מחשבות בעקבות הסקרהרועה

~ סקר ~ - צעירים מעל עשרים

תודה למי שהשתתף גם על גבי הפורום וגם באישי פרח

השאלה היחידה שבאמת עניינה אותי הייתה השאלה הרביעית, את השאר שמתי בעיקר בשביל שזה יהיה סקר ולא דיון, 

4. האם הודעות בסגנון "שני הצדדים אשמים" ימנעו ממך לדווח על מקרים שבהם לא התנגדת מספיק להטרדה?"

הרוב ענו שכן, חלק פירטו ואמרו שזה קרה להם יותר מפעם אחת.

המקרה שעליו אני רוצה לדבר הוא לא הטרדה אלא דרדור, מצב שבו מישהו בצורה שיטתית מנסה לגרום למספר אנשים (לרוב בעדינות) לעשות דברים בעייתיים.

המקרה הזה גרוע יותר בעיני מתקיפה בוטה מכמה סיבות.

- הוא מערב את הצד השני ומלכלך גם אותו.
- נפגעים נמנעים מלהתלונן כי עד שזה בעייתי הם כבר חלק מזה.
- גם אם נפגע מספר עקרון ההדדיות מוציא את המדרדר זכאי.

- הוא ימשך יותר זמן בגלל שקשה לזהות מקרה כזה.

דבר נוסף שיחסית ייחודי לפורום (לא נתקלתי בזה בהיקף נרחב במקומות אחרים)

- האשמת הקורבן במקרים האלו, דבר שמונע עוד יותר תלונות על מדרדרים.

לטעמי מישהו עלול לכתוב שטויות כאלו בגלל אחת משלוש סיבות.
- הוא לא מבין את הנזק שהוא גורם, גם לעכשיו וגם למקרים הבאים.
- הוא פוץ הלכתי שבטוח שהוא מבין טוב יותר מכולם גם אם הם רבנים גדולים.
- הוא מנסה ליצור משוואה שבה היא הסכימה == גם היא אשמה באותה רמה, ובכך למנוע תלונות עתידיות (אני אתן לכם לנחש למה).

לא אכפת לי אם הכותבים בפורום שאוחזים בדעות האלו הם טיפשים, תלמידים שלא שימשו דיים או רשעים. כך או כך הם גורמים נזק, גם למתלוננות המסכנות בפרשיה הזאת וגם לעצירת מקרים נוספים.

חשוב לי לדייק ולהגיד שזה דיון בתאוריה ולא לגופו של דביל כזה או רשע אחר, אין לי עניין בהם ואני לא מנסה לשכנע אותם.. היו כאן מספיק שניסו. השרשור הזה מיועד לשאר הגולשים.

אז מה אני רוצה מכם? שתשתדלו לשמור על עצמכם ולהיות חשדנים בדיבור שגולש, אם נתקלתם במשהו שמרגיש חשוד תשתדלו להציף אותו בשביל הבאים אחריכם גם אם זה עלול להיות לא נעים.

יום נעים

הרועה

הגזמת לגמריצריך עיון
אתה שמת לב מה אתה אומר כאן?!
אתה קורא לחבר בפורום דביל או רשע וזה נראה לך נורמלי?
ומה בדיוק ניסית לרמוז בסיבה השלישית? שהוא דן בהן כדי שמישהו יוכל להמשיך לפגוע חופשי??

מקווה מאוד שהשרשור הזה ימחק

נ.ב. כל הכבוד שלא הזכרת שמות... <צ>
נראה כאילו אתה יודע על מה מדובר, אני לא..יוני
לצערי אין אף גולש בפורום הזה, לא מנהל ולא ניק רגיל, שיודע להתמודד/ לטפל/ להדריך במקרים כאלו
אני לא אומר שמנהלי הפורום לא טיפלו בצורה טובה במקרים, אבל הם עשו את זה מתוך תחושות וכו' ולא בצורה מקצועית ובטוחה.

כן, נתקלתי בהתנהלות כזאת של מנהלים (לא בהטרדות, בכללי) שהם תמיד ינסו להגיע לפשרה וכמעט תמיד יהפכו את 2 הצדדים לאשמים בשביל לא להתמודד עם השלכות כבדות משקל.
הם בני אדם כמו כולנו, חלקם אפילו צוציקים
לא אמור להיות להם הבנה יותר ממני וממך איך להתמודד עם מצבים כאלו
והם יעדיפו להמנע ממקרים כאלו
לצערי זה מרגיש שגם במחיר של השתקת העניין...

בנושאים כאלה צריך ידע
לא משנה כמה אינטליגנציה רגשית גבוהה יש לך
אתה צריך ידע מקצועי. עולים פה מקרים שדורשים את זה...

לדעתי הייתי ברורהרועה

לא דיברתי על אף אחד ספציפי דיברתי על תופעה, אם הייתי רוצה לדבר על מישהו (והיו מספיק מקרים שרציתי) הייתי עושה את זה במפורש.

אל תתבכיין לדון על נשים מסכנות שיש להן בעלים, ילדים, הורים ואחים שגם ככה סובלים מכל הסיפור גם בלי שצדקנים מטומטמים יפתחו את הסיפור שלהם לדיון בבמות ציבוריות זה בסדר אבל לדבר על הצדקנים המטומטמים זה לא נורמלי?

אתה רואה סיבות שפויות אחרות? מוזמן לכתוב אותן, לפרט למה לעשות שיימינג לקורבנות זה רעיון טוב.

פתאום דיון על אנשים הוא לא בסדר.. לא ראיתי אותך מפגין רגישות כזאת בשרשורים אחרים.

בוא נגיד שאם האופציות הם או דביל או רשע ...מאיר.

אני אלמד עליו זכות ואניח שהוא רשע..
יפה מאוד הרועה...

אני לא בטוח שהבנתי מה אתה מנסה להגיד..הרועה

אז אני רק אחייך ואהנהן 

אני מניח שזה רפרנס להודעה ההיא שלי. רפרנס במקום,אלעזר300

גם אם לא איזומורפי לחלוטין מבחינת ההקשר.

וגם אני מצטרף לשכוייח.

אה חחהרועה
אני רואה את הקשר.

אני בכלליות מעדיף טיפש מרשע אבל מצד שני רשע יכול לחזור בתשובה.
חח זה מזכיר את מה שהרב סבתו רשם בעקבות המקרהבתשירות בדימוס
אווצהרועה
לא קראתי את מה שהרב כתב, לרוב אני לא אוהב את הכתיבה שלו.. זה מזכיר את מה שהוא כתב בקטע טוב?
...בתשירות בדימוס
חח אתה כותב אווצ' ורק אז שואל אם זה טוב ? ;) כן ,אני ממש אוהבת את מה שהוא רשם ועוד הרבה התחברו לקטע הזה שלו..זה קטע שרץ מלא זמן בוואסטפ אם תרצה אחפש לך אותו..
אשמח, תודה.הרועה

הנהבתשירות בדימוס
תגובת הרב סבתו על פרשיית הרב מהצפון.

****שיחת ראש הישיבה על הפרשייה הכאובה של הרב המקובל מהצפון:***
לפני שנתחיל את השיעור אני רוצה לגעת בפרשייה האחרונה שמסעירה את כולנו. אני כל פעם צריך לענות תשובות על מקרים כאלו ואחרים. למה אני צריך לקבל עונשים על דברים שאחרים עושים.
קודם כל אני לא רוצה להתייחס לאדם עצמו, כי לבנתיים הכל שמועות, אי אפשר לדון אנשים ככה. אני גם לא אדבר על השאלות האמוניות שמתעוררות אצל הציבור, שאלות כמו מדוע ה' מביא עלינו מהלכים כאלו? איך התורה מתגלית באדם כזה? וכו'.
אני אגע בעתיד, לא בעבר.
אז מה כן ראוי לעשות?
אני אציין ארבעה דברים שאם נקפיד עליהם לא נגיע לדברים כאלה:
1. דבר ראשון זה תופעת האדמורות:
התופעה הזו עושה המון נזקים. זו הסיבה שאני לא פועל כך. אני לא אדמו"ר ואתם לא חסידים. רב צריך לדבר רק על מה שהוא יודע ועל מה שהוא מבין בו. לכל אדם יש דעת, תבונה ושכל טוב. התפקיד שלנו זה לתת כלים שתהיו עצמאיים ותחליטו בעצמכם. אדם נמדד בבחירה החופשית שלו, בלקיחת גורלו ביד עצמו.
2. דבר שני זה תופעת רוח הקודש.
אין היום רוח הקודש. אין אחד בארץ עם רוח הקודש. אם תאמר שכן- אז איך בזמן החטופים אף אחד לא ידע שהם מתים, להפך- כל מי שמתהדר שיש לו רוח הקודש, אמר שהם חיים ונמצאים במקום כזה או אחר.
היום הקבלה פורחת כל אחד שיודע דבר או שניים, נחשב מקובל. מה זה מקובל בימינו? אדם שיכול לומר לך כמה ילדים יש לך ומהם השמות וכו'.. זה מקובל? יש לך גם גויים שעושים דברים כאלו. הוא אדם מוכשר, אינו מקובל. זה שהוא יודע לומר לך כמה דברים נסתרים שאנשים רגילים לא יודעים לומר, הופך אותו למקושר עם הקב"ה?
אנשים במצוקה, וכשהם במצוקה הם נתלים בדברים כאלו. כשאדם במצוקה הוא עושה טעויות, והטעות הכי גדולה זה לתלות את החלטותיך ביד אחרים.
אני אף פעם לא מורה לאדם מה לעשות, אני מציג לו את שני הצדדים-יתרונות וחסרונות, ונותן לשואל לבחור את החלטתו. אני לא רוצה לקחת את חוש הבחירה שלכם.
וזה ממשיך בסגולות המטופשות שמציפות כל חלקה, כל העין הרע וכו'. כל ההבל וריק שממלאים את העיתונות ואת הדפים של יום שישי. זה אחד הגורמים המכשילים.
גם אצל הרבי מילובביץ', כל הסיפור של משיח, זה לא הסיפור שלו, זה הסיפור של החסידים שלו. הוא עמד מולם ואמר להם שיפסיקו עם כל הדבר הזה. ומזה התלמידים שלו הבינו שהעבודה עוברת אליהם ועליהם להביא את המשיח- שזה בעצם הרבי.
קבלה היא לא משחק, אל תמהרו ללמוד קבלה, יש בזה הרבה סכנות. וצריך לומר את זה שוב ושוב, אנשים לא מכניסים את זה ללב. זה כמו בבני ברק שאנשים משקיעים את הכסף שלהם אצל מישהו ואחר כך הוא בורח עם כל הכסף. זה קורה כל כמה חודשים, והם לא לומדים לקח.
רב קיים בשביל ללמד תורה בדרך ה'. הוא לא בשביל לומר לך עם מי תתחתן וכו'. אתה רוצה להתייעץ איתו- שזה יהיה אך ורק בגדר ייעוץ, את ההחלטות תעשה אתה על פי שיקוליך.
אני יודע שתקשו קושיות, אבל התשובות זה מה שקורה עכשיו, מה שיקרה בעוד כמה זמן. סיפורים כאלו לא ייכלו.
שמתייעצים איתי איזה שם לקרוא לילד, דבר ראשון אני שואל איזה שם אתה רוצה. אם יגיד נמרוד- אני אומר לו שנמרוד לא יהיה כל כך מוצלח. אבל להתחיל לעשות חשבונות, שמות וכו'. אני לא מתיימר לדעת ואף אחד שלא ייתיימר לדעת. תתפכחו.
3. הדור הזה נכנס לכיוון של אהבת ה', וזה טוב. אבל שכחו שיש גם יראת ה'. וזו בעיה. אני מדבר על זה קרוב ל30 שנה. יראת ה', שזה מתבטא בהרבה דברים, גם בין היתר בלבוש של אדם, בעמידה מול ה'. ואם רואים שהרב עושה משהו שלא נראה, צריך לשאול אותו למה. יש פה יראת ה', צריך לשאול. תורה היא, וללמוד אנו צריכים.
אף אחד אין לו רשות לעבור על מצוות ה'. גם לא מקובלים!!.
ברגע שאדם רואה שיש משהו לא בסדר הוא צריך לשאול, חייב לשאול. לא להתחיל לעשות חשבון. לעשות את זה מתוך כבוד והערכה. לא מתוך טיפשות. אני אומר את זה כבר שנים.
אם יש זמן תפילה, אי אפשר לקום ב10 ולהגיד ה' אוהב אותי. זו אהבה בלי יראה. כך אמרו נדב ואביהוא ונשרפו באש. יראה ואהבה ביחד ימנעו הרבה נפילות, לא רק של תלמידים, אלא גם של רבנים.
4. יש אמירה שהיא לא נכונה במציאות של ימינו, והיא הייתה נכונה במציאות של פעם "ושמרת לעשות ככל אשר יורוך: על פי התורה אשר יורוך ועל המשפט אשר יאמרו לך תעשה לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל". זה נאמר על הסנהדרין. גם הם יכולים לחטוא, פר העלם דבר של שגגת עיני העדה. היום בוודאי שאין סנהדרין אין דבר כזה 'על שמאל שהוא ימין'. ואם מישהו יגיד לכם- תאמרו לו שיסביר לכם ואם זה נכון, אז בסדר.
אני פעם שמעתי את אחד הרבנים מירושלים שביקר בישיבה תיכונית ונתן להם שיחת מוסר- חשוב שתהיו כל היום עסוקים בתורה ותאמרו סברות. לא משנה איזה סברות, לא משנה אם הם שקריות או אמיתיות. אני כמעט התעלפתי ששמעתי את זה.
שימו לב שכמעט 90 אחוז ממה שאני אומר זה מופנה כלפי הציבור. כי זה מתחיל מהאנשים. אם אנשים ישמעו לדברים האלו אז רבנים לא יפלו.
מה שאמר משה רבנו "הצור תמים פועלו כי כל דרכיו משפט אל אמונה ואין עוול צדיק וישר הוא". אנו לא יודעים את כל התמונה. כמו שאני תמיד אומר לכם על ספר קהלת.
כל דבר כזה שמתגלה הוא מרפא את האדמה כדי שלא יהיה שפך דם של נקיים. דברים כאלו שמתרחשים בסתר זה חילול ה' לכן יש הרוגים ופצועים. כשזה מתגלה, זה נפסק. חילול ה' יותר גדול כשזה נעשה בסתר. כשזה בסתר יש כעס על הארץ, ואנו לא יודעים למה יש פצועים והרוגים ואז יש כעס על הקב"ה. כשזה נפסק יורד הדין מעל עמ"י.
אני מקווה שאנחנו, תלמידים חברים, ציבור, נשמע את הדברים הללו ונמנע נפילות.
עד כאן לנושא הזה.
השאלה היא מה האמת.טוביה2
תראה אם אתה יודע על ניק ספציפי - תודיע למנהלים ואני משוכנה שאם אכן זו שיטה הם יחסמו אותו (אולי אפילו על אי פי ככה שזה לתמיד - אני לא יודע אם יש אפשרות טכנית)

אבל בקשר לשאלה עצמה - אז זה תלוי אבל ניתן די בקלות לעקוב ולראות לילדה אם הבחור מבוגר משמעותית (נגיד כותב בלנ''ו ובצמ''ע) ולמבוגרות יותר יש כבר יותר אחריות. מי שהולכת על הקצה עלולה ליפול - אני מעולם לא התחלתי עם מישהי כאן בפורום ואני משוכנע שגם מי שכן עושה זאת לרוב לא עושה זאת בשביל לפגוע.
אם יש כאלו ש'סתם' שולחים מסרים פוגעים הרי שזה סיבה לחסימה - אבל אם שני אנשים מבוגרים נכנסים לקשר לא בריא - לטעון שזה אשמת אחד מהם זה מזוייף ולא ראוי
כמובן אם מישהי\ו רוצה לא להגיע למקום לא טוב שכזה - אפשר להוסיף לחתימה 'לא מדבר עם בנים / בנות באישי
מה השאלה עצמה? לא שאלתי כלום..הרועה

אם שני אנשים מבוגרים נכנסו לקשר לא בריא זה שונה מהותית ממישהו ששיכנע 10 בנות להיכנס לקשר לא בריא.

מה ההגדרה של קשר לא בריא?ראשית חכמה

אנערף.. הוא טבע את המושג, אני רק זרמתי.הרועה

זאת טענת 2 הצדדים אשמים במילים מכובסות.ראשית חכמה

לא בהכרחהרועה

אפשר להתווכח על המשקל שיש למילים אבל אני לא אוהב ויכוחי טרמינולוגיה.

מוזמן לתת לזה איזה משמעות שתרצה.

מוזמנת, התכוונת.ראשית חכמה

מילים מכובסות זאת אחת הדרכים בה פוגעים משתמשים כדי לומר שלא היה כלום.

אפשר לקרוע לזה טרמינולוגיה...

אני התכוונתי מוזמן - לא ידעתי שאת בת.. טוב לדעת.הרועה

האם זה קשר? כן.

האם הוא לא בריא? כן.

לא אומר שום דבר על מי יזם אותו או מי אחראי לו.. אם מבחינתך זה מושג מאשים זה לא אומר שאחרים רואים בו כזה.

אני לא חושב שילדה בת 10 מישהו יטען את זהטוביה2

צריך להיות חולה נפש אמיתי 

אבל מכאן ועד הטענה 'תמיד לא נכון לומר ששניהם אשמים' הדרך ארוכה

לא אמרתי שאף פעם לא שניהם אשמיםהרועה

ולא אמרתי שבהכרח שהגבר הוא זה שאשם.

אני לא מתעסק באשמה דתית (את מי הקב"ה יעניש) אלא באת מי אנחנו צריכים לעצור כחברה ואיך עושים את זה.

אני מדבר על אותו הדברטוביה2
כחברה אנחנו לא יכולים לתת גיבוי לכול שטות
יש מרחק בין לא לגבות כל שטות לנקיטת צעדים שמאריכים פגיעותהרועה

זאת ההשלכה של זה.

אתה אומר שלא? אתה חושב שמסיבה כלשהי ההשלכה לא משנה? מוזמן להסביר את עצמך.

לא הבנתיטוביה2
גם אני כנראה לא הבנתי אותך עד הסוףהרועה

אבל זה לא משנה לי משמעותית..

אף אחד מהגיבורים הגדולים שעליהם כתבתי את זה לא הגיב, אז אני מגיב בעיקר בשביל שזה ישאר למעלה

זו אכן סיבה טובה וחשובה להגיבטוביה2אחרונה
חשוב מאוד שהנושא הזה ישאר במודעות

(מקפיץ)
אשמה, אחריות, אלו לא מושגים של שחור ולבן.יזהר

יש סקאלה. בקצה האחד נמצא אונס גמור, ובקצה השני נמצאת אחריות מלאה ואשמה גמורה. ויש הרבה שטח באמצע. למשל: להשוות את אשמתם של הנשים לאשמתו של שיינברג - זו איוולת. ומצד שני, לטעון שאין עליהן שום אשמה כלל - גם זו איוולת.

מבחינה הלכתית, יש קו גבול שמכריע בין החלת דיני נאנסת להחלת דיני נואפת מרצון. עצם זה שיש בפוסקים דעות לכאן ולכאן - מצביע על כך שהעניין הוא גבולי ומורכב, ובכלל לא פשוט להכריע ולקבוע מסמרות ברמת האשמה.

לא דיברתי על האשמה של הנשיםהרועה

אני מדבר על האשמה של מי שיוצר אווירה שמונעת תלונות.

מרב.
זה כל מה שישלי להגיד
אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויקאחרונה
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
מדויקזיויק
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

אולינחלת

אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות,  ידידי.....רחמנות. באמת.

חבל.

לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.

חודש טוב לכולם! 

וואו, מחזק כלכךךך, תודה רבה ששלחת🙏תמימלה..?
🤗הרמוניהאחרונה

אולי יעניין אותך