אנא עזרה גמילה לילד בן 2.7!!אנונימי (פותח)
בבקשה עזרתכם,פשוט בא לי לבכות איך זה שאני האמא היחידה שלא מצליחה ויודעת לגמול.
התחלתי לפני שלושה חודשים יום אחד ואז ראיתי שאני לא מצליחה להבין איך גומלים והוא מפחד מהשירותים ועצרתי

הוא כבר די גדול,יודע מה קטנים מה זה גדולים, מודיע לי שעושה גדולים, כשאני אומרת לו אז בוא ניקח אותך לשירותים צועק או מתבכיין כזה,קשה לי להרים אותו כי אני בהריון ..

בעבר כשניסינו מספר פעמים להוריד לו טיטול ולשים אותו על הישבנון באסלה, ממש בכה שפוחד.

אני לא יודעת מה לעשות, אם אקנה סיר לא בטוח שיסכים לשבת כי הוא לא כל כך ממושמע לי..

אם אפשר קצת שתאירו לי בנושא אשמח,ממש נואשת לעזרה. כולם נותנים טיפים "באויר "כזה שלא ממש עוזרים לנו.

אין לי הרבה ניסיון אבל...נעמונת2
1. שווה לנסות סיר. זה קטן, זה,שלהם, נותן יותר ביטחון וזה גם לא עולה הרבה (נראה לי שהכי פשוטים בערך 30 שח)

2. לנו עזר מאוד הספר "סיר הסירים" לשבת על הסיר ולקרוא. זה יוצר הזדהות. לבת שלי מאוד עזר להתחבר ככה לסיר

3. אם הוא מוכן לשבת על הסיר, ומודע לצרכיו, אז פשוט להוריד טיטול וזהו. לתת לו להסתובב עם תחתונים כמה ימים והוא ירגיש שלא נעים לעשות בהם ולהישאר רטוב...

4. וכמובן, אם הוא עדיין הסטרי, לחכות.. לא יקרה כלום אם הוא יישאר עם טיטול עד פסח

בהצלחה!
תתעודדי, תמיד הכי קשה לגמול את הראשוןרבקה כהן

נראה לי שעדיף להתחיל עם סיר. להביא אחת מהבובות האלה שעושות "פיפי", להושיב את הבובה על הסיר, בהתחלה עם חיתול, ולתת כל פעם לבובה פרס קטן. לא להציע לו בכלל שישב, ותראי מה התגובה. אם הוא מחליט לבד לשבת (גם אם הוא עם טיטול), מחיאות כפיים סוערות, נשיקות, פרס קטן. אם הוא לא מחליט, תתמידי. נראה לי שאחרי כמה ימים, אם את מחליטה בתוך עצמך שאת לגמרי אדישה לאם הוא הולך או לא, הוא בסוף ינסה. אחרי כמה פעמים, להוריד לבובה את הטיטול, ולהושיב אותה ורק אז לתת לה פרס, ולהסביר גם לו שבשביל פרס הוא צריך להוריד את החיתול ולשבת על הסיר. יום יומיים ככה, ואז לתת לבובה לעשות פיפי לתוך הסיר, פרס וכו'. האדישות שלך (אני מתכוונת כמובן לא להרגיש לחץ של "רק אני לא מצליחה, רק הוא לא מצליח") מאוד חשובה כאן. תאמיני לי, בגיל שמונה עשרה הוא יילך לשירותים.

הישבנון יכול להיות מאוד מפחיד, אין להם על מה לשים את הרגליים, ומרגישים שהולכים ליפול. סיר מרגיש בטוח. אני לא התחלתי עם ישבנון עד שהם עשו בסיר, וגם אז קניתי אחד קטן שמתלבש על האסלה בלי סולם, ונתתי להם שרפרף. זה הרגיש לי יותר יציב, פחות מתנדנד, ויותר קל לעלות על שרפרף ולהסתובב מאשר לעלות על הסולם הזה.  

עצה לישבנוןחגבית הסלע

מרכיבים את הישבנון בכיוון ההפוך- כלומר שהפנים פונות למכסה האסלה

על המכסה מדביקים הרבה מדבקות מיוחדות ושמחות

מושיבים אותו בפעם הראשונה גם אם אין לו, רק כדי לראות את המדבקות.

בפעמים הבאות מבטיחים לו שהוספת מדבקה חדשה שעוד לו ראה.

בהצלחה, זה עובר (-:

מילת מפתח : סבלנותזקנת השבט

א. את לא ה"אמא היחידה שלא מצליחה לגמול" . יש לי שכנה עם שלושה ילדים . הבת בת שנתיים לא גמולה , את הבכור היא גמלה בגיל מאוחר מאד . את האמצעי אני זוכרת בן שלוש עם חיתול. 

ב. לספר את סיפורי השרותים למיניהם : סיר הסירים -נחמד ,אבל לא היחיד. יש עוד . לבחור משהו לא מאיים לא מגעיל. מישהו קנה לילדה שלי ספר בשם סירכבת. לדעתי בזמנו היא לא ממש הבינה מה העניין , אבל התמונת היו חמודות והמסר היה שזה נפלא ונהדר. אני דווקא לא בעניין של פרסים , אבל כל אחד ומה שעובד לו . 

ג. לקנות סיר , להושיב (רצוי בבוקר , או אחרי ארוחת הצהרים ) ולספר סיפור . יצא משהו -יופי. לא יצא -גם יופי . עצם זה שהוא ישב , זה נהדר . להשתדל בשעה קבועה ביום , בלי ציפיות מעבר לזה שהוא יתרגל לשבת על הסיר .

ד. אחרי כמה ימים כאלו - שהוא ישב על הסיר בנחת , וזה הפך לחוויה נעימה בסך הכל -או אז  , לקנות המון תחתונים , ולחכות לשבוע , איך לומר בעדינות..מסריח משהו . בהתחלה יהיו הרבה פיספוסים . לקבל אותם בשוויון נפש . אח"כ זה מסתדר , אבל זה יכול לקחת גם שבועיים. 

יש ביו טיוב משהו בשם האסלה הקסומה -לא קניתי את הקלטת , הפרומו הספיק לי .

ואל תבכי . את אמא מצויינת . רק סבלנות (קודם כל לעצמך -זה הילד הראשון - את לומדת . לומדים מטעויות)

מבינה ממש את הקושי והתסכול...בנחת...

זה באמת לא קל עד שאת בעצמך קולטת איך זה אמור לעבוד.

בנוסף למה שכבר כתבו לך, נראה לי שיכול להקל עלייך מאד אם תיעזרי במחשבה: "זה לא שלי, זה שלו".

את לא צריכה לעשות כאן כלום, בעצם, רק לאפשר לו לעבור תהליך. העבודה שלך היא בעיקר ההרפיה. את לא צריכה לקחת אותו ולא להרים אותו ולא להלחץ בשבילו. הוא זה שאמור לעשות הכל. את רק מלווה אותו ונותנת לו תנאים מתאימים. וגם ההצלחה (או אי ההצלחה) היא לא שלך. הכל עניין שלו.

אם תצליחי לעבור ככה את התהליך - זה יהיה רווח כפול. גם לך באמת יהיה קל הרבה יותר, וגם זה יוסיף הרבה רוגע לשניכם וזה חשוב מאד לנפש של הילד (כדי לא ליצור אצלו משקעים בעניין הזה).

כתבתי בקיצור אז אם מעניין אותך אשמח להרחיב - מוזמנת לשאול.

הרבה הצלחה!!!

תודה לכל משהגיבה, מכל הלב, "לבנחת"אשמח אם תרחיביאנונימי (פותח)
אז בבעצם לקנות סיר ורק אחרי פעם אחת שהוא עושה בסיר להשאיר אותו עם תחתון נכון?כי אחרת אין טעם יהיה רק פיספוסים...

מקווה לבשורות טובות לעדכן אתכם.

אם יש לכם עוד עיצות או הדרגה או טיפים אני ישמח לשמוע .

לא מניסיון, אבל שכנה פעם אמרה ליאנונימי (3)
שכמעט תמיד אם תשימי ילד בשירותים/סיר על הבוקר הוא יעשה, אז כדאי להתחיל משם כדי לתת חווית הצלחה.

ושאלה משלי- כמה תחתונים כדאי לקנות שיהיה מספיק בנחת (אין לי מייבש...)? וכמה צריך להשאיר אצל המטפלת?
בע"ה אשתדל הערב/הלילה. יעזור לי אם תגדירי מה מעניין אותך אובנחת...

מה לא מובן או לא מספיק ברור כדי שעליו ארחיב. הכי טוב שתשאלי אותי שאלות וזה ימקד אותי.

כותבת עוד קצת, אבל הכי טוב שתשאלי.בנחת...

מהתיאור שלך זה נשמע שאיך שאת תופסת את זה זה שיש לך פרוייקט לגמול אותו, ואת אמורה להצליח בו.

אבל בעצם הילד הוא זה שאמור להגמל. האחריות לא עלייך! לך יש תפקיד ללוות אותו, להדריך אותו (למשל איך מורידים תחתונים, איך יושבים על סיר/ישבנון וכו'), להיות איתו, וגם לנקות...  אבל הכיווץ והמאמץ שנדמה שאת לוקחת על עצמך הם מיותרים. את אמורה להשאר נינוחה לגמרי. את לא אמורה להצליח בכלום. הוא זה שאמור ללמוד כאן משהו ואת רק עוזרת ומאפשרת.

מאחורי מה שאני מתארת נמצא הרבה אמון בילד. גמילה היא לא "להמציא את הגלגל" וליצור יש מאין. בילד יש את היכולת להיות גמול. לא צריך להתאמץ כדי ליצור את זה. אלא רק להאמין בו ולהפתח ליכולת שלו ללמוד.

כמובן שאני לא מתכוונת לומר שאין לך מה לעשות בפועל. יש מה לעשות אבל חשוב שהעשיה תהיה מהמקום הנינוח והבטוח ולא מתוך לחץ-לקדם-אותו-כי-רק-ככה-זה-יקרה.

וטכנית- קצת תיקון למה שהבנת ממה שכתבו לך:

יש שלושה שלבים (בסדר הזה) בלימוד הגמילה:

1. הילד מזהה אחרי שהוא הרטיב

2. הילד מזהה תוך כדי שהוא מרטיב

3. הילד שם לב לפני שהוא מרטיב

ובשביל זה כן נכון לתת לו להסתובב עם תחתונים גם אם עוד לא למד מה עושים. כך הוא מתחיל את השלבים הראשונים של הלימוד כשהוא מפספס.

בכל שלב את יכולה להסביר לו מה קורה לו ולעזור לו להגדיר דברים בשם, ולהראות לו ברוגע איך אפשר לעשות בתוך הסיר/ישבנון. ולהשאיר את זה באחריות שלו. הוא מספיק רוצה את זה בעצמו. תראי איך יתמלא שמחה כשיצליח.

זה מובן שקשה לך לראות שזה יקרה כי עוד לא חווית את זה, אבל הוא ירגיש בעצמו וילך. גם אם בהתחלה יפספס.

לילדים יש לפעמים פחדים מהאסלה. אז אולי סיר יכול להיות ידידותי יותר. ואפשר לא לחשוש שלא ירצה לשבת על סיר אם תבואי בגישה הפוכה. הוא לא צריך "לשמוע בקולך" כדי לשבת על הסיר. אלא את "מוכנה להרשות לו לשבת על הסיר הכיפי הזה..."

בעיני ההרפיה הנפשית הזו חשובה לא רק לגמילה אלא לעוד הרבה הרבה מצבים בחינוך ילדים.

מוזמנת לשאול עוד אם יש צורך.

בהצלחה!!!

יכולה לומר מנסיוני...אור חיי

הבן שלי נגמל בגיל שלוש!!!!

המליצו לא לעשות לעשות כלום בנדון ולחכות שזה יבוא ממנו ומהאווירה שיעשו בגן....וזה מה שהיה!!

בגיל 3 הילד פשוט הודיע שהוא לא צריך יותר טיטול וזהו.....מאותו הרגע לא היו פספסוים בכלל...כאילו נולד עם תחתונים...

ולכן, המלצתי היא להרפות...חכי בסבלנות...בצבא הוא כבר יהיה בטוח עם תחתונים..

אל תעשי מהעניין לחץ..

אין לי עצה לתת לךאנונימית 86

רק לספר לך שאני בדיוק באותו מצב!

הבת שלי בת 2.5 יודעת לספר לי בדיוק שהיא הולכת לעשות בטיטול עכשיו, היא יודעת לזהות את הצרכים שלה, אבל מפחדת פחד מוות משירותים או מישבנון.

קניתי לה סיר והיא אכן עשתה בו פעמיים שלוש אבל היא לא רוצה שאשים לה תחתונים וממש מבקשת בבכי שהיא רוצה טיטול!

החלטתי בנתיים לעזוב את הנושא ולא להזכיר בכלל את עניין הגמילה, ולנסות שוב בעוד חודשיים- שלושה, אולי היא תהיה יותר בשלה.

בכל מקרה יש לנו הרבה זמן עד גן עיריה.

בכל מקרה- זה ממש לא קשור אליך ולאיזה אמא את... אצלי זו הילדה השלישית ובפעמיים בקודמות הגמילה הלכה בקלות ובמהירות! זה תלוי בילד, לא בנו.

זה בסדר גמור!יד_האלמונית

את לא האמא היחידה שלא מצליחה לגמול..!!

כל הבנים שלי נגמלו בסביבות גיל 3 (והראשון היה גמול באמת רק אחרי גיל 3.. כמה חודשים אח"כ..)

אצלי הגדול היה עושה הרבה בחוץ. גרנו בבית קרקע, הוא היה יוצא החוצה ומשקה את הפרחים. ככה הוא נגמל.

אני לא זוכרת מה עוד עזר..אבל הכי חשוב לא להיות בלחץ, למרות כל השכנות המעצבנות שהילדים שלהם כבר נגמלו בגיל שנתיים.(כן, כן.. גם אני בגיל שנה ו3/4 הייתי גמולה. יופי לי ולאמא שלי. הילדים שלי לא כאלה, ותפסיקו לעצבן )

ואומרים שזה יותר קל לילדים כשהם נגמלים בחבורה. הוא איתך בבית או במסגרת? אם הוא בגן או משהו כזה- כדאי לעשות את זה בשיתוף פעולה עם הגננת/מטפלת ושהיא תעשה את זה לכמה ילדים יחד.

את הבן הכמעט הכי קטן שלנו גמלנו ממש סמוך ללידה, נראה לי שאפילו אחרי הלידה. והיא היה בן קצת יותר משלוש. (עודדנו לפני כן ללכת לשרותים, אבל לא הכרחנו. והתמודדנו עם הטיטול והריח.) והיו לי שכנות שהביעו את תדהמתן על העניין- למה אני מחכה (למה - ל' גם בצירה וגם בקמץ ) אבל הרגשתי שלילד זה טוב, ואנחנו מתמודדים עם זה. וככה הוא נגמל עם החברים מהגן, ותוך שבוע היה גמול ומאושר.

(טוב, לא זוכרת אם באמת מאושר.. עם הגדולים אני זוכרת שהיה לו קצת קשה, ותמיד הרגשתי שהוא נשמע כמו אשה בלידה כשהיה בשרותים. ואני הרגשתי שאני מיילדת אותו. עשה לי "דה-זה וו" ללידה שהיתה כמה שבועות קודם )

הרבה הצלחה!!

ושיהיה בנחת ובשמחה!

דפנה.

לא אמא יחידהאמא ו7 גמדיםאחרונה

ב"ה את רוב ילדי גמלתי עם קשיים...  

הם חוששים, נגעלים, נבהלים ממה שיוצא ועוד כל מיני סיבות.

אפילו אלו שרצו מעצמם להיגמל חווינו איתם קשיים.

הכי חשוב זה לא להיכנס ללחץ ולהאשמות עצמיות.

יש לי בן שנגמל בגיל 3 - כי פחד ממה שיוצא לו מהטוסיק,  בגיל 2.5 הוא ממש ביקש להיגמל, אבל אחרי נסיון של כמה ימים החזרנו לו את הטיטול בנחת ובגיל 3 הוא פשוט נגמל בבת אחת. יום ולילה.

יש לי בן שנגמל בגיל 3.5. חשש לשבת בסיר. למרות שהתבייש מאוד מהסביבה הוא ביקש כל פעם טיטול כשהיו לו צרכים גדולים. טיפול של מח-אחד העלים את הבעיה. 

חשוב לציין שאת הטיפול הרגשי עשינו לו רק בגלל שהוא  התבייש מהמצב והיה מתוסכל. אם אני הייתי מתוסכלת - הטיפול לא היה עוזר...

בקיצור: טיפ מעשי: תרפי. תניחי לעניין. פעם אמרה לי מנחת הורים: הוא הרי לא ילך עם טיטול בחופה שלו, נכון?

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך