הקשר המפתיע בין תפילין לנקודות לחיצהכתום כואב

כל ילד יהודי שמגיע לגיל מצוות מקבל על עצמו את המצווה להניח תפילין בכל יום, ואפילו מי שאינו יהודי מכיר את התפילין ואת המנהג. ד"ר סטיבן שרם, כירופרקט ומדקר סיני שאינו יהודי, הבחין יום אחד בכך שהנקודות בהן מניחים את התפילין על הראש הן נקודות המשפרות את הריכוז. לאחר שחקר קצת יותר, גילה כי שילוב נקודות הלחיצה שהתפילין מפעילים על הראש עם נקודות הלחיצה שהתפילין מפעילים על היד, עוזר למנוע את רוב המחלות והתחלואות. המשיכו לקרוא וגלו את הקשר המפתיע שבין התפילין לנקודות הלחיצה ולבריאות הגוף והנפש.

[נקודות לחיצה ותפילין]
מקור

תפילין של ראש

את התפילין של הראש מניחים על קו השיער שעל המצח בין העיניים. רבים עושים את הטעות של להניח אותן על המצח ישירות, ובכך לא יוצאים מידי חובת המצווה, וכן לא מניחים את הקופסה בנקודת הלחיצה הנכונה, DU-24, אשר נקראת גם "הארמון האלוהי". נקודת הלחיצה הזו אחראית על הרגעת הנפש ומיקוד המחשבה במטרות ובשאיפות.

הקופסא לוחצת גם על נקודת DU-23, או בשמה האחר "כוכב עליון", אשר בתרבות הסינית מייחסים לה את הכוח לספק לגוף אנרגיה.

הקשר שבין הרצועות מאחורי הראש בבסיס הגולגולת, לוחץ על נקודה DU-16, הנקראת גם "כרית הרוח" ומזוהה עם שיפור הזיכרון והריכוז.

[נקודות לחיצה ותפילין]

תפילין של יד

את התפילין של היד מניחים על היד החלשה ולכל עדה הנוהג שלה בנוגע למיקום המדויק של רצועות התפילין לאורך האמה וכף היד. לכן בחלק מן המנהגים תמצאו פחות נקודות לחיצה מאשר באחרות, אך כולן כוללות את הנקודות המרכזיות והחשובות לשיפור הבריאות הכללית על פי ד"ר שרם.

את הקופסה מניחים על שריר הזרוע הדו ראשי במרחק 2 אצבעות מהמרפק, על נקודת הלחיצה LU-3, "חלון לשמים", אשר עוזרת למנוע ולטפל בדיכאון, אסתמה ובעיות בזיכרון.

[נקודות לחיצה ותפילין]

את הרצועה מלפפים סביב האמה 7 פעמים. במסורת הספרדית והחסידית מהפנים אל החוץ, ובמסורת האשכנזית מהחוץ אל הפנים. הרצועה לוחצת על הנקודות הבאות לאורך האמה וכף היד:

HE-7 – נקודה זו עוזרת להתגבר על צרות רגשיות ומחשבות יתר עליהן, ובכך גם מסייעת לשפר את איכות השינה ועוזרת לפתור בעיות של נדודי שינה. היא גם מונעת בחילות ופחדים, ומאזנת את פעילות הלב.

SI-3 – נקודה זו עוזרת להיפטר מכאבים באמה, ביד, בגרון, באוזניים ובגב, מונעת צוואר תפוס, מפיגה עודף חום מהראש, מהאוזניים ומהעיניים (מפיגה גם אדמומיות). בנוסף לכל היא עוזרת למי שסובל מהזעת לילה.

LU-7 – נקודה זו עוזרת להתגבר על תסמיני השפעת, כולל כאבים בכלל הגוף, אף מנוזל, גרון דואב ועיטושים מרובים.

LI-4 – נקודה זו משפרת את פעילות המערכת החיסונית, מווסתת את פעולת בלוטות הזיעה, עוזרת לפתור בעיות שקשורות לאיברי הפנים (כאבי שיניים, אלרגיות, פצעונים, בעיות עיניים וכו'...) וביחוד עוזרת למנוע כאבי ראש הקשורים לסינוסים וכאבים כרוניים באופן כללי.

LU-9 (ספרדים וחסידים בלבד) – נקודה זו עוזרת למנוע שיעול, אסתמה, צפצופים בנשימה ואף מנוזל כרוני, ועוזרת להפיג כאבים במפרק כף היד ולאורך האמה.

[נקודות לחיצה ותפילין]

בנוסף לנקודות הלחיצה האלה, התפילין מפעילים לחץ על כ-50 נקודות לחיצה שונות לאורך הזרוע, ומסתבר כי גם לסדר הנחת התפילין יש חשיבות בריאותית הקשורה אליהן. נקודות כמו SI-3 ו-LI-4 שבכף היד מגורות רק לאחר הפעלת הנקודות DU-24, DU-23 ו-DU-16 שעל הראש, ואכן סדר הנחת התפילין מתחיל בראש ונגמר בכף היד.

אז מסתבר שלא סתם כבר אלפי שנים יהודים בכל העולם מתחילים את היום עם הנחת תפילין. אם זנחתם את המנהג הזה עם השנים, יתכן שתרצו להחזיר אותו לחייכם וגם אם לא, לפחות תוכלו לנצל את המידע הזה כדי ליהנות מהבריאות והצלילות שנקודות הלחיצה האלה יכולות לספק לגופכם ולנפשכם.

לקישור http://www.baba-mail.co.il/content.aspx?emailid=33818&memberid=632093

כל ילד יהודי שמגיע לגיל מצוות מקבל על עצמו את המצווה להניח תפילין בכל יום, ואפילו מי שאינו יהודי מכיר את התפילין ואת המנהג. ד"ר סטיבן שרם, כירופרקט ומדקר סיני שאינו יהודי, הבחין יום אחד בכך שהנקודות בהן מניחים את התפילין על הראש הן נקודות המשפרות את הריכוז. לאחר שחקר קצת יותר, גילה כי שילוב נקודות הלחיצה שהתפילין מפעילים על הראש עם נקודות הלחיצה שהתפילין מפעילים על היד, עוזר למנוע את רוב המחלות והתחלואות. המשיכו לקרוא וגלו את הקשר המפתיע שבין התפילין לנקודות הלחיצה ולבריאות הגוף והנפש.

נקודות לחיצה ותפילין
מקור

תפילין של ראש

את התפילין של הראש מניחים על קו השיער שעל המצח בין העיניים. רבים עושים את הטעות של להניח אותן על המצח ישירות, ובכך לא יוצאים מידי חובת המצווה, וכן לא מניחים את הקופסה בנקודת הלחיצה הנכונה, DU-24, אשר נקראת גם "הארמון האלוהי". נקודת הלחיצה הזו אחראית על הרגעת הנפש ומיקוד המחשבה במטרות ובשאיפות.

הקופסא לוחצת גם על נקודת DU-23, או בשמה האחר "כוכב עליון", אשר בתרבות הסינית מייחסים לה את הכוח לספק לגוף אנרגיה.

הקשר שבין הרצועות מאחורי הראש בבסיס הגולגולת, לוחץ על נקודה DU-16, הנקראת גם "כרית הרוח" ומזוהה עם שיפור הזיכרון והריכוז

נקודות לחיצה ותפילין

תפילין של יד

את התפילין של היד מניחים על היד החלשה ולכל עדה הנוהג שלה בנוגע למיקום המדויק של רצועות התפילין לאורך האמה וכף היד. לכן בחלק מן המנהגים תמצאו פחות נקודות לחיצה מאשר באחרות, אך כולן כוללות את הנקודות המרכזיות והחשובות לשיפור הבריאות הכללית על פי ד"ר שרם.

את הקופסה מניחים על שריר הזרוע הדו ראשי במרחק 2 אצבעות מהמרפק, על נקודת הלחיצה LU-3, "חלון לשמים", אשר עוזרת למנוע ולטפל בדיכאון, אסתמה ובעיות בזיכרון

נקודות לחיצה ותפילין

את הרצועה מלפפים סביב האמה 7 פעמים. במסורת הספרדית והחסידית מהפנים אל החוץ, ובמסורת האשכנזית מהחוץ אל הפנים. הרצועה לוחצת על הנקודות הבאות לאורך האמה וכף היד:

HE-7 – נקודה זו עוזרת להתגבר על צרות רגשיות ומחשבות יתר עליהן, ובכך גם מסייעת לשפר את איכות השינה ועוזרת לפתור בעיות של נדודי שינה. היא גם מונעת בחילות ופחדים, ומאזנת את פעילות הלב.

SI-3 – נקודה זו עוזרת להיפטר מכאבים באמה, ביד, בגרון, באוזניים ובגב, מונעת צוואר תפוס, מפיגה עודף חום מהראש, מהאוזניים ומהעיניים (מפיגה גם אדמומיות). בנוסף לכל היא עוזרת למי שסובל מהזעת לילה.

LU-7 – נקודה זו עוזרת להתגבר על תסמיני השפעת, כולל כאבים בכלל הגוף, אף מנוזל, גרון דואב ועיטושים מרובים.

LI-4 – נקודה זו משפרת את פעילות המערכת החיסונית, מווסתת את פעולת בלוטות הזיעה, עוזרת לפתור בעיות שקשורות לאיברי הפנים (כאבי שיניים, אלרגיות, פצעונים, בעיות עיניים וכו'...) וביחוד עוזרת למנוע כאבי ראש הקשורים לסינוסים וכאבים כרוניים באופן כללי. 

LU-9 (ספרדים וחסידים בלבד) – נקודה זו עוזרת למנוע שיעול, אסתמה, צפצופים בנשימה ואף מנוזל כרוני, ועוזרת להפיג כאבים במפרק כף היד ולאורך האמה. 

נקודות לחיצה ותפילין

יעניין אותך גם:

בנוסף לנקודות הלחיצה האלה, התפילין מפעילים לחץ על כ-50 נקודות לחיצה שונות לאורך הזרוע, ומסתבר כי גם לסדר הנחת התפילין יש חשיבות בריאותית הקשורה אליהן. נקודות כמו SI-3 ו-LI-4 שבכף היד מגורות רק לאחר הפעלת הנקודות DU-24, DU-23 ו-DU-16 שעל הראש, ואכן סדר הנחת התפילין מתחיל בראש ונגמר בכף היד.

אז מסתבר שלא סתם כבר אלפי שנים יהודים בכל העולם מתחילים את היום עם הנחת תפילין. אם זנחתם את המנהג הזה עם השנים, יתכן שתרצו להחזיר אותו לחייכם וגם אם לא, לפחות תוכלו לנצל את המידע הזה כדי ליהנות מהבריאות והצלילות שנקודות הלחיצה האלה יכולות לספק לגופכם ולנפשכם.  

ומה איתנו הבנות?אור וטוב
על זה נתקנה ברכה "ברוך..."חכחעחילםכ

צ

אנחנו מאריכות ימים גם ככה נקודה

אתן מקיימות "וקשרתם לאות על ידך ולטוטפות בין עינך"חסדי הים
בצורה רוחנית, וזה מספיק להשפיע עליכן. אנחנו הבנים צריכים מעשה קונקרטי שישפיע עלינו!
תשימו טוטפת.די"מ

זה תכשיט של נשים.

אתה מאמין בזה ?.............סביר שכל הדיקור הסיני חרטא ברטאחנטרישש

עשית מחקר על זה?כתום כואב

לא אני אבל אנשים רצינייםחנטרישש

מנסיון זה לא נכוןטוביה2
יש הרבה שרלטנים. אבל לי זה עזר במקרה שהיה לי לפני שנים שבו הרפואה הקובנציונלית לא הועילה. (מקרה של הזרמת הדם לאיזור מסטים בפנים. הרופאים פשוט נתנו לי תרופות ממריצות 100 מ''ג סטוריאדים ביום - זה לא עזר, והדיקור כן)
ניסיון אישי לא תמיד תופס נגיד אפקט פלצבוחנטרישש

שהאדם חושב שזה עוזר לכן מרגיש הקלה

א. רואים שאתה לא מכיר אותיטוביה2
אני מאוד ספקן מטבעי בדברים כאלו.
ב. זה לא ממש משנה כי גם אם זה הפלצבו - למעשה בסוף זה מועיל (דרך אגב גם בתרופות קובנציליות חלק גדול מהתועלת היא פלצבו)
מועיל לכיסים של הרמאים ואני מכיר אותך מצוייןחנטרישש

אולי

אני לא אריב על זה - למרות שההתעקשות שלך משעשעת אותי.טוביה2
בכול מקרה הטענה האמיתי על הכתה היא שהיות ויש כל כך כרבה נקודות לחיצה - הרי שסטטיסטית כל מקום שאני אלפף עליו חבל בגוף אני אמור לקבל תוצאות לא מאוד שונות ולכן זה הרבה פחות מרגש
לי גם עזר הדיקור (קצת)פאי פקאן
שונא את הדברים האלה.די"מ

אנחנו מניחים תפילין כדי להראות על הקשר שלנו לקב"ה.

של ראש להראות לכולם ושל יד להזכיר לעצמנו.

לא בגלל חפירות על דיקור סיני.

^^^^^^הלליש

כל ההוכחות האלו שהמצוות מועילות לאדם ומשפרות את איכות חייו 

מעלות בי גיחוך ודחייה

למה? הרי זו אמת לאמיתה שהמצוות מועילות לאדם.שמן פשתן

זה מה שאנחנו מאמינים בו. לא?

לא קראתי את כל הכתבה ולא את התגובות, כי הבנתי את הרעיון הכללי.

אבל אני ממש מופתעת ממה שרשמת!

לא.די"מ

הם מועילות לאדם כי זה מה שאלהים ציווה לא בגלל חפירות כמו מה שהובא כאן.

לא יודעת חפירות או לא חפירות.שמן פשתן

אבל זה דבר מדהים ומחזק לגלות הוכחות.

מה מדהים בזה? מה מחזק בזה?די"מ
הרבה יותר מחזק אותי האמירה שיש בתפילין מאיזה שטות על דיקור סיני
הרב אייבשיץ לא נמנע מלתת הוכחות רופאים לדברים שבתורה אזס אםחנטרישש
אותה זה מחזק.....
יותר. אבל גם.שמן פשתן

לא מבין מה מחזק בזהדי"מ
אנחנו לא מקיימים אותם בגלל זה.הלליש

אלא בגלל שכך ציווה הבורא.

כל הנסיונות להסביר שהמצוות משפרות את איכות החיים שלנו והתורה גילתה הרבה לפני המדע,

פשוט מגמדות את המניע העיקרי לקיום מצוות.

ולכן זה גם לא מוכיח לי כלום.

לא מקיימת מצוות בשביל שיפור איכות חיי. לא זה המניע ולא זו המטרה..

(להסבר רחב יותר- תראי באיש האמונה של הרב סולובייציק, אני יכולה לבדוק עמודים ספציפיים...)

כמו שכתבתי. ברור שאנחנו לא מקיימיםשמן פשתן

בגלל התועלת שאנחנו רואים במצוות.

והיינו מקיימים אותם גם לו היו אומרים שהן מזיקות לנו ח''ו.

אבל אותי, אישית, זה ממש מרומם ההוכחות המדעיות האלו

שמוכיחות את מה שאנו יודעים כבר אלפי שנים.

לא מרומם אותי ולא מרגש ולא כלום.הלליש

אם הייתי באה לומר שהתורה הגיע עם בשורת המדע לעולם,

ולכן אני מקיימת אותה-

יוםי, יש לי הוכחות.

אם הייתי מקיימת אותה כי היא מתגמלת- כנ"ל.

יש לי הוכחות, יופי.

אבל זה בכלל לא העניין של התורה ושל קיום המצוות.

אז מצאו שמדעית התורה מועילה? שיבושם להם.

בתור אדם מאמין ודתי, זה לא מזיז לי כמלוא הנימה.

|רק מפריע לי שיש כאלו שמציגים את זה בתור הוכחה לאנשים שמתקרבים לדת, ואז יש חשש שאנשים יקחו את החלק הכל כך טפל הזה כעיקר בבניין הרוחני שלהם, וחבל מאוד.|

זה עוד דרך חיובית להראות לאנשים את האלוקיות שבתורהשואף לאור

לא אבן פינה בלעדית,ואף אחד לא טוען ולא משתמש בזה בצורה כזו

למה לא כדאי להתרשם מרוממותה האלוקית של התורה שמקיפה את כל תחומי החיים ומכילה בתוכה אינפורמציה בלתי אנושית ?

דווקא בדור שלנו לא כדאי להשתמש בכל הכלים הלגיטמיים והנכונים הללו כדי לפתוח לב אנשים להסתקרן ולברר מהי התורה ?

לא.הלליש

כי מה שמראים להם זה את הפועל היוצא של קיום מצוות.

ו לא האלוקיות שיש בתורה.

הקשר של האדם עם הבורא הוא לא על ידי זה שיש יום בשבוע שבו יש הוואי משפחתי, ושהתפילין לוחצות על כל מיני נקודות וכל זה. הקשר הוא קשר של קיום מצוות כי ככה הבורא ציווה.

כי אדם מצווה לאהוב את הבורא, והאהבה הזו מתבטאת בהתמסרות של האדם לבוראו.

כפועל יוצא מההתמסרות הזו הוא מתוגמל בוספו של דבר. אבל אם המניע שלו, או מה שמעניין אותו זה התגמול- זו בעיה.

א. לא בטוח שהוא יתוגמל כבר כי כל הקונספט השתנה, ואז האמונה שלו בבעיה.

ב. הוא לא מתמסר לבורא אלא לעצמו. הוא מקיים מצוות לא מתוך אהבתו לבורא, אלא מתוך מניעים של טובת הנאה עצמית. יוצא שהוא עובד אדם ולא עובד אל.

ג. הוא הופך את הטפל לעיקר ואת העיקר לטפל, במידה והוא קיים שם.

ד. מהשיטה הזו נוצרות הרבה מאוד בעיות באמונה כשהאדם ניצב מול מצבים קשים בחייו.

לכן, לא רואה שום סיבה להתייחס לזה בכלל, וזה די מעורר רחמים לראות אנשים שמשקיעים בשביל למצוא את ההוכחות הללו שלא מובילות לשומקום.

את מפריזה, זה מעורר רחמים ?שואף לאור

הדברים הללו משמשים להראות את הפאר וגבהות התורה מבחינת היותה בלתי אנושית ומקיפה.

הרבה אנשים התקרבו בזכות חוסר הסטנדרטיות והבליטה של דברים כאלו על גבי האוסף ההיסטורי של הדתות שבהן אין שום יחוד בלתי סטנדרטי.להגיד על דבר כזה שהועיל לאנשים להתקרב ליהדות מעורר רחמים ?

זה עוד חלק מהופעתה של התורה וחבל להתווכח על כך כאשר מדובר בבחינה מציאותית.

כמו שאמרתי בניין האמונה לא נועד להבנות על גבי דברים אלו בלבד,אלא לקרב את האדם לעולמה של האמונה.

אלו אחד מן הכלים שיכולים לעזור לאדם להתמקד בחיפושו דווקא באמונה היהודית,לכן מרב התגובה שלך כלל לא מתייחס לאספקטים שבהם הדברים הללו נועדו להשפיע

מסכים עם הללישצריך עיון
דיקור סיני זו אינפורמציה בלתי אנושית? אז איך הסינים הגיעו אליה?
קודם כל אני מדבר על התחום בפני עצמושואף לאור

ועל זאת היא הגיבה למיטב זכרוני,לאו דווקא על דיקור סיני.מהבחינה הזו ישנם אף דברים מפורשים הרבה יותר

ב.שנית כאשר מטרת התפילין אינה דיקור סיני אך היא מנצלת כד"א ידע מקיף גם בתחומים אלו דווקא כדרך אגב ולא בנסיון התמחות ארוך שנים שעשו הסינים (משל לדבר שהתגלה במשך ניסויים ארוכים ומאומצים ולאדם שנכנס בפתח הדלת עם תשובה מוכנה מראש ללא כל ניסוי), יש בכח ההכרה הזו כדי לגרום לאדם לחקור ולשים לב לחוסר הסטנדרטיות של התורה.

צודק, לא הסברתי את עצמיצריך עיון
אני מסכים עם הלליש באופן כללי, וגם התייחסתי לדוג' שהבאת
קשה להבין את הבעיה בזהשואף לאור

זה היקף שמתווסף לפארם של התפילין

יהודה ועוד לקרא.יזהר

המשכילים (והמבריקים...) יזהירו כזוהר הרקיע.קופיקס
זה מהתלמוד הבבלי...ד.

מהחוברת 'חיל אל חיל'טוביה2
@די''מ
(אני מהפלפון אם מישהו יכול לתייג)
אוקיי- למה לא לתייג מפון ?חנטרישש
לא יצא לי לראות עדייןדי"מ
ההודעת הבהרה בעמוד הראשוןטוביה2
|מרגיש טיפש|די"מ
ראיתי אבל לא הבנתי מה הקשר לפה
מה זה יהודה ועוד לקראטוביה2
בהודעת המערכת וכו'
ציפיתי ממך ליותר...צריך עיון
קידושין ו.צריך עיון
הביאו ראיה לפסוק מהמנהג ביהודה, זה די מיותר...
'''^^^^^ammyy admin

אם כבר בתפילין אנו עוסקים.ammyy admin
האמת היא שמצד אחד דברים כאלו מעצבנים אותינקודה

בס"ד

זאת אומרת למה אנחנו צריכים להתפעל ולהתלהב מכך,
שיש אישור מאיזה גוי שמצוות התפילין מועילה לאדם? 
מה שכתוב בתורת אמת שקיבלנו מאת ה', צריך חיזוקים מאיזה שהם "מדעים",
שהגיעו אליהם גויים בשכלם האנושי? לעד כמה דיקור סיני שקול כ"מדע מדויק" אני בכלל לא נכנסת.

מבחינתי גם אם זו הייתה תגלית של אוניברסיטת הוורד,
זה שבני אדם בשכלם המוגבל מצליחים לזהות רווחים שיש במצוות, לא מחזק, ולהפך,
עצם זה שמשהו שהוא נמוך במהותו נותן חיזוק למשהו נעלה באין ערוך לא ראוי.
(קצת על דרך זה שמדין כיבוד הורים לא נכון לומר לאבא "אתה צודק".
הוא לא צריך את האישור של הילד, וזה לא מכובד)

ומצד שני לערבב תועלות כאלו ואחרות בעבודת ה',
כאשר המניע צריך להיות לשם שמיים, גם נראה לי מזיק יותר מאשר מועיל.

אנחנו עושים כל מיני מאמצים שעבודת ה' תהייה לשם שמיים, ולא לשם הסיפוק הפנימי שבמצוות,
נותנים צדקה יותר ממה שמרגישים שצריך, לומדים תורה לא עד הרגע של הסיפוק, אלא משתדלים מעבר, המאה ואחת
(מי שמכיר את ההבדל בין עובד ה' למי שלא עבדו, ההבדל בין מי ששונה פרקו מאה פעמים , לבין מי ששונה מאה ואחת, שהאחרון נעלה באין ערוך, כי מאה זו הייתה הרגילות, האחד הנוסף שמעבר לרגילות משנה את כל המשמעות של המאה הפעמים הקודמות)    ואז פתאום באים דברים חיצוניים שכאילו אמורים לחזק, אבל תכלס מכניסים מחשבות לא קשורות...

מתי כן יכול להיות לזה מקום? אולי, אולי כאשר יש אנשים שהם רחוקים מתורה ומצוות,
ורוצים לקרב אותם, ובמקרה הנ"ל יודעים מראש שאותו אחד מאד מחזיק מרפואה סינית,
אז כדי למשוך אותו אולי אפשר לעשות שימוש בדבר כזה. 

וכן בתחומים אחרים. נניח אבא שלי בא מרקע קולינרי, 
אני עד עכשיו זוכרת איך כאשר החל לחזור בתשובה הוא היה מתלהב מחוקי כשרות שהוא גילה, עד כמה הם נכונים מבחינת המטבח.  בדיקת ביצים- באמת עלולה להיות ביצה מקולקלת, הכשרת ירק במי מלח (בריכוז מסוים)- זו דרך לרענן ירק נבול,
שרוול ארוך לנשים- שמסתמא נמצאות רוב היום במטבח, שלא ישפריץ עליהן השמן... אותי זה היה מאד מצחיק, 

אבל לא הייתי מתווכחת איתו, כי אם כרגע זה עושה לו התלהבות מתהליך החזרה בתשובה- מצוין.  מה אכפת לי?

ב"ה לא רק על זה החזרה בתשובה התבססה, אלו היו הארות, שהיו נותנות לו סיפוק ושמחה. 

לשלב את זה בהרצאות של חזרה בתשובה כהוכחה לעומקם של חוקי הכשרות? ממש ממש לא.

אבל גם לא לצנן מישהו מתחיל בעבודת ה', שזה עושה לו טוב בלב. 

אבל לאנשים מאמינים, שיודעים שהתורה אמת מוחלטת, אני לא מבינה מה זה תורם.

"טעמי המצוות לא גורמים למצוות, אלא המצוות גורמות לטעמים"חסדי הים
[א"מ בשם ר' חיים סולובייצ'יק]

ה' ציווה לנו מעשים רוחניים עליוניים, שמעשים אלו משפיעים בכל העולמות גם בחומריות, בגלל החיבור המדוייק בין רוח לחומר. אבל ההתחלה היא עצם המצווה.

{כל הטעמים שכתובים בכתבה, (שלא בטוח שכולם נכונים, על אף שאני נוטה שיש בזה מן האמת) הם רק מראים איך הרוחניות מתחברת ומשתלבת יפה עם העולם הזה, ולא באים להגיד שבגלל זה אנחנו מקיימים את המצווה.}
^^^^^^^^^נקודה

^^^ מדויק!אלעזר300אחרונה

חבל שאנשים מתלהמים ישרכתום כואב
לא העליתי את זה כדי להוכיח משהו ואני לא צריך להוכיח משהו לאף אחד ולא לעצמי לגבי קיום המצוות העליתי את זה כי זה נחמד וזהו
חבל שאצל הדתיים אין קלילות וכל דבר הופך לדיון ונפקא מינות על לא כלום.
בפעם הבאה אני ידע לא להעלות לפה דברים
תודה לכם!
סליחה.הלליש

לא אמרתי שאתה עושה את זה כדי להוכיח הוכחות,

אמרתי את דעתי בכללי על אנשים שעושים בזה שימוש לדת.

ממש לא התכוונתי לומר שומדבר אישי עליך...

סליחה אם הובנתי ככה...

כנ"ל.קופיקס
אבל זה חלק מהפורוםנקודה

בס"ד

העלית נושא, והתברר שלאנשים כאן יש דעות לגבי העניין...

כמו שאתה יכול לעלות דברים, כי לדעתך זה נחמד, כך אחרים יכולים להביע את דעתם.

איזה רמז זה הציור רומז לפרשה?קעלעברימבאר

ועוד אחד?קעלעברימבאר

ומהפרשה שעברה?קעלעברימבאר

י - יהושע בן נון, לידו כלב בן יפונהפ.א.

וה-4 לא ברור

בפרשה הם היו בחברון.  

לא בקרית ארבע. 

הענק "ארבע"קעלעברימבאר

קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך

אתה מערבב פרשות אחרות … שאלת על פרשה מסוימתפ.א.
בבראשית - ותמת שרה בקרית ארבע הוא חברון בארץ כנען ויבא אברהם לספד לשרה ולבכתה.
אם הם ראו אתקעלעברימבאר

3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?

חוץ מזה שאין פאנצ עם אחימן ששי ותלמיקעלעברימבאר

חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים

ואת ששי 6קעלעברימבאר
הבאת לי רעיוןקעלעברימבאר
און בן פלת - אבל מה עושה כאן הכפייה האדומה?פ.א.
ביקשתי שיצייר מתג עם כפיה, מהקעלעברימבאר

יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?

אתה צודק שהלכו עם כובעים ולא כאפיותקעלעברימבאר

כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.

כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף

אממממקעלעברימבאראחרונה

@משה  אולי תרצה להשתמש בזה

אשמח לרעיונות לקניית מתנה לאחי ליום ההולדת🙏Lavender

בגיל 20+

הכיוון יותר סמלי, עד 100 ש"ח.

מה שהוא אוהב כמובן. אפשרנחלת

כרטיס למופע שהוא אוהב, ספר מסוג האהוב עליו, ארוחה עם

חבר , מנוי על משהו (אבל זה יותר מהסכום המדובר, בגד

עניבה (אם הוא משתמש), כיפה מיוחדת וכד')

תודה, נתת לי כיוון!Lavender

אהבתי את הרעיון של מופע שהוא אוהב

נראה לי שאזמין כרטיסים לשנינו

תודה💖

אחלה מתנהנעמי28
לדעתי במחיר כזה (וגם לא) חוויה משותפת שווה הרבה יותר ממוצר דומם
משהו שנוגע לתחומי עניין שלו. את יודעת הכי טובפתית שלג
זאת הבעיה, שלא עולה לי משהו שקשור לתחומיLavender

העניין שלו

סוללה ניידת? שטויות של USB? הוא בקטע?משה
אהממ לא נראה לי שהוא בקטעLavender

זה הבעיה עם בנים,

לבנות הכי קל לקנות מתנות

אז איפה התחביבים שלו?משה

בטח שיש דברים שמעניינים בנים. הוא רגיל? הוא חנון?

יש לו תחביבים, אבל לא עולה לי משהו שאפשרLavender

לקנות לו בהקשר הזה

הוא די רגיל, טיפה חנון...

מוסיף לרשימהפתית שלג

מעבדת AI

ארון תקשורת לAI

שרת אחסון לAI

חחחחLavender

אני עדיין לא אחות של @משה 

קפיץאחרונה
חולצה, מגבת, ספר (עכשיו שבוע הספר), סידור עם הקדשהפ.א.
שנה שעברה קניתי לו חולצותLavender

ספר דווקא אחלה רעיון רק הילד בצבא ואין לו זמן לקרוא

תודה על הרעיונות🙏

פק"ל מתקפל, מטען נייד, פנס איכותיל המשוגע היחידי

ספר עם פתק החלפה.

רעיונות חמודים!Lavender
תודה, זה מה שעלה לי לראש שאני הייתי שמחל המשוגע היחידי

אבל זה באמת לפי האדם...

הילד/ה שבתוככםזיויק

האם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?

אתם בדיאלוג?

הרמוניה?

מתח?

תהליך?

מה תדעו לספר עליו/עליה?

בהנחה שהתבגרתם כבר 😆

הילדה שבתוכי באה לעיתים רחוקותLavenderאחרונה

לכל מיני שטויות מצחיקות

קחו כסף בכמות בלתי מוגבלתזיויק
עכשיו, מה 4 הדברים המרכזיים שאתם מקדמים?
שריפת, או הנחתם על ברזל רותח... מח'אברהם יאיר שטרן
בנות שעשו ש''ל-עוד מעט פסח

מה ההורים שלכם עשו בשבילכן כשיצאתן לשירות לאומי?

מחפשת רעיון למתנה, ערב פרידה או משהו אחר לציין את האירוע.

וגם, אני תוהה אם בנות עדיין הולכות לשירות עם תיקי ענק, שפעם בזמני היו המאפיין של בנות שירות. בטח עברו מאז המזוודות, לא?

(פשוט תוהה מה לקנות לבת שלי).

עדיין הולכים עם תיקי ענקחושבת בקופסא
לכבוד תחילת השרות ההורים שלי באו עם הרכב לדירה ועזרו לי לסחוב חפצים ולפרוק אותם בדירה. (הדירה בקומה 4 בלי מעלית) מתנה מעולה, מרוצה ממנה מאוד.
מתכננת גם את זהעוד מעט פסח

אבל חשבתי או לקנות משהו פיזי, שישאר איתה וישמש להמשך (והרעיון הראשון היה מזוודה/תיק).

וגם לעשות איזה ערב משפחתי כלשהו ל'ברכת הדרך', רק אין לי רעיון מה עושים בערב הזה...

ישי ויש. תלוי בסגנון של הבת ושל אופי השירות, גםזמירות

איך היא תצטרך לנסוע ולהתנייד, תדירות החזרה הביתה.  

בתחבורה ציבורית מסודרת, אוטובוסים ורכבות, מזוודה על גלגלים יותר נוחה מתיק ענק על הגב.

יש עדיין בנות עם תיקים ענקיים, אבל יש הרבה מאוד, ואולי הרוב לדעתי האישית, עם מזוודות.  

מי שחוזרת כל שבוע הביתה, צריכה משהו גדול להתארגנות ההתחלתית אך לנסיעות השבועיות תיק קטן.  

מי שחוזרת הביתה רק פעם בכמה שבועות, בגלל אופי השירות, ברור שתצטרך משהו גדול מאוד בנפח.   

לדעתי הבסיס לוודא שיש תנאים פיזים בדירהנפשי תערוג

אם יש שם מזרן נוח? נקי?

כנ"ל שאר הדברים.

ואם הכל טוב שם

מה היא אוהבת?

יש לה תחביבים?

ותמיד אפשר לקנות מכונת גלידה לדירה

זה נראה לי פינוק נחמד 

אני קניתי לאחותי הקטנה (אם רלוונטי)המקורית
סט למקלחת+ חלוק (כאילו סבונים, ספוג רחצה,מסרק, מברשת שיניים עם כיסוי ומשחה) והןספתי לה גם שקית טבליות לכביסה

כשהבת שלי יצאה לשירות5+אחרונה
לפני שנתיים, הלכתי לאיזשהו סטוק, קניתי לה כל מיני שטויות לדירה ולה עצמה. אח"כ עשינו לה ערב משפחתי שבו כתבנו לה על המתנות הקטנות האלה כל מיני דברים מצחיקים כאלו למה הם ישמשו אותה. היא אהבה את זה. גם כשהבן שלי התגייס עשינו משהו דומה והיה נחמד. חוץ מזה עשינו לה מסיבת סיום לימודים, הלכנו לכנרת אחה"צ אחד ונשארנו בערב למדורה וכו'. 
אין להזדהותאריק מהדרום

* אין להזדהות ברשתות החברתיות כעובד *** אלא באישור וגם אז יש לשמור על שיח מכבד.

* ובשום מקרה אין לכתוב דברים בשם החברה, זה תפקידו של הדובר

נראה לי אני מתפטר

זה קוד אתי לגיטימי של הרבה חברותהמקורית
לא הבנתי מה הבעיהפשוט אני..
אולי ב *** כתוב "השם"פתית שלג
מה הטעם לעבוד אם שוללים ממך את חופש הטינוך?אריק מהדרום
אז בגלל זה רצית לעבוד גם עם אינסוף כסף?🤔 יפהפתית שלג

לא הכל חומרי בעולם הזה

טובנקדימוןאחרונה

סעיף ב מאוד הגיוני. זה טריוויאלי, אלא אם כן יחליטו שכל אמירה אישית היא בהגדרה של מייצגת.

סעיף א יהיה סופר מובן אם מדובר במקום בטחוני/ממשלתי וכיוצא בזה, או אם מדובר בסטראטאפ וכדומה שכל קימטוט יחרב להם את התדמית ויפגע כלכלית בגלל האטמוספירה הפוליטית שהכל שזור בה היום במקומות האלה. אחרת לא ברור בכלל למה אסור להגיד שאתה עובד במקום פלוני.

אתם מכירים את ארץ-ישראל מספיק? צריכים יותר?זיויק

מה עדיף?

ידע?

טיולים?

חיבור להתיישבות?

חקלאות?

אני בדיוק מתלבט בעניין

הכרת הארץ לאורכה ולרוחבה ובאופן מייטבי ע"י טיוליםפ.א.

ומסעות

זה אכן אחד הדברים החשובים ביותר שמקבלים מהשנים היפות בתנועת הנוער. טיולים, מסעות, מחנות קיץ 

אני ישמח לקבל עוד מהכלל המשוגע היחידי

מכל דבר פה (אולי חוץ מחקלאות)

יש לי קצת ואני לאט לאט מקבל עוד.
אני לא חושב שזה סותר, 
ודווקא לפעמים זה דברים מקבילים ומשליכים אחד לשני.

פעם הכרתי יותר. היום לא.נפש חיה.

סיורים, טיולים.... הכי נכון וטוב בעיניי.

וכן עבודה חקלאיתנפש חיה.
שכחת מה שידעת?זיויק
הזיכרון כבר מתעמעם.... לצערינפש חיה.
אני הוגה בה תמידכְּקֶדֶם
והיא תמיד מחכה לי
אני חושבת שזה תלוי איך אתה מתחברעשב לימון

אם אתה מתחבר דרך ללכת בה ולהכיר בה עוד ועוד מקומות ועוד ארבע אמות אז טיולים

אם ההיסטוריה מחברת אותך למשמעות של הנצח- תוסיף ידע

אם אתה ממש רוצה להיות בחזית של כיבוש הארץ אז לך להתיישבות הצעירה או הותיקה

ואם אתה רוצה חיבור פיזי לאדמה עצמה- אז חקלאות

אישית אני חושבת שזה משלים אחד את השני ועוברים בכל התחנות כדי לקבל תמונה מלאה ולפתח קשר עם משמעות. אחר כך אפשר להתמקם בזווית אחת ולגוון מדי פעם.

(זה נשמע כמו חיבור זוגי אבל באמת יש בחיבור לארץ מימד כזה. ראה ערך השיר 'הנני כאן' שכתב חיים חפר ושר יהורם גאון ואחר כך הראל סקעת, והשיר הוותיק 'עוד לא אהבתי די' שקיבל לאחרונה עיבוד מחודש והוסב בקלות לשיר אהבה לאישה)

אני שייך להכלפתית שלג

ואני רק מרגיש רצון להתקרב עוד ועוד ועוד

על מה אתה מתלבט?

מה אתה עושה בפועל עם זהזיויק
לומד, מטייל, פועל בהתיישבות, ומעט חקלאותפתית שלגאחרונה

אתה אוהב לשאול שאלות, אה?

יותר מלשתף בעצמך😏

לא מכיר מספיק לצערינוגע, לא נוגע

לדעתי הכי כדאי להתחיל בלצאת לסיורים עם מדריכים שמלמדים את ההסטוריה של המקומות מאז התנ"ך ועד ימינו.

גם להבין פשט תנ"ך. בדיוק קראתי את החוברת של נתנאל אלינסון על מגילת רות, ואתה רואה שאי אפשר להבין באמת את מה שקרה שם בלי הבנה בסיסית במציאות החקלאית ובתנאי האקלים של האזור לדוג'.

התמונה להמחשה בלבדקעלעברימבאר

איראן: תקפנו בסיסים אמריקאים בחריין

את הרב את לזמןקעלעברימבאר
החותים: יש לנו סחוג אבותקעלעברימבאר
מק. דונלד טראמפ: נשנה את המרור בהמבורגרקעלעברימבאר
מחסה לחריין
בשביל הבבלים שלא הבינו:קעלעברימבאר

דם (של סלק) יזע (מהגירוד בפומפיה) ודמעותקעלעברימבאראחרונה

אולי יעניין אותך