לקראת תחילת שנה כמה שאלות..לקראת..

ב"ה

בעז"ה מתחילה שנה שנייה בהוראה בחינוך כיתה ט' באולפנא. 

1. אני רוצה להכין קישוט למעל הלוח עוד לני תחילת הלימודים ומחפשת משפט לא חנוני מדי, אבל עם רעיון וכו'.. שיהיה משמעותי..

אשמח לרעיונות.. חשבתי על 'יש לך כנפי רוח..'  אבל נראה לי משפט ארוך מדי וכבר חופר.. אולי משהו אחר?

2. שיעור ראשון- פותחים בשיעור חינוך?  בתורה?  מה אומרים על תחילת השנה? אני לא מצליחה לחשוב על פתיחה טובה..

3. מכתב לבנות לפני תחילת הלימודים- הייתם כותבים? גם ברמת 'אני המחנכת, נשמח להכיר, מספר הפלאפון שלי וכו'.. וגם ברמת הנהלים באולפנה- צניעות, משמעת וכו'..) 

אשמח לרעיונות, עזרה תמיכה ועוד..

תודה רבה!

בהצלחה לכולם והמשך חופש טוב!

אשמח לשמוע ממכם.. תודה!לקראת..

אתחיל הפוך--נערת טבע

מכתב- נראלי פשוט שצריך, לא?

כמו לך, גם להם יש אינסוף חששות טיבעיים לקראת ההתחלה החדשה, ונחוץ לעשות איזושהי היכרות, גם אם רק וירטואלית.

כללי משמעת נראה לי לא שייך במכתב, זה סתם יוצר אווירת משטר עוד לפני שראו אותך אפילו, כך לפי ענ"ד.

שיעור ראשון- נראלי חינוך. הצגת עצמך, הכללים שלך וכו.

משפט יפה- לא עולה לי כרגע רעיון.

אולי על בסיס "ישלך כנפי רוח" את "האדם נמשל לציפור".....? מכירה?

מנסה לענות...הכל לטובה

משפט מעל הלוח- אפשר "מקום עלייה- בכל מקום". זה קטע מדהים של הרב דסלר.
הייתי גם פותחת את השנה בשיעור חינוך שבו נקרא ונדון את הקטע. בשבילי, בכל פעם שאני קוראת את הקטע זה נותן לי הרבה כוחות , תקוות ואמונה. לפי עניות דעתי הוא מצויין לפתיחת שנה מוצלחת בעז"ה!.

הייתי גם מקדישה בשיעור חינוך חלק לציפיות התלמידות ולציפיות שלי כמורה שלהן (ופה אפשר להכניס את כללי המשמעת ולהבהיר למה הם חשובים ונצרכים). דוג' לציפיות של התלמידות: חודש ארגון בסניף- איך הן חושבות ורוצות שישולבו המטלות הלימודיות?, נושאים שמעניינים אותן לשיעורי חינוך?, איזה כללי התנהגות הן רוצות להשרות בכתה? חלוקה לועדות וכו'. כמובן שאת בתור מורה בעלת הסמכות להנחיל את הדברים הסופיים- אם הן רוצות שבחודש ארגון לא יהיו לימודים בכלל את לא חייבת להסכים להן.... . המטרה היא לתת להן במה ואוירה שמקשיבים).

מכתב- הייתי כותבת מכתב היכרות ידידותי ללא נהלים.

בהצלחה!

כדאי להתחיל עם סבב במעגל- עם שאלת הכרות נחמדהארלט

כמו : ציפיות שלי מעצמי השנה, משמעות השם שלי, משהו שלא יודעים עלי וכד' ואחרי כן שיעור מעניין עם סיפור או הפעלה.

ביום הראשון אפשר לחלק דף ברכה וכל מה שתרצי לכתוב, במקום מכתב לפני

הן לא מקבלות רשימת נהלים כללית מהאולפנא עצמה?

יש משחק סבבzmil

כל בת בתורה אומרת על עצמה 2 משפטים אמיתי ושקרי והבנות מנחשות מה אמת ומה שקר

רעיון -אנונימי (2)

1. נר לרגלי דברך ואור לנתבתי

2. פותחים בפתיחה, הכרות קצרה ואז תורה

3.כותבים, זה נחמד לקבל וגם טיפה מסביר לקראת מה אתה הולך.

באופן כלליzmil

בשיעור תורה המורה היתה מביאה כתבה שקשורה לנושא לדוגמא על הנפילה של עמ"י במעמד הר סיני עם חטא העגל המחנכת הביאה כתבה על חתן וכלה שהתחתנו ונפטרו באותו יום מתאונה

מה שאני הולכת לעשות (ילדי כיתה ב' אבל מתאים לכל גיל)פרפר לבן
במפגש פתיחה ולא ביום הראשון..

פותחים בקוביית שאלות על איך היה לנו החופש.
כל פאה בקוביה מזמנת שאלה אחרת-
מקום שהייתי בו, חברה שפגשתי ועוד..

אחרי הסבב הזה-
אני קוראת להם קטע על תחילת שנה (אצלי זה סיפור ברמת ב' אצלך את יכולה לקחת קטע יפה על התחלות חדשות).
ואז כל אחד מקבל דף- אני מאחל לעצמי/השאיפה שלי השנה.
ושם כותבים מה אני מצפה לעצמי השנה.
מגלגלים וקושרים ומכניסים לבקבוק.
את הבקבוק שמים בפינה בכיתה ופותחים במחצית.
במחצית בודקים האם הצלחנו להגיע לחלק מהשאיפות ומה נשאר לנו לשפר ולתקן במחצית הבאה.
תודה לכולם! העצות סייעו ועזרו! ברכת ה' בכל.לקראת..

אפשר מכתב במקום בקבוקzmilאחרונה

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך