יום אחד לפני כמה שנים במהלך הליכה סרטיבית שעשיתי, ראיתי מרחוק חבורת כלבים משחקת באיזה משהו. כשהתקרבתי אליהם קלטתי לתדהמתי שהם אשכרה משחקים בגורת חתולים קטנה וזורקים אותה מאחד לשני כאילו היא כדור. מייד גירשתי את כל הכלבים בצעקות והם ברחו ממני (בכל זאת, אני..
).
התקרבתי לחתולה וראיתי אותה פצועה ורועדת. חיכיתי שם אבל ראית שהכלבים לא התרחקו ועומדים במרחק מה כדי בטח להמשיך במשחק שלהם כשאתרחק.
ראיתי שהחתולה לא מסוגלת לברוח בעצמה, אז עשיתי צעד שבמחשבה בדיעבד' לא היה הכי חכם - החלטתי שאני מציל אותה, הרמתי אותה על הידיים והתחלתי להתרחק מהמקום, ותיכננתי או להניח אותה במקום רחוק מספיק מהכלבים, או אולי לטפל בה או משהו.. (היא הייתה נראית לי קצת פצועה...).
לאחר זמן מה של הליכה איתה כשהיא על הידיים שלי ובקושי מסוגלת לזוז, פתאום היא התרוממה קצת ונהה ואז נשכה לי את האצבעות, נשיכה טיפהלה חזקה (יצא דם..). זה די והמם אותי והעליב אותי, בכל מקרה לא המשכתי להחזיק אותה. אז חיפשתי מקום להניח אותה, הנחתי אותה מתחת לאיזה שיח באחד הצמתים שעברתי בהם והתקדמתי הלאה. הלכתי לחבר מע"ר שחבש לי את היד אחרי יוד וכו'.. זה היה מאוחר מאוד בלילה אז לגבי חיסון וכו', אמרתי שלמחרת אלך לבית חולים לשאול מה לעשות, ואדבר עם הוטרינר גם... אבל סתם לבדיקה הלכתי לאיפה ששמתי את החתולה - וגיליתי שבנתיים היא הספיקה למות שם כבר (כנראה הפציעות שלה מהכלבים היו קשות מידי...בכל מקרה לא הייתי מצליח להציל אותה).
בקיצור למחרת אני הולך לבית חולים לבקש חיסון נגד כלבת, הרופאה מדברת איתי, מתחקרת אותי לגבי העניין ואז מחליטה שאולי לא צריך לעשות חיסון ומבקשת שאדבר עם הוטרינר העירוני, אגיד לו איפה החתולה צריכה להיות והוא יקח אותה ויבדקו אם הייתהנגועה בכלבת. בקיצור אני מדבר עם הוטרינר וחוזר בנתיים לעיר (הבית חולים בעיר סמוכה..).
הוטרינר באמת הלך, אסף את החתולה המתה, אבל כשהגעתי אליו הוא אמר שצריך לשלוח אותה למרכז וטרינרי גדול במקום אחר בכלל שבמרחק זמן רציני של נסיעה (באוטובוס, לא היה לי רכב או אפשרות לרכב...) - וכדי שזה יהיה מהר ויבדוק אותה ביום-יומיים הקרובים אני צריך לעשות את זה.
אז הוא אשכרה הביאה לי חתולה מתה ארוזה הרמטית בתוך קרטון קטן יחסית - לא הדיף שום ריח, אל תדאגו - ואני באמת נסעתי לאותו מקום, הגעתי בשעת ערב די מאוחרת, ומסרתי את החתולה לוטרינרית שם. ואז חזרתי בחזרה לעיר שלי... בקיצור, סיפור מההפטרה. אחרי יום-יומיים הוטרינר מתקשר ואומר לי שזה בסדר ובאמת לא צריך לעשות זריקות, שהיא לא הייתה נגועה...