~~~~~~~~~ סקר!!! ~~~~~~~~~ותן טל

מי היה מעוניין במשהו כזה בפורומים שלנו:

מי מחובר? - משוב - טכני

ולמי שאין כוח לפתוח קישורים, נכתוב כאן בכל זאת:

1. מי מעוניין שתהיה בפורומים (בכל פורום בנפרד, ובכל הפורומים גם יחד) מערכת שתגיד מי מחובר בכל זמן לפורום מסויים (שמות הניקים עצמם - גם אם יהיו עשרות מחוברים באותו זמן, כולם יהיו רשומים ברשימה, למשל בתחתית הפורום), וכמה מחוברים, וכמה מחוברים בכלל לפורומים, ומה היה השיא של המחוברים?

2. או לחלופין, לא עם שמות האנשים אבל דומה - שבכל פורום יהיה כתוב רק "כמה" גולשים בו ב5 דקות האחרונות, למשל - כשתהיה חלוקה בין אורחים לרשומים (נניח: ב5 דקות האחרונות X משתמשים רשומים, וX אורחים, גלש בפורום זה). וכולל גם את זמן השיא של המחוברים הן בפורום ספציפי והן בכלל הפורומים.

3. או שמעוניין במערכת דומה אחרת כלשהיא? פרט...

4. או לא רוצה בכלל משהו מעין זה או דומה לזה?

יאללה, לענות...

אני בעדדי"מ
בעד איזו אפשרות?ותן טל

1 אם ראלי ואם לא אז 2די"מ

אתה לא אמיתי...מ(ל)כת אסתר
אמרו לך לא בנאדם ...
אתה מנסה לשבור אותם עם לחץ חברתי?? חח
לא לשבור, מעניין אותי מה אנשים חושבים על זה ותן טל

חוץ מזה שאדמין לא אמר לו, הוא דווקא אמר שמערכת כמו שאמרתי דווקא כן קיימת רק שיש בה תקלות מסוימות...

מה היתרונות המשמעותיים בזה?שמן פשתן

קיים בסגורים כבר.

לא מדוייק... וסגורים זה לא מדד לפורומים.ותן טל

מה היתרונות, כתבתי בשרשור בפורום משוב, שקישור אליו יש בהודעה הפותחת שרשור זה - את יכולה לקרוא שם

למה?גדר תיל

@ותן טל אותו^^ פספסת.

שטינקרית...צריך עיון
תודה, כבר עשית את העבודה בשבילי...(אגב, גם את לא ענית )ותן טל

4.שוברת גלים

קצת פרטיות!

ומה עם 2?מ(ל)כת אסתר
פרטיות? זה מתאים למה שאני הצעתי...ותן טל

כלומר, לא לפרט "מי מחובר", אלא רק כמה באופן כללי מחוברים לפורום מסוים או לכלל הפורומים - וככה גם לא יודעים מי מחובר, וגם יודעים כמה מחוברים, וזה למשל עוזר כדי להחליט האם "שווה" לגלוש כעת בפורומים...

למה זה לא פתרון טוב? את חושבת שזה לא מעניק פרטיות?

פרטיות מי שרוצה אפשרות להעלים את עצמוחנטריש

מה זה קשור לאופציה 2?ותן טל

4.יוני

kt rutv czv murl

cutu bgav araur ako ffvdora

אל תעשו את זה יותר בחיים שלכם!מ(ל)כת אסתר
שרשור שלם?? כמעט חטפתי עכשיו התקף לב
וכל מי שלידי לא מבין למה אני קוראת מילים לאט ובקול
xurhdora

אלה שענו 4 - למה? בגלל הקטע של פרטיות כמו שוברת?ותן טל

כי אם כן - אפשרות 2 שומרת על הפרטיות.

יש סיבה אחרת לא לרצות אפשרויות כאלו? מוכנים לפרט? (השאלה מופנה לכל מי שענה 4, ולא רק לך, נולאים...)

4........adar
לא היה איכפת לי בתנאיא"י
אם זה כולל אופציה של 'בלתי נראה' אז זה אמור להיות זורם לכולם אני חושב
נגד נגד נגד!נולאית
בס"ד

זאת חטטנות שאין כדוגמתה! מי שרוצה שיבדוק ניק ניק מצדי,
אופציה 2...?מ(ל)כת אסתר
גם לא! בשביל מה?נולאית
למה לא? במה אופציה 2 פוגעת בפרטיות?ותן טל

ואופציה 2, הסברתי בשרשור שם למה אני חושב שהיא טובה - היא יכולה לעזור לאנשים לדעת כמה אנשים מחוברים כעת בפורומים (בלי לדעת מ-י מחובר - וזה הדגש על הפרטיות) ואז לדעת האם "שווה" להם לגלוש עכשיו, כי יש יותר סבירות לפעילות רבה בפורומים - לעומת פעמים שמעט מאוד מחוברים, ואז אדם יחליט שבאותו זמן שווה לו לעשות משהו אחר ולחזור בזמן שיש יותר פעילות - אם הזמן שלו יקר לו מצד אחד ומצד שני הוא כן רוצה לפעול בפורומים .

מה הבעיה שלך עם אופציה 2?

אופציה 2 לא פוגעת בפרטיות, ואין צורך להיות "בלתי נראה".ותן טל

כי אף אחד לא ידע סתם ככה שדווקא "אתה" מחובר, אלא בכללי כמה מחוברים...

וכמובן, מי שרוצה לדעת שאתה מחובר - ידע בכל מקרה, על ידי פתיחת שיחה אישית ובדיקה דרכה האם אתה מחובר... (ואתה אפילו לא תדע שהוא בדק את זה).

אופציה 2 פשוט נראית לי מיותרת וכאב ראש טכניאריק מהדרום

כאב ראש לאו דווקא. אדמין אמר בכללי שמערכת מעין זאת כברותן טל

קיימת הלכה למעשה "מבפנים" (יענו, הגולש המצוי לא רואה אותה), אבל שהיא לא "מושלמת" בגלל כל מיני דברים לא מובנים שהוא כתב בשרשור בפורום משוב (לא מובנים= לי ).

ככה שלשכלל אותה עוד יותר ולהפוך אותה לראויה לפרסום רגיל בפורומים, כמו שיש בפורומים רבים אחרים - זה לא בהכרח יהיה כל כך הרבה כאב ראש...נניח, למשל, בהשוואה למערכת ההתראות והעידכונים שיש כיום באתר.

נגד בפורום פתוחשוקולד לבן

פתח רציני לטרולים להטריד

לא רואה מה העניין ב2

בנוגע לאופציה 2, הרחבתי באותו שרשור, אבל אעתיק לכאןותן טל

כי אני רואה שהרבה לא מבינים מה התועלת בו. אעתיק את זה בהודעה חדשה שתשורשר להודעה הפותחת, תקראי שם...

קראתי, וזה לא ממש גרם לי להבין בנחיצותו.. אולי נחמדשוקולד לבן

אניייייייייי יש כלכך הרבה מה לשפר .......חנטריש

הבהרה והסבר לגבי אופציה 2!!!ותן טל

מעתיק ממה שכתבתי בשרשור בפורום משוב:

אפשר בגרסה מקוצצת, שכתוב רק: "X משתמשים רשומים ועוד X אורחים, גולשים בפורום זה ב5 דקות האחרונות "

וזה יוכל לעזור לאנשים שרוצים לדעת אם יש מספיק אנשים בפורום כדי שיהיה להם מעניין לגלוש בו...

אם יש רק 5 אנשים מחוברים, אז אם הם ידעו את זה אולי זה יסייע להם להחליט לעבור לעיסוק אחר מעניין יותר, ולועמת זאת, כאשר אתה יודע שכעת 40 אנשים גולשים בפורום, אתה יודע שתהיה בו תזוזה...

אין צורך לכתוב מ-י מחובר (בפורומים סגורים זה כמובן קיים, אבל שם זה גם מוגבל בכמות המשתמשים מראש, כי לא כולם בתוך הפורום הסגור) - אבל אם יכתבו כ-מ-ה מחוברים, וכמה אורחים שאינם רשומים, בפורום - זה יהיה נחמד.

בגדול - מה שמרדכי אמר.גדר תיל

4.מרדכי
בס"ד

1. לא רלוונטי מכמה סיבות:
- ריבוי משתמשים.
- ניצול לרעה של המערכת לפגיעה.
- פרטיות.

לא סתם הורידו מהכ"א את העובדה אם משתמש מחובר או לא. ואם הזיכרון שלי אינו מטעה אותי, לפני שנים גם היה מתי כח משתמש נכנס לאחרונה, וגם את זה הורידו.

2. ישבש את הפעילות של הפורם.
אנשים יפתחו שרשורים בעיקר שיש הרבה אנשים או שיעלבו כאשר הם ירצו עזרה במשהו ויראו שיש כל כך הרבה אנשים שמתעלמים מהם או בשרשור מי ער שאדם יראה שמתעלמים מהשרשור. כולם בסופו של יום יפעלו ע"פ כמה אנשים יש (גם בתת מודע זה יהיה כך), ולדעתי זה המתכון המושלם להרוג את הפורום שצריך להוות במה חברתית תמיד ולא ע"פ מספר האנשים שיש בו.

מקווה שהובנתי.
נשמע הגיוניצריך עיון
ועוד הוספה -מרדכי
בס"ד

תתארו לכם מצב שבו משהו רוצה לפתוח דיון שבאמת יעורר הרבה תגובות אבל הוא רואה שיש רק 2 מחוברים, אז הוא אומר יחכה שיהיה יותר אנשים. אז אולי זה יעלה לעוד 5 מחוברים אבל בעצם מה שמביא את האנשים זה הדיון, ואם כל אחד יעשה את המחשבה הזאת, לא יפתחו דיונים והפורום ימות. סוג של ביצה ותרנוגלת.
אה אין חשש כמה ימים יבינו תפואנטהחנטריש

לא מסכים. אנשים לא נכנסים בגלל "דיונים". הם נכנסים, ומשוטטיםותן טל

בפורומים, ומגיבים על מה שמתאים להם.

אדם יכול לעלות דיון גם כשאין אנשים - השרשור לא נעלם ויראו אותו כשיתחברו, מקסימום יקפיץ אותו מאוחר יותר. ואני מכיר הרבה שרשורים כאלו שאני ואחרים פתחנו באמצע הלילה כשלא הרבה מחוברים, וצברו המון תגובות והתייחסויות.

והמב הוא כזה, בנוגע לאפשרות 2: יש זמנים שממילא הרבה יכולים להיות מחוברים, והפורומים מספיק גדולים ופעילים כדי שלא יהיה חשש שאם כל רגע לא יהיו מחוברים כמה אנשים אז אוטומטית זה יפחית את נפח הגלישה. להיפך - לעניות דעתי, זה ימקסם את חווית הגלישה, כיוון שאדם שיכול לגלוש עכשיו, נניח, יהיה מחובר אבל כאשר רואה שאין הרבה אנשים, ידע שבזמן הקרוב שווה לו להתמקד בעבודה אחרת, אבל יהיה מחובר, וכאשר יתחברו עוד אנשים, מספיק לדעתו בשביל להתחיל להגביר נוכחות בדיון - אז הוא ישקיע באופן מרוכז יותר את הזמן שלו. הרבה יותר יעיל מבחינת ניצול זמן.

אני זוכר מצבים שבהם אתה מגיב בדיונים ולא יודע אם יש טעם בכלל לחכות לתשובות מאנשים, ומצד שני חושש שאם תצא, אז אנשים אחרים יגיבו לך מייד אחרי, ואז זה סתם יימשך ימים דיון שיכול להיות קצר. במקרה שבו הבנאדם רואה שאחרי שהוא כתב משהו, מחוברים 36 אנשים לפורום, הוא יכול להניח שלא מופרך שיגיבו יחסית מהר למה שכתב (במיוחד אם זה במהלך דיון). לעומת זאת אם מלבדו רק עוד 3 אנשים גולשים בפורום - הוא מבין שאם השעה 12 וחצי בלילה, אולי זה אומר שהגיע הזמן לפרוש לישון.

לגבי זה שאנשים יפגעו שלא מגיבים להם - לעניות דעתי בכל מקרה אדם שפותח שרשור מצפה שיגיבו לו, לא משנה באיזו שעה ואם הוא רואה או לא רואה כמה מחוברים - ואם אחרי שעות לא מגיבים לו, זה בלי קשר תהיה בחירה שלו אם להיעלב או לא. לראות כמה אנשים מחוברים לפורום לא יגרום לבעייתיות מבחינת "תחרותיות"וכו', כמו שאפשרות שהציעה מלכת אסתר, של לראות כמה צפו בכל הודעה - יכול לגרום.

ככה אני חושב.

קיצור - לדעתי אפשרות 2 שקיימת בכל מיני פורומים ברשת היא אפשרות טובה שעוזרת להפוך את חווית הגלישה לנעימה יותר.

אגב - גם מהדבר הדומה אבל המצומצם בהרבה שקיים בפורומים הסגורים, אני יכול להעיד על כך, וכמוני עוד רבים - וזה אפילו כאשר הרשימה שם לא מראה מי מחובר לאותו פורום עצמו אלא "רE" מחובר לפורומים - כבר זה נותן מוטיבציה. ובאפשרות 2 שלי, גם הקטע של הפרטיות לא יפגע כי לא יראה מי מתחבר, אלא רק כמה מחוברים. וכמה גולשים (כולל אורחים...)

אני חושב שזה משוואה בעלת 2 נתונים:מרדכי
בס"ד

נתון 1: אנשים נכנסים לפורום כשיש בו משהו חדש לקרוא לא כשהכל כבר נקרא.

נתון 2: אדם שרואה שאין מי שיקרא עכשיו את הודעותו, יחכה עם הכתיבה למתי שכן יש אנשים.

יוצא מכאן -
מצד אחד אנשים יחכו שיתמלא בכדי לפרסם, כי זה דרכו של פורום וזוהי מטרתו ואף אחד לא יפתח שרשור מי ער כשהוא יראה שרק הוא ער, או אף אחד לא יתייעץ כשהוא יראה שאין לא עם מי אלא הוא ידחה את זה חשעה שיש בה יותר פעילות. ומצד שני אף אחד לא יכנס לפורום אם הוא יראה שאין שם שום הודעה חדשה לקרוא. ואם אין מה לקרוא אין אנשים ואם אין אנשים אין מה לקרוא וחוזר חלילה. כי הכל יהיה מושתת על השאלה האם יש עכשיו 2 אנשים מחוברים או 17 אנשים מחוברים, ולדעתי זה יחריב את הפורום לחלוטין.
אתה מגזים, במחילה.ותן טל

אתה לוקח את זה הרבה יותר מידי צעדים קדימה וחושב שאם תהיה מערכת כזאת אז סיפור הביצה והתרנגולת יגרום שאף אחד לא יעשה כלום. אני חולק עליך ממש, וניסיון של חודש בלבד של המערכת הזאת לדעתי, יוכיח שלא כצעקתך ושאני צדקתי.

אנשים כותבים כשהם יכולים, אנשים מגיבים כשהם יכולים, ודיונים ערים ומשחקים וכו', מתפתחים כאשר הרבה אנשים מחוברים. אגב - הרבה אנשים מחוברים גם כאשר הם בפועל לא גולשים בפורום, אלא הם על סטנד-בי - מחכים. הם עוסקים בדברים אחרים ומחוברים תוך כדי, וכשרואים שיש פעילות בפורום, מצטרפים להמולה...

שרשורי "מי ער" פותחים בלי קשר, גם אנשים שברגע זה לא מחוברים, כשיתחברו יכולים לענות על זה, ולכתוב מה שיש להם לכתוב...

אגב - נניח שבאמת מ12 בלילה עד 8 בבוקר רק אדם אחד מחובר - אז זה באמת לא ישנה אם מישהו יפתח שרשור "מי ער" - כי בכל מקרה אף אחד לא יגיב עליו...

וכמו שאמרתי, מציאויות מהפורומים שאני מכיר מוכיחות שאתה לא צודק - בשעות הכי מתות של הפורום כשברור אובייקטיבית לכולם שזה שעה שכמעט שאין בה פעילות - עדיין גם בשעות כאלו מפורסמים שרשורים שלעיתים צוברים הרבה מאוד הודעות.

לעניות דעתי לפחות לנסות לעשות לזה "טסט" של חודש,ולראות איך זה משפיע על הפורומים - יכול להיות סבבה וטוב

(הבהרה: כל הדיון תיאורטי. בפועל בכל מקרה אדמין הוא זה שמחליט האם לעשות דברים כאלו או לא, וכמו שבעניין ההתראות או התיוגים, אם היו שואלים מראש אנשים האם זה כדאי או לא, לא בטוח שכולם היו עונים את מה שבסוף קרה - ככה יכול להיות גם כאן - לכל כיוון שהוא).

בקיצ 2 ברור נראלי 3 עוד יותר ו1 זה אחלהחנטריש

2 - וכן מדד צפיות לכל הודעה או תגובהעוגי פלצת
אפשר גם 1 עם האפשרות להחביא את עצמך

בפורומים וברשתות חברתיות זה קיים
מדד צפיות הסברתי למה זה יכול להביא לתחותיות לא בריאהותן טל

וליצירת מעמדות בין גולשי הפורומים שתגרום למרמור פנימי רב, לדעתי - הסברתי את זה בשרשור בפורום משוב, אתה יכול להיכנס לשם, לקרוא מה שכתבתי ולהגיב מה שאתה חושב על זה - שם, או כאן, זה לא משנה

נראה לי צריך בנוסף צאט כללי למה די יבש פה ......חנטריש

אתה כנראה לא מכיר את ה#חדר ראשי.ותן טל

בשיחות האישיות...זה צ'אט כללי, אבל החבר'ה שם לרוב די צעירים אז אני לא יודע כמה תהנה שם...אבל אתה יכול לבקר שם ולראות...

גם אין שיחות ווידאו ......אם אנשים חושבים שזה נצרךחנטריש

הייתי מוסיפה כמה צפיות בהודעהadar
נגד! זה לא פייסבוק ולא ווצאפ!נולאית
אז בקיצור תשאירו את הפורום כמו שהואadar
מענייןמ(ל)כת אסתר
ואני ממש לא שופטת
אבל מעניין מאיפה נובעת ההיסטריה לפרטיות בפורום וירטואלי
כשרק אחד מכל עשרה כאן משתמש בשם הפרטי שלו..
אולי בגלל הפורום השכן - לנ"ו?
אני נמצאת בפורום אחר, שם אפשר לראות מי צפה לי בפרופיל ולהשאיר הודעות בפרופיל.. יש כמות צפיות להודעה, התחברות אחרונה, מי החברים שלי ועוד דברים..
זה פורום נחמד ולא נוצרו מעמדות ואין שם הטרדות וכד'
אני גם חושבת שמעטים האנשים שמסתכלים בשורה למטה למטה לראות מי מחובר..
אז תענו באמת, ממה הפחד?
איפה תקבלו יותר פרטיות מאשר בעולם הוירטואלי??

ובאמת לא קריטי שיהיה את זה כאן.. סתם הצעתי..
אבל ההתנגדות החזקה כאן ממש מדהימה ומפתיעה אותי..... |הסמיילי שפותח וסוגר עיניים בהלם|
כי כאן זה לא לנ"ונולאית
לא הבנתי..מ(ל)כת אסתר
>>>כמו צמח בר
עושים את הסמיילי ככה-->
(המום ) רק בלי רוח.

והתשובה מחולקת ל-2
א. בגלל שאנשים מכירים פה אחד את השני לא כולם רוצים שכל מי שגולש יהיה חשוף לפרטים שלהם. מספיקה החפירה שיש בוואטסאפ.
ב.זה שהתרגלנו שהעולם הולך ונהיה חסר פרטיות זה פשוט נוראי! כשמנהל מברר עליך בפייסבוק לפני קבלה לעבודה, כשבודקים מי החברים שלך במעגלים בג'ימל.זה מטורף!
לא כולם צריכים לדעת הכל על כולם תמיד. זה לא בריא ולא נכון.
לאדם צריכה להיות הזכות לפרטיות. אחרת הוא יכול להשתגע מהשתעבדות לתכתיבי החברה.
מ(ל)כת אסתר
תודה
ותודה גם שענית
אני פשוט לא הרגשתי שזה חדירה לפרטיות אם ידעו מי מחובר
אין צורך יותר מזה לפרסם פרטים אישיים
אבל טוב, זה בסדר.. יש אנשים שעדיף לקנות להם גלידה!
כמו צמח בר

סתם נפלתי עליך.. זה פשוט משהו שבוער בי..

מאותה הסיבה אין לי פייסבוק וגם לא תמונה בוואטסאפ.

אני רוצה לשלוט באנשים שאני מכניסה לעולם שלי. לא לכל אחד יש כרטיס כניסה..

ואגב,זה בשבילך

אופצייה 2טל אוריהאחרונה

לא חושבת שזה כיף שכל אחד רואה בדיוק מתי אני באיזה פורום, אבל לדעת בכללי כמה מחוברים, זה נחמד.

מרגיש שאין עם מי לדברכתום כואב

ממש כפשוטו, יש פעמים שאני מרגיש חרדות או סוג של דכדוך ולא מוצא אוזן קשבת אז אני כותב לgpt

זה פשוט מצב ח^א

איש מקצוע?זיויק
למה אתה צריך "מישהו" בשביל העצמי שלך?משה

דכדוך וחרדה זה סיבה לעשות עבודה אבל זה לא מוריד את הערך שלך או משהו כזה.

❤️נעמי28אחרונה

כדאי למצוא מטפל

זה בהחלט מקל שיש את מי לשתף אבל לא פותר בכלל את הבעיה

ולמה התמונה הזאת בפרשה?קעלעברימבאר

אתה ממש פנסיונר שגילה את נפלאות הAI.אריק מהדרום
לא יודע. משום מה עד היום ציור באיי.איי לאקעלעברימבאראחרונה
משך אותי
למה התמונה רומזת בחוקת?קעלעברימבאר

ואני לתומי חשבתישלג דאשתקד
שתיצור הפגנה של קוניקים במצעד, עם שלט "לא תעבור b"
חחחחחח. אבל זה היה על "במסילה נעלה"קעלעברימבאר
יפה, לא חשבתי על הפרט הזהשלג דאשתקד
תמונה בפרשת שלחקעלעברימבאר

תמונה 9 בפרשהקעלעברימבאר

תמונה בפרשה 10קעלעברימבאר

למה התמונה רומזת בפרשה?קעלעברימבאר

למה תמונה זו רומזת בפרשת קורח?קעלעברימבאר

ויקחו איש מחתתו ויתנו עליהם אש... 250 מחתותפ.א.
מחתה לפי דעתי זו מחבת... 🥘 לא חבית...🛢️פ.א.
ריקועי פחים ציפוי למזבח!קעלעברימבאר
קרח בן יצהרקעלעברימבאר
למה תמונה זו רומזת?קעלעברימבאר
יותר טוב:קעלעברימבאר

ועוד יותר טובקעלעברימבאר
איזה רמז זה הציור רומז לפרשה?קעלעברימבאר

ועוד אחד?קעלעברימבאר

ומהפרשה שעברה?קעלעברימבאר

י - יהושע בן נון, לידו כלב בן יפונהפ.א.

וה-4 לא ברור

בפרשה הם היו בחברון.  

לא בקרית ארבע. 

הענק "ארבע"קעלעברימבאר

קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך

אתה מערבב פרשות אחרות … שאלת על פרשה מסוימתפ.א.
בבראשית - ותמת שרה בקרית ארבע הוא חברון בארץ כנען ויבא אברהם לספד לשרה ולבכתה.
אם הם ראו אתקעלעברימבאר

3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?

חוץ מזה שאין פאנצ עם אחימן ששי ותלמיקעלעברימבאר

חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים

ואת ששי 6קעלעברימבאר
הבאת לי רעיוןקעלעברימבאר
און בן פלת - אבל מה עושה כאן הכפייה האדומה?פ.א.
ביקשתי שיצייר מתג עם כפיה, מהקעלעברימבאר

יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?

אתה צודק שהלכו עם כובעים ולא כאפיותקעלעברימבאר

כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.

כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף

אממממקעלעברימבאר

@משה  אולי תרצה להשתמש בזה

ולמה רומז בהציור:קעלעברימבאר

הילד/ה שבתוככםזיויק

האם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?

אתם בדיאלוג?

הרמוניה?

מתח?

תהליך?

מה תדעו לספר עליו/עליה?

בהנחה שהתבגרתם כבר 😆

הילדה שבתוכי באה לעיתים רחוקותLavender

לכל מיני שטויות מצחיקות

דוגמא?זיויק
יאווו כתבתי שיר על זה...אברהם יאיר שטרן

רוצה לקרוא?

ברורזיויק
ילדה קטנהאברהם יאיר שטרן

זו הסקיצה השניה או השלישית (אשמח להערות והארות... לשיפור)

ילדה קטנה שבתוכי 

אל תעלבי אל תיפגעי

אני צריך אותך כמו מים 

בואי נשב בחוץ מול זריחת השמיים

אני צריך אותך אותך כמו שאת צריכה אותי

ואם בלילה תבכי תייבבי

אבוא ואתן לך חיבוק אמיתי

חיי חסרי כל אור בלעדייך

וחייך מסוכנים מאד בלעדיי

אני צריך את ליבך שתהיי מנועי

את צריכה את ראשי שאכוון את דרכך

נכתב בעת חיכוך נפש ונשמה. רוח וגשם. שכל ולב.

בתוכי? הוא כוליכְּקֶדֶם
גם נכון, אבל לי יש פיצול אישיות...אברהם יאיר שטרן

באמת, לרוב שולט עלי אדם ממין זכר שופע ביטחון עצמי ליצן חסר תקנה, אבל יודע להיות רציני, לפעמים בדיכאון (משתדל שלא יראו את זה), חבר טוב ואוהב מאוד. מחפש כל הזמן, ופילוסוף בלתי פשרן... הייתי קורא לאישיות שלו טיגריס, בודד פראי בלתי ניתן לאילוף, אבל כשמישהו נכנס לו ללב אז הוא בפנים. נקודה.

ולפעמים לוקחת עלי שליטה ילדה קטנה חסרת ביטחון, שבקושי מעזה לספר בדיחות כי אולי מישהו יצחק עליה... רוצה רק את הפינה שלה ושקט... אוהבת לקרוא, יכולה להתרכז ב3 דברים ביחד (ובגלל הפיצול קשב שלה גם לחשוב על שני דברים בו זמנית ממש...). לאישיות זו הייתי קורא תמנון. חכמה, ביישנית עושה הרבה...

ברוך תהיהכְּקֶדֶם
וכן למר אחי! הגם כבודו בכותבים?אברהם יאיר שטרן
בוודאיכְּקֶדֶם
בבחינת מגילת ספר כתוב עלי
בטח קיימתoo

אם כי היא גדלה לאורך השנים

תחושות/ חוויות/ פצעי ילדות

מופעים בעיקר בסיטואציות עם הילדים

ויש את התחושות של הילדה היותר גדולה שזה בעצם גרסה צעירה יותר של עצמי

איתם אני בעיקר בתהליך

לקחת את הכאבים/ טעויות/ הצלחות ללמידה ולא לתת להם לנהל אותי

מדהיםזיויקאחרונה

תודה

קחו כסף בכמות בלתי מוגבלתזיויק
עכשיו, מה 4 הדברים המרכזיים שאתם מקדמים?
עובדה שבתאילנד כולם שםקעלעברימבאר
מתפללים לאל הגשם. וזו תרבות שדת המדינה שלה בודהיסטית.

גם הדוות נתונות לקארמה של סבל ונירוונה, ויכולת לצאת ממנו על ידי הדרך של בודהה.

אמרתי שהדוות שולטות על הטבע, מלבד גורל של קארמה. שבחלק מהזרמים הבודהיסטים אכן נמצא (לא רק בהינדואיזם).

כמובן ניתן להיות בודהיסט לא אלילי. אבל זה לא המצב אצל המון העם במזרח, שמשלב אלילות יחד.

זה שונה מהיהדות שמתנגדת לעבודת אלילים. בעוד הבודהיזם אדיש. לא מתנגד 

משה: "סלע, תן מים!". סלע:קעלעברימבאר

"מצטער, כבינה מלאכותית, הכוחות שלי מוגבלים למילים, קוד ותמונות על המסך – אני לא יכול לייצר שום דבר פיזי בעולם האמיתי, ובטח שלא להזרים מים אמיתיים. האם תרצה שאצייר בשבילך מים, או שתרצה לעשות דבר נוסף?"

הסרוג המגזריקעלעברימבאר
@חגי הוברמן, נצפה בקבוצת וואטסאפ של עיתונאי הסרוגים המגזריים.

בין השאר נצפו איתו @הרב מנחם ברוד שסיפר על מעשיות הדוב החבדניק יענקלה בערבות סיביר, @הרב שניאור אשכנזי שלא ברור אם הוא אשכנזי או ספרדי, @עוז סימינובסקי שר הסרוגים בממשלת בנט, @איתמר סגל עורך שות סמס השבועי, @יאיא פינק עורך העלון "היהדות השבועית שלי", @משה הלפגוט, עורך השבועון "שבתון חזנות בפסח בבוסניה והרצגובינה 4 כוכבים" ו@זבולון אורלב , עורך העלון של צומת "שבת בשבתו"

So what?זמירות
בוואט אחתקעלעברימבאר
עדיין לא הבנתי מה הפואנטה בפוסט…זמירות
אשמח לרעיונות לקניית מתנה לאחי ליום ההולדת🙏Lavender

בגיל 20+

הכיוון יותר סמלי, עד 100 ש"ח.

מה שהוא אוהב כמובן. אפשרנחלת

כרטיס למופע שהוא אוהב, ספר מסוג האהוב עליו, ארוחה עם

חבר , מנוי על משהו (אבל זה יותר מהסכום המדובר, בגד

עניבה (אם הוא משתמש), כיפה מיוחדת וכד')

תודה, נתת לי כיוון!Lavender

אהבתי את הרעיון של מופע שהוא אוהב

נראה לי שאזמין כרטיסים לשנינו

תודה💖

אחלה מתנהנעמי28
לדעתי במחיר כזה (וגם לא) חוויה משותפת שווה הרבה יותר ממוצר דומם
משהו שנוגע לתחומי עניין שלו. את יודעת הכי טובפתית שלג
זאת הבעיה, שלא עולה לי משהו שקשור לתחומיLavender

העניין שלו

סוללה ניידת? שטויות של USB? הוא בקטע?משה
אהממ לא נראה לי שהוא בקטעLavender

זה הבעיה עם בנים,

לבנות הכי קל לקנות מתנות

אז איפה התחביבים שלו?משה

בטח שיש דברים שמעניינים בנים. הוא רגיל? הוא חנון?

יש לו תחביבים, אבל לא עולה לי משהו שאפשרLavender

לקנות לו בהקשר הזה

הוא די רגיל, טיפה חנון...

מוסיף לרשימהפתית שלג

מעבדת AI

ארון תקשורת לAI

שרת אחסון לAI

חחחחLavender

אני עדיין לא אחות של @משה 

קפיץאחרונה
חולצה, מגבת, ספר (עכשיו שבוע הספר), סידור עם הקדשהפ.א.
שנה שעברה קניתי לו חולצותLavender

ספר דווקא אחלה רעיון רק הילד בצבא ואין לו זמן לקרוא

תודה על הרעיונות🙏

פק"ל מתקפל, מטען נייד, פנס איכותיל המשוגע היחידי

ספר עם פתק החלפה.

רעיונות חמודים!Lavender
תודה, זה מה שעלה לי לראש שאני הייתי שמחל המשוגע היחידי

אבל זה באמת לפי האדם...

בנות שעשו ש''ל-עוד מעט פסח

מה ההורים שלכם עשו בשבילכן כשיצאתן לשירות לאומי?

מחפשת רעיון למתנה, ערב פרידה או משהו אחר לציין את האירוע.

וגם, אני תוהה אם בנות עדיין הולכות לשירות עם תיקי ענק, שפעם בזמני היו המאפיין של בנות שירות. בטח עברו מאז המזוודות, לא?

(פשוט תוהה מה לקנות לבת שלי).

עדיין הולכים עם תיקי ענקחושבת בקופסא
לכבוד תחילת השרות ההורים שלי באו עם הרכב לדירה ועזרו לי לסחוב חפצים ולפרוק אותם בדירה. (הדירה בקומה 4 בלי מעלית) מתנה מעולה, מרוצה ממנה מאוד.
מתכננת גם את זהעוד מעט פסח

אבל חשבתי או לקנות משהו פיזי, שישאר איתה וישמש להמשך (והרעיון הראשון היה מזוודה/תיק).

וגם לעשות איזה ערב משפחתי כלשהו ל'ברכת הדרך', רק אין לי רעיון מה עושים בערב הזה...

ישי ויש. תלוי בסגנון של הבת ושל אופי השירות, גםזמירות

איך היא תצטרך לנסוע ולהתנייד, תדירות החזרה הביתה.  

בתחבורה ציבורית מסודרת, אוטובוסים ורכבות, מזוודה על גלגלים יותר נוחה מתיק ענק על הגב.

יש עדיין בנות עם תיקים ענקיים, אבל יש הרבה מאוד, ואולי הרוב לדעתי האישית, עם מזוודות.  

מי שחוזרת כל שבוע הביתה, צריכה משהו גדול להתארגנות ההתחלתית אך לנסיעות השבועיות תיק קטן.  

מי שחוזרת הביתה רק פעם בכמה שבועות, בגלל אופי השירות, ברור שתצטרך משהו גדול מאוד בנפח.   

לדעתי הבסיס לוודא שיש תנאים פיזים בדירהנפשי תערוג

אם יש שם מזרן נוח? נקי?

כנ"ל שאר הדברים.

ואם הכל טוב שם

מה היא אוהבת?

יש לה תחביבים?

ותמיד אפשר לקנות מכונת גלידה לדירה

זה נראה לי פינוק נחמד 

אני קניתי לאחותי הקטנה (אם רלוונטי)המקורית
סט למקלחת+ חלוק (כאילו סבונים, ספוג רחצה,מסרק, מברשת שיניים עם כיסוי ומשחה) והןספתי לה גם שקית טבליות לכביסה

כשהבת שלי יצאה לשירות5+אחרונה
לפני שנתיים, הלכתי לאיזשהו סטוק, קניתי לה כל מיני שטויות לדירה ולה עצמה. אח"כ עשינו לה ערב משפחתי שבו כתבנו לה על המתנות הקטנות האלה כל מיני דברים מצחיקים כאלו למה הם ישמשו אותה. היא אהבה את זה. גם כשהבן שלי התגייס עשינו משהו דומה והיה נחמד. חוץ מזה עשינו לה מסיבת סיום לימודים, הלכנו לכנרת אחה"צ אחד ונשארנו בערב למדורה וכו'. 

אולי יעניין אותך