איך אתם הופכות את ההריון לחוויה??אנונימי (פותח)
אני שונאת(!) להיות בהריון... מכל סיבה שרק תרצו...

ואז גם ההתאוששות שלי אחר כך מלאה בתחושה רעה כמעט חצי שנה אחרי...וחשבתי שאולי אם אהפוך לחוויה אצליח קצת להנות ולפחות לא לשנוא את התקופה הזאת..

מה אתם עושות?? ואל תציעו לי להזכר בתינוק המתוק שמתפתח אצלי כי זה רק גורם לי עוד יותר רע.
וואו, שאלה טובהסתוונית
תאמת שבעלי מאוד אוהב את המראה הזה ונורא מתרגש כל פעם שהוא נזכר שאני בהריון וזה נורא מגניב לו שיש לי ילד בבטן...אז חלק מההתלהבות זה ממנו.
אולי, כי אפשר להתפנק? שהוא ישטוף כלים, יטפל יותר בילדים, שסבא וסבתא יקנו דברים טעימים...

בכללי, תנסי לצאת המון ולהתאוורר. טיולי ערב עם דיבורים משמחים וכו'.
לא נראה לי שאפשר להפוך אותו לחוויה כי זה לא!אנונימי (3)
אבל יש דברים שגורמים לי להרגיש כיף ושבהריון אני יותר מרשה לעצמי כמו מסעדה שווה... שמלות יפות ..נעליים חדשות.. גלידות שמנת...ולשבת בכיף ולבקש מכולם לעשות בשבילי.. (וכולם עושים..ומפנקים כי אני בהריון..) גם נחמד שכשקורה וכעסתי/התעצבנתי/צעקתי/טעיתי..אפשר תמיד להאשים תהורמונים ...
לדעתי זה שונה אצל כל אחתטלי 21
יש כאלה שאוהבות את זה מאוד ויש כאלה שזה סיוט בשבילם. אולי תפנקי את עצמך כשאת בהריון..? זה בטח יגרום לך להרגיש טוב יותר
או שתעברי על מה שגורם לך לשנוא את ההריון ותנסי לפתור את זה או לנסות להקל
לקנות בגדים שווים!!חכמה בלילה

מבחינתי הריון זה חוויהheh

נכון, יש תופעות לא נוחות. אבל למה להתרכז בהם? למה לא להתרכז בנס שצומח בתוכך, ובעוד דברים נחמדים שיש בהריון?

אולי אין לי זכות דיבורמעין אהבה
כי באמת לא התנסיתי בהריונות קשים פיזית ב''ה.

אבל מקווה שבכל זאת תרשי לי לכתוב קצת את הנקודת מבט שלי על הריוו ..

כל החיים אנו מחפשים משמעות. מחפשים למצוא מה אנחנו משמעותיים בעולם. ומתוך זה לגלות מי אנו ,אילו כוחות טמונים בנו ומה התכלית שלנו בכל מה שאנו עושים.

כשמתחתנים זאת ממש מקפצה בעבודה הזאת- פתאם לגלות שיש לך מקום בעולם בו את משמעותית למישהו. שזקוק לך ואת לו ויש בינכם נתינה והשפעה הדדית.

אבל זה לא הכל...הדחף לממש, לגלות את עצמי להוציא מעצמי באמת את מי שאני לעשות דברים משמעותיים בחיי- הוא עדיין קיים.
לדעתי ילדים הם הביטוי הכי עמוק למשמעות שלי. הם מוכיחים לי כמה זקוקים לי פה בעולם, כמה כוחות יש בי...כמה אני מסוגלת הרבה יותר..כמה יש בי להעניק ולהשפיע...כמה אני יכולה עוד לגדול ולהשתנות ולהתפתח...
עובדה שהגידול שלהם היא לא עוד משימה ביומן אלא משהו שנוגע בעמקי הנפש.

כמובן שזה לא סותר התפתחות בעוד אפיקים אבל זה רובד אחר לגמרי....

אז אם מתבוננים דרך משקפיים כאלה ומרגישים שהריון זאת מתנה עמוקה...ה' ממש אומר לי כמההוא מאמין בי וסומך עלי ...כמה חשוב לו לגלות אור לעולם דרכי ולתת לי לחוות את התהליך על גופי יחד עם הכאב והמורכבות...

אם מתבוננים כמה זה נס...נס להפקד, נס להיות כלי לנשמה טהורה,נס איך היצור הזה מתפתח כל יום בתוכי..

אולי זה לא מפנה את כל המשקל רק להתמודדות החיצונית מול בחילות ועייפות והשמנה...

ובאמת כשזה מה שמרגישים כמו שתיארת צריך ליצור לעצמך אפילו בצורה חיצונית חוויה של הריון שונה. שבי ותחשבי מה יכל לגרום לך חוויה חיובית יותר...ולכי על זה!
הקשיים הפיזיים הם לא הבעיהאנונימי (4)
הם התוספת...
החוסר יכולת להיות רגע עם עצמך (כי אי אפשר לנתק ממך תבטן). הזוגיות האינטימית שכבר לא אפשרית כל כך. ובעיקר ההכרה ששוב אאלץ להשאר בבית שנה הבאה למרות שתכננתי לחזור לעבוד..(אין כאן אופציה למכון או מטפלת!!). ואז תוסיפי משקל מטורף יחד עם בחילות.. תצרפי לחבילה עוד קטנה שראיתי לבעל שעובד ולומד..

מבינה שלא עוזר לי לחשוב שזה נס?!?! עכשיו נס בשבילי זה ארוחה שווה לא עוד ילד...
עריכהאנונימי (4)
עוד קטנה שאיתי. לבעל שעובד ולומד.

מה שאת כותבת, נכון אולי לתחילת החיים..לילד ראשון, שני... אני כבר עמוק בפנים.
מבינה שאת מחפשת דיבור שונה.מעין אהבה
והלוואי ותמצאי דיבור שיחזק אותך.

אני חולקת על הקביעה שמה שכתבתי נכון רק לילד ראשון או שני כי בתחושה שלי ההסתכלות על מה שקורה בפועל בחיים בעוד רובד אם זה משמעות או משהו אחר- היא רלוונטית תמיד.
ואני חושבת שאתחבר לזה גם בילד השמיני.
אבל זאת אני וזה בהחלט אישי
אשתדל לעודדזקנת השבט

הדברים הטובים והחשובים בחיים באים בקשיים - זה לא אני אמרתי . הרב אריה לוין זצ"ל אמר את זה . עמוק בפנים ?זכית . זכית להתחתן - לא קורה לכולם . זכית ואת זוכה ללדת ולגדל ילדים - כל אחד הוא טיפוס מיוחד . אישיות חד פעמים שאת זוכה לפגוש ולהתמודד איתו/איתה . עכשיו השאלה היא את את לומדת לקבל את עצמך , ואת חייך . איך את לומדת לשמוח עם היש הזה , ולא עם מה שאין . החברה המודרנית מבלבלת . מעריכים אישה יפה , "מצליחה", בעלת תארים אקדמאים  , מעריכים את מי שרואים בטלויזיה מבשל-במאסטר שף  . איזה שטויות! זכית בפייס. את בעבודה הכי חשובה שיש . את במרכז הבימה בתפקיד חייך . תאחזי בכל שנייה מזה . 

ואני רוצה להוסיף שאנונימיות , עבודת יומיום "אפורה" היא יהלומים ופנינים . רק מה , זה לא באינסטגרם . 

נו, אז תעשי שתהיה ארוחה שווהמשיח עכשיו!
נכון שקל לדבר וקשה לעשות, אבל צריך לעשות איזו השתדלות..
מבינה אותך...אנונימי (7)
באמת נשמע ממש קשה, מתיש...
יש לי עצה שאולי תוכל לעזור.
ההתבוננות שלך היא על ההווה, וזה לגמרי הגיוני, רובנו חושבים ככה רב הזמן, ואני לא שופטת בכלל... אבל אולי תנסי להרים מעט את המבט לעתיד? אני אסביר.
לפני כמה זמן שמעתי בחדשות שהאשה הכי מבוגרת בעולם נפטרה בגיל 117 והשאירה אחריה 6 צאצאים. זהו. זה טלטל אותי. באמת שריחמתי עליה שזה הכל. בציבור שלנו ב"ה נשים ברבע מהגיל שלה עם ששה ילדים...
אז אני לגמרי לגמרי מזדהה עם הקושי של ההריון וכל הנלווה אליו, אבל תנסי לחשוב על זה שאת מביאה ילד לעולם. עוד כעשרים-שלושים שנה תהיי עם בעלך בעז"ה ראשי שבט"
קפץ באמצע, זה ההמשך...אנונימי (7)
של משפחה ברוכה, תחשבי איזה אושר זה ימלא אותך-נכדים, נינים...
או כמו שסבתא שלי אומרת "הרכוש הכי יקר"
תחשבי איזה דבר עצום את עושה לעצמך ולעם ישראל, מזכה אותנו בעוד נשמה מיוחדת.
זה קשה להרים את המבט בקשיים היומיומיים, אבל זה נותן משמעות ושמחה למה שאנחנו עוברים פה.
מקווה שעזרתי.
שבעז"ה יעבור עליך בקלות, בשמחה ובבריאות עם ידיים מלאות!
מצטרפת לעצה לנסות לחשוב על העתיד ומה ההשקעה שלך יוצרת לטווחמעין אהבה
רחוק...

עכשיו זה דורש...מבינה אותך.

אבל תחשבי מה ההשלכות של זה...

זה נשמע שאת חושבת רק על הכאן ועכשיו. והכאן ועכשיו הוא רק חלק מהתמונה.

משפחה גדולה זה ברכה זה עושר פנימי זה גם כיף לאחים וכיף לסבתא לראות את הילדים והנכדים הרבים מצטופפים לשולחן ולהרגיש איזה נס שכולם באו ממנה...
תחשבי כמה זה זכות להביא נשמות לעולם.

אני יודעת שעכשיו אין לך כח וחשק לזה.
אבל תנסי למצוא מחשבות שקצת ירוממו אותך מהצורת הסתכלות הרגעית.

אגב, איך את מסוגלת לחשוב על ארוחה שווה????? אין לך בחילות?אור77

זה נס!!! (אם אין!) תעריכי!

אין ספק שזה קשה. אני הכי מרגישה את זה בהריון הנוכחי שהוא לדעתי הכי קשה (בינתיים ולא יהיו יותר קשים מזה).

יש לי טעם לוואי אחרי (כמעט) כל מה שאני אוכלת... וההתחלה הייתה רוויית בחילות (לפחות לא הקאתי...) שבגללן לא אכלתי לא שתיתי.... ועוד בעיה שצצה לי לפני שבוע ואני מקווה שחלפה- שאיבדתי נוזלים (בדרך מסויימת.. ) והייתי זקוקה לעירוי/אינפוזיה כי לא הייתי מסוגלת לשתות מיים... ובעוד ילדיי (3) ב"חופשת החלמה" אני כמעט מאבדת את הכרתי....

אבל רק המחשבה שלא יראו את אימם נופלת מתעלפת, המוח הבין שאסור לו לתת לגוף שלי ליפול...

אז בסוף יצאה לי פה השתפכות הנפש והגוף....

ואולי אעזור לך רק "בתמיכה ווירטואלית" שכזו...

אאחל לך שיהיו לך הריונות קלים וטובים טובים! שתדעי לתת לעצמך קצת לנוח מעומס העבודה! והמון המון הנאה!

ריגשת אותי.. (אני לא הפותחת)אנונימי (5)
מסכימה ומצטרפתrivki
זה מתאים גם להריון העשירי, אבל רק אם הוא ר צ ו י. אחרת קשה להזדהות עם הטקסט היםה הזה.

כל החיים אנו מחפשים משמעות. מחפשים למצוא מה אנחנו משמעותיים בעולם. ומתוך זה לגלות מי אנו ,אילו כוחות טמונים בנו ומה התכלית שלנו בכל מה שאנו עושים.

כשמתחתנים זאת ממש מקפצה בעבודה הזאת- פתאם לגלות שיש לך מקום בעולם בו את משמעותית למישהו. שזקוק לך ואת לו ויש בינכם נתינה והשפעה הדדית.

אבל זה לא הכל...הדחף לממש, לגלות את עצמי להוציא מעצמי באמת את מי שאני לעשות דברים משמעותיים בחיי- הוא עדיין קיים.
לדעתי ילדים הם הביטוי הכי עמוק למשמעות שלי. הם מוכיחים לי כמה זקוקים לי פה בעולם, כמה כוחות יש בי...כמה אני מסוגלת הרבה יותר..כמה יש בי להעניק ולהשפיע...כמה אני יכולה עוד לגדול ולהשתנות ולהתפתח...

אז אם מתבוננים דרך משקפיים כאלה ומרגישים שהריון זאת מתנה עמוקה...ה' ממש אומר לי כמההוא מאמין בי וסומך עלי ...כמה חשוב לו לגלות אור לעולם דרכי ולתת לי לחוות את התהליך על גופי יחד עם הכאב והמורכבות...

אם מתבוננים כמה זה נס...נס להפקד, נס להיות כלי לנשמה טהורה,נס איך היצור הזה מתפתח כל יום בתוכי..

ובאמת כשזה מה שמרגישים כמו שתיארת צריך ליצור לעצמך אפילו בצורה חיצונית חוויה של הריון שונה. שבי ותחשבי מה יכל לגרום לך חוויה חיובית יותר...ולכי על זה!
מעין אהבה- את פשוט מקסימה!!!הדר לבאחרונה

תענוג לקרוא את דברייך... כל פעם מחדש!!!!

אני לא הופכת אותו לחוויה+mp8
בעיני הריון זו תופעת טבע מדהימה-
למרות שהוא הופך אותי לסמרטוט חצי נכה.
אני אוהבת להיות בהריון למרות הקושי הפיזי המאוד גדול.

טיפוח עצמי, איפור, בגדים יפים, קוסמטיקאית, טיולים ופינוקים ועוד- יעזרו לך להעביר את הזמן הלא אהוב ולקשר אותו עם חוויות חיוביות.
להיות מותריםאנונימי (6)
אולי לא חוויה, אבל הקלה9080
תנסי לעשות רשימה של כל הדברים שקשים לך בהריון ומהצד השני של הדף תנסי לחשוב על פתרונות לכל הדברים האלה בלי להתחשב במגבלות כמו כסף רו זמן. לדוגמה אם קשה לך מאוד עניין השינה אז פתרון יכול להיות כרית הנקה או הריון יקרה, אם קשה לך איך שאת נראת אז ביקור כל שבוע אצל קוסמטיקאית, אם קשה לך נסיעות באוטובוסים אז מונית לכל מקום, אם קשה לך ארוחות אז כל מה שמתחשק לך את קונה בחוץ וכו'
אולי גם אם לא תשתמשי בפתרונות האלה כשתדעי שהם קיימים זה יקל עלייך את הסבל של ההריון.
גורמים לכך שנצפא להריון וז הוא יותר קלאנונימי (8)

אני אוהבת להיות בהיריון. זה מרגיש לי הכי נשי שישמשיח עכשיו!
נכון שיש את ההרגשה שאתה סמרטוט, והבחילות והצרבות הנוראיות, אבל אני לא מתמקדת בהם.

אני מתמקדת בתנועות שבתוך הבטן שלי, בחיבור המדהים הזה בין בני הסוד, שמשהו של הבעל נמצא בתוך האישה. זה מדהים אותי כל היריון מחדש.
אני גם מרשה לעצמי לאכול דברים שווים ועתירי קלוריות , ופעם ב לקנות בגד חדש במיוחד.
אם הבנתי אותך נכוןשירה515

יותר משאת מחפשת איך להינות מההריון, את רוצה לדעת איך לקבל אותו.

זה בא לך בהפתעה כשלא היית מוכנה, לא רצית ולא ציפית, ובכלל היו לך תוכניות אחרות.

אני אישית מאוד אוהבת להיות בהריון, מכל הבחינות כמעט. אני גם אוהבת ללדת.

עם כל זה, כשבא לי הריון בהפתעה בלי שייחלתי לו קודם, זה היה מורכב. בהתחלה פשוט התעלמתי במודע. הבנתי שאני בהריון אבל העדפתי להדחיק כי זה הלחיץ אותי. הייתי עם כמה קטנטנים ולא ראיתי איך אני מתמודדת עם עוד ילד. גם את הלידה המתקרבת קיבלתי ברגשות מעורבים. ניסיתי לדחות ככל יכולתי (והיתה לי אשליה שאני יכולה...). כמובן שבסוף יצאה נסיכה מקסימה...

אני מציעה לך, מדי פעם, להתרומם מעל הקושי והדאגה, ולחשוב על המשמעות. לדעת שהקב"ה שלח לך משימה לא פשוטה אך אפשרית, והוא גם יתן לך את הכוח לעמוד בה. הריון עם תינוק בבית הוא לא דבר פשוט, וגם לגדל שני תינוקות זה אתגר. חשוב לזכור תמיד שהקושי הוא זמני, אבל הרווח הוא נצחי. להביא נשמה לעולם זה לגעת בנצח!!

חוץ מזה, אני מניחה שלאט לאט באופן טבעי תתחברי לתחושות שבתוכך, לתנועות המרגשות, לציפיה ולסקרנות. זה לא מעלים את הקושי והחששות, אך בהחלט משפר את מצב הרוח.

גם אחרי הלידה, שתהיה בעזרת ה' קלה ומשמחת, יהיו אתגרים, אך לצידם גם רגעי נחת. בכל פעם שממש קשה לך, נסי לדמיין אתכם בעוד כמה שנים.

חוץ מזה, חשוב לזכור להודות, להלל ולשבח!! על הזכות העצומה שנפלה בחלקך. נסי רק לדמיין איך היית מרגישה אם היו אומרים לך שלא תוכלי ללדת בכלל?!

או שתחשבי איך תתייחסי להריון אם תדעי שזו ההזדמנות האחרונה שלך להביא ילד לעולם?

בהצלחה, שמחה, וידיים מלאות!

תודה!אנונימי (4)
קשה לי שלא אמרו פהרוצה להגיב

כמה יש לך מזל שאת בכלל בהריון!

כמה נשים מצפות כל חודש להיות בהריון (ואני ביניהן) וזה לא מצליח להן, כמה קשיים הן עוברות ושנים של ציפיה עד שההריון נקלט, כמה לא ברור להן מה יהיה העתיד אפילו אם ב"ה הריון אחד הצליח, כמה אכזבה ודמעות ויאוש כשהריונות נופלים / מתגלים מומים / יולדים לפני הזמן והעתיד לא ברור..

כמה צריך להודות על הריון שבא טבעי, כשרוצים, מתפתח יפה ויולדים ויוצאים עם תינוק בידיים.. 

אני יודעת שכשזה בא בקלות אז לא חושבים על כל הדברים האלה, והרבה נשים שומרות את הכאב בפנים ולא משתפות אז לא יודעים כי זה נושא רגיש ואינטימי.. אבל זה כ"כ לא ברור מאליו שהכל בסדר..

אני לא באה למעט בקשיים שלך עם הגוף שלך ועם עצמך אבל כשאתה כל כך רוצה משהו (ועוד משהו כזה טבעי לאשה - ילד..) אז כל הקשיים תופסים פרופורציה..

מקוה שהצלחתי להעביר מעט ממה שהרגשתי..

לא רוצה להכאיב אבל..אנונימי (9)

כל אחת והצרות שלה, לך קשה משהו אחד ולה קשה משהו אחר שבעיניך הוא זכות גדולה. אי אפשר להשוות ואף אחת לא הייתה רוצה להתחלף ב"פעקלע" של אף אחת אחרת. 

רק רציתי להדגיש את העניין שאולי בעינייך הצרות שלה הן "צרות של עשירים" אבל להזכיר שבשביל העשירים הצרות שלהם הן צרות אמיתיות של ממש. קשות להם מאוד. 

מאחלת לך הריון בקלות כשתרצי 

תגובה ממש לא לעניין...יש נשיםאמא!
שזה כן יעודד אותם!!היא ככה הרגישה למה את מזלזלת?במיוחד בנושא כזה רגיש...אני בהריון ועם הרבה פחדים והיא ממש עזרה לי..
נכון, אבל זה כן נותן פרופורצייה...רגעים

ובהחלט,

שמחליטים להסתכל על זה שהיריון זה מתנה למרות שלא הכל תמיד שוקולד, דבש ותותים-

כל ההסתכלות והחוויה אחרת..

ונכון,

ב"ה שני ההיריונות שלי היו בסדר+..

אבל חיכיתי קצת.. קצת שהיה בעיני הרבה מאוד מאוד להיריון הראשון-

ואני זוכרת שהייתי מקיאה- הייתי שמחה ומודה לה'.

שוב-

אני מאודדדדדדדד מבינה את הקושי..

במיוחד שבהיריון הנוכחי [שממשיך ב"ה.. מחכה ללידה... ]חויתי קשיים שהועצמו בזכות [באמת בזכות] העייפות וכו' ההיריונית-

אך כן,

יש בנושא הזה מקום לאמירה שלה.

ותאמיני לי..

שכן..

שבדברים האלה יש הרבה שישמחו להתחלף.. לקבל היריון עם הקאות ובחילות וכו'- מאשר לחכות...

לא מסכימה איתך בכלל!נשואים פלוס
זה כמו שאישה שיש לה בית מתפורר אבל שלה תתלונן ויגידו זל תגידי תודה שזה הבית שלך.. הדבר היחיד שזה עושה זה ממעיט את הקושי של כשני.
לומר לאישה בהריון שסובלת, תגידי תודה שיש לך ילדים. זה כמו לומר לה, אין לך זכות להתלונן על הקשיים שלך.
ולדעתי זה לא תגובה ראויה. בלי קשר לכך שלהיות בלי ילדים זה קשה!
לך תגובה כזאת לא עוזרת ולאחרות כןאמא!
אז היא בסך הכל נסתה...
אני לא הפותחתאנונימי (10)
אבל מרגישה ממש כמוה..
אני כתבתי בהמשך השירשור שאני מזדהה ומתחילה טיפול..

כן, הודעה כמו שהיא כתבה לא היה נעים לי אישית לקרוא כי זה מרגיש שלקושי שלי אין זכות קיום.. שהצרות שלי הם צרות של עשירים אבל בעני הם צרות.. צרות של התמודדות נפשית קשה מאוד מאוד!! מעבר לקושי הפיזי של ההריון!

יחד עם זאת זה פורום פתוח שכל אחת יכולה להגיב איך שנראה לה נכון ואנחנו כקוראות צריכות ללמוד לסנן מה שטוב לנו..

ועדיין זה הכאיב..
מותר שיהיה קשה גם אם אני "זכיתי" בהריון..
^^^^^^ כל מילה! אם להיות כנה עם עצמך מבפנים,מודדת כובעים

זה מעודד וממלא רגשות הכרת הטוב ואושר.

כמו גם הריון עודף שיש כאלה שמקללות כל רגע. כמה מדהים הוא כל רגע בפנים ולא פג בשבוע 25.

וכמו כל דבר בחיים.

אין על ה' המלך!

יקרה, את לא באה למעט בקשייםברכה בעיסה
אבל זה מה שאת עושה.
וזה לא ממש עוזר
כמו שאת לא רוצה שיגידו לך לדוגמא שתהני מהזמן הזוגי בלי עומס של ילדים,
ככה ההערה שלך לא עוזרת לה להרגיש טוב יותר עם הקשיים שלה.
לפי דעתי יש נשים שזה יכול לעודד אותןמשיח עכשיו!
זה מעודד לחשוב שלא משנה כמה קשה לי ורע לי והבחילות ו ההורמונים משוגעים אותי, זה עדיף מאשר השקט של זוג ללא ילדים.
כן, יש נשים שמשפט כזה יעודד אותן מאד
הייתי בשני צדי המתרס ואני מסכימה עם "מעין אהבה"אנונימי (11)

היו לי הפלות ובאופן כללי אני סובלת מחוסר פוריות. ב"ה יש לי 2 בנות מקסימות מטיפולים שהצליחו ובע"ה השלישי בדרך. הבנות שלי נולדו במרווח יחסית קטן. היה קריעה לגדל אותן עד לגיל של עצמאות יחסית, היו ועדיין יש קשיים בזוגיות, זה מכביד מאוד על הקריירה (להשלים עם שליחה למטפלת, הפסד ימי עבודה בגלל מחלות ילדים בלי סוף) אבל כל זה כאין וכאפס לעומת הכאב של העריריות, שאין לי ולד יוצא חלציי, שאין לי את מי לחבק, העדר האינטימיות עם היילוד והחשש שלא אשאיר אחרי זכר. רק להשוואה, כשהייתי רווקה "מתתי" על ילדים אבל היום אני רואה שאין כמו אהבת אם. בשבילי זו החוויה הכי עוצמתית שיש. ולכן נראה לי ש"מעין אהבה" כלל וכלל לא ניסתה לזלזל בקושי של משפחות ברוכות ילדים אבל לטעמי נכון עשתה שחשפה אותנו לצד השני של המטבע שהוא כואב וצורב יותר.

אבל לא אני זאת שכתבתי על הקושי להפקד...מעין אהבה
נראה לי התבלבלת...

מי שכתבה זאת 'רוצה להגיב'
נכון. סליחה. כשכותבים באנונימי א"א אח"כ לערוך...אנונימי (11)

התגובה של שירה 515 דווקא כן התייחסה לזהמתחברת

ובצורה של עידוד ואמפתיה כלפי הכותבת ומצד שני לחשוב גם על הנקודה הזו. 

