דרכים לחסוך- כתבה ארוכההה חלק חכם חלק מצחיק ...יהלום מקורי

1. התגוררו סמוך ככל האפשר למקום העבודה. הרעיון הזה נזכר כאן לא מעט פעמים בבלוג, פשוט משום שמדובר באחת הדרכים הטובות ביותר לחסוך כסף. לא זו בלבד, הוא גם חוסך זמן רב, שאותו אפשר להשקיע בהכנת מזון (במקום לשלם למישהו שיכין אותו), בתיקון הרכוש שלכם (במקום לשלם למישהו שיתקן אותו) וכמובן – בתחביבים, פנאי והנאה. על הדרך, הטיפ הזה מאפשר לחסוך בדלק ובעלויות אחזקת הרכב, וכמובן תורם לכושר הגופני.

2. בשלו בעצמכם. אני מבשלת את האוכל שאני אוכלת בעצמי, מה שמאפשר לי לחסוך כסף וכמובן לדעת בדיוק מה אני מכניסה לגוף ובאיזו כמות. האוכל שאתם מכינים בעצמכם מתאפיין בדרך כלל באיכות גבוהה יותר מאוכל מוכן. השקיעו בציוד מטבח איכותי (שיישרוד לעד), ולימדו איך לבשל לכמה ימים מראש. ישנם אין ספור מתכונים פשוטים ומהירים לארוחות שיכולות לשרוד חודשים במקפיא. החוכמה האמיתית, כמובן, היא ללמוד להמציא מתכונים מהמצאי הקיים.

3. העדיפו תמיד לקנות מוצרים מיד שנייה. התאבון הפראי של הצרכן הממוצע לא יודע שובע. זה מעט ציני, אבל תוכלו לנצל את התכונה השלילית הזו לטובתכם באמצעות קנייה של מוצרים תקינים לחלוטין מיד שניה, שהבעלים הקודמים החליט להיפטר מהם לטובת גרסא "משודרגת". מצאתי אוצרות בלומים באתרים כמו יד2,winwin ואגורה. לחלופין – צאו למסע לאיתור חנויות יד שניה בסביבת המגורים שלכם.

4. דאגו לשיער שלכם בעצמכם. במילים אחרות – ספרו את עצמכם. אני חושבת שהטיפ הזה הוא בגדר חובה לגברים בעלי שיער קצר, אבל בתור אישה עם שיער ארוך שלמדה לספר את עצמה – אני יכולה להעיד שגם נשים יכולות להרוויח מהעניין, ואף יותר (הרי מחיר תספורת לאישה במספרה ממוצעת עולה פי כמה על מחיר תספורת לגבר, אם כי גברים מסתפרים לעתים תכופות יותר). בטווח הארוך, היכולת לספר את עצמכם יכולה לחסוך עשרות אלפי שקלים.

5. רכבו על אופניים היכן שרק אפשר. רכיבה על אופניים מכניסה אתכם לכושר ומצמצמת למינימום את הצורך לבזבז כסף על דלק (בהנחה שאתם מתגוררים בסמוך למקום העבודה). אופניים הן כלי תחבורה יעיל במונחים של עלות-תועלת נוכח עלויות האחזקה האפסיות. למעשה, את כל הידע הדרוש כדי לטפל בזוג אופניים תוכלו לרכוש בעצמכם תוך זמן קצר ומבלי להזדקק לבעל מקצוע. ומעל לכל – זה כל כך כיף שזה ממכר.

6. גשו לספריה. קניית ספרים לא עושה אתכם חכמים יותר. קריאת ספרים – בהחלט כן. ביקור תדיר בספריה הציבורית מאפשר לכם לעשות זאת – בחינם.

7. היפטרו מהטלוויזיה והתנתקו מחברת הכבלים. אדם שמוכן לשלם כדי לצפות בטלוויזיה שקול בעיני לאדם שמוכן לשלם תמורת חפיסת סיגריות. שני המוצרים מזיקים לגוף ולנפש ולא מועילים בשום פרמטר. שידורי הטלוויזיה הם בראש ובראשונה ערוץ לשתילת מסרים פרסומיים, שמעודדים אתכם לצרוך מוצרים שאין לכם שום צורך בהם. זהו בזבוז זמן משווע, על אחת כמה וכמה כשאתם בוחרים לשלם תמורתו ולהזין כך תעשיית פרסום שמגלגלת מיליארדים! ממליצה בחום: ותרו על הטלוויזיה, צרכו פחות ואימרו יפה שלום לליהיא גרינר.

8. בטלו את המנוי לחדר הכושר. במקום מנוי, השקיעו את הכסף במשקולות מסוגים שונים (ממליצה עלקטלבלס לגברים ולנשים כאחד) וכמובן בזוג נעלי ריצה. אם קשה לכם לרוץ, לכו לשחות בים; אם אינכם יודעים לשחות, רכבו על אופניים; אם אינכם יודעים לרכוב על אופניים, דיחפו את כיסא הגלגלים שלכם מהר ככל האפשר. הרעיון הוא להוציא אנרגיה בדרך כלשהי עד שהגוף יאמר "די". ישנם אין ספור אתרים אשר עוסקים בתרגילי משקל גוף. אם אתם מעוניינים לשלב את הפעילות הגופנית בתחביב כלשהו, תוכלו לצאת להליכה בטבע או לרקוד.

9. השוו חבילות שירותים ובחרו את הזולה ביותר. השוו בין חברות הסלולאר, האינטרנט, הבנקים, חברות האשראי וחברות הביטוח. לעולם אל תקבלו את ההצעה הראשונה שמציעים לכם – צאו מנקודת הנחה שהחברה מנסה עליכם את שיטת "מצליח". לימדו להתמקח, ואל תתביישו לעשות שימוש בהנדסה חברתית כדי לקבל את ההצעה הזולה ביותר. אל תהיו נאמנים לחברה זו או אחרת רק משום שתמיד בחרתם בשירותיה – כשלא תוכלו לעמוד בתשלומים, החברה לא תהיה נאמנה כלפיכם באותה מידה.

10. כבו את האור. הטיפ הזה פשוט עד כדי גיחוך, אבל הוא שווה לא מעט כסף. בשעות היום השתמשו באור השמש כדי להאיר את הבית. התרגלו לכבות כל מכשיר חשמלי שאינו בשימוש, וכמובן לנתקו מהשקע. מכשיר כבוי שנותר מחובר לשקע עדיין צורך כמות קטנה של חשמל. הסך המצטבר מכביד על חשבון החשמל שלכם.

11. התנתקו מהטלפון הקווי. מיותר לחלוטין אם יש לכם טלפון סלולארי, בהנחה שאתם לא צריכים לטפל בילדים קטנים או באדם מבוגר.

11. קנו איכות, לא כמות. אני מאמינה אדוקה בשיטת BIFL – ראשי תיבות של Buy It For Life . אנשים סבורים שחיים בצמצום פירושם חיי סגפנות; הם מתקשים לתפוס את העיקרון של השקעה באיכות על פני כמות. קניה חוזרת של פטיש בשווי 15 ש"ח שנשבר פעם אחר פעם תעלה הרבה יותר מהשקעה חד פעמית בפטיש איכותי שעולה 100 ש"ח. חשוב ללמוד מה ההבדל בין מחיר לערך, ולוודא שהמוצר אכן איכותי ולא מתחזה לכזה באמצעות תג מחיר מנופח. אני מודדת איכות במונחים של אמינות – עד כמה אני יכולה לסמוך על הפריט לאורך זמן? בתקופה של סבי וסבתי, רוב המוצרים יוצרו כדי לשרוד לאורך זמן. היום יש לנו בעיקר פלסטיק סיני שנשבר כל יומיים.

12. ותרו על חלל מיותר. הימנעו מקנייה/השכרה של נדל"ן עם יותר מדי חדרים.

13. הכינו את מוצרי הניקוי שלכם בעצמכם: להכנת נוזל שטיפה, קחו 1 סבון, 1 כוס סודה לאפיה / לשטיפה (סודיום קרבונט), 1/2 כוס סודיום בוראט (בוראקס). גרדו את הסבון לסיר וכסו עם מים חמים. ערבבו על אש בינונית עד להמסה. שפכו את מי הסבון לדלי סטנדרטי של 18 ליטר. הוסיפו את הסודה לשטיפה ואת הבוראקס. מלאו את הדלי במים חמים וערבבו. השרו את התערובת במהלך הלילה. למחרת מלאו את התערובת בבקבוקים הישנים של חומרי הניקוי שלכם והרחיקו מהישג ידם של ילדים ובעלי חיים. זהו, חסכתם הון.

14. השתמשו באינטרנט לצרכנות נבונה. השתמשו באתרי השוואת מחירים כמו זאפ או כמה כמה כדי לאתר את המוצר הזול ביותר. ויתור על אתרים כאלה שקול לשריפה של כסף. אם אתם אוהבים לשרוף כסף כי אתם מתנגדים לחופש, סוגדים לנוחות ואוהבים לממן את הנוחות הזו בעבודה למען מישהו אחר – אשריכם. אם לא, קנו במחיר הנמוך ביותר – יד2איבייאמזון.

15. ותרו על מייבש כביסה. מייבשי כביסה זוללים חשמל . נצלו את העובדה שאנו מתגוררים במדינה שטופת שמש ותלו את הבגדים לייבוש. זה כמובן מועיל לבגד עצמו. באשר לכביסה עצמה – כבסו את הבגדים פעם בעשרה ימים, והשתמשו במים קרים כדי לחסוך באנרגיה.

16. הרגילו את עצמכם לחום וקור. קר לכם? לבשו שכבה נוספת של ביגוד איכותי. חם לכם? פתחו חלון. זכרו שכל מעלת צלזיוס נוספת (חימום בקיץ, קירור בחורף) מגדילה את צריכת החשמל ב-5%. במקום להדליק את התנור, את מפזר החום או את ההסקה המרכזית, השקיעו בביגוד מחמם מאיכות גבוהה: ג'קט, כובע צמר, גרבי צמר. קל להתרגל לזה. בקיץ, כמובן, כבו את המזגן, פתחו את החלון ולבשו ביגוד מינימלי.

17. גדלו ירקות. היכולת לחסוך כסף באמצעות גן ירק עצמאי תלויה כמובן בכישורי הגינון שלכם, בירקות שברצונכם לגדל, באקלים ובמחירי הירקות בארץ. לקצרים במקום, ממליצה על אדנית או על ערוגה מוגבהת. התחושה של קצירת הייבול מספקת אף יותר מהחיסכון. והטעם משובח.

18. נהלו רישום של הדברים שאתם רוכשים. כשאתם יוצאים לקניות, נהלו רשימה הכוללת את כל הפריטים שאתם קונים על בסיס קבוע. ציינו כמה שילמתם תמורת כל פריט. נסו לזהות דפוסים חוזרים ברשימה. אחרי מספר חודשים תגלו שישנם מוצרים מסוימים שמחיריהם יורדים בחדות בתקופות מסוימות של השנה, למשל ירקות ופירות. כך תוכלו לתכנן את התפריט שלכם על בסיס הפריטים המוצעים במחיר הנמוך ביותר. בכל הקשור למוצרי יסוד ללא תאריך תפוגה, מומלץ להצטייד בכמות גדולה ככל האפשר כאשר הסופר יוצא במבצע. על הדרך, לימדו לבשל ללא מתכונים: המציאו ארוחות על בסיס המוצרים המוצעים במבצע.

19. אל תאכלו בחוץ והיגמלו ממשלוחים. זו שיטה מצוינת לחסוך כסף. מדי יום אלפי מבוגרים אחראיים והגיוניים שופכים 60-50 שקלים על ארוחת צהריים פשוט כי הם מתעצלים לתכנן מראש ולהביא לעבודה אוכל מהבית. בעיני זה פשוט טירוף. במקום להתעצל, בשלו מראש. החיסכון כאן נאמד בעשרות אלפי שקלים.

20. קנו רהיטים מיד שניה. אם תטפלו בהם כראוי, תוכלו למכור אותם מאוחר יותר באותו המחיר.

21. שתו מים. כן, כולל מים מהברז. הם טובים לשתייה הרבה יותר מכל משקה ממותק, מיץ או חלב, וכמובן זולים משמעותית. על הדרך – התרחקו מבתי קפה וממכונות משקאות אוטומטייות.

22. העדיפו תוכנות חינמיות על פני תוכנות יקרות. השתמשו בלינוקס במקום וינדוס. השתמשו באופן-אופיס או גוגל דוקס במקום מוצרי מיקרוסופט, גימפ במקום פוטשופ וכן הלאה.

23. בטלו את המנוי לעיתון. אפשר לקרוא הכל באינטרנט.

24. השתמשו בכסף מזומן. בדרך כלל, כשאנשים מסתובבים עם שטרות בארנק, פחות קל להם לצאת למסע בזבוזים. לעומת זאת, כשמגהצים את כרטיס הפלסטיק ללא אבחנה, המעצור הפסיכולוגי לא קיים. אחד מתוצרי הלוואי של שימוש בכסף מזומן הוא הצטברות של מטבעות ואגורות – התייחסו אליהם בכבוד. כסף זה כסף.

25. טפלו בעצמכם. ככל שאתם בריאים יותר, כך תידרשו לשלם פחות כסף על תרופות וטיפולים. התעמלו מדי יום, אכלו נכון, טפלו בשיניים שלכם (טיפולי שורש והשתלות שיניים עולים כמו אופנוע קטן) הפסיקו לעשן וחידלו לשתות. פעם אחרונה שבדקתי, קופסת סיגריות עולה 23.5 שקל ובקבוק ארק עולה 70 שקל. נסו לחשב כמה עולה צריכה מצטברת של הרעל הזה.

26. פתחו חוט שדרה. אנשים רבים מבזבזים כסף רק בגלל לחץ חברתי. אל תתנו לאף אחד לומר לכם איך לחיות ומה לעשות בכספכם. שמרו מרחק מחברים בזבזנים וראוותנים – התשוקה שלהם לחפצים שלילית ולרוע המזל גם מדבקת. אני טוענת שאיזון נפשי חשוב יותר מכל חבר.

27. סגרו את כל החובות שלכם אחת ולתמיד. עוד טיפ שאמור להיות מובן מאליו, אבל לצערי עדיין מהווה מכשול לעצמאות כלכלית עבור ישראלים רבים. חיסול החוב מאפשר לכם להתחיל לחסוך ולהשקיע כסף פנוי ומרגיל אתכם לא לחיות מעבר לרמת ההכנסה שלכם. שואלים אותי מדי פעם מה עדיף – להשקיע או לסגור חוב. אם למישהו יש אפשרות להשקיע בתשואה של 4% אבל יש לו חוב אסטרונומי בכרטיס של האשראי הנושא ריבית של 10%, מוטב שיסגור את החוב. בפשטות – הכסף צריך ללכת לאפיק שבו הריבית/תשואה היא הגבוהה ביותר בין אם מדובר בחוב (ריבית רעה) או בהשקעה (ריבית טובה).

ואל תחיו כי זה עולה הרבה כסף וקבר הוא חינםl666

המלצות האלו קצת מזכירות את המציאות של הילדות שלי אבל אז זה היה הכרחי

אבל מי שמרוויח בסדר למה לו לחיות ככה, הרי לא לוקחים כסף לקבר

ואני כן ישנה על מיטה מכוח לתת, שותה מים, קונה חלק מבגדים ביד שנייה ותולה כביסה בקיץ, ולא יוצאת ואין לי מנויים, לא הולכת למספרה הרי יש לי כיסוי ראש אבל עדיין...

נראה לי שקבר אכן עולה כסף...בתאל1

תלויאל הר המוריה
כל אחד זכאי להקבר בחינם במקום מגוריו.
חלקה עולה כסף רק למי שרוצה איכות או מקום אחר.
עם כל הכבוד- כסף זה אולי חוסך-אך גם זמן וכוחות נפש הםקפה קפה

משאבים יקרים וחשובים לא פחות.

אישה מותשת תבחר לעיתים לשלם למנקה ולקנות אוכל מוכן, לא עלינו...

אי אפשר לוותר על טלפון קווי אם יש אינטרנט בבית.

אף אחד לא קונה סתם נכס נדל"ני בלי שבאמת רוצה גודל כזה. גם יישוב הדעת ורוחב הנפש זה חשוב.

לא כולם רוצים לגור ליד מקום העבודה.

קיצר- יש עוד המון שיקולים בחיים חוץ מחיסכון בכסף.

להביא ילדים לעולם למשל-כלל לא חסכוני, אז הבה נצמצם????

הסולידית באמת דוגלת שילדים הם זוללי כסףעקרת בית

והיא עצמה לא מביאה ילדים לעולם

ילדים הם באמת זוללי כסף!!+mp8
תמיד ידעתי שאני בזבזנית איומה!!
(זה בנוסף לזה שאני מפעילה כל הזמן מייבש, הרבה זמן מזגן, לוקחת עוזרת בכל פעם שהיא מוכנה לבוא,וקונה שמפו, מרכך וחומרי ניקוי ולא מכינה בבית...)
שתישאר לבד.עדידפ

סתם שתדעי- (לקפה קפה)כמו צמח בר
היום לא חייבים טלפון קווי בשביל אינטרנט..
את רק צריכה תשתית.
נכון, ובד"כ אפשר גם להתחלק עם השכניםמשה

בזק כבר שנים משדרגת מהירויות ללקוחות שלה במקום להוריד את המחיר. על חיבור ממוצע שבזק מציעה היום (30-100Mbps) אפשר להעמיס בכיף בניין של 30 משפחות ועוד ישאר עודף.

רוב הדברים פה אנחנו כך נוהגים בביתאין כמו אמא
עבר עריכה על ידי אין כמו אמא בתאריך ה' באלול תשע"ה 23:43
עבר עריכה על ידי אין כמו אמא בתאריך ה' באלול תשע"ה 23:42
חוץ מגדלו ירקות, הכינו חומרי ניקוי ונתקו קו טלפון ביתי שזה בעלי רוצה לנתק אבל אני לא כי לא נח לדבר שעה עם נייד זה לא בריא, זה מתחמם וכלים או גיהוץ וכו קשה לעשות עם ניד, יותר קל עם אלחוטי
קני אוזניית בלוטות'.יזהר

נוח, בריא ומשחרר את הידיים.

וכמובן - הרבה יותר זול מקו טלפון ביתי.

או אוזניות חוטיותמשה
כבסו את הבגדים פעם בעשרה ימיםעדידפ

תצחיקי אותי עוד קצת

ממש כךסדר נשים

ולא הבנתי למה זה חסכוני

פחות מים, פחות חשמליזהר

אבל בעיקר:

פחות חברים ואורחים, וממילא: פחות הוצאות על אירוח וכדו'.

אבל אם אני עושה כביסהסדר נשים

רק פעם ב10 ימים יצטברו לי כבר כמה וכמה מכונות

אז מה זה משנה אם אני שמה את כולן באותו יום או מחלקת? גם אם אני אעשה כביסה פעם ביומיים

אני לא אשים חצאי מכונות. זה מתאים למי שלוקח לו 10 ימים למלא מכונה לגמרי

מממ... יש אדם כזה?

לכותבת המאמר אין ילדים, ככה שהיא מן הסתם מדברת על סוגהמצב חסה

של אנשים שלוקח להם 10 ימים (או פחות) למלא מכונה.

מה שכן לקנות מכונה גדולה לדעתי זה בהחלט יכול לחסוך, גם ברעש (להפעיל פעמיים מכונה אחת

או 2 מכונות במקביל מרעיש פי כמה מאשר מכונה אחת גדולה)

וגם במחיר מן הסתם.

נראה לי שהכוונה הייתה אחרי 10 ימי לבישה....עדידפ

ולא רק בחום של הדרום זה נשמע לי מוגזם...יעל מהדרום
ואחר כך מוטב שתסתפקו בניקוי יבש... +mp8

וגם בעניין מייבש כביסה- מצטערת, אם היינו זוג בלי ילדים אולי,קפה קפה

אבל ב"ה יש לא מעט ילדים וטונות כביסה, ואין מקום במתלה כביסה להכל. רק מגבות אני תולה שם באמת כדי לחסוך זמן במייבש, וחלק מהשנה בארצנו זה חורף, אז צאו מהסרט- לא בכל דבר אפשר לחסוך.אין מצב שאני עושה כביסה רק פעם ב-10 ימים!! לא יהיה לנו מה ללבוש!! מספיק בתשעת הימים אנחנו מנועים מכך, אשכנתוזים...

לנו אין מיבש ואנחנו מסתדרים מצויןאין כמו אמא
במקרים בודדים אם אני רואה בבוקר בגד שעדין רטוב ואין לי מה להלביש לילדים אני מיבשת קצת עם פן, אם אני רואה מהלילה שהוא רטוב אני שמה על רדיאדור, שגם רק דולק מספר ימים בודדים בימים שממש קר
לא יודעת איפה את גרהכוכבי בוקר

אצלי האופציות נעות בין לתלות על חבלים תוך שבירת גב מוחלטת (דרך חלון מאוד לא נוח ומתאים), תליה על מתקן שחוסם את המדרגות כי אין מרפסת,

ובימי החורף- בגדים שגם במשך שבוע לא התייבשו לי, גם לא כשהיה חימום.

עוד הרבה לפני הילדים הבנתי שאני לא מתמודדת בלי מייבש. 

אני עושה שתי מכונות ביום ותולה על חבלנשואים פלוס
בחורף לוקח לזה יומיים להתייבש...
בקיץ חצי יום ובתקופות מעבר, יום.
לי זה מספיק....
מייבש ממש יקר! אני מעדיפה להוציא את זה על מזגו(-;
אנחנו נשברנו בשלב מסויים וקנינו מייבשמשה

פעם חישבתי שמשתלם לתלות דברים גדולים על חבל בשמש ולפעמים את הדברים הקטנים (בעיקר "דלוף דלף איתני...") לזרוק למייבש לחצי שעה.

חצי שעה של מייבש עולה בערך שקל וקצת (על בסיס 3.5KV/h), ובמקרה הזה היעילות גדולה יחסית.

מה זה דלוף דלף איתני? שמן פשתן

איתני זה הילד, נכון?

בגדים שנרטבו מדליפת חיתוליםמשה

לא הבנתי - אתם מייבשים בלי לכבס?l666

לא. הכוונה היא שמחלקים את הכביסה לשנייםמשה

דברים גדולים שקל לייבש / לא דחוף  תולים

ואת ערימת הבגדים שמתייבשים בקלות ובעיקר נחוצים כי אין הרבה מהם - זורקים למייבש לזמן קצר.

אולי יותר משתלםאין כמו אמא
לקנות יותר בגדים להחלפה מאשר קצת ולייבש במיבש? אני מתכונת על בגדים פשוטים מ טריקו, אני קונה סט טריקו גג בעשרה שקלים, כבר שנים שכל סוף עונה אני קונה חליפות טריקו בעשרה שקלים לשנה הבאה, חליפות שעלו שלושים ש"ח בעונה, ד"א, כל הביגוד וההנעלה לכל המשפחה אני קונה בסוף עונה לשנה הבאה, אני כמעט לא קונה כלום בתחילת עונה רק במקרים חריגים כמו שחסר מעיל או נעלים שאין ברירה, זה שיטה ענקית לחיסכון.
כשיש יש. לפעמים נגמרמשה
וכן, המייבש מכשיר די יקר.
אולי היא התכוונה שכל בגד פעם בעשרה ימים...בתאל1

אצלי רק כמה ימים בודדים לא עשיתי כביסה וכבר אין לי מה ללבוש...

אז אולי לפי דעתה צריך לקנות יותר בגדים כדי לחסוך בכסף של המכונת כביסה??

אדירפסידונית

ושימושי מאוד.

במיוחד האתרים שהובאו כאן כקישור - שמרתי לי אותם במועדפים.

תודה!

אין כמו הסולידית בדברים האלה.משה

חכם מצחיק ומדכאדעה
רעיונות יפים ומעולים, ממליצה לחסוך בדברים הנכונים לכם אבל לזכור שחיים פעם אחת ולא נקבל צל"ש מאף אחד על חיי סגפנות ועוני.
וכן תאכלו בחוץ כשבא לכם
תדליקו מזגן כשחם וכשקר.
החיים יפים למה לא להנות מהם????

אימצתי כמעט את הכל. תודה!המצב חסה

וואלה. לא ידעתי שאנחנו כאלה חסכוניםדר סוס
לא קונים אוכל בחוץ. אין לנו מנוי לעיתון. גם לא מנוי לחדר כושר. מטפלת בשיער שלי אכן לבד ובעלי קבוע אצל חבר.
ויוצא שמי שמכסה את השיער מלא בכלל יצאה מרוויחה...

אבל את הירקות קונים אצל הירקן או בסופר. וגם לא אוהבים שקר לנו מידי או שחם מידי..
נו. נו.
השאלה למה חוסכים כסף.. אנחנו חוסכים בשביל חיים יותר טובים( מבחינתנו) ואם זה בא על חשבון חיים איכותיים פחות בהווה אזי זה לא משתלם...
רואים שהכתבה לא רציניתתפוח יונתן

מי שכתב את סעיף 15 בוודאות לא מבין שום דבר בחיסכון בחשמל.

כביסה מלאה של שעתיים בתשעים מעלות עולה פחות משקל.

כך שההבדל בין כביסה אחת כל 10 ימים לשלוש כביסות בשבוע הוא מקסימום 8 שקל בחודש.

וכמה עולה סבון רצפה?יזהר

עולה 25 ש"ח, ומספיק בכיף לכמה חודשים.

זה בגלל שיש לך מה לעשות בחיים, מה שלא נכון לגביהמשה

ב"ה תעשו ביטוח חיים ותיקנו המון נדלן ואז תקפצו מהגגmetorafiאחרונה
יחסוך לכם הכי הרבה כסף ויעשיר את מי שהורשתם לו הכל נו באמת אין גבול לשטויות של אנשים חחחח תדאגו שהסעיף בביטוחים מכסה גם נטיות אובדניות
קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרום

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

לכאורהoo

אתה גם אמור להצטער

אבל בחרת אחרת

אולי עכשיו אפשר גם לבחור לשחרר את בקשת המחילה

ואולי בכלל להתמקד בבחירה ולא באמור

האם מה שאינך מתחרט עליו היה לתיאבון או להכעיס?מי האיש? הח"ח!

ויותר מכך, האם היה מפני שלהבנתך ייעקר משהו מן התורה?

אני בעוונות מניח שעשיתי דברים רבים מתיאבון, ומיעוט שבמיעוט מכעס ומהכעסה (למשל, אם משהו היה קשה באופן קיצוני בשבת, הגם שלא באמת נצרך, ועניין כזה הוא עבורי בנדיר, וודאי שלא נסעתי פתאום בשבת לבלות בחוף ים רחוק). גם אם פעם קמתי ממקום סעודה ולא בירכתי - אפילו יעבור הרהור שהיה זה בהתרסה כלפי מטבע שטבעו חכמינו מכוחם לתקן ולפסוק, ולא רק מתיאבון וגרגרנות זמן שלא היה זה נוח להתעכב ולהודות על שנותן לחם לכל בשר - אינני חושב שהגעתי לחשוב שאין כל ממש בציווי ובאורח החיים (ובטור אורח חיים).

אני אישית חושב, בצניעות רבה, שאם כל המניעים לקשיות העורף או הנפש הם לתיאבון ואפילו להכעיס, אך לא מפני שעוקרים את שורש ומקור אמונתנו הפנימית, האוהבת, הנכזבת לעתים, אך שלעולם לא תינטש, זוהי - באיזה אופן חסידי ברדיטשובי - סנגוריא גדולה ונקודת אור בחושך. כי בכלל להיות יהודי שעוד מתחבט בזה, שנפשו כועסת אך לא נפרדת ואולי עם כל זה שוקקת, הרי זה בכלל סגולת ישראל וחלק ממעל, גריעותא ומעליותא משמשים בעירבוביא, ועדיין מכל זאת מתגדל ומתקדש שמיה רבא.

אז תחזור בתשובה באמת.אדם פרו+

מה אתה מבקש מאיתנו לרחם עליך.

תפנים שיש מלך לעולם.

הרב יעקב חזן ז"ל:

לפני מספר שבועותפשוט אני..

ניק חביב שאל האם לצאת עם בחורה דתייה שהוריה מסורתיים, ואתה ענית לו שעל מקרה כזה נאמר ארור שוכב עם כל בהמה.

היהדות שלך היא לא היהדות שלי, ולכן מבחינתי התשובות התקיפות שלך לאורך השרשור הזה לא רלוונטיות יותר מאשר שכומר קתולי מפולין יגיד לי את דעתו.

ולא, לא ביקשתי רחמים. בטח לא מאדם חסר רחמים.

אולי אתה לא מצטער על העברה בעצמהמתוך סקרנות

אבל מצטער על כך שאתה לא מצטער, וגם זה יקר מאוד בעיני האלוקים לכאורה

אין דבר כזה בלי להצטער על העבירהאדם פרו+

אין פה תשובה.

בעצם אתה מצטער על כך שאלוקים שולט בעולם.

והחליט לאסור דברים מסויימים.

זה "אני מצטער שאני לא קובע מה מותר ומה אסור.

אלא אתה מלך העולם."

מה הקטע דקה לפני שממליכים את הקב"ה

ומבהירים שאנחנו נאמנים לדרך שלו.

גם אם קשה. וגם אם לא תמיד מצליחים.

להביע דעות הפוכות.

אתה קשוח ונוקט במידת הדין, ברור שגם רצון להצטערמתוך סקרנות

עדיף על כלום

מה יש לך מסקרנות. הבן אדם אומר לך.אדם פרו+

אני לעולם לא אצטער על חטאים.

איפה כל מה שלמדנו על חרטה?? וידוי?? וקבלה לעתיד??

עזוב את זה שהוא מפרסם שעבר על רצון ה'

הפוך בדיוק. צריך להתבייש.

וגם אם עושים עבירה. לא להראות את זה לכולם.

ולא לפרסם. גם אם קיים יצר הרע שלא יכול לכבוש אותו.

אמר ר' עילאי הזקן:

ילבש שחורים ויתעטף שחורים.

לילך למקום שאין מכירים אותו.

ואל יחלל שם שמים.

כאןאדם פרו+

📚 עין יעקב — 3/9/2026

ּא בַּעֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת הוּא דִּכְתִיב. דְּאָמַר מַר: חֲמוּרָה עֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת, שֶׁכָּל הַכּוֹפֵר בָּהּ, כְּמוֹדֶה בְּכָל הַתּוֹרָה כֻּלָּהּ. עוּלָא אָמַר: כִּדְרַב הוּנָא, דְּאָמַר רַב הוּנָא: כֵּיוָן שֶׁעָבַר אָדָם עֲבֵרָה וְשָׁנָה בָּהּ, הֻתְּרָה לוֹ. 'הֻתְּרָה לוֹ', סַלְקָא דַּעְתָּךְ? אֶלָּא נַעֲשֵׂית לוֹ כְּהֶתֵּר. אָמַר רַבִּי אַבָּהוּ מִשּׁוּם רַבִּי חֲנִינָא: נוֹחַ לוֹ לְאָדָם שֶׁיַּעֲבֹר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר וְאַל יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם [בְּפַרְהֶסְיָא, שֶׁנֶּאֱמַר: (שם כ) "וְאַתֶּם בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה' אֱלֹהִים: אִישׁ גִּלּוּלָיו לְכוּ עֲבֹדוּ, [וְאַחַר] אִם אֵינְכֶם שֹׁמְעִים אֵלָי וְאֶת שֵׁם קָדְשִׁי לֹא תְחַלְּלוּ". אָמַר רַבִּי אִלָעִאי הַזָּקֵן: אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו, יֵלֵךְ לְמָקוֹם שֶׁאֵין מַכִּירִין אוֹתוֹ וְיִלְבַּשׁ שְׁחוֹרִים וְיִתְכַּסֶּה שְׁחוֹרִים, וְיַעֲשֶׂה כְּמוֹ שֶׁלִּבּוֹ חָפֵץ, וְאַל יְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם בְּפַרְהֶסְיָא. אֵינִי? וְהָתַּנְיָא: כָּל שֶׁלֹּא חָס עַל כְּבוֹד קוֹנוֹ, רָאוּי לוֹ שֶׁלֹּא בָּא לָעוֹלָם, מָה הִיא? רַבָּה אוֹמֵר: זֶה הַמִּסְתַּכֵּל בַּקֶּשֶׁת. רַב יוֹסֵף אוֹמֵר: זֶה הָעוֹבֵר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר. לָא קַשְׁיָא, הָא, דְּמָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ, וְהָא, דְּלָא מָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ]. כז תְּנָן הָתָם: אֵין מַקִּיפִין בְּחִלּוּל הַשֵּׁם, אֶחָד שׁוֹגֵג וְאֶחָד מֵזִיד. מַאי 'אֵין מַקִּיפִין'? אָמַר מַר זוּטְרָא: שֶׁאֵין עוֹשִׂין כְּחֶנְוָנִי. (המקיף) אָמַר מַר בְּרֵיהּ דְּרַבִינָא: לוֹמַר, שֶׁאִם הָיְתָה שְׁקוּלָה, מַכְרַעַת. כח תָּנוּ רַבָּנָן: לְעוֹלָם יִרְאֶה אָדָם עַצְמוֹ, כְּאִלּוּ חֶצְיוֹ חַיָּב וְחֶצְיוֹ זַכַּאי, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ עַצְמוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר: (קהלת ט':י"ח) "וְחוֹטֶא אֶחָד יְאַבֵּד טוֹבָה הַרְבֵּה", בִּשְׁבִיל חֵטְא יְחִידִי שֶׁחָטָא, אָבַד מִמֶּנּוּ טוֹבוֹת הַרְבֵּה. רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר: לְפִי שֶׁהָעוֹלָם נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, וְהַיָּחִיד נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ, שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר:

אני פירשתי את דבריו שהוא נהנה מעברות מסוימותמתוך סקרנות

ולא מצליח מספיק להצטער עליהן למרות שהיה רוצה, ומרוב שהוא מצטער על כך שהוא לא מצליח להצטער, הוא משתף על כך בפורום.

אם נמשיך במלחמת הציטוטים 🙂, אצטט את דברי ר' נחמן הידועים, על כך שצריך להסתכל על הנקודות הטובות, ודרך שם הרוע ייעלם.

לענ"ד זאת דרך יותר יעילה כיום.

חסססס וחלילה חלילה וחס וחלילהאדם פרו+

מה יעזור 100 פורומים תומכים.

הרי ידוע "אין עצה ואין חכמה ואין תבונה לנגד ה'"

תקשיב קצת.

אם אני לא אמחה ואצווח ככרוכיא

הרי להגיד אוו כמה חמוד מישהו שלא מעוניין לעשות תשובה כראוי בלב שלם, ויום אחרי זה לבוא לקב"ה ולאחל לו "שיבואו כולם לעשות רצונך בלבב שלם' זו צביעות,

ואמר הכותב שיחי' בפתח השירשור

שאינו אוהב את הצביעות

אפשרות שלישית, היא להגיד כמה נחמד שמישהו מצטערמתוך סקרנות

על כך שאינו מצטער כאמור.

הריני שמח בכל עימקי נפשי ומאודי שמישהואדם פרו+

מצטער, על כך שיודע, שאיננו מצטער כראוי.

וכל רצונו הכמוס והגלוי.

להיות בקשר טוטאלי עם ה'

בלב שלם.

איך אינו יכול.

רגע רגע רגע.

מה זה אני רודף אחר חוקיך מחד.

שו הדא מחד. רודף וזהו.

מחד ומאידך.

יש פה תפיסה מוזרה להאדיר ולתת מקום לחולשה,רדיפת חוקיך מחד, ותשוקות זרות (שבטעות מתפרשות כשתשוקה עצמית) מאידך, בראש כל חוצות.

השיר הזה הוא לפי עניות דעתי.

בעייתי. איך בן אדם מכריז בפומבי שמאידך. אין מאידך.

רודף אחר חוקיך מחד ומאידך.

ובד בבד מתגנבת חולשה שאני מצטער עליה עד עמקי נשמתי.

לא באותו לבל של רצון. לא מכריז עליה בקול היא המאידך הזה.

במאידך מתביישים ומסתירים.

השיר מקומם.

אז אתה לא רודף אחר חוקיך.

זה הופך את הרודף אחר חוקיך על רמת הדקלום. ובתכלס אני עושה מה שבא לי.

ועל השיר הזה.

על הצביעות שבו היה צורך לצוררי הצביעות, להתקומם.

שו הדא שיהודי אומר לקב"ה לעיני כל העדה מאידך.

הרגשתי שאתה לא צודק, ושגם במקורות מקובלים יש לפעמימתוך סקרנות

ביטויים כאלו, אבל לא זכרתי בדיוק.

ביקשתי את עזרתו של ידידנו gpt:

Worked for 49s

כן. ובעצם הדוגמאות המדויקות יותר מחלישות מאוד את הביקורת שבתמונה. יש בשירה התורנית המקובלת מקום לא רק לווידוי שכבר מסודר בתוך מסגרת של חטא–חרטה–תשובה, אלא גם לשהייה בתוך נפש קרועה, עוד לפני שההכרעה נאמרת — ולעיתים אפילו בלי הכרעה שלמה בסוף השיר.

הדוגמה החזקה ביותר היא דווקא “שקעה חמה” של הרב אברהם אליהו קפלן:

> “שקעה חמה, שקעה נפשי

בתהום רעיונות רב כים;

כי נלאיתי מלחום את מלחמתי

עם הבשר, עם הדם.”

ובהמשך:

> “האם לשכוח ולשמוח,

או לזכור הכול ולבכות?”

זה ממש מבנה של שני קטבים נפשיים. המשורר אינו מתחיל בהצהרת האמת, אינו מספר שכבר ניצח ואפילו אינו מכריע בין האפשרויות. הוא מביא לפני הקב"ה את הבלבול עצמו: “חוסה אלי כי לא אדע”. בנוסח המקורי המובא ב“בעקבות היראה”, השיר מסתיים ב“אולי אפתור את החלום” ובשקיעת החמה — לא בפתרון חגיגי. גרסאות שבהן נוספת אחר כך “זרחה חמה, זרחה נפשי” אינן בהכרח הנוסח המקורי. זה שיר שנחשב נכס מובהק של עולם הישיבות הליטאי. הטקסט והנוסחים באתר זמרשת, הפיוט בספרייה הלאומית.

גם אצל ריה"ל, “לבי במזרח ואנכי בסוף מערב” מתחיל בפיצול חד בין המקום שבו נמצא לבו לבין המקום שבו נמצאים גופו וחייו. אמנם כבר במילה “לבי” ברור היכן נאמנותו העמוקה, ובסיום הוא אומר שיקל בעיניו לעזוב את טוב ספרד; אבל רוב השיר חי בתוך הקרע ולא מדלג מיד להכרעה. נוסח השיר.

והדוגמה המקראית המדויקת ביותר היא תהילים ע"ג. אסף אינו רק מודה שנכשל; הוא נותן ביטוי ממושך ומשכנע לקוטב האחר:

> “וַאֲנִי כִּמְעַט נָטָיוּ רַגְלָי… כִּי קִנֵּאתִי בַּהוֹלְלִים, שְׁלוֹם רְשָׁעִים אֶרְאֶה.”

הוא ממשיך לתאר באריכות מדוע הרשעים נראים מצליחים, ואף אומר: “אַךְ רִיק זִכִּיתִי לְבָבִי” — אולי כל עבודתי הייתה לשווא. רק הרבה אחר כך, “עַד אָבוֹא אֶל מִקְדְּשֵׁי אֵל”, התמונה מתהפכת. כלומר, מזמור קנוני נותן תחילה במה מלאה למשיכה ולספק, ורק אחר כך מגלה את נקודת האמת.

מכאן ההבחנה החשובה: סימטריה ספרותית אינה בהכרח סימטריה ערכית. כשמשורר אומר “מחד אני רודף אחר חוקיך ומאידך…”, הוא עשוי להעמיד שני כוחות נפשיים זה מול זה בעוצמתם החווייתית — בלי לומר ששניהם טובים, נכונים או רצויים לו באותה מידה.

אפשר עדיין לומר שהניסוח בשיר המסוים עמום מדי, ושבשונה מ“שקעה חמה” לא נאמר בו במפורש שמדובר ב“מלחמה עם הבשר והדם”. זו ביקורת ספרותית לגיטימית. אבל עצם הדרישה שמשורר דתי חייב לסמן כבר באותה שורה מהו הצד הנכון, ולא רשאי להשהות את ההכרעה ולתת קול לקרע — אינה עומדת במבחן השירה התורנית עצמה. לפעמים עצם הבאת שני הקטבים לפני הקב"ה היא התפילה.

אז לאנקדימוןאחרונה

אני לא רואה שום פסול ב"צידוק הדין". יש דברים שהקב"ה קבע שאסור, ואני מקבל עלי כי אני מקבל אותו עלי.

זה לא אומר שאני משוכנע, זה לא אומר שאני אוהב את זה, זה לא אומר ש"הייתי מחליט ככה בעצמי".

במילים של הרב מיכי אברהם, להקב"ה יש "סמכות מהותית" וזהו.

האם מישהו אמור להצטער על זה שהוא לא מצטער שהוא לא מצטער? מה שאלה כזו מוסיפה בכלל?

אגב, על מה בכלל מוסב אותו צער? בפשטות, הצער הוא פשוט על כך שלא התגברתי כמצוות האל.

זה אפילו לא קשור בדווקא לתוכן המצווה/עבירה. זה קשור ליחס עם ריבונו של עולם.

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

אולי יעניין אותך