בעקבות הדיון על תוכנת אגרון. דיון כללי:היום בדורנו הרבה מידעחסדי הים
שהיה פעם חסוי הוא מאוד גלוי, וכל אחד יכול להשיגו.

האם אתם לא חושבים שכאשר אתם מסתירים את המידע בכוח, אתם יותר מלהטים את היצר אליו בבחינת "לחם סתרים ינעם"?
במקום שהמידע יהיה מונח לפני האדם, והוא יחליט בצורה נבונה ושקולה להשתמש במידע לטוב או לרע, אתם מעטפים את זה במעטה סודיות, וזה גורם לאדם להתיחס למידע בצורה יותר יצרית.

אתן שתי דוגמאות אחת שהיה פעם, אחת אקטואלית עכשיו:

*הפילוג בין מרכז להר המור, הרבה רבנים נוקטים גישה שעדיף לא לדבר על זה, ויש על זה איזה מעטה סודיות, והרבה תלמידים מתבלבלים מזה, וחושבים שאם מסתירים יש איזה סוד כאן ואולי מונח כאן איזה כלב מסריח, במקום להניח את הדברים על השולחן ולדון בפילוג בצורה ענינית.

*עכשיו התפרסם על רב מצפת שהושעה מתפקידו. כל מי שקצת מעורה בענין יודע במי מדובר, ואפשר בקלות לדעת מי זה באינטרנט. במקום לפרסם על מי החשדות, ולהבין בצורה בוגרת שאין עדיין הוכחה שהוא עשה את מעשים, מחליטים להסתיר את זה, ואז אנשים חושבים אם מסתירים, כנראה יש פה משהו מסריח.

אני מדגיש שברור שאני נגד לפרסם דברים שהם בסתר וככל גדרי האיסורים של לשון הרע. אני מדבר על דברים שהם התפרסמו רק מנסים להסתיר אותם.
מסכים איתךדי"מ
ה' יעזור...okey
לפעמים זה גובל בלשון הרע בקנה מידה עולמי עצום במימדים של אינטרנט שאי אפשר לכפר...
ענת קם פרסמה הרבה חומרים. גם ואנונו. אז אולי כעת משרדותן טל

הביטחון ישים את זה במקום הכי גלוי באתר שלו?

מה ההיגיון במה שאמרת, במחילה, אני לא מצליח להבין...

זה שיש דברים שלכאורה "יכולים" להיות ידועים - לא אומר שיש צורך או חובה, לפרסם אותם עוד יותר, או שפשוט "אסור" יותר לנסות להצניע אותם.

בדיוק כמו שדיון בנושאי צניעות, למרות שהיום בערך הכל "נגיש" - בכל זאת צריך להיות בצניעות.

ככה גם, אם נתייחס לנושא שהעלת, מחלוקות הלכתיות כאלו ואחרות או אידיאולוגיות - לא לכל דבר, בטח לא כזה שקשור לתוככי בית המדרש, מתאים להיות מופץ בצורה מחופשית לגמרי ברחבי האינטרנט והעולם בכלל. מי שיודע יודע, מי שלא, כנראה לא צריך לדעת, ומי שזה כל כך קריטי לו, ימצא את הדרך "לעדכן" את עצמו.

לגבי הרב מצפת: עקרונית אני כאן אמור לדעת די בקלות מי זה, אבל אני באמת לא בטוח שאני יודע מי זה, ולא מחטט בזה יותר מידי, ואני מבין שזה לא לעניין לפרסם את זה, בטח כשזה חשד ראשוני שבראשוני, ובטח כאשר אני נזכר בכל כך הרבה עוולות שנעשו בצורה כזאת לאנשים ולרבנים שבסוף היה קשה להחזיר את הגלגל אחורה גם אם אותו אדם פשוט/רב, לא היה אשם בפועל בכלום - השם רע שמופץ באופן אגרסיבי, הוא בעייתי.

דווקא בקטע הזה, אני מאמין שצו איסור פירסום הוא מההחלטות היותר נבונות של מדינת ישראל, ואני הייתי אף מעדיף שהוא יהיה יותר מורחב, ושדבר יפורסם רק כאשר יהיה הרבה יותר מרק חשד סביר שאדם עשה משהו.

*לא כתבתי לפרסם בדווקא, רק לא להסתירחסדי הים
*לא כתבתי על דברים ש'יכולים' להתגלות, אלא דברים שכבר גלויים להרבה אנשים.

איך השקפה שלך מסתדרת עם ההלכה בחפץ חיים שאם יש שמועה שהתפשטה בעיר כבר אין בזה איסור לשה"ר [הדין הזה הוא דין אחר מהדין של 'אפי תלתא', שזה יותר מסובך]?

צניעות לא קשור לכאן, כי עצם הדיבור בדברים לא צנועים זה לא צנוע בלי קשר אם זה ידוע או לא.
מה זה קשור? האם זה אומר שיש צורך דווקא לא להסתיר???ותן טל

גם אם תגיד כמו החפץ חיים ותניח שהוא אומר את מה שאתה מנסה להגיד שהוא אומר - לא ראיתי בשום מקום שהוא אומר שאם כבר זה התגלה בצורה מסויימת לאנשים, אזי זה אומר שכעת "אסור" להמשיך ולנסות להסתיר את זה?

לכאורה לפי זה, אז ברגע שדבר כלשהו, כל לשון הרע שהוא, שנאמר בפני שלושה אנשים - אז לפי מה שאתה אומר, כעת "צריך" "לא לנסות להסתיר".

זה לא נשמע לי הגיוני וברי לי שלא לזה התכוון הח"ח. גם אם אמר שבפועל אם משהו כבר התגלה ברמה מסוימת אז המשך דיבור עליו לא בהכרח ייכנס לגדר "לשון הרע" זה לא אומר שיש צורך לדבר על זה. ובטח לא אומר שאין בזה דין של "ואהבת לרעך כמוך" או "והייתם קדושים".

מעריך שעוד זמן קצר הכל יצא החוצה (אגב, שמו פורסם בכמה מקומותשיא המה רבו
*דבר ראשון דברתי על הגמרא בנדה [סא.] לגבי שמועהחסדי הים
כי הדין הזה מוסכם על כל הראשונים. ["אפי תלתא" בב"ב וערכין, זה כבר מחלוקת ראשונים, ועל אף שהרבה אחרונים פוסקים את זה להלכה, ה'חפץ חיים' אומר להחמיר בזה, לכן לא הקשיתי עליך מזה].

*מה שהתכוונתי בקושיא, שלכאורה לפי ההגיון שלך (אם הבנתי נכון), צריך בדבר גלוי להקפיד כמה שיותר להסתיר, אז איך הגמרא מתירה להעביר הלאה ואומרת שאין בזה איסור לשה"ר? הרי אתה מגלה כאן דבר סתר על חברך?

*לא אמרתי שאסור להסתיר, רק אמרתי שלא כדאי להסתיר בהרבה מקרים, כי זה גורם למצב של 'לחם סתרים ינעם'.
חסדי היקרokey
מי שקצת יעיין בח"ח יראה שהדין של אפי תלתא לא כ"כ פשוט כמו שזה נשמע.. צריך לזה הרבה פרטים
זה מה שהוא כתב. תקרא הכל בעיון שוב.די"מ
כשמסתירים משהו, פשוטו כמשמעו הוא אמור להיות כמה שיותר מוסתרותן טל

ואז ממילא אין תשוקה לדעת אותו כי הוא מוסתר ולא ידוע. ולעומת זאת כאשר אני פותח לאדם מרצון את הפתח כי אני אומר "ממילא הוא כבר ידע את זה מאיפושהוא", אני מעודד אותו עוד ועוד ועוד להתעסק בזה ולשמוע עוד דברים ועוד דברים וסתם זה יכול להפיץ שנאה ורוע בעם ישראל.

מצטער, לא מתיישב לי. ואין קשר לזה שאולי לפי הדין זה לא יהיה בסוף "לשון הרע" - אז מה? זה אומר שאני צריך לדבר על זה או ש"לא כדאי לי להסתיר"? ממש לא. אני רואה הרבה יתרונות בלהסתיר כל מיני דברים שאין צורך ממשי שיגיעו לאוזני/עיני הציבור.

וכן, גם רב ידוע שכעת יש חשדו מסוימים נגדו - אין שום צורך לפתוח ובהרחבה וכו' וכו' - אגב, גם זה עצמו קשור ל"עניינים הצנועים" שגם אתה הודית שלא ראוי לדבר עליהם בפומבי בכל מקרה, ככה שזה ממילא דוגמה לא טובה שלך...

טוב נחלוק חסדי הים
לגבי הרב, השמועה היא שהוא עשה מעשים לא צנועים, אין בעיה צניעותית לציין זאת. יש בעיה אם אתה מפרט בצורה ציורית מה בדיוק עשה.
הוא ניסה לברוח מהארץ, לא הלך לו:עושר העמיםאחרונה
אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאראחרונה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

אולי יעניין אותך