נסיוןזית שמן ודבש
מזה?מיכל =>
משהו שרציתי פעם לומר לחברים שליזית שמן ודבש
לא כ"כ קשור לכאן. אבל זה הרי הפורום- נסיונות פעילים...
חחחחחחחח
אחת החתימות הבלחיות יש לך 
רעיה123
בגלל תאיר? לא ממש...זית שמן ודבש
וזה ממש, אבל ממש לא מצחיק.
אבל כן, אכן רמזתי כאן למישהי מסוימת. יפה שעלית על הרעיון!
תאיר המדוברת היא תאיר ראדה -השם יקום דמה.
זאת נערה, שהיתה בגיל 13.5 שנים כשחוסלה בעיר שלה,קצרין.
והיא, כשמה, אכן האירה את הדרך בזמן שהותה כאן.
תאיר היתה ילדה מוכשרת, יפה, חכמה, מצחיקה, עוזרת לאחרים, לוחמת צדק , מוגדרת ע"י המחנכת שלה כ"פצצת אנרגיה קטנה". אחיה נהגו לעשן סיגריות, ותאיר נגעלה מזה ותמיד התאמצה להחביא את הסיגריות.
תאיר היתה עוזרת לבני כיתתה, עולים חדשים, בחומר הלימוד.
בקיצור: נערה טובה.
ואז הגיע היום הנורא: תאיר נמצאה ללא רוח חיים, בבית ספרה. בקיצור: מישהו דאג להעיף אותה מכאן.
עוד באותו חודש נתפס ,גוי אוקראיני, עולה חדש, שעבד בבית ספר, ע"י המשטרה והואשם במותה. ובית המשפט גזר עליו מאסר עולם. אולם, ככל שעבר הזמן הסתבר שכלל אין ראיות להאשמה שלו. בקיצור: הוא זכאי.
בסקר שנערך לאחרונה התגלה כי 86% מהציבור חושבים שהוא זכאי!
את צילום הסקר אני מעלה כאן כקובץ.
ישנם אנשים במדינה שאכפת להם ממה שקרה, והם פועלים כדי לזכות אותו. לשם כך תיערך הפגנה במוצאי השבת הקרובה , כמובא כאן:
https://www.facebook.com/events/937078196355588/
אור חדש על ציון תאיר ראדה.
הנה הסקר:זית שמן ודבש
חנוק לי בגרון עכשיו ..מיכל =>
כמה עצוב!! זה נשמע כ"כ לא צודק!!!
מצטערת על תאיר הי"ד ..אני בטוחה שהיא נמצאת עכשיו במקום הכי טוב שיש!
לפני כמה זמן זה קרה?
זה קרה לפני 8.5 שנים.זית שמן ודבש
וואו..רגע..ומאז זה עדיין בדיונים?מיכל =>
>>>זית שמן ודבש
היו דיונים מ-2007 עד 2009- ואז ב-2010 בית המשפט גזר עליו מאסר עולם.
ב-2013 היה ערעור של ההגנה לבית המשפט העליון ובית המשפט קבע שהמשפט יתחדש. אז שוב היו דיונים וב-2014 שוב נגזר עליו מאסר עולם. אחרי כמה חודשים שוב היה ערעור לבית המשפט העליון, ואז אחרי סוכות האחרון היה דיון אחרון בנושא בבית המשפט העליון, ובית המשפט העליון צריך בכל יום לתת את גזר הדין.
דרך אגב, יש הרבה אנשים שחושבים שאין לתאיר מנוחהזית שמן ודבש
בגלל שהצדק בענינה-לא נעשה.
באמת??..מיכל =>
אתה חושב שזה קשור?..
אני לא נוטה לזלזל ברגש של אנשיםזית שמן ודבש
ומה עוד שיש מושג שנקרא: חוכמת ההמונים.
ואכן, הצדק לא נעשה בענינה ועל כך חז"ל אומרים שעל עיוות הדין חרב באה לעולם! ואחרי זה מתפלאים איך קמים אנשים בלי חמלה בעיניים ומחליטים לכבוש את כל העולם ובדרכם, הם זורעים הרס וחורבן.
ואי
זה בכלל בכלל לא מצחיק!!
רעיה123
סליחה...ואי.. זה סיפור נורא!!
סולח.זית שמן ודבש
כן, סיפור נורא. ונורא עוד יותר שהוא עוד לא נגמר.
אבל יש תקווה : כשתהיה תחיית המתים -גם תאיר תקום ואז היא שוב תחזור להאיר לנו את הדרך!
אמת יש רק אחת והיא ת-א-י-ר לנו את הדרך!
בעז"ה בקרוב!!רעיה123
אמן..בעז"ה! ..תאיר נכנסה לי עמוק ללב >>מיכל =>
אתה מסכים לי להעתיק ממך את המשפט ?
בודאי- קיבלת אישור רשמי לכך.זית שמן ודבש
אני אשמח אם תקראי עליה פרק תהילים לעילוי נשמתה- שמה: תאיר בת אילנה.
תחשבי שאין הרבה אנשים שמתפללים לעילוי נשמתה כי משפחתה וסביבתה היו חילונים ומסורתיים.
דרך אגב, שמעת עליה בעבר או רק היום לראשונה?
ועוד משהו- את גם לא הראשונה שנפעמת ממנה. יש אנשים שפעלו פעולות פשוטות בחייהם,ואח"כ התגלה שהמעשים שהם עשו השפיעו רבות על סביבתם- לפי התגובות של האנשים (שאגב, מהם גם למדתי מה תאיר עשתה בחייה) תאיר היתה אחת מהם.
והנה את יודעת מה אני רוצה כבר לומר כמשפט סיום ואת המשפט הזה לא רק תאיר יודעת: אמת יש רק אחת והיא ת-א-י-ר לנו את הדרך 
ואי.. זה כל כך חזק..רעיה123
בלי נדר ננסה לקחת גם איזה משהו...
כל הכבוד על כל העבודה ובעז"ה, שנשמע על זה רק בשורות טובות!!
תודה!! >>מיכל =>
קראתי ,אם כך אשתדל להעביר הלאה ..
- היום שמעתי עלייה פעם ראשונה.
באמת?! איזה אנשים מדהימים יש לנו בעולם
!!! נכון ששומעים על כאלה אנשים זה עושה לך חשק להיות גם כזה...
הלוואי עלי להיות מאלה~
חח אני אעשה מהמשפט הזה סטטוס: אמת יש רק אחת והיא ת-א-י-ר לנו את הדרך!
זה רעיון שלך המשפט?
(סתם שאלה שמעניין אותי, אם זה אפשרי לשאול- מה היה הקשר שלך עם תאיר?)
לא, לא רעיון שלי.זית שמן ודבש
אני ממש לא הראשון שכותב את המשפט הזה או משפטים דומים ,בהקשר של תאיר.
לגבי השאלה השניה שלך- ת'כלס אין לי שום קשר אליה. לא חבר, לא קרוב משפחה לא שכן ולא בטיח. אני אגיד לך יותר מזה: אני בן אדם שנוטה לברוח מהתעסקות בדברים כאלה. כך נהגתי כל חיי. ובמשך 8 שנים מאז אותו יום נורא, אכן בכל פעם שראיתי כתבה על הנושא הזה- ברחתי מזה. רק לפני כחצי שנה, כשראיתי שכל הזמן מדברים על זה, התחלתי לתהות: מה קורה כאן? האם אנשים עד כדי כך משועממים שהם מתעסקים בזה? ואז התחלתי לקרוא על כך ומיום ליום פשוט נדהמתי יותר ויותר. ואז התחלתי להתעמק בנושא הזה ומתוך כל הדיבורים בנושא התחלתי ללקט מידע על איך היא התנהגה בחייה.
אמה מה, כששמעתי על המידות של תאיר- פשוט נפעמתי וכגודל ההתפעמות שלי כך גם גדל הזעם שלי על מי שעשה לה את זה. אי אפשר ואסור להתעלם ממה שקרה לה!
איך קוטפים פרח שכזה? מי הרשה לעשות דבר כזה? האם לא היינו 2000 שנים בגלות בגלל דברים כאלה מכוערים?
האם אנחנו מדרדרים למדינת עולם שלישי? אסור לתת לדבר כזה לקרות! אם לא נעצור את זה עכשיו- אנחנו פשוט נתרסק! לכן, מבחינתי, תאיר הפכה להיות סמל ודוגמא לאיך חיים נכון בחברה והוספתי את המשפט הזה כמוטו.
דבר אחרון: אני אשמח לראות את הסטטוס הזה מופיע אצלך!
נ.ב: חשבתי על זה שכל אחד חושב שכל האמת איתו ולשני אין מקום בכדור הארץ. וככה גם השני חושב על הראשון וזה פשוט לא נכון! אין כמה אמיתויות בעולם, כי אחרת כל אחד יעשה מה בראש שלו והלך עלינו, כחברה. אמת יש רק אחת, והאמת הזאת תאיר לנו את הדרך! אבל הדרך לגילוי האמת לא יתבצע בדרכים אלימות! ואת האמת הזאת טבע בעולם ,בורא העולם ,והוא רוצה שנצעד בה.
לתאיר היו כמה חלומות:זית שמן ודבש
שיהיה שלום בעולם ולא פיגועים!
רצתה להיות מפורסמת בעולם.
"הגישה המאפיינת אותי לחיים היא נקיטת יוזמה, מעורבות ותרומה לקהילה... הסיבה שאני משתדלת לעזור ולתרום נובעת מהמחשבה שאם אנשים יראו אותי תורמת- זה יגרום להם גם לרצות לתרום. הייתי רוצה לחיות בעולם שבו האנשים יהיו מעורבים ויתרמו לקהילה, מפני שהמעורבות והתרומה ישפרו את הקהילה ויהפכו אותה לטובה יותר, מעניינת יותר, עם יותר גיבוש ופעילויות חברתיות. כאשר אני רואה אנשים שמתבטלים ונותנים לחייהם לעבור ללא תכלית, אני מרגישה כלפיהם רחמים, משום שחייהם משעממים ואין להם שום מטרה ושום אתגר." - זה מה שתאיר כתבה בעבודת שורשים שלה בכיתה ז'. זה החזון שלה.
וואוו!!! כיתה ז' וזה מה שעבר לה בראש?!היא באמת משו מיוחדמיכל =>
חבל שלא שמעו יותר אנשים על הסיפור שלה .. אני מתכוונתמיכל =>
למה זה פעם ראשונה שאני שומעת עליו?.. ומסתבר שלא רק אני !
אני חושב שאני מבינה למה שאתה מתכוון ..גם אני לא קשורה אלה אבל מרגישה שנקשרתי
הסיפור שלה מדהים והיא עצמה נשמעת כזאת, ולא מגיע לה שהצדק לא יהיה בעדה
זה נשמע כ"כ לא צודק! ונכון אסור להתעלם מזה.
אני חושבת שצריך לשלוח את הסיפור הזה מאחד לשני והלאה שעוד אנשים יכירו את תאיר
וייקחו ממנה דוגמא אישית -שיותר אנשים יתפללו לעילוי נשמתה -ואולי יהיו כאלה שיוכלו לעזור מעבר ..
[אתה יודע מה אפילו רק ישמעו על הסיפור שלה! ויעבירו לחברים.. ]
> אז..אתה מוזמן לראות בכ"א שלי -תחת הכותרת הכי מתאימה.. (ד"א נתת לי רעיון לעוד סטטוס..|הוספתי|)
תכלס צודק לגמרי! אמת יש רק אחת ..אם היה כמה כבר לא היה אמתי ..
אהה ואמ..תודה לך..
כנראה בגלל שלפני 8 שנים למדת את הא' ב'...זית שמן ודבש
הסתכלתי בכ"א- הקישור ששמת במשפטים חזקים בשורה השלישית: "וזהו סיפורה של תאיר"- לא עובד.
וגם אני מודה לך, שאת מנציחה את תאיר. זה מראה שעם ישראל ערבים אחד לשני!
וזאת גם היתה המטרה של תאיר -שאנשים יתרמו לזולת.
חח וואלה?!מיכל =>אחרונה
אויש שנייה אני אנסה לסדר את זה ..
תודה לך.. שגילת לי על תאיר ,יש הרבה מה ללמוד ממנה!
בדיקהטיפות של אור
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות