https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%91%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9C_%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%A0%D7%99_%D7%94%D7%A0%D7%96%D7%9C
יש כמה סרטונים עליהם ביו-טיוב.
בס"ד
זו יצירה ניפלאה ומוזרה ביותר של בורא עולם והבריאה.. אולי לא לחינם ברא אותן ככאלה.. ימים יגידו מה יהא בגורלן. לנו רק ניתן להתפלל עליהן שיצליחו ויאריכו ימים ושנים כמה שניתן ויזכו להשמת משאלתן להתחתן וללדת.
![]()
![]()
(לא מכיר, מניח שיש כאלו. סיאמיים שיותר נפוצים אלו כאלו שיש להם רק חלק מהאיברים משותפים, ולא גוף אחד ושני ראשים, שזה קצת "מפחיד"
).
אני מאמין שזה חיים לא פשוטים וצריך הרבה סיעתא דישמיא כדי לצלוח אותם...
מעניין מה הסטטיסטיקות אומרות לגבי אחד לכמה לידות יוצאים תאומים כאלו, ואם יש מקומות שבהם זה נפוץ יותר (למשל מדינות עולם שלישי).
שכנראה לא הופרדה לגמרי (או כדברי חסדי הים, בגישה המחקרית השניה, הופרדה, אך תאים מסויימים התחברו שוב או משהו כזה..)
בכל מקרה, ויקיפדיה טוענת שזה קורה לידה אחת ל50,000-100,000 לידות. כלומר, לא כל כך שכיח...
מעניין שויקיפדיה אומרת שרוב התאומים הסיאמיים הם בנות - 60 אחוזים מהתאומים הסיאמיים הן תאומות.
ברור שזה צריך להיות בשלב מוקדם יותר.
ברגע שיש לידה של תינוק חי זה כבר אחרי שנגמרו כל התהליכים האלו של התפצלות ויצירת איברים חיונים וכו'.
עובדה שהוא נולד חי...
ולכן כבר לא אמורה להיות משמעות לחודש שהוא נולד. ולידה מוקדמת לא אמורה להיות גורם.
אולי הם נולדים מוקדם מידי.לא יודעת. אבל לא בגלל זה הם תאומים סיאמיים.
יש כבר איברים וגופים מושלמים שמתפתחים - למשל לפי מה שכתוב בויקיפדיה (שוים לב לדיוק שנאמר שם ושהדגתי):
חלק מהתאומים הסיאמיים נולדים מחוברים במערכות פנימיות כגון הלב או מערכת העיכול - מקרים כאלה נוצרים כאשר תא הביצה נפרד בשלב מאוחר יחסית (ביום ה-14 להיריון).
כלומר - מה שמוגדר שם כ"שלב מאוחר יחסית" להיפרדות - זה היום ה14 להריון, כלומר שבועיים לאחר ההפריה - ממש ממש ממש רחוק מכל זמן של אפשרות לידה שהיא... לכן ברור שזה לא קשור אם התינוק נולד אחרי 6-7-8 חודשים, או אחרי 9 חודשים מלאים, כיוון שההיפרדות נעשית בתחילת ההיריון ואז מתפתחים העוברים.
אומנם לא אני ולא אתה רופאים (אני מניח, כן?) אבל מהבנת הנקרא פשוטה בויקיפדיה, אף שלא התייחסו מפורשות למה שאתה/אני אומרים - מסתבר לי שזה לא קשור לאיזה חודש התינוק נולד בו.
בנוסף, מסתבר שאם זה היה קשור לחודש לידה מוקדם ("פג") - שזה היה מוזכר בערך הויקיפדי... וזה לא מוזכר, בדקתי כמה פעמים...
מחוברים במותניים אבל גופים נפרדים לחלוטין.
ואתה בטוח שאין עוד תאומות סיאמיות חיות כיום?
מבחינה ביולוגית מדובר בתאומים זהים אשר הפיצול נעשה קצת יותר מאוחר אחרי ההפריה.
במילים פשוטות תאומים זהים חולקים את אותו מטען גנטי מאחר שמדובר למעשה בביצית אחת ובזרע אחד שהתפצלו אחרי ההפריה. סוג של נס.
בתאומים סיאמיים הנס נהפך לעונש נורא. נורא.
בכל מקרה גם התיזה שהבאת מהויקי באנגלית, מאוששת את הטענה שלי שמדובר בעונש נוראי. אי אפשר לדמיין אפילו כמה. אסון מהגרועים שיש.

וה-4 לא ברור
בפרשה הם היו בחברון.
לא בקרית ארבע.
קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך
3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?
חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים
יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?
כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.
כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף
@משה אולי תרצה להשתמש בזה

בין השאר נצפו איתו @הרב מנחם ברוד שסיפר על מעשיות הדוב החבדניק יענקלה בערבות סיביר, @הרב שניאור אשכנזי שלא ברור אם הוא אשכנזי או ספרדי, @עוז סימינובסקי שר הסרוגים בממשלת בנט, @איתמר סגל עורך שות סמס השבועי, @יאיא פינק עורך העלון "היהדות השבועית שלי", @משה הלפגוט, עורך השבועון "שבתון חזנות בפסח בבוסניה והרצגובינה 4 כוכבים" ו@זבולון אורלב , עורך העלון של צומת "שבת בשבתו"
ארץ השוקולדאחרונההאם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?
אתם בדיאלוג?
הרמוניה?
מתח?
תהליך?
מה תדעו לספר עליו/עליה?
בהנחה שהתבגרתם כבר 😆
לכל מיני שטויות מצחיקות
רוצה לקרוא?
זו הסקיצה השניה או השלישית (אשמח להערות והארות... לשיפור)
ילדה קטנה שבתוכי
אל תעלבי אל תיפגעי
אני צריך אותך כמו מים
בואי נשב בחוץ מול זריחת השמיים
אני צריך אותך אותך כמו שאת צריכה אותי
ואם בלילה תבכי תייבבי
אבוא ואתן לך חיבוק אמיתי
חיי חסרי כל אור בלעדייך
וחייך מסוכנים מאד בלעדיי
אני צריך את ליבך שתהיי מנועי
את צריכה את ראשי שאכוון את דרכך
נכתב בעת חיכוך נפש ונשמה. רוח וגשם. שכל ולב.

"מצטער, כבינה מלאכותית, הכוחות שלי מוגבלים למילים, קוד ותמונות על המסך – אני לא יכול לייצר שום דבר פיזי בעולם האמיתי, ובטח שלא להזרים מים אמיתיים. האם תרצה שאצייר בשבילך מים, או שתרצה לעשות דבר נוסף?"