באמת לא נראלי שהוא פסק ככה לחיילים. אבל-אביחי מנחםכשיורם שקולניק (חייל צדיק שירה במחבל כפות והרג אותו, ואח"כ יש בכלא בעוון הריגה) הגיע לרב מרדכי אליהו זצ"ל אחרי שהשתחרר מהכלא הרב אליהו אמר לו שהוא עשה מעשה גבורה וישב בכלא על לא עוול בכפו אם הוא לא פסק ככה לחיילים - אז למה?ותן טל
כי ברור לו שבמדינת ישראל זה לא יכול לקרות, וההשלכות יותר חמורות ממה שיקרה אם באמת יפסוק לאותו חייל להרוג את המחבל הכפות...
אם הרב אליהו בעצמו לא יפסוק לחייל/שוטר/מאבטח, שעליו לירות במחבל כפות - אז במחילה אני לא רואה את ההבל המהותי בין דבריו לבין דברי הרב סתיו. שניהם מסכימים בבסיסי שהמחבל צריך להיות הרוג, ושניהם גם ככל הנראה לא יורו לחייל/שוטר, לירות במחבל כפות. אז תגידו "באמת הרב אליהו רוצה לפסוק את זה לחייל/שוטר אבל לא יכול" - ובכן, כאן כבר נכנסתם לראשו של הרב, אני לא אוהב לעשות את זה. אני קורא את הפסק/אי הפסק של הרב ועל זה מסתמך, מה לעשות.. לא על פרשנות לדבריי רבנים שחיים וקיימים עימנו היום, שאחרים מנסים להוסיף על גבם תילי תילים של פסיקות שלא פסקו, בימוק ש: " זה בטוח מה שהרב היה רוצה לפסוק". מה שהרב רוצה לפסוק הוא כבר יפסוק בעצמו, תודה, לא צריך את העזרה שלכם...
אתה פשוט שקרן וחצוף. הוא פסק ככה לכל אחד.אביב הסתיוהרב אליהו קרא להעמיד לדין חייל שלא יהרוג מחבל.אביב הסתיוהרב שמואל אליהו, רבה של צפת וחבר מועצת הרבנות הראשית לישראל, קורא להעמיד לדין שוטרים או חיילים שמשאירים מחבלים חיים אחרי פיגועים. הרב נשאל אמש (חמישי) בדף הפייסבוק שמפעילה לשכתו, אם "מותר להשאיר מחבל בחיים אחרי פיגוע לשם חקירה", והשיב כי "אסור להשאיר מחבל בחיים אחרי פיגוע. אם תשאיר אותו חי - יש חשש שהוא ישוחרר ויהרוג אנשים אחרים". הרב הסביר כי יש לחפש את הדרך החוקית ביותר בשביל "לבער את הרע הזה מקרבנו". לדבריו, "רק אם ממש אין ברירה ויש פצצה מתקתקת, מותר להשאיר אותו חי, לחקור אותו ולשלוח אותו לגיהנום כמה שיותר מהר".
הרב, שעורר סערה בעבר כשקרא לא למכור ולא להשכיר דירות לערבים, אמר כי "צריך להעמיד לדין שוטרים או חיילים שמשאירים מחבלים חיים אחרי פיגוע". בתשובתו אף נכתב כי צריך להקים ועדת חקירה בנושא. "איך יצאו מחבלים חיים מפיגועים? אולי החוק לא מספיק ברור וצריך לשנות אותו. אולי יש בפרקליטות אנשים שצריכים לעמוד לדין. אולי במשטרה או בצבא צריך לנער כמה קצינים".
עוד בנושא: "הפחד משתלט": הפנים שמאחורי טרור האבנים ובקבוקי התבערה בשל המתיחות: כוחות רבים נפרסו באזור הר הבית מחשש למהומות חמאס מלבה את האש בגדה, אך מעדיף לשמור את עזה מחוץ לעימות
מוקדם יותר אתמול עלתה התייחסות נוספת מטעם גורמי דת בכירים למצב הביטחוני, כאשר ראש המכון ההלכתי-טכנולוגי צומ"ת (צוותי מדע ותורה), הרב ישראל רוזן, קבע כי בשל המצב הביטחוני בכל שטחי הארץ, אפשר להתיר נשיאת טלפונים סלולריים בשבת למקרי חירום. זאת, למרות האיסור שחל על שימוש במכשירי חשמל במהלך שבתות וחגים. הרב רוזן הדגיש כי מטרת ההיתר היא דיווחי חירום בלבד, ולא כל שימוש אחר.
"אין לעשות שימוש למענה לקריאות טלפון, למסרונים או למיילים. כמו כן אין לטעון את הסוללה", אמר רוזן. נוסף לכך, הבהיר כי לאנשי ביטחון בתפקיד מותר לבצע פעולות אלו בהתאם לנסיבות.
יש הבדל גדול בין דבריו של הרב סתיו לדבריו של הרב אליהואביחי מנחםהרב אליהו רואה בהריגת המחבל מעשה חיובי שצריך להעשות, והוא כן פסק שמחבלים צריכים לצאת מתים מפיגועים (אמנם הוא לא התבטא כמו הרב מוצפי אבל בכל זאת). הרב סתיו לעומתו סובר שלא צריך להרוג את המחבל, וזה לא נכון עפ"י ההלכה ולא מוסרי. תסתכל בדבריו שפורסמו, שאחרי שהמחבל לא מהווה איום אסור להרוג אותו. אני רואה הבדל מהותי ומשמעותי בין שתי הדעות. לגבי מחבל כפות זה באמת שונה, ולא ראיתי שאיזה רב פסק שחייל חייב לירות במחבל כפות. אבל הסיפור שכתבתי על הרב מרדכי אליהו בהחלט מעיד כמה דעתו הייתה נוחה מהמעשה של שקולניק, שנתפס בחלק מהחברה כטרור יהודי. אז אם הוא סבר שזה נכון מדוע לא פסק וכתב את זה? אז לדעתי התשובה קשורה לסוף של דבריך. תבין, שאף רב לא יכול לפסוק כך בלי שייעשה לו דה לגיטימציה מטורפת. זה אולי נראה שיקול פוליטי אבל זה שיקול מאוד הגיוני ואחראי. נכון שעדיף לראות מקור מוסמך ולא להעלות השערות כאלה, אבל לפעמים זה ברור לחלוטין. אביחי, כמה אתה יכול לשקר? איך אתה לא מתבייש לשקר כך?אביב הסתיובשום מקום לא נעשתה אבחנה אל הרב שמואל אליהו בין מחבל כפות לשאינו.
אל תמציא דברים ואל תשקר.
אתה לא צודק. גם הרב סתיו בהחלט חושב שהמחבל צריך למות בכל רגעותן טלרק אומר שאם לצערנו לא מת בזמן הניטרול שלו, אזי ליחיד אין אפשרות לעשות את זה.
הרב סתיו מקווה לא פחות ממני וממך שמדינת ישראל סוף סוף תפעיל את השכל ואת החוק שמאפשר להוציא להורג במדינה (שעד היום השתמשו בו רק לאדם אחד - אייכמן) - אבל כאשר זה נוגע לאדם פרטי הוא אומר שלא ניתן לעשות את זה.
האם הרב אליהו סובר שאדם פרטי יכול ליטול את החוק לידיים ולהרוג את המחבל הכפות שברגע זה ספציפית לא מהווה סכנה ממשית, כיוון שהוא כבר כפות כהלכה? אני לא ראיתי פסיקה מפורשת של הרב בנושא, רדרבה מהדברים שלו שפורסמו נראה שהרב כתב שיש "למצוא את הדרך החוקית ביותר להרוג אותו" - עם הדרך החוקית ביותר אין לי ספק שגם הרב סתיו ישמח שהמחבל ימות - אבל כאשר המחבל כבר כפות (שלזה למיטב הבנתי הרב סתיו התייחס, כשניטרלו את המחבל באופן מוחלט וכשהוא כבר לא מהווה סכנה לשלום הציבור ברגע זה. ולא למקרה כמו למשל בפיגוע במלכי ישראל שרואים מהסרטון שלמרות ניסיון הניטרול הראשון שלא הרג את המחבל, המחבל קם וניסה להמשיך, ואז באמת ירו בו שוב והרגו אותו - שם אין לי ספק שהרב סתיו לא מתנגד לזה, וזה יוצא מתוך דבריו המפורשים, שבעת עצירת המחבל אין שום בעיה להרוג אותו אם זה נצרך) - כאשר המחבל כבר כפות, הרב סתיו אומר את הדבר הפשוט שלא ראיתי שהרב אליהו חולק עליו, שאדם יחיד לא יכול להרוג אותו. ואם אתה טוען שהרבאליהו קורא לחיילים/שוטרים לעבור על החוק ולהרוג מחבל כפות - בבקשה תראה לי את המקור, כי אני רק ראיתי שהוא כתב "הדרך החוקית ביותר".
כל טוב 
'אסור להשאיר מחבל בחיים אחרי פיגוע'. נקודה.אביב הסתיוהשאר זה כבר פירוט של זה.
אסור זה אסור.
יותר מפורש מזה לא יכול להיות.
סלח לי אבל צריך מוח מעוות במיוחד על מנת לסלף דברים כה ברורים
שנאמרו בצורה הכי תקיפה שיכולה להיות.
חיפשתי, לא הצלחתי למצוא. יש לך קישור בבקשה? ותן טלהרב שמואל אליהו קרא עשרות פעמים להרג מחבלים בכל מצב:עד הגל הזה
הרב שמואל אליהו, רב העיר צפת, עורר בעבר סערה כאשר קרא ביחד עם מאות רבנים נוספים לא למכור דירות או להשכיר לערבים בפסק הלכה שנשען על האיסור ההלכתי "לא תחונם". על רקע אירועי הטרור בימים האחרונים והטיפול הרפואי שניתן למבצעי הפיגועים שנתפסים לאחר ביצוע נסיון הרצח הוא יוצא בפסק ההלכה שצפוי בוודאי לעורר תגובות רבות מצד מצדדים ומתנגדים לו
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/729/860.htmlדוגמא אחת:
הנה:עד הגל הזה
הרב שמואל אליהו, רב העיר צפת, עורר בעבר סערה כאשר קרא ביחד עם מאות רבנים נוספים לא למכור דירות או להשכיר לערבים בפסק הלכה שנשען על האיסור ההלכתי "לא תחונם". על רקע אירועי הטרור בימים האחרונים והטיפול הרפואי שניתן למבצעי הפיגועים שנתפסים לאחר ביצוע נסיון הרצח הוא יוצא בפסק ההלכה שצפוי בוודאי לעורר תגובות רבות מצד מצדדים ומתנגדים לו
ושוב "יש לחפש את הדרך החוקית ביותר".ותן טללא ראיתי שהרב כתב במפורש שיש להוציא להורג מחבל כשהוא כפות ובאותו רגע לא מהווה סכנה מיידית לשלום הציבור.
וגם מהכתבה הקודמת עולה שבמקרה כזה, כשאין דרך חוקית להרוג את המחבל הכפות (ובאמת אין, בבקשה אל תיתמם) - הרב שמואל לא יורה לעבור על החוק ולהרוג אותו בכל זאת.
"לדעתי" - זה עמדה אישית, זה לא פסיקת הלכה... כאשר הוא יפסוק את מה שאמרתי שהוא לא פסק, בבקשה תראו לי...
אתה חתיכת חצוף שאין כדוגמתו. פשוט שקרן.עד הגל הזההוא השתמש במילה אסור.
אסור להשאיר מחבלים חיים.
אין ברור יותר מזה.
א. אסור להשאיר מחבל חי. ב. יש להעמיד לדין מי שהשאירעד הגל הזה
"אפילו בכלא אסור שרוצח יישאר חי למשך זמן", אמר, "כי בסוף הוא ישוחרר באיזו עסקה וכל רגע שבו הוא חי - זה קטרוג. לכן צריך לכַלות רוצחים מעל פני האדמה".
במהלך השיעור הביא הרב מובאות וציטוטים מתוך המקורות, שכיבכול מבססים את הטיעונים שהעלה. "שמעתי שבמקרים כאלה ואחרים שוטרים חששו לירות במחבל או במחבלת, מתוך חמלה ורחמים", אמר. "אני לא מבין את זה: מה זה לא לירות במחבלת? תגמרו עליה מחסנית! זה מה שצריך לעשות".
בהמשך התייחס הרב למחבלים שנפצעו או נותרו בחיים והסביר מדוע לצוותים הרפואיים יש הרשאה, לפחות לכאורה על פי ההלכה, לחסל אותם. "שוטר שהורג מחבל, צריך לשלוח לו פרחים, מתנות וכסף", אמר הרב.
"זאת הלכה. אם אי אפשר להרוג אותם, אז תסובבו את זה ככה שהם בסוף ימותו; תאכילו אותם אוכל מקולקל, שיקבלו קלקולי קיבה ובסוף ימותו. זה מה שצריכים ללמוד במד"א
כמה פצל"שים אתה צריך לפתוח? אתה פשוט חצוף שאתה מוסיףותן טלככה עבודה למנהלים של האתר.
לא נראה לי שהרב שמואל אליהו היה מתיר לך לצפצף ככה על מנהלי האתר והפורומים נגד מה שחסמו אותך כבר מאות פעמים מהאתר.
לך תשאל אותו...
כל טוב, שלום שלום 
אז אני אצטט מהכתבה, ברשותך:ותן טלהרב אליהו הוסיף כי אינו קורא לפעול בניגוד לחוק אך כי "כמובן, צריך לחפש את הדרך החוקית ביותר בשביל לבער את הרע הזה מקרבנו". עוד כתב כי "רק אם ממש אין ברירה ויש פצצה מתקתקת. מותר להשאיר אותו חי, לחקור אותו ולשלוח אותו לגיהנום כמה שיותר מהר".
הדגשתי את מה שחשוב היה לי להדגיש, שבעצם אומר שבפועל הרב אליהו לא אומר משהו אחר מהרב סתיו...מה לעשות? אם הרב אליהו לא קורא לפעול נגד החוק, זה אומר שהרב אליהו לא יורה להרוג מחבל שהוא כפות ולא מהווה סכנה מיידית לשלום היהודים... - כלומר, פחות או יותר כמו שהרב סתיו אמר.
הוא לא הוסיף את דברי ההבל הללו, זו הוספה של הכתב השקרןעד הגל הזהתודה על הקישור. כל הדיון הזה פשוט הזוי ומיותראורה2xלא מתיימרת וכו'
אבל התשובה ברורה
הבא להורגך השכם להורגו. נקודה.
לא יהרוג אותך עכשיו כי הוא נוטרל? סבבה יהרוג אותך אח"כ כשישתחרר. רוצח.
איך.. איך היהודים מתים על זה... יוו... כל הפלסף הזה... מרימים להנחתה בשביל העולם.
אהה וזה ממש לא אשכנזים vs ספרדים
טוב, הקשבתי פעמיים לקטע הרלוונטי (ופעם אחת להכל)ותן טלומה שחשבתי - הרב אליהו הצליח באמת להתחמק בצורה מושלמת מלענות תשובה מפורשת שנוגדת את החוק. הוא כבר יודע איך להימנע מלהסתבך עם החוק... אבל על הדרך הוא לא באמת ענה לשאלה הפשוטה שהמראיין הציב מולו אלא פשוט יצר מציאות חדשה שעליה הוא ענה.
אני שלחתי שאלה לרב אליהו, נראה אם יענה, שאלה מאוד פשוטה, על מחבל שכפות ולא מהווה כרגע שום סכנה לשלום הציבור, האם עליי כחייל/שוטר במקום האירוע, להכניס למחבל הכפות כדור בראש. נראה אם יענה בכלל, ואם כן - מה יענה...
זה כל מה שאני רוצה לדעת, לא ביקשתי יותר מידי. ראיתי עד כה בעיקר ניסוחים עמומים שלא ענו לגופה של שאלה ולא נגעו במצב שעליו הרב סתיו דיבר. אם הרב שמואל רוצה להבהיר את דבריו עד הסוף היה עליו להתייחס נטו למקרה שהרב סתיו התייחס, ושהמראיין ניסה בהחלט להקשות עליו ולהציג מולו מצב מעין מה שהרב סתיו אמר - ושכאמור, הרב אליהו התחמק מלענות ישירות על המצב הזה ויצר ממנו מצבים חדשים.
להגיד שאין מצבים שבהם מחבל מנוטרל בצורה שהוא לא יכול לבצע כלום - זה כמובן דבר שלא נכון, העובדות הן שיש מצבים כאלו. והשאלה היא במצב כזה האם הרב קורה בכל זאת לירות במחבל ולהרוג אותו. כאמור, אין תשובה, עדיין.
לא. אני יודע שהרב אליהו כשהוא רוצה להגיד משהו הוא אומר אותו.ותן טלכשהוא רצה להגיד שאסור למכור דירות לערבים הוא אמר את זה.
השאלה היא אם הוא רוצה להגיד שצריך להרוג מחבל כפות או לא.
ובכל מקרה - הוא לא אמר את זה, וזה כל הנקודה - שבפועל הוא לא אמר מילה אחת יותר מהרב סתיו. עזבו אותכם חירטוטיישן של "מה הוא בעצם כן רצה להגיד" - בפועל כמה שהרב הסביר ודיבר יפה וברגש ובפתאוס, לא שמעתי ממנו אמירה שבמקרה כמו שהרב סתיו אמר, שבו המחבל נוטרל באופן מלא ולא מהווה סכנה (ובלי להתחכם - באמת לא מהווה סכנה. תפעילו לבד את הדימיון) - כן הוא מורה הלכתית להרוג את המחבל הכפות/קשור/פצוע באופן שלא יכול יותר להוות סכנה.
ואם הוא באמת לא אמר את זה אז מה ההבדל בינו לבין הרב סתיו בשורת הסיכום? הרי גם הרב סתיו מסכים שבזמן ניטרול המחבל אין שום בעיה וממש רצוי שהמחבל ימות... וניטרול זה עד שבאמת יש ניטרול. מלא.
זרקת בדיחה בנושא רבנים ועדות. מה חשבת שיקרה?!?שמש אאאותי זה הצחיק אם זה מעודד אותך ענבליש רב חשוב מאוד שלא הוזכר פה...מטיילרב חשוב גאון בתורה, צנוע ועניו, שכתב מאמר הלכתי מעמיק בענין זה.
שמו הרב יהודה הנקין, כן אבא של...
את המאמר הוא כתב לפני 20 שנה, אבל רלוונטי מתמיד.
למי שיש ראש לקצת יותר משרשור חסרי תכלית, שינסה לצלול למאמר.
הוא נמצא בשנתון 'שנה בשנה' מתשנ"ה, והועלה גם לפרוייקט השו"ת הגירסה העדכנית.
הרב שם מדבר על כל הנושאים האלו של הריגת מחבל, כאשר ניטרלו, ומה עם החשש שיתשחרר מהכלא ויפגע שוב וכו.
אני מנסה להעלות את הקובץ לכאן, מקווה שאצליח.
לא מצליח להעלות את הקובץ...מטיילאם מישהו יודע להעלות את הקובץ, מוזמן לעזור לי. מאמר חשוב ביותר, למי שמעוניין להעמיק בנושא ברצינות.
חובה לקרוא!מטיילהוא דן בכמה נקודות, קשה לרשום תכל'ס. הרושם הכללי שעולה מהמאמר מאוד עקרוני פה. זה לא שאלות של כן ולא.
אני חושב שהצלחתי להעלות את הקובץ.
מוזמנים לקרוא ולהגיב:
20151019015204.docx
אין מחלוקת בזה שמצוה להרוג כל מחבל.יש הבדל באיכפתיות לקיומנויעקב דדא
וזה לא הבדל בין אשכנזים לספרדים. כל מי שבעד היהודים בלי קומפלכסים אוצר שמצוה להרוג כל מחבל.
מי שחשובה לו התדמית בעיני השמאל יחנטרש שטויות. גם בסתיו וגם בחורף ושוב בסתיו.
ובלי להתיחס למסויימים שכולם מצטטים. איך החלטתם שמי שמופיע המון בכלי תקשורת ואומר משהו על כל דבר הוא גדול בתורה?
והנה הזלזול הבוטה שלך וחוסר היכולת המשווע שלךותן טללהתמודד עם דעות הלכתיות שונות ממה שאתה "יכול" לעכל גורמות לך לחפש דרכים יצירתיות "לרדת" ולהכפיש רב מאוד מסויים בדרך שלכאורה לא אמרת את זה מפורשות. תתבייש חצוף.
במקרה אתה לא מגיע לנעליים של הרב סתיו מבחינת הידע התורני ומבחינת היכולת לפסוק דברים. כן, אני מודע לכך שאתה מחשיב את עצמך לסגן של אלוקים שיכול לקבוע במה יש ובמה אין מחלוקת (כמובן ששקר גס, שהרי גם הרב יעקב אריאל כתב במפורש מאמר הלכתי שלם על העניין ו @הקולה טובה יכולה לפרוש את זה בפניך כמו בשרשור שנועד לעניין. משמע יש מחלוקת מי יכול ומתי ובאילו נסיבות).
והזלזול בפיסקה האחרונה שלך בכלל מרקיע שחקים. לא "אנחנו" מחליטים מי "גדול בתורה".
למותר לציין שהשכל הישר אומר שמעולם לא באמת התעמקת בפסיקותיו של אותו רב או טרחת לברר איתו פנים מול פנים את הסיבה לפסיקותיו אלא מראש כל דבר שלו מתוייג אצלך כהתחנפות לשמאל וכו'.
חבל מאוד ששוב ושוב אתה מראה בפורומים זילזולים בוטים ברבנים שמעיזים לא להתיישר לפי דעתך. עוד הודעה אחת מזלזלת ברבנים והשרשור ננעל ט'
חובה לקרוא!!!מטייל20151019020024.docx
מאמר שכתב רב גאון בתורה, צנוע ועניו, הרב יהודה הרצל הנקין. כן, אבא של...
נכתב לפני כ-20 שנה, אבל רלוונטי מתמיד.
יש פה מאמר הלכתי עמוק, שגאונות הכותב ניכרת בין השורות, יחד עם היושר המוסרי שלו.
לרציניים...
הדברים מזעזעים. 'רציחת מחבל כפות'??????עד הגל הזהא. רצח בכלל לא שייך בגויים אלא רק ביהודים. ב. הוא מכנה שם מחבל בתואר 'שבוי'. יש הבדל עצום בין חייל שבוי מכל צבא שהוא, לבין מרצח אכזרי שבא להרוג כל יהודי שנקרה בדרכו. ג. הוא כותב שהריגת מחבל כפוי הוא מעשה שמתועב בעיני רוב ישראל וכל אומות העולם. לדעתי זה ממש לא כך. רוב העם ורוב העולם רואים בכל מעשה מוסרי. ד. כיום שברור שכל מחבל שלא ייהרג, יוכל ח"ו לרצוח שוב, כפי שקרה לא אחת, בוודאי שיש חיוב להורגו בכל מצב. הוא התייחס לכל מה שכתבת.ד.וכשרב גדול בתורה, כותב דברים מנומקים והכל עם מקורות בהירים - אז להגיד "הדברים מזעזעים" על סמך תחושת בטן, זה לא שייך..
הוא כתב שרצח שייך עקרונית גם בגוי. הביא מקורות. אמר שאכן מעצם הדין היה אפשר להרגו, גם אחרי תפיסתו, אחרי שבא להילחם ביהודים באשר הם יהודים. סבור שעפ"י המקובל זה נחשב בעולם "מעשה אשר לא ייעשה" להרוג כשכפות כבר, ואכן זה כך, למרות שיש בעולם שלא מקיימים זאת, ומסביר למה אין לעשות זאת, בגלל זה. וכותב שעפ"י דין הנימוק שהבאת, שפעם ישתחרר, אינו רלוונטי להריגה על המקום אחרי שנתפס לגמרי (כשמעצם הדין ממילא היה מותר להרגו, אך בפעל לא, בגלל הסיוג הנ"ל). אם השלטון ירצה, יוכל מטעם זה לענשו בהריגה.
ועיקר מה שכתב לענייננו היה, וחשוב לציין את זה, שלא שייך כאן דין "רודף" שצריך להשתדל להצילו באחד מאבריו, כלומר אם אפשר לא להרגו - אלא כיוון שכאן זו מלחמה, והלה בא להילחם בכל יהודי באשר הוא יהודי - ראוי להרגו כאשר בא לפגע, ולא לנסות לפגוע רק חלקית.
בוודאי שרלוונטי. אם ישתחרר יוכל להרוג עוד יהודים רח"לעד הגל הזהנכון. והוא כתב שלמרות זה,ד.מבחינת ההלכה, לא זה מה שיתיר לעשות דין לבד, אלא ע"י השלטון. אלא שכנ"ל, כאן ממילא לא נצרכים לכך. לא זה הנימוק.
אגב, באותה מידה, הזדעזעתי מדבריו של הרב עידוא אלבהעד הגל הזהבמאמרו 'בירור הלכות הריגת גוי'. מעבר לשם שגם הוא נראה קצת לא שייך, הוא אומר שם שאיסור הריגת 'סתם גוי' כהגדרתו, היא איסור דרבנן.
והדברים מזעזעים. ללחוץ על מתג ביום השבת זו עבירה דאורייתא, אבל ליטול את חייו של אדם זה איסור דרבנן? ברור ופשוט שלא ייתכן שהתורה תנגוד את המוסר בצורה כזו. ועובדה היא שכשרוצים, אפשר לעוות את ההלכה לכל כיוון, ולכן אע"פ שמדובר פה כביכול בבירור הלכתי, מסקנה כזו היא נוראית ולא הגיונית בעליל. הקישור למאמר הרב הנקיןמטיילנועד למי שמתכוון ללמוד את הנושא, ולא למי שמתכוון להגיב מתוך התחושות שלו.
השימוש אמנם נעשה בפורום, ממלכת השרשורים, אבל זה רק כלי להביא אותו לציבור.
מי שמשווה בין מאמר הלכתי עמוק ומקיף, שהוא לבטח פרי עמל של שעות רבות של למוד, לבין תגובה בפורום, לא בשבילו נועד הקישור. וד"ל.
לא הרשמת אותי עם התגובה הזו.עד הגל הזהאחרונהמחבל ערבי איננו שבוי, ואם יש חשש שבעתיד יפגע שוב ביהודים, חובה להורגו. אני מכבד את הרב הנקין ואת גדלותו בתורה, וכן את העמל שהשקיע בחיבור מאמרו, הנסמך על מקורות, אך על האמת להיאמר.
הגשמת חלומותאשר בראהאם אתם חושבים שיש לזה גיל? סטטוס? לדוג'- ללמוד משהו מסויים רק כאשר מגיעים לגיל ספציפי. לשדך רק אם כבר נשואים.. וכו'. כן, בוודאי - כפי שהגדיר היטב שלמה המלך:פ.א.א לַכֹּל זְמָן וְעֵת לְכָל חֵפֶץ תַּחַת הַשָּׁמָיִם: ב עֵת לָלֶדֶת וְעֵת לָמוּת עֵת לָטַעַת וְעֵת לַעֲקוֹר נָטוּעַ: ג עֵת לַהֲרוֹג וְעֵת לִרְפּוֹא עֵת לִפְרוֹץ וְעֵת לִבְנוֹת: ד עֵת לִבְכּוֹת וְעֵת לִשְׂחוֹק עֵת סְפוֹד וְעֵת רְקוֹד: ה עֵת לְהַשְׁלִיךְ אֲבָנִים וְעֵת כְּנוֹס אֲבָנִים עֵת לַחֲבוֹק וְעֵת לִרְחֹק מֵחַבֵּק: ו עֵת לְבַקֵּשׁ וְעֵת לְאַבֵּד עֵת לִשְׁמוֹר וְעֵת לְהַשְׁלִיךְ: ז עֵת לִקְרוֹעַ וְעֵת לִתְפּוֹר עֵת לַחֲשׁוֹת וְעֵת לְדַבֵּר: ח עֵת לֶאֱהֹב וְעֵת לִשְׂנֹא עֵת מִלְחָמָה וְעֵת שָׁלוֹם: ט מַה יִּתְרוֹן הָעוֹשֶׂה בַּאֲשֶׁר הוּא עָמֵל: י רָאִיתִי אֶת הָעִנְיָן אֲשֶׁר נָתַן אֱלֹהִים לִבְנֵי הָאָדָם לַעֲנוֹת בּוֹ: יא אֶת הַכֹּל עָשָׂה יָפֶה בְעִתּוֹ גַּם אֶת הָעֹלָם נָתַן בְּלִבָּם מִבְּלִי אֲשֶׁר לֹא יִמְצָא הָאָדָם אֶת הַמַּעֲשֶׂה אֲשֶׁר עָשָׂה הָאֱלֹהִים מֵרֹאשׁ וְעַד סוֹף:
>> הכל עשה יפה, בעתו!!!! השאלה אם מה שנראה בעינייאשר בראכמו זמן מתאים ובעיניי אחרים לא, אמור להשפיע? הזמן המתאים הוא בהחלט אינדיבידואליפ.א.גיל הנישואים הוא דוגמא מובהקת לשוני לזמן המתאים בין מגזרים שונות, בין אורחות חיים שונים. שלמה המלך לא מדבר על חלומותLavenderלכל דבר יש את הזמן שלו אבל הגשמת חלומות לא תלויה בשום דבר לעניות דעתי. ג אם לכל דבר יש את הזמן שלו, ויש דברים שיותר תואמיפ.א.גיל - אז ברור שהגשמת חלומות כן עשויה להיות תלויה בזמן או בגיל… (למשל - מי שמגיל צעיר חלם להיות רופא, להיות טייס, להיות דיין, לזכות בפרס נובל… לוקח זמן להגיע להגשמה של חלום שכזה, לא?) אני חושבת שהגשמת חלום תלויה אך ורק בכוח הרצוןLavenderאני חושבת שאין דבר שעומד בפני הרצון, ואלו שהצליחו הם אלו שלא עמדו נואש וכנגד כל הסיכויים עשו את שעשו יכולה לצטט לך אלפי משפטי מוטיבציה שמצדדים בדעה שלי. יש דברים שיותר תואמי גיל, אבל לעולם לא לומר אי אפשר... ואם נצמד לדוגמאות שלך אז לא חושבת שייעוץ למשל תואם גיל של בחורונת מתוקה בת 18, אבל מכירה כמה בחורות כאלו... בסוף יש ויש. ואני רווקה ושידכתי את אחת החברות שלי ובהחלט מאמינה שהכל אפשרי ותלוי רק בנו! ממה שאני רואהאני בעצמי זהככל שהגיל גבוה יותר - קל יותר להגשים חלומות. כי נפתחים עוד אפשרויות ואופציות והרבה פעמים גם כלכלית יותר קל אבל בטח זה שונה מאחד לשני ולמסלול חיים וודאיאשר בראהשאלה האם מלכתחילה אדם ימנע מעצמו? אני נתקלתיאשר בראבאיזה שהיא סיטואציה, שמבחינתי אני על הגל של הגשמת חלום ספציפי.. שנראה "פחות רלוונטי" לסיטואציה שלי מבחינת אחרים. אבל אני מרגישה שזה לא מפריע לי.. הרבה פעמים אנשים אומרים שצריך לעשות כל דבר לפני הגיל והסטטוס המתאימים, אבל לא מרגיש לי ככה.. ובסיטואציה כזאת דיי מנסים למנוע מהאדם לפעול ככה אוי..אני בעצמי זהמסכים איתך לגמרי, וחבל שככה הורידו לך. (מכיר אישית על שידוכים שעשו אנשים צעירים ממש שהצליחו) ובכלל, היום העולם כבר יודע שגיל זה רק מספר אפשר לעשות שידוכים בכל גיל. מה הקשר?נחלתאפילו בחורון צעיר בישיבה קטנה יכול לעשות שידוך. כן! כלומר, להציע וזה בהחלט עשוי להיות מוצלח. בכלל לא תלוי גיל. אז נכון שאם היתה לי שאיפה דוחקת להטיס מסוק ועד עכשיו לא הגשמתי אותה, אז כבר אין סיכוי... אבל ללמוד? לפתח כשרון שעד עתה היה עטוף בקורי עכביש, לטוס למזרח הרחוק או להיכן שלא יהיה (טוב, אז לירח לא...) - אני, כבר סבתא, ועדיין יש לי חלום לראות לוויתנים במקומם הטבעי, ולצייר, ואולי ללמוד לפרוט על פסנתר או משהו... איך כתבה כאן lavender - זה עניין של רצון. ודאי, בגיל מבוגר יותר, יש אולי פחות כוחות, אבל לצייר, לצלם, לטוס לאנטרטיקה למשל - מה הבעיה?..... חברים, אפילו האסקימוסים כבר לא מוותרים על הקשישים שלהם (אני מניחה) ושולחים אותם לשבת בהשלמה על ערימת שלג קרובה ולצפות לדב הרעב הבא (זה שפספס את הקשיש הקודם) אל תגזימו. לראות לוויתנים במקומם הטבעי >> יש מגוון של פתרונותפ.א.אחרונהבטיול לארצות הברית, לדרום אפריקה, לאיסלנד - יש הפלגות יומיות הזמינות לכל אדם, לצפייה בלווייתנים. לא צריך להוציא הון על טיול ליעדים אקזוטיים. מתחיל עבודה חדשהאריק מהדרוםיום ראשון שלי בעבודה. השעון צילצל והתהפכתי, קמתי 45 דקות מאוחר יותר ממה שתכננתי. הלכתי לאוטובוס, הוא לא הגיע, הלכתי לכספומט פרטי והוצאתי 100 שקל בעמלה של 7.9 כדי לעלות על מונית, אני בדרך לעבודה אמור להיות שם בשבע, מקווה שיסתדר היום בהצלחה! מאחל שכישוריך המקצועיים והחברתיים יצעידופ.א.בהצלחה!משהושיהיה מוצלח גם לך וגם למנהלים שלך. זה בא ביחדמשהמנהל שתלוי בעובד שלו יקדם אותו. בהצלחה!פשוט אני..ו... למה צריך מזומן בשביל לעלות על מונית? למה שלא כל נהגי המוניות אמינים. כך הבנתי.נחלתבהצלחה רבה!שלג דאשתקדקורה שאנחנו מפספסים ויוצאחם קצת צולעים. ההצלחה טמונה ביכולת להתעשת ולחזור מהר לעמוד על הרגליים. המון בהצלחה!!!ארץ השוקולדבאסה על ההתחלה הזו, מקווה שיצאת בכך ידי חובת ייסורים אם הייתה חובה כזו. מאחל שהמקום יהיה טוב לך ברמה האישית והמקצועית, שההמשך יהיה טוב מהפתיחה כעת, שתיהנה מהעבודה ושיהיה רגוע. אם אפשר ללמוד חוסן ממישהו כאן זה אתהנקדימוןזה לפחות הרושם שלי מהפעילות שלך בפורום. לכן אני לא דואג לך שיהיה לך בהצלחה רבה! ...ל המשוגע היחידיאני גולל בשרשורים מלפני 10 שנים ומעלה זה נותן מחשבות על החיים כאילו אנשים היו אז בני 25 ואיפה הם היום כל אחד עבר וצמח איפה אני יהיה עוד 10 שנים? מכניס אותי קצת לעצבות על החיים (יש לי נטיה כזאת מדי פעם כשיש זמנים מיוחדים להיכנס להרהורים עצובים על החיים) ובמיוחדל המשוגע היחידישעכשיו אני בשלב קצת מבולבל בחיים שלי אז עוד יותר מרגיש ככה 
פעםנחלתאמרתי משהו בסגנון לאדם גדול שהכרתי והוא ענה לי: אני חי מהבוקר עד הערב כל יום (משהו כזה) - ברוך השם. חושבת שטבעי שכבני אדם איננו יכולים לחיות כמו...פרה למשל, ויש מחשבות וחששות ותקוות, אבל איך אומר ד"ר הררי (אתר התבוננות פנימית) - אם המחשבות אינן מהסוג שנושא פרי, לסלק אותן. לא קל, אבל באמת, אם חושבים, החיים עוברים כל כך מהר (מגילוכד' 40 בערך).... כן. קל לדבר. בראש ובראשונה, אני מדברת זאת לעצמי. אאל"ט (אם אני לא טועה, אין לי כח לכתוב זאת כל פעם מחדש), ד"ר אדהאן אומרת לעטוף את המחשבה/חרדה הזו עם נייר עטיפה נחמד, לקשור בסרט נחמד ולהעיף אותה (אפשר עם בלון...) למעלה. ה ו א יקבל זאת באהבה, בהבנה, בחיוך, בליטוף רך על הראש: הכל בסדר, בני היקר, ויהיה עוד יותר ועוד יותר ועוד.... ולדבר עם מישהו וכו' וכו'.... אתה שיא הצעיר. שיא! עוד כל כך הרבה דברים טובים עוד נכונו לך, בעזה"ש! יודעת שאינך זקוק לנחמה, סתם... ..אנימהנראה לי זה עצוב לקרוא את זה מבחוץ, אבל יש מצב שהאנשים המדוברים שמחים עם התהליך שהם עוברים בחייהם. מכירה את הרהורים העצובים. דבר ראשון הם עוברים, נמצאים בהם קצת ואז עוברים הלאה להרהורים מסוגים אחרים. דבר שני זה משהו שעוזר למצוא את הכיוון בחיים בעיקר בשלב שיש עוד הרבה החלטות לפניך. זה טוב לחוות את החיים גם מהזוויות האלה וזה עוזר להבין עם הזמן מה עושה לך טוב ומה נכון לך. נכון. הרבה יותר עמוק וחושב ממה שכתבתי.יש"כנחלתאחרונההיי, מחפשת אפליקציה של ספרים מוקלטיםלומדת כעתאפשר בתשלום. אשמח להמלצות מנסיון. אתם ומסלול החיים - הולך לכם בגדול עד עכשיו?זיויקאיך בכלל אתם מודדים את זה? מה נחשב הצלחה? איך זה אצלך? מה אתה יכול לשתף?פ.א.ישooמדדים להצלחה באופן כללי בריאות הגוף/ הנפש איכות השינה שלוות נפש בטחון עצמי אהבה עצמית ויש ספציפיים לנושא מסוים כמו מצב תקין בחשבון הבנק / השקעות/ נכסים לקום לבוא לעבודה בכיף לנהל תקשורת תקינה (עם ילדים/ אנשים אחרים) ועוד בטוחה שזה הדברים העיקריים?זיויקאמooמדדים הם פר יעדים אלה היעדים שלי אני בינתיים בדרך הנכונה נראה לינתקהשאדם מצליח להזדהות עם דמות או רעיון שמתאימ\ה לו ולהצליח ליישם אותה אח שלי קבל את זהנתקהקבל את זה כמו שזה דוגמא אישית אין לי איך לעזורך היום הבנתי ששמחה והסתפקות במה שיש זה העיקרארץזיתשמןודבשכל השאר לא שווה באמת, זה אחיזת עיניים. מנסה לעבוד על זה ... וְאַל תַּאֲמֵן בְּעַצְמְךָ עַד יוֹם מוֹתְךָאלעזר300השאיפה היא להצליח לפעול טוב ככל יכולתנו בכל מצב שאנחנו נקלעים אליו. אין לי שום ביטחון שאצליח להמשיך כך עד סוף ימי, אבל כל עוד אני יודע שהשתדלתי כמיטב יכולתי, אני רגוע. לדעתיעוד מעט פסחלהצליח לשמוח במקום שיש לי, ובו זמנית לרצות להתקדם ולהשתפר. שהדחיפה קדימה לא תבוא מתוך מרמור, אלא מתוך רצון להגדיל את האור. לא יודעת אם זו 'הצלחה', אבל זו השאיפה שלי. אני די שם, ברוב התחומים, לצערי עוד לא בכולם. עובדים על זה... רק על עצמי לספר ידעתיאני בעצמי זהשאפשר לומר שהגעתי ל'מסלול', אני עובד כבר כמה שנים בחברה יציבה, ובתפקיד טוב. אבל עכשיו כבר יש הרהורים, אולי לעבוד פחות כי זה בא על חשבון המשפחה. לפעמים יש רצון שכזה שיפטרו אותי.. קיצור, החיים מורכבים. וכל 'פסגה' שמגיעים אליה היא רק נקודת מחשבה למקום הבא שיהיה קצת מקוממים אותי...אלעזר300עבר עריכה על ידי אלעזר300 בתאריך י"ז באייר תשפ"ו 19:08 משפטים של "שתיקה היא לא נייטרליות, היא עמדה". כמה חזק אני אמור לצעוק בשבילך? "גיניתי במשרד" ~ אורי אורבך, שם שם מי ער?מעייןאהבהיש לי כל מיני מחשבות והייתי שמחה לדעת אם מישהו רוצה שאני אחלוק אותן איתו לפי חוקי הפורום המקוריים והעתיקיםהרמוניה"מי ער" זו שאלה שחוקי לשאול רק אחרי 12 בלילה😜 יש פה מישו בכלל שזוכר את החוק הזה? תגיבו רק כדי שתהיה הוכחה שאני לא ממציאה חחח מישהו שהיה כותב לפני 12 היו נוזפים בו כן, ודאיריבוזוםהיו אנשים שהתחרו מי תופס בדיוק את 00:00 וואי זה משמח להיזכרהרמוניהאהבתי את השירשורים הסתמיים האלה הייתי פעילה יותר בנוג"הרקאנייואווהרמוניהזה מצמרר אותי.... אני לא יכולה לחשוב מה זה... כאילו גם על עצמי, להיות פה ככ הרבה שנים... לעבור כל כך הרבה ולהשתנות כשהפורום בחיים שלי. לא יודעת אין לי מילים להגדיר את זה. (אני פה בפועל 6 שנים וזה מדיי משמעותי) בכרטיס שלךרקאניכתוב שהניק קיים מאז תשע"ז לא רוצה להגיד לך בת כמה הייתי אז🙈 בגדול הגעתי לכאן בקורונה גם אני הגעתי באמת בקורונההרמוניההכרטיס שלי נפתח בתשעז כי רציתי להגיב למשהו ובסוף לא הגבתי אותו אפילו. אבל לא הייתי איזו צופה קבועה כאן. לכן הכרטיס פשוט נשכח. אני חושבת שב2020 היתה התגובה הראשונה שלי. אז יש לנו אותו ותקרקאנירק שאני עשיתי הפסקה באמצע וחזרתי בניק אחר כי קצת פדיחה שהניק מלא בשטויות של נוג"ה ופתאום את מגיעה לפורום הו"ל חחח אבל האמת שאני מתגעגעת לשטויות של אז היו כמה ניקים שהיינו בקשר טוב הייתי פעילה גם קצת בנסיו"פ כן זה היה כיף... לדעתי בעיקר בגלל הגיל והתמימות.הרמוניהאני חייבת לתייג את הניק הזה אל תשאלו שאלות שלא תשמעו שקרים @חידוש אם אתה יודע למה תייגתי אותך תכתוב לי (מה הסיכוי שהוא באמת יראה את זה) אני ער, ואחרי ארוחת ערב טעימה..פ.א.כולנו עומדים בתור לחלוק איתך את המחשבות שלךLavenderתפסתי מספר הראשונה וכן, לצערי עדיין ערה.. מה אתם חושבים על הודעות כאלההרמוניה**שיטת הונאה חדשה!** **30 דקות יכולות להרוס לכם את החיים.** זו לא הונאת טלפון רגילה — היא מסוכנת הרבה יותר. הם לא צריכים את הכסף שלכם, לא את הסיסמה שלכם ולא את האמון שלכם. הם צריכים רק את *הטוב לב שלכם*. לאחרונה הופיעה במרכזי קניות, בתחנות מטרו, בשווקים ובמקומות ציבוריים “הונאת בקשת עזרה” חדשה. המבצעים הם בדרך כלל אנשים לבושים היטב, בגיל בינוני או מבוגר. הם עשויים לומר שאינם יודעים להשתמש בטלפון, שהם צריכים לבדוק את גובה הפנסיה או הסבסוד, או שהם נכנסו בטעות לעמוד הלא נכון — ולבקש מכם לעזור להם עם הטלפון. **החלק המסוכן:** כאשר אתם לוקחים את הטלפון ליד, לעיתים קרובות כבר פועל בו שיחת וידאו, הקלטת מסך או זיהוי פנים. מישהו בצד השני צופה בכם. אתם חושבים שאתם עוזרים — אבל למעשה אוספים את הנתונים הביומטריים שלכם. זו לא הונאה רגילה. זו הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית. הם לא רוצים את הכסף שלכם — הם רוצים *אתכם*. אם תיגעו בטלפון (טביעת אצבע), תקראו מספרים או קודים (קול), או תביטו במסך בזמן השיחה (פנים), שלושת המזהים הביומטריים העיקריים שלכם — טביעת אצבע, קול ופנים — עלולים להיגנב. בינה מלאכותית מודרנית יכולה ליצור “שיבוט דיגיטלי” שלכם — כמעט מושלם. **ומה שקורה אחר כך מפחיד:** הם יכולים להשתמש בשיבוט הדיגיטלי שלכם כדי לקחת הלוואות אונליין, מימון צרכני, משיכת כספים, ואימות אוטומטי באמצעות פנים וקול. תוך 30 דקות כל מסגרת האשראי שלכם עלולה להיגמר. כשתקבלו הודעות מהבנק, תגלו שהכסף שלכם לא נעלם — אלא להפך, אתם שקועים בחובות של אלפים או אפילו מיליונים. --- ### **זכרו את 3 הכללים:** 1. **לעולם אל תעזרו לאנשים זרים עם הטלפון שלהם.** אל תיגעו, אל תלחצו, אל תצפו ואל תקראו שום דבר בקול — גם אם יגידו “רק לחיצה אחת”. 2. **שיחות וידאו לא מוכרות:** נתקו מיד. לעולם אל תיענו לבקשה “להסתכל למצלמה” או “לדבר רגע”. 3. **שתפו את ההודעה הזו עם מבוגרים, ילדים וחברים טובי לב.** המתחזים מכוונים עכשיו לאנשים טובים. --- ### **תזכורת אחרונה:** לעולם אל תחשבו: “לי זה לא יקרה” או “אני מספיק חכם כדי לא ליפול”. בדיוק על הביטחון הזה ועל טוב הלב הזה הם בונים. **אנא שתפו. כל שיתוף נוסף עשוי להציל קורבן אחד פחות.** (https://m.youtube.com/shorts/B6zquFqOrSk)
כאילו, אי אפשר כבר לעזור לאנשים? צריך לחשוד בכולם שכולם רמאים? מה נסגר?!?! תודה!👍👍 מגניב שיש אתר כזה...הרמוניהבקישור לסרטון שצירפתי יש מישהו שמספר שהתחזו אליו בשיחת וידיאו לבת שלו. שזה אשכרה היה המראה והקול שלו... זה מטורף הבלים שמטרתם ליצור בהלה וריחוק חברתינקדימוןא. מי רוצה לגנוב את הביומטריה שלך, יכול לעשות את זה בצורה "נסתרת" יותר ורחוקה יותר מאשר לפנות אלייך. ואם הוא לא מספיק מתוחכם כדי לפרוץ לך למכשיר מרחוק ולהשתלט על המידע שלך, אז פנייה אלייך ברחוב תועיל לו עוד פחות. ב. לכל דבר חשוב היום יש אימות דו-שלבי והגנות פנימיות של הארגונים. אף אחד לא יוכל להכניס אותך לחובות גדולים כי הבנק/אשראי יזהה תנועה חריגה ויחסום את זה. וכן על זה הדרך. ג. התיחכום היחיד פה הוא שימוש במושגים שנשמעים מתוחכמים עבור האדם הרגיל: ביומטריה.. שיבוט.. בוו... ד. בכל מקרה טוב שאת עירנית, וגם מודעת לספאם שיש בנושא. הכי טוב ומומלץ זה לעקוב אחרי הפרסומים של מערך הסייבר הלאומי (אני עוקב דרך הפייסבוק) כדי לקבל מידע אמין ואקטואלי. לגבי ד'בחור עצובמערך הסייבר הלאומי הוא בדיחה. אז אנא תעדכן אם יש משהו חשובנחלתאני לא חושבתנחלתאני מחפשת! מקום חף מכל רמאות, התיפיפות, פוליטיקה, בינות מלאכותיות וכאלה שאינן, מקום פשוט של חיים פשוטים, של ללכת לישון עייפים לא בגלל שגלשו רוב היום באינטרנט... בלי אינטרנט! הכי פשוט שאפשר. וגם בלי דובים או קרוקודילים ובלי כרישים בים, ואני לא יודעת עוד בלי מה... פעם חשבתי על איי פולקנד; מספיק רחוק, שדות ירוקים, המון כבשים... אבל לא נראה לי שאסתדר כל כך טוב עם המנטליות הבריטית. יש לי נימוס ישראלי..... כיהודיה, אני מודעת לכך שאני נורא מוגבלת; היכן ואיך אעשה את החגים? למי אשלח משלוח מנות ויותר חשוב - מי ישלח לי?... וסופגניות ונרות חנוכה ומיץ ענבים ויין כשר וצפירת השבת..... קשה. אם למישהו כאן יש רעיון, אשמח לשמוע. (אבל לא מקום קר מדי ולא חם מדי, וגם, שכחתי להוסיף, בלי נחשים בכלל! וגם תולעים אינני אוהבת...) תודה! חתולים זה בסדרנחלת גם אוגרים סיבריים, תוכונים, תוכים בינוניים על כל סוגיהם, תוכים גדולים, מדברים וגם אם לא, וכל שאר חיות השדה - הלא מפחידות. גם לטאות בסדר. במיוחד כשהן עדיין גורים. יש להם עיניים מלאות תום. באמת. וכמובן, זיקיות - כל כך מעניינות. ואפשר גם תיקנים (ג'וקים בלעז), אבל לא מדי הרבה. וגם חלזונות ושבלולים וזחלים נחמדים עם המון רגליים ההופכים לפרפרים... דובים קטנים לא, קנגרו רק קטנים, גורי שועלים - אפשרנחלת הרמוניה
וואי הלוואי... אבל בתכלס זו בריחה מהתמודדות, כי אם ככה ה' רצה שמשהו יופיע בעולם אז יש לזה סיבה... צריך להתמודד עם זה, להכחיש ולהתעלם זו לא אפשרות מותר לברוח. למה צריכים להיות תקועים בכך זה?נחלת אולי בני אדם קבעו שזה ככה? גם ממחנות ריכוז ניסו לברוח, ושם, באמת הקב"ה הוא ששם אותם שם.... אל תזדעזעי. סתם מצב רוח של: אוף. לא יכולה יותר! לא מזדעזעתהרמוניה זה קשה, אני מזדהה עם התחושות האלה של באלי שקטט חיים פשוטים, אבל חיים ולא טרפת אבל יש לזה יתרונות ובסוף נתחשל ונמצא פתרונות, ואז נעריך את החיים שלנו אפילו יותר מלפני זה... אני חייבת לעשות את זהנחלתהזמן עובר וכמה אפשר לחלום על מקום כזה ולא להגשים? הלוואי והיה לי אי קטן משלי. ממשי. עם בקתת אבן פשוטה על צוק גבוה למעלה למעלה מהים. ולמטה, במקום שאף אחד לא יראה ולא ידע, תנדנד לה סירה קטנה על פני המים, קשורה לזיז נסתר. לא אכפת לי שיהיו אי אילו אנשים על האי שלי, אבל רחוק לא מרחק של הליכה רגלית. הם יוכלו לבקר לפעמים, כשאזמין, ואם ארגיש בודדה, אלך אליהם, לפעמים. גם עיזה תהיה לי. מאוד חשוב. וגן קטן עם ירקות ועצים שאשתול. המון ספרים בחדר ספון עץ פשוט, ספה נוחה ומהוהה (לא מעור או פלסטיק חס ושלום), שטיח קטן, מהוה וקצת דהוי ונעלי בית וזהו. * קראתי ספרים רבים בימי חלדי, ואת התוצאה - אתם רואים..... לחיים! משלוח מנות, סופגניות, צפירת שבת. לא שכחת משהו קטן?בחור עצובלא מעזה להודות בפורום הזה ש...נחלת זה בדיוק העניין. עד כמה שהיא אהובה ויקרה, היא כל כך ...לא פשוטה. כל כך מבלבלת. כל כך לא נינוחה. כל כך לא (לפעמים והרבה פעמים) מס יודעת שהכל מהשם, בגללנו, ובכל זאת.... מכירים את "שי ארץ" של נתן יונתן? בדיוק מכאן אני רוצה לברוח. הרי לא אמרתי שאני חולמת על צפת, נכון? רוצה קצת שקט מכל הבאלאגן הזה. מרגישה כמו ספר היסטוריה מהלך, שבכל שני עמודים, תיאור של מלחמה/התשה/תקריות/ הפוגה קלה וחוזר חלילה. וכשלא, אז מתכוננים למשהו כזה... אני כמהה לשקט. בלי התרעות, ללא אזעקות, ללא ריבים, ללא הפגנות, ללא יסורי מצפון בלתי נלאים שלא תמיד מצליחה להיות ראויה. מקום בלי יומרות של קדושה. לא טומאה חס וחלילה - סתם מקום פשוט כזה, עובד בשדה כזה, חקלאי כזה, ניטרלי. ונא לא לכתוב לי שאם אין קדושה, אז יש טומאה. אדמת העמים . אני יודעת. גם שבת היא לא פשוטהבחור עצובגם יום כיפור. גם גידול ילדים. רוצה לברוח מכל זה? ילדי כבר גדלו. יש לחלקם כבר ילדים משלהםנחלתשבת, אין בעיה לשמור, יהיה לי לוח שנה גדול. מעניין שאתה מזכיר גידול ילדים, כי דווקא אז החלום על האי שלי, היה מוחשי ועז צבעים יותר מהרגיל..... לגבי יום כיפור - מה הבעיה לצום? ולגבי הוידוי - יהיו לי הרבה פחות יסורי מצפון;ת כמה עבירות כבר אפשר לעשות כשבן אדם לבד? את מי אשנא? עם מי אריב? ממי אעלב? על מי ועם מי אדבר לשון הרע? להיפך, ליבי יהיה מלא ידידות ואהבה לכולם... רבותי. אל תתרגשו ותזדעזעו ממני, אתם עדיין צעירים, רעננים, וכל החיים לפניכם. אני, איך אומרים, כבר הרבה זמן על כדור הארץ הזה; נחליאלים בסתיו? מקסים! הסביונים הצנועים הצהובים האלה? איזה יופי הגשם המתדפק על שמשת החלון בחורף, וואו! הנכד המחבק (לא תמיד...) ואומר: סבתולה, את מצחיקה (כשאני לא חופרת לו ומטיפה) - מרגש... לא באמת. יש המון על מה להודות. אבל לפעמים, כמו היום, איך לאמר - ובכן, רוצה את האי שלי. מקווה שהקב"ה לא משתתף בפורום הזה ולא קורא את זה. נכון? מצאתי ספר מעניין. אני רק בהתחלה. עיוני.נחלת4000 שבועות. אוליבר ברקמן - איך לחיות את החיים במקום לנהל את הזמן. חמודה!נחלת אי אפשר. באי שלי אסור שיהיו כרישים בים שמסביב. ובאיים הקריבים, יש. בשפע. מלבד זאת, נורא חם שם ואני לא אוהבת שמש חזקה. מלבד זאת, אני אוהבת עצים עבותים עם המון עלווה, ירוקים, סבוכים, שמנים כאלה ולפי מיטב ידיעתי, הרוב שם זה עצי דקל כאלה. חוץ מלסכך בסוכות, הם לא במיוחד לרוחי.. אבל תודה רבה רבה. עוד בעיה קטנטנה: נורא יקר להגיע לשם... יש עוד משהו שהייתי רוצה (אם ארצה אחת להרבה זמן לצאת מהאי שלי): לראות לוויתנים במקום הטבעי שלהם. צפון קנדה נדמה לי, או דרום ארגנטינה, משהו כזה. יש להם זנבות אדירים. מאפילים בלי ספק על השמש (שאיננה....) תבורכי! אני יכולה להציע לך פתרון לכל בעיה שהעליתLavenderאבל אז תמצאי עוד כמה בעיות חדשות. אז אולי יותר פשוט שתיצרי לבד את האי הקסום? תזמיני אותנו לביקור כשתרצי לראות קצת אנשים נחמדים בנוף יצירת אי מלאכותי היא פרויקט הנדסי מורכב ועצום, המשלב טכנולוגיות ימיות מתקדמות, גיאו-טכניקה והגנת סביבה. השיטות העיקריות כוללות ייבוש ים, הקמת מבנים צפים, או הרחבת שוניות קיימות. Wikipedia להלן השלבים והשיטות העיקריות ליצירת אי מלאכותי: 1. תכנון ובדיקת היתכנות - סקרים ימיים: בדיקת עומק המים, זרמים, סוג הקרקעית ותנאי מזג האוויר.
- הגנת סביבה: הערכת ההשפעה על המערכת האקולוגית הימית (שוניות אלמוגים, דגים).
- הגנה מחיכוך: תכנון שוברי גלים ושוניות מלאכותיות מסביב לאי, כדי להגן עליו מפני שחיקה עקב זרמי הים.
2. שיטות בנייה עיקריות - ייבוש ים (Land Reclamation): השיטה הנפוצה ביותר. ספינות מיוחדות ("מחפרות") שואבות חול וחומרים אחרים מקרקעית הים ומתיזות אותם באזור המיועד ליצירת האי.
- "ריינבואינג" (Rainbowing): טכניקה שבה חול נורה בלחץ גבוה דרך זרנוק מיוחד מספינה, ויוצר צורה של קשת, כדי לפזר את החומר בצורה אחידה.
- שימוש בבטון וסלעים: הקמת "קירות" או יסודות מבטון וסלעים ענקיים ליצירת מסגרת האי, ולאחר מכן מילוי הפנים בחול או אדמה.
- איים צפים: במקום למלא את הים, בונים מבנים צפים ענקיים המעוגנים לקרקעית הים. טכנולוגיה זו נחשבת פתרון עתידי לעליית מפלס הים.
3. התעצמות ובנייה על האי - ייצוב הקרקע: לאחר מילוי החול, יש לייצב את הקרקע כדי למנוע שקיעה, תהליך שיכול לקחת זמן רב.
- תשתית: בניית כבישים, תשתיות מים, חשמל, ביוב, ולבסוף מבנים.
דוגמאות בולטות - איי התמרים בדובאי: איי מלאכותיים ענקיים בצורת דקל שנבנו על ידי ייבוש ים.
- פרויקטים בישראל: נבחנו הצעות להקמת איים מלאכותיים מול חופי ישראל לצורכי תשתיות, כמו שדות תעופה או תחנות כוח.
בניית איים מלאכותיים דורשת השקעה כספית אדירה ומשמשת לרוב למגורים, תיירות, או צרכים אסטרטגיים. תודה אבל בשום אופן לא אי מלאכותינחלת לכן לעולם (מן הסתם), לא אהיה בדובאי; משהו ענק, מלאכותי, מנקר עיניים... הכי רחוק מהטבע שיש. כן, חושבת שאזמין אתכם מדי פעם. אוהבים עוגות גבינה (מחלב עיזים?....) בתנאי שאתם חוזרים לפני שקיעת החמה ולא משאירים שום עטיפות חטיפים על אדמת האי שלי! באותה הזדמנות אולי אבקש מכם להביא קפה, כי אין לי אפשרות לגדל אותו, אם לא אכפת לכם. אני אומרת את זה כבר עכשיו מראש, כי שכחתי לציין שאין לי כאן פלאפונים ושום אמצעי תקשורת כלשהם. אני לא רוצה. איך נתאם? בשיטה הישנה נושנה - שמים פתק בבקבוק , ממתינים לזרם מתאים ושולחים אותו על פני המים.... פשוט וקל. רק בקבוק. ככה זה בכל הסיפורים!נחלתהקב"הרקאנימשתתף בפורומים כולם אבל את יכולה לפנות אליו ישירות ולספר לו את זה לא צריך להסתיר או להתבייש זה רגש לגיטימי הרצון לברוח לפעמים ודווקא אם פונים אליו ומספרים לו הוא יכול לעזור תודה!נחלתפעם ביקשתי דבר כזה, ובאמת נסעתי......עם הילד, לרופא... מאז אני פוחדת..... לא מסבירת פנים; שיר ארץ - תיקון טעותנחלתפייקאנוני.מיתאבל בלי קשר יש אמצעי זהירות אחרים. צריך לנקוט בהם ובכללי לפחד פחות |