יש לי קרם עם סיליקון, אני מתלבטת אם להמשיך להשתמש בו...
סיליקון זה בריא??? או שממש לא??
תודה...
יש לי קרם עם סיליקון, אני מתלבטת אם להמשיך להשתמש בו...
סיליקון זה בריא??? או שממש לא??
תודה...
שמעי, שניייים השתמשתי בקרמים וזה כ"כ לא בריא. באמת שאני לא ממליצה! אם את צ'כה עזרה באיך לטפח בלי קרם או להגיע למראה רצוי עם חומרים טבעיים- בכיף!![]()
שהשיער שלי נפוח ומתפזר ואני רוצה שהוא לא ממש יתנפח ויזוז... אני הולכת בכללי עם סיכה אולפניסטית, אז זה חצי אסוף וכל השיער הפזור מתפזר....
אשמח לעצות!!
כל פעם עושה דילול... 
יש לי הר תלתלים ואם אני שמה קרם הוא מהממם רך והכל ואם לא הוא נראה זוועה ומרגיש זוועה..אז אם כל הערכה זה מציל נפשות הדבר הזה...![]()
![]()
![]()
בס"ד
השיערה בנויה מתאים מתים, כמו הציפורניים.
נחלק החי זה הזקיק שהוא מתחת לפני העור. לכן שמנים כאלו ואחרים על השיערה עצמה,
לא ממש משני משהו באשר "לבריאות" שלה.
כן חשוב לשמור על בריאות הקרקפת.
אם כבר ביולוגיה ותאים מתים- השערה היא כמו צינור חלול שחומרים עוברים בו- ובהחלט ישנם חומרים שעוזרים לבריאות השערה ואחרים שפוגעים בה. למה מציעים לגזור את השיער כשהוא שרוף? בדיוק מהסיבה הזו שזה חוסם את השערה מלקבל את "המזון" שלה.
בנוסף אם שמים קרם, הלחות הטבעית של השיער נעלמת והוא הופך ליבש ללא קרם.
ואני לא אומרת שלא צריך לשים קרם- כי אני חיה על זה, אבל להגיד שזה לא משנה לשערה זה שטויות.
יש לי חברה ששמה קרם לשיער במשך חצי שנה ועכשו, השיער נהיה קש, מרגיש כמו פאה של פורים ב5 שקלים.....
המלצה שלי- אל תחשבי על זה אפילו. אין על שיער טבעי. את לאט לאט תלמדי לאהוב אותו.
בהצלחה!
השתמשתי עד עכשיו בקרמים זולים והתוצאות בהתאם כפי שתיארת לעיל
אבל מאז עברתי לקרם שהומלץ אישית לשיער במצב שלי.. אומנם הוא יקר יותר אבל הוא עושה קסמים! וממש לא הורס את השערות...
אני ספרית ויש לי ברוך ה' גם בנות מתולתלות.
מנסיון וידע שלי, אני ממליצה להשתמש בקרם לחות לשער מחברה איכותית וטובה. הקרם נותן מראה יפה יותר לשער. מוריד את הנפח ונותן ברק וקפיציות יפה ומחיה את המראה הפרוע והמנופח של שער יבש וקופצני.
אך חשוב מאוד להקפיד על מספר כללים והם:
1. אין למרוח את הקרם על הקרקפת !!! עודף שומן בשורשי השער גורם לנשירת שער!!!.
2. יש להתרחק מספר סנטימטרים משורשי השער ורק אז למרוח.
3. יש למרוח על שער רטוב. קודם חופפים היטב, אח"כ אפשר ולא חייב למרוח מרכך שער (לא על השורשים) ולסרק את השער יחד איתו כדי להוציא קשרים ולפזר את המרכך על כל אורך השער. להמתין מקסימום 2 דקות ולשטוף היטב!.
(ההודעה שלי הייתה ארוכה מדי ולא הצליחה להישלח. לכן אני ממשיכה כאן...)
4. לנגב ולהספיג את השער במגבת. למרוח קרם לחות איכותי על כפות הידיים ואיתם למרוח על השער. אח"כ לסרק את השער במברשת ולהוציא קשרים ולתת לשער להתייבש באופן טבעי. (לא להפריז בכמות הקרם)
5. אין לסרק את השער כשהוא יבש. זה יפתח את התלתלים שנדבקו בעזרת הקרם.
6. אין למרוח שוב קרם על שער יבש שכבר נמרח בקרם כשהיה רטוב. אלא יש להרטיבו מעט ולרעננו במים. מרטיבים את הידיים ואיתם את השער. ואז הקרם "קם לתחיה" . עודף קרם יוצר מראה לא יפה ודביק מדי לשער.
מקווה שהועלתי בעצותי.... תהנו. בהצלחה ![]()
אם יש שאלות כיתבו ואשתדל לענות בעז"ה...
ד.א יש גם אפשרות להשתמש במוס. זה קצף לעיצוב שער שעושה עבודה דומה אך איננו שומני.
עוד עצות שהמליצו לי ואני עושה והם ממש טובות
לחפוף רק פעמיים בשבוע את השיער -בהתחלה הייתי בשוק אבל מתרגלים...
ועדיף לסרק עם הידים ולא עם מסרק במקלחת וזהו- זה שומר על הצורה הטבעית של השיער -אם משתמשים אם חומרים טובים אין כמעט קשרים....
אנו בבית משתמשים בקרם לחות לשער של חברת נטורל natural. בבקבוק ירוק עם משאבה. כתוב שהוא מכיל תמציות טבעיות לטיפוח השער וכו'... יש להם כמה סוגים כגון "לשיער גלי עד מתולתל" "לשיער מתולתל מסולסל ויבש וכו' שניהם טובים. אך יש גם כזה שהוא במרקם של ג'ל ולא של קרם לחות. ממנו לא התלהבתי ואותו אני לא ממליצה. קונים אותם בד"כ בכל סופר או חנות של מוצרי טיפוח / מכולת . אני קונה ב-22.50 ש"ח אבל לדעתי אפשר למצוא גם בפחות. ואפשר למצוא גם של חברות אחרות . לא צריך להשקיע יותר ממחיר כזה לבקבוק שיש בו 400 מ"ל קרם. זה מספיק להרבה זמן אם מורחים לפי מה שכתבתי קודם.
בהצלחה ![]()
![]()
הוא עשה לי את השיער דביקי ומגעיל והיה פשוט זוועה
קרם טוב זה קרם שלא תמצאי בסופר פראם..! אלה אצל ספרים או חנויות מיוחדות לטיפוח שיער וכו
המחירים הם בסביבות ה70 -150 לבקבוק גדול יחסית
וזה שווה כל שקל
ארוון המליצה לי על ספר שמבין בתלתלים והמליץ לי קרם שיתן את התוצאות שרציתי - כי בסך הכל כל אחת אוהבת מראה אחר.. אם יותר נפוח או מראה יותר לח וכו -אז מומלץ
וזה מדהים לראות איך קרמים משפעים פלאים על השיער..
לתשומת לבכן!!!
בעבר היו בנות שמורחות שמן תינוקות על השער. זה ממש לא מומלץ וזה הורס את השער. כשמורחים אותו השער נראה שמנוני ומבריק מדי ונותן אשליה של שער "יפה" אך בתכלס' זה גורם לשער להיות יבש ומפוצל והורס אותו .
לגבי קרם נטורל. אם לא היית מרוצה, אז כנראה שלא השתמשת בו נכון כמו שכתבתי. ממש אין צורך לקנות קרמים כ"כ יקרים אפשר בהחלט להשיג תוצאות טובות מהקרם שהמלצתי.
בהצלחה ![]()
ושום דבר לא התקרב לתוצאות של קרם טוב באמת..בשום צורה וכבר על הפעם הראשונה ראיתי הבדל מטורף
אבל זה אינדיבידואלי כל העסק הזה וכל אחד ומה שטוב לו..
ולגבי החפיפות של השער. באמת לא מומלץ לחפוף בכל יום. השמפו מכיל חומרים הממיסים שומנים ומוריד גם את השומן הטבעי של השער ששומר עליו. אבל גם לא בריא להשאיר את השער שמן מדי. אולי מי שיש לה שער שמן טבעי יכולה לחפוף כל יום. אך מי שהשער שלה מתולתל הוא בד"כ גם יבש ולא מומלץ לחפוף בכל יום.
בהצלחה ![]()
מה נחשב קרם טוב בעיני?
שער מתולתל הוא בד"כ שער נפוח ויבש הנותן מראה פרוע / לא מסורק אפילו שמאוד משתדלים לסרק ולאסוף אותו.
קרם טוב הוא קרם "שעושה את העבודה". ז"א מצד אחד מדביק את התלתלים ולא נותן להם להפתח ולהתנפח יותר מדי.
ומצד שני מפריד בין תלתל לתלתל או בקבוק לבקבוק ויוצר מראה קפיצי חי ויפה לשער.
בנוסף הוא נותן ברק עדין ויפה לשער. כך שהשער נראה תמיד מעט לח ורענן. אך לא שומני מדי ומבריק מדי שאז זה נראה לא טבעי ולא אסטטי.
![]()
בס"ד
אני מתולתלת לפי כל התיאורים^^
ועד עכשיו שמתי מלא סוגי קרם וזה אחלה אבל ניסתי שבוע שעבר להשים שמן זית וזה יצר תוצאה פי אלף יותר טובה, רכה ונעימה
אומרים ששמן זית מאוד בריא להרבה דברים. מן הסתם גם לשער, לא ניסיתי אז אין לי דעה בעניין.
אבל יש לו ריח לא בדיוק נעים וטוב (לטעמי לפחות). אם את בחורה בשלב ההכרויות לא הייתי ממליצה שיהיה לך ריח של שמן זית
. אלא אם כן הבחור הוא טבעוני או משהו בסיגנון שאוהב ריחות כאלו. וגם אם את לא בשלב הזה לא נראה לי. ![]()
לא יודעת עד כמה זה מזיק אם בכלל..אבל בטוח לא כמו קרמים מסיבים עם מלא חומרים כימים
)לפעמים אין ברירה אלא להשתמש בקרם- למרות שהוא לא הכי בריא לשיער.
אני לדוגמא ממש מתולתלת עם שיער ארוך- וזה ממש בלתי נמנע. כי אחרת השיער נקשר מהר ונראה רע. וחשוב להיות יפות(-:
הצעה שלי- אחרי כל הקרמים היקרים שלא ממש עזרו ולא עיצבו לי תשיער יפה- מישהי הציעה לי על הקרם של SACARA (כמו הרשת חנויות של ביוטיקר- יש את זה בקניונים) זה ממש זול. וממש טוב! (אותי זה הפתיע.. כי בחיים לא הייתי קונה משהו לשיער זול.. מפחד שזה יהרוס אותו) השיער נשאר רך ולא מתקשה והתלתלים נראים מהמם.
לי יש מלא שיער- אז אחרי מקלחת אני מחלקת את השיער ל4 ועל כל חלק שמה בנפרד כדי שיהיה על כולו.. וככה הוא נשאר יפה כל היום ואפילו אם אני ישנה עם זה השיער נשאר מעולה.
מה שכן חשוב לא לפוצץ תשיער בקרם- כי זה נראה לא טבעי ולרוב זה לא יפה.
בהצלחה!
כשמשתמשים בתכשירים לשיער צריך לזכור שלכל שיער מתאים משהו אחר.. למשל קרם בד"כ גורם לשיער יבש.. אבל רוב המתולתלות לא יכולות לשרוד בלעדיו (וגם אני) והוא זה שגורם לכך שהתלתלים יפים ובריאים.. יש סוגים רבים של קרמים חלק יבשו לי את השיער וחלק ממש עשו לו טוב, ולמישהי אחרת בדיוק ההפך מה שלי הרס את התלתלים לה הוא ממש טוב.. קיצר הכל זה ניסוי וטעיה..
[בכל מקרה יש קבוצה בפייסבוק שקוראים לה "מתולתלות" ויש שם אלפי מתולתלות (ובעלות שער גלי ובכללי כל דבר שלא ממש חלק) שמשתפות בידע שלהם ויש שם המלצות על חומרים מסויימים וקרמים טבעיים קיצר שווה לך להסתכל שם.. לי הקבוצה הזאת ממש עוזרת]
מעולה! תודה סיסי!!! 
שלום
מבקש להעזר בכן עבור אשתי היקרה (ועבורי..)
סובלת שנים רבות מבעיות עור כגון סבוריאה וגירויים שונים בעור
כמובן היא בטיפול רופאת עור - בעיקר משחות .
מתאפרת מעט מכיוון שהאיפור אוטם לה את הפנים ומגביר את הגירוי.
אשמח לשמוע ממי שיש לה נסיון דומה בעור הפנים, אילו חברות או סוגי איפור יכולים להיות יותר ידידותיים/בריאים/קלילים לפנים.
אשמח לשמוע כמה שיותר רעיונות גם אם מדובר במוצרים יקרים.
הרבה תודה.
מכירה את התופעה- והם היחידים שלא גרמו לי לפריחה/ אדמומית וכו'
היי בנות 💛
אני בתקופה שאני מנסה להתחבר יותר לעצמי גם מבחינה חיצונית – לבטא מי שאני דרך הלבוש, המטפחת והתכשיטים.
מתחברת לסגנון של מתנחלות גבעוניסטיות 😉 – בגדים פשוטים אבל עם נוכחות, מטפחות גבוהות אבל טבעיות, תכשיטים עדינים עם אופי.
האמת שזה לא סגנון שגדלתי עליו, אז אני טיפה הולכת לאיבוד ורוצה עזרה 💫
אם יש לכן המלצות על חנויות, מעצבות, לוקים או כל השראה – ממש אשמח שתשלחו לי! אפילו אם זה רק רעיון קטן או מישהי ששווה לעקוב אחריה.
תודה מראש על כל טיפ 🤎
אבל מבינה אותך כי אני גם חולה עליו.
יש את אלה שהולכות עם שכבות שזה יותר סרפנים וחצאיות בסיס או טוניקות שזה הצנועות יותר
ויש כאלה שפחות מפריע להם שרוולים ארוכים, כיסוי מלא או חלקי ומכנסים גינס מתחת לחצאית או שרוואל רחב.
אז תראי מה מתאים לך ומאיזה אזור את ואז תוכלי לראות מה החנויות שקרובות אלייך ומומלצות. גם מלא מיד שניה.
אני שמתי לב שצריך הבנה בסיסית בסטייל בשביל להרכיב את הלוק כי זה באמת מורכב מכל מיני... אפשר ללבוש את אותו בגד ולהיראות בסגנון שונה, מבינה?
נזם זה מהמם בעיני ויכול להיות עדין וגם פחות למי שרוצה את הסגנון הלא עדין למשל.
כל מיני תכשיטים פשוטים מחנויות כמו סיאם ואותנטי או סתם מהשוק וחנויות מוזרות כאלה
חוץ מזה אפשר לעכוב אחרי מישהי באינסטגרם שאת מתחברת לסגנון ואז לשאול או שהיא שמה המלצות וקודים להנחות
אבל מבינה אותך כי אני גם חולה עליו.
יש את אלה שהולכות עם שכבות שזה יותר סרפנים וחצאיות בסיס או טוניקות שזה הצנועות יותר
ויש כאלה שפחות מפריע להם שרוולים ארוכים, כיסוי מלא או חלקי ומכנסים גינס מתחת לחצאית או שרוואל רחב.
אז תראי מה מתאים לך ומאיזה אזור את ואז תוכלי לראות מה החנויות שקרובות אלייך ומומלצות. גם מלא מיד שניה.
אני שמתי לב שצריך הבנה בסיסית בסטייל בשביל להרכיב את הלוק כי זה באמת מורכב מכל מיני... אפשר ללבוש את אותו בגד ולהיראות בסגנון שונה, מבינה?
נזם זה מהמם בעיני ויכול להיות עדין וגם פחות למי שרוצה את הסגנון הלא עדין למשל.
כל מיני תכשיטים פשוטים מחנויות כמו סיאם ואותנטי או סתם מהשוק וחנויות מוזרות כאלה
חוץ מזה אפשר לעכוב אחרי מישהי באינסטגרם שאת מתחברת לסגנון ואז לשאול או שהיא שמה המלצות וקודים להנחות
נשמות הלכה לי הלייקרה.. צריכה גם פודרה.
יש אחלה קרם הגנה לא שומני וכמעט ללא ריח .
סבון פנים של דוקטור פישר משמש אותי בשנתיים האחרונות (יש לי עור שומני) והוא נהדר
אני לא מתמצאת תשאלי AI😅 יודעת יש ספריי כזה שנותן נפח.. או שאת יכולה לסרק את השיער בצורה כזאת שתכסי עם שיער איפה שחסר...
לגרום לשיער להיות מלא יותר באופן טבעי מדבר אלייך? אם כן אז יש את כל השיטות של לעסות את הקרקפת בשמנים מסויימים. קיק, קוקוס, רוזמרין... ויש עוד מלא טיפים ברשת.
סליחה על השאלה... אני רוצה להוריד שיערות בידיים ואמא שלי מתנגדת... אני רוצה לכבד אותה, מצד שני אני יודעת שאם אשכנע ואלחץ היא תסכים בסוף. אבל לפני זה אני רוצה לשאול עד כמה זה חריג באמת ועד כמה זה נראה לא מטופח? (אני לא שעירה במיוחד, רגיל. אבל עדיין מרגישה לא נעים כי יש הרגשה שבשנים האחרונות כולן מורידות בידיים) מה אתן אומרות? אולי אני פשוט אחכה שאתחתן ואם זה יפריע לבעלי אני אוריד ואם לא לא?
לק"י
בעיני זה סתם מיותר להוריד בידיים. ובטח שלא אלבש ארוך רק כי יש כאלה שכן מורידות (ובטח אם את לא שעירה במיוחד).
אבל אם זה ממש מפריע לך, בגיל שלך לא חושבת שצריך לשאול את ההורים.
וגם לגבי הבעל העתידי- לא הייתי עושה או לא עושה את זה רק בשבילו.
מה הטענה?
אם את מעל 18 זה הגיוני ולגיטימי שאת תבחרי איפה לטפח את הגוף שלך ואיך....
אני מאמינה שאם זה חשוב לך ותסבירי לּה שזה חשוב
לא תהיה לה בעיה
זה לא עקרוני
זה סתם מוזר לה כי בדור שלה זה לא היה נפוץ...
אני התחלתי לייזר בגיל 17 ולאמא שלי זה היה מוזר
הסברתי לה שכולן עושות את זה היום וזה חריג חברתית לשאר עם שערות והיא הסכימה (אצלנו זה היה חריג... זה תלוי חברה)
אולי לחלק מהנשים.
סתם מנחשת
לק"י
אבל לא יודעת אם מה שיש נושר.
וזה באמת בגיל מבוגר יותר.
אני בת 20, מורידה מידי פעם, ומיד פעם לא, תלוי כמה זמן יש לי להתמסר לזה. אוהבת להוריד בשביל התחושה החלקה,
אבל מכירה הרבה מאוד בנות מסביבי, בנות מטופחות לגמרי (בגילאי 20+) שלא מורידות.
גם אם לא ברור למה, רוצה לחזק אותך שכיבוד ההורים חשוב מאוד, בכל גיל. ואשרייך שאת רוצה לכבד את דעתה!
שנכון שכיבוד הורים חשוב מאוד
אבל זה לא באמת נכלל בחיוב הזה
זה הבעלות שלה על הגוף שלה..
לא חושבת שאמא אמורה להחליט על הבת שלה מה לעשות עם הגוף שלה
אבל בסוף זה עניין של דינמיקות ומשתנה בין מערכות יחסים
רק לשים לב כי לפעמים אנשים מוחקים את עצמם כדי לכבד הורים.. ויש הגדרות ברורות בהלכה מה בגדר כיבוד הורים ומה לא
זה לא עניין של להחליט, אנחנו לא במלחמת כוחות והפגנת שליטה. אם היא רוצה היא תעשה מה שהיא תבחר לעשות.
זה הבחירה *לכבד*,
כמובן שאפשר לשבת לשיחה עם אמא, להסביר לה בכנות את הקושי ואולי בעקבות זה הרצון שלה ישתנה.
אבל גם אם לא תשנה את דעתה, אנחנו עדיין מחוייבים *לכבד*, שזה אומר לבחור לעשות את רצונה.
הגבול בין 'לרצות' מלשון ריצוי,
ללכבד ולעשות את רצונה הוא קל ודק עד אימה.
ואם הפותחת נמצאת במקום כזה, אז כדאי לשים לב לזה.
קשה מאד מול הורים להיות ככה, ואם זה נשאר בראש עמוק ,
זה נששאר לפעמים גם מול הבעל.
וזה משתק. ומטריף את הדעת.
להיות במקום מרצה עלול להגיע עד מחיקה עצמית ומקומות לא טובים בכלל.
שימו לב פשוט שלכבד זה הגדרות מאד ברורות בהלכה.
ולדעתי אמא שאומרת לילדה מעל 18 לא להוריד שערות זה לא מכבד מצד האמא.
נכון. אין לה כיבוד ילדים. היא האמא.
אבל יש כבוד האדם.
וזה גופה שלה.
קצת דרמטי יצא לי,
אבל כדאי לשים לב לא להגיע לריצוי בקיצור...
בהצלחה לך!!
אמא שלי היא לא הנושא
כתבתי שאם אשכנע היא תסכים בסוף, היא יודעת שהבחירה שלי
אבל עדיין תמיד רוצה "לקבל את ברכתה" לדברים שאני עושה
והמטרה של השרשור הזה היתה עבורי להבין האם ההרגשה שלי צודקת או שאני מתביישת לחינם
האם זה בראש שלי או שבאמת הזמנים השתנו והיום זה כבר ממש נראה לא מטופח
אם ברמה שזה יבלוט אפילו לגברים ויפריע להם מרוב שזה לא מקובל
אז זה כל מה שניסיתי להבין... תודה נסיכות שלי
התשובה של זה לדעתי תלוית חברה
אצלנו כולן מורידות
ואני הייתי מתביישת כשהיה לי
אבל יש מקומות שלגמרי לגיטימי לא להוריד...
אז זה תלוי מה את מרגישה
זה מפריע לך? (נשמע שכן...)
לכי על זה!!!!!!
למה לא בבעצם?
רק אם את לא מתכננת לייזר ואת בהירה, קחי בחשבון שהשיערות מתכהות עם הזמן ואז תהיי חייבת להתמיד....
למה זה שאלה של נורמה?
אם זה מפריע לך....