שרשור הסופשבוע האחרון לתחרות!!בבקשה לעזורותן טל

עוד ארבעה ימים כולל היום נגמרת תחרות התפוצ'יפס הגדולה. השבוע האחרון היה שבוע קשה ליאיר איטח ולמשפחתו והוא הפסיד יתרון של כ3000 נקודות תוך שבוע - אז צריך בימים האחרונים האלו להתאמץ קצת יותר, כל אחד ישתדל פעם ביום גם להצביע וגם להוסיף עוד 2-3 מצביעים - ואז נוכל לעבור את התחרות בשלום ולנצח!!!

נא להצביע גם היום, גם במוצ"ש לפני 12 בלילה, וגם ביום ראשון ושני!

ובבקשה להפיץ לאחרים כמה שאפשר היום ומחר, וגם ביומיים האחרונים לתחרות, את הבקשה להצביע. זה כבר ממש בדיחה, ארבע פעמים להיכנס ולהצביע עשר שניות בחינם לגמרי...

ובבקשה תקפיצו את השרשור הזה שיהיה בדף הראשון (בעדיפות כלפי מעלה) עד יום שני כולל, טוב צדיקים וצדיקות?

הקישור אצלי בחתימה אבל גם כאן:

http://www.tapuchips.co.il/

הוא עכשיו ביתרון אבל לא מספיק, כדי לדאוג שבשבת אחרי שתעקוף אותו, שבמוצ"ש יעקוף אותה בחזרה - חייבים להביא אותו ליתרון גדול יותר לפני שבת!!! בבקשה להצביע ולגרום לעוד להצביע...

תודה, נשמות טהורות, ושבת שלום!!!

(ביום שני תיפטרו מהחפירות האלו שלי ).

נ.ב: אגב - המשפחה אמרה שאם היא תזכה היא תביא תרומה נכבדת (כנראה דיברו על מעשר, אבל לא ביררתי במדויק..) לישיבה מסוימת בארץ. סתם אולי זה עוד דירבון כדי לעודד אנשים להצביע, שכסף יגיע גם ללומדי תורה... (וגם לעניים, בעז"ה).

קנית אותי עם הנ.ב. שלךאריק מהדרום
<צ> כמובן
יש כאלה שכן חשוב להם לדעת שהכסף יגיע גם מעבר למשפחהותן טל

מסוימת שיגיע לעוד מטרות חשובות (מעבר לעובדה שיהודי יזכה).

לדעתי היה קצת מיותר הציניות הזאת, אבל שיהיה. זכותך להביע את דעתך.

אבל טוב אני מקפיץ...

ולדעתי היה מיותר הנ.ב. שלך.אריק מהדרום
נראה לי פשוט שציניות לעומת כסף ללומדי תורהותן טל
ברור מה יותר מיותר...חוץ מזה שללעוג לבנאדם בפומבי (וזה מה שציניות כזאת עושה) זה כמעט אף פעם לא ראוי בלי קשר לנושא. נקודה למחשבה.
אתה מצביע למתכון מבחילאריק מהדרום
לא ללומדי תורה.
דבר ראשון, על טעם ועל ריח..מבחינתי הוא ממש טעים.ותן טל

דבר שני, לא מצביעים למתכון אלא לאדם. ואת זה ביררתי עם עורכת התחרות בעצמה ישירות - אין חובה להצביע לטעם הטעים ביותר אלא לטעם ולממציא שאתה מעדיף להצביע להם. את זה ענו לי רשמית בשאלה ששלחתי אליהם.

דבר אחרון - בכל מקרה, מה אתה יודע על אחרים? אתה לא רוצה להצביע לטעם שמבחינתך הוא לא טעים - סבבה, אבל למה להיות ציני כלפיי וכלפי אחרים? אם יש אנשים שממש לא טעמו את הטעמים אבל רוצים להצביע כדי לחזק יהודי וגם רואים על הדרך שסכום מהזכייה אם תהיה הולכת לצדקה/לומדי תורה - למה זה חורה לך? זה באמת עד כדי כך כואב לך?

לא שזה משנה לי - פשוט קצת לא נעימה הציניות הזאת, זה הכל. זה בחירה שלך אילו מילים לכתוב, אני בסך הכל אומר שזה נראה לי קצת פוגעני ולא שייך. 

כל טוב ושבוע טוב

זה שאתה ואחרים מצביע לאדםאריק מהדרום
ולא לטעם ולמתכון זה בדיוק העניין המגוחך בכל הסיפור, זו תחרות על טעם ולא משנה בכלל מה עורכת התחרות אמרה לך שהיא אגב מתפרנסת מהחשיפה של האנשים ומההצבעות כך שיש לה אינורס להגיד לך תשובה כזאת, השכל הישר מראה שזו תחרות על טעמים ולא על אנשים.

העובדה שזה נהיה קרב לאומני אני יכול לקבל, זה לא נורא כל כך אבל להפוך את זה למצווה נו...ואז באת עם הנ.ב. שלך שזה כבר יותר מידי, אז מה אם הם החליטו שחלק מהכסף ילך ללומדי תורה? אתה חושב שזה הופך את ההצבעה שלך למשהו יותר חיובי? אתה אפילו לא יודע מה גובה התרומה ומשער שזה מעשר, סבבה, מה זה עניין המצביע לדעת אם המעשר או וואטבר מה שירצו לתרום ילך ללומדי תורה או למשהו אחר?

אז זה למה זה חורה לי, זה נראה לי פשוט מטופש ולכן אני ציני, שבוע טוב.
מה שהתפרסם הוא שמדובר במשפחה שהפרס יכול להועיל להשואף לאור

ולכן אנשים מצביעים,במיוחד כאשר מדובר באפיון הקשור למבנה המשפחה בציבור הדתי,ברוכת ילדים (אם אני זוכר נכון).

עורכת התחרות היא שמחליטה מה הטעם בתחרות. לכן הגיוניותן טל

שהיא תרצה שהטעם יהיה לא הטעם אלא החשיפה - אנחנו גורמים ליותר חשיפה וזה ב-ד-י-ו-ק מה שהיא רוצה - לכן אין בזה שום בעיה. בכל מקרה הטעמים הרי הם במהדורה מוגבלת מראש - אז כן, אנחנו מצביעים למשפחה, וכן אני לא מתבייש להגיד, למשפחה יהודית, ועוד יותר זה שיש אנשים שחושבים שיש ערך מוסף בכך שחלק מהכסף יתרם למטרות טובות (בניגוד למשפחה ערבייה שלך תדע מה יעשו...)

"מצווה" - לא יודע, לדעתי עזרה ליהודי זה מצווה. אתה יכול להגיד שלא - אני חושב שכן ויש היגיון רב תורני במה שאני אומר - ברגע שאנחנו יודעים שמבחינת עורכת התחרות זה לא "רמאות" להצביע לטעם שאתה פחות אוהב - אז נטרלנו את הקטע של הטעם ונשאר הקטע של מי אתה רוצה לעזור לו. וכן, בהחלט - אם היה מדובר למשל במשפחה דתית שתתרום סכום לצדקה (ואני לא נכנס לכיס של האחוזים כרגע) - מול משפחה חילונית שלא ידוע שתתרום ואין סיבה להניח סתם ככה שתתרום  -אז ברור לי בהחלט שזה חיובי יותר לעזור למי שחלק מכספי הזכיה שלו ילך למטרות כאלו.

את זה שאתה חושב שזה מטופש אני יודע, אבל אני אישית לא חושב שזה סיבה להיות ציני ולפחות ככה על גבי הפורום...אבל תעשה לפי מחשבותיך, אני רק הברתי את הצד שלי. אז כל צד הסביר את הצד שלו ושלום על ישראל.

ואם...אריק מהדרום
המתמודדים העיקריים היו רק יהודים, שני יהודים, גם אז היית פותח את כל השרשורים האלו כי זה חסד/מצוה לתמוך במי שתורם מעשר ללומדי תורה? או שזה רק בגלל שהיא ערביה אתה יוצא מגידרך שהיא לא תזכה?
אדבר עליי אישית -ותן טל

לא על אחרים - אני אישית "משקיע" בזה קצת יותר, בעיקר בגלל שאני במעגל יחסית קרוב למשפחה ולמצביעים הקרובים יותר, יש לי רבנים שמכירים את המשפחה אישית וככה גם חברים, ולכן זה יותר "נגע" בי. אני לא יודע אם זה היו שני יהודים זה מול זה שאני לא מכיר בכלל, אם הייתי משקיע בהודעות וכו', הייתי מצביע בעצמי, אומר למשפחה ולחברים הקרובים להצביע (בהנחה שהיו מיידעים אותי שאחד הוא דתי/יתרום לצדקה וכו', ואחד לא...) - ואולי גם שולח מידי פעם בוואצאפ - אבל לא הייתי משקיע כמו עכשיו, מודה.

ואני לא רואה בזה בושה. הגיוני שככל שאתה יותר קרוב למשפחה, אתה יותר משקיע. אני יודע על אנשים שם במעגל הראשון/שני, שמשקיעים בזה איזה 3-4 שעות ביום בחודשיים האחרונים - זה בהחלט הגיוני..

אז אני משקיע קצת בזה ומפרסם את זה כאן ובעוד 2-3 מקומות ספציפיים שאני יכול, ועושה תזכורות אחת ל.. (וככל שהתקרב לסוף, קצת יותר הגברתי קצב) - ותראה שיש כאן אנשי שבהחלט מודים לי על התזכורות כי הם ר-ו-צ-י-ם להצביע רק שוכחים לפעמים.אז התזכורות שלי עוזרים להם.

וסך הכל זה פורום חברתי, ויש בו כל יום עשרות/מאות הודעות (אם לא אלפים) - אז 2-3 הודעות ביום, אם בכלל (לא מדבר על שרשורפלצת שהתפתח עכשיו..בזמן הרגיל) בנושא הזה - זה לא בשמיים לדעתי.

לגבי ה"ערבייה" - אותי יותר מעניין שה-ו-א יזכה מאשר שה-י-א לא תזכה. מבטיח לך. לא רוצה להאמין, אל תאמין. 

כל טוב.

לא שאני לא מאמין לךאריק מהדרום
אני פשוט טוען שהנ.ב. מיותר כי הוא משכנע את המשוכנעים בלבד.
חוץ מזה אתה גם חופר יותר מידי בפרסומים שלך וזה מציק.
אז כאן אני יכול להגיד לך בוודאות שאתה טועה, על פי המציאותותן טל

לפיה אנשים שקודם לכן לא היה להם כוח/לא רצו/לא ראו חשיבות בכך, כאשר שמעו שסכום מהזכייה אם תהיה בעזרת ה', ילך לצדקה - אמרו "יאללה, אז נצביע כמה ימים..".

אני מדבר איתך על אנשים במציאות שהידיעה הזאת גרמה להם את זה, שקודם לא היו "משוכנעים" להצביע ורק לאחר מכן, כן.

כל טוב.

כל טובאריק מהדרום
ב"ה.
גישה עקומה.מישהו10

לאומנות? זה חסד עם יהודי. עצוב לראות שזה צורם לך כל כך.

הבעיה היא שהופכים את זה לאיזה עניין כזה חשוב.די"מ
כן זה חשוב תלמד על מעלת החסדכתום כואב

ואשריהם של היהודים הטובים שאכפת להם כ"כ מיהודי אחר בצורה כזאת למרות שאין להם שום אינטרס זה מחמם את הלב ובזכות חסדים כאלה נקרב את הגאולה.

אולי במקום להעביר כל הזמן ביקורות ולחפש מה לא טוב תראו קצת את הטוב שבעם ישראל ואת הדברים היפים זה יעשה לכם רק טוב.

פחחחדי"מ
לץ זהיר זד שמוכתום כואב

אל תוכח לץ פן ישנאך..

חבל שזו התגובה שלך

זה פשוט נראה לי מגוחך להתחיל לריב ולהתווכח על זה.די"מ
לכן גם עד עכשיו לא הגבתי.
יש מליון דברים חשובים בהרבה כמו לעודג עבודבץה עברית,לעורר מודעות על התבוללות ועוד ועוד שפשוט אין לי כוח לכתוב.

מגוחך שהפכו את זה למלחמת בנימאור בבני החושך.
אין לי שום בעיה ואני אשמח שיהודי טזכה אבל לעשות מזה כזה עניין זה מגוחך.
המלחמה שלנו בגויים פה בארץ לא מתבטאת בתחרות מפגרת של תפוצ'יפס
זה לא התפוצ'יפס זה הכסף שהולך למשפחה שזקוקהכתום כואב

לזה מאד

לפעמים נראה שאנשים פה מגיבים מצרות עין

יש עוד מלא משפחות נזקקות.די"מ
אם הייתי יכולה לעזור גם להם בלחיצת כפתור הייתי עוזרתנקודה

בס"ד

מזכיר לי את הסיפור שמטייל אחד ראה מישהו שזורק כוכבי ים שנשטפו אל החוף אחר הגאות.

אמר המטייל למקומי, שהפעולה שלו חסרת משמעות, שהרי יש אלפי כוכבי ים,

והוא לא יכול להציל את כולם. מה זה משנה?

המקומי הרים עוד כוכב ים ואמר, :"אתה מבין? לכוכב הזה זה מאד משנה"-

וזרק אותו לים.

לא תמיד צריך לחשוב במונחים כלליים. מספיק שזה עוזר ליהודי אחד.

למשפחה אחת. בעיני זה מבורך.

שמתי את עצמי במקום הבחור-

סכום כסף כזה היה עוזר לי להיפטר מכמה חובות,

ואולי אפילו לקנות ריהוט שחסר בבית.

את כל בעיית העניים בארץ והבעולם זה לא יפתור.

למשפחה יהודית ספציפית אחת זה כן.

מה כל כך קשה להשקיע שתי דקות ולהצביע??

אין לי בעיה עם ההצבעהדי"מ
יש לי בעיה ען כל הטרררם סביב העניין
ה"טררם" הוא בעיקר כדי לעורר מודעות ולהוסיף מצביעים, זה הכל..ותן טל

אם אצל חלק זה תפס צד רק לעניין של "מה, זה "העיקר" להיכנס באחרים ובום טרח בום טרח" - אז מה אני יכול לעשות, זה לא בשליטתי. כבר כמה וכמה שבועות אנחנו מקפידים להתמקד כאן הרבה יותר בקטע שאיטח יזכו מאשר שאחרים לא יזכו... קיבלתי את הביקורת הזאת כבר מזמן והפנמתי אותה, ובאמת הבנתי מה יותר חשוב כאן...

אבל לא, אל תדאג - כולם יודעים מה הדברים הכי חשובים, וזה לא התחרות הזאת... עוד יומיים אנשים כבר יתחילו לשכוח במהירות את התחרות הזאת, בינינו...ימשיכו הלאה לחצי השני של אלול, לעבודת המידות, לתיקון עצמי, לעזרה ליהודים במגוון דרכים שונות...

כל טוב, שבוע טוב

אריק צודק שזה הפך להיות מאבק לאומנידי"מ
וכמומדאתה מכיר אותי אין לי בעיה עם זה.
הבעיה היא שזה כביכול המאבק כשממש לא זה המאבק שחנו עם העקבים.
המאבק שלנו בערבים צריך להיות עם נשקים וטקנים או לכל הפחות בנזין ודוקרנים..
את המאבק בערביםותן טל

עם נשקים וטנקים אתה יודע שעושים מתי שהמדינה מרגישה שצריך אוקיי אתה בהחלט חושב שזה לא מספיק, ואני יכול להסכים איתך במידה רבה - אבל זה כבר נושא אחר וניצלו"ש גדול, אז נשמור לפעם אחרת...

ברור לי שהרוב מבינים שההצבעה כאן היא נקודתית לצורך עזרה ספציפית ועכשווית ליהודי, ו"המאבק הכולל לגאולת ארץ ישראל השלמה" - זה מאבק שתמיד נמצא ברקע ואדם למעשה כל חייו נלחם אותו, כולל משפחות כמו המשפחה שלי למשל שמייהדות את הצפון שסובל מדמוגרפיה לא הכי טובה לכיוון הערבים, ולכן כן למרות שזה קצת רחוק ומעצבן שלא קרובים לסבא-סבתא, בכל זאת אנשים עוברים לגור בצפון ג-ם מתחושת שליחות ולא רק מעניינים כלכליים וכו'...

ויש עוד דוגמאות רבות.

אז את ההצבעה עכשיו ברור לי שאין לך דבר נגדה, כבר דיברנו עליה בפרטי רק היה חשוב לי להדגיש שזה לא סותר את זה שאנחנו תמיד מחוייבים לגאולת ארץ ישראל השלמה בכל החזיתות, כל אחד תורם את החלק שלו ועוד חלק ועוד חלק כמיטב יכולתו ובעזרת ה' בקרוב במהרה הגאולה השלמה...

לאמרק שאין לי משהו נגדה אני אפילו בעדהדי"מ
אבל אני מרגיש שיש פה צת איבוד פופרציות
ולהם אנחנו נותנים צדקה בקופת צדקה (וכו')...ותן טל

וכע יש לנו דרך לעזור למשפחה לא בדרך ה"קופת צדקה" אלא בדרךאחרת - מה הבעיה בזה?

ולא, מי שהופך את זה ל"בסיס" ב"מלחמה" - זה באמת לא קשור ולא העניין. העניין שלנו הוא לא "Aהיא לא תזכה" אלא "Aהוא יזכה" - וזה הבדל משמעותי. ככה לפחות אני והחברים שלי וככה אני משתדל לשכנע אנשים... העיקר זה לדבר על המשפחה, פחות על הצד השני, וכל אחד יעשה את השיקולים שלו. זה שיש כאלו שמצביעים נטו בגלל שהצד השני הוא אחר - זה עניין שלהם...אני לא כזה. וזה בכל מקרה, גם לדעתם, לא "Vעיקר", ואני בטוח שהרבה הרבה מהם מעודדים גם עבודה עברית וכו' וכו'...

250000 ש"ח זה לא דבר חשוב??נקודה

חסד?אריק מהדרום
מסופקתני.
גם להצביע בתכנית ריאליטי למועמד יהודי זה חסד?
גם בתחרות שירה להצביע ליהודי זה חסד?
אעע, לא. זה מאבק שרק שהערביה לא תזכה ברבע מליון שקל וזה צורם לי שעושים מזה מתוה אכן.
תגובה למישהו10אריק מהדרום
זה לא קשור בכלל לתוכניות ראלטינקודה

בס"ד

תוכניות ראלטי זה עניין פסול מיסודו,

שמשחית את המידות של מי שצופה בזה.

כאן זה סה"כ טעם לחטיף.

מה הקשר??

זה אותו הדבר בדיוקאריק מהדרום
כן. רק בגלל שאמרת זה הפך להיות אותו דבר, נו באמתנקודה

לא מבינה מה הבעיהנקודה

בס"ד

יש סכום כסף גדול,

שיכול להגיע למשפחה יהודית או למשפחה ערבית.

כרגע הכסף הזה הוא כסף יהודי. 

אין שום עניין להעביר כסף יהודי לגויים.

קל וחומר לערבים.

מצד שני יש משפחה יהודית במצב כלכלי לא פשוט,

שהסכום הזה  יכול מאד לעזור לה.

למה לא לעזור??

וגם לא הבנתי את ההתפלספות שלך ותן טל-

מה אכפת לי מה עורכת התחרות רצתה?

מה אני חייבת לה משהו??

אני רואה כסף שיכול להגיע ליהודי או לערבי,

ואשמח שהיהודי יקבל אותו,

ויכאב לי אם הערבי יקבל אותו. נקודה.

המטרות של חברת תפוצי'פס ממש לא מעניינות אותי.

וגם אם זה טעם הכי מגעיל בעולם-

מה אכפת לי?

אותי מעניין שיהודי ייקח את הכסף. 

זה הכל

ציטוט:סתם אחד.

