אם תהיי מאוזנת- זה לא ישפיע על התינוק. הבן שלי נולד 3 קילו!
את צריכה לקבוע תור גם לאחות סכרת שתיתן לך גלוקומטר ותראה לך איך להשתמש בו. אם את במאוחדת בירושלים אתן לך את המספר שלה בפרטי.
את גם צריכה ללכת למעקב הריון בסיכון- מוניטור פעמיים בשבוע, אולטרסאונד פעם בשבוע...זה מייגע.
בד"כ בתור התחלה הדיאטנית נותנת דיאטה כזאת:
3 ארוחות גדולות- בוקר, צהריים וערב. 2 ארוחות ביניים, וארוחת לילה לפני השינה.
בין ארוחה לארוחה לחכות שעתיים וחצי.
בכל ארוחה גדולה- עד 250 גרם חלבונים, שזה בשר, עוף, דג (מוצרי חלב פחות כי יש בהם גם פחמימות), ביצים (את יכולה להכין לעצמך ביצים כל יום, זה בסדר גמור)
בארוחות הגדולות עד 30 גרם פחמימות- שזה בערך כוס של אורז/תפו"א/ בטטה או 2 פרוסות לחם מלא
בארוחות ביניים כ15 גרם פחמימות- יוגורט (לא מתוק), פרי, עוגיה ללא סוכר.. אני הייתי אוכלת קרמבו לפעמים בארוחת לילה- יש בו בערך 15 גר' פחמימות.
שעה או שעתיים אחרי כל ארוחה מודדים את רמות הסוכר.
אם את ממש מאוזנת בתזונה הזאת את יכולה להעלות מינונים קצת. אם לא- מפחיתים פחמימות. אם עדיין לא מאוזנים- לוקחים אינסולין.
חשוב מאד מאד- כן לאכול פחמימות! הגוף צריך את זה. אם לא אוכלים פחמימות הסוכר עלול לצנוח וזו סכנת חיים מיידית!
תסתכלי על הסימון התזונתי של פריכיות אורז (או כל דבר שאת אוכלת) ותראי לפי כמות הפחמימות כמה מותר לך בארוחה.
כן, סוכרת הריונית==רעב. אם את לא אוכלת ירקות אז את באמת בצרות- לא נותר לך אלא לחיות על מלפפון חמוץ, הרבה דגים וקצת בטטה ;)
תרופות סבתא: קינמון, תה מעלי זית. לא ניסיתי אבל ככה אומרים. ותזהרי עם זה- רמות סוכר נמוכות זו סכנת חיים מיידית.
עצות להתגבר על הרעב- לשתות הרבה. שתיה חמה עוזרת. אפשר להכין קפה עם קצת חלב ותחליף סוכר (סטיוויה הכי בריא)
אם את רוצה לדבר שלחי הודעה בפרטי. אשמח לעזור!