יש גם משקל לבטיחות הילד!
האם בטיחותי שיתקלח לבד?
אפשרות ביניים היא שיתקלח עם בגד ים, ויסתבן וישטוף לבד במקומות המוצנעים, כשאת ליד, אבל עושה משהו אחר עם המבט לכיוון אחר. את שם לצורכי בטיחות, ואת "לא שם" מטעמי צניעות.
אישית, קשה לי עם אמירה שהחל מגיל 3 ילד צריך להתרחץ לבד. נגיד שהוא יצליח לצאת נקי, אבל מי ערב לי שיצא שלם ולא יחליק או ימעד?
האם יש הבדל בין אבא שרוחץ ילדה לבין אמא שרוחצת ילד?
אני מאוד מתחברת לתת לילד להוביל את המהלך. אולי הוא מפחד להישאר לבד במקלחת? רצוי שילד ירגיש פתוח מספיק עם ההורים כדי להגיד להם אם נעים לו או לא לגבי שהייה שלהם איתו במקלחת. לא תמיד הרצוי הוא המצוי.
אולי תוכלי לשאול את הילד מה הוא מרגיש, האם ירצה להתקלח עם בגד ים או עם תחתונים?
אפשר לא להכנס עם הילד לדיון פילוסופי אלא פשוט לומר לו שהוא גדול מספיק להתחיל לרחוץ את עצמו בפיקוח אמא, ושהוא יתחיל להסתבן לבד מכפות הרגליים, בין האצבעות, לעלות לברך, וכו', להתקדם כלפי מעלה. אפשר לשאול את הילד אם קשה לו במקום מסוים - כגון - לעמוד על רגל אחת ולסבן את השניה. אולי להציע לו שרפרף.
לאו דווקא לדבר איתו על צניעות כמו על העברת האחריות של המקלחת ממך אליו.
ותמיד תמיד לשקול בראש ובראשונה את העניין הבטיחותי.
שאלה נוספת , למחשבה, לא לפתוח דיון כאן - האם לך, האמא, לא נעים לראות את הילד, מהסיבות שלך, או שאת חוששת נטו לעניין ההלכתי?