בנות אל תתגייסו!itamar idan

אני סיימתי לפני שבוע טירונות במחנה הזוועה 80.

קודם כל אסור הלכתית לדעת כל הפוסקים מכל הזרמים.

דבר שני, בנות סובלות שם מהנשק, המטווחים, המאמץ הפיזי וכו'.

אין כמעט יום שלא ראיתי בנות מתעלפות ובוכות!

להתאמן בחום כזה זה נורא!רציני

אם חייל מתעלף בחום כזה בגלל רשלנו של מפקד צריך באמת לטפל במפקד משמעתית.

בעיקרון ההכשרה שם זה לרובאי 02 אם זה יותר מדי למשהו (לא בחום הזה) אז המצב הגופני שלו צריך טיפול בלי קשר לצבא!

קודם כל לא כולם אוסריםברקת
אני באמת ממליצה לך ללמוד את הנושא, דבר שני לכולם קשה בצבא פיסות או נפשית.
אתה מוזמן לשאול חברים שלך בקרבי אם אין להם חברים שהתעלפו.
אני קצינה בדרגת סרן למקרה שתהית אז אני כן מבחינה בצבא.
גמר חתימה טובה לכולם.
מי שמתיראיתמר עידן
זה רבנים ליברליים שאף אחד לא סופר את דעתם.
ש*אתה* לא סופר את דעתם...צריך עיון
זה נכון שזה מיעוט, אבל זה עדיין קיים

(תכל'ס, אפשר לבנות מסלול לבנות בלי יותר מדי בעיה ככה שהן תשרתנה רק עם בנות ולא בתפקידי לוחמה, למה לא?)
את מכחישה את העובדה שבנות פחות פיזיות מבנים, באופן מוחלט?ותן טל

את מכחישה את העובדה שכדי שבנות תצלחנה לעבור את רף האימונים הנדרש ללוחמים (ולוחמות) הצבא מעגל פינות ולמעשה הוריד את סרגל המאמץ הנדרש מהן? בעוד בנים נדרשים, לדוגמא, לעבור מעל קיר בגובה, נניח, שני מטרים - לבנות יתנו גובה של מטר וחצי (זה סתם דוגמא, לא להיתפס). בעוד שבנים ידרשו לשאת משקל מסויים בזמן הריצות/הליכות הארוכות וכו', בנות תידרשנה לשאת משקל פחות, וכו' וכו'...

את מכחישה את העובדה הרפואית שהצביעו עליה רופאים וקצינים אמיצים שיוצאים נגד ההגמוניה הפמיניסטית שמראה בבירור שכמות הלוחמות הנפצעות גדולה באופן חסר כל פרופורציה יחסית למספר הלוחמות, בהשוואה ללוחמים שנפצעים ביחס לכמות הלוחמים?

את מכחישה שישנן בנות רבות שהרחם שלהן נפגע כתוצאה מהמאמצים הפיזיים, וכתוצאה מכך יכולתן ללדת בעתיד נפגעת?

אין צורך להיתמם. זה שיש בנות בצבא זה לא אומר שזה הדבר הנכון לעשות. צבא היה מאז ומעולם מקום גברי וגם טוב שהוא יישאר כזה (בכלל לא התחלתי לדבר על כל המתח המיני, על העובדה שעירוב של בנים ובנות ממש אבל ממש לא תורם ליצירת צבא מאומן וטוב יותר, וכו'...) - אין כמעט מדינות בעולם שיש בהן גיוס חובה לנשים. ישראל היא בין יוצאות הדופן בעניין, וככל שיקדימו את ההחלטה לפתור את כלל הנשים מגיוס ומקסימום אלה שתרצנה להתגייס יוכלו רק ליחידות עורפיות, תומכי לחימה וכו' - אבל לא בתור קרביות - ככה ייטב.

וזה נאמר לחלוטין לא ממקום של התנשאות גברית אלא ממקום פשוט של הכרה במציאות הגופנית של בני אדם. וגם אם יש בודדות שזה כן יכול להתאים להן, לא נשנה את העולם בשבילן...

בדיוק כמו שאין כיום שום נבחרת ספורט מקצועני בישראל, ולדעתי גם בעולם, שמורכבת מגברים ונשים יחד - למה זה ככה נראה לך? מה, בספורט אין פמיניזם, רק בצבא כן?

לגבי ההיתרים ההלכתיים - נגיד בעדינות שהיחס - אפילו רק הכמותי, לא נתחיל לדבר על איכותי - עומד שבערך על כל רב אחד שמתיר יש 300 שאוסרים - וזה אם ניקח רק את הרבנים של הציונות הדתית, בלי הרבנים החרדים!!! ככה שזה אומר דרשני...

לא נראה לי שהיא דיברה על קרביצריך עיון
לפי מה שהיא כתבה פעם היא קצינת תצפיות, זה תפקיד שקשה לי לראות בו גברים
אני מדבר בעיקר על קרבי בהודעה למעלה.ותן טל

התחומים האחרים יכולים להתקשר למה שהזכרתי רק בקצרה ואמרתי שלא דיברתי עליו - המתח המיני, העובדה שזה נדיר צבא חובה לבנות בכלל בעולם, העירוב בין בנים לבנות שלא מייעל את פעילות הצבא...

רק נזכור שאם באזרחות הסקרים מדברים על בערך אחת ל3-5 שמוטרדת מינית/נאנסת - בצבא הנתונים גבוהים פי כמה. לצערנו...אז נכון, זה כי יש גברים חלאות, או בנות שלא יודעות לשמור על עצמן - אבל עדיין, זה משבש פעילות של צבא שאמור להיות ממוקד בתפקידים שלו ולא במתח שנוצר בין הבנים לבנות. 

אם היו מקימים יחידות נפרדות ב-א-מ-ת של בנות שעוסקות רק בתפקידים שמתאימים לבנות, היינו יכולים לדבר ספציפית על זה - אבל שנינו יודעים שזה לא ככה ושנינו יודעים את אידיאל "השילוב הראוי" עלאק...

מסכים איתך שיש עם זה בעיותצריך עיון
אבל בדיוק כמו שבאו כקבוצה ובנו מסלול הסדר אפשר לבוא בקבוצה ולבנות מסלול מותאם לבנות דתיות בתור תצפיתניות. בכ"מ במהלך רוב השירות שלהן הן לא צריכות לבוא במגע עם גברים חוץ מהקשר, מקסימום טלפונים ענייניים
מסכים איתך שיש עם זה בעיותצריך עיון
אבל בדיוק כמו שבאו כקבוצה ובנו מסלול הסדר אפשר לבוא בקבוצה ולבנות מסלול מותאם לבנות דתיות בתור תצפיתניות. בכ"מ במהלך רוב השירות שלהן הן לא צריכות לבוא במגע עם גברים חוץ מהקשר, מקסימום טלפונים ענייניים
אתה רוצה לדבר על הטרדותברקת
אין בעיה, ע"פ נתוני השירות הלאומי לשנת 2014 אחת מכול 3 בנות הוטרדה מינית.
נתון כמעט זהה לנתון של כלל האוכלוסייה. בקרב החיילות הנתוןותן טל

גבוה יותר. מה גם שההבדל בין השניים פשוט מאוד - בשירות הלאומי הבת יכולה לקום וללכת בהחלטה של רגע, בצבא זה "קצת" יותר קשה.

שקרברקת
ממש לא, אצל החיילות זה ממש לא ככה
אגבברקתאחרונה
מאיפה הבאת את הנתון השקרי שחיילות מוטרדות יותר מבנות שירות לאומי?מצטערת לבשר לך אבל בצבא יש הרבה יותר מענה להטרדות משירות לאומי, ואני מאוד בספק אם בשירות לאומי היו עושים כמו בצבא למג"ד חגבי אחרי מה שהוא עשה לחיילת שלו.
אז ברור שהצבא לא מושלם ויש מה לתקן אבל להביא נתונים שקריים שרק אלוקים יודע מאיפה הבאת זה לא פתרון. וכן אני לא ישנה בשקט שאחותי עושה שירות לאומי ואחת מכול 3 מוטרדת מינית בשירות לאומי.
אני אענה לךברקת
ממש לא, בנות פחות פיזיות מבנים. אני נגד לוחמה לבנות. היות לא צריכות להיות קרביות.
קודם כל אז בדיוק על זה דיבר פותח השרשור...על בנות קרביות.ותן טל

הוא לא דיבר על התצפיתניות או מאזינות הטלפונים ב8200. שם הבעיות הן כבר אחרות כמו שאמרתי, לא רק הלכתית...

מחנה שמונים זה לא קרביצריך עיון
זה טירונות 02, משהו ממש פשוט מבחינה פיזית
אז גם זה בנות לא צריכות לעשות. זה לא באמת נצרך...ותן טל

הרי גם במקרה צורך גדול אני בספק אם יוציאו אותם לשטח עם הכשרה רופפת כזאת וכשהן, ובכן - בנות.

את הבנות של קרקל שהן באמת התאמנו הרבה וכו', מציבים כמעט תמיד בגבול הכי שקט במדינה ובמשימות הכי פשוטות יחסית - אז בנות שרק עברו הכשרה בסיסית ביותר?

בכל מקרה ככה או ככה - זה לא משנה, ברור שבנות לא צריכות להיות בצבא, בטח לא כפי שהוא נראה היום. ואם הוא היה נראה כמו צבא דוד המלך סמוך עלי שגם שם הנשים לא היו בצבא. הן עושות הרבה מאוד תפקידי קודש - במקומות אחרים.

זו הכשרה מיותרת באופן כלליצריך עיון
למה מי שמשרת בקריה/צריפין/תה"ש צריך לעבור "מטווחים"?
יש בצבא הרבה קיבעון שמוביל להרבה בזבוז...
הצבא חייב את הבנותברקת
תאמין לי שלא סתם תצפיתנות רק בנות עושות, בכל מקרה אני מסכימה שאני הייתי רוצה צבא נפרד
זה מזכיר לי ויכוח עם אחד מקרקל..דבש חריף
מורידים להם את הרף של האימונים מקרבי רגיל, בגלל הבנות. והוא רוצה ומאמין שמתי שהוא שקרקל יצאו למלחמה כמו כולם.. חיב"ס

מצטרף לפותח השרשור.
עוד פעםצריך עיון
לא כל הצבא זה קרבי, יש תפקידים עורפיים ותומכים שמתאימים יותר לבנות
אגב הוויכוח הזה מזכיר ליברקת
בשבת האחרונה חבר של בעלי יצא נגד הרב סתיו שהוא ליברל וכו עכשיו אני ממש לא חסידה של הרב סתיו או משהו אבל זה עיצבן אותי! כי שאף אחד לא ייתמם, יש עליו פסק הלכה שמשום מה מעולם לא ראיתי אותו שהוא אמר שיש סרט לא צנוע מותר להעביר את הקטע הלא צנוע ולהמשיך. עכשיו בואו נניח שבאמת היה פסק הלכה כזה וזה לא שקר גס האם באמת עם יד על הלב שלכם אין לכם פסקי הלכה שאתם הולכים לפי הליברלים? אני באמת מתעצבנת מצביעות שכל פעם מחדש אני שומעת נגד רב כזה או אחר אבל יש הלכות שכן מותר?
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך