אני ממש לא מנסה לשכנע לשום כיוון, ובאמת לא יודעת מה המצב והפרטים, אבל בכל זאת (אולי זה יעזור גם לאחרות עם אותה שאלה).
אני כותבת בעיקר בגלל החלק השני ששאלת עליו- שקשה לך עם הקטע הלא טבעי שבמניעה.
אז אני רוצה להגיד שנכון שתמיד אומרים שאי אפשר לסמוך על הנקה כמניעה, אבל כשאומרים את זה, זה יכול להישמע כאילו כמעט תמיד זה לא מונע, ואני רוצה רק להגיד שזה לא נכון בכלל.
אני למשל כבר שנה ושבעה חודשים לאחר לידה (עדיין מניקה, חלקית כמובן), מעולם לא מנעתי, ועוד לא נכנסתי להריון (חזר לי המחזור כשהבן שלי היה בן שנה וחמישה חודשים, ומאז הוא מגיע כל חודש וחצי בערך). וגם אמא שלי ילדה כל שנתיים בממוצע, בלי שום מניעה (וגם הניקה מלידה ללידה). ושמעתי מעוד כמה נשים שדיברתי איתן על זה שההנקה אצלן גם מנעה לפחות שנה, כך שזה לא כזה נדיר.
אז מה אני מנסה להגיד בזה?
כמובן שאם ברור לך שאת ממש לא תעמדי בהריון נוסף צמוד- אז לסמוך על ההנקה לא ייתן לך וודאות שזה לא יקרה.
אני למשל ידעתי שאם ההנקה לא תמנע אצלי, אז ברור שאחרי הלידה הבאה אני אחשוב די ברצינות על מניעה בהתחלה כי לעמוד בילדים צפופים אחד אחרי השני זה קשה מידי. אבל רציתי לתת לגוף שלי צ'אנס, כי באמת קיוויתי שאני לא אצטרך להסתבך עם כל הקושי שבאמצעי מניעה (גם טכני, גם נפשי- החוסר טבעיות שהזכרת, וכו'), ולקחתי בחשבון שאולי הניסיון הזה ידרוש ממני לטפל בשני קטנטנים ברצף, ולהתחיל את המניעה רק מפעם הבאה.
וב"ה הניסיון הזה היה שווה, כי עכשיו אני יודעת בוודאות שאצלי ההנקה מספיקה (לא שבטוח בכל הלידות הבאות המניעה תהיה לפרק זמן כזה ארוך, ואני גם לא מחפשת דווקא אורך כזה, אבל הריון בחודשים שמיד אחרי הלידה נראה לי שכמעט אין סיכוי שיהיה לי).
בכל מקרה- שיהיה בהצלחה בכל החלטה, ולידה קלה עם תינוק בריא ושלם בעז"ה!