באמת לא נראלי שהוא פסק ככה לחיילים. אבל-אביחי מנחםכשיורם שקולניק (חייל צדיק שירה במחבל כפות והרג אותו, ואח"כ יש בכלא בעוון הריגה) הגיע לרב מרדכי אליהו זצ"ל אחרי שהשתחרר מהכלא הרב אליהו אמר לו שהוא עשה מעשה גבורה וישב בכלא על לא עוול בכפו אם הוא לא פסק ככה לחיילים - אז למה?ותן טל
כי ברור לו שבמדינת ישראל זה לא יכול לקרות, וההשלכות יותר חמורות ממה שיקרה אם באמת יפסוק לאותו חייל להרוג את המחבל הכפות...
אם הרב אליהו בעצמו לא יפסוק לחייל/שוטר/מאבטח, שעליו לירות במחבל כפות - אז במחילה אני לא רואה את ההבל המהותי בין דבריו לבין דברי הרב סתיו. שניהם מסכימים בבסיסי שהמחבל צריך להיות הרוג, ושניהם גם ככל הנראה לא יורו לחייל/שוטר, לירות במחבל כפות. אז תגידו "באמת הרב אליהו רוצה לפסוק את זה לחייל/שוטר אבל לא יכול" - ובכן, כאן כבר נכנסתם לראשו של הרב, אני לא אוהב לעשות את זה. אני קורא את הפסק/אי הפסק של הרב ועל זה מסתמך, מה לעשות.. לא על פרשנות לדבריי רבנים שחיים וקיימים עימנו היום, שאחרים מנסים להוסיף על גבם תילי תילים של פסיקות שלא פסקו, בימוק ש: " זה בטוח מה שהרב היה רוצה לפסוק". מה שהרב רוצה לפסוק הוא כבר יפסוק בעצמו, תודה, לא צריך את העזרה שלכם...
אתה פשוט שקרן וחצוף. הוא פסק ככה לכל אחד.אביב הסתיוהרב אליהו קרא להעמיד לדין חייל שלא יהרוג מחבל.אביב הסתיו"הכל סובב את האשכנזים". 
יש הבדל גדול בין דבריו של הרב סתיו לדבריו של הרב אליהואביחי מנחםהרב אליהו רואה בהריגת המחבל מעשה חיובי שצריך להעשות, והוא כן פסק שמחבלים צריכים לצאת מתים מפיגועים (אמנם הוא לא התבטא כמו הרב מוצפי אבל בכל זאת). הרב סתיו לעומתו סובר שלא צריך להרוג את המחבל, וזה לא נכון עפ"י ההלכה ולא מוסרי. תסתכל בדבריו שפורסמו, שאחרי שהמחבל לא מהווה איום אסור להרוג אותו. אני רואה הבדל מהותי ומשמעותי בין שתי הדעות. לגבי מחבל כפות זה באמת שונה, ולא ראיתי שאיזה רב פסק שחייל חייב לירות במחבל כפות. אבל הסיפור שכתבתי על הרב מרדכי אליהו בהחלט מעיד כמה דעתו הייתה נוחה מהמעשה של שקולניק, שנתפס בחלק מהחברה כטרור יהודי. אז אם הוא סבר שזה נכון מדוע לא פסק וכתב את זה? אז לדעתי התשובה קשורה לסוף של דבריך. תבין, שאף רב לא יכול לפסוק כך בלי שייעשה לו דה לגיטימציה מטורפת. זה אולי נראה שיקול פוליטי אבל זה שיקול מאוד הגיוני ואחראי. נכון שעדיף לראות מקור מוסמך ולא להעלות השערות כאלה, אבל לפעמים זה ברור לחלוטין. אביחי, כמה אתה יכול לשקר? איך אתה לא מתבייש לשקר כך?אביב הסתיובשום מקום לא נעשתה אבחנה אל הרב שמואל אליהו בין מחבל כפות לשאינו.
אל תמציא דברים ואל תשקר.
אתה לא צודק. גם הרב סתיו בהחלט חושב שהמחבל צריך למות בכל רגעותן טלרק אומר שאם לצערנו לא מת בזמן הניטרול שלו, אזי ליחיד אין אפשרות לעשות את זה.
הרב סתיו מקווה לא פחות ממני וממך שמדינת ישראל סוף סוף תפעיל את השכל ואת החוק שמאפשר להוציא להורג במדינה (שעד היום השתמשו בו רק לאדם אחד - אייכמן) - אבל כאשר זה נוגע לאדם פרטי הוא אומר שלא ניתן לעשות את זה.
האם הרב אליהו סובר שאדם פרטי יכול ליטול את החוק לידיים ולהרוג את המחבל הכפות שברגע זה ספציפית לא מהווה סכנה ממשית, כיוון שהוא כבר כפות כהלכה? אני לא ראיתי פסיקה מפורשת של הרב בנושא, רדרבה מהדברים שלו שפורסמו נראה שהרב כתב שיש "למצוא את הדרך החוקית ביותר להרוג אותו" - עם הדרך החוקית ביותר אין לי ספק שגם הרב סתיו ישמח שהמחבל ימות - אבל כאשר המחבל כבר כפות (שלזה למיטב הבנתי הרב סתיו התייחס, כשניטרלו את המחבל באופן מוחלט וכשהוא כבר לא מהווה סכנה לשלום הציבור ברגע זה. ולא למקרה כמו למשל בפיגוע במלכי ישראל שרואים מהסרטון שלמרות ניסיון הניטרול הראשון שלא הרג את המחבל, המחבל קם וניסה להמשיך, ואז באמת ירו בו שוב והרגו אותו - שם אין לי ספק שהרב סתיו לא מתנגד לזה, וזה יוצא מתוך דבריו המפורשים, שבעת עצירת המחבל אין שום בעיה להרוג אותו אם זה נצרך) - כאשר המחבל כבר כפות, הרב סתיו אומר את הדבר הפשוט שלא ראיתי שהרב אליהו חולק עליו, שאדם יחיד לא יכול להרוג אותו. ואם אתה טוען שהרבאליהו קורא לחיילים/שוטרים לעבור על החוק ולהרוג מחבל כפות - בבקשה תראה לי את המקור, כי אני רק ראיתי שהוא כתב "הדרך החוקית ביותר".
כל טוב 
'אסור להשאיר מחבל בחיים אחרי פיגוע'. נקודה.אביב הסתיוהשאר זה כבר פירוט של זה.
אסור זה אסור.
יותר מפורש מזה לא יכול להיות.
סלח לי אבל צריך מוח מעוות במיוחד על מנת לסלף דברים כה ברורים
שנאמרו בצורה הכי תקיפה שיכולה להיות.
חיפשתי, לא הצלחתי למצוא. יש לך קישור בבקשה? ותן טלהרב שמואל אליהו קרא עשרות פעמים להרג מחבלים בכל מצב:עד הגל הזה
הרב שמואל אליהו, רב העיר צפת, עורר בעבר סערה כאשר קרא ביחד עם מאות רבנים נוספים לא למכור דירות או להשכיר לערבים בפסק הלכה שנשען על האיסור ההלכתי "לא תחונם". על רקע אירועי הטרור בימים האחרונים והטיפול הרפואי שניתן למבצעי הפיגועים שנתפסים לאחר ביצוע נסיון הרצח הוא יוצא בפסק ההלכה שצפוי בוודאי לעורר תגובות רבות מצד מצדדים ומתנגדים לו
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/729/860.htmlדוגמא אחת:
הנה:עד הגל הזה
הרב שמואל אליהו, רב העיר צפת, עורר בעבר סערה כאשר קרא ביחד עם מאות רבנים נוספים לא למכור דירות או להשכיר לערבים בפסק הלכה שנשען על האיסור ההלכתי "לא תחונם". על רקע אירועי הטרור בימים האחרונים והטיפול הרפואי שניתן למבצעי הפיגועים שנתפסים לאחר ביצוע נסיון הרצח הוא יוצא בפסק ההלכה שצפוי בוודאי לעורר תגובות רבות מצד מצדדים ומתנגדים לו
ושוב "יש לחפש את הדרך החוקית ביותר".ותן טללא ראיתי שהרב כתב במפורש שיש להוציא להורג מחבל כשהוא כפות ובאותו רגע לא מהווה סכנה מיידית לשלום הציבור.
וגם מהכתבה הקודמת עולה שבמקרה כזה, כשאין דרך חוקית להרוג את המחבל הכפות (ובאמת אין, בבקשה אל תיתמם) - הרב שמואל לא יורה לעבור על החוק ולהרוג אותו בכל זאת.
"לדעתי" - זה עמדה אישית, זה לא פסיקת הלכה... כאשר הוא יפסוק את מה שאמרתי שהוא לא פסק, בבקשה תראו לי...
אתה חתיכת חצוף שאין כדוגמתו. פשוט שקרן.עד הגל הזההוא השתמש במילה אסור.
אסור להשאיר מחבלים חיים.
אין ברור יותר מזה.
א. אסור להשאיר מחבל חי. ב. יש להעמיד לדין מי שהשאירעד הגל הזה
"אפילו בכלא אסור שרוצח יישאר חי למשך זמן", אמר, "כי בסוף הוא ישוחרר באיזו עסקה וכל רגע שבו הוא חי - זה קטרוג. לכן צריך לכַלות רוצחים מעל פני האדמה".
במהלך השיעור הביא הרב מובאות וציטוטים מתוך המקורות, שכיבכול מבססים את הטיעונים שהעלה. "שמעתי שבמקרים כאלה ואחרים שוטרים חששו לירות במחבל או במחבלת, מתוך חמלה ורחמים", אמר. "אני לא מבין את זה: מה זה לא לירות במחבלת? תגמרו עליה מחסנית! זה מה שצריך לעשות".
בהמשך התייחס הרב למחבלים שנפצעו או נותרו בחיים והסביר מדוע לצוותים הרפואיים יש הרשאה, לפחות לכאורה על פי ההלכה, לחסל אותם. "שוטר שהורג מחבל, צריך לשלוח לו פרחים, מתנות וכסף", אמר הרב.
"זאת הלכה. אם אי אפשר להרוג אותם, אז תסובבו את זה ככה שהם בסוף ימותו; תאכילו אותם אוכל מקולקל, שיקבלו קלקולי קיבה ובסוף ימותו. זה מה שצריכים ללמוד במד"א
כמה פצל"שים אתה צריך לפתוח? אתה פשוט חצוף שאתה מוסיףותן טלככה עבודה למנהלים של האתר.
לא נראה לי שהרב שמואל אליהו היה מתיר לך לצפצף ככה על מנהלי האתר והפורומים נגד מה שחסמו אותך כבר מאות פעמים מהאתר.
לך תשאל אותו...
כל טוב, שלום שלום 
אז אני אצטט מהכתבה, ברשותך:ותן טלהרב אליהו הוסיף כי אינו קורא לפעול בניגוד לחוק אך כי "כמובן, צריך לחפש את הדרך החוקית ביותר בשביל לבער את הרע הזה מקרבנו". עוד כתב כי "רק אם ממש אין ברירה ויש פצצה מתקתקת. מותר להשאיר אותו חי, לחקור אותו ולשלוח אותו לגיהנום כמה שיותר מהר".
הדגשתי את מה שחשוב היה לי להדגיש, שבעצם אומר שבפועל הרב אליהו לא אומר משהו אחר מהרב סתיו...מה לעשות? אם הרב אליהו לא קורא לפעול נגד החוק, זה אומר שהרב אליהו לא יורה להרוג מחבל שהוא כפות ולא מהווה סכנה מיידית לשלום היהודים... - כלומר, פחות או יותר כמו שהרב סתיו אמר.
הוא לא הוסיף את דברי ההבל הללו, זו הוספה של הכתב השקרןעד הגל הזהתודה על הקישור. כל הדיון הזה פשוט הזוי ומיותראורה2xלא מתיימרת וכו'
אבל התשובה ברורה
הבא להורגך השכם להורגו. נקודה.
לא יהרוג אותך עכשיו כי הוא נוטרל? סבבה יהרוג אותך אח"כ כשישתחרר. רוצח.
איך.. איך היהודים מתים על זה... יוו... כל הפלסף הזה... מרימים להנחתה בשביל העולם.
אהה וזה ממש לא אשכנזים vs ספרדים
טוב, הקשבתי פעמיים לקטע הרלוונטי (ופעם אחת להכל)ותן טלומה שחשבתי - הרב אליהו הצליח באמת להתחמק בצורה מושלמת מלענות תשובה מפורשת שנוגדת את החוק. הוא כבר יודע איך להימנע מלהסתבך עם החוק... אבל על הדרך הוא לא באמת ענה לשאלה הפשוטה שהמראיין הציב מולו אלא פשוט יצר מציאות חדשה שעליה הוא ענה.
אני שלחתי שאלה לרב אליהו, נראה אם יענה, שאלה מאוד פשוטה, על מחבל שכפות ולא מהווה כרגע שום סכנה לשלום הציבור, האם עליי כחייל/שוטר במקום האירוע, להכניס למחבל הכפות כדור בראש. נראה אם יענה בכלל, ואם כן - מה יענה...
זה כל מה שאני רוצה לדעת, לא ביקשתי יותר מידי. ראיתי עד כה בעיקר ניסוחים עמומים שלא ענו לגופה של שאלה ולא נגעו במצב שעליו הרב סתיו דיבר. אם הרב שמואל רוצה להבהיר את דבריו עד הסוף היה עליו להתייחס נטו למקרה שהרב סתיו התייחס, ושהמראיין ניסה בהחלט להקשות עליו ולהציג מולו מצב מעין מה שהרב סתיו אמר - ושכאמור, הרב אליהו התחמק מלענות ישירות על המצב הזה ויצר ממנו מצבים חדשים.
להגיד שאין מצבים שבהם מחבל מנוטרל בצורה שהוא לא יכול לבצע כלום - זה כמובן דבר שלא נכון, העובדות הן שיש מצבים כאלו. והשאלה היא במצב כזה האם הרב קורה בכל זאת לירות במחבל ולהרוג אותו. כאמור, אין תשובה, עדיין.
לא. אני יודע שהרב אליהו כשהוא רוצה להגיד משהו הוא אומר אותו.ותן טלכשהוא רצה להגיד שאסור למכור דירות לערבים הוא אמר את זה.
השאלה היא אם הוא רוצה להגיד שצריך להרוג מחבל כפות או לא.
ובכל מקרה - הוא לא אמר את זה, וזה כל הנקודה - שבפועל הוא לא אמר מילה אחת יותר מהרב סתיו. עזבו אותכם חירטוטיישן של "מה הוא בעצם כן רצה להגיד" - בפועל כמה שהרב הסביר ודיבר יפה וברגש ובפתאוס, לא שמעתי ממנו אמירה שבמקרה כמו שהרב סתיו אמר, שבו המחבל נוטרל באופן מלא ולא מהווה סכנה (ובלי להתחכם - באמת לא מהווה סכנה. תפעילו לבד את הדימיון) - כן הוא מורה הלכתית להרוג את המחבל הכפות/קשור/פצוע באופן שלא יכול יותר להוות סכנה.
ואם הוא באמת לא אמר את זה אז מה ההבדל בינו לבין הרב סתיו בשורת הסיכום? הרי גם הרב סתיו מסכים שבזמן ניטרול המחבל אין שום בעיה וממש רצוי שהמחבל ימות... וניטרול זה עד שבאמת יש ניטרול. מלא.
זרקת בדיחה בנושא רבנים ועדות. מה חשבת שיקרה?!?שמש אאאותי זה הצחיק אם זה מעודד אותך ענבליש רב חשוב מאוד שלא הוזכר פה...מטיילרב חשוב גאון בתורה, צנוע ועניו, שכתב מאמר הלכתי מעמיק בענין זה.
שמו הרב יהודה הנקין, כן אבא של...
את המאמר הוא כתב לפני 20 שנה, אבל רלוונטי מתמיד.
למי שיש ראש לקצת יותר משרשור חסרי תכלית, שינסה לצלול למאמר.
הוא נמצא בשנתון 'שנה בשנה' מתשנ"ה, והועלה גם לפרוייקט השו"ת הגירסה העדכנית.
הרב שם מדבר על כל הנושאים האלו של הריגת מחבל, כאשר ניטרלו, ומה עם החשש שיתשחרר מהכלא ויפגע שוב וכו.
אני מנסה להעלות את הקובץ לכאן, מקווה שאצליח.
לא מצליח להעלות את הקובץ...מטיילאם מישהו יודע להעלות את הקובץ, מוזמן לעזור לי. מאמר חשוב ביותר, למי שמעוניין להעמיק בנושא ברצינות.
חובה לקרוא!מטיילהוא דן בכמה נקודות, קשה לרשום תכל'ס. הרושם הכללי שעולה מהמאמר מאוד עקרוני פה. זה לא שאלות של כן ולא.
אני חושב שהצלחתי להעלות את הקובץ.
מוזמנים לקרוא ולהגיב:
20151019015204.docx
אין מחלוקת בזה שמצוה להרוג כל מחבל.יש הבדל באיכפתיות לקיומנויעקב דדא
וזה לא הבדל בין אשכנזים לספרדים. כל מי שבעד היהודים בלי קומפלכסים אוצר שמצוה להרוג כל מחבל.
מי שחשובה לו התדמית בעיני השמאל יחנטרש שטויות. גם בסתיו וגם בחורף ושוב בסתיו.
ובלי להתיחס למסויימים שכולם מצטטים. איך החלטתם שמי שמופיע המון בכלי תקשורת ואומר משהו על כל דבר הוא גדול בתורה?
והנה הזלזול הבוטה שלך וחוסר היכולת המשווע שלךותן טללהתמודד עם דעות הלכתיות שונות ממה שאתה "יכול" לעכל גורמות לך לחפש דרכים יצירתיות "לרדת" ולהכפיש רב מאוד מסויים בדרך שלכאורה לא אמרת את זה מפורשות. תתבייש חצוף.
במקרה אתה לא מגיע לנעליים של הרב סתיו מבחינת הידע התורני ומבחינת היכולת לפסוק דברים. כן, אני מודע לכך שאתה מחשיב את עצמך לסגן של אלוקים שיכול לקבוע במה יש ובמה אין מחלוקת (כמובן ששקר גס, שהרי גם הרב יעקב אריאל כתב במפורש מאמר הלכתי שלם על העניין ו @הקולה טובה יכולה לפרוש את זה בפניך כמו בשרשור שנועד לעניין. משמע יש מחלוקת מי יכול ומתי ובאילו נסיבות).
והזלזול בפיסקה האחרונה שלך בכלל מרקיע שחקים. לא "אנחנו" מחליטים מי "גדול בתורה".
למותר לציין שהשכל הישר אומר שמעולם לא באמת התעמקת בפסיקותיו של אותו רב או טרחת לברר איתו פנים מול פנים את הסיבה לפסיקותיו אלא מראש כל דבר שלו מתוייג אצלך כהתחנפות לשמאל וכו'.
חבל מאוד ששוב ושוב אתה מראה בפורומים זילזולים בוטים ברבנים שמעיזים לא להתיישר לפי דעתך. עוד הודעה אחת מזלזלת ברבנים והשרשור ננעל ט'
חובה לקרוא!!!מטייל20151019020024.docx
מאמר שכתב רב גאון בתורה, צנוע ועניו, הרב יהודה הרצל הנקין. כן, אבא של...
נכתב לפני כ-20 שנה, אבל רלוונטי מתמיד.
יש פה מאמר הלכתי עמוק, שגאונות הכותב ניכרת בין השורות, יחד עם היושר המוסרי שלו.
לרציניים...
הדברים מזעזעים. 'רציחת מחבל כפות'??????עד הגל הזהא. רצח בכלל לא שייך בגויים אלא רק ביהודים. ב. הוא מכנה שם מחבל בתואר 'שבוי'. יש הבדל עצום בין חייל שבוי מכל צבא שהוא, לבין מרצח אכזרי שבא להרוג כל יהודי שנקרה בדרכו. ג. הוא כותב שהריגת מחבל כפוי הוא מעשה שמתועב בעיני רוב ישראל וכל אומות העולם. לדעתי זה ממש לא כך. רוב העם ורוב העולם רואים בכל מעשה מוסרי. ד. כיום שברור שכל מחבל שלא ייהרג, יוכל ח"ו לרצוח שוב, כפי שקרה לא אחת, בוודאי שיש חיוב להורגו בכל מצב. הוא התייחס לכל מה שכתבת.ד.וכשרב גדול בתורה, כותב דברים מנומקים והכל עם מקורות בהירים - אז להגיד "הדברים מזעזעים" על סמך תחושת בטן, זה לא שייך..
הוא כתב שרצח שייך עקרונית גם בגוי. הביא מקורות. אמר שאכן מעצם הדין היה אפשר להרגו, גם אחרי תפיסתו, אחרי שבא להילחם ביהודים באשר הם יהודים. סבור שעפ"י המקובל זה נחשב בעולם "מעשה אשר לא ייעשה" להרוג כשכפות כבר, ואכן זה כך, למרות שיש בעולם שלא מקיימים זאת, ומסביר למה אין לעשות זאת, בגלל זה. וכותב שעפ"י דין הנימוק שהבאת, שפעם ישתחרר, אינו רלוונטי להריגה על המקום אחרי שנתפס לגמרי (כשמעצם הדין ממילא היה מותר להרגו, אך בפעל לא, בגלל הסיוג הנ"ל). אם השלטון ירצה, יוכל מטעם זה לענשו בהריגה.
ועיקר מה שכתב לענייננו היה, וחשוב לציין את זה, שלא שייך כאן דין "רודף" שצריך להשתדל להצילו באחד מאבריו, כלומר אם אפשר לא להרגו - אלא כיוון שכאן זו מלחמה, והלה בא להילחם בכל יהודי באשר הוא יהודי - ראוי להרגו כאשר בא לפגע, ולא לנסות לפגוע רק חלקית.
בוודאי שרלוונטי. אם ישתחרר יוכל להרוג עוד יהודים רח"לעד הגל הזהנכון. והוא כתב שלמרות זה,ד.מבחינת ההלכה, לא זה מה שיתיר לעשות דין לבד, אלא ע"י השלטון. אלא שכנ"ל, כאן ממילא לא נצרכים לכך. לא זה הנימוק.
אגב, באותה מידה, הזדעזעתי מדבריו של הרב עידוא אלבהעד הגל הזהבמאמרו 'בירור הלכות הריגת גוי'. מעבר לשם שגם הוא נראה קצת לא שייך, הוא אומר שם שאיסור הריגת 'סתם גוי' כהגדרתו, היא איסור דרבנן.
והדברים מזעזעים. ללחוץ על מתג ביום השבת זו עבירה דאורייתא, אבל ליטול את חייו של אדם זה איסור דרבנן? ברור ופשוט שלא ייתכן שהתורה תנגוד את המוסר בצורה כזו. ועובדה היא שכשרוצים, אפשר לעוות את ההלכה לכל כיוון, ולכן אע"פ שמדובר פה כביכול בבירור הלכתי, מסקנה כזו היא נוראית ולא הגיונית בעליל. הקישור למאמר הרב הנקיןמטיילנועד למי שמתכוון ללמוד את הנושא, ולא למי שמתכוון להגיב מתוך התחושות שלו.
השימוש אמנם נעשה בפורום, ממלכת השרשורים, אבל זה רק כלי להביא אותו לציבור.
מי שמשווה בין מאמר הלכתי עמוק ומקיף, שהוא לבטח פרי עמל של שעות רבות של למוד, לבין תגובה בפורום, לא בשבילו נועד הקישור. וד"ל.
לא הרשמת אותי עם התגובה הזו.עד הגל הזהאחרונהמחבל ערבי איננו שבוי, ואם יש חשש שבעתיד יפגע שוב ביהודים, חובה להורגו. אני מכבד את הרב הנקין ואת גדלותו בתורה, וכן את העמל שהשקיע בחיבור מאמרו, הנסמך על מקורות, אך על האמת להיאמר.
יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו, למרות שהוא לא קרוב משפחה, ולא חבר קרוב, ולא בוס, אלא ''רק'' מנחה ומנטור. מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום, ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים. נוחי בשלום, פרופסור עדה יונת. וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן... למה מוזר?משההיה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם. מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרוםהיא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית. יהי זכרה ברוך. איזו תקרת זכוכית?shaulreznikלוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונהלא היו גונבים ממנה את הגילוי שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלתאמן ואמן וגם לךארץ השוקולדאחרונהשנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויקיש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צעחיילי גבעתיאריק מהדרוםאמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונהמעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ. בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו. אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים. הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל תגידו רגעהפתקלגבי עבודה בבחירות. וואלה זורם לעבוד יום בחירות ולעשות אחלה של כסף הבעיה שאני לא אהיה 21. הבנתי שיש דברים גם לגיל לפני כן. מישהו יודע? איפה נרשמים? פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוטעשיתי בדיקת היריון 16 יום אחרי בדיקת ביוץ חיובית נראה חיובי בעיניכן? מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!עשיתי בדיקת היריון 16 יום אחרי בדיקת ביוץ חיובית נראה חיובי בעיניכן? בוודאי שאפשרנפשי תערוגתעבור למצב מחשב ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה אפשר מהטלפוןמשההחל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap. זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץיש לי צעצוע בגודל של שעוןמשהעם אינטרנט ומסך מגע, ועם אפשרות לתכנת עליו כל דבר שאני רוצה. מה הייתם כותבים לו? זה יכול להיות שעון על היד. אבל לא חייב. בינתיים עשיתי ממנו שעון עם זמני שבת כי היום יום שישי, אבל תמיד יש עוד אפשרויות. בשביל זה מספיק להדפיס חתיכת ניירמשהאחרונה |