אחרי לידות קודמות בקושי הצלחתי להניק תקופה קצרה בגלל כמה בעיות .
א. כאבים בפטמות בהנקה במיוחד בחודש הראשון. פניתי ליועצות הנקה שיבדקו שהתינוק תופס נכון, הנקתי עם פטמות סיליקון. כלום לא עזר. היו לי קצת פצעים ושיפשופים , וגם כשלא היו - זה כאב בטירוף!
ב. לא היה חסר לי חלב. להפך- נזל בלי סוף ונשפך לכל הכיוונים. למרות זאת, לא הרגשתי שהילדים אכלו "כמו שצריך". מיזמזו את השד חמש דקות, נרדמו והתעוררו עוד פעם בבכי ( מרעב? ) . ככה הייתי כל היום בהנקה עם קצת הפסקות והרגשתי כמו פרה חולבת.
ג. עצות סותרות ומבלבלות של אחיות בתינוקיה וטיפת חלב שהורידו לי ביטחון עצמי לגמרי .
ד. שאיבה גם הייתה בעייתית. שאלתי מאירגון חסד משאבה של מדלה עם מנוע חזק במיוחד - לא הביתית הרגילה. עדיין לקח לי כ40 דקות לשאוב מנה - עם כאבים כמובן. הרגשתי שהשד עדיין נשאר מלא ובצד השני חלב זרם חופשי בזמן השאיבה....
עד היום אני לא יודעת - מה הבעיה אצלי? למה גיסות שלי מצליחות להניק בלי תסבוכים כאלה? האם אפשר לעשות משהו ב12 השבועות עד הלידה הבאה?
הרעיונות שיש לי: להזמין יועצת הנקה ישר לאחרי לידה. לשאול משקל ביתי ולשקול את התינוק כל יום - ככה אני אהיה רגועה יותר.
בבקשה תחכימו אותי בנות. ואם יש המלצה ליועצת הנקה מוסמכת באיזור השפלה שמגיעה הביתה ולבית יולדות - אשמח לשמוע.

)
)