בס"ד
אנשים מתנשאים.
למה הם חושבים שהתרבות ה'מודרנית' או ה'פוסט-מודרנית' שלהם יותר טובה מתרבויות אחרות?
בס"ד
אנשים מתנשאים.
למה הם חושבים שהתרבות ה'מודרנית' או ה'פוסט-מודרנית' שלהם יותר טובה מתרבויות אחרות?
בס"ד
ברדיו הממלכתי של המדינה שלו.
בס"ד
אני משתדל לכבד גם תרבויות שונות משלי. וגם אלו שאני לא מצליח, אני לא אומר את זה.
בס"ד
להפך, אני חושב שאני יותר קרוב לשדרן ההוא.
בס"ד
אני רק מצפה להכיר בזכותו להיות שונה.
גם בלי להבין מה זה אומר
וגם אימננטית
התרבות הזאת שבורה מעצמה והיא לא מסוגלת לתת מענה לשאלות שהיא שאלות ואז היא נדחקת לפינות שהיא מאשימה את אויביה התיאולוגים בהם.
אולי דווקא מתוך התרבות הזאת יבוא משיח לעולם? אולי.
וגם אונטי, אקסיטנציאליסטי, בהביוריסטי, פריבילגי, רלטיביסטי, נרטיבי, פוסט-קולוניאליסטי ועוד ועוד
וזה כיף ונוח ואחלה לגמרי!
הופה לה. אנציקלופדיה, עף על עצמו הא. תכף גם תגיד לי גיאוגרפיה.
אתה לא תשדוד לי את ההנאה הזאת!
לי אישית האחיזה בזה אמנם יצרה המון התלבטויות ובלאגנים, אבל היא הפכה אותי לאדם הרבה יותר מכיל ומקבל והרבה פחות אנוכי ופגיע.
ניתן לדעת בעזרת חוקים את המשך המציאות
ההפך מגמיש ומופשט
טרנסצדנטי זה חיצוני
איממננטי זה פנימי
יש סיבה למה משתמשים במילים הלועזיות, באמת אין לזה מילה עברית מוצלחת.
טרנסצדנטי הוא גם חיצוני, גם מקודש, גם מרוחק וגם מעורפל.
אימננטי הוא גם פנימי, גם משמעותי, גם תוכי, גם הכרחי וכו'
אחד בתוכו. לדוגמא האמירה-"לית אתר פנוי מיניה" היא אמירה אימננטית כי היא סוברת שה' בכל מקום ואין פה דברים נבדלים ה' ועולם.
בס"ד
אבל גם אנשים מתנשאים זה די מעצבן

בס"ד
כי הרי בלעדיהם לא היתה לך אפילו היכולת להתעצבן.
קמנו ונתעודדבס"ד

בס"ד
לשון מתנענעת מצד לצד גם לך!

