עשרת הרוגי מלכות 
אני הולכת לבכות ביום כיפור הזה.יעל
עשרת הרוגי מלכות זה לא בתשעה באב???דבש חריף
לאיעל
איפה מוזכרים 10 הרוגי מלכות ביום כיפור?דבש חריף
בתפילה...יעל
זה כןפיתה פיתה
אין שום הגיון של קשר בין עשרת הרוגי מלכות ליוהכ.פיתה פיתה
וזה צום. אבל עדיין חג.
עשרת הרוגי מלכות זה אבל
למה אבל?די"מ
אה?פיתה פיתה
הרוגי מלכות זה מסירות נפש.די"מ
מה הקשר בין מסירות נפש ליום הכיפורים?דבש חריף
מה זה מסירות נפש?די"מ
מסירות נפש פירושה..דבש חריף
אבל איך זה קשור ליום הכיפורים?
איזה ערך?די"מ
כל מה שתבחר..דבש חריף
הדבר שאותו האדם רואה בערך בחייו.
כוונתי למסירות נפש של הרוגי מלכותדי"מ
נכון. ואמרת שזה הענין של יום הכיפורים.דבש חריף
בשביל איזה ערך הם מסר נפשם?די"מ
מה הקשר ליום הכיפורים אבל?דבש חריף
הקשר הוא פשוט, אגב יותר קשור לר"הalezish
ברובד הפשוט ביותר הכוונה היא ביום הדין שמעוררים את הרחמים שלא נשכח שיש גם מציאות שה' כן ממצה את עומק הדין, ואנחנו מבקשים שיסלח לנו שלא ידון אותנו כמו שדן אותם על מכירת יוסף.
ברובד העמוק המהות של יו"כ זה פשיטת העוה"ז, הפנימיות, ולכן ה' מרחם כי הוא לא מסתכל על החיצוניות שחוטאת אלא על המהות של עמ"י, סגולת ישראל של האבות וחסדיהם, ובגלל שהבפנים קדוש היום הזה הוא כאילו מנותק מהגשמיות. וזה קשור כמובן גם לר"ה לזכרונות וכו'
אבל זה מה שאנחנו מבקשים תן פחדך, תגרום לגוף עצמו לפחד, שלא יהיה נשמה ששואפת לה' ויודעת שהשלטן לפניך, אלא שהגוף גם ירגיש, שעבוד העוה"ז לה', המעלה הגדולה ביותר בכל השנה של ממש עבודת ה' זה למסור הכל, למסור את הנפש לדעת שהכל שלו, לעבוד אותו באמת,
בר"ה אנחנו מבקשים מה' שימלוך עלינו, וממילא תהיה הנהגה שבה הגוף משועבד לה', ביו"כ אנחנו מגיעים למעלה הזאת, של התמוססות הקליפה[כעשן תכלה], לכן ה' מרחם עלינו, לכן אנחנו מבקשים עדיין להגיע למעלה הזאת של הגוף כולו משועבד לה'.
לעתיד לבוא זה באמת יהיה כך אע"פ שיהיה גוף זה יהיה כאילו אנחנו מוסרים אותו לה' כי גם אם אנחנו לא מתים בפועל, אנחנו מוכנים למות ועושים הכל בשלמות זה המעלה שלעתיד לבוא[כך אומר הרב חרלפ]
ממילא זה הקשר זה השאיפה שאנחנו רוצים שה' יבחון אותנו ע"י כך, שיביא אותנו לכך וזה העבודה של יו"כ, פתחו לי פתח[תרצו למסור את הנפש, ואפילו מעט] ואני אפתח לכם - אדון אותכם רק ע"פ הפנימיות.
לכן מזכירים באבינו מלכנו ובכל הסליחות עשה למען הרוגים ע"ש קדשך, עשה למען טבוחים על ייחודך, להראות את סגולת ישראל, וזה הבקשה שמתווספת באתה קדוש, תן פחדך, תמלוך על הגוף ככה שישתעבד לך, יעשו כולם אגודה אחת- יעבדו אותך כולם ברמה של מסירות נפש, תן כבוד-0ע"י השראת השכינה בעמ"י תבוא היראה הגופנית, וממילא לא יהיה שום משמעות לרשעה שכעשן תכלה, ותעבור ממשלת הזדון מן הארץ,[בקיצור נמרץ]
תפתח אורי וישעי לא זוכר איזה פרק הוא מביא את הרעיון הזה בקיצור[לא את כולו, בתמצית הרוב זה הוספות ע"פ מה שיוצא משם]
פששש.. אשריךא"י זה קשהאחרונה
מסכים שאין קשר בין יום כיפור לעשרת הרוגי מלכות..דבש חריף
אני הולכת לבכות ביום כיפור הזה.~תות~
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
טם טם טם טם טם טם טם טם טם טם טם טםחסרת טאקט
טם טם טם טם טם טם טם טם טם טם טם