לידה ראשונה ילדתי בתחילת תחילת תשיעי, כל ההריון הזה הייתי סקרנית אם זה הולך לחזור על עצמו או שזו הייתה תגובה של הגוף לבעיה בגוף העובר שדרשה התערבות. [אז הגעתי למיון בגלל כתם קטן, ממש לא היה לי בראש לידה, את הצירים לא הרגשתי עד פתיחה 4 כמעט... וילדתי תוך 6 שעות מההגעה לבי"ח בפתיחה 3]
סוף ההריון הגיע, כבד, צרבות, כואב.... והשבועות עוברים בלי רמז ללידה! אהה הגיע התאריך- הייתי בשוק שעוד לא ילדתי, כל שבוע אומרת לצוות להת' ובטוחה שבשבוע הבא אני כבר בחופשת לידה...
יום לפני התאריך, בערב, אני מתחילה להילחץ שלא הרגשתי תנועות. לוקחת שוקולד, שוכבת- לא מרגישה. אולי פרפרים עדינים מתעופפים שם, כשאני רגילה לבעיטות נינג'ה של עובר פעלתן.... מחליטים ללכת למיון. בילוי זוגי בבי"ח. משאירים בבית בייביסיטר ונוסעים. במיון שומעים דופק תקין, אולטראסאונד תקין, ו... צירים כל 10 דקות, חלשים כאלה. אני לא הרגשתי אותם בכלל. רק שפעם שעברה, ידעתי, צירים כמעט לא מורגשים התפתחו תוך 5 שעות ללידה פעילה, אז הייתי בהיכון.... וככה נותרתי שלושה ימים, כשהצירים המדומים האלה באים והולכים... אמא הוזעקה כבר- לפחות זכיתי ביום כיף איתה. אך הצירים לא חשבו להתחזק... למחרת אמא נסעה הביתה ואני הלכתי למעקב- ראיתי שעדיין יש צירים כל 10 דקות, אבל הרופאה בבדיקה פנימית ביאסה אותי עם צוואר רחם ארוך ואין פתיחה בכלל...
התחלתי לעבוד על עצמי נפשית עם "שבוע וחצי עד ללידה, לא נורא ללדת בשבוע 42..."
בערב היה ארוע משפחתי קל"ב. ראינו את כולם, קצת התאמצתי, הבית נשאר מבולגן... (אחרי שכל השבוע הקפדתי לסדר כדי שלא אלד ויהיה פאדיחות...)
ב2:30 אני מתעוררת ורצה לשירותים. הרגשתי ממש קלקול קיבה. הגוף ניקה את עצמו. אחרי איזה רבע שעה אני קולטת שחוץ מהקלקול קיבה- או מה שזה לא יהיה- יש כאב שבא והולך, כמו חגורה מסביב לבטן, בדיוק כמו שמתארים... צירים! נשכבתי במיטה לתזמן, שלשום אמא אמרה לפחות שעה, אבל אחרי חצי שעה אני כבר משוכנעת- צירים כל 4-5 דקות, ומורגשים, לא כמו הצירצורים של הימים האחרונים.
מעירה את בעלי.... מתלבטת אם לשלוח הודעה לאימא או התקשר, אבל בינתיים הכאב מתחזק (ובהשוואה ללידה שעברה- זה אומר כבר פתיחה 4-5!) ואני מקפצצת על כדור פיזיו ומתקשרת לאימא. היא שומעת אותי ומבינה...
השעה 3:30. מתקשרים לשכנים ודופקים כדי שייקחו את הילדה- ואפאחד לא עונה.... גם מונית לבית חולים קשה להשיג.... אחרי רבע שעה משגעת- וכשמונית כבר הגיעה- השכנה שומעת ולוקחת את הילדה, לא שוכחת לאחל בהצלחה מכל הלב.
נוסעים!
שרים כל הדרך, אני מועכת לבעלי את היד, וכמובן הכדור בבגז'....