בס"ד
רציתי סתם לשון בחוץ, אבל זה מה יש.
למרות ש. המ.כישוף כושלבס"ד
בדיוק.
זה פרדוקס.
|פוסטמודרניסטפלצניומתנשאשאוהבאתמהשהואומשתדללאהובגםאנשיםאחרים|
(ואוסיף ואומר שבעיני פלורליזם הוא מידה הרבה יותר משהוא ערך, ושלפני שאתה קובע משהו על הסובייקטיביות של האחר נסה להיות נאמן עד כלות לזו של עצמך [ואז ממילא, ביקורתיות תהיה חסרת משמעות])
הגעת אז אתה באותה מידה מסוגל לזלזל במי שלא הגיע למסקנה זו.
בשביל להגיד שמישהו אחר 'טועה' בגישה שלו כלפי דברים, אתה חייב להניח שיש אמת אובייקטיבית שהוא צריך להיות מחויב אליה, דבר שסותר את יסודות הפוסטמודרניזם.
או שאין דרך להוכיח אותה. ואז מי שחושב מסיבה כלשהי שיש אמת אובייקטיבית הוא כנראה בור שלא למד מספיק ולא חשב על מה שהוא עושה.
הוא חי את חייו ואת תפיסתו, ושיבוסם לו.
כ"כ הרבה אנשים בחיים שלי אמרו לי שאני טועה, למה שקיומו של עוד אחד יכאב לי?
אם זה מה שטוב לו - אני אשתדל לשמוח איתו. אין לי עניין שהוא יחשוב כמותי.
אסייג: ברור שאני לא מושלם ולפעמים אני מתעצבן, תוקף ואומר שטויות. אני מציג כרגע את המצב המתוקן בעיני.
מעבר לזה, אני מאמין שעל אף שיש בזה פן מסוים של חילול, בגלל שאני אוהב בני אדם ואכפת לי מהחיים ולא רק מעצמי - אני כן אביע דעה וכן אנסה להשפיע במצבים מסוימים, אבל לא מתוך תפיסה פטרונית אלא מתוך רצון לעזור. כמו כן, יש לי גבול מסוים לפלורליזם - לרוב הוא עובר במקום בו לתפיסתי מתחילים אנשים להפגע. אמנם זה לא גבול ברור ואחיד, אבל זה הכלל המנחה.
אני חושב שמה שעשה לי את זה זה שילוב בין לימוד תורה מסוימת, דיבור עם אנשים מסוים והתבגרות.
אבל בהחלט, הרב שג"ר היה חלק משמעותי מאוד מהתהליך הזה (למרות שעכשיו אני מבין שבאותו זמן [אמצע שמינית] כמעט ולא הבנתי מה שלמדתי).
נפתלי הדגמעלה גלבוע והקיבוץ הדתי זה אותו דבר
שאני נגד הישיבות הק' הנ"ל, או לפחות רובן 
הדעות חלוקות בשאלה הזו, ולכן אמירה שאדם הוא פוסטמודרניסט לא מספיקה כדי להבין את תפיסתו.
אתה מזהה את עצמך כפוסטמודרניסט, נכון? ועדיין נדמה לי שיש גישות בפוסטמודרניזם שאתה לא מאמץ.
זה ארוך ומורכב בשביל שרשור כאן, אבל בעיקרון לדעתי חשוב להגדיר על מה בדיוק מדברים.
(לדוגמא - הגבול שלך לפלורליזם לא היה מתקבל בתזה של פלורליסטים מסויימים).
ו...
לא לומד באף אחת מהישיבות האלה - נסיונות פעילים
סוגריים מרובעים, אויש 
ובעיקר כי אני לא כל כך מבין בסוגים השונים.
וגם אני לא בטוחה שאני יודעת לדייק.
ההשואה שלך בין הכלליות לבין גוונים של פוסט מודרניזם מרתקת אותי ואני חייב לשמוע על זה עוד,אבל לא הלילה. אולי מחר יהיה אפשר לדבר על זה. נראה לי שיהיה לי זמן.
וואו פשוט מרתק!![]()
למרות שזה טוב שהתפיסות וההבנות שלנו משתכללות כל הזמן, וצריך לשמוח במה שמשיגים כל פעם.התלהבתי על השם. @*בננית*
בס"ד
זה אמור להיות פרדוקס.
מה לעשות שזו המציאות.
אבל אכן, המציאות לא קרובה להיות מושלמת. הוצע הסבר לזה בשרשור הזה..
קמנו ונתעודדבס"ד
אבל אני באמת לא מתיימר להבין את הפוסטמודרניזם. המאמץ המקסימלי שהשקעתי בעניין היה לקרוא פעם את הערך בויקיפדיה (זה היה קשה).
נפתלי הדגנו, לא לתיימר להבין זה צעד ראשון באימוץ הפוסטמודרניזם 
|מצחיק רק את עצמו ונהנה מזה|
בס"ד
כמו שאמרתי בהתחלה, לפני שנפלתם על השרשור המסכן שלי, אני צודק לבדי אבל מכבד גם את הטועים
.
וכלליות שוכנת תחת כסא הכבוד, כמו כל כתבי הרב זצ"ל 
(כתבתי על זה מאמר חמוד פעם פה.)
בס"ד
נראה לי שלא הובנתי. הכוונה היתה ל"ברוך הוא וברוך שמו". לא ל"בית הלל ובית שמאי"...
בס"ד
דברים שברור לי שהם חשובים ונכונים.
למה שאני אתחיל ממשהו שאולי הוא שטויות ורק יבלבל אותי וירחיק אותי מהאמת?
בס"ד
אולי יום אחד.
מאיר.רק גמרא!!!
ועדיף בעיון![]()
בס"ד
אצלנו לא שמעו על המושג.
אבל כן. גמרא, הלכה, תנ"ך, חומשרש"י, מסילת ישרים, ועוד ספר מתחלף. זו התכנית.
בלי כתבי הרב קוק זצ"ל?
חולה על גמרא עיון
הייתי מרגיש שם שאני חי בהכחשה
בס"ד
נראה לי אחד המקומות היחידים שמתאימים לי בערך.
בערך כל החברים שלי במרכז![]()
בהצלחה על כל פנים!
בס"ד
ולא.. אולי אני אמור להכיר אותם, אולי הם בשיעור שלי, אבל אני לא מכיר אנשים כל כך מהר.
היה עלזה איזה שרשור. מעניין אם אתה זוכר
סתם. פחות זורם לי לשחרר פרטים על עצמי על דפי הפורום הפרוץ הזה. אבל לא נראה לי מקום שהיית חושב.
נפתלי הדגאין בעיה.
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד