כיסוי ראשאנונימי (פותח)
רק אני מרגישה כאילו הכיסוי מעיק? לוקח שעות לסדק ולא נותן חופש תנועה מלא?
אולי י' לכן רעיון לכיסוי שיעזור להפחית את התחושה? מרוב יאוש כבר שקלתי להוריד לחצי כיסוי ראש. עד כמה זה מתפרש נורא?
אולי תנסי קשירה אחרת?ayeletb9
אני דווקא מבסוטית מזה שאני יכולה לעשות את הקוקס הכי מכוער שיוצא בלי צורך לסדר שוב את השיער במהלך היום...
נשמה, יש כובעי ברט יפים.אנונימי (3)

אני אישית לא לובשת, אבל יש בנות שזה מקסים עליהן!

וזה הרבה יותר פשוט כי לא צריך להסתבך עם המטפחת.

לובשת רק ברטים.. בחורף מצמר.ירושלמית טרייה
הכי נוח, שמים בשנייה.
אבל כשאני רוצה להראות יפה אני עם פאה, אז לא כ"כ פייר..

מאז החתונה לא הצלחתי לקשור נורמלי מטפחות. ואני לא איזה שתי ידיים שמאליות.. לא האמנתי שזה קורה לי. ובפעם היחידה ששמתי כל הזמן דאגתי שלא יזוז. שמחה לשמוע שאני נורמלית.
כן..מטפחות זה עם עם קריזות..עושות מה שבא להןיעל מהדרום
לק"י

ובכל זאת, עם הזמן נהיה לי יותר קל.
ויש מטפחות פשוטות לקשירה..
מציעה לך לנסות כיסויי ראש קלילים יותר שלא מצריכיםשמן פשתן

כישרון אומנותי במיוחד בקשירתם.

בנדנות/כובעים וכד'

יש היום להשיג סרט קטיפה  שמונע החלקה ושומר שהכיסוי לא יזוז.

אני ממש מבינה אותך,

גם לי ממש לא נוח הכיסוי, (וגם יש לי שיער יפה, אז הניסיון כפול)

אבל מתחזקת, כי אשה ששומרת על כיסוי שיערה מובטח לך ילדים יראי שמיים.

(לא זוכרת את המקור)

מסופר על אישה(לא זוכרת איך קוראים לה)אנונימי (4)
שקורות ביתה לא ראו את שערות ראשה וזכתה שכל בניה יהיו כוהנים גדולים
נראה לי שקוראים לה כרמית..אמא!
קמחיתפרת משה

עם כל זה שאני מעריכה מאוד את מצוות כיסוי הראש- להביא מקור בשצ'ילי מתוק
אכן מסופר זאת על קמחית, אבל, בגמרא הזאת כתוב שזו התשובה שהיא ענתה לחז"ל כששאלו אותה בזכות מה 7 בניה זכו להיות כהנים גדולים. ו אחרי שמביאים שם את התשובה שלה, אומרים שם שזה לא בגלל זה כי הרבה נשים נהגו כך ולא זכו... ויש שם דיון אח"כ על מה כן זכתה ואני לא ממש זוכרת... אבל המסקנה הייתה שזה לא בגלל זה
כתוב שם : הרבה עשו כן ולא הועיל להן...אנונימי (12)אחרונה

עם כל זאת, בזוהר כתוב שאישה ששומרת על שערות ראשה ומכסה אותו מביאה לביתה כבוד , פרנסה,

יראת שמיים (גם לילדים) ושלום בית וכל הבית מתברך על ידה.

אחרי השקעה כזו מובטחת, לא תשקיעי את המנייה?

זאת הסיבה שרוב הזמן אני עם ברטחילזון 123

למרות שאני אוהבת מטפחות...

יש ספר שלם שמדגים בתמונות סוגים שונים של קשירותפנים טובות
ואפילו ביו טיוב יש סרטונים לקשירות מסוימות.
אולי יעזור לך.
ויש המון סוגים של מטפחות/ ברטים/ סרטים וכו', תחשבי שזה חלק מההופעה, אביזר אופנה..
מכירה הרבה נשים שקשה להן בלי שיער גלוי...
אכן, נסיון קשה מאוד, אך גם השכר עצום!!!
ה' יראה כמה קשה לך ויכפיל את שכרך!
יש גם אתר מצוין באינטרנט "קשר החן"פיצקית24
עם אילו מטפחות את הולכת?פיצקית24
אם את הולכת עם מעוצבות אולי תנסי ללא ליפוף? או צעיף? ואם את הולכת עם צעיף אולי מטפחת רגילה/מעוצבת? יש המון אפשרויות... אני עדיין מנסה הכל וכל תקופה משהו אחר נוח לי יותר
כמה זמן את נשואה?משיח עכשיו!
אחותי שמה מטפחות בצורה ממש יפה, תוך כמה דקות. הבנתי שזה משהו שלומדים עם הזמן..

ואל תרדי לחצי כיסוי, את תעברי על השולחן ערוך.
לי מאד עזר-נונימי

לעשות קוקס עם הגומיה-ספוג (של התסרוקות), זה לא לוקח לי הרבה זמן, אני עושה את הקוקס, מלפפת מסביב (ברווח) מטפחת פשוטה ואז קושרת את המטפחת-וזה ממש יוצא יפה, רק נשמע מסובך אבל באמת שלוקח מעט מאד זמן..

אם את אוהבת את הסגנון-חייצ'ו

אז אפשר משהו כזה-

http://www.tohar-fashion.co.il/index.php/collections-tohar/gallery/10-2015#fwgallerytop

אין לי אחוזים=)

לא ניסיתי את זה בכלל רק קראתי על זה..

תודה לכן.אנונימי (פותח)
אני באמת קצת משתגעת מזה כי אין לי זמן בבוקר. ובנדנות לא יפה לי. רק ברטים ומלופפות.. אבל החום של הברטים יכול להרוג אותי
נשואה הרבה ובכל זאת כל בוקר לוקח לי זמן ובמשך היום לסדר שלא יחליק למרות הסרט החלקה..
אובדת עצות.
תחשבי עם עצמךאנונימי (5)
קפץ-רגע מה זה כיסוי ראש חצי??!חרטה שלאנונימי (5)
הדור הזה...בעייני זה להוריד את המצפון וכאילו לשים כיסוי ראש..אישה צריכה לכסות את הראש לא לשים כיפה כמו הגבר..חצי כיסוי ראש מאוד רחוק מההלכה...זה שהיום זה ניהיה בסדר בציבור מסוים לא הופך את זב ללדיטימי,עכשיו הית אומרת לי מישהי שממש קשה לה ומתחילה ככה ורוצה להתקדם..סבבה..אבל זה כבר לא ככה זה ניהיה הרגל שמתחילה-שמים חצי..מבינה שזה קשה.גם לי מאודדד קשה..היתי תמיד עם שיער פזור ארוך וחלק..אבל תיהיה אמיתית עם עצמך.ויהיה לך יותר קל!תדעי שזאת האמת!
חבל סתם לדבר לא יפהאין מקום לשאלה
רק שתדעו שמעיקר ההלכה-
יש לכסות רק את עיקר הראש בפירוש.
מצד דין דת יהודית נשים קיבלו על עצמם לכסות את הראש כולו.
מציעה לכולם להציץ במוזיאון התפוצות על נשות השטעטעל החסודות במזרח אירופה וגם במערבה תופתעו לראות שהשיער הקדמי צץ החוצה.
לעומת בתימן מרוקו צפון אפריקה ולהבדיל הונגריה היו נוהגות הנשים לכסות את הראש ללא בדל שיערה יוצאת.
אז לרגע לפני שמתקיפים כדי לבדוק.
דין דת יהודית נגזר ממה שנשות ישראל קיבלו על עצמם במשך הדורות במקומות מסוימים.
לכן יש מקום שללכת עם גרביים זה חובה ועדות שלאו דווקא וכו'
מי שנהוג בסביבתה אופן מסויים והיא הולכת בצורה שונה היא פורצת גדר בכל מובן המילה.
אם במקומה של הפותחת כלומר לפי הרב שלה הקהילה וכו מקובל לכסות רק את עיקר הראש יש לזה מקום.
ואין לאף אחד הרשות לצעוק חמס כאילו היא כופרת וזה "חרטה"...
כדי ללמוד לפני שצועקים.
ןבכלל מעט קבלה והכלה לא יזיקו לנו בימים אלו לפני חג השבועות.
לפותחת- ככ מזדהה עם הקושי שלך הייתי רגילה להרדם בנסיעות בחופשי להשעין את הראש ועכשיו יש לי מגדל מעצבן שעלול להתפרק כל רגע.. זה לא טבעי ולוקח הרבה אנרגיות. אביזרי שיער מעל המטפחת מייפים אותה וחוסכים את המאמץ בלעצב את המטפחת עצמה. גם כדי להחליט על עיצוב מסוים עדיף קל ואותו לתרגל שוב ושוב ושוב.. מטפחת זה כמו נהיגה ככל שעושים אתזה יותר פעמיים ככה זה הופך להרגל ממש.
לא הייתי ממליצה להוריד לחצי לא קשור לדעתי האישית על חצי (שלא תדעי מה לי יש על הראש..) אלא כיוון שרק מעלין בקודש ולא מורידין..
מקווה שהעצות כאן יעזרו לך.
בהצלחה רבה.
חזרתי לישון.
אוי נו באמת...לא לזייף את ההלכה בבקשה.אנונימי (5)
לא שופטת אף אחת..עזבי דת יהודית דת זה.יש שוע אחד ושם כתוב שחייבים לכסות את כל הראש(חוץ מ2 אצבעות)תראי לי רב אחד (רב באמת)שמתיר ללכת חצי..לא לשפוט ולקבל והכל מסכימה איתך-לזייף את ההלכה זה כבר יותר מדיי...אוי ממש מרתיע שגם הופכים את האסור למותר..זה כבר מגעיל סלחי לי.כל אחת תעשה מה שבא לה אבל לא תיהיה כאן פוסקת שטויות במיץ
מסכימה איתך.^^^אנונימי (6)

הבעיה היא שהיום רווחת הגישה של "אני לא מתחברת לזה.." ואז מגיעים למצב של נשים שהולכות עם סרט על הראש (חיות בסרט...) וזה מגיע למצב של "ללכת בלי ולהרגיש עם".

יש הלכה וגבולותיה ולפי זה צריך ללכת.

לכל האופטימיות-אנונימי (7)

בס"ד

אין מקום בהלכה של ימינו לסרט על הראש- אין זה כיסוי ראש. 

הדבר היחיד שאפשר להוציא זה 2 אצבעות.

מי שרוצה להתמרד ולהמציא, שתעשה מה שהיא רוצה רק שתדע שגבולות ההלכה ברורים מאד.

יש עניין של הכנעה ולעשות את רצון ד', בלי התחמקויות.

המודרניזציה הכניסה בנו את ההכלה האינסופית והחיבור לכל דבר, ביהדות יש קבלת עול.

צריך לפרגן למי שיש כיסוי ראש חלקיצוף שלי
כי אם היתה מציאות של שחור או לבן ייתכן מאד שהייתה ללא כיסוי ראש בכלל. אז כדאי לשפוט בעין טובה...
באמת נראה לך שחצי עדיף מכלום?משיח עכשיו!
כן!!בת 30

צילי מתוק סיכמה את זה יפהמשיח עכשיו!
לא טועה ולא מטעה

ומהשרשור הזה רואים כמה שזה חמור, שאישה שרגילה לכיסוי מלא שוקלת לשים חצי. בטוחה שאם לא הייתה רעה חולה כזאת, היא לא הייתה חושבת על זה
אם לא היתה רעה חולה כזאת - היא היתה שוקלת בכלל לאאנונימי (9)

בעינייך עדיף בכלל לא, אני בספק גדול אם השיקול ההלכתי אמנם כך (פירטתי למטה).

לא נראה לי שהיה לה שיקולמשיח עכשיו!
היה ברור לה שאם היא רוצה להיות דתיה שמכסה את שערה, יש לה רק את האופציה הזאת.

מכירה הרבה שמתייחסות לעצמן כדתיות ולא מכסותאנונימי (9)

את כותבת שהיה ברור לה שאם היא רוצה להיות דתיה שמכסה אז זו אופציה יחידה, אבל השיקול שלי הוא שבמקרה כזה היא הייתה אולי שוקלת להיות דתייה שלא מכסה.

ולמקרה שההודעה שלי ^ תצא מהקשר אני רוצה להבהיר ולהדגישאנונימי (9)

שאני לא מתכוונת שמבחינתי זה בסדר לוותר על כיסוי ראש. אני רק מתכוונת להראות שקיימת מציאות כזאת, שנשים שמחשיבות עצמן דתיות לא מכסות, אז כמו שהן בחרו כך - כך גם מישהי אחרת יכלה לבחור. זה לא שאם לא הייתה אופציה של חלקי היא בטוח הייתה בכיסוי שלם. אין דרך להיות בטוחים בכך.

-צוף שלי-או שלא קראת או שאת עדייןאנונימי (5)
מנסה לעשות כאילו כשאין מה להגיד על המצפון״..אל תשפטו ושטויות כאלה.כולן פה כתבו שכל אחת
תעשה מה שבא לה ולא שופטים אבל שלא יתחילו לעוות את ההלכה.יש הלכה וזהו.
לדעתי מעצמי אני רשאית ואף נדרשת לשאוף להתחזקות בשמירת מצוות,צוף שלי
אך כלפי אחרים עליי לנהוג ביתר רוך, במידה והנהגותיהם לא לגמרי תואמות את שלי. אני לא נכנסת לדיון ההלכתי, באמת קטונתי, רק אומרת שמכיוון ששיקולי אנשים אינם גלויים, נהירים וברורים לי כמו שיקוליי שלי,עדיף שמעצמי אדרוש בחוזקה ואת האחרים אנסה לדון לכף זכות...אולי בררו ורב התיר להם? אולי זה מה שהם יכולים כעת מבחינת כוחותיהם הנפשיים רוחניים? אם אני בעמדת השפעה כלשהיא אז חושבת שכן נכון ורצוי לנסות לחזק ולקדם עוד בעבודת ה', פשוט רק חושבץ שצריך לנקוט בזהירות בסיסית כשבוחנים אנשים לא מספיק מקרוב....
אין הבדל בין חצי כיסוי לבלי כיסוי בכללצ'ילי מתוק
כמו שאין דבר כזה לעשן רק חצי סיגריה בשבת, או לאכול בשר חזיר כי יש לו חצי מסמני הטהרה.
כיסוי ראש ניתן לקיים ע"י כיסוי הראש, מה שלא עונה להגדרה של כיסוי ראש- איננו כיסוי ראש.
ועדיף שאשה תלך בלי כיסוי ראש בכלל מ2 סיבות:
א. לפחות ככה היא יודעת שהיא עושה עבירה, ו אולי תמנע מלעשות אותה
ב. ככה היא לא תחטיא נשים אחרות שמתוך תמימות, כשהם רואות אותה הם עלולות לחשוב שזה בסדר!!!! ו להחטיא את הרבים זה דבר חמור!!!!
חוצמזה, מעולם לא מצאנו שההלכה מתכופפת בפני הקושי של הציבור (וניתן לראות את זה בהוצאת זרע לבעלה, שלמרות שזה דבר קשה עד בלתי אפשרי- הוא אסור!, וכנ"ל לגבי טבילה לפני חתונה, מסופר על זוג שהגיעו לרב אליהו ואמרו לו שהם במערכת יחסים כזו שהם לא מסוגלים לא לשכב לפני החתונה אז שאלו אם לא עדיף שהאישה תטבול וכך תעבור רק על איסור דרבנן ו התשובה של הרב אליהו הייתה שעדיף שיועברו על כרת הם ושכמותם ורק שלא להתיר נבלה כזאת בישראל)
כתבת יפה!!!וזאת האמתאמא!
שכל אחת תעשה מה שבא לה אבל לשנות את ההלכה זה חמוור מאוד יותר מהכל!תגידי,אני לא יכולה לא מצליחה זה אסור אני יודעת וזהו!!!!
אין הבדל הלכתי, זה נכון.בת 30

אבל יש הבדל בגישה.

יש הרבה נשים שהיום הולכות עם כיסוי ראש שהוא לא באמת כיסוי לפי ההלכה, אבל לפחות זה מראה על איזה רצון לקיים את המצווה הזו והכרה בחשיבותה.

אבל לא לגבי כל ההלכות זה ככהאנונימי (9)

למשל עדיף שאדם יתפלל רק שחרית מאשר גם את זה לא.

עדיף שייזהר שעה ביום מלשון הרע מאשר גם את זה לא.

עדיף שלא ייסע בשבת, גם אם הוא מדליק את האור.

ועוד ועוד.

האם כיסוי ראש שייך לסוג ה"הכול או לא כלום" או לסוג ה"מעט מן האור דוחה הרבה מן החושך"? אני לא יודעת, ולא נראה לי שאחת מאתנו יכולה להכריע בשאלה מורכבת כזאת.

כי זה ברור..מהגיון..מה כן שייךאנונימי (5)
חצי ומה לא..ה ציווה אותנו לשים כיסוי מלא-וזה נחשב לכיסוי.כיסוי חצי לא נחשב כיסוי בכלל..שכל ישר...
צריך גם שרוול. אז חצי שרוול לא נחשב בכלל? עדיף גופייה?אנונימי (9)

אז בואי נהיה חצי בריאיםמשיח עכשיו!
די לדמגוגיה בגרוש
מאוד מעליב אותי שאת כותבת על הדברים שלי "דמגוגיה בגרוש"אנונימי (9)

תקראי אותי שוב ותראי שאני כתבתי יפה ולא תקפתי, אפילו לא הבעתי דעה נחרצת - רק הראיתי שהעניין מורכב יותר.

ואם כבר הדוגמה לגבי הבריאות - אז אני אכן יכולה לצרף אותה לדוגמאות שלי, ולהתפלל לה' גם על מי שחולה בסכרת - שלא יחלה גם בסרטן.

את שאלת למעלה את אחת הכותבות אם נראה לה שחצי כיסוי עדיף מכלום, אז לפי הדוגמה שנתת כאן אני אשאל אותך אם חצי בריאות עדיפה מבכלל לא - לי, למשל, ברור שעדיפה חצי בריאות.

אם זה השיקול הנכון גם לגבי כיסוי או לא - קטונתי מלהכריע. זו באמת שאלה מורכבת.

אוקיי מצטערת. את לא דצגוגיתמשיח עכשיו!
אבל יש בינינו פער עמוק
אנונימית כתבת יפה. משיח, חסר לך ידעירושלמית טרייה
אני יודעת שבחב"ד אסור שיראו אף שערה ולכן מהדרים לחבוש דווקא פאה.

(קצת חבל שבימינו גם מפאות מוציאים שיער.. אבל פעם באמת לא היה ככה..).

אבל עד כמה שאני יודעת, לכיסוי הראש שני נימוקים: שיער באישה ערווה וגם היכר שהיא נשואה.

לפי הרבה פוסקים ספרדים פאה היא איסור חמור שכן הם מקפידים בעיקר על הנימוק השני. אפילו ביתו של הרב עובדיה, עדינה בר שלום, מכסה את הראש בכובע שמבצבץ ממנו הרבה שיער.
כמובן שזה לא מוכיח כלום, הרי היא לא ביקשה להיות נציגה של הרב וזכותה לעשות מה שהיא רוצה, אבל זה כן מראה שלפי דעות כלשהן אין חובה להסתיר כל שערה ושערה.

גם אם זה מיעוט דעות, אנחנו לא פוסקות הלכה ואין לנו שום סמכות להחליט מה "שווה" משהו אצל הקב"ה ומה לא.

אני מסכימה שאופנת הסרט בשיער ברור שהיא לא כיסוי, כי הולכים לפעמים גם עם סרט בלי כוונה לכסות כך שאין בזה אפילו היכר שהאישה נשואה.

אבל מכאן ועד לזלזל במי שמכסה חלק גדול מהראש ורק מוציאה פוני או קווצות או צמה, המרחק רב מאד.
משיח אל תפגעי ממני, התכוונתי שחסרה לך נקודה ספציפית,ירושלמית טרייה
לא שחסר לך ידע בכללי.
אבל בכלל לא נכנסתי לפן ההלכתימשיח עכשיו!
אמרו שעדיף שאישה תלך עם חצי מאשר בלי כלום. לדעתי זה לא נכון, והבאתי את הנימוקים שכתבה צ'ילי מתוק
עדיף מאיזה בחינה? הרי זה עניין הלכתי..ירושלמית טרייה
מעניין לשאול מישהו שיודע, אני נוטה לחשוב שיהיה עדיף חצי מאשר כלום. כמובן, לא מדובר בסרט אלא בחצי ממש.
וממש לא נפגעתי...משיח עכשיו!
אני לא נפגעת מדברים כאלה. מותר לא להסכים
עדינה בר שלום-זה פאה מתחת לכובע.אנונימי (5)
כמו אשתו של הרב מרדכי אליהו.
את רצינית?? פדיחות..ירושלמית טרייה
למה פאדיחות???היא מכסה כמעטאנונימי (5)
ממש את כל השיער עם הכובע מה הבעיה?
כי רואים אצלה דווקא הרבה שיער והייתי בטוחה שלא פאה.ירושלמית טרייה
עדיין קשה לי להאמין..
מה שאת אומרת לא מדויק.. (צ'ילי מתוק)כמו צמח בר
ההלכה של כיסוי הראש היא משתי סיבות:
א)צניעות
ב)אותה סיבה כמו של הבנים-קבלת עול מלכות שמים.

אז נכון שמי ששמה חצי כיסוי ראש עוברת על הלכות צניעות, אבל היא בהחלט שומרת על הסיבה השניה.
ולכן חצי כיסוי ראש טוב יותר מבלי כיסוי ראש בכלל..

ולצורך העניין- אם את עם מכנסיים מכובדות וכיסוי ראש מותר לברך.
אבל אם תהיי עם חצאי ובלי כיסוי ראש לא תוכלי לברך.
הדוגמות שלך לא נכונות.כתר הרימון

הבאת עברות שהן כאילו רק חצי עברה.

פה מדובר על קיום מצווה שהיא לא בשלמותה. למה לזלזל בכך?

אדם שקשה לו להתפלל - עדיף שיתפלל חצי או הכול? וכדומה.

הדוגמות שהבאת בסוגריים גם הן לא אומרות על הכלל. מדובר בגזרות שונות לגמרי.

אני מכירה אישית גדול דור חרדי שאמר למישהי "את אל תלכי עם גרביים!" כי הוא ראה מה זה עושה לה.

ברור שעדיף להתחזק וללכת עם כיסוי ראש מלא, ועוד יותר לא "לרדת" ברמה. אבל מכאן עד לבטל זאת לגמרי? לומר שעדיף כלום? לא מבינה איך הגעת לזה. ואם את יודעת על פוסק שפוסק כך - שעדיף שאישה תלך בלי כיסוי ראש כלל מאשר כיסוי ראש חלקי - אז תביאי את הפסק.

כיסוי ראש חלקי במצב של היום לא עדיף, זאת משום ש:אנונימי (11)

כיסוי ראש מטרתו כשמו, לכסות את הראש, כלומר את השיער.

אבל אם חצי מהשיער ואפילו שלושת רבעי ממילא לא מכוסה, אין באמת הבדל בין זה לבין ללכת ללא כיסוי ראש.

ומדוע זה יותר גרוע?

כי לא חסרות היום נשים שהולכות מאוד לא צנוע, הרבה מעבר למכנסיים, אבל שמות סרט על ראשן.

לסרט שתי מטרות:

א. אופנה, יופי.

ב. השתייכות לציבור ה'דתי'.

סיבה א' לא מעלה ולא מורידה.

אבל סיבה ב' באה ממקום מאוד לא כשר.

אותן נשים בעצם אומרות: אפשר להיות דתייה גם עם מכנסיים, גם עם מכנסיים קצרות, ואפילו עם גופייה.

לו הן ילכו ללא הסרט הזה שעל ראשן, לפחות לא יחשבו שהן 'דתיות'.

היו נשות רבנים שהלכו ללא כיסוי ראש.

אז נכון שכיסוי ראש זה חשוב וכנראה שגם חובה, אבל ה'סרט' המצוי כיום, פעמים רבות שרב נזקו מתועלתו.

נ.ב. יש כאלה שלגביהן לא נכון מה שכתבתי, אך באתי להצביע על תופעה.

למה אתן כותבות מאנונימי?? מה יש להתבייש בלהגיד את דעתך?שמן פשתן

גם לי לא לגמרי ברור...מקופלת
עבר עריכה על ידי מקופלת בתאריך כ"ה באייר תשע"ה 01:27

אבל לי נראה שכן יש מקום להבין את ה'פרגון' לכיסוי ראש חלקי. או יותר מדוייק מפרגון - לא לזלזל. בכל זאת, זה לא נחשב כיסוי ראש לפי ההלכה אבל יש בזה סממן מסויים שמצביע על היותה נשואה, דבר שהוא חשוב בפני עצמו.
וודאי שאין לתת לזה הצדקה ולגיטימציה כי זה נגד רוח ההלכה ברובן ככולן של מושבות ישראל. ואין צל של ספק כי חל איסור לעוות את ההלכה או להוציא אותה מהקשרה, לסלף דברי חכמים וכיו"ב.

אני שמה כיסוי ראש מלא, השיער הגלוי מקדימה הוא מקסימום 2 אצבעות (בהערת סוגריים-מבצבץ מעט שיער מצידי האוזניים ותחתית הראש . שמבחינה הלכתית כמדומני יש היתר לשיער גלוי "בעל כורחו", הכוונה לשיער שלא נכנס לתוך הכיסוי וכאשר רובו של השיער מכוסה). יש לי חברות טובות שחובשות כיסוי ראש חלקי, ואני מקבלת את זה ומעריכה אותן על זה מאוד. אבל לא אתן לזה גיבוי, אין זה דבר טוב ונכון לעשותו. אבל מבחינה אישיותית הוא כן מעיד על רצון מסויים. (אבל אולי זה תלוי בכללותו של האופי. אישה שהיה ברור שלא היתה שמה כלום אם לא היתה את האפשרות הזו. אז זה כן מבורך לשים גם משהו חלקי)

הדברים שהזכירה צ'ילי מתוק נכונים מאוד ומסכימה איתם לגמרי.

מעולם לא אתן לזה לגיטמציה ואם ישאלו אותי - תשובתי תהיה ברורה שכיסוי ראש חלקי אינו נחשב כיסוי לפי ההגדרה ההלכתית.

ולסיכומם של דברים, אני חושבת שהעניין סבוך מכדי להכריע האם כיסוי ראש חלקי הוא דבר נכון גם בלי קשר להיבט ההלכתי. יש בו את הצד שהזכרתי - שהוא מעיד על היותה נשואה אך מצד שני הוא מאפשר "השלמה עם המצב" והפיכת הדבר לנכון ולגיטמי כשהוא לא.

אסיים בברכה שה' ייתן בידינו את הזכות לעשות רצונו בלבב שלם ובהכנעה גדולה.
באיזו מדרשייה של חזרתי לפני שבוע למדת?כבשה מתולתלת

באיזו מדרשייה של חזרתי לפני שבוע למדת ?

(הכותבת חוזרת בתשובה, אז מותר לה לדבר ככה )

זה שאת כותבת "דת יהודית דת זה" , בזילזול כזה, זה אומר שלמדנות והעמקה במקורות,

ולא סתם קריאה בקיצור של הקיצור שולחן ערוך ואם אפשר אז בחוברת הלכות לבת ישראל הכשרה והצנועה 

הן ממך והלאה. 

יש על זה מקורות ושו"תים שלמים שאפשר לעיין בהם שעות, ועשיתי את זה.

הרב משאש זצ"ל התיר הליכה ללא כיסוי ראש לאישה שנתקלה בבעיה חמורה בנושא, ולאיש שלה. בקצרה: 

האיש עבר לעיר הגדולה, קזבלנקה אם אני לא טועה, והאישה שנשארה בכפר / עיר קטנה לא זוכרת את שמה

- הלידה מחקה לי 80% מהמוח - האישה לא רצתה לעבור אחריו עם כיסוי ראש, בטענה

שבעיר הגדולה הליכה עם כיסוי ראש תחשב לה לגנאי, ושאו שהיא נשארת בכפר, או שהיא

מגיעה לעיר ומורידה את כיסוי הראש. הרב משאש התיר לאיש להרשות לאישתו לוותר על כיסוי הראש

אחרי המעבר לקזבלנקה.

אני לא יודעת אם היה מתיר בצורה גורפת לכולן כיום, כשזה יותר מקובל מאז במקומות מודרניים,

סביר להניח שלא. אבל עובדה שמציאות של אז, לאישה שהיה לה קושי משמעותי 

הוא התיר . 

http://daf-yomi.com/DYItemDetails.aspx?itemId=30385 

דף מקורות מלא מקורות, רובם בדעה הרווחת כולל המקור של הרב משאש זצ"ל.

מכיל גם מקור של הרב נחום אליעזר רבינוביץ ממעלה אדומים, שמתיר בשו"ת שיח נחום סימן קה

הליכה בכיסוי שרוב השיער מכוסה, לפי הנהוג בקהילה שומרת תו"מ בה היא נמצאת.

את מוזמנת להתעלות מעל ההתנשאות שלך, (ההתנשאות שלי, היא כתשובה אלייך , ולזילזול שלך )

ולהעמיק קצת יותר מאשר דיבורים בנוסח "חרטה" ו"לזייף " ו"שטויות במיץ".

ומיותר להוסיף שהרב רבינוביץ עונה להגדרה של "רב באמת" , גם אם את לא יודעת מיהו. 

http://www.kipa.co.il/ask/show/124450

תשובה של הרב צבי יניר, הוא עונה גם כן להגדרה של "רב באמת" 

לא בשיעור קומה של הרב רבינוביץ, אבל כן, יש לו סמיכה לרבנות 

אם זו ההגדרה ל"רב באמת" . לא הצלחתי להבין לגמרי מה הכוונה שלך ברב באמת..

חוזרת בתשובה היקרה אנונימי (5)
דבר ראשון שמחה לשמוע שחזרת בתשובה וקצת התחלת ללמוד..לידעתך:אני מגיל קטן ועד היום מעמיקה מאוד מאוד בשו״ע (שאת קוראת סתם קריאה בשו״ע-)ואף לומדת את זה כמקצוע-דבר 2-אל תקראי פה פסק של הרב משאש על מקרה אחר לגמרי ותקבעי לפי זה שמותר לכל אישה..כי זו כפירה ממש.(וגם טפשות באזהו מקום)במיוחד בנושא כזה..לגבי הרב אליעזר לא יודעת מי זה.יודעת מי זה הרב מורדכי אליהו,הרב עובדיה,וכי׳ו...טוב גם שמעתי על סוגי מדרשות (לא דווקא שלך)שהולכים עם מכנסיים ולומדים גמרה..-אז אני אגיד לך משהו זה מבחינתי נבל ברשות התורה-זה שאת עדיין לא מסוגלת זה דבר 1,אבל לא בגלל זה תשתמשי בתורה ותצדקי את החוסר יכולת שלך במשהו..זה מגעיל וזה מזוייף.מכירה הרבה שכאילו מעמיקות ״ותלמידות חכמות״ אבל בפועל לא עושות את מה שצריך ומוצאות דרך(עלובה)להצדיק את מעשיהן..קחי אחריות על מה שקשה לך וזהו.סליחה אבל מאוד כדיי שלפני שאת מתנשא תלמדי קצת יותר בענווה את התורה ותקבלי דעת תלמידי חכמים הרבה יותר ממך,בענווה...לא מרשים אוותי הכאעלו העמקה הזאת להצדיק את האסור..
הרב רבינוביץ הוא ראש ישיבת ההסדר במעלה אדומיםאנונימי (9)

ובלי קשר לדעתי לגבי כיסוי ראש, אני ממש בהלם מהסגנון שכתבת לכבשה. כל ההלבנת פנים הזאת והונאת דברים ("קצת התחלת ללמוד... אני מגיל קטן לומדת..." זה ממש הדוגמה שנתנו חז"ל להונאת דברים - להגיד למי שחזר בתשובה "זכור מעשיך הראשונים"). זה ממש ממש עצוב לראות, ואני לא יודעת איך את מצליחה ליישב בינך לבין עצמך את ההקפדה על כיסוי ראש ומצוות אחרות שאת ודאי מקפידה בהם עם כזאת פריצת גדר בענייני בין אדם לחברו.

"טיפשות", "לא יודעת מי זה", "מגעיל", "מזויף", "עלובה", "כאילו העמקה" --- הרי ברור שמצוות הוכח תוכיח לא מתקיימת ככה (הרי אף אחת לא תקרא סגנון בוטה כזה שמופנה אליה ותשנה דרכיה - רק להפך, אם כבר), אז מה כן המטרה? איך אפשר לדבר ככה אל אדם יהודי מישראל?

טוב, אני מניחה שהכוונה טובה. תהיי בריאה. אבל אני לא חושבת שתמצאי רב אמיתי שמרשה להגיב כמו שהגבת כאן. כדאי לשנות גישה.

דבר ראשון תצטטי נכון לא קראתי לה עלובה וטיפשהאנונימי (5)
חס וחלילה...עלוב זה על הדרך..תקראי שוב..ממש לא זלזלתי שחזרה בתשובה פשוט הגבתי לה על ה״חזרת מהמדרשה לפני שבוע״ וקריאה פשוטה בשו״ע ועוד כל מיני משפטי זלזול למיניהם שהשבתי להן...וזה שהיא חוזרת בתשובה לא נותן לה לגטמציה לזלזל...אני לא שופטת אף אחת כי אני לא ברמה של לשפוט..אני בעצמי לא מקיימת הרבה דברים.אבל-אומרת שאני לא מקיימת לצערי ולא מחפשת דרכים עלובות כן עלובות!!להצדיק אוותם!!!ומצווה לצאת נגד זה!יש הלכה אחת ושלא יביאו לי פה היתרים שלא קיימים..מישהי עלולה לחזור בתשובה לקרוא כאן ולהתנהל עפ זה..( ומי הזכיר לה מעשיה הראשונים?!או שממש לא כתבתי טוב או שממש לא הבנת)תקראי שוב את התגובה שלה ואז את שלי ותביני שזה לא קשור אליה אישית אלה לתגובה שלה
ומותר לי להגיד שאני לא יודעת מי זהאנונימי (5)
הרב רבינוביץ מה ישלך?!?לא זלזלתי כתבתי שאני לא יודעת.וכן שוב הדרך שלנסות להתיר את האסור היא עלובה-וכן זה כאילו העמקה!
אה ועוד משהו-ההקפדה שלי לא על כיסוי ראשאנונימי (5)
אלא על לנבל ברשות התורה.ובשם התורה עלק והעמקה בה-לעוות אוותה..זה מרתיע מאוד..ממש לא אכפת לי שזה על כיסוי ראש-כל דבר שכאילו מעמיקים אבל בעצם מעוותים לפי הצרכים שלנו..זה מזעזע..
הזלזול שלך את מתכוונת-לכבשהמתעלה אליו

הזלזול בזכרו של הרב משאש

אולי גם הזלזול ברב רבינוביץ

אפשר להוסיף את הזלזול ברב יניר

סגנון שבאמת מתאים לכיפה אבל האתר הזה הוא ערוץ 7 אז אם לא מתאים לך אולי כדאי שתצטרפי לחבורת מנפנפי הרב משאש בכיפה.

ולכל אלה ששמות סרט ואומרות אבל זה כיסוי ראש לא יותר פשוט להודות שלא מתאים ולא מתחשק לכן לחיות לפי ההלכה מאשר להתנפל על אלה שכן רוצות לחיות לפיה בהאשמות של חוסר קידמה ונאורות יהיה לכן הרבה יותר קל להיות שלמות עם הבחירה שלכן בלי שום צורך להתגונן.

לא הבנתיכבשה מתולתלת
לא הבנתי למה התכוונת.
את בעד או נגד זילזול בגדולי ישראל או רבנים מן השורה
שאינם חושבים כמוך? לא ברור לי. אני דיי בטוחה שנגד, פשוט לא הבנתי את תחילת ההודעה.
וזה ששם זה כיפה וכאן זה ערוץ שבע,
זה טיעון לא מוצדק. אין קריטריונים של סיגנון דתי שעל פיהם מחליטים אם אפשר לכתוב בפורום או לא. כל עוד זהו פורום פתוח,
אפשר לנהל דיון פתוח. תקנון הפורום
לא מכיל סעיף שאומר " רק נשים במקפידות על ההלכה לפי דעת הרוב ולא המיעוט יכולות לכתוב בו. "
לגבי הטיעון הבא,
היה לי קשה, ברמת הדיכאון, אז קיבלתי היתר הלכתי, לאחר התייעצות אישית עם רב פוסק הלכה, כדי לשמור על ההלכה ועדיין להרגיש טוב ונוח עם עצמי.לא היה לי קשה ועברתי על ההלכה,
להיפך, היה לי קשה, ובמקום לסבול ולהיות מדוכאת, מצאתי פיתרון במסגרת ההלכה.
זה שמבחינתכן זו לא הלכה, זה לא אומר שזו לא הלכה,
ברכה והצלחה
לאחר התייעצות עם
אני מצאתי בעבר פתרון הפוךאנונימי (8)

לספר את השיער קצוץ, ואז ממש קל לקשור את המטפחת בלי לטרוח הרבה בסידורה.

עכשיו חזרתי להאריך את השיער, למרות ה"התמודדות" שבקשירת המטפחת בלי שיצא השיער

לא מתפרש נוראכבשה מתולתלת

להוציא קוקס החוצה או צמה או משהו בסיגנון, כל עוד רוב השיער מכוסה, לא מתפרש נורא, אם את שלמה עם זה,

דעת מיעוט שזה מותר , כל עוד רוב השיער מכוסה. את זה אמר לי רב.

בכל מקרה אני לא רב ככה שאני מסייגת. 

גם אני כמוך, סבלתי סבל נוראי מהכיסוי המלא יחסית (טפח מקדימה.. סגור מאחורה)

ואחרי שנתיים עברתי לחלקי שמכסה את רוב השיער. 

אם את יכולה להתמיד בכיסוי ראש מלא אשרייך .. אבל אל תפחדי ממה יגידו אם תוציאי שיער. 

כל עוד זה לא גורם למריבות בבית...

בעלי קיבל יפה את ההחלטה שלי, במיוחד שהוא לא סמל ההקפדה ההלכתית,

כך שאין לו יותר מדי מה להגיד לי שאני לא בסדר.

רעיונות לכיסוי ראש שיעזור להפחית את התחושה ועדיין מלא :

צעיפים קלים, דקים, יש יפים בקמיליון, לא זולים, 30 בערך, אבל נעימים וקלים. תסדרי את השיער לקוקס מכווץ כזה עם סיכות,

ואז זה יושב יותר יפה. תשימי סרט נגד החלקה, לחברת "גם וגם" יש סרטים טובים, עם שתי סיכות קטנות מכל צד, לא לוחצות כאלה,

זה עושה את זה יותר נוח לתנועה. נכון, אין נפח יפה כזה, אבל זה יותר נוח.

בבנדנה בעיר בירושלים יש גם צעיפים קלים ונחמדים, ויותר זולים. אפשר למצוא גם בפחות מ20.

את מסדרת את זה בצורה הזו : קצת מקפלת אם צריך, שמה על הראש מקדימה, מצליבה מאחורה, צד אחד למעלה,

צד שני למעלה, ולקשור מאחורה . קשירת צעיף הכי רגילה שיש. 

תעשי פוני לצד או משהו נחמד, ותוציאי טפח מקדימה אם את רוצה. 

בהצלחה!!

וואו. לא תכננתי שיתפתח מזה כזה דיון..אנונימי (פותח)
תודה צדיקות!
ממש מבינה את הקושיאנונימי (10)
לדעתי זו אחת ההלכות הקשות.. נראה לי שאפילו נידה יותר קל במידה מסוימת כי כיסוי ראש כל יום צריך ובנידה יש זמנים שמותר.

תקבלי את זה שקשה לך, מותר להרגיש קושי וזה בסדר שזו התמודדות. לא כל מצווה קל לקיים ואלו תחושות הגיוניות. לי יש שיער ארוך חלק ומהמם מתחת לכיסוי ראש מלא וזה נורא קשה לי!! ד' עשה איתי חסד והוא עדיין נראה מעולה וכיף לי לראות אותו.. פחדתי שהוא יאבד את הצורה וזה קצת מנחם אותי.

בקשר למעיק אולי יתאים לך כובעים, גיסתי הולכת עם כובעים מהממים, לא ברט ולא זקנים כאלו. ממש יפה וצעיר! אותה זה ממש הולם. נדמה לי גם לא מאוד יקר, באזור ה-200 ש"ח. שווה להשקיע אם זה מה שיקל עליך!

כדאי גם ללמוד את ההלכות כדי להתחזק ולהבין יותר לעומק למה אנחנו עושות לעצמינו את זה.. ההבנה שזה חשוב לנו כי ככה ד' ציוה תעזור.

ואם הגעת למסקנה שרק מטפחות יפה לך הייתי משקיעה בכאלה יפות שכיף לך לשים שתרגישי שכשאת שמה אותן הן מוסיפות להופעה. אולי דווקא להוסיף סרט יפה או סיכה וכן להשקיע כמו שמשקיעים באיפור ולא אומרים שזה מעיק כי מרגישים את היופי שזה מוסיף.

להסתכל בקטלוג ים של מטפחות ולראות רעיונות איך לשדרג את ההופעה. בדיוק אתמול עברתי על תמונות של מטפחות מעוצבות וממש עשה לי חשק להשקיע יותר (ועכשיו אני בחופשת לידה אז כמעט ולא יוצאת ולא מרגישה צורך להשקיע כי אין בשביל מה..) אז שווה להסתכל בשביל ההשראה.

ודבר אחרון להתפלל על זה, להתפלל שיהיה חשק לשים ושזה יהיה יותר קל .

שד' ישלך לך כוחות יקרה!! 
לדעתי כיסוי ראש חלקי לא יועיל לבעיות שציינת.כתר הרימון

למה לשים צעיף רק מקדימה - מהיר יותר לסדר? (צריך לסדר גם את זה וגם את השיער...)

לשים מטפחת שהכול מקדימה יוצא - יגרום למטפחת להחליק הרבה יותר.

הציעו לך פה הצעות יפות.

תנסי מטפחות קלות יותר ודקות, בנדנות, ברטים, סרטים נגד החלקה. (לי אישית זה מחזיק ממש טוב.)

בהצלחה!

היישירשיר90
בתור חוזרת בתשובה... כותבת מלב אל לב
ולמי שלא נאה שלא יביט.

אני התחלתי עם חצי כיסוי ראש.

מאוד קשורה לשיער שלי ולחיצוניות
וכיוון שהתחזקנו מעט לפני החתונה, ולא היינו חזקים מספיק, העדפתי ללכת על "בטוח" ולעלות מעלה מאשר לקבל הכל ולצנוח, חששתי שארצה להעיף הכל...
אז עם הפן ועם הבלונד ועם הכל, התחלתי לכסות.
בהתחלה קסקטים בקטנה ואז בנדנות (עם שיער ארוווך)

לאט לאט, התגבשתי עם עצמי, התחזקתי, הזמן עשה את שלו... התחלתי לכסות הכל.
(אמנם עם פוני בחוץ וכו')
וברוך ה' בקיץ האחרון קיבלתי על עצמי בלי נדר לרפואת סבי גם להכניס את הפוני.

אבל מה, כבר באותו הזמן שהתחלתי לכסות
עשיתי סיבוב וקניתי המון מטפחות ליפוף מהממות
אפילו אם אין לך שיער ארוך, את יכולה לשים בובו
ולהרגיש יפה כאילו עם שיער.
ואפילו יותר.

תראי, אני לא אגיד שקל לי, לא קל לי.
ברור שאני מעדיפה שיער מתנוסס וחופשי ויפה
(והשיער שלי מגיע כמעט עד הברכיים )
אבל את יודעת מה, בכל בוקר שאני מתגברת ומכסה
אני מבקשת בלב על בעלי והילדים
על הבית והברכה.
הרי זו הבטחה שכיסוי ראש וצניעות שומרים על הבית.
ואני אומרת רק היום. רק היום. ככה כל יום.

אני אומרת לעצמי בחייאת, זה סתם יצר הרע
אומר לי תהיי יפה, מה את מכסה, הכל שטויות, תחפפי
אבל מה היופי פה? לשמור את היופי לבעלי.

אז פעם ב... אני עושה צבע ופן
לפני חודשיים עשיתי גם החלקה.
צוחקים ושואלים למה? "את מכסה"
ואני אומרת מזתומרת למה? בשביל בעלי. בשבילי.
וזה נותן התחדשות כזו ומרגיע אותי...

זה הניסיון הכי מאתגר.
אבל לפום צערא - אגרא.
תארי לעצמך מה השכר שלך בשמיים על כל רגע שאת "מושכת" וממשיכה...
חזקי ואמצי. שכרך גדול לאין שיעור!
את מהממת!! ריגשת אותי!! צדיקה!חכמה בלילה

מדהימה!!!!את כל כך צדיקה!!אשריייך!רק טוב יהיה לך בעז׳ה!אמא!
את חזקה ומחזקת את כולנו!נ. ל.

בזכות הדברים שאת עושה ומפרסמת - זכות הרבים תעמוד לך!

שירבו נשים כמותך בישראל!

וואי, תודה שמחה שחיזקתי... בדיעבד שירשיר90
רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1אחרונה
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינואחרונה

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחתאחרונה
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמייםאחרונה
כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''אחרונה
חנוכה עם הילדים..הילושש

אז החנוכה שלנו הוא די רגיל.. 

היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל.. 

באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר. 

ואני עם הילדים לבד. 

אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח. 

* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי.. 

באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר.. 

נראה לי שעם קטנים יותר קל לחגוגיעל מהדרום

לק"י

הם נהנים מדברים קטנים.

בני כמה הם?

בן 4 ובת כמעט שנתייםהילושש
אז משחק בסביבוניםיעל מהדרום

לק"י

אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.

לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.

לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.

לשיר ולרקוד.

ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.

אנחנו מגיל דיי קטן התחלנו סביבון הפתעותטארקו

הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)

ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)

זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..

מדליקים נרות

שרים מעוז צור

מביאים סביבון הפתעות

ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון

זה עדיין החג הכי כייפי שיש!

אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש

אנחנו שמים אחרי ההדלקה שירי חנוכההשקט הזה

ורוקדים איתן.. זה עושה אווירה כיפית ולא דורש הרבה.

בימים שאנחנו בבית אם יש לי כח,  מכינה משהו שמתאים לחג- לביבות/ ספינג' משהו שובר שגרה קצת

אנחנוכורסא ירוקה

קנינו להם דברים של יצירה - לצביעה, וחוברת למי שרלוונטי (ממקסטוק, משהו חמוד של חנוכה) וכל יום נעשה יצירה או שנכין מאכל טעים (לאו דוקא קשור לחנוכה) או משהו בסגנון.

אולי נקבע גם הדלקת נרות אחת עם שכנים שהם חברים.

ילדים בגיל הזה לא צריכים הרבה. פעילות אחת נעימה זה חוויה מספיקה בשבילם 

ילדים קטניםבאתי מפעםאחרונה

שירים של חנוכה, לרקוד איתם, לשחק על הרצפה בסביבונים ולטגן סופגניה. מהמם.

הצגות בעיני זה לרוב תרבות יוון ואז זה יוצא בדיוק ההיפך החג... 

אולי יעניין אותך