שאלהמורן27

שלום לכם,  שאלה לנהגים או למי שמבין בעניין.    אני מתנדבת טרייה ועברתי טסט לאחרונה.  מאז לא שמעתי מאף אחד שם בתחבורה......... 

מה ההליך שצריך לקרות מאותה נקודה שאומרים לי בטלפון שעברתי  ? 

האם יש לפנות למשרד הרישוי ולבקש רישיון זמני,   או פשוט להמתין שמחלקת תחבורה של מד"א תשלח לי את הרישיון החדש עם ה"היתר רכב ביטחון"?  

להיות נודניקים  ?    (למי צריך לנדנד אם כן? ) 

ומה קורה אח"כ ?  כמה טסטים פנימיים עוד יש וכמה השתלמויות מחייבים אותי לעבור ?    מתי בעצם מסתיימת ההכשרה שלי רישמית ?

שאלה אחרונה נוספת - האם אפשר להיות נהג/ת  בהתנדבות,   בלי להיות 'ראש צוות ' ,  כלומר להיות חובשת רגילה שנוהג מדי פעם בשביל הכיף  ? 

תודה ושבוע טוב לכולם 

רשיוןהדרכה
תתקשרי לשאול במחלקת תחבורה‏ ‪03-5502133‬‏
אחרי שאת מקבלת את הרשיון ממשרד הרישוי ההמשך תלוי בנהלים של המרחב שלך ומשתנה ממרחב למרחב.
לגבי ניהול צוות, כברירת מחדל הנהג בלבן מוגדר כמנהל צוות, למעט אם יש איש צוות בכיר ממנו, אבל אפשר לקבוע שאיש צוות אחר יהיה מנהל הצוות.
תודה, רק צריכה עוד הבהרהמורן27

מה נחשב איש צוות בכיר יותר?  חובש בכיר ? מדריך ? או שזה הולך לפי הוותק במד"א?

האם מבחינה משפטית הגדרה של מי שלא נוהג כראש צוות תופסת ?  הכוונה אם קורה חלילה משהו,  האם הטענה ש"ראש הצוות היה חובש אחר שלא נהג באותה משמרת  "  יכולה להתקבל ?   

אם לפתוח את העניין אני לא מצליחה להבין את ההיגיון שנהג יהיה ראש צוות .  הרי הנהג צריך להתרכז בנהיגה כך שהרבה יותר הגיוני שראש הצוות יהיה מאחור עם החולה בלי להתעסק עם הכביש והאזנה לקשר במקביל  

חובש < חובש בכיר < פרמדיק < רופאהדרכה
לא יודע מי אחראי מבחינה משפטית, לדעתי אם יש תיעוד מתאים בטופס או בקשר מוקלט זה בוודאי נחשב כראיה מספקת.
מסכים איתך שהנהג צריך לנהוג ושמנהל הצוות צריך לטפל בחולה. נהג שמנהל צוות זה מתוך אילוץ וממש לא אידיאלי.
בעיקרוןבנדא מצוי!!אחרונה

עד כמה שאני זוכר(לא בטוח ב100%)

אם יש איתך פארמדיק/רופא

הוא איש הצוות הבכיר והוא אחראי על החולה מהצד הרפואי שלו...

וכמובן חשוב מאד לתעד את זה!

חובש בכיר לא בטוח אם יש הבדל בינו לבין חובש רגיל בלבן, מבחינת ניהול צוות, כי בסופו של דבר הנהג צריך לחתום על הטופס ולא החובש הבכיר!

כדאי וחשוב לנדנד במחלקת תחבורהבנדא מצוי!!

או במחלקת הדרכה

ולשאול כל יומיים שלוש מה קורה עם הרשיון שלי

אחרת תקבלי אותו אחרי חודשיים שלוש

מנסיון של חברים שלי!

שאלת המשךמורן27

התקשרתי אמרו לי שיש להם תהליכים פנימיים , שהם צריכים להעביר כל מיני אישורים למשרד התחבורה ולקבל אישורים ובלה בלה .. .    איך שזה נשמע  יש לי תחושה חזקה שאם אתקשר בעוד יומיים  תתקבל מהם אותה תשובה. 

יש לכם מושג מה קורה מאחורי הקלעים שם?  איך זה עובד מהנקודה שחניך עובר את הטסט?   

תוך כמה זמן במצב תקין אמור להתקבל הרישיון (זה באמת אמור לקחת חודש כמו שאמרו לי למחרת הטסט או שסתם בלבלו את המוח?) ? 

יכול להיותבנדא מצוי!!

אבל ברגע שאתה מנקץ אתה מקבל את הרשיון תוך חודש

ואם לא תנקץ תקבל תוך חצי שנה...

מה אתה מעדיף??

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך