אמונת חכמים. היתה וזהו..:'(אנונימי (פותח)
כ"כ כואב לי. כ"כ עצוב לי ודוקר.. איך פתאום אמונת חכמים חזקה מתערערת ונופלת. איזה חילול ה' נוראי!! :'( למה ה' למה?? למה יש חילול ה' כזה נוראי? למה אין לי עכשיו אמונת חכמים, שעבדתי עליה שנים...?
אין לנו אלא להתחזק באמונה..-יהודית-
כמעט ולא כותבת פה, אבל אני די בעיניינים של הסיפור פה אז חשתי צורך...
זה באמת אחד הדברים היותר מזעזעים שעברתי בחיים. ממש.
שכמה שחושבים על המציאות הנוראה הזאת רק מתבלבלים ומתבלבלים יותר, וזה לא מצליח להתיישב במחשבה.. ככ קשה לעכל!
שמציאות שהייתה נראית ככ קדושה ואמיתית, הייתה ככ רשע. שקץ משוקץ.. ( מפי הרב שמואל.. לא ממציאה את המילים המזעזעות האלו בהקשר הזה.)
את כל כל הכוחות הגדולים האלו שהיו לו- הוא אשכרה ספג מהטומאה!
ואני מסכימה איתך, זה מזעזע.. זה שובר כל טיפת אמון באנשי ציבור, ובכלל באנשים.
ותכלס, אין מה לענות על השאלה הזאת. כי זה שבירת אמון נטו.
רק אולי נקןדה אחת-
אנחנו עובדים אך ורק את ריבונו של עולם!! רק רק!
וכל הרבנים וראשי הקהילות עושים תפקיד עצום!
אבל אנחנו צריכים לזכור כל הזמן שהם שליחים. שהקב"ה שם אותם במציאות הזאת.
ובקב"ה את מאמינה?
ואם את מצליחה להגיע לנקודת אמונה אמיתית בו, יותר בקלות תצליחי להתגבר על הסיפור הנורא הזה ולחזור להאמין בצדיקותם של רבנים.
כי הרי הקב"ה בדרך הטבע ברור שימנה שליחים קדושים!
ולומר עכשיו על השליחים שלו הם ח"ו טומאה זה נורא ואיום!
כי וודאי שהוא רוצה בטובתינו..
צריך קצת יותר להשתדל באמונה אמיתית. באמונה שכל המציאות שלנו פה בהכרח מובילה לטוב! וגם לרשע יש תפקיד...

זה חילול ד', וודאי.
אבל לפחות זה התגלה עכשיו מלעולם לא.
לכי תדעי לאיזה 'דרגות' הוא היה עוד מגיע וכמה טומאה היה עוד בכוחו להוסיף לעולם..
לא נישאר לנו אלא להוריד את הראש ולהגיד טעינו.

סליחה על האורך, זה מסעיר אותי ויש עוד מה להרחיב...
בע"ה בשורות טובות טובות!
יהודית,תודה.נדנדה כתומה.
זה מחזק.
(הפותחת)אנונימי (פותח)
לא דוקא מה שעומד מאחורי הדברים או מה שאני אלמד מזה, הכי הכי קשה לי המעבר החד מיראת כבוד עצומה לרב בישראל, להשמצות וכינויי גנאי כמו רשע, טמא,משוקץ וכו'.
זה קשה לשמוע מילים כאלה מפי רבנים גדולים!!! אפילו אם בעל המעשה לא חף מפשע.. לשמוע רב גדול מכנה רב עצום בכינויים כאלה?? זה קשה.. כמו סכין שחותך את הלב
קשה זה וודאי.-יהודית-
לקח לי כמעט שבוע עד שהגעתי למקום שאני מסוגלת לומר את זה בעצמי.
ברור שהתגובה הראשונה היא הלם וחוסר אמון.
ואיך אפשר בכלל לומר עליו שהוא רשע?? השואלה הזאת עלתה לי כל דקה מחדש..
אבל אנחנו אנשי אמת.
ומחפשים את האמת ולא את מה שקל יותר להאמין בו. מבינה?
אפשר לחיות בשקר ולטייח הכל, ואולי אפילו להגיד שהוא צדיק שחטא. אבל זה לא זה.. זה הרבה יותר גרוע מזה. ולומר שהוא צדיק שנפל זה להאמין במה שיותר קל ולא במה שיותר אמת.
רואים, מהוכחות ברורות שזה לא עניין של יצר הרע אלא ממש סדר יום.
חיים שלמים כאלו.
הוא חיפש כמה שיותר קדושה, כדי לחלל אותה.
הרי לרשע אף אחד לא מקשיב.
אז 'עדיף' להיות צדיק ואת כל העוצמות של הטוב שכולם מקשיבים לך והולכים אחריך- את זה הוא מחלל.

את יכולה לא להאמין ולחשוב שהוא לא חטא/ צדיק שחטא. אבל זה קצת לעצום עיניים.

( והכל פה לא פירושים והמצאות שלי.. )
הכל שמועות ושום דבר לא נכון!זה רב גדול וצדיקאנונימי (3)

ובעזה האמת תצא לאור..

זה קצת מעבר לשמועות כברנדנדה כתומה.
הרב שמואל לא היה יוצא בהצהרות האלו אם זה היה רק שמועות.
אז את אומרת שהרב שמואל ממציא שטויות?-יהודית-
רק להבין..
הרב שהופלל חזר בו מהאשמות..כנראה בהתחלהאנונימי (3)

כשאמר שזה כן הוא לא באמת הבין למה הכוונה..

לא אומרת חס וחלילה שהרב שמואל אליהו ממציא שטויות..

פשוט שבחדשות לא רואים ויודעים הכל..

ובעזה אני מקווה שהכל שקר וגם מהכירות שלי את הרב הוא ככ גדול וצדיק..

שבת שלום

הוא עשה את זה והוא הודה.עלה למעלה
הבנאדם הזה רשע, וצריך להוציא את הרע מקרבנו. צריך לצאת מהתמימות!! הוא עשה מעשים נוראים!! והנשים האלה גם הלכו להתלונן, הם לא היו מתלוננות סתם, ותחשבי איזה מסכנות הם לפני שמנסים להצדיק את הרב הזה. הוא עשה מעשים נוראים וניצל בנות .
דיברו איתנו על זה א/ה שמתנדבת מבמרכזאנונימי (7)

לסיוע לנשים נפגעות.. היא אמרה לנו שעובדת איתם... עם הנשים שהתלוננו על פגיעות מיניות מ "הרב" הזה.

זה פשוט קשה מאוווד לקבל את זה ולהאמין לזה, אבל כנראה ראינו אדם בצורה המזוייפת שלו .

לכולנו נורא קשה אבל זאת המציאות.

וברגע שהרב שמואל אומר על אדם אחר כאלה מילים תאמיני לי שהוא לא סתם יגיד.

תני לי רב גדול אחד שאומר שזה שטויות,-יהודית-
אם תמצאי, עדכני אותי ואקח על עצמי שימחק מפה ולא לדבר על זהפה עוד.

אבל אני חושבת שאת מעדיפה לטמון את הראש בחול. זה תגובה טבעית, אבל לא אמיתית.

לא רציתי לכתוב פה מבחינת אאוטינג וכאלו, אבל אם זה קשה לך-
אני פה בצפת. וקשורה לקהילה מאוד.
ושמענו על זה עוד הרבה לפני שהתפרסם בחדשות-יהודית-
ככה שכלום ממה שאני יודעת זה דווקא מהחדשות.
ותאמיני לי שיש עוד הרבה דברים שלא התפרסמו עדיין בחדשות, שלא פשוט לשמוע.
כמה דברים חשובים>>אנונימי (4)
כבר עשו לו בית דין יהודי.
הרב שמואל ועוד שני רבנים עשו לו משפט והגלו אותו.
אז הוא אשם, ונשפט, ואין מה לדון בזה.
עכשיו השאלה מה אנחנו לומדים מזה.
לעניות דעתי שני דברים-
1. לא לסגוד לרבנים. יש שכל וצריך להשתמש בו.
בלי הערצה עיוורת. כי בסופו של דבר הרבנים מקבלים את הכוח שלהם מהציבור,
ויכולים לעשות בו גם דברים לא טובים, וזה על אחריותנו לשים לב ולא ללכת כעדר.
(דוגמא שהרב שלי הביא- להתייעץ עם רב אם לקרוא לילד נמרוד, זה בסדר. ומקובל שהרב יגיד לא.
אך זה שאנשים, לדוגמא זוג לפני חתונה, קשר טוב בינהם, ורק רוצים לבוא לרב לקבל את ברכתו לפני החתונה,
והרב אומר להם שהגימטריה של השמות שלהם לא מראה טוב אז שיפרדו- זה נורא. ופה השכל שלנו צריך לפעול.)
2. אף אחד הוא לא מעל ההלכה. אף אחד. גם כל המקובלים למינהם.
יש הלכה, ורק אח"כ את כל ענייני הקבלה והדברים השמיימים.
3. לכל אדם יש כוחות. והוא צריך לנתב אותם למקום חיובי. ולא שלילי.
לרב הזה היו הרבה כוחות. גם כוחות שהוא קיבל מהציבור, וגם כחות רוחניים.
והוא השתמש בהם לטומאה, לדברים רעים וכו.
אז גם לעצמינו- לנתב את הכוחות לטוב.

והכי חשוב, לא ליפול בדעתינו.
עוד דוגמא שהרב שלנו הביא-
אם ראית תאונת דרכים, לא תעלי יותר על אוטו?
קרה מקרה. צריך ללמוד ממנו.
צריך למצוא את הרבנים הצדיקים, האמיתיים.
לא להתייאש.
בהצלחה רבה
פשוט לא יודעת מה להגיד.אנונימי (5)

לא איך להגיב. מה לעשות.

פשוט כאילו לוקחים לך משהו כ"כ בסיסי וטהור

הדבר שהכי רומם אותך

ספר שהכי חיזק

הדמות שהכי שאפת

וכאילו מה עכשיו??

אוףף. פשוט באלי לא לחשוב יותר

אמאללללההה! על מה אתם מדברות?????אנונימי (6)

אולי עדיף לא לדעתמישהי=)

מה זה עדיף לא לדעת ?אנונימי (4)
יעזור לעצום עיניים??
הרב שמואל אליהו אמר שמצווה להפיץ בציבור שהוא רשע.

מה הקטע להתעלם?
אוקי, אז אפשר הסבר?אנונימי (6)

בתמצות*בננית*
רב כלשהו חשוד בעבירות חמורות בנשים שבאו לקבל ממנו ברכה ולהתייעץ איתו.

עכשיו כמה נשים התלוננו ולכן הרב נעצר במשטרה.
אני לא אוהבת את סגנון הדיבור הזה.מישהי=)

לכן לא אגיב.

את לא חייבת אנונימי (4)
לכולן פה.. שו"ת עם הרב אליהו ממש מחזק ומברר.>אנונימי (8)

/News/News.aspx/301733

שיהיו בשורות טובות בעז"ה 

תתחזקו!

והנה מפורט-אנונימי (4)
הרב שמואל אליהו שליט״א - 17 שאלות ותשובות על הרב שחטא:

1.כיצד אפשר לדעת מה אירע בוודאות?

כדי לברר את האמת, ביקש אותו רב ממני ומהרה"ג חיים בזק שנבדוק את הטענות ונברר את העובדות. אח"כ הוא יעשה כל מה שנאמר לו. בדקנו והטענות היו נכונות. אמרנו לו והוא הודה בפנינו, בפני הרב אברהם אנגל והרב גד כהן ו"הודאת בעל דין - כמאה עדים דמי".

2.לא נכון היה יותר לסגור את העניים בין הרבנים?

בתחילה חשבנו שמעשיו הם רק קלקול מוסרי ואין בהם היבטים פלילים, הצענו לו להתרחק מכל מגע עם הציבור ועוד כמה דרישות. הוא קיבל על עצמו את כל התנאים אבל לא עמד בהם. הוא המשיך לשוחח עם תלמידים והצדיק את מעשיו המקולקלים. הרחקנו אותו מהעיר, ההרחקה נתנה אומץ לאשה הראשונה להתלונן אחרי 13 שנה שהיא שמרה את הכאב בליבה. אחריה באו כל האחרות. כשהן התלוננו התברר שיש במעשיו חשש לפלילים.

3.האם אין בפרסום הזה חילול ה'?

בוודאי שיש בזה חילול ה'. אבל לכסות על הסיפור זה חילול ה' יותר גדול. רק השבוע קראנו בפרשת בלק שה' אומר למשה: "קַח אֶת כָּל רָאשֵׁי הָעָם וְהוֹקַע אוֹתָם לה' נֶגֶד הַשָּׁמֶשׁ וְיָשֹׁב חֲרוֹן אַף ה' מִיִּשְׂרָאֵל". בוודאי היה חילול ה' גדול כשהתגלה כי נשיא בית אב לשמעוני חוטא בעריות. בכל זאת הניקוי של ישראל מהתועבה הזאת הוא חשוב יותר. וחשוב שיעשה נגד השמש. זה נותן לאנשים אמונה בכח הצדק.

4.האם העובדה שהוא רב לא גורמת להסתיר את מעשיו?

הגמרא (מועד קטן יז.) מספרת על תלמיד חכם גדול שנפל בעריות. רב יהודה שקל אם ינדו אותו – הציבור יפסיד את חכמתו הגדולה. ואם יכסו עליו – זה חילול ה'. בסופו של דבר החליט רב יהודה לנדות אותו. לפי חז"ל הכיסוי על הקלקול הוא חילול ה'. כאשר לא מוקיעים מעשי זימה של רב גדול זה חילול ה'. מציאות החטא הצועקת לשמים היא חילול ה'. אין לך חילול ה' גדול יותר מחורבן בית המקדש, ואף על פי כן ה' החריבו כדי לתקן את הריקבון שפשט בעם ישראל. שלא יתפשט יותר.

5.הרב, אנו עוברים משבר אמון. כיצד תלמיד חכם מלא בתורה ובהנהגות של יראת שמים יהיה מקולקל? האם התורה לא משפיעה לטובה?

אם תורה לא משולבת עם מידות טובות היא עלולה להיות "סם מוות". חכמינו אמרו על התורה: זכה - נעשית לו סם חיים. לא זכה - נעשית לו סם מוות. לצערנו ראינו לאורך הדורות תלמידי חכמים שהשתמשו בתורה באופן שלילי, ישו, שבתאי צבי ואחרים. איננו אומרים חלילה שהאיש הזה הוא אחד מהם, אבל לצערנו היו אנשים בעלי כוחות רוחניים שנפלו בגלל מידות רעות של גאוה או תאוה או קנאה וכד'.

6.האם הוא נקרא רשע או רב?

על פי ההלכה הוא נקרא עכשיו "רשע". (שו"ע חו"מ לד ב) אם הוא יחזור בתשובה לא רק בדיבורים אלא במעשים, ידונו בזה בעתיד ויחליטו על מעמדו.

7.האם הוא היה תמיד רשע או שרק אחר כך הוא התקלקל?

הגמרא דנה על רבי יוחנן כהן גדול שנעשה באחרית ימיו צדוקי. ושואלת האם הוא היה רשע מעיקרו או שהיה צדיק מעיקרו ואחר כך התקלקל. יש בזה מחלוקת. מסתבר שיכול להיות תלמיד חכם וצדיק גדול שנכנס ויצא לקודש הקודשים שנים רבות, ואחר כך מתקלקל. הגמרא מספרת על נביאי אמת שהתקלקלו כמו חנניה בן עזור. יש חכמים שאומרים כי גם אצל יוחנן כהן גדול היה הרע כנוס בתוכו ולא יצא אל הפועל כל ימי היותו כהן גדול.

8.איך יכול להיות אדם מושחת עם כוחות רוחניים?

התורה מספרת על בלעם שהייתה לו נבואת אמת והיה מושחת. גם בעם ישראל יכולות להיות תופעות כאלה. יש פרשת בתורה "כִּי יָקוּם בְּקִרְבְּךָ נָבִיא אוֹ חֹלֵם חֲלוֹם וְנָתַן אֵלֶיךָ אוֹת אוֹ מוֹפֵת. וּבָא הָאוֹת וְהַמּוֹפֵת אֲשֶׁר דִּבֶּר אֵלֶיךָ". והגמרא מביאה דוגמא לאחד שעושה ניסים וחוטא. אם האדם הזה אומר לעבור על דברי תורה. "לֹא תִשְׁמַע אֶל דִּבְרֵי הַנָּבִיא הַהוּא אוֹ אֶל חוֹלֵם הַחֲלוֹם הַהוּא כִּי מְנַסֶּה ה' אֱלֹהֵיכֶם אֶתְכֶם לָדַעַת הֲיִשְׁכֶם אֹהֲבִים אֶת ה' אֱלֹהֵיכֶם בְּכָל לְבַבְכֶם וּבְכָל נַפְשְׁכֶם".
מסיימת התורה ואומרת: "אַחֲרֵי ה' אֱלֹהֵיכֶם תֵּלֵכוּ, וְאֹתוֹ תִירָאוּ, וְאֶת מִצְו‍ֹתָיו תִּשְׁמֹרוּ, וּבְקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ, וְאֹתוֹ תַעֲבֹדוּ, וּבוֹ תִדְבָּקוּן". לדעתי זו צריכה להיות המסקנה שלנו אחרי שאנחנו נתקלים בתופעה רוחנית שקרית כזו. אין עוד מלבדו.

9.איך רבנים גדולים טעו בו וחשבו שיש לו רוח הקודש?

אלישע הנביא אומר על האשה השונמית שבנה מת: "וה' הֶעְלִים מִמֶּנִּי וְלֹא הִגִּיד לִי". אלישע היה פי שנים ברוחו מאליהו הנביא והוא לא ראה. גם יעקב לא ראה את מכירת יוסף למרות היותו נביא. גם משה לא צפה את הקלקול של המרגלים שכשרים היו באותה שעה. לעיתים ה' מסתיר מעבדיו, כנראה כדי לחלץ את ההבנה הזאת מעצמינו.

10.כעת אני לא יכול להאמין לאף רב. אולי הוא מקולקל?

כשיש תאונות דרכים לא פוסלים את כל הרכבים. כשיש ניצבים שסרחו - לא כל המשטרה פסולה. כשיש קצינים או פרופסורים שסרחו לא הכל פגום. תמיד צריך זהירות ועיניים פקוחות. אם אתה רואה משהו חשוד אצל בעל הסמכות – אל תבטל את דעתך בגלל הסמכות.

11.למה לא להאמין לבעל הסמכות?

צריך לשמוע מבעל הסמכות אבל לא לבטל את דעתך לגמרי. חכמינו אמרו שאדם צריך להיות אמיתי, כך מספרת הגמרא (יומא סט) על ירמיה ודניאל שלא יכלו היה אחרי החורבן לחזור על דברי משה רבינו. משה אמר: 'האל הגדול הגיבור והנורא". ירמיה אמר: נכרים מקרקרין בהיכלו איה נוראותיו? לא אמר 'נורא'. דניאל אמר: נכרים משתעבדים בבניו, איה גבורותיו? לא אמר 'גבור'. מסבירה הגמרא איך הם העזו לשנות את דברי משה: "אמר רבי אלעזר: מתוך שיודעין בהקב"ה שאמיתי הוא, לפיכך לא כיזבו בו". מסקנה. תלמד אצל הרב ותחפש תמיד את האמת. ה' מבקש מאתנו אמת, כנות ולא ציטטות. בבית המדרש האמיתי התלמידים שואלים את הרב: 'מנלן' ו'קשיא'.

12.האם כל מה שעשה הרב בעבר, ספרים שכתב, עצות שנתן, היו שקר?

רבי מאיר למד תורה מאלישע בן אבויה בו בזמן שרכב על סוסו בשבת. ודאי היו טעויות מהותיות בהגותו של אלישע בן אבויה, אך רבי מאיר ניפה את הפרי מהפסולת. אנחנו לא פוסקים כמו רבי מאיר לכתחילה, אבל בדיעבד כל מה שלמדו ממנו או מספריו צריך בדיקה. יש פרי ויש קליפה. וצריך לבדוק כל מילה וכל שיעור וכל ספר בשבע עיניים. אם קיבלת ממנו עצה תבדוק אותו אצל רב אחר – אולי היא פרי ואולי היא קליפה.

13.כיצד ייתכן שהנידון ראה דברים רוחניים שגם היו נכונים?

לו ספר התורה חסר אפילו אות אחת מדברי בלעם, הספר כולו פסול. יש חלק מדברי בלעם שהיה נכון למרות היותו מקולקל.

14.כיצד נדע להבא לא לטעות אחר מקרים כאלה?

מוקדם עדיין להסיק את כל המסקנות המתבקשות מהמקרה הזה. ה' יעזרנו על דבר כבוד שמו. אבל מי ששומר על ההלכה לא נופל במקרים כאלו. לצערנו הוא לא שמר על הלכות יחוד ולא על הלכות נגיעה, על כן הוא נפל במקרים קשים ביותר. המסקנה שלנו הראשונית היא לא לחשוב שאני יכול לעבור על הלכות יחוד ונגיעה ולא להתדרדר. מי שמתחיל לוותר – עלול למצוא את עצמו בשיא התועבה.

15.הרב, אני רוצה להישאר טהור ונקי. האם כל העיסוק סביב הנושא לא בגדר לשון הרע?

הסיפור הזה מפורסם והוא לא בגדר לשון הרע. גם בדבר המפורסם מותר לדבר על זה רק לצורך ולא לרכילות. מותר לדבר רק מה שאמיתי ולא מה שכתוב בעיתונים. אנשים צריכים ללמוד מהסיפור הזה להיזהר ולא ליפול במלכודת שעלולים להניח להם אחרים.

16.האם הקלקול הזה קשור ללמוד הקבלה?

לימוד הקבלה נותן עוצמות גדולות. וכל גדולה מביאה גם גדולה ביצר. כל הגדול מחברו יצרו גדול הימנו. אבל אלוקים יצר אותנו כ"עם גדול". ועל כן אין לנו ברירה אלא להיות גדולים גם בשמירת העיניים ושמירת הברית. כך היה הבבא סאלי זיע"א וכך ראינו אצל מו"ר הרב אליהו זצוק"ל. קדושה גדולה מביאה עוצמות גדולות וגם מצריכה שמירה גדולה על כל פרט ופרט.

17.יש איזה מילים של נחמה בכל הסיפור הזה?

יש סיפור בגמרא (יומא סט) שבתחילת ימי הבית השני ביטלו את יצר הרע של עבודה זרה. אחר כך ניסו לבטל את יצר הרע של עריות והסתבר להם שביטול יצר העריות מבטל גם את יצר ההולדה, "לא נמצא ביצה לחולה בכל ארץ ישראל". על כן לא ביטלו את יצר הרע הזה אלא החלישו אותו שלא יפגע בדרך כלל בתוך המשפחה.
מסתבר שאי אפשר לבטל רק את החלק הרע של יצר הרע. זו עבודה אישית של כל אחד ואחד. לכן גם בביטול יצר הרע של עבודה זרה איבדנו את הנבואה והשראת שכינה שלא היו בבית המקדש השני.
אנו יודעים שבבנין הבית השלישי תחזור הנבואה ותחזור השראת השכינה. יחד איתם יחזור יצר של עבודה זרה. לא תהיה לנו ברירה אלא להתגבר עליו כדי שנוכל לזכות בנבואה. כמו כך יתחזק בנו כוח היצירה וההולדה בעת הגאולה. יחד איתו אנו רואים שמתחזק כח יצר העריות. אנחנו מוכרחים להתחזק בשמירה ובעוצמה ובהכוונת הכוחות רק למקום הקדוש הטהור היפה והבונה. כי אנחנו רוצים חיי יצירה וחיי עוצמה וחיי קדושה מאירת פנים.
תודה! באמת מחזק מאוד.חמודית

תודה.טובי =][=אחרונה
יש פה פורום נשים?שושיאדית

מי המנהלות?

את מתכוונת לפורומים סגורים?ילדה של אבא

יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה

יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות

שניהם לא פעילים הרבה.

ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד

אני אשמחשושיאדית

לפנות למנהלות

של איזה פורום?ילדה של אבא
נשואות בלבדשושיאדית

וגם לכלות

לכלות- יעל מהדרום, היא תדע להפנות אותךילדה של אבאאחרונה
הי מרכיבה על סוסים באופן קבועאנונימי (פותח)

יכולה להיגרם בעיה גופנית לנשים?

אם הולכים לחוג רכיבה מסודר ומקצועי, אין מה לחשושאנונימי (3)

מכירה שבאיזור שלי סביב נתניה, יש לא מעט חוגי רכיבת סוסים לנשים. במושבים והקיבוצים באזור.  

ראיתי שיש בצהלה חוג רכיבה טיפולי לנשים לאחר לידה, לחיזוק רצפת האגן 

|הפותחת|אנונימי (פותח)

אני הולכת לחוג מסודר, אבל למה זה אומר שאין ממה לחשוש?

(ואני לא ממש בגיל של אחרי לידה )

תודה

ממה את חוששת בעצם?אנונימי (3)

רכיבה על סוסים נחשבת ספורט פופולרי לגברים ולנשים, תורמת לכושר הגופני, יש גם רכיבה טיפולית לטיפול בבעיות שונות. (למשל נשים אחרי לידה. זה היה בתור דוגמה). 

פעם הייתה מחשבה כזואנונימי (4)

היום זה הוכח כלא נכון...

מוזמנת לגלל קצת

אם זו היתה הסיבה לשאלה, ברור שאין מה לחשושאנונימי (3)

וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה  

רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה

אמנם פוסע מאוד ישן אבל איכשהו הגעתי לפהאנונימי (5)אחרונה

עקרונית אין הנחיות לנשים להמנע מרכיבה על סוסים.

אבל זה כן עלול לגרום לפגיעה בעצב הפודנדלי/ להחמיר תסמינים של זה. אז אם יש כאב בפות באגן או במפשעה אחרי רכיבה על סוסים כדאי להמנע ולהבדק אצל רופאה

פריקהאנונימי (פותח)

אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.

אני הכי שמחה בשבילן 

ואני הכי עצובה בשבילי

זהו

לא קל.. ואת לא לבד.עשב לימוןאחרונה

יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,

שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,

שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן

❣️❣️

מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים

עד רדת הערב, גשם

הקשב לנשים בחלון

עד רדת החושך, גשם הקשב

לנשים הצופות בוילון

גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה

גם בנו יש אימה וזעקה

למשהו פורח

וכן הלאה

עד סוף השבוע

גשם, הקשב לנשים בחלון

עד קץ השבועיים

גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות

גם לנו בחצר

חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא

גם אנו מצפות עד אין בינה

למשהו ברוך כמו הגשם

גם בתוכנו מחכה שותקת

חלקת ארץ קטנה חרבה

והגשם שלנו איחר לרדת

הגשם שלנו

טרם בא

אך הגשם שלנו יבוא

עננים כבר זעים במרחב

הגשם שלנו קרב, קרב

בצעדי ענק

הקשב לנשים בחלון

גשם אדיר ונוהר.

הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-

הוא חוזר

הוא חוזר

הוא חוזר

נ.ב

יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו

חיבוק וחיזוק 🫂

היי, אם מישי פה... שאלה מוזרה...תמימלה..?

)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)

השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?

עד כמה שאני יודעת במקרה כזהתמיד בבטחה

ההלכה מתירה להפיל.

וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר

אז מה ילד שנולד מזוג לא נשוי נחשב?תמימלה..?
לא משנה אם זה ברצון או לא ברצון...
לא נראה לי שיש לזה הגדרה.תמיד בבטחה

ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה

טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד

אוקיי, תודה רבה!תמימלה..?
ממזר הוא לא, הוא כן שתוקי (דהולכים בתר רובא)באנגי
הי. איך הגעת לכאן?עשב לימון
הפורום כבר לא פרטי..אנונימי (2)אחרונה
ריח מהפותאנונימי (פותח)

אהלן, לאחרונה אני מרגישה לא בנוח עם תחתוניות ולא רוצה לשים אותן, מצד שני לא יודעת איך להתמודד עם הריח ועם זה שאני מפחדת שכולם יריחו אותי. אני מתאמנת ומזיעה הרבה וזה יכול לגרום לריח להתעצם ואני חוששת 

בקיצור עצות? 

שני דברים בקיצורעשב לימון

א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.

ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.

נכוןאמרלד

נסי בלי תחתונית 

ותחתונים מכותנה, גם לאימון.

( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה ) 

@עשב לימון מבד מכבסים? 

כןעשב לימוןאחרונה
ניסיתיאנונימי (פותח)

אני פשוט חוששת שמריחים אותי 

איך יודעים שזה תקין? ומה עושים כדי שיהיה פחות ריח?

למי הפורום מיועד??יותר טוב

בנות?

נשים נשואות?

אני לא נשואה ופה אז כנראה שגם ללא נשואות...😉תמימלה..?
שלום עשב לימוןאחרונה

הפורום מיועד לבנות מגיל 15 ומעלה - אין הגבלה למעלה

ממי מבקשים להצטרף לפורום בנות בוגרות?אנונימי (פותח)
המנהלות הן-אמרלדאחרונה
שיטת אביבה - מישהי מכירה וממליצה?אנונימי (פותח)

אשמח גם להמלצות למקומות ללמוד את השיטה.

תודה!!

יש את @אפונה שהיא מדריכה לשיטהאנונימי (3)
[@96032|אפונה] היא ניקית פעילה בפורום הריון ולידה.

שרשור לדוגמא בה היא עונה:

שיטת אביבה - הריון ולידה

יש אתר לשיטה הזו, אם יש לך גישה לאינטרנטעשב לימוןאחרונה

באתר יש רשימה של כל המדריכות.

אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא

אני מכירה, ניסיתי.

זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.

אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,

וכשלא- לא.

אולי יעניין אותך