
לסיכום - לטעון גם אתה יכול וגם אני, אבל בפועל כדי להוכיח שהטענה שלך היא ורק היא הנכונה - אתה לא יכול להסתמך על תיאוריה, אתה צריך להראות נתונים בפועל...
מכשירים שמנקים מרצפות כבר יש בקניונים וכו'. מכשיר כזה מאפשר לעובד אחד לנקות פי 4-5 מאשר כמה שמנקה פשוט יכול לנקות עם סמרטוט ומגב.
המכשירים האלה לא התיקרו בעוד שהעובד הפשוט כן.
על תמחירים של עסקים אפשר להגיד שזה "טענה" (למרות שלכל בר דעת ברור שאם עולות ההוצאות יעלה גם המחיר), אבל על הארנונה (מרכיב יקר מדי בתמהיל ההוצאות של עסק, וגם של בתים פרטיים) אין פה בכלל ויכוח - היא קופצת ביחס ישיר לשכר המינימום.
בעל עסק שהרווחיות שלו גבולית גם ככה - יעלה את המחיר או שיסגור.
זה פשוט ברור ואני מתפלא שאתה לא מעלה את זה על דעתך.
אז כדי להישאר באותה רווחיות הם צריכים להעלות מחירים בהתאם. את מחירי הלחם האחיד הם לא יכולים להעלות כי הוא מפוקח. אבל גם העובדים בטחנות הקמח מקבלים יותר, אז תעלה דרישה להעלות גם את מחיר הלחם המפוקח (או להגדיל את הסובסידיה) וכו' וכו'.
מס, כלומר תשלום משכורות של עובדי מדינה (שהרבה מהם מקבלים שכר מינימום פיקטיבי כתוספת לשכרם האמיתי).
שכר המתדלקים (מינימום לרוב) והרבה מעובדי ההפצה הוא זניח פר ליטר, אבל המיסים משמעותיים.
80% עליית המדד (ששכר המינימום משפיע על חלקים ממנו בצורות שונות)
20% עליית השכר במגזר הציבורי.
המגזר הציבורי רגיש מאוד לשכר המינימום, בגלל שהרבה מאוד עובדים בו מקבלים "השלמה למינימום" גם אם הם מקבלים 10K וצפונה.
בנוסף, הרבה עובדי קבלן של הרשויות מקבלים מינימום, גם זה נכלל בחישוב.
כלומר בשנה שלאחר עליית שכר המינימום, הארנונה תעלה בעוד קצת.
אני כרגע עם בלנדסטון מידה 11
איפה אפשר למצוא רדבק במידות האלה בפחות מ400 שקל?
כמה זמן בערך רדבק באמת מחזיק?
ויש הבדל כלשהו במידות בין רדבק לבלנדסטון? לקנות גם ברדבק מידה 11?
או שנשארתם אותו הדבר?
ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..
ובכל זאת..
המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..
לא זכיתי שקרה..
ב"ה לא חוויתי מקרוב ואני יודעת שאי אפשר להשוות את העוצמה וההשפעה לעומת מישהו שכן, אבל זה כן הוביל לחשבון נפש והוציא אותי משאננות. ברור שהשתניתי. מעבר לזה, בעקבות ה7.10 התבררו לי כל מיני סוגיות כמו היחס לכלל ופרט בעם ישראל (חטופים), שירות- עד כמה, היחס שלי לגיוס בנפרד ולקריאות לגיוס חרדים בנפרד. עד כמה אני מעורבת במה שהעם עובר, כמה אכפת לי ומה אני עושה עם זה. היחס שלי לשמועות קשות וסיפורי זוועה- איך אני מתמודדת עם זה, איך אני מתמודדת עם אנשים סביבי שרואים את זה אחרת ממני ורוצים לשתף אותי... נגיד אני נמנעת מלשמוע סיפורי זוועה, ואני לא אוהבת להגיב בזעזוע ולשקוע בזה אבל מה לעשות כשמישהו שכן בוחר לשמוע בא לפרוק אצלי תזעזוע שלו (בדרך קבע). וגם היה מדהים לראות את ההתעוררות של הזהות היהודית בעם.
כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.
נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..
ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..
אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..
(לא עשיתי במלחמה..)
האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?
במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..
רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..
בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃
תודה רבה..
מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?
בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק
1.AI
2. אקסל
ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.
אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..
וגם יודע שיש קורסים חינמיים..
איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?
ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה?
כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו בהתאם.
לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה?
AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.
יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.
אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'
גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.
לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.
לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר
זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.
לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.
לשמור על קשר עם אנשים אחרים
לטפח את הבית והסביבה.
למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא
לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.
בהצלחה ושיעבור מתישהו 
מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?
יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.
האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?
תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים
באיזה הקשר זה פורום?
ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.
זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.
מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.
זו פרשנות בלבד.
כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.
חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.
בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.
אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.
לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.
ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.
זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.
אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.
הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.
וגם בתוכן. זה כמו להיכנס לבני ברק. גם אם יקבלו אותך יפה, אתה אורח. כתבת שאתה מכיר את הפורומים. לא הרגשת כך?
צורת החשיבה, המקורות, די הכול. לרוב המנהלים מכבדים את תופשי התורה אצלנו, אבל עדיין הם בעלי הבית.
יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.
מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע
.
אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?
רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.
מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.
הריון ולידה
פה זה פחות רלוונטי
מה שיעזור זה להחזיר כל פעם
כל פעם
אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון
עם הזמן זה עובר.
ואתם כהורים.
אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה
כיף להיות במיטה עם אבא ואמא! לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק
והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון
לילד. אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?
עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר 
יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?
משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...