מגמת לימודי א"י. החומר שנוגע לנצרות- (אין הבדל בין ממלכתי לממ"ד כאן) קשור גם בארכיאולוגיה- כנסיות עתיקות, המבנה שלהן וכד', ומהצד ההסטורי- תחילת הנצרות, המסורות הראשונות של הנצרות, היהדות הגלילית אל מול הנצרות והנצרות היום בגליל- אילו מקומות קדושים להם, מה קרה או לא בכל אתר וכד'. וגם על המדיניות של מדינת ישראל לגבי אתרי תיירות נוצריים.
כמו כן- מלמדים על הביזנטים והצלבנים, כמובן.
תכל'ס החומר היה בשליטתי, מכיוון שזו בגרות פנימית, כך שיכולתי לסנן.
אישית- לא נגעתי בכלל בנושא ארכיאולוגי של כנסיות. היה לי מספיק ארכיאולוגיה מרתקת גם בלי זה, ומכיוון שבכל מקרה לא שייך לבקר בכנסיות, אז זה ירד מהפרק. מה שכן- ביקרנו בשרידי מנזר ביזנטי, והיינו אמורות להגיע למבצר צלבני.
מהצד ההסטורי- היה לי חשוב שידעו מה קורה היום בשטח- שחלק מהערבים הם נוצרים, מהם האתרים הקדושים שלהם, מה המדיניות של המדינה. כמו כן היה לי חשוב בעיקר לעורר דיונים לגבי הנושאים האלה ולגבי עצם הדת האחרת.
הן גדולות, כיתה י"ב ובדיון עלו הרבה נקודות מעניינות של אמיתות היהדות, היחס שצריך להיות או לא כלפי הנצרות וכד'.
בנושא של מסורות מהברית החדשה וכד' לא נגעתי. לא היה לי זמן ולא הייתי בטוחה שזה נצרך כ"כ.
באופן כללי אני כן חושבת שצריך לדעת את הבסיס. שלא נהיה בורים לגבי הנוצרים. זה חשוב כדי לדעת לזהות אלמנטים נוצריים בתרבות שסביבנו ובעולם שסביבנו. זה חשוב כדי להבין מהלכים שקורים גם היום.
לא חשוב שכולם ידעו מה בדיוק ישו עשה או לא. אבל חשוב שידעו מהם יסודות הנצרות, מהם עקרונותיה, מה בה בעייתי מבחינתינו, וכד'.