חידה נחמדה ששאלו אותי ואהבתיאילותי לעזרתי
האם יכול להיות מצב שאדם סכרתי עם סכרת סוג 2 שיש לו כרגע רמת סוכר של 550 בדם והוא יציג סימני היפוגלקמיה?
נמקו בבקשה
לדעתי כן..בן של מלך
ב"ה

על רגל אחת,

האינסולין '' אחראי'' על הכנסת הסוכר לתא,
אם הוא אכל, ולא הזריק אינסולין (או מסיבה כזו או אחרת לדוג' אם המשאבה לא עובדת)
מה שיקרה זה שבדם יסתובב חופשי הרבה '' סוכר'' אבל לא יהיה אינסולין כדי ש''יכניס'' את זה לתא, וכתוצאה מכך התא יהיה בהיפו למרות שבבדיקה יהיה בהיפר
למה לא היפר?google

בתיאוריה זה נכון שאין לו רצפטור שיכניס את הסוכר לתא...אבל זה יגרום לגוף לעשות סימנים של היפר כדי "לנסות" להוציא את הסוכר בדרך אחרת מהדם לא? (זיעה,השתנה ,ריח אצטון וכו')

כי זה סוג 2?בן של מלך
טעותmatan

הסימנים של היפו הם בגלל חוסר סוכר למוח - שאינו זקוק לאינסולין. לכן לא זאת הסיבה.

התשובה היא כן כמובן.matan

אבל חידה חמודה מאוד.

תודה אילותי.

בין הפותרים נכונה יוגרל פותר שלא ענה נכונה.

התשובה באפור: סימני היפו הם סימני פגיעה מוחית, כי זו עיקר הבעיה -מוות של תאי מוח בעקבות מחסור בסוכר,
כל פגיעה מוחית אחרת תראה סימנים זהים לחלוטין.

תודה על התשובה!בן של מלך
ב"ה
אילותי!
אחלה חידה, נהנתי!
אגב,
מישהו יודע איך אפשר להחזיר את אפרת25?
תודה לכולם. דעתי-אילותי לעזרתי
קודם כל תודה לכולם על המחמאות ועל ההשתתפות, זה אכן באמת כיף שהפורום פעיל בשאלות מעניינות/מקרים. אם יסתייע אני אשתדל מידי פעם להעלות שאלות חשיבה/ מקרים מעניינים.

לגופו של עניין- אמר יפה matan שסימני ההיפוגליקמיה נגרמים בגלל הפגיעה במוח שזקוק תמידית לגלוקוז (וחמצן) אבל על המשך תשובתו אני טיפה אחלוק. זה נכון שכל פגיעה במוח בין אם זה חוסר בגלוקוז/חמצן ובין אם טראומה פיזית תביא לסימנים דומים של פגיעה מוחית אבל עדיין יהיו סימנים מבדילים בין מקרה למקרה ( מה שמכונה בלעז DD). אבל אני בכל זאת לא אומר לגמרי שזאת תשובה לא אפשרית.
התשובה שאני כיוונתי אליה היא שלא יכול להיות מצב כזה ( לפעמים מותר גם להגיד לא ;) ).
חשוב לי להדגיש משהו שלפעמים אנשים קצת שוכחים- זה לא סתם היפו/היפר אלא היפו/היפרגלקמיה שזה אומר חוסר/עודף סוכר בדם(!) [ולא בתאים]. עוד דבר שחשוב לחדד הוא בסכרת סוג שתיים זה לא שאין רצפטורים בקרום התא לאינסולין אלא שהתנגודת שלהם לאינסולין עולה וצריך יותר אינסולין כדי לגרות את הרצפטורים.
כמו שנאמר פה הבעיה בהיפרגלקמיה היא רמת הסוכר הגבוהה בדם ולכן הגוף מנסה לסלק אותו והסימנים יהיו בהתאם.

ולתשובה- תאי המוח בשונה מתאי הגוף הם בעלי חדירות קבועה לגלוקוז ואינם זקוקים לאינסולין כדי להכניס את הגלוקוז אל תוך התא ולכן כל עוד יש מספיק או יותר מדיי סוכר בדם, המוח יקבל את הדרוש לו וזה לא יגרום לסימני היפוגליקמיה

תודה לך על השאלהmatan

לטעמי הניסוח צריך להיות האם הוא יכול להיות כרגע ב"היפו", אז אתה צודק,

סימני "היפו" יכולים להופיע, הDD שלך הוא סוכר בדם... 

רק שזה לא רק סימני היפואילותי לעזרתי
ברפואה אנחנו לא רק מתייחסים רק לDD של מה כן, אלא בעיקר שוללים מה זה לא. בהיפוגלקמיה בוודאי הוא לא... כי רמת הסוכר היא 600 ולכן לדעתי הניסוח של השאלה מדוייק
ברור שהוא לא בהיפוmatanאחרונה

אבל הוא כן מציג סימני היפו.

האם אפשר לשלול היפו - כן.

לכן לטעמי השאלה מנוסחת לא נכון. זה שאני יכול לשלול לא אומר שאלו לא סימנים של היפו, אלא שבמקרה הזה אינם נובעים מהיפו.

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך