באמת לא נראלי שהוא פסק ככה לחיילים. אבל-אביחי מנחםכשיורם שקולניק (חייל צדיק שירה במחבל כפות והרג אותו, ואח"כ יש בכלא בעוון הריגה) הגיע לרב מרדכי אליהו זצ"ל אחרי שהשתחרר מהכלא הרב אליהו אמר לו שהוא עשה מעשה גבורה וישב בכלא על לא עוול בכפו אם הוא לא פסק ככה לחיילים - אז למה?ותן טל
כי ברור לו שבמדינת ישראל זה לא יכול לקרות, וההשלכות יותר חמורות ממה שיקרה אם באמת יפסוק לאותו חייל להרוג את המחבל הכפות...
אם הרב אליהו בעצמו לא יפסוק לחייל/שוטר/מאבטח, שעליו לירות במחבל כפות - אז במחילה אני לא רואה את ההבל המהותי בין דבריו לבין דברי הרב סתיו. שניהם מסכימים בבסיסי שהמחבל צריך להיות הרוג, ושניהם גם ככל הנראה לא יורו לחייל/שוטר, לירות במחבל כפות. אז תגידו "באמת הרב אליהו רוצה לפסוק את זה לחייל/שוטר אבל לא יכול" - ובכן, כאן כבר נכנסתם לראשו של הרב, אני לא אוהב לעשות את זה. אני קורא את הפסק/אי הפסק של הרב ועל זה מסתמך, מה לעשות.. לא על פרשנות לדבריי רבנים שחיים וקיימים עימנו היום, שאחרים מנסים להוסיף על גבם תילי תילים של פסיקות שלא פסקו, בימוק ש: " זה בטוח מה שהרב היה רוצה לפסוק". מה שהרב רוצה לפסוק הוא כבר יפסוק בעצמו, תודה, לא צריך את העזרה שלכם...
אתה פשוט שקרן וחצוף. הוא פסק ככה לכל אחד.אביב הסתיוהרב אליהו קרא להעמיד לדין חייל שלא יהרוג מחבל.אביב הסתיוהרב שמואל אליהו, רבה של צפת וחבר מועצת הרבנות הראשית לישראל, קורא להעמיד לדין שוטרים או חיילים שמשאירים מחבלים חיים אחרי פיגועים. הרב נשאל אמש (חמישי) בדף הפייסבוק שמפעילה לשכתו, אם "מותר להשאיר מחבל בחיים אחרי פיגוע לשם חקירה", והשיב כי "אסור להשאיר מחבל בחיים אחרי פיגוע. אם תשאיר אותו חי - יש חשש שהוא ישוחרר ויהרוג אנשים אחרים". הרב הסביר כי יש לחפש את הדרך החוקית ביותר בשביל "לבער את הרע הזה מקרבנו". לדבריו, "רק אם ממש אין ברירה ויש פצצה מתקתקת, מותר להשאיר אותו חי, לחקור אותו ולשלוח אותו לגיהנום כמה שיותר מהר".
הרב, שעורר סערה בעבר כשקרא לא למכור ולא להשכיר דירות לערבים, אמר כי "צריך להעמיד לדין שוטרים או חיילים שמשאירים מחבלים חיים אחרי פיגוע". בתשובתו אף נכתב כי צריך להקים ועדת חקירה בנושא. "איך יצאו מחבלים חיים מפיגועים? אולי החוק לא מספיק ברור וצריך לשנות אותו. אולי יש בפרקליטות אנשים שצריכים לעמוד לדין. אולי במשטרה או בצבא צריך לנער כמה קצינים".
עוד בנושא: "הפחד משתלט": הפנים שמאחורי טרור האבנים ובקבוקי התבערה בשל המתיחות: כוחות רבים נפרסו באזור הר הבית מחשש למהומות חמאס מלבה את האש בגדה, אך מעדיף לשמור את עזה מחוץ לעימות
מוקדם יותר אתמול עלתה התייחסות נוספת מטעם גורמי דת בכירים למצב הביטחוני, כאשר ראש המכון ההלכתי-טכנולוגי צומ"ת (צוותי מדע ותורה), הרב ישראל רוזן, קבע כי בשל המצב הביטחוני בכל שטחי הארץ, אפשר להתיר נשיאת טלפונים סלולריים בשבת למקרי חירום. זאת, למרות האיסור שחל על שימוש במכשירי חשמל במהלך שבתות וחגים. הרב רוזן הדגיש כי מטרת ההיתר היא דיווחי חירום בלבד, ולא כל שימוש אחר.
"אין לעשות שימוש למענה לקריאות טלפון, למסרונים או למיילים. כמו כן אין לטעון את הסוללה", אמר רוזן. נוסף לכך, הבהיר כי לאנשי ביטחון בתפקיד מותר לבצע פעולות אלו בהתאם לנסיבות.
יש הבדל גדול בין דבריו של הרב סתיו לדבריו של הרב אליהואביחי מנחםהרב אליהו רואה בהריגת המחבל מעשה חיובי שצריך להעשות, והוא כן פסק שמחבלים צריכים לצאת מתים מפיגועים (אמנם הוא לא התבטא כמו הרב מוצפי אבל בכל זאת). הרב סתיו לעומתו סובר שלא צריך להרוג את המחבל, וזה לא נכון עפ"י ההלכה ולא מוסרי. תסתכל בדבריו שפורסמו, שאחרי שהמחבל לא מהווה איום אסור להרוג אותו. אני רואה הבדל מהותי ומשמעותי בין שתי הדעות. לגבי מחבל כפות זה באמת שונה, ולא ראיתי שאיזה רב פסק שחייל חייב לירות במחבל כפות. אבל הסיפור שכתבתי על הרב מרדכי אליהו בהחלט מעיד כמה דעתו הייתה נוחה מהמעשה של שקולניק, שנתפס בחלק מהחברה כטרור יהודי. אז אם הוא סבר שזה נכון מדוע לא פסק וכתב את זה? אז לדעתי התשובה קשורה לסוף של דבריך. תבין, שאף רב לא יכול לפסוק כך בלי שייעשה לו דה לגיטימציה מטורפת. זה אולי נראה שיקול פוליטי אבל זה שיקול מאוד הגיוני ואחראי. נכון שעדיף לראות מקור מוסמך ולא להעלות השערות כאלה, אבל לפעמים זה ברור לחלוטין. אביחי, כמה אתה יכול לשקר? איך אתה לא מתבייש לשקר כך?אביב הסתיובשום מקום לא נעשתה אבחנה אל הרב שמואל אליהו בין מחבל כפות לשאינו.
אל תמציא דברים ואל תשקר.
אתה לא צודק. גם הרב סתיו בהחלט חושב שהמחבל צריך למות בכל רגעותן טלרק אומר שאם לצערנו לא מת בזמן הניטרול שלו, אזי ליחיד אין אפשרות לעשות את זה.
הרב סתיו מקווה לא פחות ממני וממך שמדינת ישראל סוף סוף תפעיל את השכל ואת החוק שמאפשר להוציא להורג במדינה (שעד היום השתמשו בו רק לאדם אחד - אייכמן) - אבל כאשר זה נוגע לאדם פרטי הוא אומר שלא ניתן לעשות את זה.
האם הרב אליהו סובר שאדם פרטי יכול ליטול את החוק לידיים ולהרוג את המחבל הכפות שברגע זה ספציפית לא מהווה סכנה ממשית, כיוון שהוא כבר כפות כהלכה? אני לא ראיתי פסיקה מפורשת של הרב בנושא, רדרבה מהדברים שלו שפורסמו נראה שהרב כתב שיש "למצוא את הדרך החוקית ביותר להרוג אותו" - עם הדרך החוקית ביותר אין לי ספק שגם הרב סתיו ישמח שהמחבל ימות - אבל כאשר המחבל כבר כפות (שלזה למיטב הבנתי הרב סתיו התייחס, כשניטרלו את המחבל באופן מוחלט וכשהוא כבר לא מהווה סכנה לשלום הציבור ברגע זה. ולא למקרה כמו למשל בפיגוע במלכי ישראל שרואים מהסרטון שלמרות ניסיון הניטרול הראשון שלא הרג את המחבל, המחבל קם וניסה להמשיך, ואז באמת ירו בו שוב והרגו אותו - שם אין לי ספק שהרב סתיו לא מתנגד לזה, וזה יוצא מתוך דבריו המפורשים, שבעת עצירת המחבל אין שום בעיה להרוג אותו אם זה נצרך) - כאשר המחבל כבר כפות, הרב סתיו אומר את הדבר הפשוט שלא ראיתי שהרב אליהו חולק עליו, שאדם יחיד לא יכול להרוג אותו. ואם אתה טוען שהרבאליהו קורא לחיילים/שוטרים לעבור על החוק ולהרוג מחבל כפות - בבקשה תראה לי את המקור, כי אני רק ראיתי שהוא כתב "הדרך החוקית ביותר".
כל טוב 
'אסור להשאיר מחבל בחיים אחרי פיגוע'. נקודה.אביב הסתיוהשאר זה כבר פירוט של זה.
אסור זה אסור.
יותר מפורש מזה לא יכול להיות.
סלח לי אבל צריך מוח מעוות במיוחד על מנת לסלף דברים כה ברורים
שנאמרו בצורה הכי תקיפה שיכולה להיות.
חיפשתי, לא הצלחתי למצוא. יש לך קישור בבקשה? ותן טלהרב שמואל אליהו קרא עשרות פעמים להרג מחבלים בכל מצב:עד הגל הזה
הרב שמואל אליהו, רב העיר צפת, עורר בעבר סערה כאשר קרא ביחד עם מאות רבנים נוספים לא למכור דירות או להשכיר לערבים בפסק הלכה שנשען על האיסור ההלכתי "לא תחונם". על רקע אירועי הטרור בימים האחרונים והטיפול הרפואי שניתן למבצעי הפיגועים שנתפסים לאחר ביצוע נסיון הרצח הוא יוצא בפסק ההלכה שצפוי בוודאי לעורר תגובות רבות מצד מצדדים ומתנגדים לו
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/729/860.htmlדוגמא אחת:
הנה:עד הגל הזה
הרב שמואל אליהו, רב העיר צפת, עורר בעבר סערה כאשר קרא ביחד עם מאות רבנים נוספים לא למכור דירות או להשכיר לערבים בפסק הלכה שנשען על האיסור ההלכתי "לא תחונם". על רקע אירועי הטרור בימים האחרונים והטיפול הרפואי שניתן למבצעי הפיגועים שנתפסים לאחר ביצוע נסיון הרצח הוא יוצא בפסק ההלכה שצפוי בוודאי לעורר תגובות רבות מצד מצדדים ומתנגדים לו
ושוב "יש לחפש את הדרך החוקית ביותר".ותן טללא ראיתי שהרב כתב במפורש שיש להוציא להורג מחבל כשהוא כפות ובאותו רגע לא מהווה סכנה מיידית לשלום הציבור.
וגם מהכתבה הקודמת עולה שבמקרה כזה, כשאין דרך חוקית להרוג את המחבל הכפות (ובאמת אין, בבקשה אל תיתמם) - הרב שמואל לא יורה לעבור על החוק ולהרוג אותו בכל זאת.
"לדעתי" - זה עמדה אישית, זה לא פסיקת הלכה... כאשר הוא יפסוק את מה שאמרתי שהוא לא פסק, בבקשה תראו לי...
אתה חתיכת חצוף שאין כדוגמתו. פשוט שקרן.עד הגל הזההוא השתמש במילה אסור.
אסור להשאיר מחבלים חיים.
אין ברור יותר מזה.
א. אסור להשאיר מחבל חי. ב. יש להעמיד לדין מי שהשאירעד הגל הזה
"אפילו בכלא אסור שרוצח יישאר חי למשך זמן", אמר, "כי בסוף הוא ישוחרר באיזו עסקה וכל רגע שבו הוא חי - זה קטרוג. לכן צריך לכַלות רוצחים מעל פני האדמה".
במהלך השיעור הביא הרב מובאות וציטוטים מתוך המקורות, שכיבכול מבססים את הטיעונים שהעלה. "שמעתי שבמקרים כאלה ואחרים שוטרים חששו לירות במחבל או במחבלת, מתוך חמלה ורחמים", אמר. "אני לא מבין את זה: מה זה לא לירות במחבלת? תגמרו עליה מחסנית! זה מה שצריך לעשות".
בהמשך התייחס הרב למחבלים שנפצעו או נותרו בחיים והסביר מדוע לצוותים הרפואיים יש הרשאה, לפחות לכאורה על פי ההלכה, לחסל אותם. "שוטר שהורג מחבל, צריך לשלוח לו פרחים, מתנות וכסף", אמר הרב.
"זאת הלכה. אם אי אפשר להרוג אותם, אז תסובבו את זה ככה שהם בסוף ימותו; תאכילו אותם אוכל מקולקל, שיקבלו קלקולי קיבה ובסוף ימותו. זה מה שצריכים ללמוד במד"א
כמה פצל"שים אתה צריך לפתוח? אתה פשוט חצוף שאתה מוסיףותן טלככה עבודה למנהלים של האתר.
לא נראה לי שהרב שמואל אליהו היה מתיר לך לצפצף ככה על מנהלי האתר והפורומים נגד מה שחסמו אותך כבר מאות פעמים מהאתר.
לך תשאל אותו...
כל טוב, שלום שלום 
אז אני אצטט מהכתבה, ברשותך:ותן טלהרב אליהו הוסיף כי אינו קורא לפעול בניגוד לחוק אך כי "כמובן, צריך לחפש את הדרך החוקית ביותר בשביל לבער את הרע הזה מקרבנו". עוד כתב כי "רק אם ממש אין ברירה ויש פצצה מתקתקת. מותר להשאיר אותו חי, לחקור אותו ולשלוח אותו לגיהנום כמה שיותר מהר".
הדגשתי את מה שחשוב היה לי להדגיש, שבעצם אומר שבפועל הרב אליהו לא אומר משהו אחר מהרב סתיו...מה לעשות? אם הרב אליהו לא קורא לפעול נגד החוק, זה אומר שהרב אליהו לא יורה להרוג מחבל שהוא כפות ולא מהווה סכנה מיידית לשלום היהודים... - כלומר, פחות או יותר כמו שהרב סתיו אמר.
הוא לא הוסיף את דברי ההבל הללו, זו הוספה של הכתב השקרןעד הגל הזהתודה על הקישור. כל הדיון הזה פשוט הזוי ומיותראורה2xלא מתיימרת וכו'
אבל התשובה ברורה
הבא להורגך השכם להורגו. נקודה.
לא יהרוג אותך עכשיו כי הוא נוטרל? סבבה יהרוג אותך אח"כ כשישתחרר. רוצח.
איך.. איך היהודים מתים על זה... יוו... כל הפלסף הזה... מרימים להנחתה בשביל העולם.
אהה וזה ממש לא אשכנזים vs ספרדים
טוב, הקשבתי פעמיים לקטע הרלוונטי (ופעם אחת להכל)ותן טלומה שחשבתי - הרב אליהו הצליח באמת להתחמק בצורה מושלמת מלענות תשובה מפורשת שנוגדת את החוק. הוא כבר יודע איך להימנע מלהסתבך עם החוק... אבל על הדרך הוא לא באמת ענה לשאלה הפשוטה שהמראיין הציב מולו אלא פשוט יצר מציאות חדשה שעליה הוא ענה.
אני שלחתי שאלה לרב אליהו, נראה אם יענה, שאלה מאוד פשוטה, על מחבל שכפות ולא מהווה כרגע שום סכנה לשלום הציבור, האם עליי כחייל/שוטר במקום האירוע, להכניס למחבל הכפות כדור בראש. נראה אם יענה בכלל, ואם כן - מה יענה...
זה כל מה שאני רוצה לדעת, לא ביקשתי יותר מידי. ראיתי עד כה בעיקר ניסוחים עמומים שלא ענו לגופה של שאלה ולא נגעו במצב שעליו הרב סתיו דיבר. אם הרב שמואל רוצה להבהיר את דבריו עד הסוף היה עליו להתייחס נטו למקרה שהרב סתיו התייחס, ושהמראיין ניסה בהחלט להקשות עליו ולהציג מולו מצב מעין מה שהרב סתיו אמר - ושכאמור, הרב אליהו התחמק מלענות ישירות על המצב הזה ויצר ממנו מצבים חדשים.
להגיד שאין מצבים שבהם מחבל מנוטרל בצורה שהוא לא יכול לבצע כלום - זה כמובן דבר שלא נכון, העובדות הן שיש מצבים כאלו. והשאלה היא במצב כזה האם הרב קורה בכל זאת לירות במחבל ולהרוג אותו. כאמור, אין תשובה, עדיין.
לא. אני יודע שהרב אליהו כשהוא רוצה להגיד משהו הוא אומר אותו.ותן טלכשהוא רצה להגיד שאסור למכור דירות לערבים הוא אמר את זה.
השאלה היא אם הוא רוצה להגיד שצריך להרוג מחבל כפות או לא.
ובכל מקרה - הוא לא אמר את זה, וזה כל הנקודה - שבפועל הוא לא אמר מילה אחת יותר מהרב סתיו. עזבו אותכם חירטוטיישן של "מה הוא בעצם כן רצה להגיד" - בפועל כמה שהרב הסביר ודיבר יפה וברגש ובפתאוס, לא שמעתי ממנו אמירה שבמקרה כמו שהרב סתיו אמר, שבו המחבל נוטרל באופן מלא ולא מהווה סכנה (ובלי להתחכם - באמת לא מהווה סכנה. תפעילו לבד את הדימיון) - כן הוא מורה הלכתית להרוג את המחבל הכפות/קשור/פצוע באופן שלא יכול יותר להוות סכנה.
ואם הוא באמת לא אמר את זה אז מה ההבדל בינו לבין הרב סתיו בשורת הסיכום? הרי גם הרב סתיו מסכים שבזמן ניטרול המחבל אין שום בעיה וממש רצוי שהמחבל ימות... וניטרול זה עד שבאמת יש ניטרול. מלא.
זרקת בדיחה בנושא רבנים ועדות. מה חשבת שיקרה?!?שמש אאאותי זה הצחיק אם זה מעודד אותך ענבליש רב חשוב מאוד שלא הוזכר פה...מטיילרב חשוב גאון בתורה, צנוע ועניו, שכתב מאמר הלכתי מעמיק בענין זה.
שמו הרב יהודה הנקין, כן אבא של...
את המאמר הוא כתב לפני 20 שנה, אבל רלוונטי מתמיד.
למי שיש ראש לקצת יותר משרשור חסרי תכלית, שינסה לצלול למאמר.
הוא נמצא בשנתון 'שנה בשנה' מתשנ"ה, והועלה גם לפרוייקט השו"ת הגירסה העדכנית.
הרב שם מדבר על כל הנושאים האלו של הריגת מחבל, כאשר ניטרלו, ומה עם החשש שיתשחרר מהכלא ויפגע שוב וכו.
אני מנסה להעלות את הקובץ לכאן, מקווה שאצליח.
לא מצליח להעלות את הקובץ...מטיילאם מישהו יודע להעלות את הקובץ, מוזמן לעזור לי. מאמר חשוב ביותר, למי שמעוניין להעמיק בנושא ברצינות.
חובה לקרוא!מטיילהוא דן בכמה נקודות, קשה לרשום תכל'ס. הרושם הכללי שעולה מהמאמר מאוד עקרוני פה. זה לא שאלות של כן ולא.
אני חושב שהצלחתי להעלות את הקובץ.
מוזמנים לקרוא ולהגיב:
20151019015204.docx
אין מחלוקת בזה שמצוה להרוג כל מחבל.יש הבדל באיכפתיות לקיומנויעקב דדא
וזה לא הבדל בין אשכנזים לספרדים. כל מי שבעד היהודים בלי קומפלכסים אוצר שמצוה להרוג כל מחבל.
מי שחשובה לו התדמית בעיני השמאל יחנטרש שטויות. גם בסתיו וגם בחורף ושוב בסתיו.
ובלי להתיחס למסויימים שכולם מצטטים. איך החלטתם שמי שמופיע המון בכלי תקשורת ואומר משהו על כל דבר הוא גדול בתורה?
והנה הזלזול הבוטה שלך וחוסר היכולת המשווע שלךותן טללהתמודד עם דעות הלכתיות שונות ממה שאתה "יכול" לעכל גורמות לך לחפש דרכים יצירתיות "לרדת" ולהכפיש רב מאוד מסויים בדרך שלכאורה לא אמרת את זה מפורשות. תתבייש חצוף.
במקרה אתה לא מגיע לנעליים של הרב סתיו מבחינת הידע התורני ומבחינת היכולת לפסוק דברים. כן, אני מודע לכך שאתה מחשיב את עצמך לסגן של אלוקים שיכול לקבוע במה יש ובמה אין מחלוקת (כמובן ששקר גס, שהרי גם הרב יעקב אריאל כתב במפורש מאמר הלכתי שלם על העניין ו @הקולה טובה יכולה לפרוש את זה בפניך כמו בשרשור שנועד לעניין. משמע יש מחלוקת מי יכול ומתי ובאילו נסיבות).
והזלזול בפיסקה האחרונה שלך בכלל מרקיע שחקים. לא "אנחנו" מחליטים מי "גדול בתורה".
למותר לציין שהשכל הישר אומר שמעולם לא באמת התעמקת בפסיקותיו של אותו רב או טרחת לברר איתו פנים מול פנים את הסיבה לפסיקותיו אלא מראש כל דבר שלו מתוייג אצלך כהתחנפות לשמאל וכו'.
חבל מאוד ששוב ושוב אתה מראה בפורומים זילזולים בוטים ברבנים שמעיזים לא להתיישר לפי דעתך. עוד הודעה אחת מזלזלת ברבנים והשרשור ננעל ט'
חובה לקרוא!!!מטייל20151019020024.docx
מאמר שכתב רב גאון בתורה, צנוע ועניו, הרב יהודה הרצל הנקין. כן, אבא של...
נכתב לפני כ-20 שנה, אבל רלוונטי מתמיד.
יש פה מאמר הלכתי עמוק, שגאונות הכותב ניכרת בין השורות, יחד עם היושר המוסרי שלו.
לרציניים...
הדברים מזעזעים. 'רציחת מחבל כפות'??????עד הגל הזהא. רצח בכלל לא שייך בגויים אלא רק ביהודים. ב. הוא מכנה שם מחבל בתואר 'שבוי'. יש הבדל עצום בין חייל שבוי מכל צבא שהוא, לבין מרצח אכזרי שבא להרוג כל יהודי שנקרה בדרכו. ג. הוא כותב שהריגת מחבל כפוי הוא מעשה שמתועב בעיני רוב ישראל וכל אומות העולם. לדעתי זה ממש לא כך. רוב העם ורוב העולם רואים בכל מעשה מוסרי. ד. כיום שברור שכל מחבל שלא ייהרג, יוכל ח"ו לרצוח שוב, כפי שקרה לא אחת, בוודאי שיש חיוב להורגו בכל מצב. הוא התייחס לכל מה שכתבת.ד.וכשרב גדול בתורה, כותב דברים מנומקים והכל עם מקורות בהירים - אז להגיד "הדברים מזעזעים" על סמך תחושת בטן, זה לא שייך..
הוא כתב שרצח שייך עקרונית גם בגוי. הביא מקורות. אמר שאכן מעצם הדין היה אפשר להרגו, גם אחרי תפיסתו, אחרי שבא להילחם ביהודים באשר הם יהודים. סבור שעפ"י המקובל זה נחשב בעולם "מעשה אשר לא ייעשה" להרוג כשכפות כבר, ואכן זה כך, למרות שיש בעולם שלא מקיימים זאת, ומסביר למה אין לעשות זאת, בגלל זה. וכותב שעפ"י דין הנימוק שהבאת, שפעם ישתחרר, אינו רלוונטי להריגה על המקום אחרי שנתפס לגמרי (כשמעצם הדין ממילא היה מותר להרגו, אך בפעל לא, בגלל הסיוג הנ"ל). אם השלטון ירצה, יוכל מטעם זה לענשו בהריגה.
ועיקר מה שכתב לענייננו היה, וחשוב לציין את זה, שלא שייך כאן דין "רודף" שצריך להשתדל להצילו באחד מאבריו, כלומר אם אפשר לא להרגו - אלא כיוון שכאן זו מלחמה, והלה בא להילחם בכל יהודי באשר הוא יהודי - ראוי להרגו כאשר בא לפגע, ולא לנסות לפגוע רק חלקית.
בוודאי שרלוונטי. אם ישתחרר יוכל להרוג עוד יהודים רח"לעד הגל הזהנכון. והוא כתב שלמרות זה,ד.מבחינת ההלכה, לא זה מה שיתיר לעשות דין לבד, אלא ע"י השלטון. אלא שכנ"ל, כאן ממילא לא נצרכים לכך. לא זה הנימוק.
אגב, באותה מידה, הזדעזעתי מדבריו של הרב עידוא אלבהעד הגל הזהבמאמרו 'בירור הלכות הריגת גוי'. מעבר לשם שגם הוא נראה קצת לא שייך, הוא אומר שם שאיסור הריגת 'סתם גוי' כהגדרתו, היא איסור דרבנן.
והדברים מזעזעים. ללחוץ על מתג ביום השבת זו עבירה דאורייתא, אבל ליטול את חייו של אדם זה איסור דרבנן? ברור ופשוט שלא ייתכן שהתורה תנגוד את המוסר בצורה כזו. ועובדה היא שכשרוצים, אפשר לעוות את ההלכה לכל כיוון, ולכן אע"פ שמדובר פה כביכול בבירור הלכתי, מסקנה כזו היא נוראית ולא הגיונית בעליל. הקישור למאמר הרב הנקיןמטיילנועד למי שמתכוון ללמוד את הנושא, ולא למי שמתכוון להגיב מתוך התחושות שלו.
השימוש אמנם נעשה בפורום, ממלכת השרשורים, אבל זה רק כלי להביא אותו לציבור.
מי שמשווה בין מאמר הלכתי עמוק ומקיף, שהוא לבטח פרי עמל של שעות רבות של למוד, לבין תגובה בפורום, לא בשבילו נועד הקישור. וד"ל.
לא הרשמת אותי עם התגובה הזו.עד הגל הזהאחרונהמחבל ערבי איננו שבוי, ואם יש חשש שבעתיד יפגע שוב ביהודים, חובה להורגו. אני מכבד את הרב הנקין ואת גדלותו בתורה, וכן את העמל שהשקיע בחיבור מאמרו, הנסמך על מקורות, אך על האמת להיאמר.
מחליא אותי שבגלל משחק מטומטם כל העולם משתגעכְּקֶדֶםמילא אנשים רגילים ץאבל לראות דוסים נוהרים אחרי זה זה כזה רדוד בעיני וממש לא לעניין ץ כמה אותנטי מצדךחתול זמנילדעתי כל הרעיון של ללעוג ל"תרבות יוון" ו"אנשים שמסתכלים על אנשים אחרים רצים אחרי כדור ומוחאים כפיים" קצת נדוש עד־כדי... קיטש. אפשר ברגע אחד לקנות "עליונות" מוסרית או סוג־של אליטיזם חברתי באמירת הכביכול מובן מאליו. מה אני אגיד לך: מעולם לא עניין אותי ממש כדורגל כהוא זה, אבל כן ראיתי כמה משחקים, כי ראיתי שממש התלהבו מזה במקום העבודה. ובסך־הכל יש בזה משהו כיפי ומשחרר, וזה די מגניב לראות כדורגל ממש מקצועי. לרוב אני מעדיף כדורסל, אבל גם זה היה מעניין. וזה מצחיק וכיפי "לפרשן" ו"להמר" כאילו אני או העמיתים לעבודה מבינים בזה איזה משהו. אני רואה בזה הנאה ילדותית ותמימה, שאינה סותרת את האופי שלי כאדם מוזר ומתבונן. לעיני המתבונן כן זה נראה כמו "נהירה" ו"תרבות המערב" אבל חוץ מכאלה שהם באמת "חולי כדורגל" בסך־הכל זה סתם משהו חמוד ומרגיע. לרוב האנשים העובדים אין פנאי או כוחות פיזיים או חברים כדי לארגן משחק כדורגל בערב כדי לפרוק קצת עצבים, אבל כן מתאפשר לשבת על בירה ולצחוק קצת סביב משהו קליל וכיפי. ככה אני רואה את זה. מי אמר שדוס אמור להיות אינטלקטואל אנין טעם?shaulreznikכשקוראים את התנ"ך, רואים שעברי מצוי ובינוני היה יותר קרוב לישראלי מסורתי מודרני מאשר לרב דב לנדו. אני לא חושב שהרב לנדו מהווה דוגמה ליהודיפשוט אני..כל אחד צריך לשחררמבולבלת מאדדדדגם דוסים, תתפלא. ויש אנשים שזה מעניין אותם, ויש אנשים שלא. אני אגב ראיתי כמה משחקים במונדיאל השנה. למה? הבנתי שמכל המדינות, ארגנטינה הכי אוהבת ישראל. אז אני בצד שלה. ואיתי הרבה אנשים שזה השיקול שלהם. אני לא מבינה כלום בכדורגל (טוב, עכשיו קצת יותר) וזה לא מעניין אותי. מבחינתי זה היה עניין פוליטי. איך רואים שיש שם מישהו שעודד אותך לצפותמשהאבל זה נכון שזה סוג של המקום האחרון שבו במערב מותר להיות עם חוויה לאומית בריאה. כן גם פוליטית. איזה קטעמשהאז זה לא האשם הצפוי. אז מי הדביק אותך בזה? תמיד היה לך חיבה לזה ? מעולם לא עניין אותימבולבלת מאדדדדואין מי שיכניס אותי לזה. סתם עלה לי לראש. בנות הן משוגעות, אתה יודע אין לי בעיה שישחררו אבל שיעשו את זה בשושוכְּקֶדֶםבעיני זה חילול השם שדוסים ממרכז מתלהבים מהדברים האלה ברחוב כאילו מינימום מדובר ביום העצמאות למה זה חילול השם?פשוט אני..ובמה זה שונה מפעילות פנאי כמו דמקה? יש הבדל רב בין היגררות אחר תרבות המערב וביןפינג פונגפעילות פנאי סתמית. בצפייה במשחקי ספורט - מלבד ביטול התורה ומשוב הלצים שבעניין - מתחברים לעולם הערכים הזר של תרבות המערב. זו פסיחה על שתי הסעיפּים. ומי שההבלים הללו תופסים אצלו מקום נכבד בנפש - ממקום זה שבנפשו נדחקת הקדושה. טהרני לדעתיחתול זמנילגבי ביטול תורה כאילו באמת שישבו וילמדו במקום לצפות מי שצופה בין כה לא היה פותח גמרא בזמן הזה. ואם היה לו כח ללמוד הוא לא היה רואה. וגם לגבי תרבות המערב מה כל־כך תרבות המערב בזה? אם באמת זה משהו שתופש הרבה מהזמן ומהמקום בנפש אז אפשר לראות בזה בעיה אם זה סתם עיסוק סתמי אני באמת לא רואה מה ההבדל בין לקרוא חדשות (הרבה יותר משחית את הנפש, מלא איסורים ולשון הרע), לבהות בקיר ולגרד את הבטן (מביא לידי שעמום), לקרוא ספר קריאה (מלא ברעיונות זרים ולפעמים גם בעייתיים), לבין לצפות בכדורגל שחוץ מאנשים שיודעים לרוץ יפה לא קורה שם כלום. זו דוגמה קלאסית לביטול תורהפינג פונגלקרוא חדשות (לא בהגזמה) זה חשוב, להאמין ללשון הרע שלצערנו לעתים מופיעה בחדשות - אסור, ובאמת חמור. קריאת ספר יכולה להיות נפלאה/ סתמית/ לא ראוייה/ אסורה בהתאם לאופי הספר, אופי הקורא, והמקום הנפשי אותו חפצים למלא על ידי הקריאה. אך צפייה במשחקי ספורט זה שלילי באופן גורף.
ביטול תורה זה אומר שבזמן הזה יכולת ללמוד תורהחתול זמניאחרונהולא למדת. אפשר לומר את זה על כל שנייה בחיים, אבל בסוף זה מונח רחב. עדיין לא הסברת למה, רק קבעת שזה ככה. בסך־הכל מדובר במשחק. מי שלוקח את המשחקים האלה קשה, כן, זאת בעיה של תרבות יוון. אחרת זה סתם כמו להסתכל על ריקוד או אומנות, שגם הם תרבות יפת. מה ההבדל בין זה לבין להסתכל במשחק שחמט? או לשחק בעצמך דמקה, כשאינך יכול ללמוד תורה? למה זה חשוב? ועדיף להסתכן באיסורי דאורייתא מאשר משהו שאין בו איסור קונקרטי? כל ספרי הקריאה שאינם סיפורי צדיקים בסוף מלאים בכל־מיני השקפות שאינן בהכרח תורניות, דמויות שאינן בהכרח תורניות, קריאה מעוררת רגשות והזדהות ומחשבה. בניגוד לזה ספורט זה סתם להסתכל איך אנשים רצים יפה. מה כל־כך שלילי בזה? איך בדיוק זה משפיע שלילית על הנפש? אחרי שראיתי ספורט, מה קרה לי? במה השתניתי לרעה?
נכון. למה לא? גם חרדים הם בני אדם, אחרי הכל....נחלתדווקא למשחק הזה יש הרבה יתרונותמשהב-2018 יצא מחקר של איזה שמאלנית, שטוען שבארועי מדיה גדולים בעולם מדינת ישראל מנצלת את זה שאין מקום בחדשות כדי להפציץ בעזה/בלבנון. הקו הצהוב התקדם מאוד יפה בחסות המודניאל. וואי, אם זה נכון זה מדהים.פינג פונגורק רומז לכך שההבלים הללו נועדו רק עבור גויים. ועם ישראל צריך לנצל את זמנו לתורה ומעשים טובים, (כמו השמדת אויבים). יותר מחליא המרדף אחרי החפתים של הצעקה האחרונהנקדימוןאו תשומת הלב המוקפדת על הבלורית, או המחמאות השקריות חסרות הפרופורציה בחוברות שמוציאים לכבוד הבחור החשוב החתן דנן (ולא הזכרתי בכלל את הכלה החסודה שהיא באמת באמת בעלת חסד ומידות טובות וכולה תפילת צדיקים ויראים ויראת שמיים ויחידה בדור, ואם היא עובדת בהייטק אז גם זכה החתן "ושלל לא יחסר" ואכמ"ל)... כלה נאה וחסודה.... לא ככה? זה לא נחשב לשקר, נדמה לנחלתבד"א? ביום חתונתהנקדימוןולא מן המותר להזכיר את דברי בית שמאי שאוסרים לשקר גם בזה, במיוחד אם לא נשאלו על הכלה. ועדיין התורה אמרה "מדבר שקר תרחק". וכך או כך, גם לשקר יש גבולות. אבל יפה שנתפסת דווקא למה שאפשר להשתמש בו ולהגדילו כדי להסתיר את יתר הדברים. כהרגלך בקודש לצופף שורות. אה, התכוונת במטפחי הבלורית וכו' אלינו?נחלתלא עלה על דעתי. רק אחרי התגובה שלך הבנתי. שוב, אתה עם הלצופף שורות....באמת נקדימון, זה כבר מעייף. צירופי מקרים ותחושות בטןשפוימחפש לקרוא סיפורים אמיתיים אישיים שקשים להבנה, תחשבו על הדבר הכי הזוי/'על-טבעי' שקרה לכם אי פעם? מי שרוצה לשתף בסיפור ארוך או אישי מדי, מוזמן בשמחה לפרטי! בניסוח אחר לשאלה, מה צירוף המקרים הכי הזוי שקרה לכם, או תחושת בטן שפשוט צדקה ב-100% והצילה אתכם? מקווה שהבנתם מה אני מחפש... סיפור מהלחימהיהודי שואף לטובבמהלך פעילות זיהה אחד החיילים דמויות חמושות ללא קסדה, שלפי כל הסבר הגיוני אינם מכוחותינו. ביקש אישור ירי מהסמל. לפי ההוראות באותה הפעילות הוא היה צריך לאשר בעצמו. משום מה חשש והעלה למ"מ. גם הוא יכל לאשר משום מה העלה למ"פ, והוא העלה למ"ד. שמענו בקשר את המג"ד מורה למ"פ לירות, המ"פ מורה למ"מ, המ"מ מורה לסמל והסמל נותן פקודת 'אש' לחייל. בשבריר השנייה בין פקודת האש' ללחיצה על ההדק, החייל מזהה שאחד המזוהים שם קסדה. הוא ממתין רגע עם הירי ומעלה לסמל את הדיווח, כי הוא חושש שזה בכל זאת כוחותינו. זה עולה לבירור למעלה ומתברר שאלו חיילים שבאמצע פעילות עלו על גג של בית שהם לא צריכים להיות בו בכלל, שהוא שטח השמדה, כנראה כדי לחפש קליטה. קוראים לזה נס. סיפור נוסף מהלחימהיהודי שואף לטובטנק מהכח שלנו היה תקולוהגיע למגרש טיפולים אחורי באיזה מוצב בעזה. זה היה אחרי ימים מתישים מאד לצוות, ואיכשהו שכחו לפרוק את כלי הנשק בטנק. הטק הגיע לשם בערב יום כיפור. בליל יום כיפור עבד אחד הטכנאים בתוך הטנק, ובטעות לחץ וירה צרור מהמאג. הטנק היה מכוון ממרחק של עשרות מטרים בלבד, לתוך מניין של תפילת ליל יום כיפור, עם עשרות רבות של מתפללים. הטכנאי ידע את זה, והוציא את הראש מהטנק, מוכן לראות את התמונה שהולכת להיצרב לו בראש לכל החיים. הוא רואה מולו טנק. בלי שום הסבר הגיוני, כשיש מקומות חנייה פנויים בצורה מסודרת, הגיע כמה דקות קודם מפקד טנק והחליט לחנות את הכלי שלו כך שיחסום את הטנק המטופל, והלך. הטנק שלו ספג את כל הצרור, והנזק היחיד מהאירוע היה מפקד שקיבל ריתוק 28 על חשבון חופשת השחרור שלו😬 ניסים. ועוד מהלחימה. טרי.יהודי שואף לטובפעילות בלבנון. כוח החי"ר צריך לכבוש ווילה ענקית, 3 קומות. לא רוצים להיכנס דרך הדלת מחשש שהיא מחוברת למטען. טנק יורה כדי לפתוח פתח כניסה, ובמקום חדר שיתפוצץ, פיצוץ ענק, הגג עף וכל הוילה נדלקת בבעירה מטורפת תוך שנייה. הבית היה ממולכד. צריכים להגיד הגומל, נכון?נחלתתלוי סיטואציה. בכל מקרה הוראה רווחתיהודי שואף לטובלברך כשמסיים תקופת לחימה. שיצא מכלל סכנה. יש לי המון... הנה כמהכולנו הביתה1.שני בני דודים שלי רבו והיו בנתק חצי שנה. בשבת חלמתי שבני דודים שלי מתחבקים, וקמתי בוכה. ממש דמעות זולגות וזולגות, נדיר מאד. ביום ראשון התקשרתי לבן דוד והוא אמר שבשבוע שעבר הם השלימו...! 2.בסעודת פסח התווכחנו ולא הסכמתי על דבר תורה, ואז אמרתי משפט גאוותי 'למדתי הרבה תורה, לא נראית לי דעתך'. ובביס הבא המצה דקרה ופצעה אותי בחיק. ממש ננעצה לי בחיך, זה ממש כאב (אף פעם לי קרה לי ככה). ואז אמרתי שזה קרה זה היא לחם ענוה ואמונה, ולא הייתי בענוה ואמונה... 3. הוצאתי מהפה משפט קשה לה', 'אין סיכוי שאני אעמוד בניסיון'. ואחרי שנייה השפרצתי דאורדוראנט והוא עף לי כמעט לפה (אף פעם לא קרה לי). כאילו לומר לי אל תגיד דבר כזה... 4. למדתי תורה, והיתה אזעקה ולא היה לי כח ללכת לממ''ד, ובשנייה הבאה הגעתי לקטע בגמ': "שאם היה קורא ובא, פוסק. (רמז שאני צריך להפסיק...) לא פסק מאי? אמר ר' מיאשה בר בריה דריב''ל עליו הכתוב אומר וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים ומשפטים לא יחיו בהם" (כלומר בגלל שאני לומד את המשפטים - לא יחיו = סכנה) יש אנשים צדיקים בפורום הזה.....באמת.נחלתשמעתי פעם משפט יפהחוזר תמיד לאשתיאחרונהסימנים מחפשים בשבת. כלומר: סימנים מחפשים בדברים הטובים שקורים לנו. אחרת אנחנו הופכים את הבריאה כולה למשהו מיסטי, שכל היום מרמז לנו כמה אנחנו לא טובים התנהגות מוזרה בכבישחוזר תמיד לאשתיקרה לי עוד פעם בעבר. אני נוסע, עוצר במעבר חצייה, עוברת בחורה ופשוט נועצת בי מבט חודר לכל אורך החציה וגם אחר כך. אני מסיט את המבט, ממש מובך, לא מבין מה קרה. לא לבשתי פונפון על האף. זה גם מבט ממש מטריד, חודר כזה. מצד שני לא נראה כועס או כאילו אני מוזר. מה הסיפור? קרה לכם פעם? ליצור קשר עין עם נהג כשאתה חוצה כביש124816זו דרך טובה לוודא שרואים אותך ואתה יכול לחצות בבטיחות. יכול להיות שאנשים עם חשש לחצות את הכביש מגזימים עם זה קצת יותר מהנצרך. זה קטע של בטיחות בדרכיםחתול זמנילהסתכל על הנהג כשאתה חוצה סרטונים מה7.10 - מה קורה לנפשחוזר תמיד לאשתישמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10? מה קורה לנו שם עמוק בפנים? נ.ב. צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם.. כזה נוראי.. דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה. אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי. מה אומרים? לא ראיתי ולא מתכוונת לראותעשב לימוןיש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל ראיתי פירוש של אחד הראשוניםכְּקֶדֶםלא זוכר מי כרגע מחילה שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי. אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים אגב איך נחשפת לסרט הזוועות? חושבת שזה יצר הרע לחזות בזה.נחלתמן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח, לשם מה להוסיף זוועות? כשנתניהו נאם בפני האו''ם הוא הציג קוד QRפשוט אני..קשה לי שאין מספיק פידבק בפורוםחוזר תמיד לאשתיאני גם נגוע בזה. מישהו שופך את ליבו/מבקש עצה/ משתף, כולם נותנים לו את הלב, עוזרים לו. הרבה פעמים זה נראה כאילו הוא פתח את השרשור והלך, אפילו לא בדק מה ענו לו. זה קצת מתסכל. זה כל כך חשוב לפדבק, לשים לב מה ענו לך, להגיב, להודות, לומר מה דעתך על זה, אם זה עזר לך, התאים לסיטואציה שלך. וגם מה בסוף עשיתם, זה כל כך חשוב לשתף גם בסוף!! יש סיפור על איזה רב שתלמידו ביקש ממנו להתפלל על איזה חולה. אחרי כמה שנים טובות הם נפגשו ואז הוא שואל אותו תגיד מה עם אותו חולה? ענה התלמיד בהלם שהוא כבר התרפא. אמר לו הרב אני עדיין מתפלל, תעדכן אותי מה יוצא אם מי שאני מתפלל עליו. לתשומת ליבנו🙏🏿 אשריכם! 🤗 בהחלט רואה את תגובתך וגם הגבתי...נחלתזוכר? אם גם לא בתגובה נחמדה כל כך.... ולפעמים קורה שלא רואים מה מגיבים, כי נכנסים לפורום אחרי ימים אחדים וגם המגיבים לא עונים מייד; אני יכולה עכשיו להגיב למישהו שכתב עוד בתמוז וגם להיפך..... נורא מעריכה את הכנות שלך. הלוואי עלי.נחלתבאמת את מצטיינת בפידבקים ותגובותחוזר תמיד לאשתיזה ממש בולט, וכל הכבוד על זה. אנחנו לומדים מזה. תודה על הדיבור הזה. ממש שימח אותי. פתאום הרגשתי לרגע לא שקוף.. שמישהו שם לב ללב שלי. שאני קיים. תודה! באמת אף אחד כאן לא שקוףנחלתאחרונהואפילו שלא מכירים, מכירים באיזה מקום; הרי האופי, האישיות ניבטים גם אם השם בדוי... ו...בבקשה! איזה סבל זהאריק מהדרוםשלושה שבועות לא להתקלח, כל שנה מחדש, אנשים בעבודה מתרחקים ממני, ישן על הספה, אפילו הילדים לא נעים להם ממני "אבא מסריח איףףף" הם עוד רגע בני מצוות מסכנים ויצטרכו גם להקפיד על מנהג אבות. אתה באמת מקפיד על זה?משהגם לא מקלחת צוננת מינימלית? משה, אתה שואל שאלות כאלו?הסטורילא קלרקאנימחזקים את ידך במנהג החשוב זה ממש קשהמישהי חדשה:)אצלינו מקפידים בתקופה הזאת על מרחק 2 מטר אחד מהשני, כמו בקורונה. אתה מגזים וסובל.חוזר תמיד לאשתיהכלל הוא: מתי שקיימת בך שנאה ליהדות ולהלכה זה אומר שמשהו לא תקין. ההלכה מודה שבמקרה שלך יש מקום להקל. אתה יורה לעצמך ברגליים, אף אחד מלבדך לא אשם במצב הזה. הבחירה בידך - להמשיך לסבול סתם, או להקשיב להלכה האמיתית. רבותי, אתם לא מגזימים קצת?......נחלתאסור לרחוץ בימים קרירים במקומות מזיעים? ולהשתמש בתיאודורנט אם זה לא עוזר? זה באמת לא קל. בגלל זה אני משתדל4ne1לא להתקלח כבר מי"ז בתמוז כדי שיהיה לי קל בתשעת הימים. היום יש ספריי מסריח שאפשר להתיז וזה פותר את העניין. הבעיה שנגמר המלאי נו למה אני מתאמץ בכללאריק מהדרוםאם הורסים לי את זה כל שנה, דווקא השנה יש הרבה חדשים בפורום. נראה לי זו השנה ה14 או ה15 לשרשור הזה. אגב סבא שלי ז"ל תקופה ארוכה חשב שזו באמת ההלכה ולא החה מתקלח בשלושת השבועות רק בערבי שבת. עד היום יש אנשים שמתקלחים פעם בשבתנקדימוןאתה עוד מהמקילים,חתול זמניהרי ידוע שלמעשה מנהגי האבלות (כמו לא לשמוע מוזיקה כו') זה לכל השנה, אלא שרוב הציבור לא מודע/ לא יכול לעמוד בכך, ורק בבין המיצרים מחזירים עטרה ליושנה, שנזכה יש לך את ההומור של אדיר מילרהפימי היה מאמיןל המשוגע היחידישיש כאלה שבאמת עושים את זה, או שסתם הם מדיפים ניחוחות ולא מצליחים לשלוט על זה, התפללתי מנחה בשבת מאחורי איזה נער, וחששתי שאני עומד לעלות בסערה השמימה. (והתלבטתי בכלל אם מותר לי להתפלל שמה, אבל כשאני לא מתנדנד זה סבבה) היה איתי בחדר בפנימיה אחד שהתעקשהסטוריאחרונהשהוא מקלח לכבוד שבת, כי ככה כתוב בקיצור שולחן ערוך. בראשון עוד היה בסדר, בשני שלישי התחיל להיות קשה, ברביעי חמישי כבר בלתי נסבל... הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטוריישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים. מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון... זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתיהיו מחאות, דיבורים, ואז השתקה. אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב. צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתימי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו? מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו.. לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטוריאיך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?! אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימוןאם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו. נדמה לימשהשהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם. |