שמה את זה גם כאן - משבר בהורות...אנונימי (פותח)

למנהלים - נא לא לפרסם בעמוד הראשי של האתר... תודה על הרגישות...

היי, כותבת מאנונימי כי לא רוצה להחשף יותר מדי... וכותבת כאן ולא ב''הורות'' כי כאן הכי מרגיש לי בנוח. מקווה שזה בסדר. אז ככה לפני 6 שנים חליתי בדיכאון קשה מאד, למשך שנתיים. עם כל המשתמע מכך. אני חשבתי שלעולם לא אקום מזה. היינו נשואים טריים וכמעט כמעט כמעט התגרשנו עד שבנס הצלחתי להתרומם ולהבריא. גם אחרי שהרגשתי יותר טוב, חיכינו עם ההריון כדי לודא שאני מספיק יציבה. ואז ב''ה הגיע הילד הראשון והמהמם שלנו. ולפני כמה חודשים (עוד מעט שנה) הגיעה גם אחותו המתוקה. ומה איתנו ההורים ? רוב הזמן נשואים באושר. פה ושם יש לי ירידות אבל הן כל הזמן פחות תדירות, פחות עוצמתיות ויותר בשליטה ובסך הכל אנחנו מתקדמים מעולה. אני מרגישה שההורות היא התרופה הטובה שנטלתי אי פעם (ונטלתי תרופות...). בדרך כלל אני מרגישה אמא מצויינת, אוהבת, מעודדת ושמה גבולות כשצריך. בדרך כלל זה אפקטיבי ונעשה בצורה אנושית ומכבדת מאד.

בשנה האחרונה הילד הגדול הפך להרבה יותר אלים והרבה פחות נעים. עדיין שום דבר חריג, משהו אופייני לילד בגילו. בגן הוא אף פעם לא מרביץ אבל בבית הוא עושה את זה המון. עד עכשיו התמודדתי עם זה טוב מאד. אבל לאחרונה, מאז ראש השנה פחות או יותר, משהו בי קורס ואני כבר לא סובלת אותו. בימים האחרונים כל הזמן הרגשתי שאני שונאת אותו (!!!) ובנס הצלחתי לא לתת לו סתירה או לזרוק אותו על הרצפה בכל כוחותיי (!!!). במקום זה שמתי אותו מלא בחדר שלו, כדי להגן על שנינו מתגובה גרועה ממני. מה שכן, צעקתי עליו (מה שאני א-ף  פ-ע-ם לא עושה), כששמתי אותו בחדר זה היה בצורה די אלימה והבוקר בכלל לא הייתי מסוגלת לדבר איתו. הוא כמובן שם לב וביקש שאענה לו. פשוט לא יכולתי. שלחתי אותו לגן עם ארוחת הבוקר שלו בתיק במקום שהוא יאכל אותה בבית, כפי שעושים בדרך כלל. לא יכולתי לסבול אותו יותר. רתחתי נגדו ורעדתי לנוכח חוסר השליטה שלי.

