קנינו עגלה, מיטה+שידה חדש כדי שישאר גם הלאה.
גופיות ובגדים- תלוי בהערכת משקל. קניתי לפני הלידה NB וזה עדיין טוב עליה (בת חודש וטיפה). גופיות קניתי 6 עליון ו-6 תחתון וקניתי סט של 3 חליפות יפות. אחרי הלידה הסבתות פינקו אותה בעוד בגדים (שלא את כולם אהבתי ולכן קניתי מראש בגדים שיפים בעיני), ואחרי שאני התאוששתי נסעתי לקנות עוד סט של 5 בגדים.
חבילה של טטרה וחבילה של חיתולי פלנל.
בקבוק קטן+מנקה בקבוקים+מטרנה ליתר ביטחון.
מסרק, שמיכה לעגלה, סדין לעגלה, סט מצעים למיטה, אמבטיה, מוצצים, קוצץ ציפורניים, מנקי אוזניים, שמפו+סבון, שמן אמול, אלכוהול, צמר גפן.
רפידות הנקה, תחתוני רשת, תחבושות הגיינות, חזיות הנקה.
*משחקים לסוגיהם לא קניתי כלום, השארתי הכל שהסבתות יקנו, ואכן קיבלתי מתנה טרמפולינה, משטח פעילות, צעצועים שונים.
*אם יש לך בן אז יש ציוד נוסף שצריך לברית (משחות, בגד חגיגי וכו').
*ניסיתי להיזכר לפי מה שיש לי בשידת החתלה, אני לא בבית כרגע אז מקווה שזכרתי הכל.
*אם את סומכת על אמא/בעל/אחות/חברה שיקנו ביגוד וציוד כמו שאת רוצה אז אפשר לקנות בכמויות קטנות (כמוני) ואת השאר להשלים אחרי הלידה.
לשאלתך מה מקובל לקבל במתנה ומה לא, זה מאד תלוי במשפחה שלך... אצלי ידעתי שאמא שלי תקנה מלא בגדים אבל רוב הסיכויים שלא ימצאו חן בעיני ולכן קניתי מראש בגדים שאני אוהבת. ציוד טואליטיקה נתתי לאמא שלי לקנות אחרי הלידה כי זה לא היה קריטי בעיני (חוץ משמפו שקניתי לפני).
האמת שאמא שלי גם קנתה לי משאבת הנקה שהשתמשתי בה פעם אחת והיא נחמדה אבל אני לא מוצאת זמן לשאוב בין המבחנים...
לידה קלה!