מדובר על כיתה ד'.
אני לא המחנכת או משהו, רק מורה מקצועית שפעם בשבוע מלמדת שיעור ראשון. (כמובן שכל מורה באשר הוא מחנך ועליו לשמש דוגמה)
בדר"כ עד עכשיו הייתי מתפללת בבית, ואח"כ בכיתה אומרת תהילים מתוך הסידור. פעם אחת אפילו השתמשתי בזה בשביל שיחת מוסר שהעברתי אחרי תפילה שהייתי צריכה להעיר בה הרבה.
אמרתי שלצערי לא יכולתי להתפלל שחרית ובמקום אמרתי תהילים- פשוט כי יש מקומות בתפילה שאסור לעצור, וראיתי שההתנהגות לא מאפשרת לי לא לעצור.
סיפרתי על עונשו של הנחש ומדוע זה עונש, וכמה יש לנו זכות שיש לנו קירבה לקב"ה לבקש ולהתפלל על צרכנו וכו'.
לגבי ההצעות של המיקום בכיתה- דווקא אני מסתובבת בכיתה.
אני מתפללת מתוך הסידור ומדי פעם כשיש הפרעות אני פשוט עוברת מקום על יד מי שמפריע, מסתכלת בשתיקה ומורה על הסידור. עד כה זה הצליח והיה יעיל.
הבעיה היא רק בתפילת שמונה עשרה, שאז אני "מקובעת" למקום אחד (כרגע היו רק פעמיים שהתפללתי עם הכיתה כרגיל ולא אמרתי תהילים במקום. פעם אחת הייתה תפילה מדהימה, ובפעם השנייה- כמו שכבר תיארתי...)
אני זוכרת ששמעתי פעם דוגמה שאם יש משהו שממש מטריד אותי בתפילה (ספר קודש שנפל) ניתן לסדר אותו ולחזור לתפילה.
זה אולי קצת שונה, כי זו הפסקה בשתיקה ומה שעשיתי דרש ממני דיבור...
אבל באמת שבסיטואציה עצמה לא ידעתי אם מותר (לשם חינוך וגם לשם התפילה עצמה), ובגלל זה הפסקתי.
ועוד דבר- אני מנסה לחזק על ידי בחירת "מצטיינות תפילה".
אם יש עוד רעיונות (דברים שלא יגזלו לי זמן, כי יש לי רק שעה בשבוע ללמד וחשוב לי להספיק חומר ב-15 דק' שנשארות) אשמח...