בס"ד
הוספה שלי-
עכשיו, בכל הבלאגן, האירועים, הרצח(ים) שלא נפסקים שכבר עומדים עם דמעות בעיניים,
וכל הלחץ לנצל את החופש.. קראו את הקטע הזה,ותנסו לחשוב קודם כל בקטע,
על עם ישראל.. על כל מה שעברנו,על כל הניסיון שעוד נותר לנו לעבור.. וגם על עצמכם
זהו.
הרבה פעמים ניתן לשמוע מהרבה אנשים: "הקב"ה לא אוהב אותי" "למה הגעתי לעולם הזה" וכל מיני דברים בסגנון הזה.
אז נכון. הקב"ה מקשה עלינו בשביל לראות האם אנחנו באמת מתאמצים ללכת בדרכיו ואם אנחנו באמת מאמינים בו
נקח את המשל הבא:
לפעמים אבא שלך מטיל עלייך משימות שהוא יודע שיהיה לך קשה לעמוד בהם והוא נותן לך אתגר לבדוק אם את באמת מסוגלת ואם הוא היה יודע מראש שאת לא מסוגלת הוא לא היה נותן לך אותו. ואם את עומדת במשימה בד"כ אבא שלך יצ'פר אותך, יתן לך משהו טוב על כך שעמדת בזה.
כך גם הקב"ה -
הוא אבא שלך והוא מנסה אותך כי הוא יודע שאת יכולה לעמוד בזה!!! ובסופו של דבר הוא יביא לך מי זה טוב הוא יצ'פר אותך על זה שעמדת בניסוי שלו.
וכן, זה ממש לא באוויר. במהלך חיי הקצרים הקב"ה ניסה אותי בהרבה דברים, ואני מושה שזה היה קשה, לפעמים זה היה מאוד קשה. אבל לאט לאט ככל שהדברים מתגלגלים אתה פתאום מגלה שלטובתך הקב"ה עושה את כל הקושי הזה.
אז נכון -
הקב"ה יכל להביא לנו את הטובה גם בלי המאמץ. אבל זה לא הדרך שלו. הדרך שלו היא שתראה לו שמגיע לך את הפרס הזה. אתה צריך להראות לו שזה באמת מגיע לך. (הוספה שלי-בעולם הבא גם דברים רעים יהפכו לטובים,מה הכוונה? כל דבר "רע" כביכול שיהיה יהיה ברור שהוא לטובתנו הסוופית, ונברך על הרעה כמו שנברך על הטובה..
בעולם הזה כאן קשה להגיע למדרגה הזאת של להאמין ולבטוח בקב"ה שהכל לטובתנו אך בעולם הבא זה פשוט יהיה ככה.. שנזכה כבר מהעולם הזה לראות את הקב"ה בכל דבר ולהאמין בו!)
קחו לדוגמה אצן
כל פעם הוא מתאמץ ועוד מתאמץ עד שהוא מגיע ליום המרתון. ביום הזה הוא נותן את כולו למרות הקושי הכרוך בדבר. יש לו מטרה - לעשות את המקסימום שלו.
כך גם אנחנו -
אנחנו צריכים לעשות את המקסימום גם אם זה קשה. וזה קשה! אבל אנחנו צריכים לעשות את זה למרות הקושי הכרוך בדבר! ואז כמו אותו האצן אנחנו גם נעשה את התפקיד שהקב"ה הטי אלינו ובסופו של דבר אנחנו נקבל על זה את הפרס ואת הצ'ופר המגיע לנו. ותאמינו לי - זה שווה את המאמץ!
*נכתב לזכר ונקבה כאחד*
- לקראת נישואין וזוגיות