אשמח לדיון בנושאים ושנזכה כולנו לבירור האמת ולעבוד את ה' בדרך אמת לפי מדרגתנו.20150614102255.docx
העניין של האמונה בה' והעניין של רבנו איך שאני מבין זאתמבקש אמת
ובעיקר אם מישהו מכיר תלמיד אמתי של רבנו שהוא בבחינת נכנסמבקש אמת
בשלום ויצא בשלום, שהוא חי ביישוב אבל בדעתו מחוץ ליישוב, שהוא צדיק ולמדן אבל הוא יודע שהעיקר זה צדיק, שקיבל מתלמידים אמתיים כאלה. כי אני מכיר רק כאלה שהם בבחינת הציץ ונפגע או כאלה שהם בני היישוב.
מישהו כתב למטה על הרב ברנרמבקש אמת
האם אפשר עוד אינפורמציה עליו? את מי הוא שימש? ועל מה זכה להיזרק?
אני מכיר את הרב ברנרקלוד
אבל אני לא מבין מה לך תעזור רכילות עליו.
הרב ברנר הכיר את כל הברסלבים האחרונים, לפני שהחסידות נכחדה , אבל היו לו רק שני מורים מובהקים.
מורה אחד גלוי וידוע לכל, לוי יצחק בנדר ומורה אחד נסתר , אברהם יורוייטש
מה אתה עוד צריך לדעת, ובשביל מה?
ענין הצדיק הוא די פשוט, לא צריך להסתבך כל כך.
הצדיק הוא נברא, אבל יש לו כוחות שאין לנבראים אחרים.
אני לא מבין איפהנ הסתירה.
אני לא מסתבך בעניין הצדיק. אני מחפש תלמיד אמתימבקש אמת
שנכנס בשלום ויצא בשלום שקיבל מתלמיד כזה. עכ"פ אני מבין שגם אתה מכיר בכך שאיפשהו החסידות נכחדה.
כלום לא נשאר היום מברסלבקלוד
אבל אני עדיין לא מבין מה אתה יכול להוציא מהרב ברנר.
אין לו זמן לנשום ואפילו הוא לא יכול לעזור למי שלא עוזר לעצמו.
ת
אני יודע שמחר
מחר הוא ברמת בית שמש , מסדר קידושין אצל יוסף פוקס. אתה יכול לנסות לתפוס אותו אבל מה יצא לך מזה אני לא יודע.
את העצה אפשר לקבל רק מפה אל פה - מוהרנ"תמבקש אמת
צריך לחפש תמיד את התלמידים האמתיים. בוודאי יש לפחות אחד - הנ"ל
ראה גם לקו"ת ח"א תפילה קי"גמבקש אמת
מתקרבים לראש השנה. לא מספיק להיות באומןמבקש אמת
מה שמאפשר לצדיק להמשיך תורה זה התקבצות הנפשות. נפש זה רצון. ראה באריכות בתורה "ארץ אוכלת יושביה". האווירה הכללית היום באומן היא לא התקבצות הרצונות אלא אירוע סוציולוגי. שבת התאחדות העולמי של הדבר החדש שנוצר בארץ ושמו "חסידות ברסלב". חסידות ככל החסידויות. כל מה שר' נתן מסר את הנפש שלא יהיה, נהיה.
גם אם הכל נכון, אין טעם להגיד את זה.קלוד
גם אם יפתחו באומן את הקרנבל של ריו, הם לא יוציאו הגה
זה לא בשביל לקטר. אני מחפש את הקיבוץ כדי להיות בו בראש השנה.מבקש אמת
אני יודע שהראש השנה של הרבי קיים גם היום. אבל זה תלוי בקיבוץ הנפשות. היכן הנפשות המתקבצות? בקלויז שהנושא המעניין בו הוא השטיקל חזנות שמשה ביננשטוק הכניס?
מחילה שאני מתערבתבת 30
ואף פעם לא הייתי באומן בר"ה. רק בעלי היה כמה וכמה פעמים.
נראה לי שיש איזו מורכבות בחיפוש שלך.
מצד אחד אתה מחפש משהו "אמיתי", לא המוני, לא חיצוני. סבבה. צודק
מצד שני, כניסה למקום שנראה לך ככזה גם יכולה להיות אקט חיצוני משהו ואולי מאולץ.
החוויה שלך מאומן היא מאוד מאוד שונה מהחוויה של בעלי מאומן- והוא מבלה את החג בהרכבים חברתיים שונים כל שנה. אתה מחפש קיבוץ נפשות מסוים. יכול להיות שקיבוץ הנפשות המסוים הזה אולי לא יהיה מתאים לך? יכול להיות שאתה פשוט צריך למצוא לך חבורה של חברי אמת שאתה חלק מהם באופן טבעי יותר ולאו דווקא למצוא את ה"טופ" של איזה משהו שקיים או לא.
גם נכוןמבקש אמת
אני מתפלל לה' שהדבר היחיד שינחה אותי הוא נאמנות לרצונו ולא לעשות "וי" על דברים שראיתי בספרים. אף על פי כן, המושג של אמונת חכמים לפי איך שהוא מוסבר בברסלב מחייב לימוד מתלמיד חכם תוך התבטלות. אברהם היה רק אחד... ואף על פי כן אין הגדרה מיהו תלמיד חכם אמתי. זו יכולת שניתנה לנו. אנחנו יכולים להיות חלונות לזהות היכן מאירה האבן הטובה. מדברי ר' נתן בליקוטי תפילות שם ובליקוטי הלכות שלוחין ה' נראה שיש בכל דור איזה "טופ" שאנחנו יכולים וצריכים לבטל כל דעתנו אליו. אין אפשרות לקחת תרופות ללא רוקח.
נכון.בת 30
השאלה אם אנחנו יודעים מי ה"טופ" הזה. תקן אותי אם אני טועה, אבל נראה לי שלמרות שר' נחמן אינו בין החיים, עדיין הוא נחשב ל"צדיק הדור". לא מקרה הוא שאין אדמו"רים בברסלב מאז ר' נחמן.
האמת היא שהמציאות שאני רואה סביבי היא בדיוק הפוכה: בכל מיני קהילות אנשים מתבטלים לדמות רבנית שבכלל לא ברור שהיא ה"טופ". כלומר- בוודאי שבעיניהם היא הטופ, אבל עובדה שיש כמה כאלה, בלי להיכנס לפרטים ולדיונים על מי כן ומי לא ולמה ומתי ואיך.
צריך זהירות גדולה, ואת זה אתה בטח יודע, כדי להבחין מתי אכן צריך לבטל את עצמי ומתי להפך- מתי אסור ח"ו לבטל את עצמי ואת הביקורת הטבעית והיושר הפנימי שלי.
גם אם תמצא את ה"טופ" שאליו אתה שואף- איך שתדע שזה הוא? יש לו "תעודת טופ"? מי מעיד עליו?
יש הרבה דברים בדרך שצריך לוודא ולבדוק. ולשים לב לכל מיני נורות אדומות מהבהבות שלפעמים מרוב ביטול אנשים פשוט לא רואים אותם.
אולי נשמע חריף, אבל למדנו את זה על בשרנו, לצערי.
ר' נתן כותב שתלמיד אמתי של רבינו הוא כמו ירחמבקש אמת
הוא לא תמיד מאיר. מתי הוא מאיר? כשמחפשים את ההארה שלו. קחי לדוגמא את ר' אברהם ברבי נחמן בעל "ביאור הליקוטים" ו"כוכבי אור". כל הספרים האלה הן תוצאה של התקרבות כמה בחורים אליו בשנותיו האחרונות כשהוא "נתקע" באומן עקב מלחה"ע 1. כל השנים שלפני כן אף אחד לא ידע שהוא מכיל בתוכו אוצרות כאלה. כשהוא הגיע לארץ הוא לא מילא את הארץ פלקטים "ארי הגיע מבבל לקומם את חסידות ברסלב". קחי את ר' ישראל דב אודסר שעד שהתקרבו אליו כמה אנשים הוא היה זקן בבית אבות. אפשר לומר שהסימן הראשון של תלמיד אמתי הוא שהוא לא רב. ר' נתן כותב על הפסוקים בשיר השירים "אקומה נא ואסובבה בעיר אבקשה את שאהבה נפשי" על חיפוש התלמיד "מצאוני השומרים הסובבים בעיר" שהוא מוצא אנשים שהם עצמם "שומרים" ומצפים לקבל את רוח הקודש של הצדיק. ולכן "כמעט שעברתי מהם". הרי הם עצמם לא מציגים את עצמם כרבנים. אבל האמת היא שבהם יש לדבוק. אני חושב שאין כמעט בברסלב מי שלא חווה על בשרוי אכזבות ממפורסמים של שקר שלצערנו מציפים את ברסלב על כל כתותיה. איך נדע מי התלמיד האמתי? לכל אדם יש יכולת לדעת את האמת אם הוא מבקש אמת. זה ר' נתן כותב הרבה פעמים. אמונה היא ע"י אמת (תורה ז').
אתה לא צריך אף אחד בראש השנהliat
מוטב לך לעשות את עניינך בשקט ולא להתערבב בהמונים.
ראש השנה הו זמן של דינים ולכן מוטב שלא יראו אותך ולא תראה.
חוץ מזה , בברסלב נהוג לא לדבר ביום הראשון וביום השני להגיד כל ספר תהילים , כך ששמילא אין זמן להתעסק באנשים אחרים.
לא. צריך התכללות הנפשות באהבה ורק דרך זה הצדיק ממשיך תורהמבקש אמת
אז אתה מוזמן להשאר עם ביננשטוקliat
כי טוב יותר מזה לא תמצא
כבר עדיף הקיבוץ של הקרןמבקש אמת
עדיף, כי הם יבזבזו לך פחות זמןקלודאחרונה
זה בדיוק מה שטענתי.
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!