- טוב זה מתכון שלקחתי מדף על המקרר של חברה (העתקתי מילה במילה מודה!) והוא היה א. מדהים! ב. פשוט לאללה. ולמי שזה מעניין זה גם טבעוני!! (לי אישית לא חשוב אבל אני יודעת שיש כאלה שכן...)
- טוב אז..
- ל- 50 עוגיות:
- לבצק:
- 200 גרם חמאה רכה
- 200 גרם ( 1 כוס) סוכר
- קורט מלח
- 320 גרם ( 1/2 1 כוסות+ כף) טחינה גולמית איכותית
- 420 גרם ( 3 כוסות) קמח מנופה
- 1 שקית ( 10 גרם ) אבקת אפייה
- לקישוט:
- אבקת סוכר
- 1. מכינים את הבצק: שמים חמאה, סוכר ומלח ומערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית כ- 2 דקות עד לתערובת אחידה. עוצרים מדי פעם את פעולת המיקסר ומורידים את החמאה מדפנות הקערה בעזרת מרית. מוסיפים טחינה ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד לקבלת בצק יציב. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- 2. יוצרים גלילים ומקפיאים: חוצים את הבצק ויוצרים בכל חלק גליל בקוטר 4 ס"מ. מקפיאים לשעה.
- 3. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים בנייר אפייה.
- 4. פורסים ואופים: פורסים את הגלילים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבניות במרווחים של 1 ס"מ. אופים כ- 15 דקות עד להזהבה קלה. מצננים לגמרי ומפזרים מעל אבקת סוכר.
- 5. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר עד 10 ימים.
בהצלחה!!

)
)
