משמרת נפרדת לבנות!!!מדא נפרד
עבר עריכה על ידי מדא נפרד בתאריך י"ח בתשרי תשע"ו 22:33
אהלן, ראיתי שמישהי כתבה פה משהו על משמרות נפרדות לבנות אז רק רציתי להגיד שאנחנו עובדות עם מדא מרחב ירקון ומנסות לפתוח משמרת נפרדת למעריות ( הנהגים יהיו בנים כי אין מספיק נהגות אבל יעלו רק מעריות) כרגע מדובר על מדא אריאל אבל אפשר לפתוח בעוד תחנות. ואפשרי גם לבקש לעלות לאמבולנס רק מעריות בכל תחנה! אין סיבה שלא יאשרו!
לא תמיד אפשרי, לא תמיד נכון לעשות כךאילותי לעזרתי
זה תלוי כמה אמבולנסים יש במשמרת באותה תחנה ומה היחס דתיים-חילונים. אולי מבחינה דתית זה טוב משמרות נפרדות (למרות שלדעתי אין בזה כל כך תועלת "דתית" כי ההשפעה תהיה קיימת גם אם המשמרת תהיה נפרדת) אבל מבחינה איכותית ומקצועית זה מהווה בעיה- סחיבה של הציוד ושל חולים כבדים. ויש עוד מה להרחיב, אבל לא הלילה
למה אתה מתכוון במושג משמרת?רציני

אם הכוונה שלך היא לצוות האמבולנס במשמרת מסוימת לא נראה לי שזו כוונתה של הכותבת. אלא למשמרת שבו כל האמבולנסים הם צוות נפרד.

בכל מקרה,

מהכרות של חברה שהתנדבו במשמרות נפרדות ומעורבות יש הבדל גדול בין האווירה בתחנות בזמן שהצוותים הם בנים לבין האווירה כשהצוותים מעורבים.

תמיד היה חלום כזה אבל הוא אף פעם לא הצליח...רציני

היו כבר מספר נסיונות של בנות לארגן משמרות נפרדות אבל הם לא הצליחו אף פעם.

בהרבה מאוד תחנות כשיש מספיק אנשי צוות משתדלים לשבץ שני בנים ושתי בנות בצוות של אמבולנס, הסיבה מאוד פשוטה, חולה ששוקל 70+ קילו (גם בלי כל ציוד: אמבו, חמצן וכו...) כשצריך להוריד את החולה שתי קומות במקרה הטוב, או לעלות שתי קומות עם החולה במקרה הפחות טוב זה כמעט בלתי אפשרי, הנהג לא יכול להסתדר לבד ואפילו כשיש עוד גבר בצוות העניין לא תמיד פשוט אז בוודאי כשמדובר בצוות של בנות זה נהיה מאוד מסובך.

יצא לי להיות בכמה קריאות שבהם צוות עם מספר גברים נקרא ל"סיוע בהורדה" לאמבולנס בגלל שהצוות שהגיע למקום לא היה מסוגל להוריד את החולה בכוחות עצמו. אני לא מדבר על מקרים מיוחדים אלא על חולה במשקל של 70 קילו בערך שהנהג וצוות הבנות (שבמקרה שובץ איתו) לא היה מסוגל להעביר לבד לאמבולנס.

אין צורך להדגיש שהבאת אמבולנס לסייע לאמבולנס אחר פוגע במבצעיות של הגזרה ושעכשיו יש שני צוותים שמטפלים במקרה אחד.

אני מקווה שאת מבינה למה אמור להיות סיבה שמד"א ירקון לא יאשרו משמרת כזאת.

אני מאוד תומך ברעיון של משמרות נפרדות במד"א אבל עד היום הרעיון הצליח רק בקרב בנים מסיבות שהסברתי...

הלואי שזה יהיה אפשרי.. אבל זה לא טוב...יומשמייח לכולם

בס"ד

מסכימה מאוד עם מה שרציני כתב.

הלואי שיהיה אפשרי לעשות כאלה משמרות אבל באמת זה לא מציאותי..

הסבר קצר למה שהתכוונתימדא נפרד
בעיקרון דיברנו עם מנהל מרחב ירקון והאחראי מתנדבים מרחב ירקון. הוא אישר לנו לפתוח משמרת נפרדת במדא אריאל (זאת התחנה שביקשנו עליה) זה אפשרי! דיברנו גם עם עוד מישהו ממחלקת יהדות והלכה של מדא (משו כזה) (פשוט עשו לנו בלאגן בתחנה באריאל ושלחנו מכתב למדא הארצי ומשם זה התגלגל לשיחות ופגישות עם כל מיני אנשים...) והוא דיבר גם על זה שזה מסובך מהבחינה של הרמת אנשים אבל בסוף הוא אמר שאם נעלה שלוש מעריות על אמבולנס זה נראה לו אפשרי ובסדר. אנחנו פשוט צריכות לדאוג למלא את המשמרת הזאת כל שבוע... אבל כרגע לא כל הבנות עברו קורס ולכן אנחנו כנראה לבנתיים נתנדב בפתח תקווה עם אישור לעלות לאמבולנס רק מעריות...
העניין הוא שזה באמת אפשרי!מדא נפרד
אם באמת ירצו זה לא בעיה לפתוח משמרת לבנות אם יש מספיק בנות שרוצות שמתאים ליחס של האמבולנסים שבתחנה. וגם אם לא, אפשר לבקש לעלות רק מעריות לאמבולנס שזה סוג של נפרד (אם לא בתחנה אז באמבולנס) וזה מאד משמעותי לגבי אולפנות שמסכימות להתנדב רק נפרד... כנ"ל לגבי הורים...
אפשרי יותר בתחנות קטנות/נה"זיםאילותי לעזרתי
כמו תחנת אריאל. אבל מעבר לזה שזה אפשרי יש גם את האספקט ש"רציני" כתב של הקושי בנשיאת ציוד וחולים שצריך לתת אליו את הדעת.
לכן עולות 3 בנות ולא רק 2...מדא נפרד
אני חושב ששלוש מתנדבות נוער ממוצעות לא יכולות לסחובקלמן זלמן

חולה ששוקל 100 קילו ולבקש סיוע בהורדה ולתפוס עוד אמבולנס זה חבל..

חוץ מזה שרוב הדברים הבעיתיים שראיתי בארבע שנותיי במד"א זה בין נהגים גברים למתנדבות..ככה שזה לא פותר את הבעיה ..

באופן כללי אני ממליץ לבנות שרוצות לשמור על עצמן לא להתנדב במד"א, אם בכל זאת מישהי רוצה להתנדב שתהיה מודעת שהיא מגיעה למקום בעייתי ושתשמור על עצמה..

מסכים לגמריאילותי לעזרתי

את כנראה לא מבינה את העבודה שנדרשת מחובש מלווה.רציני
עבר עריכה על ידי רציני בתאריך כ"ג בתשרי תשע"ו 01:58

עם כל הכבוד ל4 בנות, חולה ששוקל 100 קילו זה לא שכל אחד מאנשי הצוות מקבל 25 קילו בתיק גב נח ומוריד אותו.

המטופל יושב על כיסא, המטופלים גם כך בד"כ מרגישים לא יציבים ולכן גורמים לחוסר יציבות נוספת. כשיורדים מדרגות צרות בבנין צר זה ממש קשה, גם עם צוות גברים מלא.

אני מבין את הלהט שלכם לרצות להתנדב, אני מסכים שכדי לשמור על רמה דתית יש צורך להתנדב במסגרת נפרדת אבל פגיעה במבצעיות של המשמרת היא לדעתי הטעות הגדולה ביותר.

עם כל הכבוד לך אני מתנדב במד"א למעלה משמונה שנים, אני ראיתי דבר או שתיים ולדעתי שלושה מעריות בנות 15 לא מסוגלות לבצע את מה שנדרש מצוות אמבולנס מבצעי.

אפשר רגע הסבר דוגרי ממש...יומשמייח לכולם

בס"ד

כל מי שמתנדב/ת כבר כמה שנים,

אפשר שרגע תסבירו לי באמת הכי דוגרי מה קורה בתחנות מבחינת בנים-בנות?  (מעניין אותי בעיקר תחנת ירושלים שבכניסה לעיר וירקון).

יש עוד הרבה מקומות שהם העורבים ונחשבים סבבה+-, אז למה למעובר שבמדא יש שם לא טוב?

דבר שני, מה באמת האוירה שיש במשמרות? ז.א, מגיעים למשמרת, 8 שעות, ו... מה עושים שם כל הזמן הזה?

יש צוות קבוע? נמצאים כל הזמן באמבולנס או רק בין קריאה לקריאה...

ודבר שלישי, במקרה עצמו, מה נדרש מאנשי הצוות? (מבחינה פיזית (שכזה חוששים שבנות יבואו לשם..))

תודה רבה לכל מי שיענה

אני לא אומרת שזה הפתרון המושלםמדא נפרד
אבל אם זה יגרום לעוד ציבור של בנות שיתנדבו במדא זה שווה לי תפתרון הזה גם אם הוא לא מאד מוצלח... ואני חושבת שמנהל מדא ירקון יש לו מספיק וותק ומספיק ידע כדי להגיד אם זה אפשרי וטוב... ואני סומכת עליו לגמרי שאם הוא אישר כנראה שזה בסדר... אולי לא אידיאלי ולא מושלם אבל אפשרי...
יש לי רק בקשה אחת...רציני

אני לא מתיימר לדעת משו יותר טוב ממנהל מרחב כזה או אחר.

יש לי רק בקשה אחת ואשמח אם תוכלי לעזור לי בו:

בעוד שנה-שנה וחצי תחזרי לפה, תפתחי שרשור חדש ותספרי לנו איך זה לעשות משמרת עם צוות בנות. איך זה הסתדר לך ולחברותיך ואיך אתן מתמודדות עם הקשיים שקיימים.

אם את צודקת ומנהל מרחב ירקון צודק. את תחזרי לפה ותצליחי לקדם משמרות כאלה בשאר הארץ לבנות הדתיות שכ"כ רוצות מסגרת מתאימה.

אם ההכרות שלי עם המערכת נכונה, ההסדר הזה לא יחזיק מעמד הרבה זמן וזה יהיה עוד חלום של נוער איכותי לתת לעצמו אבל מערכת שלצערנו לא מתאימה לכך... (הלוואי ואני טועה!)

(אגב נשמח לשמוע על התקדמות התכנית גם ביום יום ולא רק בעוד שנה...)

בעז"ה נעדכן...מדא נפרד
חכו בסוף יפתח בכל מדא משמרות נפרדות...
אני יכול להגיד על ירושליםmatan

מה שקורה זה בעיקר הרבה חוסר צניעות.
הסיבה שבמד"א זה נחשב עוד יותר גרוע היא כי:

א) זה מקום חילוני מאוד, הדיבור, ההתייחסות והצורה שם יוצרים פי כמה חוסר צניעות

ב) המציאות מאוד לא צנועה- אפשר בקלות לשבת שמונה שעות בתוך אמבולנס, לפעמים זמנים ארוכים לבד, אחד על אחת, בד"כ יש המון שיחות ו"כיף" מה שמוגדר בהלכה כ"קלות ראש".

ג) ההתעסקות בנושאים כל-כך לחוצים ומורכבים יוצרת חיבור מאוד חזק בין אנשים, שותפות מאוד גדולה, שלא שייך שתהיה בין בנים לבנות(וכבר מוכרים סיפורים של נשים וגברים שעזבו בתים וילדים בשביל להתחתן עם איש\אשת צוות)

מבחינה פרקטית, האווירה היא מאוד קלות ראש וסבבה כזה, אתה עושה משמרת של 8 שעות, תלוי בך אם אתה רוצה

צוות קבוע או שלא אכפת לך(אם אתה בוגר), אצל נוער זה יותר ממוסד אז יש יותר תחלופה. מה שעושים זה להעביר את

הזמן בין מקרה למקרה, בעיקר שיחות, צחוקים, מוזיקה, דיונים על מקרים, הווי חברתי וזה.

במקרים עצמם זה מאוד משתנה בין מקרה למקרה, הבעיה העיקרית היא שהרבה דברים מצריכים כוח פיזי רב,
הרבה בנות מאוד מתקשות בהרמה של חולים וציוד, בעיסויים, ולפעמים גם רגשית הן פחות מגיבות טוב, מה שיוצר מצב

שיכול להיות שכל הצוות מושבת בגלל זבל מגעיל בכניסה לבניין(קרה, באנו לסייע לצוות ששלוש מתנדבות בו לא הסכימו

להיכנס לבניין... הנהג לא יכל לטפל לבד, סיוע בסחיבה וכו'...)

מבינות את כל מה שנאמר פה, באמת.עסוק/ה

שמענו את זה כמה פעמים אבל...

אולי לא כדאי להתייאש?? אולי זה כן אפשרי??עסוק/ה

באמת בכנות ומלב פתוח!!עסוק/ה

שלום צדיקים וצדיקות,

אני ומי שפתחה את השירשור הזה הובלנו את המהלך הזה,

ואני רוצה לשאול אתכם בכנות:

אתם באמת חושבים שזה מהלך כמעט בלתי אפשרי??

אנחנו לצערינו עדין לא התנדבנו במד"א ולכן גם פחות מכירות. (למרות הכל כך הרבה בירורים שעשינו)

-זה באמת כל כך הזוי שתהיה משמרת נפרדת לבנות?? (הגם שמנהל מרחב ירקון, אחראי המתנדבים (סגנו) ורכז הנוער לא רואים בזה בעיה)

אני שואלת את זה בכאב.

כי המצב בתחנות המד"א היום ממה שהספקתי לשמוע ולראות כל כך מכאיב ועצוב.

יש כל כך הרבה נוער דתי בארץ שמתנדב בתנאים שלא מתאימים לאנשים שומרי תורה ומצוות!

אנחנו רוצות לנסות לעשות את המעט שיש ביכולתינו כבני אדם כדי להקל אפילו במעט את הבעיה הזאת.

אני מבינה שזה מורכב והזוי, ואני מבינה שבתור בוגרים של מד"א או מבינים במד"א, אתם תמשכו בכתפיכם ותגידו: נו טוב, עוד שתיים משוגעות. אין סיכוי לשנות את מד"א.

אני מבינה שהרבה כבר ניסו. אבל הרבה גם התייאשו.

אבל הגענו למצב כל כך טוב ב"ה ועברנו כל כך הרבה, שזה נראה יותר מתמיד- אפשרי.

תחשבו בראש פתוח, בלי דעות קדומות, אין דבר העומד בפני הרצון, והרצון פה עצום.

החשיבה שלנו היא שזה רצון ה' כרגע...

ואולי לא...

אנחנו בני אדם ולא רואות יותר מאף אחד, את ההשתדלות עשינו מעל ומעבר.

אבל נשמח לשמוע בראש פתוח, אם מישהו כן חושב שזה יכול ללכת.

ואולי לא...

חבר'ה, לא צריך לפנצ'ר כל רעיון שזז!חיים 10

אכן אבולנס שמאויש רק רק בבנות יכול להיפגע מבחינת מקצועיות, ולכן במרחבים מסויימים על כל אמבולנס אמור לעלות עוד גבר חוץ מהנהג.

ובכל זאת, עלה פה רעיון מבורך של כמה בנות שרוצות להתנדב ולתרום מעצמן בלי לפגוע לעצמן ביראת שמים.

ולכן קודם כל ישר כח על היוזמה המבורכת ועל הנחישות שהביאה אתכן עד מנהל מרחב ירקון!

לגבי ההיתכנות של משמרת כזאת בפועל, בואו נחכה ונראה, תתחילו עם המשמרות האלו, במידה ותראו שהדבר לא אפשרי, באמת תאלצו לחזל"ש את העניין. אבל עד אז אין סיבה להתייאש. זה בהחלט יהיה אתגר רציני, אבל אפשרי.

בהצלחה!

מתן, אתה מעלה פה בעיה אחרת לגמרי!עסוק/ה

אתה מעלה בעיה של אנשים שלא מתאימים למד"א.

עם כל הכבוד לבנות האלה, הם היו צריכות לחשוב לפני זה על המכלול של הדברים שזה כולל.

זה לא אומא שזה לא מתאים לבנות. יש בנות שיכולות לתפקד הרבה יותר טוב במצבים האלה מגברים.

אלו לא אנשים ש"לא מתאימים"matan

זה פשוט התמודדות, הרבה בנות שבאות להתנדב לא נבחרות על פי יכולת סחיבה(גם לא בנים),

אבל זה קריטי בשטח כשצריך להוריד את האדון ששוקל 120 קילו, וצריך לעשות את זה עכשיו, כי המקרה דחוף.
כשצריך לחלץ, להזיז, להחיות, לסחוב, או לעשות דברים מגעילים(ממש מגעילים) הרבה בנות מתבררות כלא יעילות,
והן מתנדבות טובות, באמת, חוץ מזה.

דבר שני- אל תתנדבו במד"א! אם הרמה הדתית שלכן חשובה לכן. אני מתנדב כמעט לא פעיל- הנזק לרמה הדתית הוא מוכרח,

כל מי שרוצה להבין למה, מוזמן לפנות.

גם אם תהיה משמרת בנות, הנזק קיים, ישפיע וימשיך להשפיע, גם מי שלא רואים עליו בהתחלה, זה נזק נצבר.

מה שלא מתאים זה שאנשים דתיים יתנדבו במד"א.

זו דעתי.

לכן אני גם לא מתרגש מהמשמרת בנות, רק חבל שהשרץ הזה יקבל גם חותמת "הכשר"...

אנשים לא יכולים להימלט מהיצרים. עיין תגובת "עסוק/ה".מי האיש? הח"ח!

רואים בתגובה ההיא את גודל התשוקה לחפש אחר הלא-קיים. רק תארו לעצמכם איזו שערורייה לאומית תפרוץ אם צוות כזה לא יצליח לטפל בקריאה של אנשים לא-דתיים שיזעקו חמס על מה שיראו כרשלנות וכסקנדל של מד"א, שירשה את מה שטוענת פותחת השירשור שמרשים עכשיו. שוב יאשימו את הדתיים שעבור ה"טירוף" שלהם מד"א גורם עכשיו להריגת חולים במזיד בפינוי. כל תחנות קול ישראל וגלי צה"ל יחגגו שבוע ימים תמים, ומד"א ימהר לבטל הכל ועוד יתנפל על מי שאירגנו כאלו דברים ויזרוק אותם מההתנדבות בבושת פנים. אנשים פה פשוט עיוורים מלראות את הסיבות שהביאו את הציבור החרדי לייסד גופים כמו איחוד הצלה (שגם לו יש בלי עין הרע בעיות כרימון, אבל לא בנושאים האלו).

הייתי חייבת להגיב!!!חנהודיה

קודם כל ישר כח על היוזמה!!

זה מבורך מאוד ולפי דעתי יכול להצליח ועוד איך!

שאלה לאלה שחושבים שצוות של בנות לא יוכל לתפקד כראוי..

מתי פעם אחרונה עשיתם משמרת עם מתנדבת?

אמנם אני לא מערית אלא חובשת אבל לא רחוקה מהגיל של המעריות וכבר ראיתי מעריות שתפקדו במצב לחץ הרבה יותר טוב מ2 המתנדבי נוער הבנים שהיו איתם!!

יש גם הרבה מתנדבות שהכח הגופני שלהם מאוד דומה לשל הבנים (ואני מעידה זאת על עצמי.. כן, אני הרמתי מיטה עם חולה ששקל מלא לאמבולנס לבד, וכן, הורדתי עם הנהג ועם עוד מערית שגם השרירים שלה לא היו מביישים אף בן, חולה ששקלה מלאאא) וראיתי לעומת זאת מתנדבים בנים שהגודל שלהם דומה לתינוק שרק נולד!

ולא חסר מתנדבות כאלה במד"א.

אז זה לא קשור לזכר / נקבה!

ואני לא יודעת אם אתם שואלים את עצמכם או שראיתם פעם מי מאייש את האמבולנסים בבוקר כשאין כמעט מתנדבים..

אז אני רוצה לספר לכם אני עושה מלא משמרות בוקר ומי שמאייש את האמבולנסים זה נהג ובת שירות. (ולפעמים יש עוד נהגים / חובשים מתנדבים שמגיעים ואז פותחים עוד אמבולנס..)

וכן, הבת שירות בדר"כ ממלאת את הטפסים בטאבלט וזהו!!

אז למה משמרת כזאת יכולה להיות ואמבולנסים כאלה יכולים לצאת למקרים ואמבולנס שמאוייש ב3 מעריות לא יכול???

אז משמרת שלמה שכולה מאויישת בבנות אני לא יודעת עד כמה זה כדאי אבל אמבולנס או שניים במשמרת יכולים להיות כאלה! זה יותר יועיל מאשר יזיק לפי דעתי!

אז שוב, שיהיה הרבה בהצלחה ואל תשימו על אף אחד!

תלכו אחרי הלב שלכן ותעשו את זה לשם שמיים ואני בטוחה שיצא מזה רק טוב.

יום שמח לכולם

אז את מסכימה שהשאלה איננה שמירת הצניעות אלא פונקציונליות.מי האיש? הח"ח!

כלומר, צריך יהיה לדאוג לכך שצוותים כאלו יהיו צוותים מעשיים שמסוגלים למה שאת מעידה על עצמך שאת מסוגלת לו. ואת מודעת היטב לכך שצוותים כאלו יהיו תחת עין בוחנת, שרק תחפש את הכשלון הראשון כדי להיכנס חזק ככל האפשר בדתיים. אז את לא ממש באותו ראש של פותחת הדיון, ששמה דגש על שאלת הצניעות בלי להיכנס לשאלת היכולות. ובכך את כבר מפחיתה מערך הדבר שעליו דנים כאן, כי את בעצם מכריזה באופן סמוי שבמקרים שאי אפשר להשיג צוות בנות כשיר דיו לכל הדרישות האלו, אין אפשרות גם לצוות נשי בלבד (שלא לדבר על כך שנותרת בעינה בעיית הנהגים שהוזכרה כאן). הבעיות שמטרידות את פותחת הדיון, וכמובן גם באופן עקבי ורציף את הפורום כולו, לא תיפתרנה באופן כזה. את אפילו מעידה בעצמך על מצב ייחוד ברור של נהג ומתנדבת. אני לא מבין מה את חושבת שעזרת בעדות כזו - המצב חמור לפחות כפי שנטען מלכתחילה, אם לא יותר, לאור עדותך שלך עצמך.

מי שמחפש כישלון תמיד יחפש אותו ולא רק במד"א!חנהודיה

אני לא חושבת שאפשר לפתור את בעיית הצניעות במד"א ע"י משמרות נפרדות או אמבולנס נפרד מכיוון שמד"א הוא אירגון מעורב וכמו בכל מקום שהוא מעורב בעיית הצניעות קיימת בצורה כזו או אחרת!

אני הבאתי כאן את העובדות! והן כואבות אבל אלו העובדות!

והשאלה שלי היא למה בת שירות שמתפקדת טוב מאוד עם נהג בלבד (מבחינה מבצעית כמובן) יכולה לצאת למקרים וזה מצב שהוא בסדר גמור וצוות של 3 בנות ונהג לא יכול???

יש לך תשובה לשאלה שלי?

ואני לא מדברת על הבנות שרות שבחרו לעשות זאת מרצונן החופשי ומידיעה ברורה שיהיה הרבה פעמים מצב של יחוד (למרות שעד כמה שידוע לי אם זה בוקר והחלון פתוח אין עם זה בעיה.. אבל הלכה זה לא הצד החזק שלי אז אני לא בטוחה...)

פותחת הדיון דיברה על נהג ו3 מתנדבות..

וכן, רוב הנהגים (העובדים לפחות) לא פותחים שיחה עם כל בת ובמיוחד עם בנות דתיות.. וכשמגיעים לתחנה הם נכנסים לחדרים שלהם ולא מדברים איתך מטוב ועד רע עד המקרה הבא.. ובמקרה עצמו לבת יש מאוד את המקום שלה להחליט עד כמה השיחה שהיא מדברת עם הנהג היא שיחה מבצעית / חברית / נטו על מה שצריך וזהו.. אני אישית לא פותחת עם נהגים באופן חופשי והדיבור ביננו הוא נטו על מה שצריך!

אז פה יש בחירה מאוד גדולה לבת עצמה!

את מתעלמת במוצהר מבעיה חמורה החשובה בהרבה ממה שמד"א עושים.מי האיש? הח"ח!

מד"א יכולים להסתדר. הם פשוט חוסכים עלויות עצומות בשימוש במתנדבות. זוהי עלות שאיחוד הצלה למשל כן לקח על עצמו לעמוד בה. המחיר שמשלמות מתנדבות מד"א או משפחותיהן, במידה וחייהן האישיים נפגעים, לא מעניין את מד"א יותר מקליפתו של בצל יבש. אני מפנה שוב לדוגמא של איחוד הצלה שבו אין חוכמות ואין בדיעבד. יש כללי ברזל ובזה הסיפור נגמר. האנלוגיה מבחינה הלכתית של מד"א כאירגון וכמקום התנדבות לא צנוע, היא מטבח של מסעדת טריפות - ולא מטבח של מסעדה בהכשר פשוט של רבנות. שומרי (ובייחוד שומרות) תורה ומצוות אין להם (ולהן) מה לעשות שם. אף אחד לא אמר שהעבודה הרפואית הטכנית אינה מתאימה לנשים. היא מתאימה ועוד איך. אך הסיטואציה אינה אפשרית עבור שומרי (או בעיקר שומרות) תורה ומצוות.

הבעיה המרכזית הטורדת פורום זה היא בעיה הלכתית חמורה, ברמה של איסורין מבין הגרועים ביותר. אינני יודע אם יש סיטואציות שניתן להכלילן במסגרת "ייהרג ואל יעבור" (כמו שבשירות הצבאי, רק לעתים מסויימות עשויים להיכנס למשהו שמתקרב ממש לזה, על-אף שאני יכול להעיד לפחות על מקרה אחד שראיתי במו עיניי שהיה בו מן הדבר). אבל בוודאי שהדברים נוגעים לנגעים החמורים ביותר. קלות הראש שאת נוהגת כלפי הנושא רק מקצינה את רמת החומרה במחלוקת, שבוודאי יש כאן בין הצדדים לדיון. יש כאן צד הרואה במסגרת זו אסון חינוכי מוחלט, חורבן חברתי. אנחנו לא בית חולים שדה במלחמת העולם השנייה ערב הקרב על סטאלינגראד, שבו בוודאי נאלצו רופאים סובייטיים ואחיות הצבא האדום לחלוק את תנאי החירום למען הצלת המולדת. אבל זה איננו המצב כאן ואין שום צורך לאפשר את המשך הסיטואציה הנוכחית.

אני חוזר על דברים שנאמרו ושלצערי כנראה לא הבנת: אם יצליח צוות נשי לעמוד במשימות, אדרבא. זה יכול להיות קידוש השם גדול. אך אם צוות כזה ייכשל עקב אי-יכולת של נשים, צריך להבין שהתגובה התקשורתית לכך תהיה לא-הוגנת ותנצל זאת לניגוח הציבור הדתי, וייגרם חילול השם נורא. וכל עוד שהצוות מוסיף כן להיות מעורב ולו בגלל הצורך בנהג, אזי הבעיה שכן טורדת את דיוני הפורום אבל לא אותך באופן אישי, מוסיפה להיחשב חמורה ביותר, וכל מאמציה של פותחת הדיון לא יהיו שווים דבר.

תגיד, אתה מתנדב במד"א???חנהודיה
זה נשמע שאתה מושפע מהרבה סיפורים ושמועות ששמעת...
ולא!חנהודיה
אני לא נוהגת בקלות ראש בדברים האלה ואני חושבת שיש הרבה מקום שנשים יהיו גם במקומות כאלה! עם כל הבעיתיות שבדבר!
בכל החיים שלנו אנחנו נאלץ להתמודד עם דברים כאלה בין שנרצה ובין שלא נרצה ואני באמת מאמינה שלנשים יש הרבה מה לעשות במד"א ובד בבד צריך לשמור על עצמינו...
ואני ממש לא חושבת שאיחוד הצלה יותר טוב ממד"א!
אולי אין בו בעיות צניעות אבל יש בו הרבה בעיות אחרות לא פחות חמורות!
ואני בתור בת לא ירצה שמי שיבוא לטפל בי בין אם אני צריכה ללדת לבין אם משהו אחר יהיה גבר והרבה בגלל הסיבה הזאת התחלתי להתנדב במד"א!
ודרך אגב,
עשיתי קורס דרך הצלה לפני שהגעתי למד"א והבטיחו לנו שיפתחו אמבולנס לנשים שהוא יוביל רק לידות כדי שיהיה יותר נעים ויהיה בו מיילדת והכל אבל משום מה עד היום, שנתיים אחרי הקורס, עדיין לא נפתח דבר כזה!
האם בגלל זה אני לא ילך להציל חיים??
האם בגלל שיכול להיות שיהיו בעיות צניעות אני צריכה לקבור את עצמי??
סליחה שאני משווה אבל בשבילי זה נשמע בדיוק כמו ללכת עם רעלה!
אם יש מישהו שחוטא עם נשים אני לא אשמה! אני ישמור על עצמי, ישתדל כמה שפחות "להרבות שיחה עם הגברים" ואין סיבה לא להצליח בזה כשרוצים!!
מניסיון!
אמבולנס לידותרציניאחרונה

אגב הרעיון על צוות נשים שתפקידו היחיד הוא ליילד הוא רעיון לא מציאותי.

אם מדובר בישוב ובאמבולנס כוננן שמפנה יולדת אז בוודאי שיתארגנו תוך דקה לארגן צוות של נשים!

כשמדובר במשמרת רגילה של אמבולנסים שפזורים ברחבי הערים אחרי מקרים ויוצא קריאה על "קבלת לידה" לא "יולד" אלא ממש קבלת לידה, המוקד לא יחשוב פעמיים וישלח את האמבולנס הכי קרוב ולא את האמבולנס של צוות הבנות שנמצא עדיין בתחנה...

חסרים לך סיפורים על בעיות?רציני
אני מכיר אישית סיפור על נהג ומתנדבת בוגרת מהתחנה הקרובה לביתך שהצליחו להרוס שני משפחות בגלל עניין כזה...

עדיף שעשר בנותת לא יכנסו לסיטואציה הזאת כדי שהחיים של אחת מהן לא יהרס...

כשאני חושב שיש בעיה עם התנדבות של בנות יראות שמים במד"א אני מכליל והסיבה לכך היא שבשנות ההתנדבות שלי אני יכול להעיד מהבנות שאני מכיר, שרק מספר מצומצם מאוד של בנות הצליחו לשמור על הרמה הדתית שלהן במהלך ההתנדבות שלהן במד"א .

(אגב מצומצם לדעתי לא יותר מ 5 בנות)
אז כנראה שאתה לא מכיר מספיק בנות ממד"א!חנהודיה
אני מכירה הרבה בנות שהצליחו לשמור על עצמן למרות הכל..
אם מישהו בוחר להרוס לעצמו את החיים זה יכול להיות בכל מקום ולאו דווקא במד"א.
אני חושבת שההכללה הגסה שאתם נוהגים בה לא מעידה יותר מדי ובטח שלא עוזרת לשום דבר!
ואני מניחה שדיברת על נוער..
באמת עדיף שההתנדבות במד"א תתחיל מגיל 18 ומעלה כי ככה הכל יהיה הרבה יותר טוב (צניעות, אופי, טיפול במיקרים, הבנה של דברים שלא מבינים עד הגיל הזה ובעיקר, בעיקר מתנדבים יבואו נטו בשביל להתנדב ולא לדברים אחרים שלא חסרים במד"א)
אבל מכאן ועד לבוא ולהכליל את כל הבנות שמתנדבות במד"א הדרך עוד ארוכה!
מכיררציני

מכיר הרבה בנות ולא, הן לא באו במטרה להרוס לעצמם את החיים.

ולא דיברתי רק על מתנדבות הנוער אני מדבר גם על מתנדבות בוגרות.

לא אמרתי שכל הבנות התקלקלו אלא שהן לא יצאו כמו שהן נכנסו, זה לא אומר שהן זרקו הכל אבל ירידה ברמה שלהן כן נראה...

אגב כשאני מתנגד להתנדבות של בנות דתיות במד"א זה על הכלל, כמו שהכלל מושפע כך הכלל צריך להיזהר.

יש הרבה בנות שיכולות להחזיק מעמד במד"א אבל זה הרבה יותר קשה לבנות מהקשיים שיש לבנים ולכן אני לא חושב שכרגע צריך לעודד התנדבות בנות דתיות שרוצות לשמור על עצמן בצורה כוללת.

אומנם לא צריך לעודד בצורה כוללתחנהודיה
אבל גם לא צריך להתנגד בצורה כוללת!
וזה לא סותר את זה שגם נשים יכולות להתנדב במד"א עם כל הקשיים הכרוכים בכך...
הן פשוט צריכות לדעת טוב מאוד לקראת מה הן הולכות ואיך הן הולכות להתמודד עם זה..
למה התווכחת בכלל אם בשורה התחתונה את מסכימה לגמרי?מי האיש? הח"ח!

רק לצורך הווכחנות? או מפני שמה שחשוב לך זה לדעת שהצלחת לגרור עוד כמה חברות ומושפעות לעניין, לצורך הכבוד האישי שלך והגאוותנות שלך, אפילו שהתוצאות עלולות להיות קשות כשמדובר בצעירות שלא מודעות לבעיות? את יכולה לחסוך ממני את התשובה כי השאלה רטורית לגמרי. כבר בעצמך ענית. הסיכון לא שווה את זה, וכל מה שהתווכחת לא נוגע כהוא זה לאלו שלגביהן מתעוררת הבעיה החמורה.

מד'אנחמן053

ב''ה סיימתי את הקורס שלי בחופש זה{נפרד}ואני נכנס להתנדב בתחנת מד''א י-ם בעיקר במוצ''ש משעה אחרי יציאת שבת-11,אמרו לי שאם אני ירצה לעשות משמרות נפרדות במשך השבוע צריך להשיג נהג+2מער''ים וזה קשה למה מד''א לא יכולים לקבל אותנו(ויש מלאאאה נוער ועשה את הקורס שלא מתנדב בגלל שזה מעורב) למה הם לא יכולים לעשות עוד 2משמרות בשבוע נפרדות ויגיעו מלאה מתנדבים למה אי אפשר???זה בעיה לנו.

ואני מתפלל שיום אחד בעז''ה יפתחו איחוד הצלה משהו לנוער דתי {במיוחד אחרי שקיבלו אישור לאמבולנסים}.

בקיצור אני מת להתנדב אבל חוסמים אותי{בגגלל שאני דתי} והלוואי שמישהו יוכל לעזור אשמח אם למישהו יש הצעה שיפנה אלי בפרטי!!תודה רבה וליל''ט!!

משמרות נפרדות ירושליםאריאל רוזנטל
שלום.
אני נהג בירושלים.
ברוך ה׳ עשינו ניסיון כזה כבר כמה פעמים והיה מצויין.
מי שרוצה לבוא למשמרות נפרדות רק לבנות / רק בנים,
הבנות שרוצות שישלחו הודעה לתמר. 058-585-2225 והיא תכניס אותם לקבוצת וואטסאפ מדא בנות.

הבנים - שיקימו גם קבוצה....

מסכים עם הבעיות שהועלו בין מבחינה ערכית ובין מבחינה פיזית.
לכן, מבחינה ערכית הרעיון מבורך, ומבחינה פיזית, אכן הבת שנכנסת להתנדב חייבת לדעת שהיא הולכת להרים מישקלים ולעשות עיסויים גם אם זה יהיה לה נורא קשה.

כל הכבוד על הרעיון והיוזמה
לא מסכים לגמרי.....בנדא מצוי!!
יכול להיות שלגבי נוער זה בעייתי מאד
לגבי בוגרים המצב שונה מאד מאד....
ואני נמצא גם בתחנות שממש לא כל המתנדבים/עובדים דתיים
כגון: לוד, מודיעין וקצרין....

נכון שאולי יש אווירה מסוימת בתחנות..
אבל בסופו של דבר אתה עושה מה שאתה רוצה בתחנה
לא יודע מה אחרים עושים אבל מכיר כמה וכמה אנשים שעושים משמרות עם צוות סגור עם חברים שלך מהגזרה/מהישוב....
וככה אתה יוצר לעצמך את הסביבת עבודה שאתה רוצה!
וככה אתה גם לא מושפע ממה שהולך בתחנה!!

אני כשאני מגיע למשמרות בלוד/מודיעין אני מראש מארגן לי נהג וצוות שהם חברים שלי, חבר'ה דוסים שמה שקורה בתחנה לא באמת מעניין אותם...
מביאים מחשב/ספר קריאה/ספר לימוד
ולרוב אין באמת זמן לפתוח אותם כי רוב המשמרת אנחנו מסתובבים.
פספסת קצת את הנקודהרציני
הדיון המרכזי הוא לגבי שילוב של בנות.
כבן, המצב הרבה יותר קל מה גם שאתה מכיר נהגים ואנשי צוות אז יותר קל לך לארגן צוות שמתאים לך לעבוד איתם.
כל אחד ואחת יכולים לעשות זאתבנדא מצוי!!
לגבי נוער לא מכיר יותר מידי אבל בוגרים/חובשים בוודאי שיכולים
לנוער זה שונה, והם גם פחות מכירים את המערכת...רציני

זהירות רבותי זהירותאשה
לא מגיבה בד"כ ולכן כנראה גם לא מגיבה במקום הנכון... קראתי את השרשור ורוצה להזהיר. זה כלל לא פשוט. אני אשמור על עצמי- זו סיסמא של צעירות חסרות נסיון שלא תמיד עומדת במבחן המציאות... ואל תאמין בעצמך... לא אמנה את כל הבעיות אבל מספיק שאומר כי בדידי הווה עובדא. מסכימה הכי הכי ומכל הלב עם מי שאמר אל תתנדבוו במדא. עוד לא הבנתי את הקטע שנהג זה בסדר... הוא לא גבר??? חברה, זהירות... הרי אין אפוטרופוס...ויש מקומות בהם יותר קל לו כשאין אפוטרופוס. ויהי רצון שלא תצא תקלה.
לא להתנדב במד"א זה לא הפיתרון!חנהודיה
צריך לעשות הכל בשביל להיזהר ולהישמר אבל לא להתנדב זה כמו להגיד לנשים אתן נשים ולכן זו בעיה שלכן..
ממש ממש לא!
אם גבר לא יכול לשמור על עצמו זאת בעיה שלו ואני לא אמורה לשבת בבית כל היום או ללכת עם רעלה בגללו!!
ואני מדברת מניסיון וברוך ה' אני מצליחה מאוד לשמור על עצמי בכללי וגם בתוך מד"א!!
תגידי את רצינית או שאת חיה בעולם אחר???רציני
את באמת חושבת שאם יש למישהו בעיה שקשה לו לשמור על עצמו זו הבעיה שלו!?!?!?
אם קשה לו לשמור על עצמו זה יבוא לידי ביטוי עם האישה שנמצאת בחברתו...

אני לא חושב שצריך ללכת עם רעלה, אבל כשאת מכניסה את עצמך לסיטואציה של ייחוד ומראש מאשימה את הנהג זה באמת אומר שמשהו בהשקפה שלך מוטעה!!!
אני מתנדבת בבקרים עם עוד מתנדבתחנהודיה
אז אין פה בעיה של איחוד!
אני לא מגיעה ללילה אם אין איתי עוד מתנדב אחד לפחות שאני סומכת עליו!
ואני לא מאשימה את הנהג שקשה לו כי לכולם קשה בדברים האלה אלא אני מאשימה אותו שהוא לא שולט בעצמו!
שזה כבר בעיה שלו!
זה לא ייחוד? המצאת הלכה?matan

הלכות ייחוד אוסרות על גבר ואישה, וכן שתי נשים וגבר להיות באותו מקום בייחוד.

כל זה כאשר הם כשרים!! אם אחד מהם פרוץ, אז אין בכלל מה לדבר, גם תהיה קבוצה אז אסור

אני מניחה שיש בזה הרבה פניםחנהודיה
ויש הרבה רבנים שאומרים דברים אחרים..
ואם יש בזה יחוד אז גם ליסוע בטרמפ עם עוד מישהו וכו זה יחוד אז איך כ"כ הרבה אנשים נוסעים בטרמפים כאילו הכל בסדר???
אז או שזה החמרה או שאנחנו לא הולכים לפי אותו רב..
וכל אחד יעשה לפי מנהג אבותיו
תשאלי את הרב שלךmatan

אבל תני לי להסביר משהו-

גם טרמפ יש בו איסור ייחוד אם נוסעים בכבישים ריקים, לכל הדעות, לדוגמא- נסיעה בשעות מאוד מוקדמות באזורים

ריקים, זה ייחוד גמור, ואסור!

באמבולנס יש מקומות שאי אפשר לראות מה קורה בפנים, וזה ייחוד גמור, לפעמים נוסעים במקומות ריקים, לפעמים

נמצאים במקומות מרוחקים, אי אפשר לשלוט בזה.

וזה שיש עוד מתנדבת לא פוטר לך את הבעיה.

זה לא עניין של -לכל אחד הרב שלו.

יש לך רב? שאת מתייעצת איתו קבוע? דברי איתו על זה.

אין לך רב? זה רק מוכיח שאין לך הדרכה הלכתית, אז אין בכלל מה לדבר על שמירת הלכה.

(לא כדי לפגוע, זה בדיוק כמו שאומרים שמי שלא לומד הלכות שבת מחלל שבת בטוח)

שאלתי את הרב שלי עוד לפני שהתחלתי להתנדב במד"אחנהודיה
והוא אמר שזה בסדר..
הוא מכיר את המציאות במד"א?matan

יפה לשאול רב, השאלה היא אם הוא יודע מה המציאות שאת מדברת עליה.

אם הוא אכן יודע- אז הוא לא יוכל להגיד ח"ו "ידי לא שפכו את הדם הזה"...

אני מניחה שהוא יודע.. זה רב מוכר והכל בסדרחנהודיה

בעז"ה הכל יהיה בסדר ויהיה טוב!

תודה על הרצון הטוב והאכפתיות

אחותי הייתה במד"א (חובשת) שנתייםנקודה

בס"ד

חברות שלה התדרדרו לגמריי מבחינה ממוסרית,

הייתה שנדבקה לנהג נשוי, והם חצו את כל הגבולות,

הייתה מי שנכנסה להריון, (והפילה)

היה גם זוג שהתחתן, אך קודם הנהג עזב את אשתו והתחתן עם בת השירות.

גם הרווקים והרווקות  שם החליפו זוגות כמו שמחליפים מכתביות,

וזה בלי להזכיר את האווירה בה בדיחות לא צנועות ממש חלק מהעניין וכ'.

אמנם אחותי שמרה על עצמה מהבחינה של בינו לבינה, אך בלבוש- אי אפשר להכיר.

וזה כואב. הלכה לשם אולפניסטית מלאת אידיאלים, צנועה וחסודה, וחזרה עם חצאיות קצרות וכ',

והיא זו שהכי שמרה על עצמה, כל שאר הבנות שעבדו בשנתיים האלו איפה שהיא עבדה כבר לא שומרות נגיעה!!

(אם כי יש כאלו שעדיין מתלבשות בצניעות, למרות ההתנהגות בינו לבינה)

הבעיה היא לא בגברים, ולא בנשים, אלא בשילוב בניהם,

בעבודה שמחד יש הרבה שעות שמבלים יחד סתם, בהסעת חולים מבית חולים אחד לאחר,
ויש המון זמן לדבר לבד וכ',

ומצד שני כל האקשן שעוברים ביחד, 
הדברים המרגשים שעברים ביחד,

לילד אישה, לפגוש מישהי אחרי ניסיון התאבדות שלא צלח, או לחלופין אחרי ניסיון שכן צלח...-

כל הטלטלות הנפשיות שעוברים הצוותים יחד כשיש מקרים מסעירים,

וכל הזמן שיש להם להתבטל יחד כשאין כלום,

זה בהחלט פתח לחיבורים שלא צריכים להתקיים בין גברים לנשים,

במיוחד שלא זו המטרה שלהם.

לעניות דעתי- שומרת נפשה תרחק.

ולגבי מד"א נפרד,

אני באמת לא יודעת איך בנות אמורות להתמודד עם נשיאת אנשים כבדים וכ'.

בכל אופן בהצלחה לכולם.

לא להתנדב במד"א זה ה-פיתרוןmatan

הבעיה היא לא שהוא לא ישמור על עצמו, לא בגלל זה. אגב, מומלץ לא לנסות את הדברים האלו, כשיש סכנה יש סכנה

ולא משנה מה הסיבה שלה- אם לא צריך לא מסתובבים בשער שכם, למה? כי מסוכן, שאיזה ערבי לא ידקור אותך-

התשובה היא לא להסתובב בשער שכם עד שלא ידאגו שלא ידקרו אותך. קודם כל פותרים את הבעיה, אח"כ עושים את מה

שרוצים. מכיוון שלא ניתן לפתור את הבעיה, גם הרתעה לא תעזור כי "אין אפוטרופוס לעריות", אז פשוט לא להתנדב במד"א.

דבר שני- זה מפעיל פי אלף יותר לחץ על מד"א, חוסר התנדבות מאשר התנדבות.

דבר שלישי- לעבור איסורי עריות(בעיקר ייחוד בהתחלה, אבל זה מדרדר) זה אסור, ובמד"א אין כמעט מצב שהוא לא ייחוד-

אפילו נהג ושתי בנות באמבולנס זה ייחוד.

קשה מאוד להפעיל כך לחץרציני
כמות האנשים שמבקשים להתנדב במדא הוא ככ גדול שאיום של מספר מתנדבים לא יזיז להם.

יש בעיה עם המגוון העצום של מתנדבים שלכל אחד רב משלו...
יש דברים מאוד פשוטיםmatan

אם כל הציבור הדתי לאומי יפסיק להתנדב במד"א יהיה לחץ, אם התנדבים יפסיקו להתנדב באופן מוחלט עד לסידור

טיפול ופיקוח פסיכיאטרי הולם- אז זה יקרה.

הבעיה שלרוב האנשים במד"א לא אכפת- לא אכפת שבחורה תוטרד כי היא נוסעת עם נהג לבד ב12 בלילה הביתה,

לא אכפת שלחברים שלהם החיים נהרסים בגלל פוסט-טראומה. לא אכפת. אז באמת אין כוח.

אל תתנדבו- החיים יפים יותר בלי זה!

לא הבנתי,רציני

איך זה שאם הציבור הדתי יפסיק להתנדב העולם ינצל?

המון מתנדבים הם דתיים, אם הציבור הזה יפסיקmatan

אז מד"א יצטרכו לשלם לעובדים, מד"א מעדיפים מתנדבים, אז זה הכוח שלנו.

לציבור הדתי לאומי יש המון מתנדבים במד"א, בד"כ אחרי כמה שנים הם כבר בציבור החילוני...

אם הציבור הדתי לאומי יפסיק להתנדב על ליצירת מצב שבו אין בעיות צניעות, מד"א יתחילו להזיז את זה.

כנהג אמבולנס זה מאוד קשהנתנאל ואודיה

שלום.

ראשית אני מאוד מברך על כך שיש נוער רב בנים ובנות שמתנדבים ועוזרים לנו רבות על האמבולנסים.

בנוסף אני בעד הפרדה עד כמה שמתאפשר.

אם זאת ישנם קשיים שצריך להתמודד, כנהג אמבולנס (בעיר) יש הרבה מיקרים של הורדת חולה או כל מיני פעולות שאנחנו נדרשים לבצע ואנו צריכים ידיים חזקות שיכולים גם לעזור בנשיאת משקל וכדו'. נהג שמגיע עם שלוש מעריות לשבץ מוחי או קוצר משמעותי של אדם ששוקל 100 פלוס מעל קומת הקרקע יצטרך להמתין לסיוע ופעמים רבות זה ממש פיקוח נפש!!

נ"ב שכמובן יש דברים רבים שהבנות בנוער עושות מצוין!!

חנהודיה,יומשמייח לכולם

בס"ד.

באמת מעריכה מאוד את כל מה שכתבת כאן, שאם רוצים אפשר לשמור על עצמיך, ושממש לא כולם מתקלקלים..

אבל אני חושבת שאת לא המדד הנכון (וזה ממש מחמאה!!)

את נשמעת כבנאדם שמאוד עומד מגבולות שהוא מציב לעמצו, וזה מדהים!!

אבל לצערינו רוב העולם לא ככה.

עד כמה שנגיד שאנחנו חזקים והכל... לחברה יש השפעה מאוד מאוד מאוד גדולה!!

ובקלות אפשר להגיע למצבים שמראש ממש לא מכננו להיכנס אליהם, ולא בהכרח מצבים קיצוניים.

אני לא אומרת שכל בת שנייה שמגיעה להתנדב מפרקת את המשפחה שלה. חס וחלילה. אבל בפירוש במצב שבו מגיעים לחברה הרבה יותר פתוחה מהחברה שגדלים בה- נסחפים. אפילו קצת. וזה באמת חבל וכואב.

אבל זאת המציאות, וא"א להתכחש לזה שנגררים.

ואשרייך שאת כזאתי חזקה..

יישר כח..

תודהחנהודיה
את צודקת מאוד והיום לצערינו החברה מאוד משפיעה על כולם..
לכן בסופו של דבר (וגם בגלל שה' סובב את זה ככה) לא התחלתי להתנדב במד"א בתור נוער אלא רק עשיתי קורס ע"ר וכשיכולתי עשיתי קורס חובשים והיום אני מתנדבת כחובשת...
את זה אני ממליצה לכולם אבל לא תמיד מקבלים את ההמלצות שלי..
בתור מתנדב בוגר אתה בא להתנדבות נטו בשביל לתת מעצמך ולא בשביל הרבה דברים אחרים שיש במד"א וזה מאוד שונה...
אבל מאוד צרם לי שהכלילו פה את כל הבנות ושאי אפשר להתנדב במד"א בכלל...
זה לא נכון ולא צודק!
אבל יכול להיות שאני באמת לא המדד..
מסכימה איתך, ומי שפתחה את השרשור,יומשמייח לכולם

בס"ד

בתור משהי שיודעת לשמור על גבולות אבל גם נמצאת בחברה, אני יכולה להגיד שגם אני מצאתי את עצמי נגררת..

ולכל הבנות הצדיקות (עם הערכה ענקית!!), אני מצאתי את עצמי במקומות שלא הכי רציתי (וזה ממש לא דברים רציניים, אבל מעבר לגבולות שחשבתי שאני יעבור), ואני מתנדבת לא במקומות מאווווווווווד מעורבים כמו מדא.

ותכלס' זה מאכזב..

אז אני לגמרי מבינה את הרצון שלכן להתנדב, ותאמינו לי שגם אני רוצה מאוד, אבל מהניסיון הקצת לא נחמד שלי, הבנתי שאולי לפעמים צריך לוותר על חלומות, או לפחות לדחות אותם בכמה שנים.. ולנוות אותם למקומות שיהיה אפשר לתרום בהם, וגם לקבל- יותר.

אפשר להתנדב בתור חובשת, שכבר נהיה יותר גדולות ובוגרות כמו שחנהודיה אמרה.

אפשר ללמוד אחיות או רפואה..

ולפעמים גם פשוט לשמור את הידע שלנו מהקורס אצלינו....

ולפעמים אפשר לבוא להתנדב ולהישאר דוסיםקורץ

רק באמת תחשבו טוב טוב עם עצמיכן אם זה באמת המקום שלכן. ואולי כנסו פעם לתחנה, תראו קצת את האווירה...

ואל תשכחו לשים גבולות!! אפילו לכתוב אותם במקום בולט. שלרגע לא תשכחו!!

ב"הצלחה צדיקות!!

אם המשמרות הנפרדות עובדות אשמח שתעדכנו וגם אם אתן תתנדבו רגיל אשמח שתספרו איך זה

טוב.... תודה לכל מי שהגיב!!!עסוק/ה

באמת רצינו לשמוע ותודה לכולם...

לא חשבנו שזה יתגלגל לכאן אבל אם כבר...

למה אתם חושבים שכל כך יהיה מסובך ל3 בנות לעשות משמרת עם עצמם וכשיש קריאה לעלות עם נהג לאמבולנס???

עזבו רגע את בעיית הסחיבה! את זה הבנו! מבחינה צניעותית בלבד!!

אני באמת רוצה להבין למה זה נשמע כל כך גרוע אם אנחנו באות (לא בנות בנות 15) בנות ב- יב', שנלחמו על הדבר הזה במשך שנתיים, ועכשיו זה עומד לקרות בעזרתו יתברך!! לא אומרת שאני חסינה ושלי זה לא יכול לקרות, אבל אם אני יושבת בחדר עם עוד שתי חברות שלי עד שיש קריאה ועולה איתם לאמבולנס ועם עוד נהג- מה הבעיה בזה??

אנחנו יודעות טוב מאוד בשביל מה באנו, מקיפות את עצמינו בסוג של חומה, באנו בשביל דבר אחד!! לא באנו כדי להיגרר לדברים אחרים!!! מבינה את הדיבורים על בת שבאה לבד וקרה מה שקרה, אבל אנחנו הולכות לעשות בעז"ה משמרת קבועה ביחד- רק בנות!! ולא הולכות להתפשר על שום דבר בעז"ה! אני לא אומרת את זה סתם!! (להגיע עד לאיפה שהגענו גם היה מלחמה!) מה הבעיה במצב שאני מציגה פה??? בבקשה תענו לי בכנות! בלי "לכל אחד זה יכול לקרות" וכו', תנסו להבין את הסיטואציה, אנחנו לא מנסות סתם להכניס את עצמינו למצב הזה!

לא חושבת שיהיה עם זה בעיה!חנהודיה
במיוחד שאני מבינה מאוד מה את מתכוונת שאת אומרת שאתן אחת בתוך השניה וזהו בלי דיבורים ופיטפוטים מיותרים עם הנהג מכיוון שאני נוהגת בדיוק כך ומצליחה עם זה ברוך ה'.
לכן אם אתן בעלות אופי חזק, יודעות בדיוק מה אתן רוצות ומה אתן לא רוצות ואיפה לשים את הגבול לא חושבת שיהיה עם זה בעיה!
להיפך, אני חושבת שזה יצליח מאוד!!
שיהיה המון בהלחה
באמת נראה שאין כאן כ"כ בעיה.. אבל..יומשמייח לכולם

בס"ד.

דבר ראשון, אתן צריכות להיות הכי אמיתיות עם עצמיכן כל רגע אין שאתן לא מוותרות לאט לאט על הגבולות שלכן.

ודבר שני שהוא לא פחות חשוב, א"א להתעלם מחלק מהבעיות... אי אפשר להגיד עזבו את הקושי הפיזי כי הוא קיים, ואין עניין שהנהג יעשה פי 2 עבודה. 

אתן באמת חושבות שתענדו בהחייאה (עם עיסויים הרבה זמן) לבנאדם ששוקל 130 ואח"כ להוריד אותו לאמבולנס מקומה שלישית עם כל המכשור שעליכם?!

אם כן, אז אחלה, למרות שלא הכי בריא לבנות להרים דברים כבדים...

אבל אם אתן סומכות על עצמיכן בכ-ל זה.. אז ב"הצלחה ענקית!! אשרייכן!

היא לא רוצה אבל...רציני

היא שאלה ספציפית לגבי העניין הדתי/רוחני.

יצא לי לשמוע במקרה השבוע על מקרה של כונן שהגיעה עם צוות של שלושה בנים ובת וכל מה שהיה דרוש זה להוריד אישה 6 מדרגות בלבד, הנקודה היא שהאישה לא הייתה רזה ושקלה בערך פי שתיים מהמשקלים שהוזכרו בשירשור. כל הבנים ("גבר, גבר!") שמו יד והם התקשו.

אז לכל האנשים ונשים הכי חזקות, בהצלחה אם מישהו חושב שהפן הפיזי הוא לא חלק מרכזי בתפקיד.

ולגבי המבצעיות, אני לא צריך להזכיר שאנחנו בתקופת פיגועים ושהמוקד שלח את האמבולנס היחיד שלא היה באמצע פינוי אנשים מזירת פיגוע שהיה כמה דקות לפני זה, אז אין בדיוק אמבולנסים פנויים לסיוע בהורדה...

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך