תהיתי לעצמי - על דתיים לאומיים והיחס לדתמבולבל
לאחרונה יוצא לי להרהר בזה רבות ורציתי לשאול מה דעתכם...
אתם לא חושבים שכל המוטו של "לתקן עולם במלכות ש-די" וכל הסיסמאות האלו שמובילות חלק גדול מהציונות הדתית לחיי המעשה (ומתוך כך להתמודדות ונפילות רבות בעולם שבחוץ) בעצם גורמים לנו ליפול? היית לי שיחה עם חניך שלי שהתחרד ואמר לי שהוא מעדיף לחיות בקדושה ובטהרה בארבע אמות שלו ולא להסתכן בלחטוא (גם אם זה כחלק ממטרה חשובה).
ובכללי, יש לי תחושה שלדתיים לאומיים (תסתכלו על כלל המגזר ולא רק על מי שגולש באתר הזה) יש משום מה יותר קרבה לעולם החילוני מאשר לעולם החרדי.וזאת למרות שלעניות דעתי יש לנו יותר מכנה משוץף עם החרדים. האם לא יוצא שכרנו בהפסדנו?!

במילים אחרות, לא הפכנו להיות לאומיים וקצת דתיים?
אשמח לתובנות הערות וכו...
לי אישית היו כל כך הרבה תהיות בנושא..דרשתי קרבתךך
זה באמת קשה . קשה להבין איך ה"שילוב" הזה כביכול אמור לפעול אם הוא מכניס אותנו לכלכך הרבה נסיונות. אז אני הלכתי לשיעורים חרדיים ועם כל האמת שנמצאת שם .. שיותר ברורה מאצלנו עדיין לא התחברתי. זה לא הרגיש לי אמיתי. קראתי המון בנושא ,דיברתי עם אנשים על הנושא .. ובסופו של דבר הבנתי שנכון,בחברה שלי יש אנשים שבאמת קצת מוותרים על התורה.. אבל זה לא ככה באופן גורף. לא חסר אנשים שמקפידים על קלה כבחמורה בציבור שלנו.. וגם לך אני ממליצה לעשות את הבירור הזה . לא שווה סתם ללכת עם העדר ..
אסכם לך את התגובות שיהיו פה בנושא:לא למרקסיזם

התייחסות לטענות והסכמה חלקית איתן, אבל קביעה שאחרי הכול אצל הדתיים לאומיים יותר טוב ודרכם טובה ונכונה יותר.

כבר בשישית עליתי על זה...כל משבריך

ואמרתי אני בלבי: הם יטעו, ואני אקיים אידאולוגיה נכונה בצורה אמיתית.

אח"כ ראיתי בשבושי"ם בישיבות הגבוהות שיש עוד כמה אנשים כמוני...

כתוב שארבעה מתו בעטיו של נחש,

בנימין בן יעקב, עמרם אבי משה, ישי אבי דוד וכלאב בן דוד.

מהרב בעין אי"ה יוצא שאלו ארבעה אנשים,

שאמנם היו צדיקים, אבל לא שמענו עליהם כלום,

אבל אברהם, יעקב, משה, דוד ואחרים,

שירדו לעולם המעשה בהתמסרות לעמ"י,

חטאו, לפי מדרגתם הגדולה.

הקב"ה רוצה אותנו בעולם המעשה,

והנפילות שלנו הם חלק מההתקדמות.

אחת שאלתי ואותה אבקש שבתי בבית ד' כל ימי חיי,

אך מה אעשה והקב"ה רוצה שתבוא עלי מלחמה,

בשדה הקרב הקשה של המציאות...

על גישה כמו זו של חניך שלך,

אמר רבינו בחיי: מן הזהירות - שלא תרבה להיזהר...

א. הייתי מפריד בין החלקיםאדם כל שהוא

בין שאלת העיסוק בחיי המעשה, לשאלת הקרבה לחילונים ולחרדים.

ב. יש מה ללמוד מהחרדים בעניין הזהירות.

ג. לפעמים יש סיכונים רוחניים שצריך לקחת למען מטרה חשובה.

ד. יש מקום שכל אחד ואחד ישאל את עצמו, האם באמת מה שמוביל אותו לחיי המעשה זו השאיפה לתקן עולם במלכות ש-די, ואיך זה מתבטא בחיי המעשה שלו.

שאלת השאלותכמעין הנובע
מצטרפת לתהיות שלך....אנונימית1111
הרב זצ"ל סייג פעמים רבות ממשנתו והורה לתלמידיואלעד

שמי שעלול ליפול בשל השילוב בין דת ומדינה וכל זה,

מוטב לו שישאר באהלה של תורה, מה שנקרא היום חרדי

lo lo loחכחעחילםכ
dati leumi ze lo shilob bin haredi lehiloni!! ze mishoo shemebin sheha"dat" hi "leumit" vemimyla lo shayak lihyot b4 amot shel atsmeka . shabat shalom
לא מובן (לא הכתב-התוכן)ג'ינג'י

כה אמר כ"ק אדמו"ר:נפתלי הדג
לא לא לא

דתי לאומי זה לא שילוב בין חרדי לחילוני!! זה מישהו שמבין שה'דת' היא 'לאומית', ומימלא לא שייך להיות (רק) בד' אמות של עצמך. שבת שלום.
במציאות זה כבר נהיה ששמים את הלאומיות לפני התורהכמעין הנובע
וזו התהייה הגדולה
יש לך דוגמא לכך?עד הגל הזה
כן. אבל אני לא רוצה להיכנס לזהכמעין הנובע
אני חושבת שזה תלוי באיזו חברהשוקולד לבן

הציבור הדתי לאומי כל כך גדול ומורכב מדעות שחלקם הפוכות לגמרי

עד שקשה להכליל עליו משהו- כי כל דעה אומרת משהו אחר.. 

יש קבוצות שאתה צודק לגביהם, ויש כאלה שממש לא

מה פירוש?ג'ינג'י

אם לאומיות זה לצאת מ4 אמות שלי וזה יגרום לי לרדת ברמה אני מחויב לזה? לא נשמע לי בכלל

זהו, שלא בכל חברה בציבור הדת"ל לאומיות אומרת לרדת ברמה..שוקולד לבן

לאומיות זה הקישור לעם ולארץ, ובציבור הדתי יש את זה ברמה גבוהה בכללי

אבל למה זה נחשב לרדת ברמה?

קישור לעם הוא בכלל מצווה מאד חשובה "ואהבת לרעך כמוך", וקישור לארץ זה קישור לתורה שמדברת כל הזמן בשבח הארץ. נכון שיש חברות בציבור הדת"ל שקצת מנתקות את העניינים האלה מהתורה או שהופכות אותם לדברים הכי חשובים על חשבון התורה (הם בהחלט חשובים מאד, ע"ע דברי רבי עקיבא, אבל לא על חשבון שאר מצוות התורה),

אבל בדיוק בגלל זה אתה יכול לבחור לאיזה חברה בציבור הדת"ל להשתייך, תשתייך לחברה שמתאימה לך מבחינת ההשקפה וככה רק תתעלה

(לא הבנתי מה הבעיה לצאת מד' אמותך, להפך, כדי להתקדם בחיים צריך לצאת מהריבוע שלך ולראות דברים נוספים)

ein "lifni" ze kol haaainian,ze daver ehadחכחעחילםכ
vepo naflo haharedim
הוא אומר בתגובה הראשונה שלו(מה שכתוב אנגלית)נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ד' בחשון תשע"ו 21:04
שדת"ל זה לא שילוב בין חרדי לחילוני!
זה מישהו שמבין שהדת היא לאומית וממילא לא שייך להסתגר בארבע אמות של עצמך
במילים אחרות- צדיק "תנור" ולא צדיק "פרווה"(עם קמץ, כן?)
קשור קצת לפרשה.
נח היה צדיק והתהלך לפני האלוקים.
אברהם גם היה צדיק,אבל בשונה מנח, הפיץ תורה וגייר אנשים.
עשה אצלו "מעייני הישועה"... מפעל הפצת היהדות הראשון בהיסטוריה.
ככה שאנשים ילמדו "ושמרו דרך השם לעשות צדקה ומשפט". יש הרבה מדרשים בנושא.
שבוע טוב!
שבוע טוב.
חוץ מזה מבחן התוצאה מראה השפעות טובות ופחות נפילות. עיין בגרעינים תורניים וכד.
האם זה גורם ליפול? לא.אריק מהדרום
אבל זה לרוב נשחק.
האם הציבור הדתי לאומי קרוב יותר לחילונים? ותלוי במה.
למשל אחוז העובדים בציבור הדתי לאומי לא בשחור קרוב יותר לציבור החילוני.
אחוז המתגייסים לצה"ל בציבור הדתי לאומי קרוב יותר לציבור החילוני.
אחוז האקדמאים בציבור הדתי לאומי קרוב יותר לציבור החילוני.
מצד שני, אחוז תלמידי החכמים בציבור הדתי לאומי קרוב קרוב יותר לציבור החרדי.
אחוז העמותות בציבור הדתי לאומי קרוב יותר לציבור החרדי.
וכן הלאה.
אם אין "דרך ארץ" אין תורה, ועל תורה שאין עמה מלאכה....משה

זה קל נורא לקחת את העולם החרדי שנראה מודל מושלם בהרבה מובנים לחיי תורה ומצוות. נמיכות הקומה ותחושת החולשה למול העולם הזה לגמרי לא נדירה בצדדים המקפידים יותר של המגזר שלנו, והודעותך אינן חריגות בתחום הזה.

מבחוץ מנקודת המבט של שומר תורה ומצוות אפשר לראות הרבה דברים חיוביים אצלם. הריחוק מעולם העבודה והציונות מרחיק מהעולם החילוני המקולקל (בעינייהם, ובחלק מהדברים גם בעיניי) וכן סיבות נוספות.

אבל כשמסתכלים לעומק - רואים שם זלזול במצוות כמו יישוב ארץ ישראל, זלזול בנס העצום של קיומה של מדינת ישראל בין הזאבים שלנו, זלזול עצום בכספים "של מישהו אחר" שגוררת תופעת האברכים (כמו גם בטלה, והישענות על הציבור שהרמב"ם דיבר בחריפות נגדה).

ועל זלזול בתלמידי חכמים שמעיזים לחשוב אחרת (סרוגים, ולא רק) - אני אפילו לא אתחיל לדבר.

(ע"ע מה שעשה המגזר החרדי והחרד"ל לרב יובל שרלו או רדיפת הרב דוד סתיו בצורה לא עניינית, כמו גם אחרים)

זה רק נראה שהנפילה בצד הדת"ל.

רק נראה.

אשליה אופטית.

כולנו בני אדם, ולכולנו יש מה לתקן.

בוודאי. לכל מגזר יש חסרונותכמעין הנובע
סיכמת את זה יפה
לא לזה התכוונתימבולבל
בכל מגזר יש דברים בעיתיים. אין ספק.

השאלה היא מה עומד בראש סדר העדיפויות, האם לא 'הקצנו' את הלאומיות וכדו עד שאנחנו מוכנים להתערות עם תרבות המערה ועוד רעות חולות או שאכן אנחנו באים לתקן עולם במלכות ש-די.

לעניות דעתי חלק גדול מהמגזר אכן הלך לאיבוד. וצריך לעשות דברים כדי להחזיר אנשים לאהבת התורה.

תרבות המערב לא כזה נוראית כמו שמציגים אותהמשה

בבחירה בינה לבין תרבויות אחרות שקיימות היום בעולם, תרבות המערב מנצחת בנוק-אאוט.

(זה לא ימנע את הקריסה שלה, אגב)

אני מעדיף את תרבות המערב על פני תרבות המזרח ודעא"ש.

ואל תגידו לי תרבות יהודית, בשביל לפתח את האחרונה צריך לשבת בארץ ישראל עוד כמה ששנים ולהתחיל לברור את מה שיש למערכת הזו להציע.

השאלה מהי תרבות המערב.עד הגל הזה
יש כאלו שלוקחים משם דווקא את הערכים השמאלנים כמו שוויון, להט"ב וכל זה, ולא את
החופש, שיפור תנאי המחיה והבריאות, הארכת תוחלת החיים ושאר הדברים הטובים.
קפיטליזם vs קומוניזם, בקיצור...משה

לא, לא הקצנואריק מהדרום
זה עושה לך טוב ללכלך על הציבור הדתי לאומי, זה עושה לך נחמד בלב?
אף אחד לא הולך לאיבוד כל עוד הוא לא מוציא את עצמו מכלל ישראל אז די לבלבל את השכל.
היהודים מאז ומעולם היו מעורבים בתרבויות זרות להפתעתך, הלבוש החרדי הוא לבוש של אירופאים מהמאה השמונה עשרה כולל הכובעים, יהודים היו מעורים בתרבות ובחכמת המערב מאז ומעולם ורק במאתיים השנה האחרונות קמו אנשים שהחליטו לעשות רפורמה והקימו ציבור שלם שרק מסתגר בבית המדרש ולומד תורה וחי מקצבאות וממילגות, עד אז אנשים חרדים עבדו כולם, ראה את הציבור החרדי בחול כמה הוא מעורה בתרבות הכללית, ואני אגיד לך גם סוד, התופעה הזאת גם הולכת ונעלמת, חרדים הולכים לעבוד יותר ויותר ומתערבים בתרבות הכללית ברוך ה' והולכים לאקדמיה ולמעט בודדים כולם הולכים "לאיבוד" ולהתערות בתרבות הכללית כמו שצריך.
הרדיפה של הרב סתיו עניינית ולגמרי מוצדקתעד הגל הזה
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך ג' בחשון תשע"ו 11:27

(עריכה, כבודם של גדולי תורה)

רדיפה - בהגדרה -אף פעם אינה עניינית.לב אמיץ

רוצה לחלוק? תחלוק, ואפילו בחריפות, אבל באופן ענייני.

מוצדקת או לא? כל אחד יבדוק את עצמו היטב אם חדוות המחלוקת היא המניעה אותו.

זו לא רדיפה, זו הוקעת רע-בנים מסוכנים שדעתם היא רשע ושקרעד הגל הזה
תבדוק את עצמך היטב לב אמיץ

מה יש לבדוק פה? אלו דברים ידועים.עד הגל הזה

כמו שאמר הרב שמואל אליהו: הרב סתיו מתייצב לצד השמאל ואומר לא לירות במחבלים הרוצחים הללו. בשריפה בדומה הם הלכו להתנצל על הרצח כאילו יהודי רצח לפני שהתברר כלל אם זה יהודי. זה מצטלם טוב. הרב שרלו מציע להיות הומניי יותר מהתורה.  לתת אזרחות למסתננים מסודאן. לקלוט פליטים סורים. הנהלת צהר פירסמה שמותר למכור דירות לערבים. באופן מופלא כל הפסיקות מיישרות קו עם המסרים של הקרן החדשה לישראל. ובאופן מופלא כולם הפך פסקים מפורשים של השולחן ערוך. אנחנו מחוייבים להלכה'.

הרבנים הללו מסוכנים לתורה וצריך להיות עיוור בכדי לא לראות זאת.

תשאל רב שאתה סומך עליו אם להוקיע ואיך.לב אמיץ

משום שא. אתה בסופו של דבר תתן את הדין. ב. אם זה לא מתפקידך, אתה מרבה קטגוריה על עם ישראל בתקופה רגישה.

לא אמרתי לא לחלוק. 

בהקשר לשירשור אחר כאן - לא הייתי ממהרת לאמץ את רוח הפלגנות הנושבת במגזר ההוא.

אין לי בעיה לתת את הדין על כך. וזה תפקיד של כל אחד.עד הגל הזה

אני כבר לא מדבר על הצד הרוחני.  הפסיקה מהשבוע של סתו, לבד מהיותה משובשת מוסרית, היא מסכנת חיי יהודים.

ואין פה שום קטגוריה על עם ישראל. מדובר פה על פלג מסויים, שגם הרב שמואל אליהו מתבטא כך לגביו.

באותה מידה אפשר לומר שאת מרבה קטגוריה כאשת מדברת על רוח הפלגנות הנושבת במגזר החרדי.

בקיצור, מצווה להוקיע את הרבנים הללו ואין בכך שום בעיה.

אני מכיר די מקרוב את העולם הזהג'ינג'י

ומסכים איתך, רק בקטע של רדיפת הרבנים יש דברים שאני חושב שהם צודקים... אין מה לעשות ואסור לפסוק פוליטית, זה לא חלק מכללי הפסיקה

זה לא רק נגד "פסיקות פוליטיות" (ביטוי שנוי במחלוקת)משה

זה גם נגד אנשים שהיו יקיריהם בעבר, אבל העיזו לפסוק פסיקה לא פופולארית (ע"ע הדיין אוריאל לביא) ואחרים.

מי שמעיז לפסוק הלכה נגד המיינסטרים החרדי, מוקע ונרדף. גם גדולים מבוגרים כמו הרב שטיינמן שרוב הציבור הליטאי מאחוריהם נרדפים ומוקעים לעין השמש בגלל שהם העיזו "להתפשר" פעם פעמיים.

זה לא ציבור שהייתי רוצה להשתייך אליו, בשום צורה.

בכדי לעמוד מורם וגבוה מהכלל ישנם 2 אפשרויות :שירוש16אחרונה

1. להגביה את עצמך. 

2. לכרות בור מתחת לשני.

במקום לחזק את נקודות הטובות בציבור הדתי לאומי (ולא חסר כאלה) בחרת לציין דווקא את נקודות התורפה (השגויות להפליא) של הציבור החרדי.

מבלי להיכנס לעובדה שגוף ההודעה הוא (ברובו) שיכפול סיסמאות של חילוניות-על-חרדים חסרי בסיס ומעוותות (כמעט לחלוטין). 

סליחה על הפלישה אבלהר המורניקית=)

מאז ומתמיד היו בעמ"י כל מיני יהודים 'פשוטים' 'עמי הארצות' השון יהודים כאלה שלא כ"כ היו 'דוסים' (בסיפורים החסידיים הם תמיד מל"ו צדיקיםחיוךאבל רובם לא היו כאלה)

כיום רב היהודים האלה מזוהים עם הציונות הדתית אבל הם לא באמת יצאו מבית המדרש של הציונות הדתית.

בדיונים כאלה חשוב לשים לנק' הזאת לב ולא לדון עליהם.

(ממילא רמת שמירת המצוות היא בגדול זהה לחרדים)

היו גם תלמידי חכמים שהיו מעורים מאוד בתרבות הכלליתאריק מהדרום
וגם כאלה שעבדו לפרנסתם ואפילו שלמדו באקדמיה.
••צריך עיון
(היא התכוונה להגיד שהיא לא הבינה את הקשר של התגובה שלך, אתה מוזמן להסביר...)
אז זו פשוט הוספהאריק מהדרום
לא רק עמי ארצות היו עובדים, מעורים בתרבות ולומדים באקדמיה, היו גם תלמידי חכמים גדולים שעשו זאת:
דוגמה לענק מעורה בתרבות: המהר"ל מפראג.
דוגמה לענק שלמד באקדמיה: הרב סולוביציק.
דוגמה לענק שעבד: החפץ חיים.
דוגמה לענק שעשה את שלושתם: הרמב"ם.
וזה רק מבחר ענקים, יש עוד כמובן.
אולי חלק מהם היו מהל"ו צדיקים אבל לי אין את הכלים של הר המורניקית למדוד את זה אבל לכו תדעו.
ובכלל סיפורי צדיקים זו רעה חולה בעיני אבל זה לא קשור לשירשור.
היא לא אמרה שעמי ארצות היו עובדים, מעורים בתרבות..אדם כל שהוא

ולומדים באקדמיה, כך שהדברים שכתבת אינם תוספת שגם ת"ח עשו זאת.

[למעשה, כנראה רוב העמי ארצות היו עובדים, מיעוטם היו מעורים בתרבות, וללמוד באקדמיה כנראה לא רלוונטי ליהודים ברוב התקופות].

זה בהחלט תוספתאריק מהדרום
כאשר השרשור הזה מדבר על הנושאים התרבות הכללית אצל הדתיים הלאומיים, ואז היא מוסיפה שכן, היו כמה עמרצים שהיו ככה מאז ומעולם ממש כמו המזרוחניקים היום, אז לא, לא רק עמרצים.
הנושא בהודעה הפותחת..אדם כל שהוא

היה האם דרכה של הציונות הדתית להליכה לחיי המעשה, גורמת כתוצאת לוואי לנפילות.

[מבלי לערער על קיומו של ערך כזה כעיקרון].

התשובה של הר המורניקית הייתה, שיש נפילות, שהם בכלל לא תוצאה של דרכה של הציונית הדתית ולא יצאו מבית מדרשה, אלא מאחר שהיהודים הפשוטים/עמי ארצות/ לא דוסים נטו להצטרף לציונות הדתית, במילא יש הרגשה שהנפילות קיימות שם יותר.

אבל זה נאמר בקשר לנפילות, לא להליכה לחיי המעשה.

הרמוריניקית, אהבתי מה שכתבת. זה נכון בהרבה מקרים.עד הגל הזה
אני חושב שצריך הרבה מחשבה לגבי..אדם כל שהוא

כל הסיסמאות שהזכרת.

לא בגלל שאין ערך חלילה ל'לתקן עולם במלכות ש-די", אלא כי הם הרבה פעמים מתפקדות כסיסמאות ודיקלומים, כך שבפועל עוסקים בחול, ו"קידוש החול" זה בעיקר סיסמא.

צריך הרבה מחשבה לגבי הערכים האלה ואיך מיישמים אותם, עוד לפני שמגיעים לשאלה האם ואיך לסייג אותם מטעמי זהירות מנפילות.

אני חושב שכאשר השליחות בחיי המעשה היא יותר ברורה, ממילא החשש מנפילות הרבה יותר קטן.

לחיים על האדמה הזאת יש מחירנפתלי הדג

לחיים במציאות הזאת יש מחיר עוד יותר גדול.

גם לניתוק ממנה, אבל זה פחות העניין.

התכחשות למחיר הזה, שאכן בא בעיקר לידי ביטוי בחינוך היא עצימת עיניים בעיני. כן, יש מחיר - ואנחנו מוכנים לשם אותו כדי לחיות חיים יותר נכונים ובריאים ובכך אנחנו מאמינים שאנחנו מקיימים את רצון ה'.

החיים גורמים לנו ליפול. ככה זה;מוטיבציה

כשחיים והולכים ונושמים ורצים ונוסעים וטוענים ומתווכחים...אז מתי שהוא גם נופלים. אין אפס.

חוץ מזה - אני מאמינה שזה רצון השם - שלא נפחד מהעולם הזה ולא מההתמודדויות שהוא מביא, שנחיה אותו עד הסוף.

ברור שיש מחיר לכל דבר וגם למלחמה על המדינה הזו ועל העם. ב"ה שיש כל כך הרבה מה להרוויח מזה.

לא מצליחה להבין איך אפשר לשבת בצד אל מול הגאולה הזו שלנו.

(בקשר לקרבה לעולם החרדי VS חילוני - נראה לי שזה עניין של חוויה אישית).

גיט שבעס

תלוישירוש16

נפילות הן חלק ממציאות החיים. (השאלה עד כמה ניתן למנוע אותם, כיצד והאיך ניתן, בסופו של דבר, לקום מהם).

מי שחושב שבאנו לעולם בכדי לסיים את המאה ועשרים שלנו עם כמה שפחות עוונות ביד- טועה. ובגדול.

רק לפני כמה שבועות סיימנו את מה שנקרא "הימים הנוראיים". הרי המטרה של כל הראש השנה-יו"כ-כפרת עוונות-וכו' היה בכדי להגיע למטרה מסוימת- סוכות. חג זה מהווה את סמל הקשר בין עמ"י להקב"ה- ענני הכבוד. (=סוכה).

כך שניתן לראות בתכלס שהמטרה היא לא ה"כפרת עוונות" אלא הקשר עם ה'.

עוד דוגמה ניתן לקחת מבריאת העולם: מטרת בריאת העולם היה בכדי שישראל יפרסמו את שמו יתברך בעולם.

לא בכדי שנתכנס ב'קונכייה' עד סוף כל הדורות.

יש לנו ייעוד בעולם. יש מטרה. ואבוי למי שחושב שהוא יכול להימנע למלא אותה.

הוא עוד עלול לחזור לכאן בשנית.

אגב-

אם כך החניך אמר- סימן שיש לו עוד הרבה מה ללמוד מהמגזר החרדי.

תן לו כמה שנים לחיות בעולם הזה כדי להבין עד כמה הוא טועה ומטעה.

מחליא אותי שבגלל משחק מטומטם כל העולם משתגעכְּקֶדֶם

מילא אנשים רגילים ץאבל לראות דוסים נוהרים אחרי זה זה כזה רדוד בעיני וממש לא לעניין

ץ

כמה אותנטי מצדךחתול זמני

לדעתי כל הרעיון של ללעוג ל"תרבות יוון" ו"אנשים שמסתכלים על אנשים אחרים רצים אחרי כדור ומוחאים כפיים" קצת נדוש עד־כדי... קיטש. אפשר ברגע אחד לקנות "עליונות" מוסרית או סוג־של אליטיזם חברתי באמירת הכביכול מובן מאליו.

מה אני אגיד לך:

מעולם לא עניין אותי ממש כדורגל כהוא זה, אבל כן ראיתי כמה משחקים, כי ראיתי שממש התלהבו מזה במקום העבודה. ובסך־הכל יש בזה משהו כיפי ומשחרר, וזה די מגניב לראות כדורגל ממש מקצועי. לרוב אני מעדיף כדורסל, אבל גם זה היה מעניין. וזה מצחיק וכיפי "לפרשן" ו"להמר" כאילו אני או העמיתים לעבודה מבינים בזה איזה משהו. אני רואה בזה הנאה ילדותית ותמימה, שאינה סותרת את האופי שלי כאדם מוזר ומתבונן.

לעיני המתבונן כן זה נראה כמו "נהירה" ו"תרבות המערב" אבל חוץ מכאלה שהם באמת "חולי כדורגל" בסך־הכל זה סתם משהו חמוד ומרגיע. לרוב האנשים העובדים אין פנאי או כוחות פיזיים או חברים כדי לארגן משחק כדורגל בערב כדי לפרוק קצת עצבים, אבל כן מתאפשר לשבת על בירה ולצחוק קצת סביב משהו קליל וכיפי.

ככה אני רואה את זה.

דיברתי על דוסיםכְּקֶדֶם

מי אמר שדוס אמור להיות אינטלקטואל אנין טעם?shaulreznik

כשקוראים את התנ"ך, רואים שעברי מצוי ובינוני היה יותר קרוב לישראלי מסורתי מודרני מאשר לרב דב לנדו.

אני לא חושב שהרב לנדו מהווה דוגמה ליהודיפשוט אני..

דיברתי על דוסיםכְּקֶדֶם

כל אחד צריך לשחררמבולבלת מאדדדד

גם דוסים, תתפלא.

ויש אנשים שזה מעניין אותם, ויש אנשים שלא.

אני אגב ראיתי כמה משחקים במונדיאל השנה. למה? הבנתי שמכל המדינות, ארגנטינה הכי אוהבת ישראל. אז אני בצד שלה. ואיתי הרבה אנשים שזה השיקול שלהם. אני לא מבינה כלום בכדורגל (טוב, עכשיו קצת יותר) וזה לא מעניין אותי. מבחינתי זה היה עניין פוליטי.

איך רואים שיש שם מישהו שעודד אותך לצפותמשה

אבל זה נכון שזה סוג של המקום האחרון שבו במערב מותר להיות עם חוויה לאומית בריאה. כן גם פוליטית.

אממממ האמת לאמבולבלת מאדדדד

הוא לא מעודד אותי. לא מפריע לו אבל זה לא מעניין אותו בכלל... אני רואה לבד וצועקת על השחקנים מה לעשות. אהה, ותוך כדי צוחקת על השדרנים שאומרים על השחקנים מה הם אמורים לעשות כאילו זה עוזר

איזה קטעמשה

אז זה לא האשם הצפוי. אז מי הדביק אותך בזה? תמיד היה לך חיבה לזה ?

מעולם לא עניין אותימבולבלת מאדדדד

ואין מי שיכניס אותי לזה. סתם עלה לי לראש. בנות הן משוגעות, אתה יודע

אין לי בעיה שישחררו אבל שיעשו את זה בשושוכְּקֶדֶם

בעיני זה חילול השם שדוסים ממרכז מתלהבים מהדברים האלה ברחוב כאילו מינימום מדובר ביום העצמאות

למה זה חילול השם?פשוט אני..

ובמה זה שונה מפעילות פנאי כמו דמקה?

יש הבדל רב בין היגררות אחר תרבות המערב וביןפינג פונג

פעילות פנאי סתמית. בצפייה במשחקי ספורט - מלבד ביטול התורה ומשוב הלצים שבעניין - מתחברים לעולם הערכים הזר של תרבות המערב. זו פסיחה על שתי הסעיפּים. ומי שההבלים הללו תופסים אצלו מקום נכבד בנפש - ממקום זה שבנפשו נדחקת הקדושה.

טהרני לדעתיחתול זמני

לגבי ביטול תורה כאילו באמת שישבו וילמדו במקום לצפות

מי שצופה בין כה לא היה פותח גמרא בזמן הזה. ואם היה לו כח ללמוד הוא לא היה רואה.

וגם לגבי תרבות המערב מה כל־כך תרבות המערב בזה?

אם באמת זה משהו שתופש הרבה מהזמן ומהמקום בנפש אז אפשר לראות בזה בעיה

אם זה סתם עיסוק סתמי אני באמת לא רואה מה ההבדל בין לקרוא חדשות (הרבה יותר משחית את הנפש, מלא איסורים ולשון הרע), לבהות בקיר ולגרד את הבטן (מביא לידי שעמום), לקרוא ספר קריאה (מלא ברעיונות זרים ולפעמים גם בעייתיים), לבין לצפות בכדורגל שחוץ מאנשים שיודעים לרוץ יפה לא קורה שם כלום.

זו דוגמה קלאסית לביטול תורהפינג פונג
  • תרבות גוף חיצונית, נכרית, ושטותית שעומדת בסתירה לערכי תורת ישראל.

• לקרוא חדשות (לא בהגזמה) זה חשוב, להאמין ללשון הרע שלצערנו לעתים מופיעה בחדשות - אסור, ובאמת חמור.

• קריאת ספר יכולה להיות נפלאה/ סתמית/ לא ראוייה/ אסורה בהתאם לאופי הספר, אופי הקורא, והמקום הנפשי אותו חפצים למלא על ידי הקריאה. אך צפייה במשחקי ספורט זה שלילי באופן גורף.

ביטול תורה זה אומר שבזמן הזה יכולת ללמוד תורהחתול זמניאחרונה

ולא למדת.

אפשר לומר את זה על כל שנייה בחיים, אבל בסוף זה מונח רחב.

• עדיין לא הסברת למה, רק קבעת שזה ככה. בסך־הכל מדובר במשחק. מי שלוקח את המשחקים האלה קשה, כן, זאת בעיה של תרבות יוון. אחרת זה סתם כמו להסתכל על ריקוד או אומנות, שגם הם תרבות יפת. מה ההבדל בין זה לבין להסתכל במשחק שחמט? או לשחק בעצמך דמקה, כשאינך יכול ללמוד תורה?

• למה זה חשוב? ועדיף להסתכן באיסורי דאורייתא מאשר משהו שאין בו איסור קונקרטי?

• כל ספרי הקריאה שאינם סיפורי צדיקים בסוף מלאים בכל־מיני השקפות שאינן בהכרח תורניות, דמויות שאינן בהכרח תורניות, קריאה מעוררת רגשות והזדהות ומחשבה. בניגוד לזה ספורט זה סתם להסתכל איך אנשים רצים יפה. מה כל־כך שלילי בזה? איך בדיוק זה משפיע שלילית על הנפש? אחרי שראיתי ספורט, מה קרה לי? במה השתניתי לרעה?

נכון. למה לא? גם חרדים הם בני אדם, אחרי הכל....נחלת

דווקא למשחק הזה יש הרבה יתרונותמשה

ב-2018 יצא מחקר של איזה שמאלנית, שטוען שבארועי מדיה גדולים בעולם מדינת ישראל מנצלת את זה שאין מקום בחדשות כדי להפציץ בעזה/בלבנון.

הקו הצהוב התקדם מאוד יפה בחסות המודניאל.

וואי, אם זה נכון זה מדהים.פינג פונג

ורק רומז לכך שההבלים הללו נועדו רק עבור גויים. ועם ישראל צריך לנצל את זמנו לתורה ומעשים טובים, (כמו השמדת אויבים).

יותר מחליא המרדף אחרי החפתים של הצעקה האחרונהנקדימון

או תשומת הלב המוקפדת על הבלורית, או המחמאות השקריות חסרות הפרופורציה בחוברות שמוציאים לכבוד הבחור החשוב החתן דנן (ולא הזכרתי בכלל את הכלה החסודה שהיא באמת באמת בעלת חסד ומידות טובות וכולה תפילת צדיקים ויראים ויראת שמיים ויחידה בדור, ואם היא עובדת בהייטק אז גם זכה החתן "ושלל לא יחסר" ואכמ"ל)...

כלה נאה וחסודה.... לא ככה? זה לא נחשב לשקר, נדמה לנחלת

בד"א? ביום חתונתהנקדימון

ולא מן המותר להזכיר את דברי בית שמאי שאוסרים לשקר גם בזה, במיוחד אם לא נשאלו על הכלה. ועדיין התורה אמרה "מדבר שקר תרחק".

וכך או כך, גם לשקר יש גבולות.

אבל יפה שנתפסת דווקא למה שאפשר להשתמש בו ולהגדילו כדי להסתיר את יתר הדברים. כהרגלך בקודש לצופף שורות.

למה אתה כזה חמוץכְּקֶדֶם

נדבקתי ממךנקדימון

אבל אני כזה מתוקכְּקֶדֶם

אה, התכוונת במטפחי הבלורית וכו' אלינו?נחלת

לא עלה על דעתי. רק אחרי התגובה שלך הבנתי. שוב, אתה עם הלצופף שורות....באמת נקדימון, זה כבר מעייף.

תנחומיינקדימון

מה כזה רע בזה?advfb

מתי יש סיבוב שערים?אשר ברא

אני מכיר חבר'ה שעושים אחרי הנץ, רק בנים...ל המשוגע היחידיאחרונה

צירופי מקרים ותחושות בטןשפוי

מחפש לקרוא סיפורים אמיתיים אישיים שקשים להבנה, תחשבו על הדבר הכי הזוי/'על-טבעי' שקרה לכם אי פעם? מי שרוצה לשתף בסיפור ארוך או אישי מדי, מוזמן בשמחה לפרטי!

בניסוח אחר לשאלה, מה צירוף המקרים הכי הזוי שקרה לכם, או תחושת בטן שפשוט צדקה ב-100% והצילה אתכם? מקווה שהבנתם מה אני מחפש...

סיפור מהלחימהיהודי שואף לטוב

במהלך פעילות זיהה אחד החיילים דמויות חמושות ללא קסדה, שלפי כל הסבר הגיוני אינם מכוחותינו.

ביקש אישור ירי מהסמל. לפי ההוראות באותה הפעילות הוא היה צריך לאשר בעצמו. משום מה חשש והעלה למ"מ. גם הוא יכל לאשר משום מה העלה למ"פ, והוא העלה למ"ד. שמענו בקשר את המג"ד מורה למ"פ לירות, המ"פ מורה למ"מ, המ"מ מורה לסמל והסמל נותן פקודת 'אש' לחייל. בשבריר השנייה בין פקודת האש' ללחיצה על ההדק, החייל מזהה שאחד המזוהים שם קסדה. הוא ממתין רגע עם הירי ומעלה לסמל את הדיווח, כי הוא חושש שזה בכל זאת כוחותינו. זה עולה לבירור למעלה ומתברר שאלו חיילים שבאמצע פעילות עלו על גג של בית שהם לא צריכים להיות בו בכלל, שהוא שטח השמדה, כנראה כדי לחפש קליטה.

קוראים לזה נס.

מטורף לגמרישפוי

סיפור נוסף מהלחימהיהודי שואף לטוב

טנק מהכח שלנו היה תקולוהגיע למגרש טיפולים אחורי באיזה מוצב בעזה. זה היה אחרי ימים מתישים מאד לצוות, ואיכשהו שכחו לפרוק את כלי הנשק בטנק. הטק הגיע לשם בערב יום כיפור. בליל יום כיפור עבד אחד הטכנאים בתוך הטנק, ובטעות לחץ וירה צרור מהמאג. הטנק היה מכוון ממרחק של עשרות מטרים בלבד, לתוך מניין של תפילת ליל יום כיפור, עם עשרות רבות של מתפללים. הטכנאי ידע את זה, והוציא את הראש מהטנק, מוכן לראות את התמונה שהולכת להיצרב לו בראש לכל החיים. הוא רואה מולו טנק. בלי שום הסבר הגיוני, כשיש מקומות חנייה פנויים בצורה מסודרת, הגיע כמה דקות קודם מפקד טנק והחליט לחנות את הכלי שלו כך שיחסום את הטנק המטופל, והלך. הטנק שלו ספג את כל הצרור, והנזק היחיד מהאירוע היה מפקד שקיבל ריתוק 28 על חשבון חופשת השחרור שלו😬

ניסים.

וואו. באמת ניסי ניסיםנקדימון

ועוד מהלחימה. טרי.יהודי שואף לטוב

פעילות בלבנון. כוח החי"ר צריך לכבוש ווילה ענקית, 3 קומות. לא רוצים להיכנס דרך הדלת מחשש שהיא מחוברת למטען. טנק יורה כדי לפתוח פתח כניסה, ובמקום חדר שיתפוצץ, פיצוץ ענק, הגג עף וכל הוילה נדלקת בבעירה מטורפת תוך שנייה. הבית היה ממולכד.

צריכים להגיד הגומל, נכון?נחלת

תלוי סיטואציה. בכל מקרה הוראה רווחתיהודי שואף לטוב

לברך כשמסיים תקופת לחימה. שיצא מכלל סכנה.

יש לי המון... הנה כמהכולנו הביתה

1.שני בני דודים שלי רבו והיו בנתק חצי שנה.

בשבת חלמתי שבני דודים שלי מתחבקים, וקמתי בוכה. ממש דמעות זולגות וזולגות, נדיר מאד.

ביום ראשון התקשרתי לבן דוד והוא אמר שבשבוע שעבר הם השלימו...!

2.בסעודת פסח התווכחנו ולא הסכמתי על דבר תורה, ואז אמרתי משפט גאוותי 'למדתי הרבה תורה, לא נראית לי דעתך'. ובביס הבא המצה דקרה ופצעה אותי בחיק. ממש ננעצה לי בחיך, זה ממש כאב (אף פעם לי קרה לי ככה). ואז אמרתי שזה קרה זה היא לחם ענוה ואמונה, ולא הייתי בענוה ואמונה...

3. הוצאתי מהפה משפט קשה לה', 'אין סיכוי שאני אעמוד בניסיון'. ואחרי שנייה השפרצתי דאורדוראנט והוא עף לי כמעט לפה (אף פעם לא קרה לי). כאילו לומר לי אל תגיד דבר כזה...

4. למדתי תורה, והיתה אזעקה ולא היה לי כח ללכת לממ''ד, ובשנייה הבאה הגעתי לקטע בגמ': "שאם היה קורא ובא, פוסק. (רמז שאני צריך להפסיק...) לא פסק מאי? אמר ר' מיאשה בר בריה דריב''ל עליו הכתוב אומר וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים ומשפטים לא יחיו בהם" (כלומר בגלל שאני לומד את המשפטים - לא יחיו = סכנה)

יש אנשים צדיקים בפורום הזה.....באמת.נחלת

שמעתי פעם משפט יפהחוזר תמיד לאשתיאחרונה

סימנים מחפשים בשבת.

כלומר: סימנים מחפשים בדברים הטובים שקורים לנו.

אחרת אנחנו הופכים את הבריאה כולה למשהו מיסטי, שכל היום מרמז לנו כמה אנחנו לא טובים

התנהגות מוזרה בכבישחוזר תמיד לאשתי

קרה לי עוד פעם בעבר.

אני נוסע, עוצר במעבר חצייה, עוברת בחורה ופשוט נועצת בי מבט חודר לכל אורך החציה וגם אחר כך.

אני מסיט את המבט, ממש מובך, לא מבין מה קרה.

לא לבשתי פונפון על האף.

זה גם מבט ממש מטריד, חודר כזה. מצד שני לא נראה כועס או כאילו אני מוזר.

מה הסיפור? קרה לכם פעם?

ליצור קשר עין עם נהג כשאתה חוצה כביש124816

זו דרך טובה לוודא שרואים אותך ואתה יכול לחצות בבטיחות.

יכול להיות שאנשים עם חשש לחצות את הכביש מגזימים עם זה קצת יותר מהנצרך.

זה קטע של בטיחות בדרכיםחתול זמני

להסתכל על הנהג כשאתה חוצה

תודהחוזר תמיד לאשתיאחרונה

סרטונים מה7.10 - מה קורה לנפשחוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?

מה קורה לנו שם עמוק בפנים?

נ.ב.

צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..

כזה נוראי..

דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.

אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.

מה אומרים?

לא ראיתי ולא מתכוונת לראותעשב לימון

יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף

אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל

ראיתי פירוש של אחד הראשוניםכְּקֶדֶם

לא זוכר מי כרגע מחילה

שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.

אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים

אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?

חבר שלי הצליח לפרוץ, אבל אחרי זה נחסם לוחוזר תמיד לאשתי

חושבת שזה יצר הרע לחזות בזה.נחלת

מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,

לשם מה להוסיף זוועות?

וואלה מענייןכְּקֶדֶםאחרונה

קשה לי שאין מספיק פידבק בפורוםחוזר תמיד לאשתי

אני גם נגוע בזה.

מישהו שופך את ליבו/מבקש עצה/ משתף, כולם נותנים לו את הלב, עוזרים לו.

הרבה פעמים זה נראה כאילו הוא פתח את השרשור והלך, אפילו לא בדק מה ענו לו.

זה קצת מתסכל.

זה כל כך חשוב לפדבק, לשים לב מה ענו לך, להגיב, להודות, לומר מה דעתך על זה, אם זה עזר לך, התאים לסיטואציה שלך.

וגם מה בסוף עשיתם, זה כל כך חשוב לשתף גם בסוף!!

יש סיפור על איזה רב שתלמידו ביקש ממנו להתפלל על איזה חולה. אחרי כמה שנים טובות הם נפגשו ואז הוא שואל אותו תגיד מה עם אותו חולה? ענה התלמיד בהלם שהוא כבר התרפא. אמר לו הרב אני עדיין מתפלל, תעדכן אותי מה יוצא אם מי שאני מתפלל עליו.

לתשומת ליבנו🙏🏿

אשריכם!

🤗

בהחלט רואה את תגובתך וגם הגבתי...נחלת

זוכר? אם גם לא בתגובה נחמדה כל כך....

ולפעמים קורה שלא רואים מה מגיבים, כי נכנסים לפורום אחרי ימים אחדים וגם המגיבים

לא עונים מייד; אני יכולה עכשיו להגיב למישהו שכתב עוד בתמוז וגם להיפך.....

נורא מעריכה את הכנות שלך. הלוואי עלי.נחלת

באמת את מצטיינת בפידבקים ותגובותחוזר תמיד לאשתי

זה ממש בולט, וכל הכבוד על זה.

אנחנו לומדים מזה.

תודה על הדיבור הזה. ממש שימח אותי.

פתאום הרגשתי לרגע לא שקוף.. שמישהו שם לב ללב שלי. שאני קיים. תודה!

באמת אף אחד כאן לא שקוףנחלתאחרונה

ואפילו שלא מכירים, מכירים באיזה מקום; הרי האופי, האישיות

ניבטים גם אם השם בדוי...

ו...בבקשה!

איזה סבל זהאריק מהדרום

שלושה שבועות לא להתקלח, כל שנה מחדש, אנשים בעבודה מתרחקים ממני, ישן על הספה, אפילו הילדים לא נעים להם ממני "אבא מסריח איףףף" הם עוד רגע בני מצוות מסכנים ויצטרכו גם להקפיד על מנהג אבות.

אתה באמת מקפיד על זה?משה

גם לא מקלחת צוננת מינימלית?

משה, אתה שואל שאלות כאלו?הסטורי

לך צריך להזכיר שזו ההטרלה השנתית של @אריק מהדרום ?!

לא קלרקאני

מחזקים את ידך במנהג החשוב

זה ממש קשהמישהי חדשה:)
אצלינו מקפידים בתקופה הזאת על מרחק 2 מטר אחד מהשני, כמו בקורונה. 
אתה מגזים וסובל.חוזר תמיד לאשתי

הכלל הוא: מתי שקיימת בך שנאה ליהדות ולהלכה זה אומר שמשהו לא תקין.

ההלכה מודה שבמקרה שלך יש מקום להקל.

אתה יורה לעצמך ברגליים, אף אחד מלבדך לא אשם במצב הזה.

הבחירה בידך - להמשיך לסבול סתם, או להקשיב להלכה האמיתית.

אני בתמישהי חדשה:)

והבנתי שזו הטרלה קבועה. אז הצטרפתי.

חבר, אתה חדש בפורוםהסטורי

לא יודע למה הגבת למגיבה שמעליך ולא לפותח, אבל מוזמן לחפש בכרטיס שלו

לא יכול כבר עם שלושת השבועות האלה - צעירים מעל עשרים

רבותי, אתם לא מגזימים קצת?......נחלת

אסור לרחוץ בימים קרירים במקומות מזיעים?

ולהשתמש בתיאודורנט אם זה לא עוזר?

תיאודורנט זה דאודורנט בניחוח תאו?חתול זמני

לא. תיאולוגיה.נחלת

זה באמת לא קל. בגלל זה אני משתדל4ne1

לא להתקלח כבר מי"ז בתמוז כדי שיהיה לי קל בתשעת הימים.

היום יש ספריי מסריח שאפשר להתיז וזה פותר את העניין.

הבעיה שנגמר המלאי

נו למה אני מתאמץ בכללאריק מהדרום

אם הורסים לי את זה כל שנה, דווקא השנה יש הרבה חדשים בפורום.

נראה לי זו השנה ה14 או ה15 לשרשור הזה.

אגב סבא שלי ז"ל תקופה ארוכה חשב שזו באמת ההלכה ולא החה מתקלח בשלושת השבועות רק בערבי שבת.

עד היום יש אנשים שמתקלחים פעם בשבתנקדימון

בשבת ראש חודש, הכוונה

אתה עוד מהמקילים,חתול זמני

הרי ידוע שלמעשה מנהגי האבלות (כמו לא לשמוע מוזיקה כו') זה לכל השנה, אלא שרוב הציבור לא מודע/ לא יכול לעמוד בכך, ורק בבין המיצרים מחזירים עטרה ליושנה, שנזכה

יש לך את ההומור של אדיר מילרהפי

מי היה מאמיןל המשוגע היחידי

שיש כאלה שבאמת עושים את זה,

או שסתם הם מדיפים ניחוחות ולא מצליחים לשלוט על זה,

התפללתי מנחה בשבת מאחורי איזה נער, וחששתי שאני עומד לעלות בסערה השמימה.

(והתלבטתי בכלל אם מותר לי להתפלל שמה, אבל כשאני לא מתנדנד זה סבבה)

היה איתי בחדר בפנימיה אחד שהתעקשהסטוריאחרונה

שהוא מקלח לכבוד שבת, כי ככה כתוב בקיצור שולחן ערוך.

בראשון עוד היה בסדר, בשני שלישי התחיל להיות קשה, ברביעי חמישי כבר בלתי נסבל...

עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי

הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי

ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.

מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...

זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי

היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.

אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.

צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה

מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי

מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?

מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..

לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי

איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!

אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון

אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.

נדמה לימשה

שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.

למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה

עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטובאחרונה

אולי יעניין אותך