בס"ד
פשוט יש כמה שירים שחשבתי עליהם כמה דברים, אז נראה לי הגיוני לרכז את זה ביחד, על פי פרוטוקול מוכר.
- רצוננו לראות את מלכנו - מדרש יפה, שיר מקסים. אבל כשראיתי ביוטיוב קליפ שבו הדביקו שם את התמונות של האדמו"ר מלובביטש. ודי הזדעזעתי, מילא להאמין שמישהו הוא המשיח, אולי צודקים ואולי טועים. אבל פה זה שיר שמדבר על הקב"ה, הוא מלכנו, ומשה רבינו הוא השליח שלו.
אני מעדיף להאמין שזה רק טיפשות.
- ריבונו של עולם אני יודע שהמילים של השיר הזה לא הגיוניות, כי בית המקדש השלישי אינו בנוי בכלל, וכשהוא יהיה בנוי בעז"ה, אין ספק שזה יהיה מאבנים. אבל מה זה משנה, השיר יפה.
- בפעם הראשונה ששמעתי על היוזמה לחדש שירים של רבינו שלמה אבן גבירול לא הבנתי, הרי הנוער של היום לא מבין את העברית מלפני חמישים שנה, אז אלף? אבל אז שמעתי את "ככלות ייני" של ברי סחרוף והבנתי. באותה מידה הוא יכול היה לדקלם שם את השמות של החרוזים במסבחה, לא שומעים כמעט שום מילה מעבר למוזיקה.
- לבדי (של ביאליק) - שיר מדהים. לא נראה לי שאפשר בכלל להלחין אותו, אבל באמת שאין צורך. לפעמים אני מרגיש ממש ככה. האחרון שבפנים. למרות שברור לי שזה לא ככה, זו ההרגשה שלי. אני צריך לנסות לקרוא את המתמיד, אבל הוא ארוך מדי. ממש ארוך מדי.
- המה המה המה המה המה כרעו ונפלו, המה המה המה המה כרעו ונפלו. המה המה המה המה המה כרעו ונפלו, המה המה המה המה כרעו ונפלו. ואנחנו (תשלימו אתם), ואנחנו (
). ואנחנו (כבר אין לי מה לכתוב פה), ואנחנו ... איזה שיר כיף
!
- לקראת נישואין וזוגיות