מעוניין בהסבה להוראה ומתלבט על מה ללכתjak

בס"ד

שלום לכולם

אני בן 36 יש לי תואר ראשון ושני בכלכלה עד עכשיו עבדתי בבנקים

לא אוהב את העבודה, אין לי סיפוק בה ואני מרגיש די תקוע ואני מעוניין לעזוב את התחום

אחרי הרבה התלבטויות החלטתי לעשות הסבה להוראה

ההתלבטות שלי היא לגבי איזה מסלול לבחור  מתמטיקה או מדעים

מכיוון שהתארים שלי מדעיים יש לי די הרבה פטורים במתמטיקה (9 ש"ש)

במדעים יש לי רק 2 ש"ש

אני אוהב את 2 התחומים עם עדיפות מסוימת למדעים

מכיוון שבגילי אני לא יכול להרשות לעצמי הרפתקאות יותר מידי גדולות אני צריך עזרה ביעוץ לגבי מה עדיף לי ללמוד ?

1. לאיזה מקצוע להערכתכם יש ויהיה בעוד כשנתיים ביקוש גבוה יותר?

2. באיזה מקצוע אוכל למצוא משרה מלאה (או כמעט מלאה)?

3. כנ"ל לגבי מציאת סטאז'

4.אם יש עוד פרמטרים שצריך לחשוב עליהם אשמח אם תרחיבו

תודה(:

שאלה מורכבת...ציליגילימימי

1. בעיקרון היום יש יותר ביקוש למדעים, אבל בשנים האחרונות שלחו הרבה מורים לעשות הסבה למדעים, כך שייתכן מאוד שבעוד כשנתיים השוק יוצף במורים למדעים. א"א לדעת. 

כשאני התחלתי ללמוד היו חסרים המון מורים למתמטיקה, אז הלכתי על מתמטיקה, וכשסיימתי את התואר (נכון, זה לא היה שנתיים, זה היה 3 שנים) כבר היה פחות צריך, והיה לא קל למצוא עבודה...

קשה להגיד מה יהיה בעוד שנתיים. 

2. משרה מלאה, שוב אותו עניין שקשה לדעת. במתמטיקה יש יותר שעות לכיתה, אז יש קצת יותר סיכוי, אבל תלוי כמה מורים יהיו באותו ביה"ס שתלמד למתמטיקה וכמה עוד יהיה צריך... (אם מורה שהוא רק מורה למתמטיקה עוזב, אז באופן תיאורטי סביר שיש לו משרה כמעט מלאה, אבל לפעמים ביה"ס מחפש רק מורה לשליש משרה, ואז א"א לדעת...). 

3. לא הבנתי את השאלה. 

4. אני מכירה מספר מורות שהן גם מורות למתמטיקה וגם מורות למדעים, למדו את אחד המקצועות, ראו מה הצורך ועשו הרחבת הסמכה... (יש לך אולי אפשרות לשלב בלימודים קורסים משני התחומים? תואר כפול כזה?). בהצלחה!

תודה רבה על התשובהjak

ולמתמטיקה היום יש ביקוש או שקשה להכנס לתחום? (ראיתי פה בפורום מישהי שאמרה שקשה לה למצוא סטאז)

יש מקום כלשהו שמשרד החינוך מפרסם איזה מקצועות הכי חסרים לו?

תודה רבה

אני גם בתחום המתמטיקהאנונימי (2)

ולא קל למצוא עבודה. (לפחות באזור י-ם)

השנה הייתי בסטז וברגע האחרו ב"ה מצאתי.

מה שכן לא נראה לי שבמקצועות אחרים יש יותר ביקוש (יש לי חברות שלמדו מקצועות אחרים וגם אצלם לא קל.)

אגב אולי זה שאתה בן ייתן לך יותר סיכוי למצוא עבודה- היו 3 מוסדות שהייתי אצלם והיו ממש צריכחם אבל רצו מורה גבר.

למה שירצו דווקא מורה גבר? את יודעת מה קורה עם תחום המדעים?jak

תודה רבה על המענה

יש ישיבות תיכוניות/בתי ספראנונימי (2)

התורניים יותר שרוצים מורה גבר. לדעתי בתור מורה גבר למתמטיקה לא תהיה לך בעיה. פחות מכירה את תחום המדעים. 

אני חושבת שבאזור ירושלים בכלל יש יותר בעייה למצוא משרהאנונימי (3)אחרונה
בהוראה, אפילו בבית שמש לדוגמא יותר קל..
התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך