בתודה..
אני צריכה אמרות\משפטים קצרצרים וחזקים כאלה של ר' נחמן
לפיד בוער!
אין לכם??? וואוו. הייתי בטוחה שתשלפו...
לפיד בוער!
הממ...בת 30
את יודעת, החיים האמיתיים לא נבנים על משפטים קצרים וקולעים.
החיים האמיתיים הם לא צ'ופר בבני עקיבא...
יש ספרון כזהנפשי תערוג
יש מלא בגוגלאלעד
רק זכרי - רבינו לא התכוון לשמש אקמול
לכל מלאך יש עוזריםvodky
למלאך המוות עוזרים הרופאים וליצר הרע עוזרים הרבנים
נו באמת...פשושון
משפט קצרצר של רבי נחמןvodky
קצרצר וחזק. חזק וברוך. מה הבעיה פשושון?מבקש אמת
שלא כל הרבנים עוזרים ליצר הרע...זאת המצאה שטותיתפשושון
אז זו המצאה שטותית של רבי נחמןvodki
זכותך לחלוק עליו....
המצאה שטותית אך ורק שלך...אז גם ר' נתן עזר יצר הרע?פשושון
הכי כיף להגיד שכל הרבנים שקרנים...ככה הרווחת שני ציפורים במכה
1. אין מישהו שעקף אותך בעבודת ה' כי אוטומתית הוא נהיה שקרן...
2. אפשר לעשות מה שרוצים כי אין את מי לשאול מה מותר ומה אסור..כולם שקרנים הרי
כיף הא
זה ציטוט של רבי נחמן - אולי ברסלב לא מתאימה לךvodki
מי אמר שהיא מתאימה לכ"א
לחובבי רבנים ברסלב בוודאי לא מתאימה
אני רוצה מקור בבקשה...שכתוב "כל הרבנים"פשושון
אתה לא קורא את מה שכתבתיvodki
הציטוט הוא כזה : לכל המלאכים יש עוזרים. למלאך המוות עוזרים הרופאים וליצר הרע עוזרים הרבנים.
איפה כתוב "כל הרבנים"?
אתה סתם עושה רעש.
צריך לכתוב יותר מפורש שלא יטעו בדבריך..פשושון
צריך לכתוב את הציטוט המדוייק וזה מה שעשיתי.vodki
אם זה קצת יפחית את הציות העיוור לרבנים, מה טוב.
אם זה יגרום לרבנים לקבל טיפה ענווה וצניעות , עוד יותר טוב.
ייתכן שאלו היו גם כוונותיו של רבי נחמן.
אדם אמור לפרש את זה אך ורק על עצמו.. כמו שכתב ראב"נפשושון
שהוא לא יהיה מפורסם של שקר... שהוא לא יחלק עצות בכל הזדמנות
שהוא לא ישאף לכבוד ומנהיגות...
הבעיה שאנשים לוקחים את זה לכיוון ההפוך...
לא מאמינים לאף רב, מזלזלים בכל התלמידי חכמים, "מתייעצים" רק עם הקב"ה (שטויות, עושים מה שרוצים)
וכבר כתב על זה ר' נתן שזה קרוב לאפיקורסות.
לא מדבר עליך כמובן אלא בכללי...ממה שאני מכיר מקרוב
יש לך את הציטוט מראבר"נ? בשביל להתקרב לקדושה חייבים עזותמבקש אמת
הנוהג להתייעץ עם ה' יסודתו בהררי קודש בדברי ר"נ מטשערין ובקבלת ר' ישראל קרדונר מר' משה ברסלבר.
קח...פשושון
שיח שרפי קודש ג תקנד
אמר בכל מקום שמדבר רבינו מעניין מפורסמים של שקר צריך כל אחד מאנ"ש לכוון ולחשוב זאת על עצמו, שיזהר וישגיח כל אחד שלא יעשה חלילה שום פעולה של פרסום וכבוד ושישגיח שלא יעשוהו אחרים למפורסם של שקר ושלא יתן שיטעו בו
והבאתי במקומו את הציטוט שהוא רצה להביא עם תיקון... (כמה שאני נחמד זה משהו)![]()
( שיח שרפי קודש א-א תקנה)קָשֶׁה וְכָבֵד עַל מַלְאַךְ-הַמָּוֶת לְהָמִית לְבַדּוֹ אֶת כָּל בְּנֵי הָעוֹלָם בְּגַשְׁמִיּוּת וּבְרוּחָנִיּוּת, וּבְכֵן הֶעֱמִיד לוֹ עוֹזְרִים בְּכָל מָקוֹם הָרוֹפְאִים לְהָמִית בְּגַשְׁמִיּוּת, וְהַמְפֻרְסָמִים של שקר לְהָמִית בְּרוּחָנִיּוּת. (אֲבָנֶי"הָ בַּרְזֶל, שם סעיף ס"ד). שים לב כתוב "מפורסמים של שקר" לא "הרבנים"
ולגבי התייעצות... תראה בחיי מוהר"ן תקעה
כאשר האדם צריך לעצה אזי ישאל עצה מהצדיקים או מתלמידיהם או על כל פנים מבני הצדיקים וכו' עין שם, ועל ידי זה נמתקין כל הדינים וזוכה להנצל מיסורים שלא יבואו עליו כלל. ואפלו אם חס ושלום יבואו עליו היסורים זוכה על ידי זה לקבל אותם באהבה ובשמחה וזוכה לראות ההתגלות אלקות איך שהשם יתברך מצמצם את עצמו כביכול, ומתלבש עצמו בהם ועל ידי זה מגיע על ידי היסורים לרב טוב ולחסד גדול. גם על ידי שמחה הנ"ל זוכה לשמירת הברית שהשם יתברך בעצמו כביכול ישמר את בריתו וכו':
טוב. על שיש"ק אני לא סומך, להתייעץ צריך גם עם תלמידים.מבקש אמת
אולי פשוט הם היו בדרגה אחרת מהמון עם...שיכלו להבין רמזיםפשושון
הרי מובא בתורה נד שצריך להגדיל דעתו להבין את הרמזים שה' מרמז
אבל ר' נתן כותב "שמי שאינו חזק בצמצום אסור לו להגדיל את דעתו"
לכן לעניות דעתי אפשר לומר שהמון עם אינם יכולים להתייעץ עם ה' כי הם יפרשו את הרמזים כפי שהם רוצים.. לעומת אותם צדיקים שהזכרת שהיו מפרשים רק לפי התורה כי האמת נטבעה בהם כבר..
לגבי הציטוט משיח שרפי קודש... אני יודע שהספר הזה לא הכי אמין כמו שכתוב גם בהקדמה
אבל זה די הגיוני שאין עניין לחפש מפורסמים של שקר אלא עדיף שאדם יתעסק בעצמו
למרות שבמקביל צריך להתפלל להנצל ממפורסם של שקר
אני לא מדבר על רמזים מתוך המציאותמבקש אמתאחרונה
אבל בכל אדם ללא יוצא מן הכלל יש יכולת לדעת מה האמת אם רק יבקש אותה. כמובן שצריך בשביל זה סיוע של הצדיק ותלמידיו, אבל תלמידיו האמתיים אף פעם לא היו רבנים.
לגבי הביטוי "רבנים" מול "מפורסמים", בעבר התפקיד של רבנים היה לפסוק הלכות. היום רוב המכונים רבנים יש בהם יומרה הרבה מעבר ולכן הם בכלל ה"מפורסמים". ר' ישראל בער אודסר זצ"ל גם היה משתמש בכינוי "רבנים".
ענווה ואומץ הם שני הצדדים של אותה המטבע. פחדנות וגאווה הם גם שני הצדדים של אותה המטבע. אין ענווה בלי אומץ. זה למעשה התוכן של תורה כ"ב חותם בתוך חותם. בלי אומץ אדם מגיע לאמונות כוזביות. מוהרנ"ת כבר קבע כי אין בימינו מי שירצה התנשאות לשם שמיים. אדם המתנשא שלא לשם שמיים זה "והמלכות תיהפך למינות".
אתה מערבב שני דברים שוניםvodki
קודם כל חשוב לזכור יותר מהכל את ההתקפות החריפות של רבי נחמן נגד רבנים.
יש את הציטוט הזה שהוא ציטוט מהימן ויש יותר מזה, את תורה ס"א בליקו"מ כולה וגם עוד תורות.
זה דבר אחד, זה דבר מובהק שרבי נחמן תקף את את הרבנים ומתנגד לרבנים וגם לגבי מוהרנ"ת אין שאלה בכלל , כיוון שמוהרנ"ת בכלל לא החזיק מעצמו רב.
מה שאמר ראב"נ גם כן נכון אבל זה מבחינת העבודה העצמית של האדם על עצמו להמנע מספורט של חיפוש מפורסמים של שקר.
זה לא קשור לזה שיש מפורסמים של שקר וצריך לדחות את דבריהם ולהתרחק מהם, אבל באותה מידה אדם צריך להגיד לעצמו "העיקר שאני לא אהיה מפורסם של שקר."
קצת קשה להסביר את הדקות הזו למוחות לא מפותחים, כי יש כאן דקות, אז נעשה את זה בדוגמאות.
כשיש ילדים מטומטמים שצועקים "אבל הרב הזה אמר והרב הזה אמר " מדובר במפורסמים של שקר וצריך להתרחק .
כשיש ילדים מטומטמים שאומרים "הוא מפורסם של שקר וזה מפורסם של שקר"
גם צריך להתרחק.
מספיק ברור עכשיו?
תעשה טובה לעצמך... לך תלמד ספרי מוסר קצתפשושון
סוף תורה עב תנינא מובא סימן למי שהתקרב למפורסם של שקר
שמי שמתקרב לצדיק אמיתי נמשך עליו שפלות.. ולהיפך -להיפך...
אז כדאי שתבדוק את עצמך קודם כל...
כי הדיבור שלך ממש לא מעיד על שפלות או משהו באיזור...
(וגם במה שכתבת עכשיו יש כמה דברים לא נכונים.. אבל אני יוצא מהויכוח ברגע זה)
תהיה בריא
סוף ויכוח
קבלה בגימטריא נואף. קצרצר חזק ואקטואלימבקש אמת
אתה מתכוון לראש הישיבה או לבעל הקסקט?גבעוני מצוי
האמת היא שאיני יודע על בעל הקסקטמבקש אמת
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!