עוד כמה נתונים : כשהייתי חולה, הייתי בטיפול פסיכולוגי אינטנסיבי. בשלוש השנים האחרונות, אני כמעט ולא נזקקתי לטיפול ונפגשתי עם הפסיכולוגית אולי פעם אחת או פעמיים. חזרתי אל הפסיכולוגית שלי היום. כלומר שאני מטפלת בזה. אני גם רוצה לציין שעברה עלי ילדות לא פשוטה עם אמא קשה שהיתה מרימה עלי יד מלא (סתירות על הלחי בעיקר אבל גם צביטות ועוד כמה דברים) ומדברת בצורה מאד לא מכבדת (איומים, אמירות פוגעניות...). בינתיים ב''ה הצלחתי להיות עם הילדים שלי ההיפך ממה שהיא היתה כלפי אבל פתאום אני מרגישה שהכל מתפוצץ לי בפרצוף. משהו שאומר לי ''חשבת שאת אמא מעולה, הא ? כל זה היה אשליה. את בקושי יכולה לטפל בתינוק / פעוט קטן. אבל ברגע שהוא קצת גדל וקצת מראה עצמאות, את כמו כולן ! ואפילו יותר גרוע מזה ! את אלימה ומסוכנת.'' אם אתן שואלות איפה בעלי בכל זה, אז הוא מאד נוכח באופן כללי (יוצא מאד מוקדם לעבודה על מנת להיות בחזרה הביתה ב-5:30 כל יום), הוא שותף ב-100% בגידול הילדים שלנו ובימים האחרונים הוא פשוט מציל את המשפחה. (גם אתמול ביום כיפור הוא טיפל מלא בגדול כי אני קרסתי לגבמרי). כמובן שזה לא רצוי ולא בריא שהוא ימשיך להיות גלגל ההצלה שלנו ככה. זה מה שהיה בתקופה שבה הייתי חולה (אמנם באופן שונה) וזה ממש לא הטיב לנו...

אני מכירה כל-כך מקרוב את הנזקים העצומים שהורה יכול לעשות לילד שלו שזה משתק אותי לראות את עצמי ככה. אני מרגישה כמו בכל התאורים האלה של ילדים מוכים שהופכים להיות הורים מכים. בתור ילדה, אמא שלי אף פעם לא הגיעה לתאורים ממש נוראיים של הורים מכים כמו שרואים בעיתונות אבל מה שהיא כן עשתה לי בכל זאת השאיר לי צלקת כואבת.

בבקשה אל תכתבו לי דברים כמו ''לכי לטיפול'' כי אני כבר מטפלת בזה. אני צריכה מאד לחזור לביטחון העצמי שלי שאני מסוגלת להיות אמא נהדרת, כמו שהייתי בשלוש השנים האחרונות. אני צריכה הרבה חיזוקים. ואם יש בינינו משהי שעברה דברים דומים ומצליחה בהורות שלה, אל אף משברים נקודתיים כאלה, זה נראה לי הכי יעזור לי ויחזק אותי. אם יש אמאות שעברו גבולות יותר אלימים ממני, בבקשה אל תגיבו, זה רק יפחיד אותי !!!!!!!!!!!!!!!!!!

תודה רבה מראש על עזרתכן ותמיכתן.

אני רק רוצה להגיד לך שאת מיוחדת מאוד!!דניאל55

ואישה חזקה (למרות מה שנראה לך)

ושהילדים ובעלך זכו.

כל הכבוד שאת מטפלת בעצמך, זה מדהים!!

הבא להיטהר מסייעים בידו!

ואל תיפחדי כל כך.

באמת שאת מלכה!

שמעי נא,ד.

אמנם כתבת ל"אימהות", אבל אני מניח שזה לא בדווקא.

א. אל תחששי כלל שזו אשליה שאת יכולה להיות אמא טובה וכו'; אלו ממש שטויות! יצר הרע נטו. זה דבר קלאסי, שאדם לא מצליח לרגע במשהו שמנסה - אז בא "קול" כזה... ממש הבל הבלים. לגמרי.

ב. אשרייך שעלית מכח האימהות שלך. מה זה מראה? שהנתינה והחסד והאחריות האלה, אכן בונים אותך. זו תכונה שכבר נוכחְת שקיימת, והיא קיימת. וזה אכן בונה את האדם. וגם כשילד קצת "מראה עצמאות", עדיין הוא אותו ילד. היחס הזה ימשיך ויבנה אותו.

ג. קורה לכל אחד שלפעמים הילדים קצת "משגעים" אותו. אלא מה? שאצלך זה מעורר חשש שמא את בעצם "מעתיקה" תגובות מהבית. אז לא. החשש הזה עצמו, הוא גורם את עצמו...  אל תפחדי. כח הבחירה הוא גדול מאד - הבחירה שלך היא טובה, את לא תהיי כמו שאת לא רוצה להיות.

ויש עוד משהו, שבגלל הרגישות שהיתה לך בעבר, אז דברים כאלה, גורמים אצלך לפעמים להרגשה קצת יותר חריפה מהרגיל. כמה שתתרחקי מהתקופה של ההרגשה המדוכדכת שהיתה לך, כך תייצבי יותר על החוסן של הטוב.

לכן, בינתיים, אין כל רע בכך שהבעל "לוקח פיקוד" ברגעים כאלו. אין צורך להסתכל על כך כ"גלגל הצלה" שלילי. תסכמו ביניכם, בנחת, שאת משתדלת כמיטב יכולתך, ושאם את מרגישה שזה כבר יותר-מידי, הוא תופס פיקוד לזמן מה, את הולכת קצת לנוח, לשמוע מוזיקה, לשתות משהו, לקרוא, להגיד פרק תהילים - וחוזרת מחוייכת ורגועה אל השובב הקטן.

זה בסדר גמור - ועדיף - שבמקום להתמודד חזיתית ברגע קשה, כשיש אופציה אחרת, הולכים רגע הצידה. קחי כלגיטימי נקודות-זמן כאלו, וזה יעבור מהר וטוב.

הרי זה כמו אדם שמניח רגע משא על הרצפה, כדי לסדר אותו עליו יותר טוב. בלשון חז"ל זה  נקרא "לנוח על מנת לכַתף", ונחשב כחלק מההליכה...

ד. שאמא "צועקת", זה לא נעים - אבל לא סוף העולם (פעם שמעתי איזה הורה שסיפר זכרונות.. אמר שהבת שלו כשהיתה קטנה שאלה חידה: מה זה שר בבקר וצועק בערב?.. אמא..). כדאי למעֵט, אבל אל תשפטי את עצמך בחומרה אם קרה. טוב שיש לך דרישות מעצמך, כדי לא להיסחף - אבל כל זמן שלא הגזמת ממש, אל תקחי קשה. בעז"ה לא תגזימי.

ה. על "הרגשות", קשה לפעמים להשתלט בשעתן.  מה שכדאי לעשות אולי, זה שכאשר הבן בגן, אחרי שנתת זמן נעים לעצמך - לדמיין אותו, ולתפוס שהוא בעצם באמת ילד קטן. גם מה שהוא "מרביץ", זה לא "אדם שמרביץ", זה ילד קטן. תסתכלי על זה כאילו "מלמעלה", מהצד. תחייכי מהילדון שלא יודע עדיין לבטא את עצמו כ"כ. זה יגרום לך לחוש כלפיו אהבה, וכשיבוא, תבטאי את זה.

אפשר גם לומר, סליחה חמוד. הבוקר אמא קצת כעסה. אבל אתה באמת ילד טוב - ולתת חיבוק.

ו. אל תעשי ענין ממשברים של רגע. קורה לכל אחד/ת. אצלך מקבל קצת תוספת של משמעות וחשש.

יעבור - תראי שאת ממשיכה להיות לא פחות טובה. אפשר גם להשקיע קצת מחשבה מראש באיך ראוי להתייחס כשמתנהג בכל מיני צורותת. לפעמים כשלוקחים כ"פרוייקט חינוכי" קל יותר להתנתק מהתרגזות על כך.

ז. תודי לבעלך על "רגעי ההתאוששות" שהוא נותן לך. כך הדבר הזה יתרום גם למה שביניכם..

חיזקי ואימצי. הצלחה רבה.

מצטרפת לכל מה שדן אמר ורוצה להוסיף טיפ-אמאשוני

אחרי שהוא ישן ואת רגועה, תלכי להסתכל עליו ואולי גם ללטף אותו קצת.

פתאום את רואה כמה שהם מלאכים טהורים וזכים.

אולי תחזור בך האהבה אליו.

אני בטוחה שאת אוהבת אותו רק מרגישה מה שאמרת מרוב תסכול על האנרגיות שצריך להוציא איתם ועל הדילמות שהם מציבים בפנינו באופן כ"כ לא צפוי.

לא כותבת "לכי לטיפול"זקנת השבט
עבר עריכה על ידי זקנת השבט בתאריך י"א בתשרי תשע"ו 23:55

אבל כן כותבת , את צריכה עזרה . עזרה יכולה להיות נשים , אמהות , חברות , שלוקחות את הילד , כך שאת מפנה זמן לעצמך . וסתם נשים , שאפשר קצת לשתף במה שעובר עלייך . האנשים שהכי עזרו לי בחיים לא היו אנשי מקצוע , אלא חברות טובות .  עזבי רגע את האמהות imahoot  . מה יכול לשמח אותך ? מסעדה ? פיקניק בחורש עם הבעל ? תני את זה לעצמך בלי רגשות אשם . אל תגדירי את עצמך , אמא טובה , אמא גרועה, אמא נהדרת . פשוט אל .

בילוי עם הבעל  או אפילו לבד ,עולה כסף והמצב קשה ? אני קוראת לזה הוצאה מוכרת . תלווי כסף עבור בייביסיטר טובה כדי לאפשר לעצמך לשמוח קודם כל עם עצמך . אם לשמוח , זו מילה גבוהה מדיי ,אז בואי נקרא לזה לחזור למרכז שלך .

לא למדתי לימודי ימימה , אבל שמעתי על זה דברים טובים . כדאי לנסות . 

הילד אלים...את האמא , את תקבעי , את יכולה . הוא ילדון קטן - כן הם יכולים להוציא אותנו מהכלים , אבל אנחנו יודעות לנשום עמוק , וגם אם נפלנו -לתפוס את עצמנו . 

אה ..ועוד משהו . את יודעת הקב"ה הוא של כולם .פטנט רשום על שמו , שמהמקומות הנמוכים קוראים לו , והוא שם . אז תערבי אותו . הוא עוזר במקומות הכי חשוכים . לא תמיד הוא מגשים משאלות , כי הוא לא פיה טובה , אבל מנסיוני הדל כשקוראים אליו מהמצוקות הכי קשות -אז הוא איתך . זה עוזר לפעמים  . 

חזקי ואמצי . בהצלחה רבה . מתוך מה שכתבת אני מאמינה , שאת כבר אמא טובה חיוך

נשמע לי שאת צריכה קצת חופש..אמא_מאושרת
יקרה, את אמא מצוינת!
לסבלנות של כולנו יש גבול, ולפעמים גם צריך להתגעגע..
במקרה אני יודעת כמה שוחקים הם החיים עם שני קטנטנים בבית, וגם הגדול שלי- שהוא סוג של מתנה- מוצא את עצמו לצערי לפעמים תחת המתקפה שלי..
על אחת כמה וכמה אם הוא היה אלים..

יש לך אולי אפשרות להשאיר את הילדים אצל סבא וסבתא וליסוע לסופ"ש עם בעלך?
או אולי אם זה בסדר להשאיר אותם עם הבעל וליסוע לסופ"ש עם חברה?
אפילו משהו לימודי, עם תוכן, או סתם חופשה שקטה לנקות את הראש ולהתגעגע.. זה כל כך בריא..
המון הצלחה#
שלום לךלי 34

אני מאד מבינה את מה שאת אומרת ואת החשש שלך להתחיל להיות אמא 'לא טובה', 

בגלל מה שעברת את בצדק חוששת.

וכל הכבוד לך ש 3 שנים היית כפי שרצית להיות,זה בכלל לא מובן מאליו.

מהדברים שכתבת מובן שאת  אדם נעלה עם רצונות טובים.

אך בגלל שגדלת צורה מסויימת,אז כן, דפוס ההתנהגות הזה שהיה לאמך יכול פתאום בשעת עצבים/לחץ/חוסר אונים לבוא לידי ביטוי אצלך ללא שליטה. ולכן כדאי לך אם את רוצה להימנע מזה לשמוע שיעורים שמאד מדברים אלייך בנושא חינוך ילדים,לאו דווקא כדי לחדש לך בנושא, אלא יותר כדי להיות עם היד על הדופק. להיות במודעות על הנושא הזה, ואז כשמגיעה סיטואציה שעלולה למשוך אותך להתעצבן ולצעוק עליו, מיד עולה התמונה מהשיעור וכל מה שנאמר  שם  וזה מיישר אותך, מאפס אותך,ואת נזכרת מה צריך לעשות ואיך להגיב.

אמשיך מחר בע"ה

תודה רבה ממשאנונימי (פותח)

בוקר טוב,

היה לי יום מאד לא קל אתמול. יום שהתחיל בחרדה גדולה, בלבול וחוסר אונים, התקדם לעבר מסע של חיפושים לעזרה והסתיים בהרגשה חזקה של צמיחה ושל ''היום הזה ייזכר כאבן דרך חדשה בחיים שלי''. הבנתי והפנמתי כל מיני דברים. מעבר לפורום היקר ולאנשים היקרים שנמאים בו, פניתי לעזרה דרך כמה וכמה אפיקים וכל אחד ואחד תרם את חלקו, הבהיר לי דברים אחרים והרגיע אותי. אני לא אומרת כמובן שמכאן ואילך הדרך תהיה קלה תמיד וללא מכשולים אבל אני ממש מרגישה שביחד (אתם, האנשים האחרים שפניתי אליהם ואנוכי) הצלחנו לעשות קברת דרך משמעותית מאד בנושא ניטרול החרדות שלי. אחת התובנות (היו כמה וכמה) שהגעתי אליה אתמול היא שב''ה לא חצתי שום קו אדום מבחינת המעשים שלי. נכון מה שעשיתי לא היה רצוי בכלל אבל בסך הכל זה נשאר לגמרי במסגרת של הורות נורמטיבית. אני עדיין שואפת להשתפר עוד ועוד אבל היה לי מאד מרגיע להבין שזה שאיבדתי את שלוותי לא מבשר על שום הורות נוראית שעומדת להחליף את מה שהיה עד עכשיו. 

תודה רבה מקרב לב שלקחתם את הזמן לענות, לעודד, לפרגן ולהרגיע. תודה בעיקר לדן, לדניאל 55, ולאמאשוני. אתם קלטתם טוב מאד איזה סוג של עזרה חיפשתי והענקתם לי אותה. אני מתכוונת להעתיק את ההודעה שלי ואת התשובות שלכם ולשים את זה בתיקייה מיוחדת במחשב (או להדפיס אותן, נראה...), שאוכל לפתוח שוב בעתיד בעת צורך, על מנת להזכר במה שלמדתי אתמול. 

שוב תודה ושבת שלום

והמון הצלחה לכולנו...

איזה יופי!ד.

תובנות מצויינות.

אכן, לא חצית "קו אדום", עם כל ה"בלאגן" שהלך לך לרגע בראש (לפעמים בלאגן כזה מהווה תחליף-לשניה לצורך לפרוק. "זועמים" לרגע בִפנים, בצורה שיודעים שחלילה לא תהיה מעשית בשום אופן..). ואדרבה, את יכולה לקחת מזה עידוד כלשהו, "הפוך על הפוך"... אפילו כשהרגשתי לרגע כך, לא ירדתי מהכביש לשוליים... זה מראה על חוסן שכבר צברת בך, והתייצב.

וטוב מאד שתפסת שיש כאן "אבן דרך". מעבר לעוד דברים - עצם התפיסה שהייתי בהרגשה כזו, והנה יצאתי ממנה, ומחוזקת - זה דבר חשוב מאד. כאשר אדם מתרגל "לנצל" הזדמנויות כאלו, אז הבהלה שלו שמא יקרה מי יודע מה, פוחתת. וממילא, גם התתנהלות שלו במצב לא הכי רצוי, מתונה יותר.

הצלחה רבה. יישר כח.

תודה רבה !אנונימי (פותח)אחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך