~
"טרול ("טרוליזם") - מונח בסלנג האינטרנט המתאר גולש אשר מפיק הנאה מפעולות שלהוב, והתחזות לגולשים אחרים ברשת". (ויקיפדיה).
~
אז, השבוע נכנסתי לכאן דרך קישור מהעמוד הראשי, והגעתי לשרשור שנשמע קצת טרולי. רפרוף קצר בפורום גילה שכמו שחשבתי - יש פה עוד לפחות 2 הודעות טרוליות.
(דוגמא לזיהוי: מישהי שפתחה שרשור מלא בשם ה' ובדיבור דוסי במובהק, "צדיקים" ו"צדיקות", והגיבה בשרשור אחר תוך חילול בוטה של חג השבועות. שגם אותו פתחה ספק-טרול בתוך החג, וגם בו יש ניסיון לחקות טרמינולוגיה דוסית).
נשאלה פה איפושהו השאלה מהי התופעה הזו ומה המניעים של טרולים.
לענ"ד מדובר בתופעה אנושית מרתקת (וגם עצובה ומפחידה, אם מדמיינים אדם שעוסק בהתחזות תמידית מהעבר השני של המקלדת). אז ניסיתי לחשוב קצת, ולשתף פה, בתקווה שיועיל ויעורר את הערנות של כולנו במידה הנכונה.
~
1. קודם כל, לא בטוח שהמניעים נורמאלים. אני חושבת שיש בטרוליות הרבה ממחלת נפש. נובעת ממחלות כאלה, ואולי תוכר פעם כמחלה בפני עצמה. מי יודע.
2. מעבר לזה,
נראה לי שבגדול המשותף לכולם הוא חיפוש אחר תשומת לב.
הצורך להיות פעם במרכז, שייעצו לי, יתמכו בי, ידאגו לי.
אם נחפש קצת אחורה בכל פורום שקשור איכשהו לבינו לבינה נמצא לא מעט שרשורים טרוליים נעולים. אפשר להתרשם שם מאפקט הדרמטיות והמסכנות שתיארתי, לרוב בהקצנה.
3. מניע נפוץ נוסף, ממה שאני רואה, זה צורך (אובססיבי?) לעסוק במין (דווקא, ולאו דווקא באישות).
יש לי השערה שהסוג הזה של הטרולים מתנקז בעיקר לפורומים דתיים - פה ובכיפה - וזו כבר תופעה אחרת, שיש רצון לעסוק באינטימיות הזוגית אצל דתיים. (כנראה שבאמת משהו אמיתי מבתים שעמלים על קדושת המשפחה משתקף החוצה, וזה פוגש גם בנקודה הזו, שיש אנשים שמרגישים מוכרחים לגעת בזה איכשהו. ולפעמים מוכרחים לצערנו להשחית, קשה להם הטוהר. למשל מושכים את המגיבים בלשונם, או מבקשים עזרה בפרטי ומטרידים נשות קודש שם).
אבל אין לי מושג מה קורה בפורומים לא-דתיים בנושא הזה (תופעת הטרולים ככלל לא קשורה דווקא לדתיים, וקיימת בכל העולם..). אז זו די השערה.
אלו היו 60 שניות על טרולים.
כתבתי אותן למסר אישי בהתחלה, אבל אחרי מחשבה מוסיפה לפה, אם יש פה אנשים שיכולים להיתרם מהן.
שאו ברכה.

תגובה נפלאה