זה קשה! מאוד קשה!
וצריך לעשות חשבון.. למה זה קרה לנו? מה לא היינו בסדר?
התשובה המקובלת שנשמע: "יש לנו ראש ממשלה דפוק, שפוחד לעשות מהלכים חזקים נגד הערבים". ויהיו שיגדילו לומר: "הוא אוהב את הערבים יותר מאשר יהודים".
אבל השאלה שלי היא לא "למה זה קרה" גרידא, אלא: איך הגיוני שלעם ישראל, העם שמופיע את שם ד' בעולם, הקב"ה בחר לו מנהיגים כאלו? [שהרי הכל מושגח מאיתו יתברך. ואם נתניהו הוא המנהיג, אז הוא נבחר ע"י קודשא בריך הוא להיות המנהיג, והשאלה שוב: למה?]
אני טוען: מה שראש ממשלתנו עושה, אינו בא מכוחו, אלא בא מכח העם. אם הוא בעד שלום, כי העם בעד שלום. אם הוא לא נלחם מספיק על ארצנו הקדושה, כי העם לא מספיק מבין מהי הארץ הקדושה. ואם הוא לא מספיק נלחם בטרור, כי העם לא מספיק מסוגל להילחם בטרור.
ואם תאמרו: "מה זאת אומרת? הרי רוב העם בעד 'לכסח להם את הצורה', בלי לעשות חשבונות". התשובה היא פשוטה: לא בטוח שאם הינו עומדים איפה שהוא (נתניהו) עומד היינו חושבים אותו דבר. כאשר אתה מדינה שכל העולם מביט עליה, וכל צעד שאתה עושה יש לו משמעות מאוד גדולה על המדינה שלך, בדרך הטבע אתה אמור להתייחס למכלול השיקולים, ולא לבא עם סיסמאות של "אני אראה להם" ו"מוות לערבים", "ארץ ישראל לעם ישראל" וכו'. השיקולים הם רחבים כ"כ וארוכי טווח כ"כ שלא יודע מה היינו עושים במצבו..
אם לנו (לומדי התורה) היה באמת ברור "מה אנו ומה חיינו", מהי "ארץ ישראל" ומה זכותינו בה, אז לכל עם ישראל היה ברור, וגם לראש ממשלתנו.
הכח של המנהיג בא מכח הכלל.
צריך לעשות חשבון נפש נוקב עם עצמינו: האם אנחנו הולכים בדרך של תיקון עצמנו ותיקון עולם במלכות שד-י? האם אנחנו "עולים ומעלים את כל העולם עמנו" או שמא אנחנו "יורדים ומורידים את כל העולם עמנו".
האם אנחנו יודעים מה תכלית חיינו? האם האמונה ברורה לנו?
האם ערכה של הארץ ושייכותנו אליה ברורה לנו?
שנזכה..
-) כי רוצים להבין מהי הארץ, ולא קונים "לוקשים" של "ככה ד' אמר", רוצים להבין "למה ד' אמר?"..