"ואשמח שהיהודי יקבל אותו,

ויכאב לי אם הערבי יקבל אותו. נקודה."

אז מפה מגיע הניק שלך..? ;)

חחחחח יש מצבנקודה

סליחה על הניצלוש..סתם אחד.

את הבדיחה הלא מצחיקה על מספרי הטלפון שעשו מסיבה?

מכירה אותה?סתם אחד.

לא מכירה (ואם זו בדיחה בפני עצמה סורי, לא הבנתי..)נקודה

יום אחדסתם אחד.

סולמית הכריזה- הערב ב9, כולם אצלי בבית מסיבה מטורפת של כל המספרי הטלפון!

המסיבה מתחילה, ולאט לאט מגיעים כולם- נכנס מספר 9.. אחריו מספר 6, אחריו 2 וכו'..

פתאום נפתחת הדלת ונכנסת נקודה. הכל נעצר. כולם מסתכלים עליה בהלם עד שסולמית שואלת אותה: תגידי מה את עושה פה?? את לא רואה שזו מסיבה למקשי הטלפון בלבד?

עונה לה הנקודה: מה, את לא מזהה אותי?! זו אני, כוכבית! שמתי פשוט ג'ל... חושף שיניים

אה, לא זו לא אני. לא נדחפת למסיבות שלא הזמינו אותי...נקודה

בס"ד

ועוד איזה תירוצים,

כאילו מישהו מאמין שג'ל ישתלט על כל הקוצים של הכוכבית...

סוף ניצלו"ש.

אמממ.. יש בזה משהו.סתם אחד.

תכל'ס, נקודה לעניין..

[שנון!]

חושף שיניים

בס"ד מקפיצה ובדחיפות-- עברו אותו והמוןןן במהלך השבת!!!מתנחלתמהשומרון

בס"ד

חייבים לצמצם פערים ומהררר!! אני כבר הצבעתי ואמתין בעזרת ה' בלי נדר לחצות להצביע.

https://www.tapuchips.co.il/        כנסו הצביעו והפיצו לכולם!!! 

בהצלחה לנו עם יאיר איטח משדרות!!!

הצבעתם? הפצתם?מישהו10

הקפיצו את השרשור

זה לא מתחבר לי כבר כמה ימיםכתום כואב

אני נכנס וכשאני לוחץ על התחבר זה אומר שיש שגיאה באתר 

כתום כואב תנסה ממכשיר אחר להתחבר למספרותן טל
והססמא שלך...או שתעשה שחזר ססמא...תנסה לא יועיל לא יזיק...
תודה על התזכורת!בן של מלך
כרגע פער של 5000 מקווה שבע"ה עד הפעם הבאה שאבדוקמישהו10

זה יצטמצם...

1500, יפה, אבל עדיין...מישהו10

עכשיו יש לנו יתרון של 27!בן של מלך
עכשיו קרוב ל- 400מישהו10

ב12 בלילה בדיוק הפער היה 1060 לטובתה. כעת כבר עבר לטובתותן טל

משפחת איטח משדרות, אבל צריך לזכור שזה לא משקף הרבה, כי יום הוא מ12 עד 12 - לכן מה שיהיה ב12 בלילה מחר יקבע את נקודת הזינוק ליום האחרון (יום שני) - ולכן צריך לעבוד קשה להוסיף לו עוד ועוד מצביעים היום, כדי שנקודת הזינוק ליום האחרון תהיה מיתרון, וכדאי יתרון משמעותי, ולא חלילה ממיקום נמוך יותר ממנה...

וכמובן, גם ביום שני...

אני צופה יומיים סוערים מאוד מבחינת שני צדדים, לכן צריך לנסות לחשוב על עוד אדם ועוד אחד שלא שלחנו לו את הבקשה ושלא ניסינו לשכנע אותו להקדיש דקה היום וחצי דקה מחר לטובת העניין ולטובת המשפחה משדרות...

יישר כח עצום לךשוברת גלים

ותודה על התזכורות!

מקפיצה!!!נפש חיה.
למה בכלל להצביע לזה?ארוון

תחרות דבילית שמעודדת אנשים לאכול אוכל זבל....

ועוד לתת להם במה? ממש לא!

מעבר לזה שממש הגזמת עם האובססיה שלך, עד כדי כך שכאתה רואת את השם של למיס סעד באיזה רשת חברתית וישר חייב להגיב....

אובססיה זה לא דבר חיובי...

למה לא?סתם אחד.

מה רע בלעזור למשפחה טובה לזכות בסכום כסף גדול?

ועוד כמעט בלי השקעה בכלל....

למה לתחרות שמעודדת אנשים לאכול זבל?ארוון
אני צריכה לתרום להם דווקא כשהם בחרו בדרך שכוללת משהו שהורס את הבריאות?

ועוד משכנעים אנשים להצביע להם עם מניפולציות זולות...
אף אחד לא אמר שצריך..סתם אחד.

אבל כרגע, התפוצ'יפסים האלה זו כבר עובדה שקיימת. לא תצביעי- פחות סיכוי שהמשפחה שלו. תזכה. כן תצביעי- יותר סיכוי שהם יזכו..

זה הכל. לא צריך לעשות על זה תורות שלמות..

ובכבוד..סתם אחד.

את מוזמנת לפתוח תחרות על בחירת שם חדש לחסה ולתת 250,000 ש"ח לזוכה.. חושף שיניים

^^^^^^^^^^^^^^^נקודה

בס"ד

רק שתהייה כשירה למהדרין וזה...

אחרת גם מיזה נעשה שירשוריפלצת

חשבתי עלסתם אחד.

חסה בטעם שווארמה. אולי ילך טוב.. למרות שאני מתלבט- אולי פסטו יהיה מוצלח יותר. הוא גם מזכיר יותר עם בצבע הירוק...

לא יוכלו להבדיל בין הפסטו לחסה, בעיה ותן טל

לדעתי חסה בטעם צ'ילי מתוק ילך אש...

הנה. בכבוד.. כבר התחילה לה תחרות...סתם אחד.

רק צריך לחשוב עכשיו מאיפה להשיג 250,000 ש"ח... מבולבל

אולי מועצת החסה תתרום לנו . הבעיה היאותן טל

שחוץ מה250 אלף, צריך עוד כסף לבניית אתר, תחזוק מערך הצבעות, ופרסום של התחרות...עסק יקר...

זה בסדר..סתם אחד.

לפרסום של התחרות ארוון כבר תדאג.. ;)

נכון, ארוון? כאילו מוציא לשון

חסה בטעם דשאדי"מ
ומי בדיוק יאכל אותה? הפרות? אין להן פלאפונים להצבעה, בעייה..ותן טל

שיהיה לי 250 אלף אני קונה את מאק!ארוון
אמממ.. סליחה, אבל מה זה מאק???סתם אחד.

או שאתה לא קורא תגובות שלי או שלא מספיק זמן פה...ארוון
רשת חנויות לאיפור וטיפוח וכו' וכו'...ותן טל

אה, כן..סתם אחד.

שמתי לב שיש לה משהו קצת עם איפור וכל זה...

סוג של קצת.. קורץ

נראה לי את תצטרכי 250 מליון כדי לקנות אותם... ותן טל

גם עשירית מהם זה טוב!ארוון
נקנה חנות אחת לפחות!
כמה יש להם, רק עשר? חוץ מזה שזה אלפית...ותן טל

בעולם או בישראל ?ארוון
נניח כרגע רק בישראל...?ותן טל

מאיפה היא יודעת??סתם אחד.

בשביל לבדוק היא בטח תפתח ויקיפדיה או תכנס לאתר שלהם..

את זה גם אתה יכול לעשות...

אם היא יודעת תענה... ותן טל

טוב, אז מסתבר שהיא יודעת.. חחחסתם אחד.

יש יותר מ20 האמת, נראה לי 22-24, אבל אני צריכה לספור...ארוון

יותר מ10ארוון
אם כי זכרונות הילדות המאוחרת שלי כללו קנייה בסניף הראשון שלהם אי אז בעזריאלי, כשהחנות הייתה מול מנגו ולא קרוב לרכבת כמו היום... ואז עוד לא הייתה התלהבות סביבם...

אני אפילו זוכרת את הקנייה הראשונה !!! פלואידליין טורקיז ופלואוידליין שחור ושפתון ויוה גלאם... יש לציין שעוד לא עבדתי אז,בכל זאת הייתי קטנה יותר... בגלל זה הקנייה הצנועה...
רק מאק? לנקום, אסתי לאודר, נטשה דנונה, לא מדבר אלייך?נקודה

סתם סקרנית

חחחח.. יש לי תחושה שהשרשור גלש טיפה.. ;) חחסתם אחד.

העיקר שמקפיצים..נקודה

כל הכבוד! קיבלת נקודה. סתם אחד.

נטשה דנונה? אחרי התרגיל המגעיל המגעיל שלה בחו"ל מול ישראל?ארוון

לעשות כסף על חשבון ישראליות?

כל הסיפור הזה גרם לי להבין שממנה אני לא קונה! מעיקרון!

ונראה לך אני מלייאנית?

גם ככה כל קנייה במאק מגיעה בשנייה ל1000 ש"ח, וכשזה פעם בחודש- חודשיים....

אז לקנות עוד???

לא יודעת מה היא עשתה בחו"ל מול ישראל...נקודה

בס"ד

רק שאחותי למדה אצלה ואיפרה אותי כמה פעמים במוצרים שלה,

והם באמת טובים.

לא מכירה היסטוריה מעבר לזה..

(מאק יותר יקר ממנה?)

(

לא הענייןארוון

באחד הסרטונים של יוטברית מחו"ל שקיבלה מוצרים נטאשה היא נתנה קישור לאתר של נטאשה.

ואז הישראליות הופתעו לגלות פערי מחיר בלתי הגיונים!

בעוד שלישראליות נטאשה תמכור 10 צצליות ב651 ש"ח, כי הן פרייאריות, אז בחו"ל היא תמכור את ה10 צלליות ב95 דולר- כלומר סביב ה380 בהגזמה....

עוד דג' 349 לעומת 45 דולר.... על מה ולמה הפער?

בכלל מחירי האיפור בארץ הוא שערורייתי ולא מוצדק...נקודה

בס"ד

אבל כאן זה באמת מרגיז...

תודה על המידע

אבל עדיין, רוב הבעיה במחירי האיפור המיובאארוון

אגב, אני ממש לא שוללת דראגסטור, אז לדג' קולורסטיי של רבלון בארץ ב"מבצע" עולה 80-89, ובאתר הפולני כ50-45 ש"ח... 

אבל כאן מדובר במישהי ישראלית, ואם אגב תנסי להזמין מהאתר של חו"ל לישראל זה לא ייתן לך....

(מתה על זה שאתן מכריחות כאן כל מיני חבר'ההייזל
לקרוא על נושאים חמודים שכאלו בהקשרים הכי לא צפויים...)

[אגב, בעיניי (סטיגידיש) לוראל עולים גם על רבלון וגם על מאק...]
נשים תמיד יגיעו לאיפור או לכביסה...נקודה

כביסה? משעמםארוון

קדימה. קדימה. ....נפש חיה.
זהו, שמה שאת רואה כ"מניפולציה זולה",ותן טל

בשביל אחרים זה עניין מהותי.

כואב לך שיש אנשים שרואים בעזרה ליהודי (במנותק מהחטיף עצמו שלא חייבים להניח שבכלל טעמו בחצי שנה האחרונה, ואולי הם בכלל לא אוהבים תפוצ'יפס או לא אוכלים היתר מכירה...) - דבר מהותי ולא "מניפולציה זולה"? מה לעשות, זאת המציאות. יש כאלה שזה חשוב להם.

כל טוב ושבוע טוב. אה, ושנה טובה עוד מעט...

דבר ראשוןותן טל

אאוטינג זה אף פעם לא דבר ראוי גם אם הוא חלקי וב"העלמת מה". תחשבי על זה...זה לא היה ראוי (מה גם שבכלל לא היה מדוייק, ומעצם זה שאת אומרת דברים כאלו זה גם מעיד על אובססיה שלך למעקב אחרי בנאדם/וואטאבר...תחשבי על זה..). 

דבר שני - מה לעשות שבמקרה הזה אני באחד מהמעגלים היותר קרובים לתחרות ולמשפחה, וכן, זה חשוב לי מכל מיני סיבות (אני לא מרוויח מזה אישית שקל). דבר שלישי - רוב מוחלט של ה"עיסוק" בזה (שהוא כמותית ממש מעט - להקפיץ פוסט כמה פעמים ביום זה עניין של חצי דקה כל פעם, ולהצביע בשבילו ובשביל עוד כמה אנשים זה גם עניין של כמה דקות בודדות ביום) זה בזמנים יחסית "מתים" שלי שבמילא זה יהיה או זה או סתם לקרוא עוד על פוליטיקה בערוץ/רוטר/פייסבוק...

כעת נתייחס לטענה הרצינית יותר שלך שלה מגיעה תגובה עניינית יותר - לגבי "עידוד אנשים לאכול זבל".

ככה - אישית מי שבאמת מקפיד על זה ואוכל בריא והכל - סבבה, מבין אותו ואת הרצון שלו להימנע מזה ומעידוד של זה, אבל כולנו יודעים שאנחנו חיים בעולם שיש בו גם את החטיפים האלו, ושבצריכה הגיוניתשלהם ולא אובססיבית זה ממש לא יותר מידי מזיק, וגם דיאטנית לא תתנגד לכך שתאכל פעם בשבוע חטיף אפוי/מטוגן (אל תתפסי אותי בדיוק - פעם בשבוע/שבועיים וכו') - וככה גם דיאטניות אמרו לי, שבמינון הגיוני, זה בסדר, וגם, כמה שזה נשמע מצחיק, כאשר אדם אוכל משהו שהוא אוהב, שנותן לו מצב רוח טוב - זה גם עוזר לבריאות של האדם כמה שזה נשמע הזוי.

אז לא - לא להגזים, בשום דבר לא צריך להגזים (אם אני לא טועה יש רק שתי מידות חיוביות שמותר "להגזים בהם" ולקחת אותן אל הקצה, בבקשה תזכירו לי מה הן @שום וחניכה @חסדי הים ושות') - אבל התחרות הזאת היא לא תחרות שבפועל ג-ו-ר-מ-ת לך לאכול יותר, כי אין חיוב למשל לקנות שקית כדי להצביע או משהו כזה, אלא שבסך הכולל זה פרסומת לחברה, נכון - אבל אני מכיר המון המון שמצביעים בלי שהם טעמו טעם אחד מהטעמים בתחרות...

את לא רוצה לתת במה לתחרות הזאת- זכותך, אל תשתתפי בה ואל תעודדי אותה. יש אחרים שכן חשוב להם לעזור למשפחה יהודית, שהכסף בהחלט יעזור להם...זאת גם זכותם, נכון?

כל טוב. 

זה לא אאוטינגארוון
עבר עריכה על ידי ארוון בתאריך ט"ו באלול תשע"ה 15:34
עבר עריכה על ידי ארוון בתאריך ט"ו באלול תשע"ה 15:21

לפי מה שאני זוכר הרמבם בהלכות דעות מביא רק מידה אחת-ענווהדי"מ
אני זכרתי שיש שתיים אבל אולי אתה צודק. נחכה לאישור גם מאלוותן טל

שתייגתי (למען האמת היססתי אם לתייג אותך... )

צדקת,גאווה וכעס(הלכות דעות פרק ב)-די"מ
וְיֵשׁ דֵּעוֹת שֶׁאָסוּר לוֹ לָאָדָם לִנְהֹג בָּהֶן בַּבֵּינוֹנִית, אֶלָּא יִתְרַחֵק עַד הַקָּצֶה הָאַחֵר. וְהוּא גֹּבַהּ הַלֵּב, שֶׁאֵין דֶּרֶךְ הַטּוֹבָה שֶׁיִּהְיֶה אָדָם עָנָו בִּלְבַד, אֶלָּא שֶׁיִּהְיֶה שְׁפַל רוּחַ, וְתִהְיֶה רוּחוֹ נְמוּכָה לִמְאֹד, וּלְפִיכָךְ נֶאֱמַר בְּמֹשֶׁה רַבֵּנוּ "עָנָו מְאֹד" (במדבר יב,ג), וְלֹא נֶאֱמַר 'עָנָו' בִּלְבַד; וּלְפִיכָךְ צִוּוּ חֲכָמִים: מְאֹד מְאֹד הֱוֵי שְׁפַל רוּחַ, וְעוֹד אָמְרוּ, שֶׁכָּל הַמַּגְבִּיהַּ לִבּוֹ - כָּפַר בָּעִקָּר, שֶׁנֶּאֱמַר: "וְרָם לְבָבֶךָ, וְשָׁכַחְתָּ אֶת יי אֱלֹהֶיךָ" (דברים ח,יד), וְעוֹד אָמְרוּ: בְּשַׁמְתָּא - דְּאִית בֵּיהּ גַּסּוּת הָרוּחַ, וַאֲפִלּוּ מִקְצָתָהּ.
ג2 וְכֵן הַכַּעַס - דֵּעָה רָעָה הִיא עַד לִמְאֹד, וְרָאוּי לְאָדָם שֶׁיִּתְרַחֵק מִמֶּנָּה עַד הַקָּצֶה הָאַחֵר, וִילַמֵּד עַצְמוֹ שֶׁלֹּא יִכְעֹס, וַאֲפִלּוּ עַל דָּבָר שֶׁרָאוּי לִכְעֹס עָלָיו. וְאִם רָצָה לְהַטִּיל אֵימָה עַל בָּנָיו וּבְנֵי בֵּיתוֹ, אוֹ עַל הַצִּבּוּר אִם הָיָה פַּרְנָס, וְרָצָה לִכְעֹס עֲלֵיהֶן כְּדֵי שֶׁיַּחְזְרוּ לְמוּטָב - יַרְאֶה עַצְמוֹ בִּפְנֵיהֶם שֶׁהוּא כּוֹעֵס, כְּדֵי לְיַסְּרָם, וְתִהְיֶה דַּעְתּוֹ מְיֻשֶּׁבֶת בֵּינוֹ לְבֵין עַצְמוֹ, כְּאָדָם שֶׁהוּא מְדַמֶּה אִישׁ בִּשְׁעַת כַּעְסוֹ, וְהוּא אֵינוֹ כּוֹעֵס.
מעולה תודה על המקור...ותן טל

אחרי כל הניצלו"שים שוב בקשה היא כמעט עוקפת אותו שובותן טל

אחרי שבמשך מרבית מהיום הוא עוקף אותה (לא בהרבה - כמה מאות) כעת זה שוב הצטמצם.

אז אנא אם לא הצבעתם, הצביעו, ואם הצבעתם - נסו לשלוח את הבקשה בקבוצות/כל מדינה שאתם חושבים שיכולה לעזור לעניין.

וכמובן, אחרי 12 בלילה אם אתם ערים - תצביעו את ההצבעה האחרונה שלכם, או מחר במשך היום אבל חשוב מאוד הן לזכור להצביע והן להזכיר לאחרים/לשלוח ולהפיץ את הבקשה...

היומיים האחרונים...עוד רגע וזה נגמר...

היום זה אחרון?שוברת גלים
היא עקפה אותו ביותר מ- 1500מישהו10

בבקשה לעזור...

^^^^בבקשה לעזור להצביע ולשתף. המצב מאוד צמודותן טל
ננסה להפיץ אותו למעלה שיצבור פער חיובי ואז ישמור עליו עד 12 בלילה. זה אפשרי הכל עוד פתוח אם נשתף פעןלה וכל אחד יפיץ בגזרתו את ההודעה הקצרה להצביע לאיטח הרשמה והצבעה בחינם ולוקחות פחות ממדקה!

הכל אפשרי! בבקשה לעזור... (מ12 בלילה כבר לא נחפור לכם על כך יותר )

תודה ישראל צדיקים וצדיקות נשמות טהורות! עזרתם ליהודי...
לצרף חבריםמישהו10אחרונה

עזרה - המבט הנכון על התורה של הדת"למחפש אהבה

בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..

למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.

אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.

תוכלו להחכים אותי בנושא?

אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.

שאלה כללי מדי אחיזיויק
האמת שאני ממש מכירה את המקום הזה.....תמימלה..?

לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......

מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....

אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...

לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....

אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...

בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......

ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅

באמת בהצלחה🙏🙏

(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)

יפה מאוד! תודהמחפש אהבה
להבנתי הרב קוק היה נחשב בימינו חרדיזיויק
ואפילו קיצוני
אבל בחרדי הוא נחשב מאוד "מזרוחניק"תמימלה..?
לדעתי לא בצדק כי אם הוא היה בתקופתנו כנראה גם הדתל היו מגדירים אותו חרדי אבל זו המציאות🤷‍♀️......
תראה לי רב חרדי מיינסטרים שדומה לרב קוקמחפש אהבה

הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.

בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר

היום "חרדים" זה סוציולוגיהנקדימון

זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.

ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.

נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.

האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.

ימימה,לה, את כל כך צעירה?!נחלת

התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.

תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו. 

זו ממש טעות לחשוב אחרת.

אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?

סליחה. תמימה'לה!נחלת
כןכן😅😅תמימלה..?

תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅

אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...

האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....

אהבה נמדדת גם בהשקעהארץ השוקולד
כשאת אוהבת את הילדים שלך קשה לך להציב תנאים עם עזרה, ככה זה אהבה
זו שאלה מורכבת ועדינהנקדימון
הציונות הדתית היום כוללת כמה מגזרים, ולמעשה מקיפה כמעט את כל מי שאינו חרדי ואינו חילוני (ולא מסורתי). על מי אתה רוצה לשאול? איזה דמות, ישיבה או רב הם אלה שתופסים אותך?

ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.

אל תכריח את עצמך להתאים למסגרת, פשוט תלמדמרגול

תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך

לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.

תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה

מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.

בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.

לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.

יפה מאוד מרגול. צודקת לגמרי. תודה!נחלת
אם אתה מחפש כל מיני שיעורים, אציע מקומות שוניםארץ השוקולד

נורא קל היום לאתר, תסתכל על הדברים השונים ותראה מה משכנע אותך ולמה אתה מתחבר (אפשר לשלב כמובן)

בהצלחה רבה

יש את אתר ישיבה עם שיעורים רבים של רבנים שונים (נדמה לי בעיקר של רבני מרכז וגרורותיה) :

https://www.yeshiva.org.il/

יש את הבית מדרש הוירטואלי של ישיבת הר עציון:

בית המדרש הוירטואלי - VBM ע"ש ישראל קושיצקי

יש את האתר YBM של ישיבת מעלה אדומים:

ישיבת מעלה אדומים | YBM - מאגר השיעורים

יש את האתר של גל עיני של הרב גינזבורג (כיוון חסידי) :

גַּל עֵינַי - השער לפנימיות התורה

יש את האתר של הרב מלמד וישיבת הר ברכה:

דף הבית - ישיבת הר ברכה

יש אתר של הרב אבינר:

הרב הגאון שלמה אבינר – שיעורי הרב שלמה אבינר

האתר של ישיבת שיח (הרב שג"ר) :

שיעורים - ישיבת שיח יצחק

"גרורותיה" זה דוחה. זה האדם שאתה?נקדימוןאחרונה
איכס
שואל מסקרנות..מחפש אהבה

מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?

תלוי איזה חרדיזיויק
יהירות, ניתוק, וגסות רוחנקדימון

אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.

בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.

למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.

חושבת ששאלה מעין זו עלולה להזמין לשון הרע.נחלת

על כל אדם/מגזר איזשהו.

מה עולה כשרואים חתול?רקאניאחרונה

מה עולה כשרואים חילוני?

מה עולה כשרואים עץ?

לו יכולתם - איזה תגובה שלכם הייתם מוחקים מהפורום?מחפש אהבה

יש כזה דבר?

בוודאי. לא מעט.נקדימוןאחרונה
אבל כנראה בעיקר שינויי טון ולאו דווקא מחיקה לגמרי.
וידוי של עריק...מחפש אהבה

ישבתי אתמול, מאוחר בלילה, עם חבר.

שנינו עריקים (אני מאתמול.. מזל טוב!), שנינו עובדים ולומדים כמה שעות בערב.

סיפרתי לו שהציעו לי מסלול מיוחד לחרדים. משהו תקדימי שעוד לא היה.

לא רוצה להרחיב בפרטים, רק אומר שלכאורה אין שום מניע דתי לסרב לו. זה אפילו יותר טוב רוחנית מהעבודה שלי היום.

אמרתי לו: "יוסף, אתה בא?"

זה לקח כמה דקות, כמה שתיקות.

ואז זה השפריץ ממנו החוצה:

"לא רוצה ללכת למקום שלא אוהבים אותי שם",

"לא רוצה ללכת למקום שרוצים שאשתנה"

"מקום שיאהבו אותי רק אם אהיה כמו כולם".

פתאום הבנתי, המסלול שאני הולך להתגייס אליו, לא יתרום כלום לצבא. הוא סוג של מסלול מומצא כדי לגייס אותי בכל מחיר.

אתם פשוט מנסים לשנות אותי.

גלית דיסטל, במה זכית שיצאו מפיך המילים האלו: "רוצים שהחרדים יתגייסו? ... זה לא יבוא בקללות. זה לא יבוא בכפייה. ... זה יבוא כשנקשיב למצוקה שלהם. ... אפשר לפתור את זה. אפילו בקלות. אם רק נעצור רגע להקשיב להם"

"אני רוצה שתדעו אחיי החרדים, אתם לא לבד, ספינת הדגל של הימין מאחוריכם במאה אחוז ולא כנדבה ולא כתרומה אלא כי אתם סיירת המטכ"ל של הזהות היהודית במדינה הזו''.

היא תקפה בחריפות את הקואליציה: "מה שקורה עכשיו הוא בלתי נסבל. על לפיד אמרה: "מרכז בור ונבער שמי שעומד בראשו אין לו אפילו תעודת בגרות ושהיהודי הקדוש בעיניו הוא ישו, ובזכות שמאל קיצוני, לב המדינה הזו נדחק לשוליים".

היא הזהירה: "אתם יושבים כאן זחוחים ולא מבינים איזו רעידת אדמה תתרגש עליכם, אנחנו על סיפו של הר געש, אני כרגע עומדת על הלבה ומתריעה - לא יימשך יותר מצב שבו רוב יהודי ציוני יהיה מדוכא, לא יימשך! אנחנו מילימטר מלהבעיר את האדמה הזאת, אתם לא מבינים? כמה אפשר לדכא?''

"אני ממש לא אופטימית, אלא מודאגת מאוד מפני העתיד, כי ברור לי שגם אם החרדים יתגייסו זה לא ירגיע את הרוחות, כי תמיד ימשיכו להיות נגדם טענות: 'למה מפרידים בין גברים ונשים?' 'למה משקיעים כל כך הרבה כסף בהתאמת חטיבות לאורח חיים חרדי?' ועוד, אבל אני גם מאמינה בלב שלם שהקב"ה הוא זה שמנהל אותנו ורוצה שנגיע לימים טובים יותר. אז כן, עוד יהיה טוב, ועד שזה יקרה אני מבטיחה להמשיך לפעול"

"הדבר שפועם בי יותר מכל הוא לא תחושת הביטחון, אלא דווקא תחושת החופש. חופש כערך עליון חופש מקסימלי בכל תחום אפשרי. החופש שלי כיהודייה לבנות בית על אדמת אבותיי כי זוהי האדמה שלי ושל בני עמי. החופש של יזמים ישראלים צעירים חרוצים ומלאי מוטיבציה לבנות עסק משגשג מבלי לשאת את עולו של המגזר הציבורי ואני יודעת כמה עול זה מכביד, סחבתי אותו על כתפיי במשך שנים לא מעטות".

"החופש של בני האדם להיות בטוחים בכל מקום. החופש של נשים ערביות לזכות בלילה אחד שקט ונטול חרדה מבלי להתהפך במיטה ולתהות האם בנם יהיה קורבן לאלימות. החופש של נשים חרדיות לבחור במחיצה ציבורית כי זהו צו מצפונם וזוהי בחירתן החופשית הלגיטימית והמלאה. החופש של כל הורה לבחור את חינוך ילדיו על פי תפיסת עולמו גם כשמדובר בהורה חרדי".

"החופש הנפלא להתבטא ולהחליף רעיונות מבלי לחשוש מהענישה המצמררת ואכזרית של משטרת התקינות הפוליטית. החופש של הציבור לצרוך רעיונות ולגבש מחשבות מתוך היצע של תקשורת חופשית. כי שוק חופשי הוא מחשב חופשית. החופש של נבחרי הציבור שיושבים בכנסת הזאת לממש את רצון העם מבלי לחשוש מאיום השוט הבלתי נראה אך קיים תמידית של מערכת אכיפת החוק, שלא תמיד חקר האמת הוא נר לרגליה ולא תמיד רדיפת הצדק הוא המנוע שמניע אותה".

בתחילת דבריה סיפרה ח"כ דיסטל על הוריה שלא הורשו לגעת בירקות בשוק באיראן על מנת שלא "יטמאו" אותן ביהדותם, ובהמשך הדברים אמרה: "המערכת הפוליטית כמו שילבה הידיים מימין ומשמאל כדי ליצור אחדות, אלה שהאחדות הזאת איננה כוללת את אבי ואת אמי. הם נדרשים כעת אחר כבוד פשוט לזוז הצידה. הוריי אמנם אינם טמאים עוד, הם רק המחלה שבגללה קם לו גוש הריפוי, הם רק הפגם שבגללו קם לו גוש השינוי, הם רק אבן בנעל של ישראל הראשונה שבגללה קם לו גוש האיחוי. אבי ואימי ולמעלה משני מיליון בני אדם חרדים, דתיים, מזרחים ומסורתיים הפכו שקופים או נלעגים או מוחרמים או נרדפים והכל בשם איזו אחדות מזויפת שבאה להסתיר שיסוי עמוק מאוד ושנאה עמוקה ביותר".

זה באמת מוזר - התגייסתי ואני עריק ביחד..מחפש אהבה

חסר סנכרון במערכות.

בקרוב יש לי יום מאסר ומשפט לשם הפרוטוקול.

תודה על התגובות החמות.

מחר בע"ה אקרא לעומק ואגיב

לילה טוב

זהו, עניתי כבר חודש אחורה... מה קורה???מחפש אהבה

העסק ישן..

תתחילו להפציץ

יאוש - זה בלקסיקון שלכם?זיויק
אני מתלבט בקשר לנושא מסוים אם זה שם
אצלי זה נוכח הרבה..מחפש אהבה

כל פעם כשאני מצליח לצאת ממנו, אני מופתע כל פעם מחדש.

ת'אמת, שזה לא בדיוק 'מצליח' אלא שהשם מוציא אותי ממנו.

אבל נשמע מסקרן הנושא

אמoo

מעצמי אני לא מתייאשת (כנראה) אף פעם

אני יודעת שתמיד יש דרך להשיג את מה שאני רוצה

לפעמים זה לוקח זמן למצוא/ ליישם אותה

מאחרים כן

אני לא נותנת צ'אנס שוב ושוב

אני לא מצפה מאנשים לעשות אחרת ממה שהם תמיד עושים 

ככה מרגישזיויק

לגבי עצמי.

השאלה היא אם זה נכון ו/או מציאותי ומעשי

זה אומרoo

במילים אחרות

סטנדרטים גבוהים

עצמיים ומאינטרקציה עם הסובבים

באופן מעשי זה אומר לסמוך בעיקר על עצמי

להבין יתרונות/ חסרונות של הסובבים

ולפעול בהתאם 

מזדההמחפש אהבה

לפעמים לוקח שנים כדי להבין את עומק הייאוש שאתה מיואש ממישהו אחר..

אין יאוש בעולם כללדוסיתת
פרטי ונמקיזיויק
😀
או הו, במקום מכובד מאודנקדימון
לצערי
😒זיויקאחרונה
מה שלומכם אנשים? משיח נאו בפומ!
חיים נושמים יומיום ב"הל המשוגע היחידי

אני מבין שאת מהוותיקות פה

חסדיזיויק
מישו יכול להסביר מה הסיפור של 'ל המשוגע היחידי'?מחפש אהבה
מה אתה רוצה לדעת?ל המשוגע היחידי
אתה מגיד קצת לא לעניין, סליחה על ההתקפהמחפש אהבה

קמתי במצב רוח קרבי..

מחילה.ל המשוגע היחידי

אשמח להבין מה הפריע לך, כי אני לא ראיתי שום בעיה במה שכתבתי.

(אני גם לא מגיב פה הרבה בכללי...)

ב"ה מעולהדוסיתת
בטוב! משהאחרונה
אוף! מחפש מישהו אחד בעולם שיבין אותי...שבור לרסיסים
אתה יכול לנסות לשתףנקדימון
מחוץ לשיחות פוליטיקה יש כאן אנשים טובים וחכמים
גם בפוליטיקה!מחפש אהבהאחרונה
אני כבר לא מחפשזיויק
תתנחם בזה

אולי יעניין אותך