שרות צבאי לבחור חרדימוטי ישראלי
שלום לכולם
הנני בחור חרדי בן 23 כמעט ,גדלתי בבית דיי פתוח,
עד לא מזמן הייתי תלמיד ישיבה ,עזבתי אותה ,בגלל שרוב חברי לכיתה (לשיעור) התחתנו ב"ה,
תכלס מאז שעזבתי את הישיבה עבדתי כמחסנאי וכנהג של רב,ועוד כל מיני ,תכלס כרגע יקירכם דיי מובטל.
עלו לי הרבה רעיונות ללמוד מקצוע או לעשות תואר כלשהו,
בד בבד בתקופת מחשבותי ובירורי הציע לי ידיד לעשות שרות אזרחי ואז עלתה לי מחשבה אם כבר שרות אולי ללכת על שרות צבאי במסלולים של החרדים כגון שח"ר או בינה בירוק וכדו'
תכלס שאלתי היא כמה באמת השירות הזה יועיל לי לחיים?
האם החברה שהולכים ל מסלולים האלו באמת קל להם לאחר מכן יותר בעבודה ?
או שמא אני עלול למצוא את עצמי בגיל 26 28 מתי שאסיים את הצבא עדיין ללא מקצוע ביד וכבר עדיף לוותר על הרעיון?
יש בי הרבה ספיקות גם לגבי חתונה ,מהם הסיכויים שבחורה חרדית (אפילו מודרנית) תרצה להיתחתן עם אחד שעשה צבא? ובמידה ואין הרבה סיכויים מה הסיכויים שדתית לאומית תתחתן עם דבר כזה ,יש סיכויי בכלל ? האם ניתן בכלל להיתחתן במהלך שרות ? לא שבוער לי אבל אולי תופיע פתאום האחת.
וגם הרבה חברה אומרים לי ת'שמע צבא זה לא מה שאתה חושב יש משמעת קפדנית אתה מאחר קצת וכאלה אתה יכול למצוא את עצמך על עונשים וכאלה ,לא שאני אחד שמפרק מסגרות ובישיבה סך הכל הייתי בחור טוב לומד מסתדר עם הצוות פחות או יותר הכל עבר דיי סבבה, אבל עדיין זה מפחיד כי זאת מסגרת חדשה שאין כל כך מושג מה התנאים שם?
לסיכום: מי שיש לו מידע או ניסיון בתחום או שסתם חושב שהוא יכול לתרום בעצתו ,מוזמן בשמחה לעזור,
תודה רבה חברה
תמיד אפשר ליפולefraim37

אבל מי שהוא רציני יצא עם מקצוע+ניסיון של (לפעמים) שנתיים וחצי שזה מאוד חשוב.

משמעת קפדנית בסוף זה ברכה כי מי שיש לו הרגלי משמעת טובים הוא יהיה עובד יותר טוב ויותר מבוקש (וזה גם הבסיס של יהודי יר"ש)

בנישואין רק משהו מתוך המגזר יכול לענות לך. אני בטוח שיש כאלה מהחרד"ל שיתחתנו עם חרדי אחרי צבא(וגם בלי צבא)

משהו יותר חשוב זה לברר לגבי התמודדות דתית. ממה שאני ראיתי הרבה מחיילי השח"ר נופלים רוחנית (כלומר מתעסקים בשטויות שלא היו מגיעים אליהם בצבא, סגנון דיבור לא ראוי.)יתכן שזה היה עוד לפני הצבא, אבל...

אם אתה רוצה עוד פרטים, אני שירתתי בשח"ר כחול לפני שנה כך שאני מכיר את התוכנית די טוב.(למרות שיש שינויים כל הזמן)

אתה מוזמן לפנות אלי למייל.

בהצלחה

מקצוע?avi

אז לכן בשביל המקצוע אנחנו רוצים שהחרדים ישבו ויבלו בצבא אולי נעשה להם קורסים לעבודה?

אני ממש מצטערת, אבל למה לך ללכת לצבא??????LIEL 310

הרי זה ידוע שהצבא זה לא המקום הכי כשר- אז למה לך ללכת לשם ולהתקלקל?? או שתלמד מקצוע (אם כי אני בהעדפה לבחור שיושב ולומד) או שתתחתן!!

סתם ללכת לצבא ולהתקלקל בגלל שאין לך מה חעשות? מילא אם היית בחור שמראש יודע שהוא רוצה ללכת לצבא - מפדלני"ק או משהו... אבל אתה בחור חרדי!!!!!!!

לתרום לעמ"ינפשי תערוג
לא מספיק חשוב?
לתרום לעמ"י על חשבון הרוחניות שלך?LIEL 310

מי שלא לומד או למד באמת חבל על הזמן שלו - שילך להתגייס! אבל מישהוא שלמד בישיבה אז שימשיך ללמוד! ולא ילך לחפש דברים אחרים פחות טובים...

הוא כתב שכבר לא לומדנפשי תערוג
לא לומד?avi

שילך ללמוד, האם האומה קיימת בזכות צבא? האם ניצחונות וניסים הגלוים הם בזכות הצבא, כשאתה מגלה באיזה שטיות עסוקים הגנרלים בשעות מלחמה, עיין היסטוריה בכל המלחמות איך המלחמות הפנימיות היו נראים, אלא בזכות התורה והברית שהקב"ה עשה עם עמו הנבחר שומר עלינו, ואיך שרדו 2000, צבא?

והוא באמת לא לומד...שירוש16

אם הוא לומד רציני- שמשיך כך להגן על עמ"י.

אבל אם הוא כבר לא נוטל את חלקו בהגנה על עמ"י פה בארץ וסתם מסתובב- מי התיר לו? 

עד כמה שידוע לי- רבנים חרדים אמרו לתלמידים שלא להתגייס בטענה הרווחת שמי שלומד תורה גם מגן על עמ"י. וצריך את אותם בחורי ישיבה שישבו וילמדו ויגנו על העם. 

אבל אם הוא לא לומד ומגן

והוא לא בצבא ומגן

לפחות שישנה סטטוס אחד.

או שיחזור לישיבה או שיתגייס.

הוא רוצה להתגייס- אז מה הבעיה?

אם לא בדקת את זה לעמוק, איך את לא מתביישת לחוות דעהthebig10

על משהו שאת רק ניזונית מהחברה ומשמועות ואת לא באמת מבינה בו

אל תדברי על נושאים שאת לא מבינהריאליסט

הצבא זה מסגרת ועדיפה עשרת מונים על עבודה כמחסנאי או נהג אם הוא לא לומד זה המקום בשבילו ואולי גם חובה האחיכם יצאו למלחמה ואתם תשבו פה ? אין לו את הפטור של תורתו אומנותו אז יאלה לצבא למסלול מתאים.

^^^ !סתמישוו
צודק..
^^^^^^^^^^^^thebig10

צודקים

אין לו פטור?avi

יש לו פטור להיות יהודי

מאיפה הקביעת עובדה הזאת שלימוד תורה גדול יותר משירות בצבא??נפשי שמתני
מי קבע את העובדה שהשנה רוחנית על עמ"י פחות חשובה מהגנה פיזית? האם קושי מסויים עוצר בעדנו ללכת עם האמת שלנו? אנחנו כל כך חלשלושים שאין בידינו את הכוחות להתמודד עם אף קושי?
אני ממש לא מקבל את הטענה הזאת שאם קשה, אז תוותר. יש פה ערך עצום של הגנה על עמ"י ותרומה עצומה לקיום הפיזי של העם, האם זה לא דבר חשוב ומשמעותי מאוד מאוד??מה יותר כשר מלהגן על עמ"י?? זה לא נחשב חלק מהתורה? אני באמת לא מצליח להבין את הגישה הזאת.
תתנערו מהגישה הזאת שהתורה נמצאת רק בבית מדרש. היא לא, היא נמצאת בכל מקום. גם בצבא, גם בעבודה וגם בבית. מי שכל כך חלש שהוא לא מסוגל להתמודד עם קשיים רוחניים, אז הוא באמת בבעיה, והעבודה יכולה לקלקל אותו לא פחות מהצבא-הכל תלוי בבחירה שלו. על אחת כמה וכמה למי שהוא למסלול חרדי, ששם אין לו בנות, חילונים וכו', ואני מתאר לעצמי שעומדת ההתמודדות שלו נמוכה בהרבה מאשר בשאר המקומות בצה"ל. ב"ה אנחנו לא אנשים חלשים-ולהפך יש בנו עוצמות שלא יתואר! רק צריכים להאמין בעצמנו ובכוחות שלנו
קודם תלמד על המסלולים החרדייםefraim37

אח"כ תחווה דעה.

מסלולי השח"ר לא כאלה וורודים כמו שאתה מציג אותם,. בנות אין רק במעגל ראשון וחילונים יש! כמובן שצריך להתחשב במלחמות שצריך לקיים עם המפקדים כדי לקבל חלק מהתנאים של השח"ר שזה מאוד מאיב על השירות.

את התוצאות של השח"ר הייתי רואה כל יום והרבה טובה פעמים זה לא נראה טוב.

ועוד משהו,אין דבר כזה לא להתקלקל בצבא השאלה היא רק כמה ואם זה מורגש/שווה את זה, כי יש נק' שאפשר להתחזק בהן רק בצבא.

סבבה. קיבלתי.נפשי שמתני
יש בהחלט קשיים במציאות, אבל זה מתגמד לעומת הערך של הצבא! אם קשה לי לקום לתפילה, זה אומר שאני לא אעשה את כל המאמצים כדי להצליח לקום ולהתפלל בכוונה?
מה שאני חותר אליו הוא, שצריך לראות את המציאות של מעבר. וגם אם קשה, זה לא אומר שמוותרים! יש פה ערך גדול מאוד שהוא חשוב ומשמעותי, וגם אם זה אומר שאנחנו צריכים להתמודד ולהתאמץ, ולהוציא מאיתנו כוחות אחרים- אשרינו שזאת היא ההתמודדות שלנו!
הגנה פיזית?avi

אתה מגן על עם ישראל? מה בדיוק אתה יכול לעשות כשמליון מוסלמים יעלו לישראל ורק יזרקו אבן אחד? אחרי שבועים לחימה מול ארגון קיקיוי כמו חמאס אתה ללא תחמושות וללא יכולת לזוז, אתה חושב שאתה מגין על עם ישראל, אילו סבא שלך היה יודע איזה אפיקורוס נכדו יהיה הוא היה מתעבד,

אין לנו עם ישראל קיום בעולם ללא התורה, והיא ורק היא נותנת לנו קיום,

מה אתה שרוט?החיים דבש!
ככה אתה מזלזל בכל הצבא הקדוש הזה? מנהלים- אפשרי איכשהו לחסום את דברי השטות שהוא מעלה לכאן?
ללכת לצבא?avi

מה הפירוש ידוע? כולם רואים שאין מצב להיות בצבא ולקים את מצות ה'

אינני מדבר כשזה מתנגש באיסורי תורה ואביזרי דגילוי עריות ושפיכות דמים ועוד, אלא ביום יום, אני רוצה לאכול כשר, כן כשר, לא יתכן לבשל אוכל בשרי בחלבי או ההיפך, בדיקת אוכל מתולע, ויש המון,

הקב"ה לא שם אותך בעולם, בשביל שתתנצר אל אף שרב העולם כזה או מוסלמי, הוא ייצר אותי יהודי, ובשביל שאני יהיה כך, נניח ולא היה צבא היית הולך ללמוד תורה ?

תלוי בכמה דבריםעוקר הרים

1. לגבי מקצוע לחיים, יש הרבה מסלולים חלקם יתנו לך מקצוע וחלקם לא.

מקצועות לדוגמה שיעזרו לך בחיים- תוכניתן / בודק תוכנה / חשמלאי.

מקצועות שלא כל כך יעזרו לך - חוקר מודיעין.

2. לגבי משמעת - אם אתה הולך לשירות לא קרבי, אין לך מה לחשוש. יש אמנם טירונות וקורס, אבל העונש הכי גרוע שאפשר לתת בטירונות הוא שעות ביציאה, לא נעים אבל לא נורא. העונש הכי גדול שאפשר לתת בקורס זה הדחה. בכל מקרה אם תראה שאתה לא מסתדר, כל עוד שלא סיימת את הקורס אתה יכול לצאת מהקורס, ולסיים את השירות אחרי שנה וארבעה חודשים.

3. לגבי חתונה - תלוי מאיזה ציבור אתה. בכל מקרה, יש חיילים חרדים מכל ציבור חרדי משמעותי, כך שיש יותר ויותר מעגלים שיש בהם אחד מהמשפחה שהתגייס.

לגבי חתונה במהלך שירות - כל עוד שלא מדובר באמצע קורס - ממש לא בעיה. באמצע קורס, קשה, אבל אפשרי.

לגבי בחורה דתית לאומית - פחות נשמע לי, אבל אי אפשר לדעת.

4. רק שתדע - הרבה מהמסלולים שמיועדים לחרדים לא כוללים הפרדה מלאה מבנות, לא תמיד יהיה אוכל מהדרין. ובהחלט יש בהם התמודדיות ובעיות. אני חושב ש"גדול קידוש ה'", אבל שלא תגיד שלא אמרו.

מצורף קישור בפניםש.מ.ש
תלוי איפה ובאופי השירותריאליסט

אמירה בורה ואומללה של אדם שלא מכיר הלכה לעומקthebig10

זה שהצבא לא תורני זה לא פוטר אותנו מחובתנו ההלכתית. תפסיקו לדבר שטויות

תורה>חתונה>צבא>עבודה>לימודים - הסדר האופטימאלי לריאליסט

אם אתה בוחר שלא להתחתן כרגע שח"ר ומקצועות התוכנה יהיו חסומים בפניך ואתה "מתרחק" משוק השידוכים החרדי . קודם תתחתן ואחר כך תלך למסלול של שח"ר תוכנה - לא משנה באיזה חיל (אני אישית היית בחיל האויר ומאד נהנתי ואני עוסק בתחום כבר כמה שנים מהמקצוע שלמדתי בצבא)

לגבי משמעת אתה צריך להבין שאחד ההכנות לחיים זה המשמעת הצבאית אין שנ"צ וזמן זה זמן . ואלה החיים אחר הצבא , במיוחד אם אתה הולך לעבוד בעבודה בשעות נורמליות (לא כמחסאני או נהג שהשעות מאד גמישות)

מניעים לא נכונים לדעתיorlo
אתה חושב יותר על טובת עצמך , פחות טובת הכלל, אני מציע לך שהשיקול יהיה שונה מה אני הקטן יכול לתרום לעם כה חשוב..
לענייננו, אתה צריך להכיר את עצמך מספיק טוב אם אתה חזק מספיק, אוסיף נימה אישית ואומר,אני כאחד שמשרת באחד המקומות החרדים רואה מצד אחד נפילות רבות , אך החזקים נשארים כמו שהם היו.. אז מדובר בשיקול משמעותי.
בעניין השידוך, חושב שאתה צריך להתאים את אשתך לעתיד אליך ולא אותך אל אשתך שלא ברור לך את דעתה.. בסופו של דבר אם החלטת ללכת לצבא כי זה נכון בעיניך, אז אתה תמצא את האשה שנכון בעיניה שהיית בצבא, יש לי חברים ממקומות חרדיים שהתחתנו אף תוך כדי צבא והם מוגדרים כחרדים..
כל שאר הדברים שכתבת לדעתי לא שיקול אתה לא הולך לצבא כדי להרוויח.. אלא כדי לתרום ולכן שיקול של עבודה (עד כמה יעזור לי במציאת עבודה..) וכדו' הוא עניין אנוכי ורק תסבול מזה.. לדעתי האישית גם אין בדיוק עבודה לבוגרי המסלול אם כי אני מדגיש לא אומר זאת מידע..
המלצה שלי אתה יכול לפנות אליי בפרטי ואביא לך מס של אחד מהרבנים של התוכניות ותתיעץ איתו, אני מאמין שהוא יתן לך את המענה הנכון
חיילים לא מתגייסים לטובתם האישית אלא לטובת עמ"יאמלאלה
ברוררררררר שכן צבא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!תע"ב

תודה לכל העוזרים והמסייעיםמוטי ישראלי
נראה לי שיש לי מה לתרום לך9305

אך לדעתי עדיף בשיחת טלפון או פגישה 00545496489

במטותא מכל חסרי ההבנה בנושאthebig10

אני בחור ישיבה שכן עשה צבא ונפגש הרבה עם חבר'ה שעשו ושלא עשו צבא.

יש לחלק את התשובה לבעצם שלוש נושאים:

א. מה שאתה תורם.

ב. מה שאתה נתרם.

ג. החיוב ההלכתי.

מה שאתה תורם:

אמנם ביום יום בצבא אפשר להסתדר בלעדי הרבה מאוד מהחיילים, הן העורפיים והן הקרביים, אבל למעשה כולם נצרכים כאשר מגיעים לזמן מבצע וקל וחומר מלחמה. למעשה אפשר לדבר הרבה על אמונה בה' וכו' אבל מקובלנו מרבותינו שמה שווה אמונה ללא השתדלות לבד מכמה יחידי סגולה כרשב"י וחביריו, שהלא כבר אמרו ז"ל הבא ליטהר מסייעין אותו, אם האדם מתחיל מעצמו ועושה השתדלות אז ה' יעזור, אם הוא לא מנסה לעזור לעצמו, למה שה' יעזור לו. וכן הדבר גם בהגנה על עצמנו ועל ארץ אבותינו. כידוע אויבים רבים מסביבנו, מבית ומחוץ, קמים עלינו לכלותינו, ואין ספק שאם לא נעמוד על המשמר כלל ולא נגן על עצמנו, ה' לא יעשה את זה בשבילנו, כמו שראינו במהלך כל הפוגרומים בגלות והשואה הנוראה, ועכשיו שיש לנו את האפשרות, בחסדי ה', לעמוד על שלנו וודאי שחובתנו היא וה' יעזרנו. ויש לשים לב שהננו במבצע/מלחמה כל 6/7 שנים בממוצע ואם כן ברור שזה רלוונטי. ואם תגיד אם כן שייקראו לי במלחמה, למה לי לבזבז את זמני במהלך הזמן השוטף, וודאי שדברי הבל המה. שהלא ברור שצריך להתאמן ע"מ שיהיה אפשרלהלחם, אם חייל לא יודע לתפעל את נשקו ולכן ברור שככל הנראה הוא יהרג לפני שהוא יהרוג. וברור שגם בתפקידי מודיעין וכו' נצרכת עבודה שוטת ע"מ שיהיה את כל המידע הנצרך, הן ליום יום והן למלחמה.

מה שאתה נתרם:

ראשית כל כאשר אתה מתגייס ומרגיש עד כמה זה קשה(וזה יכול להיות מאוד קשה) אתה מתרגל לעשות את מה שאתה צריך ולעזור איפה שצריך גם אם זה לא מה שבא לך עכשיו, ואתה לומד שאתה חלק מחברה שאתה רוצה את טובת כולה ולא רק מנסה למצוא את טובת עצמך.

שנית ועיקרי יותר: אין ספק, ואני אומר את זה מתוך ניסיון ומתוך היכרות רחבה עם הרבה אנשים, שאדם שסיים תקופה בצבא הרבה הרבה הרבה הרבה יותר שקול, בוגר, אחראי ומבין עניין, מאנשים שלא היו תקופה בצבא, שלצערי פגשתי רבות כאלה שאל אף גילם הם עדיין ילדים. מי שלא מכיר את זה לא יבין מה אני מתכוון, אבל מי שראייתו מפוקחת רואה את זה בבירור. זה נשמע אולי לא אמין או לא משמעותי, אבל זה הופך אותך לאדם אחר לטובה ואין ספק בדבר.

כמובן שיש את הנקודה ממנה מפחדים רבים והיא השפעת  הצבא לרעה על הבן אדם. צריך לדעת שהכל תלוי בו, הצבא נותן את כל הדברים שאדם דתי צריך, תפילות, כשרות, הפרדה בין בנים לבנות וכו', דברים אלו מעוגנים בפקודות ואמנם הם לא מיושמים בכל מקום אבל איפה שהחייב ידרוש אותם הם מחויבים להיענות לו. לעניין האווירה, לא בכל מקום יש אווירה תורנית או דתית ועל כן הקימו מקומות שמיועדים לבני ישיבות או לחרדים, אבל גם במקומות שאינם כאלה צריך לדעת שהכל תלוי באדם עצמו. אני לדוג' חלק גדול משירותי הצבאי הייתי בעיקר או רק עם חילונים ובכל זאת סיימתי במהלך הזמן הזה 7 מסכתות מתוכם כמה גדולות, וזה על אף שעשיתי "רק" 16 חודשים במקום 36.

בסופו של דבר מי שחלש ומפחד מהצבא, צריך להודות בינו לבין עצמו שהוא עובד את ה' רק בגלל שככה הוא רגיל ושום דבר לא מפריע לו בזה ואם תבוא רוח קלה היא תעקור את אמונתו, מה שמעיד על אמונה חסרת שורשים. לעומת זאת מי שבאמת מאמין בה' ועובד את ה' באמת, אין לו מה לפחד מהצבא, אין שם הטפה נגד הדת, פשוט אין שם אווירה זה הכל.

החיוב ההלכתי:

לא אפרט כאן את הסוגיא והחיוב ההלכתיים שיש בהתגייסות לצה"ל אבל כל מי שבדק את זה לעומק ולא רק סמך על  רב אחד שניסה בכוונה למנוע גיוס לצה"ל, יכול לראות בבירור שיש חיוב, וכל מי שמכיר רמב"ם שרק הוא בעצם מתייחס לנושא, ברי לו שיש חיוב, וכל זה על אף אופיו הלא תורני של הצבא, כמו שמופיע בתורה, ויתד תהיה לך על אזנך, מדוע דווקא שם מופיע ציווי מיוחד על צניעות והלא תמיד אנו מצווים על כך, ומסבירים הפרשנים שזה כיוון שצבא הוא מקום יותר גס וחסר עדינות על כן צריך ציווי מיוחד. ואכמ"ל.

אין כל חיוב ללכת לצבא על פי תורהavi

מצאת רב אחד שחפר ומצא חובה, אני ימצא לך כל גדול ישראל שאסרו, וזה מה שאתה לומד, זה בדיוק מה שהיצר דוחף אותך, שתרגיש טוב בצבא, וגם תלמד, מה שלא עשית בישיבה, אחרת אם הוא יצר טוב, למה הוא היה חלש בישיבה, רק הוא נהנה, הנה כל היום תבלה וגם תלמד ותמשוך אחרים

מצחיק לומר שהצבא נותנת כל הכלים, גם האינטרנט נותנת כל הכלים, והסקרים אומרים שכל נער שני עסוק בפוניגרף, נו, יש גם שיעורי תורה, ולמה אם יש אאת עץ החיים והטוב, ועץ הרב הנערים נתפסים? כי כשיש שני אפשרויות אין מצב שישארו חזקים, במיוחק שהקצינים לא בדיוק בכיון שלך  והאוירה והתקשורת וכולם נגדך אז זה בדיוק כמו שאתה נכנס לבית מלא פחם וישאר נקי, זה אפשרי, אבל... ואם זה בית של זנות, אז זה גם אפשרי אבל.....

צבא של התורה זה של מצוה ולא מבצע ולהתקפל  באמצע רק או להתחיל ולגמור וזה כשגדולי האומה יורו כן 

כמו כן, ברצוני להוסיףthebig10

שההסתכלות והשאלה האם אחרי זה יהיה יותר קל למצוא עבודה או לא, זה שורש הבעיה, אסור לנו להסתכל על הדברים בתור תועלתנו האישית, וברור שלא זו דרכה של תורה, ואנו לא רק שלא מחפשים רק את טובת עצמנו , שזו הסתכלות שהורסת את החברה, אלא עושים אנו את האמת כי זו האמת גם במקומות בהם אנחנו לא מרוויחים ממנה בצורה ברורה או מיידית או בכלל. ואם זו השאלה אזי אוי לנו, ואם מחפשים אנו רק פרנסה יותר טובה, עדיף שנוריד את הכיפה ונטוס לחו"ל, שם נוכל לעשות כסף כאוות נפשנו.

בהתייחס לסוגיית השידוך: אמנם זה עסק מורכב ביותר אולם צריך לדעת שגם אם זה מצמצם מאוד את ההיצע, תמיד יהיה בכל זאת היצע מסויים שכן מוכן להתחתן עם בחור ישיבה יוצא צבא, וצריך לדעת שאם אשה לא רוצה בחור יוצא צבא על אף שהוא בחור תורני וטוב, עדיף לו גם שלא לרצות את אותה אישה אשר אינה מבינה מימינה ומשמאלה ביהדות והלכה ומחרימה סתם אנשים טובים ויישען על אבינו שבשמיים והוא ייתן לו שאלתו.

היית תלמיד ישיבה?avi

למדת בישיבה? 'לא שאני אחד שמפרק מסגרות ובישיבה סך הכל הייתי בחור טוב לומד מסתדר עם הצוות פחות או יותר'

תשמע אחי, אני עשיתי מסלול ההיפך ממך, התחלתי עם עגיל באף וכעת לומד, תאמין לי, שאילו אתה למדת תורה לא היית מתקרב לצבא, אין מצב, אתה מבקש עזרה מאנשים בייעוץ? אתה לא יכול לשקר לאנשים על מצבך, זה כמו שתבוא לרופא עינים עם בעיות ברגל, אין מצב.

לא מבין איך תלמיד ישיבה שלמד, לא הסתדר בפרוזדור של הכניסה של הבנין, רק למד ונכנס לעומקה של תורה למד חומש וגמר והלכה, צבא ממש ההיפך מכך, עצם האיסורים שהתורה אוסרת עליך כל רגע, אין מצב שחייל יעמוד בזה.

לא לקחת ברצינותefraim37

בדיקה פשוטה של ניק זה מגלה שמדובר בניק שנפתח אך היום והגיב רק דברי הבל בשרשור זה(ולא שאני חסיד גדול של צה"ל) ידע הציבור ויזהר.

התחלת עם עגיל באף??בבב

ומה אתה חושב שאתה יודע?!

לא שאני מזלזל בחוזרים בתשובה...אבל צר לי להגיד לך שעד שלא למדת בישיבה

כמו בחור חרדי רגיל . אין לך רשות להגיד עליו כלום!

פשוט כי אתה לא יודע...ובמחילה! סתם בשביל ליידע אותך שיהיה לך ברור:

אין כמעט תורה מחוץ לישיבות!

זוהי המציאות ואתה מוזמן להתמודד איתה...

לא מבין אתכםtnhhjאחרונה

מה עובר עליכם?

צבא ה'!!

שירות בצבא הגנה לישראל זה מצווה ! זה ערך ! שלוחי מצווה אינם ניזוקים! יש מסגרות שמתאימות!

מה קרה אם הבחור ישרת בצבא כמה שנים? יתרום יהיה מחובר לעמו ולארצו..

ברוך ה' שכיום יש מסגרות מתאימות.

אז הצבא בדיוק מתאים לך!

מי אמר שלימוד בישיבה מתאים בכל זמן ובכל שלב? למסור את הנפש למען עם ישראל בפועל אין לזה ערך<???

באמת שקשה לי להבין את הזילזול שלכם בצבא ואת החשיבה שלכם!

בהצלכה לכם!

שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך