מה קרה לנו? הגיע הזמן שנפקח את העניים שלנו לפני האסון הבא.noamaltman13

מה קרה לנו? איך הגענו למצב הזה? הגיע הזמן לפתוח את העניים.

אתמול סיפרו בחדשות על כמה חברים מבית ספר המואשמים באונס קבוצתי של נערה חברתם לכיתה בבית הספר, כל הנערים והנערה קטינים מתחת גיל שמונה עשרה, הכתב שתיאר את המקרה האיום הזה סיים בדבריו כי אינו מבין איך בני נוער קטינים עושים מעשים כאלו, בשידור השתתפה מנהלת בית ספר של אותם תלמידים אשר טענה שמשקיעים רבות בחינוך נגד דברים כאלו והשדר הסביבתי אותו מקבלים כל התלמידים הוא שזה פשע וזה אסור.

במאמר הזה אנסה להסביר שהשדר הסביבתי אותו מקבלים התלמידים ושאר בני הנוער במדינה הוא הפוך מדברי המנהלת, אונס, והטרדה מינית לא רק שהחברה לא מתנגדת להם אלא אף מעודדת אותם.

אני יודע שברגע כזה כל מי שקורא את המילים הללו בטוחים שאני כותב על המצב המתואר בסוריה או במדינות עולם שלישי אז לא! ממש לא אני מדבר על מדינת ישראל שנת 2015.

מי מאיתנו לא גדל על התוכנית הסאטירית 'ארץ נהדרת'? לפני כמה שנים צפיתי בתוכנית הזו, ואחד הקטעים האהובים עליי ואני מניח שעל רובנו היה "הבלוג של מאי", החברה בארץ נהדרת יצרו קטע סאטירי המספר על שלוש חברות בשיא התקופה ה"טינאייג'רית" אשר מתמודדות עם הבעיות הכרוכות בתקופה הזאת. חיצוניות, מיניות, בנים, שופינג, חברתיות, השמנת יתר וכו. מה שמולי ושגב וחבריו לא שמו לב זה שהם לא ייצרו בדיחה סאטירית על מעטים בדור, והלעג החברתי כנגד התופעה החברתית העגומה הזאת של "פקאציות", מיניות וחיצוניות מוגזמת. ארץ נהדרת פשוט כתבו את העתיד, "הבלוג של מאי" הוא כבר ממזמן לא בדיחה סאטירית אלא המציאות המקיפה אותנו ושואבת אותנו לתוכה. וכמו שאומרים אם אתה לא כאן אתה לא קיים.

בימנו מהדורת חדשות יכולה להיפתח בתיאור מעשה אונס נפשע ולסיים בקליפ חמוד ומשעשע המסקר את התקדמותה האומנותית של זמרת אשר רק לפני שנה חגגה בת מצווה, אך הופיעה בקליפ עם מילים טיפשיות, לבוש חושפני ופרובוקטיבי. ובקיצור סרטון שמוכר מיניות.

השאלה המעניינת אותי היא איך הציבור לא עושה אחד ועוד אחד? איך הציבור כה עיוור ולא מבין את המתמטיקה הפשוטה שסוף מהדורת החדשות הוא הסיבה למקרה שייפתח את חדשות המחר. איך לא מבינים שאותם נערים המואשמים באונס קבוצתי של חברתם לכיתה הם רק התוצאה של אותו קליפ שבו שרה ומשחקת ילדה בת שלוש עשרה?

האם יכול להיות שהרגע האשמתי ילדה בת שלוש עשרה שבסך הכול מנסה להגשים חלום ולהיות זמרת? ושבסך הכול רוצה שיאהבו אותה? האם ייתכן שילדה שרק לפני שנה חגגה בת מצווה ועדיין חושבת שלשחק עם ברביות זה לגיטימי, האם היא אשמה בסטטיסטיקה המטילה כתם שחור על מוסריות המין האנושי שקובעת כי ההטרדות המיניות הן 'אחת מתוך אחת'?

כן! אני מאשים, וכך כולנו צריכים. בפעם הבאה שמהדורת החדשות תיפתח בתיאור מקרה אונס מזוויע, כולנו צריכים להפנות אצבע מאשימה לארבע זמרות פופ מתחילות אשר בסך הכול רוצות להיות מפורסמות, אך הקליפים אותם הן מעלות לרשתות החברתיות הורסות את הנוער שלנו, ומשחיתות אותו.

איפה ההורים של אותן זמרות אתם בוודאי שואלים? בדיוק מאחורה עם תמיכה רגשית וכלכלית. הוריה של אחת מהזמרות האלה החליטו לעשות הכול למען פרסום ביתם. הם התחילו בשכירה של יחצ"ן, מפיק, במאי, מומחית לרשתות חברתיות, משרד פרסום, סטייליסטית ואף מנהל יחסי ציבור אשר לא מתבייש לומר למצלמות בצורה מפורשת כי הוא מנסה למתג את הילדה בת השלוש עשרה כמוכרת מין כי זה מה שכולם רוצים ומחפשים, והם פשוט לא רוצים לפגר מאחור.

עכשיו בטח תגידו כי בכול חברה יש משוגעים והם המיעוט, האמנם? אותה ילדה היא ממש לא היחידה. עוד מקרה מצער הוא ילדה טיפה יותר גדולה עוד מעט כבר בת ארבע עשרה, אשר פשוט חוזרת על מעשיה של חברתה אך לצערנו לוקחת את זה שלב קדימה. בקליפ עם שם המורכב ממשחק אותיות של שם משפחתה הגיעה אותה ילדה למעל מליון וארבע מאות אלף צפיות בתוך חודש. (זאת אומרת 34 צפיות בכול דקה) בקליפ שלה מופיעות סצנות שחד משמעית לא מתאימות לגיל כזה ובעצם לא מתאימות לשום גיל.  דור דפוק כבר אמרנו? העיקר למכור כמה שיותר, ומה מוכר הכי טוב אם לא מין?!

את הזמרת הקודמת המושקעת במעל מיליון שקל שניסו למתג אותה כבובת ברבי מוכרת מין, הגיעה בשניים מהשירים המרכזיים שלה בתוך שנה למעל שתיים ושש מאות אלף צפיות לכל אחד! בעוד שיר שהוציאה לפני חודש הספיקה הזמרת הצעירה להגיע למעל מיליון צפיות. (בכל דקה יש לה 23 צפיות לאותו שיר).

לשני אלו קדמו זוג תאומות אשר למרבה הפלא היום כבר מתחילות את כיתה י"א. אם חשבתם שרק בגילאים הנמוכים המצב כה רע, אז הרשו לי לבשר לכם שגם בגילאי התיכון המתקדמים מה שמוכר הכי טוב הוא איך לא מין. התאומות הללו מתרכזות פחות בפרובוקטיביות מינית, ויותר במילים טיפשיות וריקניות. המיניות אינה מדלגת מהם אך שלא כמו חברותיהן למקצוע זה בהחלט פחות ניכר.

לפני כמה חודשים עלתה סדרה על שתי התאומות הללו עם שם ומוטיב של איך להיות כמונו. אני אישית חשבתי שיש פה תוכנית סאטירה של 'ארץ נהדרת' עם מחווה למקור 'הבלוג של מאי', אך כמו שכבר כתבתי בהתחלה, זה כבר לא בדיחה, והיום כבר לא צוחקים על הפקאצ'ה השכונתית אלא מחקים ורוצים להיות כמוה. ואותן התאומות לא הסתפקו בזה הן המשיכו לפרסומת שמכרה אותן כבובות מין בשלטי חוצות. אך את מי זה מעניין, אם נכנס כסף ופרסום.

ילדינו הצעירים והתמימים מתיישבים מול מסך המחשב ומה שמוחם הצעיר קולט זה אם אתה רוצה להיות מגניב, ויפה ומקובל תעשה כמונו. ומה זה כמונו? מבחר מהפנינים שלהם כולל, מעקב קבוע אחר כמות הלייקים שלהם בפייסבוק, התמכרות לסמארטפון כמו לתרופה מצילת חיים, וכאשר הן נואתות סוף סוף להשתחרר ממנו הן דנות באיך להיראות בספר הפנים (פייסבוק למתקשים), וחשוב לדעת להעלות תמונה שמראה אותי יפה לפייסבוק (אני חייב לצטט כי יש מצב שלא תאמינו לי אבל המשפט הוא) "להעלות תמונה לפייסבוק זה יותר חשוב מאיך שאת נראית במציאות".

איפה דרווין נמצא עכשיו? אולי הוא יכול להסביר איך האנושות מתקדמת. כי מהתמונה שנראית אנו רק חוזרים אחורה לכיוון מח של קוף.

נשאל שוב איפה ההורים? ואני אענה שוב, ההורים בדיוק מאחורה עם גב ופושריות חסרת מעצורים. לא רק שההורים לא עוצרים או לפחות מרסנים, ההורים דוחפים כמה שיותר בלא לעצור רגע ולחשוב האם זה לגיטימי לשים את הבת שלי בקליפ עם לבוש מיני פרובוקטיבי, לשיר מילים חסרות טעם, ולעשות מופע שמוכר מין? אחד מהאבות התראיין ואמר "כי אנחנו נותנים לקהל המערצים לנו את מה שהם רוצים לראות". מה אני יאמר האבא האידאלי לא? טובת הבת שלו היא מה שמנחה אותו בעבודת הקודש שהוא עושה.

אנסה לשים את האצבע מדוע מין כה מוכר, ולמה בכול שיר ובכול פרסום נוכל לראות את זה, מדוע כאשר אני רוצה לקנות אוטו אני צריך לקבל בפרסומת בחורה בבגד ים? או בפרסומת לשעון גברים אפשר להרגיש כמו בסרטון שצולם באוגוסט, בחוף הים בתל אביב?

המטרה של אותם זמרות פופ, הוא פרסום. הוא להתחבר, למשוך. כאשר אנו רוצים להגיע למכנה משותף גדול כמה שיותר עלינו למצוא נקודת חיבור שתמשוך כמה שיותר ובכח גדול וחזק כמה שיותר. ומה מושך את כולם אם לא תאוות המין? היצר הכי נמוך הוא שיא השיאים. בתרבות של ימינו כמה שיורדים יותר נמוך זה יותר מושך, רוצים לעשות סרט, חייבים להכניס בו קצת מין וכמה שנכניס יותר ככה הוא יותר מושך. כמה שנראה את החלק הנמוך יותר באדם ככה נוכל למשוך אותו יותר. הסרטים הגסים ביותר הם גם משום מה בין הנמכרים ביותר, כי כמו שאמרנו המכנה המשותף הנמוך ביותר הוא תאוות המין, ואותן זמרות פופ הבינו את זה טוב מאוד.

חברים יקרים הגיע הזמן להתעורר, הגיע הזמן שנפקח את העניים ונבין שהתרבות הזאת ממוטטת אותנו ומובילה אותנו שאולה. הילדים שלנו צופים בדברים האלו ומה שהם לומדים מזה, זה שהם צריכים להיות מיניים. חיצוניים. שהם צריכים לבוש חשוף, התנהגות מינית. הם רואים את הבנות על המסך בנות הגיל שלהם ואף נמוכות מהם וחושבים שככה צריך להתנהג וזה הנורמה, אז אנחנו שומעים על אונס קבוצתי, הטרדות מיניות ועוד ועוד, ואנחנו נדהמים ולא מבינים איך זה קורה.

אז הנה ככה זה קורה, השירים האלה הם מה שהורס את הנוער שלנו, מזהם את העולם שלנו ומדרדר אותו. הגיע הזמן להפסיק את זה, להגיד לא ולעצור את זה. לפנות לילדות האלה ולהחרים אותם, להראות לילדים שלנו שההתנהגות הבזויה הזו היא לא אצלנו אין לה מקום בעולם שלנו והן פשוט טועות, הן פשוט שיכורות מתאוות הפרסום אשר מסמא את העניים שלהן.

אם לא נתעורר עכשיו ונעצור את זה, נמשיך לשמוע בחדשות על הטרדות ועל אונס ולא להבין איך. ולא להבין שזה רק התוצאה והסיבה היא הסרטון שהילד שומע בסמארטפון מיוטיוב פעם אחר פעם 34 פעמים בכול דקה, והוא משרש את הכול אל תוך הראש שלו, למחרת כאשר הוא ייראה את חברתו לכיתה לבושה באותה צורה ועושה את אותן תנועות הוא פשוט ייזרום עם זה. ואנחנו נבכה למחרת בתחנת המשטרה, כאשר נבוא לשחרר אותו בערבות. 

אז נעצור הכול?noamaltman13

אז נעצור הכול? נשים את החיים שלנו על pause? זה בדיוק מה שהם רוצים.

חשבת פעם מה זה אומר עם ישראל חי? או שסתם צעקת את זה בלי להבין? עם ישראל חי ולא עוצר את החיים שלו, בדיוק בגלל דברים קשים כמו אלו הגיע הזמן שנתקן את עצמנו, כאשר מגיעים צרות לעם ישראל זה הזמן לפשפש במעשיו ולתקן את כל מה שלא טוב. 

זה שקשה לאנשים לשמוע מה שלא הדעה שלהם מעיד על פחד שלהם מהאמת, כנראה הם אינם בטוחים בדרך שלהם ולכן פיתחו לעצמם מגננה של אנטי ושלילת האחר כדי לברוח מהאמת. 

אני מסכימה עם הפותח. זה לא שהוא פתח נושא שמח. הוא דןקפה קפה

בנושא ערכי. ובל נשכח שכשיש צרות לעמ"י צריך לעשות חשבון נפש ולתקן!!! וזה אחד מהדברים להתחזק בהם! צניעות, מדות, שמירת הקדושה במחננו.

ואולי מה שקורה במועדונים זאת הסיבה לפיגועים??אור ירושלים
המלצה, יותר רווחים בין פסקאות, שורות יותר קצרות...ותן טל

יש פה עומס גדול מידי לעיניים וצפוף מאוד כל הכתוב... בשביל שאנשים יחשבו בכלל אולי לקרוא הכל, תרווח, תאנטר, וכו'...

ועוד המלצה, להתמקד בטענה המרכזית שלך.אדם כל שהוא

איך התרבות הזו גורמת מעשים כאלו, את זה צריך להסביר, ובשלב די מוקדם של מה שאתה כותב.

שאלות כמו "האם יכול להיות שהרגע האשמתי ילדה בת שלוש עשרה.." או "איפה ההורים.." או איך הציבור לא מבין פחות מרכזיות, וכדאי להשאיר אותם לסוף, ואולי גם לקצר ואפילו להשמיט את חלקן.

עריכהnoamaltman13

איך אני עורך עכשיו לאחר שכבר פרסמתי?

תכתוב בתגובה להודעה הראשית : עריכה של ההודעה הראשונה:ותן טל

ואז תעתיק את כל מה שכתבת בהודעה הראשונה להודעה החדשה ותערוך מחדש שיהיה סביר ונורמאלי (גם מה שאדם כלשהוא כתב, אם אתה יכול..אבל גם אם לא, אפילו עריכה טכנית של מה שכתבת ולא שינוי מהותי, כבר יכול לעזור לעיניים שלנו...)

אם אתה רוצה ליצור תרבות אחרת, תיצור אותה, אל תחזיר את העולםונסי

לאחור. לתקופה בה האשימו את הנאנסות.

בבקשה, תיצור סרטים שבהם המוסר הוא מה שמוביל. אשמח מאוד שהם יצליחו.

לא הבנת את דבריnoamaltman13

לא האשמתי את הנאנסת, שיי לב שבסוף האשמתי את האנס. אך ניסית להבין מדוע הוא פעל כך. החברה משדרת לו כי אין בכך פסול או בעיה.

???החברה משדרת שאין בעיה לאנוס?|תוהה|הלליש
החברה משדרת שהאגואיסטיות והפראות המינית היא לא דבר שיששואף לאור

להגבילו,ישנם גם מסרים שהאשה היא בעיקר כלי,ואנשים קיצוניים מסויימים לוקחים את זה צעד קדימה ומרגישים שאם כך רצון האדם הוא דבר חסר חשיבות.

זה לא שמישהו תולה שלט כזה,אך ההפקרות וחוסר האחריות בנושא משקה עשבים שוטים,ולא שהוא מפרש את הדברים בצורה מעוותת אלא הוא לוקח אותם צעד או כמה צעדים קדימה.

כמובן שמבחינה מוסרית ותורנית הוא פושע,זה כלל לא העניין,יש כאן שאלה פשוטה של מה גורם לדברים כאלו לצמוח בקצב או בכמות כזו.זה לא מופיע מוואקום

אני לא חושבת שזה בהכרח ככה,אבל זה ארוך מידי, אז לומשנההלליש
מוזרnoamaltman13

את לא חושבת שאני צודק? ולא מוכנה לקרוא את דבריי? אולי אם תנסי לקרוא תביני.

בדיוקnoamaltman13

החברה זה לא הפוליטקלי קורקט. החברה זה הכל. כשלפרסומת לשעון לוקחים דוגמנית מקבלים שדר סביבתי בעד החפצה נשית.

כמה שאתה צודק!פשושון

נכון אנחנו אלה שצריכים להפנות אצבע מאשימה לתקשורת שמרעילה את המוח...ואם אפשר גם להחרים אותם

כי הם עצמם לא יעשו את זה, וזה כנראה גם לא מעניין אותם כל כך.   

והמקרה שהבאת (שזה כל כך נכון) שהם יכולים לדבר על אונס בטון מזועזע ומיד לאחר מכן (ולפעמים לפני כן) מראים פרסומת או דבר אחר מיני ופרובוקטיבי.. רק  מראה שהם לא באמת מזועזעים מהאונס. אבל זה מביא להם רייטינג זה כן

כל מה שיביא להם רייטינג יתקבל בברכה. 

לפי התאוריה הזאת,ראשית חכמה

היו צריכים להיות הרבה יותר פוגעים חילונים מדתיים מה שלא קורה בפועל. 

איך אתה מסביר את זה?

האמנם?noamaltman13

אתה אומר שטויותnoamaltman13

מבחינה סטיסטית יש יותר הטרדות מיניות של חילונים מאשר דתיים. אתה מוזמן לפתוח ערוץ חדשות לדפדף בו ולראות מה המציאות. ההפרדה בחברה הדתית יחסית עובדת. ויש הרבה פחות אינטראקציה מה שגורר פחות קשרים והטרדות.

פשוט לא נכוןצומחת23
עבר עריכה על ידי צומחת23 בתאריך כ"ח בתשרי תשע"ו 14:38
מהיכן אתם כה בטוחים בעצמכם?? וזורקים כל רגע שמי כותב נגד דעתכם לא מבין בתחום פגיעות מיניות??

יש כאן גם חוסר מודעות לגורמים שמביאים "אנשים" לפגוע מינית. תקיפות מיניות ברובן המוחלט הן תוצאה של שליטה בקורבן ולא כתוצאה מיצרים מיניים.
מה שמוכיח שהשמירה שיש בציבור הדתי לא מפחיתה בכלל את מקרי האונס!
ומניין את כל כך בטוחה בעצמך? קשטי עצמך ואחרותן טל
כך תקשטי אחרים... אם את יודעת ובטוחה כ"כ בעצמך צאי מנקודת הנחה שגם אחרים יכולים להיות ככה...
למה את כותבת שמי שלא בדעתך לא מבין בפגיעות מיניות??? את רואה לא רק את יכולה להשתמש במניפולציות שכאלו...
וכמובן שאת טועה ומטעה.פשוט ביותר שיש הרבה פחות מטרידים דתייםותן טל

כנראה שאת (וזה כשלעצמו סבבה ומעולה) לא מספיק נחשפת לתקשורת הכללית ולעולם הזה - אבל כל אדם שמעט יותר ממך מבין בעניין יכול להגיד לך בלי שום בעייה שכמות ההטרדות בציבור הכללי עולה פי כמה וכמה על כמות ההטרדות בציבור הדתי והחרדי.

מה שאולי מטעה אותך זה שהמון מקרים שכן קורים בציבור הדתי והחרדי מפורסמים בהבלטה ומקבלים יחס לא פרופרציונלי לכמותם בחברה - אבל זה ב-ד-י-ו-ק בגלל שזה פחות קיים, וזה "נדיר" יותר- בבחינת "אדם נשך כלב" יותר מעניין מ"כלב נשך אדם".

ובדיוק בגלל ההטעיה הזאת, שאדם דתי חלילה מטריד מינית מקבל בולטות (גם מבחינת החברה החילונית, שימי לב, מצפים - ובצדק - לנורמות ערכיות גדולות יותר מהציבור הדתי. מעצמם, וזה עצוב, הם מצפים לפחות אבל כאשר "אדם דתי, שומו שמיים, מטריד מינית" הם פוצחים בזעקות "אתם רואים, הדתיים האלו...סתם צבועים וכו'..." - כאילו להם עצמם בגלל שהם חילונים זה מוריד מהחומרה...) - את מרגישה אולי שזה פחות או יותר שווה. דבר שלחלוטין לא נכון.

עצם איסור הנגיעה שקיים במחוזות רחבים מאוד בחברה הדתית והחרדית, שמושרש גם מגיל מאוד קטן, כמו גם איסור ייחוד (מה שעוזר למנוע מילדים וילדות קטנים להיגרר לטעות הנפוצה...) - עוזרים מאוד להקטין את תופעת ההטרדות המיניות. 

זה לא נכוןפרח-בר
קודם כל אוכלוסית החילונים - מסורתיים ( שלא שומרים נגיעה) גדולה מזו של הדתיים- חרדיים ולכן מעריכים היום שמבחינת אחוזים אין הבדל משמעותי בנתוני הפגיעה המינית.
את שוב טועה ומטעה. כל מה שאני אומר בהשוואה בין שניותן טל

גורמים שונים אני תמיד מדבר על השוואה ייחסית - וגם בהשוואה יחסית את טועה לחלוטין, ועל זה דיברתי. להגיד אמירה ערטילאית שכנראה את המצאת ש"מעריכים היום שמבחינת אחוזים אין הבדל..." - זה טימטום מוחלט, במחילה, ושקר גדול. המציאות מדברת, ואין שום פרופורציה אחוזית בנוגד לכמות המואשמים והמורשעים בסוף, החילוניים, לעומת אלו הדתיים...

לפי הסטטיסטיקה המקובלת כיום שכל בת שלישית עוברת הטרדה מינית, אז גם אם נניח שרבות מהן מוטרדות על ידי אותם מטרידים - עדיין זה מצריך שבתוך יישוב דתי הומוגני, או עיר דתית/חרדית, יהיו כמויות על גבי כמויות של מטרידים מינית (שימי לב - מטרידים, לא מוטרדות. כי דתיות מוטרדות יכולות להיות מוטרדות על ידי חילוניים...) - המציאות מוכיחה שלא ככה.

מאיפה הבאת את ה"מעריכים.." אני לא יודע, אני יודע בפועל מה שמפורסם, מה שיום יום מספרים על עוד בת בבית ספר כללי (...) או במועדון כזה או אחר (...) שמוטרדת מינית, וכו'... - שלא צריך להיות גאון סטטיסטי גדול מידי בכדי להבין שגם באחוזים, הרבה יותר חילוניים מטרידים מדתיים...

נתונים סטטיסטיםפרח-בר
1. בת מלך - שהיא עמותה חרדית מדברים על נתונים מקבילים כמעט לעולם החילוני.
2. באתר קולך
מדברים על סמך - מה? על סמך הרשעות? על סמך תלונות?ותן טל

או על סמך תחושות ערטילאיות שאין באמת איך להוכיח אותם?

אם הם טוענים על סמך נתונים ממשיים - בבקשה, תראי...

עריכה: ובמחילה, בלי להעליב, אני לא כל כך מסתמך על "קולך", מטעמים די מובנים מבחינתי...

הטעמים לא מובנים.ראשית חכמה

השארתם את כל הנושא הזה לארגונים פמניסטיים ואחר כך אתם מתלוננים שאי אפשר לסמוך על נתונים של המחקרים שלהם.

אדרבא, תעשו אתם מחקרים, תגיעו למסקנות ונראה אם הם יהיו שונות.

אתם לא יכולים גם לא לעסוק בנושא וגם לא לסמוך על מי שכן עוסק בנושא.

שטויותnoamaltman13

מוזמנת לבדוק עם עמותת אחת מתוך אחת כמה דתיים יש שם. או לפנות להלמס לבדוק נתוני הטרדות מיניות שהוגשו למשטרה ולבית המשפט.

מהיכן אתם כה בטוחים בעצמכם??צומחת23
וזורקים כל רגע שמי כותב נגד דעתכם לא מבין בתחום הפגיעות המיניות??

זה שבתקשורת שומעים על יותר 'חילוניות' מדתיות שחושפות את סיפורן לא אומר שזה קיים בחברה הדתית פחות מהחילונית.
וזה לצערי הרב הרבה בגלל דעות מוטעות ומטעות כשלכם ובגלל כח ההשתקה וההאשמה הכ"כ חזק שקל יהיה לפספס אותו גם כאן בשרשורים האחרונים בנושא, כמו בחברה הישראלית בכלל ובחברה הדתית בכלל. ההשתקה הזו וההאשמה כלפי נפגעות/ים והבושה הנוצרת להן בשל כך היא שמונעת חשיפת מקרים בחברה הדתית והמשך הסתגרות.

צאו מהסרט. אין הבדל בין המגזרים בפגיעות מיניות. בנות דתיות לא מוטרדות ומותקפות פחות מבנות חילוניות.

אתה לא מודע למה שקורה בתחום הזה. ולא מפסיק לנפנף בסברות שיש הבדל עצום בין החברות השונות.
שים לב איך אתה מסיק מסקנות באופן עצמאי לגמרי ומנסה להפוך אותן לנתונים עובדתיים.
"עדיין זה מצריך שבתוך יישוב דתי הומוגני, או עיר דתית/חרדית, יהיו כמויות על גבי כמויות של מטרידים מינית (שימי לב - מטרידים, לא מוטרדות. כי דתיות מוטרדות יכולות להיות מוטרדות על ידי חילוניים...) - המציאות מוכיחה שלא ככה."
למה ואיך אתה חושב שאין כמויות כאלה?! שוב- שיעור התלונות על תקיפות מיניות לא מתקרב למספר התקיפות בפועל ושוב- זה בגלל ההשתקה, האשמת נפגעות, וחוסר מודעות.
^^^^והחברה הדתית בכללי מעדיפה צמצום עיסוק בנושא.הלליש
וזו אחת הסיבות לחוסר פרסום,מעבר לכך שממילא לא כל סיפור מתפרסם. גם כלי התקשורת הדתיים מעדיפים לא לפרסם את מה שכן מותר לפרסום.
ותן טל-הנתונים הללו לא סודיים,והובאו כאן בעבר.
אין טעם לעשות העתק הדבק כל כמה חודשים...
הובאו כאן בעבר? אז בבקשה תביאי שוב אם זה כזה קל...ותן טל
כי אני לא זוכר נתונים כאן שהראו שאחוז המטרידים הדתיים דומה לאחוז החעלוניים האלו בהשוואה לגודל באוכלוסייה.
כל כך כואב לך לעשות העתק הדבק? את זאת שטענת את זה אז את צריכה להוכיח.
מה גם ששוב חזרת לדון במה שלא דיברתי עליו בכלל. לא דיברתי על כלי התקשורת הדתיים. צריכה עודפעם שאני אגיד את זה כדי להבין? דיברתי על כלי התקשורת הכלליים ועל המשטרה/כלא...
אני דווקא רוצה לדבר על המוטרדות לא על המטרידיםפרח-בר
כהמשך ישיר של הדיון הזה בענייני לבוש , המחקרים די מנפצים את האקסיומה השקרית שמי שמתלבשת צנוע תסבול מפחות הטרדות...
אנחנו דיברנו כרגע על מטרידים. הובאה טענה שהמטרידים בציבורותן טל

החזק דתית, שווה לאחוז המטרידים בציבור החילוני (או, בלשון עדינה יותר "החזק פחות דתית"). על זה דנתי.

חוץ מזה שגם במשפט הקצר שלך כאן את טועה נחרצות - לפחות כאשר מדברים על הצד המילולי של סקאלת ההטרדות - בבירור, וכל בר דעת רואה את זה במציאות בלי צורך למחקרים - נשים שהולכות בפריצות מקבלות יותר "תשומת לב" (שלילית, ברובה) גם מילולית וגם מבטים, "נגיעות בלתי מכוונות" וכו', מבנים... מה לעשות - זה הגבר, תרצי או לא תרצי - הטסטוסטרון שלו משתולל יותר כאשר משהו גורם לו להשתולל. זה לא אומר שזה מתיר את זה ושהוא לא חייב לרסן את עצמו, אבל זה ברור שאדם יתגרה הרבה יותר מבחורה שהולכת במיני מאשר מבחורה שהולכת בלבוש דתי/חרדי צנוע. וכפועל יוצא, הרבה יותר "שריקות" קריאות "בובה" ועוד דברים שמפאת המקום לא נכתוב - ייקראו לכיוון בחורות שלבושות כמו חילונית קלאסית בקיץ, מאשר לכיוון בחורות דתיות וחרדיות. 

את לא יכולה להוכיח על סמך השערה שיש עודותן טל
הטרדות ושבהן נמצאים הדתיים והחרדיים.
נלך שלב שלב: האם את לא מסכימה עם העובדה שרוב נחרץ (גם ביחסיות) של הנאשמים וגם של המורשעים בעבירות מין, הם חילוניים ולא דתיים וחרדים?
אין לך שמץ מושג מה הולך באגף התורני של כלא איילון.ראשית חכמה

בעלי היה שם וכמעט כולם שם על אונס.

ולא, ממש לא מדובר במתחזים לדתיים, אלא דתיים ממש. רבנים, חרדים.

אז לא, ממש אין לך מושג בנושאים שאתה מדבר בהם.

וכמה אחוז הם מתוך כלל הדתיים, לעומת האחוז המקביליזהר

אצל החילונים?

אף אחד לא אמר שאין, השאלה היא כמה.

יש אותו אחוז גם אצל הדתיים וגם אצל החילונים.ראשית חכמה

אני אעלה מחקר שיש לי על זה בעז"ה.

^^^ אמרתי שאין? איפה אמרתי דבר כזה.ותן טל

עכשיו, בעלך היה גם בכל האגפים הל-א תורניים? ובדק כמה שם על אונס ומה האחוזים? ובדק את כל בתי הכלא האחרים וספר כיפות ועילות מאסר, וערך השוואה?

כי אם לא, למה את סתם מפריכה אמירות באוויר כשאת יודעת שאין מאחוריהם כלום? כדי להציג מצג שווא כאילו אמרתי שאין אדם דתי/חרדי אחד שיושב בכלא על פגיעה מינית? והרי זה דמגוגיה, כי מעולם לא אמרתי דבר כזה.

באגפים הלא תורניים רוב מוחלט של האנשים הוא על עבירות אחרות.ראשית חכמה

לא זה מה ששאלתי. בבקשה תואילי בטובך להיצמד לשאלות שלי...ותן טל

אני מרגיש כאן כמו בגנון, אני אומר משהו אחד ואת נצמדת למשהו אחר לחלוטין.

ובשבילך, מתוך אתר שב"ס: אחוזי הכלואים בישראל על עבירותותן טל

מין הוא 11 אחוז מכלל הכלואים - מקום רביעי בסדר האחוזים (מקום ראשון אלימות, שני כפי חיי אדם, שלישי רכוש, ומין זה רביעי). ככה שבכל מקרה זה רק קצת יותר מעשירית מהכלואים. כמובן שאין בנתונים האלו כדי לחשב את ההתפלגות בתוך אותם אסירים בין אלו שחובשי כיפות לבין אלו שלא.

http://www.ips.gov.il/Web/He/Research/Statistics/Prisoners/Default.aspx

^^^^^מה גם שכלי התקשורת הדתיים לא חושפים כל סיפור...הלליש
בשביל לומר דבר כזה צריך להיות עורך של אותם כלי תקשורתשואף לאור

פרשיות נעלמות מעיני כלי תקשורת כאלו ואחרים בידיעת תחילה לפי שיקולים כאלו ואחרים,כל השאלה זה האם הדבר בעל משקל או לא.מה גורם לך לתאר את זה כמשהו שנשמע תפוצה רחבה ? ,יותר חשוב מכך לא מודדים סטטיסטיקה לפי פרשיות עיתונאיות אלא על פי נתונים שנלקחים באופן ישיר מהנפגעות עצמן או נתונים שמפרסמים אירגונים שעוסקים בנושא (ואז יש שאלה של מהימנות כמובן).

אני חושב שלגבי נתונים צריך להביא ראיה ממקור מוסמך שמתאר בצורה פרטנית את הדברים על מנת שניתן יהיה להתייחס עבור מי שרוצה

לפי נתונים אין הבדל משמעותי בין המגזרים השונים.הלליש
לפי אילו נתונים? בנתיים לא הראיתם כלום..תראו נתונים כאלוותן טל

ונדבר.

אתן אלו שטוענות שזה דומה, בבקשה, תוכיחו את זה...תראו את הנתונים שאתן מדברות עליהם...

לפי נתונים אין הבדל משמעותי בין המגזרים השונים.הלליש
ממש לא דיברתי על כלי התקשורת הדתיים. אני חשוף בצורה רחבהותן טל

לכלי התקשורת הממש לא דתיים - עליהם אני מדבר, ממש לא על כלי התקשורת הדתיים (לפי ערוצי הרדיו החרדיים פחות או יותר אין דבר כזה הטרדות מיניות בכלל...מקווה שהבהרתי את עצמי..אני ממש לא נסמך עליהם).

מצטער אתן מדברות בעיקר מהערכות מדומיינות משהו, ואולי מ"סקרים" מפוקפקים למיניהם שלעולם לא יוכלו באמת להוות נתונים רשמיים.

בתי הכלא והדיווחים למשטרה ולתקשורת, הם דברים קצת יותר בעליי בשר...

(ולא, להגיד : "יש הטרדות רק שהם לא מפורסמות ולא מגיעות לתלונה במשטרה" - זה התחמקות מהצורך להוכיח את מה שאומרים. גם אני יכול להמציא נתון לפיו כל חילוני שני הוא מטריד מינית רק שזה לא מגיע למשטרה, ולך תוכיח שאני לא צודק...)

אבל אתה מפקפק במחקרים אז למה לצרף אותם?פרח-בר
איזה אינטרס יכול להיות לעמותה חרדית לשקר ?
יש מבחר של מחקרים שמראים בבירור שאלימות מינית באוכלוסיה הדתית דומה לאלימות מינית באוכלוסיה הכללית .
במחקרים שמבוססים על נתונים קיימים אני לא מפקפקותן טל

אני בהחלט מפקפק במחקרים סוציולוגיים שמנסים לנחש כמה בנות מוטרדות בחברה על ידי סקר אנונימי כביכול, וכו'...

מצטער, יש נתונים במשטרה, יש נתונים בבתי המשפט, ועוד - נכון לעכשיו הם אלו שיכולים להנחות אותנו. כי שאר הדברים כל כך מוטים וכל כך אי אפשר לסמוך על אף אחד בעניינים האלו...

אבל יודעת מה? תתחילי בלהביא כאן כמה מחקרים כאלו ומשם נמשיך, תביאי איזה מחקרים שאת רוצה, סבבה? לא אומר לך כעת מה להביא... 

מחקר של כתב העתפרח-בר
Psychiatry חקר את שכיחות ההטרדות המיניות של האוכלוסיה הדתית חרדית ומצא שבאוכלוסיה הדתית מודרנית השכיחות דומה לאוכלוסיה הכללית ואילו באוכלוסיה החרדית השכיחות אפילו גדולה יותר.
מוזמן לגגל את זה.
אין מה להתייחס למחקרים כאלה..אני אגיד לך למהפשושון

כי הם לא באמת בודקים מי האדם המטריד ומה הרקע שלו...

יכול להיות שהוא לבוש כמו חרדי והוא הפסיק מזמן לשמור על העיניים... מה גם שהבנות היום בציבור החרדי לבושות גועל נפש...ככה שזה לא משקף האם הדרך של התורה באמת עוזרת. 

אני ממש לא סומך על השטויות האלה... 

אבל אני יכול לומר לך בתור חוזר בתשובה שמסתובב עם חברים חוזרים בתשובה. 

שפעם הם היו מתחילים עם כל מה שזז.. מנסים לנצל בנות ולזרוק אותן אח"כ

היום הם אפילו לא קרובים לזה... ושומרים על העיניים כמו אריות...

על זה אני כן סומך...

הלבוש שלהן לא רלוונטי בכלל לעניין. ומטרידים בדכ הם אנשים שלאהלליש
ישמרו על עינהם. סביר להניח שמי שדומר על עיניו שומר גם על שאר חלקי גופו.

מי שמשתייך לחברה הדתית חרדית וכן מטריד/אונס כלול בהגדרה הזו.
אם החברים שלך היו מטרידים לפני שחזרו בתשובה אז אני שמחה שהתשובה עזרה להם בעניין השליטה העצמית.

מכירה הרבה חילוניים שבחיים לאמיטרידו ובטח לא יאנסו כיון שיש להם שליטהעצמית פלוס כבוד לעצמם ולזולת.
כן, אבל אפשר לדעת מי באמת שומר על עיניו...ראשית חכמה

אני פשוט לא מבינה איך זה רלוונטי לכאן...הלליש
לגבי החברים,הוא לא דיבר על מה שמגדירים שם כהטרדהשואף לאור

לפי נוסח דבריו,אלא לא ראוי ולא צנוע מבחינות גבוהות בהרבה

אוקיי במשפט האחרון הוכחת שזה מחקר מגוחך מיסודו... מה גם שלאותן טל

אמרת על מה המחקר הזה בדיוק מסתמך.

אם זה כל כך נכון איך זה שאנחנו לא רואים את בתי המשפט מוצפים במטרידנים בעלי כיפות חרדיות? איך זה שבתי הכלא לא מלאים בהם? איך זה שבתקשורת (הכללית, הכללית!) לא רואים חדשות לבקרים תמונות וידיעות על האנסים והמטרידים האלו? הרי אנחנו יודעים כמה התקשורת החילונית אוהבת לעשות מטעמים מכל מקרה בו אדם דתי/חרדי נתפס במעשים כאלו...ובכל זאת רוב מוחלט של המקרים שמתפרסמים, ובפועל שמגיעים למשטרה / בתי משפט/בתי כלא - אלו חילוניים. ובאחוזים, כן, באחוזים...

בקיצור, לטעון שיש יותר הטרדות מיניות בציבור החרדי מאשר בציבור החילוני מבחינה סטטיסטית זה פשוט מגוחך לחלוטין.

לגגל דבר כזה לא יעזור לי כיוון שככל הנראה רימון יחסום דברים כאלו. את מוזמנת להביא צילומים/מסמכים להורדה שבהם מפורטים הנתונים עליהם נשען המחקר כביכול שאת אומרת...

יש לי את המחקר הזה בקובץ.ראשית חכמה

אין לי מושג איך אפשר להעלות אותו.

תני שם מדוייק וכותבים.יזהר

מן הסתם קיים במפתח חיפה.

>>>ראשית חכמה

History of Past Sexual Abuse in
Married Observant Jewish Women 

זאת הכותרת.

והכותבים הם:

Rachel Yehuda, Ph.D.
Michelle Friedman, M.D.
Talli Y. Rosenbaum, P.T.
Ellen Labinsky, Ph.D.
James Schmeidler, Ph.D.

שימי לב למשפט חשוב, שקצת מסביר את העניין:יזהר

However, while the possibility of past abuse should be probed, it is also critically important to understand that the threshold at which someone may feel the victim of sexual abuse may be lower for those living in a more restrictive religious community.

אז מבחינת הנזקים הנפשיים, הנתונים דומים (בהסתייגויות של מוגבלות המתודה) אבל ההטרדות עצמן פחותות בהרבה בעוצמתן.

כמו כן, שימי לב שהם מצביעים על המוגבלות של הנתונים שלהם, בסוף פרק הדיון.

אני מתה על השטויות שאתה כותב בכזו החלטיות.ראשית חכמה

לא, כי התגובה הזאת הייתה הכי אינטליגנטית בעולם ותן טל

לא קראתי הכל - הבנתי את הקו שלךפרח-בר
מתירנות מינית לא מאפשרת אונס . נקודה.
נערה שמתלבשת ושרה בצורה מסוימת לא מזמינה אונס ולא מבקשת אונס .
כאמא לבנים אני חייבת שהשיח איתם ישאר תמיד פתוח , מלמדת את הגדול לכבד נשים לא כחפץ או קישוט .
ואני בטוחה שאם נעשה סקר אנונימי בפורום נגלה שכמעט כל אשה חוותה איזושהי הטרדה מינית , והנסיון שלך לטייח ולהעביר את האשם לתרבות ה״שירים ביוטיוב״ הוא לא נכון.
היום בתי הספר חייבים להתמקד דווקא בנושא הטרדות מיניות כולל הרצאות, סרטים, הצגות בנושא וכמובן שיח פתוח.
מה זה מאפשרת ?שואף לאור

מובן מבחינה פשוטה שפריצות מעודדת חלקים אפלים עוד יותר ביצר ותודעת האדם וגורמת להגברת הגסות והתוקפנות הנהנתנית אגואיסטית אצל האדם,במקרים קיצוניים יותר זה גורם גם לעידוד נפשי תודעתי של דברים קיצוניים כגון אונס

בוא נגדיר פריצותפרח-בר
אם מישהי מתלבשת חשוף היא מזמינה אונס? אלימות? או שאולי במקום לזרוק את האשמה ולנטרל את האחריות האישית כדאי שנעמיק קצת ונלמד את הילדים שלנו מהו כיבוד אדם , ולא נאשים נאנסות בפריצות.
תקראי את מה שכתבתי בבקשה,זו הקצנהשואף לאור

אף אחד לא מזמין על עצמו או רוצה אונס.

פריצות היא חוסר צניעות רבה לעניין זה.כאשר מעודדים ברובד של המדיה וצרכנות הפנאי פריצות,או כאשר מקדמים אופנות של פריצות או כאשר נותנים לגיטמציה לצריכת פריצות מפורשת וכיוצא בזה מגברים בתודעת האדם המשוייך לתרבות הזו את אודם צדדים עוד יותר אפלים בתודעה ובנפש,דבר זה אכן גורם להגברה גסה של יצרים אלימים,רמיסת כבודו של האחר (שימי לב שגם לי אכפת מכבודו של האחר או האחרת,אני רואה בביזוי גופה של האישה במדיה הגורם הגס ביותר שמסב להן נזק) אגואיסטיות חסרת פשרות ברמות משתנות לפי טבעו,חינוכו וסביבתו של אותו אדם.

הפריצות גורמת בכל אופן לזלזול בכבודה של האשה,במקרים קיצוניים אף לרמיסת רצונה וראיה בה כלי,אכן.

מי שמתלבשת בפריצות אם כן אינה רוצה שיאנסו אותה חלילה אך בצורת לבושה היא חלק מסיסטמה בעייתית ומסוכנת.

נכון שגבר צריך לשלוט על יצרו,אך אנחנו לא בגן,וחייבת להיות שיתוף פעולה על מנת שהחברה תהיה בריאה.לא שזה מתיר כהוא זה פגיעה באדם כזה או אחר.

אני לא מוצא את דברי דומים לתיאורך כלל

בהחלט יש בעיה של החפצת נשים במדיהפרח-בר
עם זה אני מסכימה , אך אין זה אומר שיש למישהו זכות לנהוג בגסות באלימות או במיניות כלפי נשים באשר הן נשים. ועלינו האחריות לחנך את דור העתיד.
כשאבא מסנן ליד בנו כלפי אשה ״פרוצה״ הילד לא למד כלום חוץ משנאת נשים וזלזול בנשים.
נכון שאסור לנהוג בגסות או אלימות כלפי אף אדם ולמרותשואף לאור

ולמרות שאני לא יודע מה לגבי סיטואציה כזו שאבא יסנן לילדו שזה אישה פרוצה במילים אלו,בודאי שיש מקום מן הצד השני לחנך ולומר (במידת הצורך,מתי שמתבקש) בצורה מפורשת שכך לא מתלבשים,שזה אסור ואף חמור וכיוצא בזה.

את טועה. הבן לומד ככה הלכות. הוא לומד איזה לבוש הוא מתועבותן טל

ולא צריך להתקרב אליו וצריך להתרחק ממנו כמו מאש.

בדיוק כמו שהאבא הזה, בדרך כלל, יסנן גם ליד מישהו שנוסע בשבת "שבאאס!!! חילול שבת!!!" - וזה מעולה לנפש של הילד, שיבין שיש דברים שפוגעים לנו עמוק בנפש, ושהם זה לא אנחנו...

ושוב את נכנסת לדמגוגיה כאילו בגלל שהצביעו על קשר בין מתירנות מינית ופתיחות מינית לבין הטרדות,  זה כאילו אומר ש"נתנו זכות להטריד בנות שמתלבשות כמו פרוצות".

לא, אף אחד לא אמר שיש למישהו זכות כזאת, אבל, וזה אבל גדול - כמו שלי אין זכות לאנוס אישה פיזית, גם לה אין זכות מוסרית לאנוס אותי לראות את המיניות שלה ברחוב. בדיוק כמו שאסור ברחוב ללכת בעירום מלא - למה שיהיה מותר ללכת עם חזייה, או עם בגדים שמבליטים הכל ומראים כמעט הכל חוץ משני האיברים הספציפיים?

ובכלל מי אמר לך שבעתיד בנות לא תרצינה ותלחמנה גם על זה שיהיה מותר ללכת ברחוב בלי כלום? או עם נצנצים על מקום יניקת החלב וזהו?

אגב, תחשבי על זה - אם היית רואה יום יום גברים הולכים ברחוב בלבוש פרובוקטיבי מוחלט, בתחתונים משולשים, בפיסת בד קטנה על החזה וכו' - האם זה נראה לך דבר שהיה נעים לך כל כך? שהיית מרגישה שהוא ראוי ולגיטימי לחלוטין?

בוא נצא מנק׳ הנחה שאנחנו ב2015פרח-בר
וזו עדיין לא טהרן. קוד לבוש לא יונהג כאן.
זו מדינה דמוקרטית וכמו שאין לי זכות להגיד לפלוני - אל תחלל שבת כי אם תחלל יכול להיות שהזעם שלי יעלה ואני אכה אותך, אבל יש לי סיבה טובה זה לא נעים לי שאתה מחלל שבת .
תרבות הצריכה והמדיה היא לא כורח המציאות אתה לא חייב לצרוך אותה ואתה יכול לאסור על ילדך אבל אינך יכול לאסור על אחרים.
על אף שזה דבר חמור , אני חושב שבהחלט כדאי לרחם ולגלות כליפהןשואף לאור

אנושיות ברמת העקרון,אין כאן בכלל עניין של אינטראקציה אישית כשם שאין לאף אשה אחרת ברמה חברית כזו.

יש הרבה בנות שמתלבשות בצורה לא צנועה ואינן עושות כך אלא מכיוון שהורגלו לכך,בגלל שאמרו להם שזה לגיטמי,אפילו יפה.זה החינוך שקיבלו וזו עיקר הסיבה.ישנן בנות גסות בהרבה נכון,אבל כדאי לזכרו שהם חיים תחת מעטפת של תפיסות וחינוך מסויים,וזה הצער העיקרי

לא אמרתי שלא. אמרתי שהן בהחלט שבויות בתרבות המתירניתותן טל

וזה כבר מה שמוביל אותן - אבל אני בהחלט במחשבה שגם בחקיקה צריך להגיע למצב שלכולן יהיה ברור איך לא יוצאים לרחוב.

בדיוק כמו שלכל בת בארץ ברור שגם אם היא מאוד תרצה לצאת לרחוב בפלג גוף עליון חשוף לגמרי, היא לא תעשה את זה כי אז היא יכולה להיעצר ולהיות מואשמת באישומים לא קלים (הכל בחוק) - ככה צריך גם לאט לאט להכניס לנורמה ולחוק את העובדה שיש עוד כל מיני דברים שאסור.

אגב, למען האמת הצעד הראשון שיכול להיות מאוד אפקטיבי הוא פשוט לחוקק חוקים לגבי חנויות האופנה והבגדים, וייבוא בגדים לארץ/ייצור בגדים בארץ - לאסור בגדים מסויימים וכו'...

אני לא חי בסרט, ברור לי שזה לא דבר שיקרה ביום אחד ואפילו לא בשנה - אבל בתהליך של 10-20 שנים, אם נתחיל אותו היום, בשילוב עם הכנסת תכנים חינוכיים ושינוי תפיסת החינוך בבתי הספר החילוניים (בעיקר, אבל גם הדתיים..) - אני בטוח שזה ישפיע לטובה והנכדות שלנו כבר יגדלו בעולם שבו גם חברותיהן החילוניות מתלבשות בלבוש יותר נורמאלי.

סתם לידע כללי - לפני 150 שנים מי שהייתה הולכת בלבוש מתירני כמו היום הייתה חוטפת מכות מאבא שלה, והייתה מוקעת מהחברה שלה... (לא שאני מצדיק מכות מהורים, אבל הכוונה מובנת...)

לא אמרתי כלפיך הגבתי לבעטרן ובנפטשואף לאור

אה, סליחה, התבלבל לי סדר התגובות... בכל מקרה מה שכתבתיותן טל

כמובן עדיין נכון מבחינתי

אבל תודה שהסבת את תשומת ליבי...

אבל אתה כן חי בסרטפרח-בר
כי זה לא יקרה. העולם היום הוא כפר גלובלי ומה שנער ונערה צעירים רואים היום ביפן או בארה״ב מחר הוא כאן אצלהם בבית ולכן המחשבה שלך היא כל כך נאיבית שזה מדהים . זה פשוט להכניס את הראש לתוך החול .
החינוך היום קורה בתוך הבית והוא צריך להתחיל בשיח פתוח מול בני הנוער ולא לוותר על העקרונות שלנו.
העולם לא ישתנה ולא נוכל לשנות אותו בכוח , חופש המידע היא אבן יסוד במדינת ישראל וכך זה ישאר. הילדים שלנן חשופים ולנו האחריות לנתב את דרכם.
זה כן יקרה. זה שאת לא מאמינה שתהיה מדינת הלכה זאת בעיהותן טל

שלך, לא שלי. אני מאמין בכל יום שיבוא שמשיח יגיע, ושהוא יהיה מלך ושבמדינה חוק התורה ישלוט. וחוק התורה לא יניח לפריצות להשתולל ברחובות. נקודה.

זה לא קשור לעובדה שצריך לעסוק ג-ם בחינוך. זה לא סותר. גם חינוך וגם חוק.

בדיוק כמו שאת לא מוחה נגד החוק שאוסר ללכת בעירום ברחוב, ככה גם עוד 50-60 שנה, הנכדות שלך והנינות שלך יכול להיות, ממש לא ימחו נגד האיסור ללכת עם מיני ברחוב וכו'....

את חושבת שבגלל שהעולם ליברלי גם התורה תהיה ליברלית ושאין סיכוי שתורה שמרנית תשלוט כאן - בזה את טועה.

ברורד.

שאסור לתקוף אף אחד/ת. בכל מקרה. ויש לאדם בחירה.

אבל גם ברור שמי שהולכת פרוץ, אינה מתחשבת באחרים (וזה לא קשור ל"טהרן", חלק מהטבע האנושי, על אף שיש מקומות ואנשים שאכן כבר גס ליבם בכך לגמרי). וברור שהיא גם "מזמינה" בכך הטרדות. יש לה חלק באשמה, גם זו "הטרדה", כמו כל מי שתנסה לפתות מישהו באיזה אופן. לפעמים, "לא עכברא גנב אלא חורא גנב".

אם כי,ד.

ברור גם שרבות מאד כלל לא מודעות לבעיה. כי הורגלו בכך.. יכולות להיות טובות מאד מבפנים.

אני ממש אשמח שנהיה כאן טהרן מהבחינה הזאת, אם את שואלתותן טל

אותי. וקוד לבוש בהחלט יונהג כאן כשנחיה במדינת הלכה. בת שתלך בלבוש פרובוקטיבי תוקע מהחברה, וגם תיענש על ידי המלך/הסנהדרין (מצטער אם אני מנפץ לך כאן כמה תקוות בנוגע למדינת הלכה ליברלית)

זאת מדינה דמוקרטית וכמו שאין לי זכות להגיד לפלוני "מותר לך לאנוס מישהי אחרת" ככה אין זכות למישהי האחרת ללכת בצורה פרובוקטיבית.

תעני לי רק על זה: את תומכת בהליכה בעירום מלא ברחוב כדבר שיהיה מותר חוקית? כן או לא? אם כן - אז אין לי מה לדון איתך, ואם לא - למה לא? זה הרי קוד לבוש, וזה חוצפה, לפחות על פי מה שאת כותבת ש"אנחנו לא טהרן קוד לבוש לא יונהג כאן".

משמע שבכל מקרה את טועה - קוד לבוש בהחלט מונהג כאן, רק שהקוד לבוש הוא פרוץ ומתירני לחלוטין. ואת יודעת את זה ובוחרת להתעלם בשם הפמיניזם האידיוטי... - אז לא - קוד הלבוש המונהג צריך להיות חמור בהרבה, וכמו שאם אני אצא לרחוב בעירום או בעלה תאנה סמלי על איבר המין שלי, יזמינו לי משטרה ואני אאושם באישום פלילי - ככה גם צריך לאסור עוד לבושים רבים אחרים. נקודה.

אגב - "תרבות הצריכה והמדיה" - לא דיברתי איתך על טלוויזיה.ותן טל

דיברתי איתך על ללכת ברחוב ולהרגיש שאני בחוף ים (בחוף ים אני עוד יכול להבין לבוש כזה, לא באמצע דיזינגוף או העיר העתיקה בירושלים! או בכל מקום יישוב אחר בארץ!).

דיברתי איתך על מצב שבו אדם דתי לא יכול להסתובב ברוב המקומות בארץ שאינם נמצאים בלב מאה שערים, בלי להרגיש שאונסים אותו כל שנייה ושנייה. 

אניבהחלט יכול לאסור על אחרים דברים - אני כמובן מדבר על מציאות שבה התורה שולטת בחיי המדינה, בהחלט - אבל גם מבחינה חוקית כמה שיהיה אפשר אני אשתדל. אם אפשר לאסור עירום, או עוד הרבה דברים שהמדינה אוסרת, אז אפשר לאסור גם אונס לבוש פרובוקטיבי...

באמת?noamaltman13

אתה לא חייב לצרוך אותה? את חיה בהכחשה.

ואף על פי שגם הוא פגוע מהגסות,אי אפשר לקחת ממנו אחריותשואף לאור

אף על פי כן היה עליו והיה יכול להתגבר על יצרו והוא בגדר פושע גמור,במיוחד בצורה מוקצנת כזו.אלא שבשביל שתהיה חברה בריאה באמת צריך שיתוף פעולה של שני הצדדים,שהרי אנחנו לא עוצרים רק במניעת אונס אלא ברבדים הרבה יותר נעלים ורחוקים משפל כזה

יצא המרצע מן השקפרח-בר
המציאות שאתה חווה בראשך היא אכן מטורפת אם כי לא בדיוק אמיתית.
התורה בעצמה מאשימה גם את הנאנסת לידיעתךפשושון

היכן,באיזה אופן ?שואף לאור

רש"יפשושון

כִּי יִֽהְיֶה (נער) נַעֲרָה בְתוּלָה מְאֹֽרָשָׂה לְאִישׁ וּמְצָאָהּ אִישׁ בָּעִיר וְשָׁכַב עִמָּֽהּ: 

רש"י ומצאה איש בעיר. לפיכך שכב עמה, פרצה קוראה לגנב, הא אלו ישבה בביתה לא אירע לה (ספרי רמב.)

כל שכן מי שהולכת בפריצות...

אני חושב זו עצה לבת לגבי צניעות,לא הטלת אחריותשואף לאור

אין כאן האשמה שלה במעשה של האנס,זו פרצה שקוראת לגנב,כלומר גם אם הייתה פרצה,הגנב הוא עדיין גנב ואשם ובעל הבית אינו אשם בגנבה שגנב הגנב.אלא לומר שחוסר צניעות מסוכן לגירוי אנשים או מעשים כאלו

כמובן שלגבי ביתה וכו',נכון להביא אתה השאלה לבירור מעמיק לגבי הנהגות הצניעות שהיו אז מה בדיוק הכוונה בזה ואילו הנהגות היו לגבי כך,שהרי אני חושב שאנחנו יודעים שנשים כאן יצאו לכבס ולעשות מלאכות הבית וכיוצא בזה ולכן דרושה הפרשנות המדוייקת,אך כמובן שהדברים שכתבת הם לא ביחס לזה.

כמובן שהפרצה לעניין זה אסורה,אלא שזו לא הטלת אחריות לדעתישואף לאור

על האונס,המשך לשאר דברי.. (רק עכשיו ראיתי שכפתור העריכה שינה את מקומו)

נסי לצאת מהעולם החד-מימדי שלך.יזהר

פעמים רבות האחריות היא של שני המעורבים. מקרים שבהם אדם אחד אחראי לגמרי והשני לא אשם כלל ועיקר הם יחסית נדירים.

ע"ע פרשת הנשיא לשעבר משה קצבמשה

קצב לא היה צדיק הדור, אבל גם לא היה אנס כמו שעשו ממנו.

כן, באמת סתם נשים שהיו נכנסות אליו ללשכה היו יוצאות בוכות.ראשית חכמה

ממש משכנע לסמוך עליכם בטיפול בנושאים כאלה כשהראש שלכם כל כך מעוות.

כל מי שגורם לאנשים לבכות הוא אנס אכזרי?יזהר

הוא לא אמר שהוא צדיק תמים, אלא רק שהוא לא כמו שעשו ממנו.

חוץ מזה, לשיטתך, במה משה קצב כל כך שונה מ90% מהגברים שמטרידים 100% מהנשים? הרי כולם מטרידים וכולן מוטרדות. אז מה הביג דיל?

איפה ראית שאמרתי שכולם מטרידים?ראשית חכמה

לא כולם. כמעט כולם.יזהר

לא אמרת במפורש, אלא רק רמזת והבעת דברים ברוח זו בשרשור זה ובשרשורים הקודמים. את אסכולת ה"100% מהנשים הוטרדו מינית" אני מכיר לא מהיום. העניין נידון רבות גם בפורומים בכיפה, בהם הייתי פעיל בעבר.

100% אחוז מהנשים מוטרדות זה לא אומר 100% מטרידים.ראשית חכמה

ואל תוציא לי בבקשה משפטים מהפה.

אמרתי 90%.יזהר

כהערכה מסוייגת.

לפי ההגדרות האופרציונליות של "הטרדה מינית" לפיה 100% מהנשים חוו אותה - סביר מאוד להניח ש90% מהגברים הטרידו מינית לפחות פעם אחת בחייהם. נגיד, עפו באוטובוס על מישהי בגלל ברקס של הנהג, והגברת חשה מוטרדת וכדו'.

^ מוסיף ומחזקמשה

בתור חייל הייתי מגיע בימי ראשון מוקדם חרף הקושי לאחר מוצ"ש.

כשזה לא היה קורה, המרפקים שלי היו נעוצים במי שלפניי / אחריי ללא התוויה מגדרית.

זה נסיון עלוב מאד להקטין נשיםפרח-בר
ולהגחיך את הנושא.
מי שמטריד מינית לא מטריד בחורה אחת , יש גברים שזו צורת ההתנהגות שהם מכירים מאז ומעולם.
אני בת 31 והוטרדתי בחיי לא פעם, לא רק באופן פיזי ואני בטוחה שאם יהיה פה סקר אנונימי בנושא אתם תופתעו.
כדאי במקום להריץ דאחקות על הטרדות לנסות להבין איך לשפר את המצב .
אוי נו... אבל את מוכיחה את מה שיזהר אומר. את טוענת שמיותן טל

שמטריד נשים לא מטריד רק בחורה אחת אבל באותו פה אומרת שאת בת 31 והוטרדת לא מעט פעמים בחייך. בהנחה שלא התכוונת שהיה מטריד סדרתי אחד שהוא ורק הוא הטריד אותך - הרי שאת מוכיחה שהאימרה שלך נכונה גם בכיוון ההפוך, לשיטתך - איש אחד מטריד כמה בנות אבל גם אישה אחת מוטרדת מכמה בנים...

ועל סמך אמירות מעין אלו כתבו יזהר ואדמין את מה שכתבו.

נו ברור שלא 90% מכלל אוכלוסית הגבריםפרח-בר
הם מטרידנים על זה דיברתי
את לא מבינה. זה הפוך על הפוך... על סמך מה שאת אומרת,ותן טל

שזה לכאורה מה שיזהר נסמך עליו (לא מדברייך, אלא השנייה...) - אפשר בקלות להפוך את זה לכאילו "90 אחוז מטרידים"...לזה הכוונה... לא שאת עצמך טוענת ככה אלא שאפשר כביכול להוציא את זה מהדברים האלו...

זוהי אכן הגחכהיזהר

אבל לא של הנושא, אלא של הניסיון להרחיב את ההגדרות באופן שמעקר מתוכן את כל העניין.

אני בן 26.5 והוטרדתי מינית גם אני לא אחת ע"י נשים. ואני עוד אשכנזי. תשאלי בחורי ישיבה ספרדים כמה פעמים הוטרדו, בכל מפגש משפחתי, ע"י הדודות שלהם שלא קולטות שהם שומרים נגיעה.

התגובה שלך מביכהפרח-בר
אתה משווה נשיקה של דודה להטרדה מינית?
אין לך מושג וחצי מזה הטרדה מינית כנראה , ואני ארשה לעצמי להיות בוטה כי הנושא הזה בוער בעצמותיי, האם אשה בגיל העמידה התיישבה ליידך באוטובוס והרשתה לעצמה לגעת בך ? האם אשה נגעה בעצמה בזמן שאתה יושב בתחנת אוטובוס? האם אתה פוחד ללכת בשעה מאוחרת בלילה? כל אלו קרו לי
ע״י גברים שהייתי נערה ואני עוד יצאתי בזול....
היום אני ילדה גדולה אני יודעת להגן על עצמי ואני עדיין מפחדת לפעמיים, אני מסתובבת קבוע עם גז מדמיע וזה קצת עצוב .
לא אני לא חושבת כךפרח-בר
אבל אני גם לא מתעלמת מהעובדות.
תחושת חוסר נעימות כתוצאה ממגע.יזהר

ההבדל היחיד הוא המניע של הנוגע. אני לא מזלזל בזה, אבל עדיין.

כמובן גם המניע של אותם גברים הוא לא פגיעה ולא אכזריות, אלא נטו הנאה מינית, תוך כדי שלא אכפת להם לפגוע, או שיצרם מתגבר עליהם והם פוגעים למרות שהם לא מעוניינים בכך.

במידה מסוימת, זה דומה לנשים שפוגעות בגברים ע"י לבוש לא צנוע, בגלל יצרם הרע להיחשף. ההבדל המרכזי הוא המודעות לפגיעה, אם כי פעמים רבות היא בהחלט קיימת.

גם אני מסתובב קבוע עם גז מדמיע בתיק, ולפעמים בכיס. זה לא עצוב אלא חלק מהמציאות שלנו בארץ. לא משהו אבל מתרגלים.

צריך לעשות הבחנה..אדם כל שהוא

מי שעף מברקס זו לא הטרדה.

מי שלא מכבד את זכותה של מישהי להחליט שהיא שומרת נגיעה, ונוגע בה בניגוד לרצונה, וכנ"ל להפך, אפשר להחשיב את זה כהטרדה [אולי סוג קל, אבל הטרדה], גם אם זה בהקשר של דודות ומפגש משפחתי.

זה לא רק עניין דתי, זו גם זכות האישה/הגבר על גופם.

היו בפורום נוג"ה תיאורים של תחושות אי נעימות וגועל מדברים כאלה.

לא, אבל מי שבאופן קבוע נשים בוכות כשיוצאות ממנו ונפתחו כנגדוראשית חכמה

עשר תלונות על אונס, הוא אנס אכזרי.

נו...יזהר

זה תיק שהיה כל כך נגוע ממניעים זרים ותקשורת, שאי אפשר באמת לדעת מה היה.

גם במשטרה אותו סיפור. קיימת תרבות רבת שנים של מין תמורת קידומים וטובות הנאה, עד שהנשים קולטות שעכשיו משתלם להם פתאום להתלונן והן מפוצצות את הכל.

הדבר הזה "במשטרה",ד.

גם אם אכן היה קיים בצורה הזו, וכעת "מתפוצץ" - ברור שהוא שחיתות בראש וראשונה של מי שהצעו קידום תמורת גועל כזה (לא הן הציעו "תמורת קידום" מן הסתם, אלא ההיפך. אפילו אם נאמר שלא סירבו כראוי).

את ראית את כל הנשים האלו יוצאות בוכות?ותן טל

[אני לא מביע עמדה בנושא רק מעלה תהיות שכנגד]

האם כל גבר שגורם לאישה - שהיא כידוע יצור רגשני מטבעה - לבכות, הוא "אנס אכזר"? 

האם כל גבר שכמה נשים שהוא עזב אותן, נגיד, או קידם אותן בתמורה לטובות כאלו ואחרות, ובסוף התעלם מהן, והן נפגעו והחליטו להתלונן - הוא אנס?

האם אישה שבמודע מסכימה בזמן מסויים למעשה מסויים כדי לקבל מזה טובת הנאה של קידום וכו' - האם היא בהכרח נקראת נאנסת?

חבל, חשבתי שהקודים שלך קרובים יותר לקודים של התורה. כנראה שטעיתי... מעולם לא שמענו בתורה שזה שהבוס של מישהי מפתה אותה לשכב איתו כדי שהוא ייתן לה העלאה במשכורת - נחשב כ"אונס". זה נחשב כפיתוי, בהחלט, ואולי כזנות מרצון - אבל אונס? לא שמענו על כך. 

אבל לא, כנראה שאצלך הקודים של המדינה יותר חשובים מהקודים של התורה. וזה מפתיע אצל מישהי כמוך ודרך ההתבטאות שלה בפורומים כמו או"ח ואר"מ - חשבתי שיש דברים שחשובים לך יותר מאיך שהמדינה מגדירה דברים. חבל, התבדתי.

זה סוג של שובניזם הפוך.יזהר

תמיד הגבר אשם, תמיד האישה היא הקורבן.

זה לא שובניזם הפוך.הלליש
זה רק שובניזם(האשה לא יכולה להביע את חוסר רצונה כי היא עושה כל מה שהגבר מעוניין)

ברור שזהלא כולל מצבים שאין לאישה יכולת הץנגדות ולא חסרים מקרים כאלו, אלא מדובר רק במקרים שזה אפשרי פיזית ונפשית.
הבן אדם היה רשע, אבל לא אנסמשה

הוא קידם את ה"חברות" שלו במעלה התפקידים במשרדים שבהם היה והללו כנראה נהנו מהסידור הזה.

הוא קידם אותם על מנת שיוכל לפגוע בהן.ראשית חכמה

ולא הן ממש לא יזמו איתו את הקשר, רק לא ברחו בזמן כי חטפו שיתוק.

ואת זה את יודעת מהיכרות אישית איתן?יזהר

או מקריאה מעמיקה של הפרוטוקולים? או סתם כמשאלת לב?

אחותי מכירה אישית 2 נפגעות ממנו.ראשית חכמה

עצוב.הלליש
אנשים הולכים לעבודה. מקבלים קידום. שמחים מהמשכורת.

ולא מעךים בדעתם אילו מטרות זה משרת.

😲😲😲😲😲
היית שם שאת יודעת שהן חטפו שיתוק?ותן טל

או קיבלת עדות מוסתרת ברובה שלהן כדבר מובן מאליו שאם הן אמרו כעת משהו ברור שזה זה ואין בכלל שאלה?

מניין לך גם שהן לא יזמו איתו את הקשר? וזה לא משנה בעצם אם יזמו או לא - אם הוא מפתה אותן והן נענות לו, מה זה אומר עליהן? האם התורה מגדירה מעשה כזה כאונס או כפיתוי? שאלה פשוטה...

התורה חשובה לך או מה שהפמיניזם בעולם אומר?

לא, אבל אני מאמינה להם כי זה טבעי לפגיעות.ראשית חכמה

והטענה שלך היא טענת 'שמא' ככה שאין בה יותר מידי.

ברור שאת מאמינה להןיזהר

ולא לו. לא ציפינו אחרת.

גם יחסים מרצון זה טבעי.

גם הטענת שלך היא טענת שמא. הכל כאן הוא שמא אחד גדול.

לא, כי הטענה שלך "אני מאמינה להם" זה הטענה הכי חזקה בעולם.ותן טל

או כמו שקוראים לזה בבית המדרש שהמצאתי ברגע זה:  "בילבולי שכל, על בסיס דבר כזה לא מרשיעים אדם באונס ולעולם לא ירשיעו אדם באונס".

"זה טבעי לפגיעות", כמה שזה ישמע מחריד - מעניין את הסבתא. הן צריכות להוכיח את מה שהן אומרות, אנחנו לא אמורים להאמין לרחשי ליבן רק כי בא להן שנאמין להן.

"מה יעשה הבן ולא יחטא" נאמר על קובה של זונות.ראשית חכמה

ובכל זאת, זה מתווה עיקרון.יזהר

רחוב ממוצע בתל אביב בקיץ כיום נראה יותר גרוע משווקי הזונות בתקופת הגמרא.

לא.ד.

לפי התורה יש יצר טוב ויש יצר רע. ויסוד האדם הוא טוב. נשמה שנתת בי טהורה היא.

ואדם צריך לא לגרות יצר הרע בעצמו. ובוודאי שלפי התורה, כאלו כמו שהצבעת עליהם, הם רעים לגמרי. עכ"פ עושים מעשים רעים.

ובכללות, לגבי משהו העולה כאן: ברור שיש מצבים שבהם שני שותפים לחטא.

אבל הנסיון "לברוח" מאחריות להטרדות בזויות, מפתות-בערמומיות, ע"י אמירה ש"מאשימים סתם" הוא חמור מאד.

כתוב בתורה גם "כי יפתה איש". למה הוא נקנס? שהיא לא תתפתה..  כי אם הוא עושה את זה בעורמה ומניפולציות ומנצל את חולשתה, אז הוא אשם - ושלא יספר מעשיות. ואכן יש מצב כזה שאשה "בהלם". וגם מצב שזה מנוצל.

ואם מישהו משגע בחורה, ללא כל מטרה רצינית, שתשלח לו תמונה, ואח"כ מתחיל להגיד לה כל מיני משפטים לא שייכים לתקשורת הרגעית ביניהם, אז שלא יספר אח"כ שבגלל שהיא שלחה - היא גרמה..

ואם הוא מתחיל "מתוך שיחה" שטף של דיבורים גסים, אז הוא אשם. גם אם בסוף היא תיגרר.

ואם בחורה תלך בלבוש פרובוקטיבי, אז היא תהיה אשמה בהכשלת מי שמסתכלים עליה.

אז נכון שכולם צריכים לחנך עצמם לקצת "אסרטיביות" בכך, ולא להיסחף. אבל יצר הרע הוא לא דבר שהתחדש בזמננו.  ומי שמעורר אותו לעצמו, או לזולתו, ישירות או בעורמה, אינו יכול לחמוק מאחריות.

לפי התורה אנס הוא רוצח. מפתה לא.איל אחר

סוטים הם אנשים שלא מתנהגים לפי הנורמה, וההגדרה שלהם תלויית זמן ומקום.

פשוט תגיד שאין לך מושג בפגיעות מיניות ותפסיק להתיימר.ראשית חכמה

אתה מביך את עצמך.

וברור שאני אאמין להן כשהן מדברות על רצונן, סביר להניח שהן יודעות יותר טוב ממנו מה הן רוצות.

לאף אתה תומך בסוטים רדיקל.ראשית חכמה

פשוט תגידי שאת כופרת בתורה ותפסיקי להתיימר...ותן טל

את מביכה את עצמך.

את בכלל מאמינה בתורה? את דתייה?

כי מכאן נראה שלא. את לא שמה קצוץ על התורה ועל ההלכות שלה, כנראה.

בואי נתחיל בשאלה פשוטה : איך מרשיעים אדם לפי התורה?

לא מבין כלום בהטרדות מיניות? לא, כי את...

את מבינה הרבה בפמיניזם רדיקלי והעובדה הזאת מתגלמת במשפט האחרון שלך, שהלכה למעשה מתיר את דמם של מאות אלפי גברים בישראל, לטוב ליבן של הנשים. מפקיר מאות ואלפי אבות בישראל שזוכים לראות את הילדים שלהם רק במרכזי קשר רק בגלל שהגרושות האכזריות שלהן דואגות להתלונן עליהם תלונות שווא ולהרעיל את המערכת נגדם, והרי "ברור שהאישה יודעת הכי טוב... ומה זה משנה מה הגבר אומר".

את מדברת כאן באגואיסטיות מוחלטת שלא שמה קצוץ על העובדה שיש שני צדדים לדיון, ומראש קובעת לאן צריך להגיע וימות העולם את לא תזוזי משם.

יאללה יאללה, הבנו את הראש המעוות... הלאה.

בגלל נשים כמוך, נשים תמשכנה להיות תקועות מאחור עוד חמשת אלפים שנה, בגלל נשים מטומטמות שבשם הרצון "לקדמה", גורמות לגברים להבין שאין דרך אחרת בעולם להשאיר אותו שפוי מלבד להמשיך לתקוע את הבנות מאחור.

לא היו קצת יותר בנות חכמות ומשכילות בעולם שהיו יודעות לפעול בדרכים הגונות יותר, מצבן של הנשים היה משתפר פלאים.

אבל תמשיכי במאבק המטומטם הזה, ותמשיכי לשלם את המחיר.

כל טוב.

אין קשר בינך לבין התורה.ראשית חכמה

ולא סתם נתנה התורה למלך לדון שלא לפי ראיות של בית דין כדי לתקן את העולם, כי אם היינו הולכים רק לפי ראיות של בית דין, הפשע מכל הסוגים היה חוגג.

לא, כי מלך היה שומע את האישה מתבכיינת "הוא פגע בי"ותן טל

ועל פי זה היה גוזר לשים את הגבר בכלא.

נכון, מה שתגידי...

"מתבכיינת"ראשית חכמה

אני לא מאחלת לך שקרובת משפחה שלך תיפגע ותבין שזה ממש לא מקרא ל"התבכיין"

איכס.

אויש נו, והתחלנו שוב עם הדמגוגיה ותן טל

כי איזה כיף זה לקחת משהו שלא דיברתי עליו ולשתול אותו אצלי בלי להתייחס בכלל למה שנכתב ובלי להגיב לעניין, רק להגיב ככה שיצא שאני אטום וגס רוח (שקר וכזב, בעצמי עזרתי לכמה בנות כאן להתלונן נגד בנים שפגעו בהם באתר, ואותם בנים נחסמו מהאתר. רק שבניגוד לדיבורים בלבד, בפועל הן הראו את הדברים הנצרכים על מנת להעיף אותם מהאתר).

אבל תמשיכי להאמין במה שבא לך, זה בסדר. אני אטום ומגעיל ושונא נשים והן לא מתבכיינות, וכל מילה שיוצאת להן מהפה קדושה בפני עצמה בלי קשר להוכחות שהיא לא מביאה איתה. לגמרי. חיים טובים ומאושרים...

???שירוש16
ממתי המלך יכול לחלוק על פסק הלכה שיצא מבית הדין הגדול?
הלכות מלכים פרק ג'ראשית חכמה

יא  [י] כל ההורגין נפשות שלא בראיה ברורה, או בלא התראה, אפילו בעד אחד, או שונא שהרג בשגגה--יש למלך רשות להרוג אותם, ולתקן העולם כפי מה שהשעה צריכה.  והורג רבים ביום אחד, ותולה ומניחן תלויים ימים רבים, להטיל אימה, ולשבור יד רשעי העולם. 

איך הגעת מכאן לכך שמלך יסתמך על עדותה של אישה על עצמה -ותן טל

ה' יודע, בטח שהיא בו בעת מעידה על עצמה במטרה להרשיע מישהו אחר - וישדוע שאדם קרוב אצל עצמו, אבל אל תניחי לזה להפריע לך, ברור שהמלך יהרוג/יכלא/יעניש אותו בחומרה - מה, הרי הבת אמרה! אז זה מה שהוא יעשה!

עם ההיגיון שלך לא הייתי רוצה שאת תהיי היועץ הראשי של המלך . מזל שנשים ממשיכות להיות תקועות מאחור בין היתר בגלל היגיון כמו שלך...

והמפרשים במקום?שירוש16

לקחת את המילים האלה כפשוטן זו טעות.

ברור שהן יודעות מה הן רוצות. הן רוצות לנצח בבית המשפט.יזהר

את לא מבינהnoamaltman13

אני לא מאשים את הנאנסת. אני מאשים את התרבות שמשדרת לנער כי זה בסדר. כי אם לפרסם שעון צריך דוגמגנית בבגד ים. אז כנראה אפשר לעשות מה שרוצים לילדה מהסניף.

אני אומר שצריך ללמד מהו כיבוד האדם, ללמד את זה זה קודם לא לחשוף אותם לתרבות הזאת.

מתירנות לא מתירה אונס, אף אחד לא חושב ככה, אבל היא גםותן טל

לא ממש עוזרת לתופעה הזאת להצטמצם...

מתירנות מינית ותשדורת כללית לכך שבמיניות היום מותר *הכל* חוץ מאשר *כפייה ישירה* - אין מה לעשות, גורמת לשלהוב היצרים (אגב, לא רק אצל גברים אלא גם אצל נשים, שמתחרטות בדיעבד - אבל אכן שאצל גברים יותר..) - וזה לא חוכמה רק לטעון כל הזמן "מותר לי להתלבש כמה פרוצה שאני רוצה להיות, ושיקפוץ העולם, ואני בטוח לא אעבור אונס ככה..." - כמו שאני לא אכנס להארלם בניו-יורק עם שלט ענק על הגב "אני שונא כושים", וכמו שאני לא אכנס לרמאללה עם שלט ענק " כל הערבים הם חזירים ומוחמד יותר מכולם" - למרות שעקרונית בחופש הביטוי למה שיהיה אסור לי להגיד את זה? - ואני לא אעשה את זה כי יש לי שכל, ככה גם בנות היה צריך להיות להן שכל... (שלא יובן לא נכון, ברור לי שאת מתלבשת צנוע, לרגע לא דיברתי עלייך...אלא על התופעה הכללית).

נערה שמתלבשת כמו פרוצה, בעצם ב-ע-צ-מ-ה, משדרת שהיא רוצה שיתייחסו אלייה כחפץ, כאובייקט מיני. כן, לצערנו, זאת המציאות - אפילו אם היא לא חושבת על זה, לשם החברה הובילה אותה. כאשר יש יותר בשר חשוף בגוף מאשר בד על הגוף - הבת מתחננת "תשימו לב אליי, אני מינית!!! זה מחמיא לי שאתם מסתכלים עליי, אבל אם תעיזי גם להגיד לי איזו הערה אני אתלונן עלייכם כי מה פתאום שיהי לכם מותר להגיד לי משהו על הלבוש הפרובוקטיבי שלי".

אישה לא רוצה שיאנסו אותה ברחוב? כמובן, בכיף, בשמחה - אבל בתורה, שלא תאנוס את הרחוב לראות את כל הפריצות שלה, ואת כל המיניות המתפרצת שלה...

את הדברים האלה שתשאיר לחבר שלה במיטה בלילה (עדיף לבעלה, אבל...) - יש דברים שלא עושים ברחוב. וזה שהשתרשו נורמות פסולות שכל עוד לא רואים שני איברים ספציפיים, אז זה "בסדר חוקית" - זה בדיוק מה שצריך לשנות. כי אם לא, לא יעבור זמן רב עד שמישהו/י יתהו, ובצדק, למה דווקא את שני האיברים האלו אסור להראות ברחוב, אם כבר הכל מותר - ולמה לעזאזל שהחוק יאסור עליהם ללכת בלי חזייה ברחוב? היא ממש רוצה, זה מגניב אותה וזה הגוף שלה - למה שזה יהיה אסור? ולמען האמת - לא מן הנמנע שלאחר מאבק גם זה יאושר, עד התערטלות מלאה...

או שלחלופין מישהו יתפוס שכל וקוד הלבוש יוחמר הרבה יותר מהיום, לגבי רשות הרבים  ומקומות ציבוריים... אין מה לעשות, נהיה חייבים להגיע לזה כדי לא להידרדר למקום השני...

מסכימה איתך.צומחת23
ואם כבר, אז לא המתירנות המינית היא שמאפשרת פגיעה כמו הסגירות שיש בחברה שלנו למיניות ומביאה לסקרנות
המתירנות בוודאי מרבה פגיעהד.

ו"חיכוך" שאינו רצוי, ופיתויים והתפתויות, והתרגלות, ותרבות של אי שמירת סיוג ראוי. ולפעמים לא "הטרדה" כי אין צורך להטריד, זה הולך בקלות גם בלי זה, למרבית הבושה.

אבל נכון שיש גם צד שחינוך לא נכון במובן יצירת הסקרנות המופרזת, גורם הפוך ממטרתו [לא חושב שההגדרה "סגירות שיש בחברה שלנו.." וכו', מדוייקת. בזה יש גם יתרון. אבל צריך לדעת איך שזה יהיה טבעי ולא יהפוך ל"אובססיה").

אוקיי אז בואי נהיה כולנו מתירנים, ולא סגורים!!! איזו טיפשות.ותן טל

במחילה אתן מדברות כמו ילדות קטנות. אולי דווקא בגלל שאתן דתיות אתן מגיעות לטעויות האלו. או שה' יודע למה...

תמשיכו להשלות את עצמכן שהמתירנות לא גורמת לכלום. זה בערך דומה לאשליות שהשמאלנים משלים את עצמם שרק אם נוותר על שטחים לטובת הפלסטינים יהיה שלום, ולא מבינים שדווקא הדיבורים על ויתורים מגבירים את מעשי ההרס שלהם.

אז תמשיכו לדבר על זה שאין שום בעיה במתירנות מינית ושהיא לא גורמת לכלום. אם זה ימשיך ככה אל תתפלאו אם עוד 30 שנה יהיה מותר ללכת בעירום מלא ברחוב ומי שיעז להגיד מילה נגד זה ייעצר באשמת הטרדה כי הרי אסור להגיד נגד זה מילה...

אף אחד לא דיבר על מתירנות.ראשית חכמה

וגם אני מאוד אשמח אם יכריחו נשים להתלבש צנוע.

הבעיה היא שהנושא נמצא במין טאבו כזה שמי שנפגעת בחברה דתית יודעת שברגע שתפתח את זה יכעסו עליה.

ולא, זה לא קשור ללבוש, סוטה הוא סוטה ואחוז הנפגעות שמתלבשות צנוע אפילו גדול במעט מאלה שמתלבשות פרוץ.

לא הבנת אותי בכללnoamaltman13

אני אמרתי שמתירנות מינית זה סיבה שמותר לאנוס? אני אמרתי שזה השדר אותו הנוער מקבל. 

את זה את אמרת זה לא מה שאנשים מבינים מהסרטונים האלה, הסרטונים האלה בהחלט מזמינים. את מוזמנת לעקוב אחר נועה קירל ביוטיוב ולראות שאני מדייק אחר המציאות. אינני סותר את הסקר הזה, אני אף כתבתי שהיום הסטיסטיקה זה אחת מתוך אחת. 

מי שלא מבין למה זה קורה? מי שלא מבין שזה החינוך שאנו מקבלים מתרבות המערב הסובבת אותנו פשוט עיוור. מה שאני אמרתי שלא משנה מה הסדנא בבית הספר תאמר כי יוטיוב אומר אחרת.

לצערנו הרב

אתה בגדול צודק, אבל יש לי המלצהמשה

קח את מה שכתבת

תערוך אותו מחדש לאמ;לק של לא יותר מאשר 10 שורות

ושלח שוב.

לא ברורnoamaltman13

התבלבלו האותיות, לא הבנתי למה התכוונת.

אמל"ק = ארוך מדי, לא קראתי.יזהר

בן אדם נורמלי לא אונס גם כאלה שמתלבשות פרוץ.ראשית חכמה

ובן אדם סוטה אונס גם את מי שלא, אז מה ההבדל?

הבעיה של פגיעות לא קשורה למתירנות אלא לחוסר הטיפול בתופעה ומשא הדה-לגיטימציה לנפגעות.

^^^^^^ וגם ליחס הפוגעים כחיות חסרי יכולת שליטה ולא כבני אדם.הלליש
לא הבנתי אותךnoamaltman13

רוב העולם אינו סוטה חברתית. 

להפך אנשין אונסים כדי להתחבר לחברה, כי זה מה שהחברה משדרת להם לעשות.

אנשים נורמליים לא אונסים כדי להתחבר לחברה.הלליש
והאמת שגם הלא נורמליים לא. מי שאונס לא עושה זאת עמ לקדם את מעמדו החברתי..
תגובה להללישnoamaltman13

תקראי כבר את כל מה שכתבתי, הדיון איתך נהיה עקר.

תזכירי לי מתי היית בפעם האחרונה גבר?ותן טל

מדהים אותי שבנות מרגישות שהן כל כך מבינות את הטבע הגברי.

בקצרה: את מקשקשת בשכל.וסליחה שאני בוטה...

איך אומרים - כמו שאמרתן לנו כאן לא מעט פעמים: רק אחרי שתחוו פגיעה מינית ותהיו בת תדברו על זה - אז בבקשה גם את, רק אחרי שתהיי בן תרשי לעצמך להגיד מה בן יעשה ומתי ומה יכול לגרור אותו לדברים כאלו.

ולא, לפני שתנסי לדמגג שוב - לא, ממש לא, ממש ממש אני לא מתכוון בכך שלבוש פרוץ מתיר לאנוס. ממש ממש לא. עוד פעם? ממש ממש לא. ולמה אני חוזר על זה כל הזמן? כי חזרת על זה בשרשור הזה בערך מליון פעם בדמגוגיות תוך שאת מתעלמת מהעובדה שאמרו לך מליון ואחד פעמים שזה לא קשור למה שאומרים...

הבעיה של הפגיעות קשורה ג-ם למתירנות. וההכחשה העצומה שלך בנושא נובעת מהליברליות הגדולה וחסרת הגבולות שאופפת את המדינה הזאת ואחזה גם לצערנו בכאלו שמגדירים את עצמם דתיים (גם העובדה שאין לך שום בעיה לספק לקטינים סיגיריות ואלכוהול קשורה לזה...) וגם קורטוב פמיניזם שכרוך בזה וגורם להכחשה גדולה וחס וחלילה שמישהו יגיד שמתירנות מינית גורמתלפריצת גבולות גדולה..

סורי, כאשר ההתנסות המינית הראשונה מרצון של בנות עשרה היום הולך ויורד לכיוון גיל 13-14 - זה מתירנות מינית. וזה קשור קשר הדוק לבגדי הפריצות שהחברה מעודדת אותן ללבוש ועוד ועוד.

אבל בבקשה, תלבשי כמה פרוץ שאת רוצה ותצפי שאף בן לא יימשך ממך בגלל זה, ושאף בן לא יראה בזה עוד חלק מתוך מערכת המתירנות המינית, עד שהקצוות יקחו את זה צעד קדימה.

ותמשיכי להשלות את עצמך שבעולם כמו שלנו נשים יוכלו ללכת בעירום מלא ברחוב ולצפות שזה לא ישנה כלום ושאם בנים יעשו משהו זה בטוח לא בגלל זה, כי הרי לא יכול להיות שהבנות חיות בהכחשה, זה מגוחך...

בן אדם בגלל יצר המין יכול לצפות בפורנוגרפיה או ללכת לזונה.ראשית חכמה

בן אדם שפוגע הוא בן אדם סוטה ואלים ללא שום קשר לאיך שהבחורה התלבשה.

ולא, אני לא גבר. אבל בהחלט חיה עם אחד כזה מספיק שנים.

אם אתה הופך את המאבק בפגיעות למשהו פמניסטי אז אתה בעייתי.

בן אדם "יכול" - ברור שהוא יכול. מה זה קשור? זה רק בא להראותותן טל

שהמתירנות המינית והפתיחות הגדולה (עצם העובדה שיש פורנוגרפיה חופשית כזאת זה חלק מהבעיה, גברתי...) 

יש המון המון קשר ואת עדיין חייה בסרט. יש המון קשר לאיך שבחורה מתלבשת.

ואיזה היגיון מעוות "את חיה עם גבר המון שנים אז ברור לך שאת יודעת מה זה להיות גבר" - תסלחי לי אבל יש מקומות שבהם עדי שתשתקי ותודי שטעית... את לא יודעת מה זה להיות גבר, לאורך השרשור אמרת דברים מופרכים ומצוצים מהאצבע לגבי התנהגות של גברים והפגנת בורות מרשימה בכל מה שקשור ליצרים של גברים (כן, גם אני גבר, וכן, גם לי יש יצרים, נעים להכיר).

אני לא הופך כל מאבק בפגיעות למאבק פמיניסטי, ממש לא - אני בעצמי נגד שיפגעו ונאבק בזה בדרכי - אבל איך שאת מוציאה את זה ואיך שרבות אחרות מוציאות את זה, זה בהחלט מאבק פמיניסטי בעייתי במיוחד. אגב, יש גם נשים מספיק אמיצות שמודות בזה ונלחמות נגד זה ובעד הצגת הבעיה באופן הגיוני יותר וראוי יותר. 

וגם יש מספיק גברים אמיצים שבמקום לספק תירוציםראשית חכמה

לסטיות של חבריהם נלחמים בתופעה המגעילה הזאתי.

נלחמים בשתי התופעות המגעילות.יזהר

גם בפגיעות מיניות, וגם במתירנות מינית שמעודדת פגיעות מיניות.

מחקרים מראים שאת טועה.יזהר

פרופ' דן אריאלי ערך מחקר והוא מראה בו באופן מובהק שכאשר אנשים בעוררות מינית הם מביעים נכונות לעשות מעשים שבמצב רגיל הם לא יעשו אותם מבחינה מוסרית.

אונס נמצא בקצה הסקאלה והפריצות מקדמת אנשים לכיוונה. הרבה מקרי אונס, אגב, הם ממש לא מקרה קלאסי של בחורה שהולכת ברחוב ונחטפת למקום מסתור, אלא התפתחות של דינמיקה חברתית פרוצה.

נראה לי שהשאלה אחרתשואף לאור

לא קראתי את דבריו אלא רק חלקים קטנים,אבל נראה לי שהשאלה היא מה גורם לתופעה הרחבה כ"כ בחברות מערביות לאחוז הטרדה (אולי לאו דווקא אונס) כ"כ גבוה,התשובה פשוטה אם כי זה לא קשור לאיזה שהוא מתן לגיטמציה למטרידן אלא הצבעה על חולי חברתי ולכן אני מתקשה להבין למה מנסים לשייך את הדברים אחד לשני.

ובחברות מזרחיות של מוסלמים?ראשית חכמה

אתה יודע כמה אונס יש שם?

שם זה חלק מהתרבות.יזהר

יש הרבה גורמים שיכולים להביא לאונס. המעמד החברתי של הנשים, הפריצות, התרבות, והמוסר. חברות שבהן זה לא חריגה מהנורמה המוסרית יכולות להיות מאוד 'צנועות', אבל ברור שאחוזי האונס יהיו שם גבוהים. זה בכלל מחוץ לדיון.

וגם חברות שבהן זה טאבו לדבר על זהראשית חכמה

זה קרקע פוריה לכאלה דברים.

גם, אבל הרבה פחות.יזהר

זה שלא מדברים הרבה,ד.

יכול גם להיות חיובי.

אנחנו רואים שהיכן שמדברים הרבה על עניינים כאלו, אז זה נתפס יותר כדבר "אפשרי". לא שזה "בסדר", אבל כאילו, הנה, זה קורה הרבה... גם דיווחים בתקשורת על כל מיני פשעים גורמים לא פעם להעלאת האחוז. זה בדרך כלל השיקול לא להעלות דברים יותר מידי, וגם צניעות טבעית שגם היא מידה טובה.

לאידך, בוודאי ש"הסתרה" כאשר רואים שתופעה קיימת - הסתרה מלהזהיר, הסתרה של תיאור של "תהליך" אל-מול החברה הרלוונטית (כפי שתיארו כאן כמה בנות בשבוע שעבר), בוודאי שעלולה להזיק.  לא יודעים לזהות סימנים ראשונים, לא יודעים להיזהר.

לגבי העבריינות עצמה, ברבדים שונים, בוודאי שכאשר הכל פרוץ חלילה, העבריינות רבה בהרבה. אלא שזה כבר לא נתפס כ"כ כעבריינות. יש מקומות עבודה ששם שיחות פסולות עם נשים, זה חלק מה"נורמה" ל"ע. וההתעוררות לנושא ההטרדות בשים האחרונות, היא חיובית לענין זה. יש מקומות שנשים תופסות בגידה ל"ע כדבר "נסבל". זו תרבות פרוצה.

לאידך, אכן כשאוסרים וגודרים, לפעמים "מים גנובים", ויתר סקרנות ויצר למה שלא מוכר ואסור. צריך לחנך בחוכמה, מתוך הדגשת האצילות שבשמירת הכבוד והיחס הראוי, הערך הגדול של הצניעות - כדי שניתן יהיה גם לא להפוך כל דיבור על כל נושא, לנורמלי ולא גורם לתחושת בושה; ומאידך, לייצר גדרים ברורים, להזהיר כראוי, ולעודד פניה כשנצרך.

בחברות מזרחיות של מוסלמים גם יתלו אותך אם נגעת באחותם...ותן טל

בואי נוציא לרגע את הערבים מהרשימה, עם כל הכבוד אליהם - ואין הרבה - הם לא חלק מהראייה הכוללת שלנו. 

אז מי כן?ראשית חכמה

השארת רק את העולם המערבי.

המוסלמים והמוסלמיות צנועים בלבוש (גם לא תמיד), אבל הםאיל אחר

לא צנועים בכלל. הראש שלהם שטוף כל הזמן, וכך גם השיח שלהם בוטה בהתאמה. הגמרא אמרה שתשעה קבין של זנות נטלה ערבייא, והדברים לא השתנו מאז בהרבה.

ואיך נגרם החולי החברתי?noamaltman13אחרונה

החולי נגרם מהשדר התרבותי שמתבטא בפרסמות ועכשיו הקש ששבר את גב הגמל בקליפים האלה.

זו תרבות המערב.שירוש16
ככל שהחשיפה גבוה יותר סכנת ההיסחפות תגדל.

אל תאשימו מציאות קיימת. יצר הוא קיים. העולם מבחוץ לא בידיוק הולך להישתנות לטובה בזמן הקרוב.

השאלה עד כמה כל הורה מוכן לחשוף את ילדיו לתכנים הללו.
אחרי בחירה זו אין מקום לתלונות ומסירת אחריות.
כלנחלת

כך אוהבת לכתוב על ספרים

האם יש כאן ניקים

עם אותם תחביבים?

וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????

חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.

תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.  

תשובת Gemini:

המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.

להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:

1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה

במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.

2. קשיים בתהליך ההתנתקות

אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.

3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים

החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.

4. תקלות טכניות ותשתית

בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.

5. שיווק אגרסיבי

הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.

נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):

* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.

* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.

לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.

תודה רבהנחלת

זה לשון הרע לתועלת, נכון?

דווקא המוקדנית שפנתה אלי היתה נחמדה. אמרתי לה שאני אחשוב על זה ואענה לה והיא לא פנתה יותר (עדיין. עבר די זמן)

אמנם רימון השתפרו מבחינת זמני ההמתנה, אבל עדיין קורה לא  פעם שאני מספר 35 או משהו כזה, וקרה שהספקתי לחלום כמה חלומות

מאוד נחמדים תוך כדי ההמתנה וממש התעוררתי בחלחלה כשהם ענו....   צריך כנראה להתקשר מוקדם בבוקר.

אבל הם בסדר. תמיד אדיבים תמיד סבלניים  והאמן לי שעם חוסר הכשרון הטכני שלי - הם מלאכים!

הבעיה היא שלמרות החסימה הגבוהה, לפעמים נפתחים דברים בעייתים ולעומת זאת, נחסמים דברים לגמרי כשרים, כמו למשל: כיצד להחמיץ מלפפונים מלוחים.

כך שמעדיפה חסימה הרמטית יותר. נטפרי למשל. רק חוששת שאם ארצה להקשיב למוסיקה אחרת, הם יוקיעו אותי בשער העיר....

אני קצת מרחמת על הוט ומקווה שבכל זאת יצליחו.  

תודה לך.

אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקא

גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).

ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.

תודה!נחלת
מהנחלת

עם חוגי אמנות למשל: ציור, קרמיקה, שזירת פרחים וכו' וכו'.

או טיול פעם לחודש, או לנסוע לעיר חדשה שאף פעם לא היית בה,

או להתנדב במשהו שמעניין אותך ואת יודעת לעשות זאת טוב וללמד אחרים?

(עד כמה שזה נשמע משעמם ומעצבן, שמתי לה שללמד או לעשות משהו

חינם לזולת, נותן סיפוק; מרגישים שעושים משהו משמעותי בחיים..

או לקרוא, או לרקום לך תמונה, או לסרוג לך משהו נחמד, בשתי מסרגות

או אחת - באינטרנט אפשר ללמוד הכל - יש המון דברים...

לא שאני טובה בזה, אבל חייבים למצוא משהו שמעניין, שמעסיק

שמעשיר את החיים...

אני אומרת לפעמים לבת שלי: אסור להגיד : משעמם. אסור שיהיה משעמם בחיים. הזמניים והיקרים האלה. אסור!

(גם לעצמי אני אומרת את זה. נכון שהכי קל זה ללכת לבית קפה עם חברה, לאכול עוגה, להזמין גלידה, לראות

סרט...זה נחמד אחת ל.....אבל באמת, זה לא שנותן באמת שמחה)

לחיות כל יום בפני עצמו ולהשתדל למלא אותו בטוב, בעניין, בשמחה, בחסד כל שהוא..

לא שאני טובה בזה. לצערי. אבל יודעת שזה כך.

יש ס פר "אל דאגה" ויש לו עצה טובה שהוא קורא לה: רק היום. ומביא רשימה של דברים. מאוד יפה.

התחביבים שלי הם קריאת ספרים (אבל אין הרבה ספרים איכותיים), לאכול (אללי!), בעלי חיים, טיולים בטבע (שאני כמעט אף פעם לא עושה)

וללמוד איזו שפה. סתם כך. זה נחמד.

אבל באמת אני חושבת שצריך וכדאי לעשות מעשה חסד אחד ליום, קטן ככל שיהיה.

טוב. זו לא הטפת מוסר. זו הצעה. והיות ואני כבר סבתא (ראי הבורות שלי במחשבים...) אז אני פשוט משתפת אותך במה שאני חושבת שכדאי. בראש ובראשוה - לי. לאדם שאני.

ואז - גם לך.

אגב, אפשר ללכת לגן חיות אחת ל....הפינגווינים מקסימים ושמעתי שיש להם פנדה אדומה!

למדור של הזוחלים את לא חייבת להיכנס. אלא אם את אוהבת..

הא, יש את האתר "התבוננות פנימית" - מכירה? אם את חבדניקית אז בטח כן. ואם את לא מכירה. כדאי מאוד. נפלא. זה של ד"ר יחיאל הררי, שכתב את "סודו של

הרבי" והוא מדבר שם על כל הדברים שבעולם: שמעסיקים אותנו, שמדאיגים  אותנו, שמעציבים אותנו....הכל. הוא חבדניק חבדניק!

שבוע טוב!!

יפה מאודשלג דאשתקד

בהצלחה בהגשמת התחביבים.

לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...

באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.

זה תלוי אזוררקאני

לי יש קליטה מעולה בהוט

אבל השרות לקוחות שלהם מזעזע

רודפים אחריך ולא משחררים וחופריםםםםם

וברגע שאתה עובר אליהם אין מענה ואין תקשורת

אני חושב שגם אצלינו זה בסדר כיוםשלג דאשתקד
יותר מדבר על הקטע שאי אפשר להשתחרר מהם...
להוט ולפרטנר אנטנות משותפותזמירות
אין בעיות קליטה באופן כללי. אולי היה לך נקודתי בבית שלך. בכל זאת מדובר בכ-1/3 ממנויי הסלולר בישראל. 
יש לי מחשב. לא פלאפון חכם. תודה רבה!נחלת
תודה!נחלת
ישכויח!נחלת
זהו. התכוונתי לאינטרנט במחשב נייד.נחלת

בני הבית אומרים שלא כדאי וגם רוב התגובות כאן לא המליצו בחום...

תודה!

תודה!נחלת
איזה ספריםצדיק יסוד עלום
האם זו תגובה לשאלה שלי?נחלת
באמת, במחשבה שניהנחלת

אחרי שאני זוכה להכיר קצת את המשתתפים (שונאת את המילה "ניקים"....)

חושבת, שכפי שלא הייתי מציעה לבחור ישיבה חרדי "ספרות יפה" - אז גם לכם - לא.

הרי אתם בחורים "נקיים" (לא ניקים!)

וזה לא מתאים.

לא מדובר כמובן על ספרות  "מלוכלכת" ולא צנועה בעליל -

אבל על כל מי שמחליף בספריה ציבורית עירונית, לדעת שלא

ימלט מאי אילו דברים שלא שייכים אלינו. ושומר נפשו ירחק.

משתדלת מאוד, בעזרת השם, לקחת כאלה שכמעט מאה אחוז,

אבל כפי שאמרתי למעלה... לעתים, יכול להופיע משפט או

פסקה לא שייכת. (לא מדובר חלילה על חוסר צניעות בוטה).

אז אם אתה/אתם בכל זאת קוראים לעתים בשביל להתאוורר

או משהו, יכולה להמליץ על ספרים שאני אוהבת ולטעמי -

הם טובים.

וחס חלילה לא רוצה להכשיל אף אחד.

בנות - זה קצת אחרת. אני בכל אופן קוראת

וגם לבנות, משבגרו מספיק, נתתי.

(לפעמים עם קצת יסורי מצפון, אבל יש ספרים

שהסיפור, הרעיון, התיאור בהם - משותפים

לאנושות כולה). ולפעמים, מה לעשות, קשה לי

עם "עם לבדד ישכון", מבחינה זו.

שבת שלום לכולם!

יש כמובןנחלת

ספרים על השואה, חרדים, שאין שאלה בכלל.

צדיק יסוד עלום

אני קורא כעת את המתבגר של דוסטויבסקי

לפני כן קראתי את למי צלצלו הפעמונים של המינגוואי

לפני כן קראתי את נרקיס וגולדמונד של הרמן הסה

ע"ע וידויו של ר' אריה לוין על קריאת הרוזן ממונטה כריסטו

ובכן...נחלת

דוסטויבסקי כנראה נקי

המינגווי - מן הסתם גם כן

השלישי - נשמע כמו משהו פילוסופי , לא?

אלה לא ספרים שהתכוונתי אליהם. 

יש למשל סופרים אמריקאים טובים, אבל הם לא ספרים העוסקים במלחמה כמו "למי צלצלו הפעמונים".

יותר במצב החברתי וכו'.

לא הבנתי "וידויו של הרב לוין זצ"ל"; לא ייתכן שהוא קרא את הרוזן ממונטה כריסטו!

תגדירי נקיצדיק יסוד עלום

המינגווי לא לגמרי נקי

הרמן הסה בכלל לא נקי ואמנם הרעיונות פילוסופיים אבל העלילה עלילתית

אילו סופרים אמריקאיים?

תחפשי בספר "איש צדיק היה"

הוא קרא כילד ואמר שהוא נהנה (הסתיר מהמשגיח). אבל הפואנטה בסיפור שם היתה שספרים עלילתיים מעניינים רק פעם אחת וספר בראשית מעניין כל שנה מחדש

ובכןנחלת

נקי - לא בינו לבינה , לא ניבול פה , לא לשון גסה (למעט אם זה ז'רגון חברתי), לא זול.  וכו'.

ויליאם פוקנר

ג'ון סטיינבק

אלה הסופרים האמריקאים שהתכוונתי אליהם;  את ויליאם פוקנר ניסיתי פעם אבל זה מן סלנג (של כושים אני חושבת)

שלא התאמצתי.

סטיינבק, אולי "קדמת עדן" (לא בטוחה), גם סלנג כזה של אנשים פשוטים, ומדכא. אז לא המשכתי.

אבל נחשבים לסופרים רציניים. איכותיים. 

יש ספר של עמוס אילון (אם אינני טועה) העוסק נדמה לי בתקופה של לפני עליית הנאציזם: רקווים גרמני. 

הרב נויגרשל הזכיר אותו אז לקחתי אותו מהספריה. ספר חשוב. מרתק. היסטורי.

אהרן אפלפד - איכותי אבל מדכא (אותי בכל אופן)

תומאס מן הגרמני. איכותי.

יש ספרות טובה יפנית וסינית כשהרקע קומוניזם ומלחמת העולם השניה, כמו:

(נראה לי שהסופרים היפנים/סינים (לא מכירה כמובן את הכל, לא את המודרנים,, יותר נקיים).

עץ המשי

רח' הפרחים הלבנים

ברבורי פרא (לא קראתי הכל אז לא מתחייבת)

מוות בשנחאי

סודוקו רוצה לחיות (סופר גרמני למרבית הפלא)

ועוד. 

ואת הספרים של מסורבי העליה דאז:

לא אירא רע  - שרנסקי

יד בחשיכה  - אידה נודל (משהו!)

האמריקאיםנחלת

גם סלינג'ר - התפשן בשדה השיפון.  יש קטע שאפשר לדלג עליו אבל זה לא "לא נקי" במובן שהתכוונתי אליו. אבל לא בטוחה שזה מתאים לך.

זה ספר, עד כמה שהבנתי, על נער בגיל ההתבגרות עם כל הבלבולים (אבל לא בקטע של בינו לבינה).

עד כמה שאני יודעת, סלינג'ר עצמו לא היה "חלק" נפשית. אבל בעיני הוא סופר טוב. איכותי. אמיתי.

ספר סוחט דמעות ויפהפהצדיק יסוד עלום
נכוןנחלת

לומדים אותו עכשיו לבגרות, נדמה לי.

קראתי סיפורים אחדים שלו באנגלית (לא בטוחה שמתורגמים)

האנגלית שלי לא מאה אחוז, רחוק מזה, אבל סיפורים שאינם

קשים לקריאה. 

עצוב ומדכא. מאוד. הוא עצמו , נדמה לי,  סבל מהתמוטטות עצבים,

לפי אחד הסיפורים. אולי קשור למה שעבר במלחמה (השנייה?)

לא בטוחה.

אילו ספרים של תומאס מאן?צדיק יסוד עלום

קראתי ואהבתי את

הר הקסמים

בית בודנברוק

מוות בוונציה

התחלתי וזרקתי לפח במיאוס: הנבחר

כןנחלת

קראתי את שני הראשונים; הר הקסמים - תיאורי המחלה הגעילו אותי וגם לא הבנתי איך זה משל על החברה באירופה (לא סיימתי הכל)

יש את "יריד ההבלים" של תומאס הרדי הבריטי. לא סיימתי כי גם הוא לא ספר המביא לשמחה יתירה....נחשב לספר טוב.

יש ספר אמריקאי "עדין הוא הלילה". של פיג'רלד. דפדפתי. נראה ספר טוב. 

יש את "במערב אין כל חדש"

"החייל האמיץ שוויק"

מאוד מאוד ישנים. בזמנו, התרשמתי. אנטי מלחמתים.

אפשרנחלת

את "היום אינו כלה" סופר מאחת הארצות ששמותיהן מסתיימות בטן...פקיסטן, קיריגיסטן, אוזבקסיסטן.......

ואת  "הדבר" של קאמי.  אקזסיסטצינליזם. אז כמובן כפירה בהשם ובמשהו רוחני בכלל.

שבת!!!!   עדיין לא התחלתי כלום!  אנחנו נרעב!!!

שבת שלום!

די דינחלת

התחביב שלי (ספרים) הוא בעוכרי. ממש!

מה יהיה עם שבת?

דוד זריצקי - בצל צח - כל כך יפה ויהודי ועדין. נוגע ממש בנשמה.

עשינו כבר מרק!נחלת

סלינג'ר מסתבר כן מתורגם. אבל מציעה לקרוא את רוב הסיפורים רק במצב רוח טוב! (ממוצא יהודי: אמא קתולית ואבא יהודי)

עוד משהו:

גם ספרים טובים ובעיקר ספרים טובים, עלולים להכניס אלינו, מבלי שנרגיש, דרך הדלת האחורית,

מושגים והשקפות זרות. הרבה. זה לא הכי מיטיב עם הנשמה היהודית שלנו....

בעיקר נוצריות.

למשל, קראתי על "מובי דיק" שיש הרבה נצרות;  לא קראתי, אבל חושבת שכנראה

הכוונה לא שמטיפים שם לנצרות. אבל ההשקפה, מושגים, ראיית החיים, העולם -

לזו הכוונה כנראה.

הרב ד"ר ליכטנשטיין (ראש ישיבת ? ) ז"ל, שהיה ד"ר לספרות אנגלית מאוניברסיטת הווארד,

אמר בשיחה עם חיים סבטו שיבדל"ט, שהספרים המסוכנים ביותר (דיבר על ספרות   ילדים)

הם דווקא אלה הטובים.

אז אולי באמת כדאי  להתרכז יותר בספרים כמו הארי פוטר וכל הספרות הבדיונית הקיימת

עכשיו (ערפדים וכאלה...). זה לפחות לא מכניס שום דבר דרך הדלת האחורית ואם כן

- לא עמוק מדי.   וילדים לא מתרכזים בזה. זה עוד סממן של מתח או הרפתקאה עבורם.

(מוטיב האייל שראיתי שם, שייך למסורת הנוצרית. נדמה לי. שים לה לגרביים החמות,

וכאלה שמוכרים אצלנו בחורף (ענקיות כאלה עם פרווה בפנים), או סוודרים -

יש שם בד"כ הרבה איילים.

הארי פוטר קראתי את הראשון ולא יכולתי לישון בלילה; הרגשתי כזו טומאה...

ולא שאני צדיקה, הלוואי. הספר השני היה מגעיל ומפחיד.

אחר כך התרגלתי.   השלישי...

וזהו - יותר אני לא אמשיך לקרוא כדי להתחנף לנכדים. בלי נדר. (חייבים למצוא נושא אחר לשיחה עם הילדים!)

אבל למבוגרים, לא חושבת שקיימים ספרים מ סוג זה.

יש ספרי מסעות. גם לא כולם. מה שכן אפשר:

מסע קונטיקי

אינדיורנס

שניהם - מסעות אמיתיים.

מסעות אחרים - לפני שמתחילים לקרוא אותם, אפשר לשאול אותי. אני אהיה הרעה שקראה ועכשיו מזהירה את האחרים...

אפשר גם "3 כוסות של תה". לא ממש מסע אבל הרפתקאה אמיתית. 

:

ממשיכה לשבת.

באמת שבת שלום.

הדבר נפלאצדיק יסוד עלום

אחד הספרים היפים והמוסריים ביותר שנכתבו בעולם החילוני

הרב חיים וידאל מצטט ממנו בבלוג:

פרשת אמור תש”פ – והאלוקים יבקש את נרדף (יש לו ‘חולשה’ לאוכלוסיות חלשות ולחלשים)

לא כל כךנחלתאחרונה

הבנתי;

אבל גם לא קראתי את הקישור.

אם זו התייחסות לדברי על חוסר אמונה לומה שעבר ב"דבר" - זה לא סותר את החמלה והמעשיות

שבדברי הרופא אליבא קאמי;  אולי, נכון, זה אפילו נותן לה עוצמה מיוחדת אמנם וכוח, דווקא בגלל

העובדה שהאדם הוא לבד לבד במאבק שלו: לפי הרגשתי (לא מכירה ממש את התפישה של הוגי הזרם הזה), נושבת מהספר רוח של....יאוש.

נואשות. האדם הקטן שנלחם בציפורניים בגורלו של בן תמותה; לבד.

או קי, יש כאן יושר ו אומץ ומסירות - אבל האדם

נתפש כלבד לבד. בדידות איומה מול המאורעות החזקים ממנו.

כל הויכוח עם הכומר.... אם אני לא טועה, גם הוא נשבר בסוף.

אין שום יד התומכת מלמעלה ולכן   אין שום יד הנתמכת  מלמטה. אין אלוקים. אין שום דבר שמעבר. גם אין איזושהי

משמעות למגיפה  (צריכה אולי לקרוא שוב, ייתכן שהם נותנים לזה איזו משמעות)

זה נפל עלינו כרעם ביום בהיר ואנו עושים ככל שביכולתנו;. יותר מיכולתנו. אבל נורא לבד. עולם בלי אלוקים. ובעצם-

בלי חמלה גדולה המכילה ורואה ומבינה את הכל ("מאזין ומקשיב.."..) האדם נעזר באדם . אין לו דבר אחר  ומשכך

הוא מועד לאכזבות, יאוש, נפילות.

זה לא "הסתרת פניך הייתי נבהל", כי כאן יש מישהו שאמנם מסתיר עכשיו פניו, אבל יש גם אי הסתרה. מחר, מחרתיים,

בעוד חודש......

שים לב שאין שום יאוש בשירים יהודיים. יש לפעמים עצב, געגועים, תחנונים, בקשה לגאולה, אבל אף פעם לא יאוש

או דיכאון.

גם אחרי השואה, שיר שהיו שרים:

הבט משמים וראה

איך היינו ללעג וקלס....

ובכל זאת בריתך לא שכחנו...

איזה יופי! איזו נחמה! איזה כיף שיש השם.  איזה מסכנים אנשים שלא לוקחים אותו בחשבון....

(לא שאני תמיד קרובה ותמיד שמחה ותמיד מודה ותמיד זוכרת שהכל ממנו , אבל ככה צריך לחשוב ולהרגיש  ו ל ד ע ת   יהודי.

מה כבר ביקשתי? כרית לישון עליה?נקדימון
מה זה מיליארד סוגים ואפשרויות בשביל סך הכל כרית לישון עליה בלילה? איזה מילוי, איזה חומר, איזה ריח, עם/בלי קימור, נושם או נחנק, מרופד או כאילו מרופד, לשינה ישר/על הצד/על הצדדים/על הירח.

הלכתי לאיבוד, ורק רציתי כרית

כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוךצדיק יסוד עלום

ולכן כדאי לשלם באהבה את המחירים שיכולים להיות ביחס לעניינים של יציאה מאיזור הנוחות.

יש עיקר ויש טפל

מה שעיקר - כדאי להתעקש ולא לוותר

מה שטפל - כדאי להתגמש ולוותר.

אני מאמין שלכל אדם יש עיקר וטפל שונים (קצת או הרבה)

בהצלחה! 😴

נראה לי הבנת את זה כמשלנקדימון

אבל אני באמת דיברתי על כרית לשינה.

לא יודע איך להתייחס לכל הוריאציות האלה.

לא מבין את זה בכלל

בכל מקרה, תודה 😀

עשיתי העתק הדבק לתגובה בשרשור אחר 😁צדיק יסוד עלום
כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוך - לקראת נישואין וזוגיות

שלח צילומסך של הגלריית כריות נעזור לך לבחור

אני פשוט נכנסתי לחנות ושאלתיטיפות של אור

"אפשר כרית? הכי פשוטה"

היום אני יודע שכריות שהן לא רכות מדי יותר נעימות לי, אז הייתי מרגיש רגע ואם היא לא טובה הייתי שואל "יש אחת פחות רכה?"

(אבל בטח יש כאן אנשים שיהיה להם דברים חכמים יותר להגיד 🙃)

לאדעת אם יותר חכםחיה.מושקא
אבל גם אני לא אוהבת כרית רכה וגם מזרן רך. והבנתי את ההבדל בכמה שנוח לי ובאיכות שינה (או יותר נכון איך שאני קמה בבוקר) רק אחרי שממש בחרתי ובררתי את ההעדפות האלה. אני מקנאה באנשים שיכולים להירדם פשוט בכל מצב אבל אני לא ככה 🧕🏽
אפשר תמיד להכנס לבית של 3 הדובים ולנסות אתקעלעברימבאראחרונה
כל הרכיות. מה קשה מדי ומה רך מדי
יש במילוי נוגט, שוקולד או וניל. מה תרצה? יש גםקעלעברימבאר
כריות מצופות. אבל אל תפתח ציפיות
האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלת

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

יש 2 דבריםרקאני

ספק אינטרנט

והגנה

HOT מספקים אינטרנט

רימון מספקים הגנה

רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלת

הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?

זה ככהפצל"פ

יש ספק תשתית שזה אומר הוט ובזק

ויש ספק אינטרנט שזה יכול להיות הוט בזק אינטרנט רימון פרטנר סלקום ועוד

אני מבין שאת רוצה לברר על מצב של לקבל תשתית מהוט ואינטרנט מרימון

ממה שזכור לי מפעם, רימון והוט פחות מסתדרים ביניהם

מה שאומר שאם תהיה לך תקלה כל אחד מהם ישלח אותך לצד השני לטפל בזה, ואת תישארי תקועה, וזה חתיכת כאב ראש לסנכרן בין שתי המוקדים עד שאחד מהם מוכן באמת לטפל בזה

אולי היום זה כבר השתנה... אני לא מעודכן

יש אבל לרימון חבילת בנדל, שזה אומר שגם את התשתית של בזק והוט וגם את האינטרנט את מקבלת דרכם, ואז אם יש לך תקלה באינטרנט אז את פונה רק לרימון, והם ידאגו ויטפלו לך בהכל כי רק להם את משלמת

אין לי מושג לגבי מחירים, ומן הסתם שיש חבילות של הוט ובזק שמשלבות אינטרנט לבית עם טלפון ביתי למי שעוד משתמש בזה וזה יכול להיות גם כולל מנוי סלולרי משפחתי של הוט מובייל אולי, ואז בסוף זה יוצא יותר זול מאשר הבנדל של רימון

אבל בעיניי בכל מקרה כדאי את הבנדל של רימון נטו בשביל התקלות

אלא אם אתם מברי המזל שאף פעם אין להם בעיות באינטרנט ואז אתם יכולים להיות סבבה עם השילוב של תשתית מהוט ובנפרד אינטרנט מרימון

בס"דנחלת

תודה רבה.

תקלות?!   אף פעם אף פעם......אוף! שובפם הלך לי החומר......

אי אפשר ספק של רימון על כל תשתית. צריך לשאול אותםיעל מהדרוםאחרונה

מה בסך הכל צריך בן אדםנחלת
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלת
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
תודה על ההמלצה על אהרן אפלפלד לקחתי ספר שלוחיה.מושקא
אספר אחרי שבת איך היה 😊
המ...מנחלתאחרונה

הוא די כבד ומדכא. לוקחת את זה בחשבון?

ממליצה שוב על "זאת הפעם.." של תמר וייזר. כיף לקרוא. ויש שם קטע תפילה - משהו! מעורר קנאה ממש.

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

טוב, לזה אני קורא 'לא מסכימה איתו' טיפות של אור
(הסברים אחרים לאי גיוס, הערכות שונות למה שיקרה למי שילך לצבא, נתינת משקל שונה לערכים מסויימים)
שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

אולי יעניין אותך