איך זוכרים כמה אותיות יש בתורה?גיברת פלסף.
ראשי תיבות למילה ישראל:
י-יש
ש-שישים
ר-ריבו
א-אותיות
ל-לתורה.


תודו מגניב
לייק!!!מיכל =>


זה לא שישים! |מבאס|הכל מבחוץ

זה חמישים ושבע ומשהו לא זוכר בדיוק...

זה מה שהרב אמר היום..גיברת פלסף.
סתכלו:אגוז מוסקטאחרונה

בס"ד

 

 

 

"

 

 

 

בזוהר הקדוש כתוב שיש מספר ריבוא אותיות בספר תורה כנגד שישים ריבוא נשמות ישראל. ובפועל בספר תורה יש כשלושים ריבוא. האם ידוע החשבון (כמו שמובא בקידושין דף ל') למאמר הזוהר הקדוש, איך מגיעים לשישים ריבוא בפועל?  אם כן היכן ניתן ללמוד את זה?

 

thumb

מס' 8866

הרב המשיב: הרב יהונתן מאזוז שליט"א

 

יש כמה יישובים על זה, ואחד מהם של הגאון רבי ראובן מרגליות זצ"ל, שיש לספור את הרווחים בין אות לאות, שהרי גם הגויל קודש, ואמרו חז"ל שהרואה ספר תורה שנשרף קורע שתי קריעות אחד על הגויל ואחד על האותיות.

 

Thumb
 

שאלת המשך:

 

לא מובן לי עניין הרווחים, כי נאמר לי שיש 79,980 מילים בספר תורה, וזה גם מספר הרווחים בתורה (חסר אחד), אז לפי היישוב הזה זה וודאי לא הבנתי את הפירוש, אם אפשר לבאר איך יוצאים ס' ריבוא אותיות?

 

הרב המשיב: הרב ירון ביתאן שליט"א

 

רבי ראובן מרגליות זצ"ל אמר שיש לספור את הרווחים בין אות לאות ולא בין המילים. ולכן יש להכפיל שלושים ריבוא ויצא ששים ריבוא.

 

Thumb
 

שאלת המשך:

 

קיבלתי ש304,805 אותיות בתורה,  להם נוסיף 304,804 רווחים שבין אות לאות, יחד נמצאו 609,609 (מספר מיוחד), שהן שישים ריבוא וט' תר"ט אותיות, קרוב יותר לשישים ואחת ריבוא מדוע נקט שישים ריבוא ולא שישים ואחת?
ואם נקט שישים ריבוא, 9,609 יתרות מנין? שהיה עליו לכתוב כשישים ריבוא? "שמא אתה מחסר אות אחת או מייתר אות אחת נמצאת מחריב את כל העולם כולו".

 

הרב המשיב: הרב יהונתן מאזוז שליט"א

 

כשעניתי בתחלה כתבתי מהזכרון, וכעת בזכותך פתחתי בפנים, והוא בספר המקרא והמסורה (סימן י"ב), ושם האריך בענין זה מאד, והביא כמה וכמה תירוצים מגדולי האחרונים, ובסוף (עמוד מ"ו) העלה הפירוש שכתבתי לך לפני כן, וסיים, שאמנם יהיה יותר מששים ריבוא, אך יש לחשב גם את שבט לוי שנכללים במנין, וגם להם יש אחיזה בתורה. ע"ש. והנה שבט לוי היו כעשרים ושנים אלף מגיל חודש ומעלה, ואילו ישראל נמנו מגיל כ' עד ס', יתכן א"כ שבני הגילאים האלו משבט לוי, ישלימו המנין בדיוק. ויש להוסיף עוד ששישים רבוא אינו בדיוק אלא הם 603,550
 
"
שנה טובה!זית שמן ודבש

שנה טובהמשהאחרונה

..זית שמן ודבש

למה לחיילות דתיות אין מדי ב'?

..זית שמן ודבש

הם לא רוצים שתדעו: שאת תאיר- בני נער רצחו.

אולי יעניין אותך