שירות משמעותי.yedidya123

איפה לדעתכם התפקיד של הציבור הדתי להיות ,סיירות או גדודים ?

שירות...ארץ_אהבתי
לסיירות באים האנשים היותר 'טובים' בד"כ.. עם מוטיבציה גדולה, דבר שחסר בגדודים. ולמה זה חסר?
כי בגדודים עושים את העבודה השחורה, זה שמירות, זה טפשים(רק"מ) ,זה יציאות לא הכי טובות, זה טורנויות מונפצות ולא חסר.
בסיירות תמיד יהיו האנשים הכי טובים, בגדודים צריך את האנשים הטובים שיעלו את הרמה.
תסתכל בכל פלוגה, תמיד תיהיה מחלקה שהיא הפחות טובה.. לפעמים זה בגלל הסגל ולפעמים בגלל האנשים. כך את זה צעד אחד קדימה, על הבחור שיוצא לפיקוד.. לדעתי יראו את ההשפעה שלו בגדודים יותר מאשר בסיירות. אבל זאת תפיסה אחת, אחרים יראו את זה אחרת...
הפוך. בסיירות יש יותר פעילות מאשר גדודיםדבש חריף
וגם שמירות.
הנקודה היא שמי שנמצא בסיירות הוא יהיה ערכי. דבר שלא בטוח שזה מתחייב שיהיה למי שנמצא בגדודים.
איזה שמירות?? סיירות לא תופסות קוויםארץ_אהבתי
ותלוי באיזה סיירת מדובר.. דובדבן ועוקץ לדוגמא ידועות כיחידות שעושות הרבה, אבל לא כולן ככה.
רוב הסיירות תופסות קו.דבש חריף
צודק חלקיתארץ_אהבתי
בדקתי עכשיו.. עם חבר שמשרת במובחרת... הוא אומר שמגלן ןאגוז היחידים שתופסים מבין המיוחדות. ופלסרים עושים סיורים.
גם פלסרים תופסים קוצריך עיון
^^^פגשתי את 401 במול נבו לפני כמה חודשים.אינקרסרוןאחרונה

בלי קשר לציבור שלךצריך עיון
אני חושב שיותר חשוב לשרת בגדודים מכמה סיבות,
דבר ראשון מה שכבר אמרו שצריך חברה איכותיים בגדודים, ובכלל חסרים לוחמים בגדודים ובסיירות יש עודף, וגם אם אתה רוצה להתקדם בצבא יהיה לך יותר קל לעשות את זה מהגדוד, יש יותר הקצאות.
שינהם חשובים באותה מידהנפשי תערוג

זה עניין אישי.טוביה2
תראה כל איד יש את מה שטוב לו יותר - ואני אישית יוצה מנקודת הנחה שאיפה שאתה טוב יותר - אתה כם חשוב יותר. למשל ברור שלא טוב שנכה ילך לסיירת גם אם הוא יצליח להדחף עם פרוטקציה (ואני בכוונה מגזים, אבל אני מכיר כאלו שהצליחו להדחף לסיירת למרות שלא היו מתאימים לזה.) ושלא טוב שאדם שמתאים באמת לטייס ימצא את עצמו בג'וב. חוץ מזה יש כל כך הרבה תפקידים חשובים שזה מגוחכ לעשות כזה או או

כל זה כמובן בלי לפתוח את דיון הגיוס לצה''ל
..ארץ הגליל
לדעתי הרוב צריכים ללכת לגדודים (אני מדבר על הציבור שלנו למי שמתגייס בתחושת שליחות, מי שמרגיש שהוא עושה צבא בשביל לסמן וי וכו'... שילך לאן שמתאים לו ) מהסיבה ששם ההשפעה תהיה הרבה יותר גדולה מאשר בסירות שגם ככה הרוב של החברה זה חברה "איכותיים", להשפיע על החבר'ה שקשה להם זאת השליחות היותר גדולה. ..
שמת לב כמה התנשאות הכנסת במשט אחד?צריך עיון
כמו במשט לעזה?ארץ הגליל
זה נכון שיש הרבה חבר'ה איכותייםצריך עיון
אבל יש גם חבר'ה גאוותנים ומגעילים....
הציבור הדתי צריך להגיע לכל מקוםמוטי113

כל אדם ואדם לפי מה שהוא מסוגל לעשות.

אני לא מבין את היציאה מנקודת הנחה שחייבים להיות קרביים. יש לנו גם מוחות איכותיים מאד שיכולים לעשות המון במודיעין. 

אמת... רק לדייק שהשאלה הייתה סיירת או גדודים...ארץ הגליל
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך