--ריעות.

לכתוב לך מילים על הדף הזה, דווקא הדף הזה, שמהצד השני שלו כתובות מילים אחרות לגמרי. את זוכרת את הערב הזה? בשבילך הוא היה סתם ערב רגיל, בשבילי נקודת מפנה כל כך חשובה וכל כך כואבת, שאני זוכרת כל רגע וכל שביב מחשבה. 

מה את חושבת עליי עכשיו? או יותר חשוב- מה חשבת עליי אז? הייתי בוגרת לפי מה שאמרת, אבל לא באמת. לא חשבתי, לא הבנתי, לא הבעתי דעה. לא הייתי מישהי. הייתי פשוט רעות, ילדה בכורה שיודעת איך לטפל באחים שלה וניחנה במחוננות אז היא מסתדרת די טוב בבית הספר. ואז פתאום כל זה נעלם, נכון? והגיעה ריעות, שהיא אחרת לגמרי.

את שמת לב לזה? שמאז שנוספה לי ה-י' הכל התחיל? מה זה אומר? שהייית צריכה את האות הקטנה הזו כדי להישבר לגמרי ולהיבנות אחרת, טובה יותר, בן אדם יותר?

ומה זה אומר אם עכשיו שוב נשברתי, אבל שום אות לא זזה?

ובעצם, זז לו מספר, נכון? החמש הלך ובא שש. אז מספרים ואותיות זזים ואנחנו הולכים לפיהם? אני לא רוצה לחיות ככה, שדברים שאני לא יכולה לשלוט בהם מזיזים לי את הראש ומנפצים אותו.

את יודעת מה היה הכי קשה בערב ההוא? שהוא התגבר והתגבר והתעצמתי מתוכו, ופתאום, בבת אחת, זנחתי הכל וזה נגמר. כאילו נגמר לי הכוח. ואפילו מחשבות לא היו לי לפני שנרדמתי, רק דמעות. איפה הדמעות ההן היום? נעלמו. 

אני שמחה שאני כאן ושאני ככה. חבל לי על הדברים שאני מאבדת, אבל אם הם חשובים לי אני אשיג אותם בחזרה. אבל המ שצומח ממני עכשיו, אלו דברים נפלאים. מחשבות ורצונות, בלי בניית מגדלים באוויר, כמו פעם. ובלי להיות כל כך. 

ואולי אני מיטשטשת ונדחקת לי לצד של עצמי, ואולי אני שוב מאבדת את עצמי, ואולי אני טועה. אבל אני לומדת להכיר את עצמי, לדעת להלך בי, להרגיש כל פינה לא בחדות בה הייתי רגילה, אל יותר בהשלמה, יותר בקבלה, יותר ברצון. ואולי בסוף אני אגמר מכל זה, אבל לפחות מה שהייתי היה טוב ונכון ואני.

אני לא צריכה לספר לך מה בדיוק אני חושבת, נכון? אני לא רוצה להכאיב לך. אני אוהבת אותך, את כל עולמי, אמא. את לא מכירה אותי, את רובי לפחות, וזה כואב לי שזה צריך להיות ככה, אבל אני מפחדת. מבינה? אני לא רוצה שתהיי אמא לילדה מאכזבת, בעיקר כי אף פעם לא הייתי ככה ותמיד אמרת לי כמה את מאושרת בי, ואני רואה איך את עצובה על אנשים אחרים, שהילדים שלהם ככה. וגם אני, אמא, גם אני. אני ככה. אז בינתיים אני לא אומר כלום, טוב? כל עוד אני מחפשת וחוקרת ובודקת. ויום אחד את בטח תדעי, אבל עכשיו עדיף להניח את זה בצד ולהתמקד במה שחשוב. 

אני כל הזמן נשברת. בכל רגע מחדש. אבל אני בונה ובונה. ויום אחד אני כבר אהיה חזקה מספיק כדי לא ליפול, גם כשהרוח תבוא ותנדנד אותי קצת. 

וכשהמספרים יזוזו שוב, תדעי שאהיה מפוחדת. ואולי באמת אשבר, אולי לא. ואם כך או כך, אני עדיין ריעות. עם אותו השם, אותן האהבות, אותו עבר. זה רק שהפיתולים שבתוכי יזוזו.

אוהבת

 

 

איך זה? |נאנח|

ואו כישוף כושלאחרונה

בס"ד

 

האמא נחת עליי משום מקום >< 

אכתוב תגובה כשאתושש

אולי בימים הקרובים-המלקושזית שמן ודבשאחרונה
למישהו יש את הפיבלמנים של ספילברג?אוראלססס

חייב דחוף.

נסיון פעילקפיץ

נסיון פעילקיבוצניקית

(בייניש)

..קיבוצניקית
(בינייש)
הצליח?זיויקאחרונה
מדהים שהמקום הזה עדיין קיים.בן-ציון

הרבה התחיל כאן.

כתיבה ופריקה ודברים חדשים, אנשים חדשים

מסגרת שונה לתקשורת.


לילות קרים, שיחות ארוכות שעוברות בהרבה מקומות אבל בסוף משאירות טעם מר של אכזבה וכמיהה.

ציפיות, בלי מקור. פרשנות, רצונות ודמיונות.

נגמר מהר או לאט, אבל בעצם בכלל לא התחיל.

או לא נגמר באמת, עד שנגדע. ואז שוב, מבליח, מצפה-מתאכזב-שוקע, נשאר לבד.


ובסוף הכל חוזר לאותה הנקודה, אותה הכמיהה, אותו החוסר.

מה שמילא אך ייסר ובכל פעם היה בלב חצוי, רק הגביר את הרצון בכל פעם.


קוראים לזה בכל מיני שמות - בדידות, חוסר בחום ואהבה...


רכבת הרים של רגשות, חיים שלא ממשיכים בשום כיוון למשך תקופה ארוכה.

בכל פעם משהו אחר בא ומתחיל הכל מחדש.


אין סוף. בסוף זה רק אני.

(בהחלט מדהים שקיים.ענבלאחרונה
בס"ד

שלום בנצי 👋)

פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מישהו?האר"י פוטראחרונה

אולי יעניין אותך