כאילו ואני כתבתי..אנונימי (10)
אני החלטתי לפנות לטיפול..
מחר הפעם הראשונה, נקווה לטוב ושהמטפלת טובה..
לדעתי, את עושה את הדבר הנכון!חרדית 3

מאחלת לך טיפול מהנה ומועיל

החויה שבהריוןמשה בודק

שנים רבות שימשתי מחנך כיתות יא' יב' בחינוך העל יהודי הכללי. פעם אחת הצהרתי בפני תלמידותי כי הקב'ה קיפח אותנו הגברים משום שאיננו חווים את חוית ההריון ואילו אנשים התברכו בכך שבגופן נוצר יצור חדש שמדי יום ויום מתפתח והולך. הבנות בנות 17 הגיבו בקריאות המורה, המורה?!

לפני מספר שנים פגשתי תלמידה לשעבר שבמקרה גם השתתפתי בחתונתה והיא בהריון רביעי בראותה אותי קראה המורה המורה כל כך צדקת איזה כיף ואיזו הנאה לי בהריוני הנוכחי. אז עניתי לה הרואה את אכן צדקתי גם צדקתי.

לפותחת השרשור היקרה!!אשתו
לא קראתי את כל התגובות ואולי לא אחדש אבל פשוט הייתי חייבת להגיב..
זו באמת תחושה לא נעימה להרגיש כך בהריון, כי כביכול יש ציפיה שאישה בהריון תהיה מאושרת ורק תודה על כך. אז קודם כל יש בהחלט מקום להרגשות האלה שלך!! ההריון מביא עימו גם הרבה שינויים שעשויים להיות מתסכלים מאד.
אני נמצאת כעת בסופו של ההריון, אחרי שחוויתי חוויות מאד לא נעימות במהלכו בלשון עדינה. כולל בתי חולים, בדיקות כואבות וחוסר יכולת לאינטימיות עם בעלי בגלל הקשיים שהתעוררו. המצב הזה היה מאד מתסכל ואנסה לשתף קצת במה שעזר לי אולי תתחברי..
לי במשך כל הזמן יש איזה מין דמיון כזה שיש למעלה הרבה נשמות ושעכשיו אני ובעלי ממש זכינו להיות חלק מהורדת אחת המשמות אלינו למטה, לעולם הזה. ממש תחושה שהקבה ראה אותנו והחליט לשלוח דווקא אלינו נשמה טהורה ומתוקה. נכון שאני עוד לא יודעת מה צפוי לי אחרי הלידה, לא מבחינת הטיפול בתינוקת ולא מבחינת התאוששות, אבל הידיעה שהקבה בחר בי לשאת מתנה מבית גנזיו (וזה לגמרי כך!!) ממלאת אותי באושר גם כשקשה לי כבר..
זה אישי.אצלי הריון זה הכי כי בעולם. אני אוהבת!!!!!!כרמי

אבל לא שופטת כי אצל כל אחת זה שונה.

(אם זה מעודד אותך הלידות שלי ארוווווווווווווווווווווווווכות וקשות!!!!!!פטיש)

אולי תנסי לחשוב על זה כחוויה.

להרגיש במחשבה על פסגת העולם!!

אני בהריונות כשאני הולכת ברחוב אני מרגישה כמו מישהי מאד מיוחדת....

קשה לי לחשוב על זה אחרת כי זה נראה לי הטופ של הטופ של הבריאה והיופי...מלך

אם עושה לך רע לחשוב על התינוק וכד', אולי זה משהו שמצריך טיפול מסוג כלשהו?...

סליחה, מקוה שלא פגעתי...

פשוט נהנית מתנועות העובר ששוחה לו להנאתו בבטני...אנונימי (11)

וגם נהנית מזה שעדיים איכשהו אפשר לישון מדי פעם לילה שלם (אם הגדולות לא מעירות אותי)...

וגם - אין דבר שגורם לי להרגיש יותר בחיים מאשר היריוןאנונימי (11)

אחרי הכל, זה חי בתוך חי.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

נשמע לי הגיוני מאודממשיכה לחלום
במיוחד אם אתם מנסים לאכול בריא
מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוחאחרונה

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

קיים אצלנו גם,אונמר
אבל עדיין קשה לי. לא כייף לי להגיד לעצמי לא, לא מצד לשקף את זה החוצה...
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34אחרונה
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34