אם איבדתי רץ ובתמורה השגתי מט, זה בסדר, נכון?קמנו ונתעודד

בס"ד

אני לא אמור להרגיש רע כלפי הרץ?

אבל מה אם סתם הפקרתי אותו ורק אחר כך ראיתי שזה עזר לי להשיג מט? אז אני עדיין בסדר?

אם סתם הפקרת אז זה לא טוב אהבת ישראל!!

מזל שזה עזר אבל...

וכשחושבים על זה...

במלחמה (???) אין קטע סתם להרוג חיילים ועוד בכזו דרגה כשהם רק 2 ויש לך 8 חיילים טירונים מתחת...

ברור. פשוט לא שמתי לב, שזה בעצם הפשע, שלא דאגתי לביטחוןקמנו ונתעודד

בס"ד

של מישהו מאלו שאני אחראי על ביטחונם.

אבל יש פה שאלה של מזל מוסרי. כי הרי המעשה היה תקין כשלעצמו. רק המחשבה שמאחוריו היתה פסולה

אז צריך ללמוד להבא ולתקן...אהבת ישראל!!

"ומטעויווות אנו לומדייייםםםם..." (דודו פישר  של ר"ה ויום כיפור... שם, שם)

שח |מסתתר|ריעות.
תיזהרי מהפרש שלו שם בצד...|לוחש|אהבת ישראל!!

כדי ש@קמנו ונתעודד לא יראה שלחשתי לך...

אין ספק שלתייג אותי היה הדרך הבטוחה למנוע ממני לשים לב..קמנו ונתעודד

בס"ד

ככה אני לוחשת אבל זה גם בלי רמאויות...|מצטדק|אהבת ישראל!!

השאלה היא לשם מה הפקרת אותו.*בננית*
יש לך שאלות טובות וקשות. כאלה שצריך לחשוב עליהן כמה פעמים.
אבל אולי זה לא משנה לשם מה?קמנו ונתעודד

בס"ד

כשהתברר לבסוף שזה יצא טוב?

ותודה

אולי זה יצא טוב ולכן צריך לשמוח, אבל זה לא פוטר אותך,*בננית*
מכיוון שהכל הולך אחרי הכוונה, ולא אחרי התוצאות.
אלא אם הייתה לך סיבה אחרת שמצדיקה את זה.
לכאורה את צודקתקמנו ונתעודד

בס"ד

והדבר מוזכר רבות בדברי בעלי המחשבה.

אבל יש לי גם ראיה הפוכה: "מפקחין פיקוח נפש בשבת ואין צריך ליטול רשות מבית דין. והמקדים להציל הנפש הרי זה משובח. כיצד ראה תינוק שנפל לים פורש מצודה ומעלהו ואע"פ שהוא צד הדגים עמו. שמע שטבע תינוק בים ופרש מצודה להעלותו והעלה דגים בלבד פטור מכלום. נתכוין להעלות דגים והעלה דגים ותינוק פטור אפילו לא שמע שטבע הואיל והעלה תינוק עם הדגים פטור." (משנה תורה, הלכות שבת ב טז)

משמע מכאן שבהינתן תוצאות חיוביות, אין משמעות לכוונה.

אז כמו שאמר @א"י זה קשה, צריך לעשות תשובה על הפזיזות, אבל השאלה היא האם המעשה כשלעצמו תקין.

זה לא מדויק. זה רק בשבת שבה צריך מלאכת מחשבת.א"י זה קשה

ושם מתחייבים רק אם גם הכוונה וגם התוצאה היה מתאימות ואסורות. ולכן המעשה כשלעצמו אינו תקין כיון שהכוונה הייתה לא טובה

אני אקשה על עצמי עוד יותר -*בננית*
אני לא זוכרת בדיוק איפה למדתי את זה, אבל למיטב זכרוני העיקרון הזה הוא מאוד נרחב... כלומר, אם אדם התכוון לעשות עבירה, אבל היא לא יצאה אל הפועל מכל מיני סיבות - פטור. ואם ההפך - זכה בשכר כאילו עשה את המעשה.
תקן אותי אם אני טועה.

לכן נראה שמעצם המעשה אתה פטור, אבל על כוונת הלב הפגומה תצטרך לתת דו"ח, לפחות לעצמך.
כן ולאקמנו ונתעודד

בס"ד

מצד אחד כמו שאמרת: "מחשבה טובה מצרפה למעשה שנאמר 'אז נדברו יראי ה' איש אל רעהו ויקשב ה' וישמע ויכתב ספר זכרון לפניו ליראי ה' ולחושבי שמו' מאי ולחושבי שמו אמר רב אסי אפילו חשב אדם לעשות מצוה ונאנס ולא עשאה מעלה עליו הכתוב כאילו עשאה מחשבה רעה אין הקדוש ברוך הוא מצרפה למעשה שנאמר 'און אם ראיתי בלבי לא ישמע ה''" (קידושין מ.)

(מעניין לציין שגוגל סיפר לי עכשיו שבירושלמי נאמר שזה כך רק ביחס לישראל, ואילו כלפי הגויים זה להפך)

אבל מצד שני: " תניא 'אישה הפרם וה' יסלח לה' במה הכתוב מדבר באשה שנדרה בנזיר ושמע בעלה והפר לה והיא לא ידעה שהפר לה בעלה והיתה שותה יין ומטמאה למתים רבי עקיבא כי הוה מטי להאי פסוקא הוה בכי אמר ומה מי שנתכוין לאכול בשר חזיר ועלה בידו בשר טלה אמרה תורה צריכה כפרה וסליחה מי שנתכוין לאכול בשר חזיר ועלה בידו בשר חזיר על אחת כמה וכמה כיוצא בדבר אתה אומר 'ולא ידע ואשם ונשא עונו' כשהיה רבי עקיבא מגיע לפסוק זה היה בוכה ומה מי שנתכוין לאכול שומן ועלה בידו חלב אמרה תורה ולא ידע ואשם ונשא עונו מי שנתכוין לאכול חלב ועלה בידו חלב על אחת כמה וכמה איסי בן יהודה אומר ולא ידע ואשם ונשא עונו על דבר זה ידוו כל הדווים " (קידושין פא: )

בכל אופן תודה שהערת את תשומת ליבי, לא חשבתי על המקורות האלו.

אפשר לסכם שהכוונה היא עיקר אבל יש משמעות גם למעשה.א"י זה קשה

וזה שהקב"ה לא מצרפה למעשה לא אומר שאין חטא ופגם במחשבת העבירה, ושלא צריך לתקן

ככל הנראהקמנו ונתעודד

אני בדיוק בתחילת ספר של נחום מקובר על מטרה המקדשת אתא"י זה קשה

האמצעים ביהדות וכו'. ממש מומלץ

אולי רקובר?קמנו ונתעודד

אכן. התבלבלתי בינו לבין הרב מקובר...א"י זה קשה
עבר עריכה על ידי א"י זה קשה בתאריך כ"ה בתשרי תשע"ו 12:59

אם לרץ אין ערך עצמי אלא רק ערך כמשרת לכלל אז זה בסדר.א"י זה קשה

ולגבי אם שמת לב רק אחר כך אז זה לא מצדיק זה מעיד על פזיזות וזלזול בערך החיים של הרץ.

אם הרץ הוא בעל ערך עצמי אז עם איבדת אותו בשביל להשיג מט אז את ערכו היותר מלא הוא דווקא מממש בזה שהוא מת, אבל עדיין הוא כפרט הקריב עצמו ואמנם זו הבחירה הכי טובה אבל אסור להתעלם מזה שהרץ מת. אבל עם כל הכאב שבזה הוא עדיין מת למטרה טובה וטוב שהוא מת.

המטרה לא מקדשת אמצעיםנפתלי הדג
גם אם קנית משהו ששווה כל שקל שהוא עלה, זה לא אומר שלא הוצאת את הכסף. באותה מידה, אם היה צורך להקריב משהו או לעשות משהו שהוא לא טוב בשביל צורך טוב, העובדה שההקרבה הייתה משתלמת לא מוחקת אותה.
אבל ההקרבה כשלעצמה לגיטימיתקמנו ונתעודד

אבל היא עדיין דורשת כפרה וצער עמוק על האובדן.א"י זה קשה

עניין של רווח והפסדנפתלי הדגאחרונה

כל מקרה לגופו. יש הקרבות לגיטימיות, כן.

בנוסף, אני מאוד מסכים עם דבריו של א"י וגו'

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך