י"ט כיסלו- להיות או לא להיות?בבושקה

חברות שלי מתחילות לדבר על זה וכבר כדאי להתחיל לשמור מקום..

ויש לי הנחה..

ואני מתלבטת בנייני לבין עצמי..

מצד אחד בטח תהיה אחלה הופעה ואחלה ערב ואני אוהבת ניגונים של חב"ד וקשורה לעולם הזה

(ולא הייתי בשנים קודמות אבל עד עכשיו אף אחד שאני מכירה לא התאכזב)

מצד שני אני לא רוצה לחגוג את השתחררותו של הרבי מהכלא.. כאילו משהו מציק לי בפסטיבל הזה..

מה אתם אומרים???

היית מעדיפה שהוא היה נשאר שם?עד הגל הזה
את לא חוגגת את השתחררותו של אדמוה"ז מהכלאאביחי מנחם
אלא את זה שמן השמיים הסכימו לתורת החסידות לפרוח ולהתפתח. עד אז היו הרבה מניעות ועיכובים וההשתחררות שלו מהכלא מהווה כביכול הסכמה מן שמייא.

ככה הסביר לי שנה שעברה חב"דניק
לפי ההסבר חשבתי שאתה החבדניק +mp8
בוא נגיד שלא הייתי מציינת את זה כחג..בבושקה
זו בהחלט גישה חסידית למציאות..
אני לא תופסת את חיי ככה.
ז"א אני לא יכולה לראות בתאריך הזה תאריך חג ציבורי..
גמני לא תופס את חיי ככהאביחי מנחם
ולא חוגג יט כסליו.
רק הסברתי שהחסידים שחוגגים לא סתם חוגגים את יציאתו של אדמור הזקן מהכלא אלא שיש סיבה אמיתית ופנימית לחגוג לשיטתם, מעבר ליציאה מהכלא שרק מבטאת את הסיבה האמיתית שלשמה חוגגים.
לא התכוונתי לתייג אותך שם..בבושקה
הבנתי שתיאת את איך שהם תופסים את זה..
ובאמת הגיוני ונכון יותר שהם חוגגים משהו רוחני..
נכון. החסידות ופריצתה תרמו הרבה לעולם יהודי ולעבודת השם.נפש חיה.
או הזיקודי"מ
תלוי את מי שואלים.
נכון.איל אחר

מה מציק בזה?!יעל מהדרום
מציק זו אולי לא בדיוק המילהבבושקה
אבל להיות שם ולהצביע ברגלים שגם אני חוגגת את חגי חבד המוזרים בעניי זה לא נותן לי תחושה נעימה כ"כ..
תוכו אכל. תהני לך!!!תרחיב לבי

לבוא להופעה בלי להזדהות עם מהות האירוע- זו אכילת הקליפה+mp8
ואת התוך זרק....
אני ממליצהרחל=)
ללמוד לעומק על משמעותו של היום הזה ואז להחליט. אי אפשר להחליט לדעתי סתם על סמך "מציק".

כלא חבדניקית שרואה באופן חיובי ומשמעותי את התפשטות החסידות בעולם, אחרי שלמדתי על משמעות י"ט כסלו אני ממש מבינה למה כ"כ חוגגים את היום הזה.
לשנה טובה בלימוד החסידות ובדרכי החסידותיזהר

תכתבי ותחתמי.

השתחררות הרבי של החב"דים מהכלא זה ארוע שולי וזניח לחלוטין .יעקב דדא

עברנו השבוע כל מיני התנכלויות מהערבים , וכל מי שנפצע אפילו קל עובר משהו הרבה יותר חמור מהמאסרון הקצרצר של הרבי של החב"דים  55 ימים בס"ה , בתנאים ממש טובים. . כלום וחצי .

איך כל זה קרה ?
 חסיד חב"ז ( השוחט החבדניק בעיר ווידז, הלשין  על היהודים בקהילת ורשא . 
 הרבי של החבדים ששמע על ההלשנה התעצבן נורא על החבדניק המלשין ( זה מואר בספר אגרות הרב מלאדי , מספרי היסוד של חב"ד, עמ' רט' ).
מישהו מורשא הכניס קונטרא  והרבי של חב"ד חטף 55 יום בכלא.

קהילת ורשא שכחה צמכל זה מזמן. החב"דים עוסים מזה עיסק גדול לטיפוח שינאה כלפי ה'ליטוקים' שהעזו להחזיר הלשנה על ההלשנה.
 מאזז עברנו דברים חמורים פי 6 מליון וממש מיותר כל הי"ט כסליו הזה.

אני מעריך ששנאתך אינה רק לחב"ד אלא ליהדות בכללהעד הגל הזה
בדיוק להפך , אני אוהב את כל היהודים ולכן לא אוהב שנאת יהודיםיעקב דדא

ולכן חושב שצריך להזכיר ליהודים צאצאי ורשא שהם החזירו קונטרה להלשנה.

אז אולי ללכת בתירוץ של אהבת חינם?בבושקה
תיקון לאבות אבותי הליטאים..
לעזוב את הלשנות חבד ואת הקונטרה וכל השינאה.יש דברים חשוביםיעקב דדא

האמת, מה שנהיה מחב"ד היום זו זוועה.עד הגל הזה
אבל לא מהצד שכולם מדברים, של המשיחיות וכו', אלא מכך שזה הפך למין אימפריה עולמית כזו שהיהדות היא הצד השולי בה, וכל היתר הם הבלים.
תמיד יש מקום לביקורתבבושקה
אבל הביקורות שלך נראה לי חריפה וחמורה מהמציאות
יש חב"ד בבית אל הדתית.למה? כי הם מקרבים לחב"ד לא לתורהיעקב דדא

וואושטות
"הרבי של החבדי"ם".. יש לך את זה ביותר זול?...ד.

[כמה שאי זוכר, כבר בניק הקודם שלך, אם אני מזהה נכון, "הצטיינת" בשנאה יתרה לחב"ד..]

אני לא חסידה ולא קרובה לחסידותמעפר אני באה

אבל זה אירוע שממש עושה טוב על הנשמה!

וזה לשמוח ביחד עם עוד הרבה יהודים שהאדמור הזקן השתחרר מהכלא!

למה פסטיבל?

זה ממש מגוחך..גינגיתתתתת
לפי התגובות נראה שהרוב פה לא ממש מכירים את חבד מקרוב ואת הסיבה של יט כסלו וההלשנה על האדמה"ז..
אז בדברים שאינכם מבינים בהם אל תביעו דיעה...
וחוץ מזה..גינגיתתתתת
שכל מי שאומר שהוא אוהב תחסידות ולומד את את החסידות אבל לא מתחבר לאדמורים של חבד זה כמו ללמוד תורה ולשכוח מנותן התורה.
אי אפשר ללמוד חסידות בלי להתחבר למי שנתן ולימד את החסידות- כמו שאי אפשר ללמוד תורה ולא להאמין באלוקים ולא להתחבר אליו ולעשות את המצוות שלו..
וואו! מזה התגובות האלו??מישי1
בי"ט כסלו חוגגים על החידוש וגילוי החסידות בעולם. אז נכון, האירוע שבו האדמור יצא מהכלא אולי פחות מחובר לכולם, ובאמת לא מציינים את כל האירועים של היציאה מהכלא של האדמורים. אבל כאן יש משהו הרבה יותר עמוק. החסידות הביאה לעולם את החידוש שבפנימיות התורה והשמחה בעבודת ה'- ועל זה נראה לי שכל יהודי צריך להיות שמח בי"ט כסלו..
אם את אוהבת את הסגנון, תלכינפשי תערוג
אני הלכתי כמה פעמים.
אם יהודי שמח אני יכול לשמוח איתו
גם אם המאורע הוא לא קשור יותר מדי אליי

דוגמת חתונה.
כמה שאלות: מה המקור ההלכתי לקבוע יום כזה לציבור שלם?חסדי הים
האם קבעו יום כזה לדורות כשחתמו את המשנה או התלמוד, או את הזוהר (גם על תורה שבכתב, יום מתן תורה ושמחת תורה, חז"ל הסמיכו על חגים מקראיים שהיו כבר {שבועות, שמיני עצרת)? האם לא היו גדולי דורות אחרים במשך הדורות שחידשו בחינה של תורה חדשה? אני קטן שבקטנים, אבל מנקודת הראות שלי, אין בכלל השוואה בין עומק ורוחב תורת הקבלה של הגר"א ותלמידיו (בעיקר ר' מנחם מענדל משקלוב בכתביו שנכתבו בא"י) לבין כתבי חב"ד?

נכון שיש משהו ייחודי לתורת החסידות בכלל וחב"ד בפרט, שהצליחו להפיץ בצורה רחבה בקרב העם הפשוט עבודת ה' פנימית, אבל אני לא רואה סיבה הלכתית או אמנותית לקבוע בזה יום חג.

בפשטות, אין בעיה ללכת להתוועדות כזו, ודווקא זה יכול לשמש כחיזוק בתורה ובעבודת ה'. רק מהניסיון שלי, לפעמים מופצות שם השקפות מעוותות בעניין המשיחיות ועוד, לכן אולי לא כדאי ללכת, ועדיף ללכת במקום לשיעור תורה רגיל שאין בו חששות אלו.
לא קבעו שום דבר מחייב.יזהר

הדבר ההלכתי היחיד שנוהגים ביום הזה זה הימנעות מתחנון, ובזה יש בהחלט על מי לסמוך.

כל השאר זה מנהגים שונים, שאין שום בעיה לנהוג אותם, כמו שעושים סדר ט"ו בשבט.

תפסה אותי שורה אחת:שום וחניכה

"אני קטן שבקטנים, אבל מנקודת הראות שלי, אין בכלל השוואה בין עומק ורוחב תורת הקבלה של הגר"א ותלמידיו (בעיקר ר' מנחם מענדל משקלוב בכתביו שנכתבו בא"י) לבין כתבי חב"ד".

דווקא מכיוון שאני מכיר בידיעותיך, מעניין אותי מהיכן הקביעה והדעה הנחרצת הזאת לגבי העומק ולגבי הרוחב.

או לחילופין אשאל ממך ברשותך: באילו ספרים מתורת חב"ד יצא לך ללמוד?

(אין לי מושג למה הגופן יצא בגודל כזה)

תניא עם תוספות. ליקוטי תורה, חלק ממאמריו של הרבי האמצעיחסדי הים
חלק קטן מכתבי ה'צמח צדק, חלק מכתבי ומאמרי ושיחות הריי"צ והרבי האחרון.

התכוונתי לתפיסת העומק והרוחב שלהם במרחבי התורה בכלל וחכמת הנסתר בפרט, ולא לכמות הנושאים.
אני אומר את זה רק מהרושם הכללי שלי.
אני מוכרח לומר שדבריך סתומים בעיניי.שום וחניכה

להזכיר את כתבי ה'צמח צדק' לדוגמא עם ביקורת של תפיסות עומק ורוחב במרחבי התורה זה לא פחות ממצחיק.

למה? הוא כתב בהמון נושאים, אם ניקח את ספריו שאניחסדי הים
מכיר [שו"ת, דרך מצוותיך, ביאורי זוהר, דרך אמונה, אור התורה, והליקוטים], אז אדם יכול לקבל רושם כללי מה עולה מכתביו.
אתה צריך לפרט למה...שום וחניכה

ספריו מלאים בבקיאות מבהילה בכל מכמני התורה לרבות ספרי החקירה והפילוספייה שלו

אותם לא הזכרת. המרשים הוא שהוא בספריו מנצל את בקיאותו לקשור ולאחד את כל הענפים

הרבים לכדי חטיבה אחת.

פלא בעיניי איך מי שהגה בספריו יכול להאשימו בלקות תפיסה, אא"כ לא הגה בהם אלא רק עלעל

מקופיא. אתה חייב לבאר את דבריך.

מסכים עם כל דברי השבח שכתבת עליו, ואע"פ כןחסדי הים
כשהגיתי בכתבי הגר"א ותלמידיו (במיוחד כתבי רבי מנחם מענדל משקלוב) התרשמתי מיתר רוחב ועומק בתפיסת התורה.
אשמח אם תגבה את דבריך בעובדות והשוואות ממשיות.שום וחניכה

אחרת, ייישארו בעיניי כדברי נביאות או שאחשוד בך בשוחד פסיכולוגי...

נגיד בכתבי הגר"א ו-ר' מנחם מענדל משקלוב, הם לאחסדי הים
רק בקיאים במה שכתוב, הם בקיאים בגימטריא של כל מילה ומילה וכל פסוק ופסוק ומאמר ומאמר, ומראים לך דרך הגימטריא את הסוד הפנימי, ואיך זה מקושר להקשר הכללי ולמאות דברים אחרים בפשט, דרש, רמז וסוד.

אין את אותה היקף ועומק בכתבי חב"ד.
נגיד בכתבי הגר"א ו-ר' מנחם מענדל משקלוב, הם לאחסדי הים
רק בקיאים במה שכתוב, הם בקיאים בגימטריא של כל מילה ומילה וכל פסוק ופסוק ומאמר ומאמר, ומראים לך דרך הגימטריא את הסוד הפנימי, ואיך זה מקושר להקשר הכללי ולמאות דברים אחרים בפשט, דרש, רמז וסוד.

אין את אותה היקף ועומק בכתבי חב"ד.
לחסדי-ים שהתחיל "שיפוע" זה. ה'חג' לא לתניא אלא נגד המתגנגדיםיעקב דדא

החסידים  שמחו שהרבי של חב"ד יצא ממאסרון  נוח של 55 ימים. רק אחר כך המציאו קשר לספר שלו תניא. אבל מה שמדגישים כל הזמן זה ה"מלשינות" של הליטאים. ומסתירים את הסיפור כולו .

משכיחים מה שהרבי של חב"ד בעצמו כתב. בספר אגרות הרב מלאדי , מספרי היסוד של חב"ד, עמ' רט' .  כל ה

עברנו השבוע כל מיני התנכלויות מהערבים , וכל מי שנפצע אפילו קל עובר משהו הרבה יותר חמור מהמאסרון הקצרצר של הרבי של החב"דים  55 ימים בס"ה , בתנאים ממש טובים. . כלום וחצי .

איך כל זה קרה ?
 חסיד חב"ד, השוחט החבדניק בעיר ווידז, הלשין  על היהודים בקהילת ורשא . 
 הרבי של החבדים ששמע על ההלשנה התעצבן נורא על החבדניק המלשין, מישהו מורשא הכניס קונטרא  והרבי של חב"ד חטף 55 יום בכלא כמובן שזה לחלוטין לא היה בסדר מצד הורשאים .

אבל להמשיך עם  כל זה אחרי השואה שהיתה יותר חמורה ממאסר 55 יום של איש אחד?.

דרך חב"ד  היא דרך של קבוצה חסידית מסויימת מאוד. ממש לא מייצג את כולם. ולא יפה לכתוב כאילו חבד יותר מאיזה חסידות אחרת , זאת אומרת כאילו  שהאחרים פחותים במשהו מחבד.

שיהיה שמח לכולם.

צר לי רבנו, הדוגמה שהבאת לא סיפקה ושכנעה אותי אפילו בתורשום וחניכה

דוגמה.

סתם קטע הבוס שלי בסוף שיכנע אותי ללכתבבושקה
איזה כיף שיש לך בוס דוס
זה כולל יום חופש?מוטיבציה

חחח אבקש דירבון נוסף..בבושקה
תראה כמה מצטערים יהודים על שפגעו בסודני שכנראה היה כבר מתtoramedia770
תתאר לעצמך כמה הם היו מאושרים אם היו מגלים פתאום שהם לא פגעו באף אחד כלל וכלל.

אלו שהלשינו על האדמו"ר בעל התניא והשולחן ערוך, שהלשינו לשלטונות שמוציאים להורג אכזרי, בטח הצטערו מאוד. לא רק הם, אלא גם הסביבה הקרובה והרחוקה שלהם. פי כמה יותר מאשר מה שכמעט כל המדינה הצטערו על הלינצ' שנעשה בסודני.

והנה התברר שקרה נס ואדמו"ר הזקן נשאר בחיים וגם שוחרר מהכלא האכזרי. זה כמו שמחתו של יעקב אבינו ובניו כאשר התברר להם שיוסף חי והשתחרר מעבדות, וגם נהיה מלך.

ובמיוחד מי שלמד או קרא קצת תניא ולקוטי תורה שבהם רואים במוחש את צדקותו הנעלה של אדמו"ר הזקן, שממש בוער באש של אהבת ה' ויראת ה'.

במו עיני ראיתי בחגיגות י"ט כסלו מגיעים מכל החוגים, גם מאלו שלכאורה השתייכו לאותם חוגים שהמלשינים טענו שהם מייצגים אותם. כי זה חג של כל עם ישראל.
אתה מטשטש את העובדה שחב"ד התחילה בשרשרת המלשינותיעקב דדא

הדברים נכתבו ע"י הרבי הראשון של חב"ד.במכתבו במובא כאן :

אגרות הרב מלאדי , מספרי היסוד של חב"ד, עמ' רט' .  כל ה .

בכלל: עברנו שואה  שחמורה פי 6 מליון מכל סיפור המאסר הקליל של 55 ימים.

והסיפור של כל יהודי שנפצע או נהרג עכשיו חמור פי כמה.

ה"ליטאים" לט חוגגים כל שנה על זה שאחד מחבד הלשין עליהם.  אז חדל אש. 

מספיק עם יט כסליו

אתם בכלל לא קולטים..גינגיתתתתת
זה לא הקטע של ההלשנה.. (למרות שהיה שם קטע ממש מסריח שיהודי אחד יסגיר יהודי אחר לגויים ועוד רבי..אבל לא ניכנס לזה..)
כל הענין זה שבעצם היה קיטרוג רציני על האדמור הזקן בגלל ספר התניא.. אם הוא יצא מהכלא או לא זה אם חסידות חבד תמשיך להיות בעולם! ברגע שהוא השתחרר בעצם התקבל אישור על ספר התניא ועל כל תורת החסידות! זה סוג של יום הולדת לחסידות.. בעצם אם לא היום הזה לכו תדעו איפה היינו עכשיו..אז זה הכי מובן בעולם שצריך לציין ולחגוג אתזה. ומי שזה ככ לא מוצא חן בעיניו שישאר בבית וימשיך לישון. לא צריך להוציא לעז סתם על דברים שלא מבינים בהם מספיק
קיבלת דוח מהשמים על קיטרוג.הספר תניא של הרבי של חבד לא לעניןיעקב דדא

אין ספק  שאנשי ורשה שהגיבו להלשנה של החבדניק מווידז  בהלשנה קונטרה היו לא בסדר . לא צריך להלשין לגויים אפילו שהלשינו עליך. ונכון שפגיעה ברבי של החבדים שבעצמו יצא נגד המלשין החבדי זה ממש לא בסדר.

אבל לא צריך לערבב עובדות , אם מייסלאך ( מעשיות) שלוחשים חסידים זה לזה.

חבד זו אחת מהחסידויות בהחלט לא החסידות הגדולה המרכזית וכו'

הרבה חסידויות  יודעות שמה שאומרים בחבד כאילו התניא זה מין תוספת לתורה זה ממש לא נכון.

קשה להאמין אבל ראיתי בעיניים , ספר שהוציא מישהו מחבד כנראה , שבו יש ביחד תורה, תהילים ו.... תניא !

כאילו שתניא זה מין ברית חדשנית . ידוע שרבי חיים מוולוז'ין  הראה שיש טעויות ממש בתניא , מה שקורא בכל ספר שאנשים כותבים,

אז לא להגזים , משה רבנו , ישעיהו ירמיהו יחזקאל, ורבי יהודה הנשיא, ורש"י והרמב"ם  היו 100% יהושים בלי התניא, ובלי חב"ד  בעולם. .

זאת האמת.ומי שזה ככ לא מוצא חן בעיניו שישאר בבית וימשיך לישון. לא צריך להוציא לעז סתם על דברים שלא מבינים בהם מספיק.

לא יאמן כמה שטויות אפשר לכתוב...נקודה

בס"ד

הספר שאתה מדבר עליו, מכיל חומש, תהילים, תניא , סידור ואת לוח היומיום.

לכל חבדניק יש שיעור יומי קבוע בחומש, בתניא,, פרקי תהילים אותם קוראים לפי החודש,
והרוב נוהגים ללמוד גם בלוח היומיום בו יש אימרה חסידית לכל יום בשנה.

הכל מחובר תחת כריכה אחת, כי זה פשוט נוח, במקום לסחוב 5 ספרים.

לגבי ה"מאסרון" של האדמור הזקן-

מה הקשר לתנאי המאסר???

מה הקשר ל"הלשנה"? מי עושה מזה עניין??

חוגגים את העניין הפנימי שבזה.
האדמו"ר הזקן הוא שגילה שהיה קטרוג על כל עניין לימוד תורת החסידות באופן שבו הוא מלמד,

לימוד מעמיק שמתלבש בחכמה בינה ודעת.
הוא גם שגילה שהקיטרוג בוטל, ולהפך, היות וכבר התחיל עליו להמשיך להפיץ את החסידות עוד יותר.

אכן אחרי המאסר האדמור הזקן גילה עוד יותר עניינים בעומק החסידות, באופן עוד יותר נרחב מאשר קודם,

ואת זה חוגגים החסידים. אם לא היום הזה- חלילה לא הייתה חסידות חב"ד.
עבור חסידים שתורת החסידות היא תמצית נשמתם- זה יום חג אמתי.

מעבר לכך,

חסידי חב"ד מחוברים למקורות מהם יונקים,

ומרגישים קשר נפשי אמתי לכל רבי בשולשלת,

וחוגגים לא רק את יט' בכסליו, אלא גם חי אלול- יום ההולדת של אדמור הזקן,

ומציינים גם את כד' טבת, יום הסתלקותו של הצדיק,

וכך אצל כל רבי, יום הולדתו, יום הסתלקותו, ואצל רובם גם ימי גאולה בהם יצאו ממאסר.

אצל הרבי הנוכחי זה גם יום נישואין ויום קבלת הנשיאות.
כשיש קשר בין החסיד לרבי שאת תורתו הוא לומד, החסיד שמח בשמחתו. פשוט.

ביט' כסליו חב"ד מזמינים את כל עם ישראל לבוא לחגוג יחד את השימחה.

שמחה על האישור שניתן מלמעלה להפצת החסידות.

מי ששמח בשמחה זו- יכול לבוא וליטול חלק.

מי שלא, לא חייב.

על מה העצבים???

לנקודה קראתי אותך, והמסקנה :"לא יאמן כמה שטויות אפשר לכתוב"יעקב דדא

אין נבואה בחוץ לארץ, וממילא אדמור הראשון שלכם לא היה נביא, ולא יכול לדעץ על קיטרוגים וביטול קיטרוגים .

ר' חיים וולוז'ין , שהיה תלמיד מובהק של הגר"א וממילא יכול להיחשב כגדול אותו דור . עמד במפורש על טעויות יסוד בתניא. אך אי אפשר להגיד עליו חס וחלילה שקיטרג.

ושוב חב"ד וספרי חבד זה ענין פנימי של חבד , לא קשור לחסידות בכללותה.

יש הבדל בין נבואה לרוח הקודש. גם זה לא ידוע לך?נקודה

יש הבדל בין רוח הקודש לפולקלור סגידה לאדם, גם זה לא ידוע לךיעקב דדא

השמחה בי"ט כסלו זה על ההצלה של צדיק וחסיד ממאסר ומות ר"לhamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך ז' בחשון תשע"ו 09:01

לידיעתך, החגיגות של י"ט כסלו זה התחזקות בתורה ובחסידות ולא נגד המתנגדים. מגיעים לחגיגות גם ליטאים.

הנה הקישור לאגרות בעל התניא שאתה טוען.

רואים שם רדיפות בלתי פוסקות נגד החסידים. זה היה כמובן בטעות והתלהטות היצרים. אם חס וחלילה המלשינות נגד אדמו"ר הזקן הייתה מצליחה, זה היה נשאר חלילה כתם שחור שלא ניתן לתקן כלל.

http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=6664&st=&pgnum=225

http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=6664&st=&pgnum=226

י"ט כסלו זה חג עצום, שבניסי ניסים המלשינות לא הצליחה. זה חג גדול במיוחד למלשינים עצמם שהיה נשאר להם חס וחלילה כתם לדורי דורות.

אלו שהלשינו על אדמו"ר הזקן כבר מזמן עשו תשובה ונמצאים בעולם שכולו טוב, אבל אתה בדבריך של הצדקת המלשינות או גימודה, מחזיר אותם אותם חס וחלילה לשאול תחתיה. אתה לא עושה להם שום טובה. נהפוך הוא.

העמדתי את שרשרת המלשינויות במקומה. טפל ושולי לעומת השואהיעקב דדא

בסוף השואה שוחררו ממאסר ומוות רבבות  יהודים ( כן, ביניהם צדיקים גדולים ).

אתה מנסה להעלים מה שנמסר שם בספר האגרות על הלשנת חב"ד נגד הליטאים שהתחילה את הענין.

לא מצדיק קונטרה  אבל במבט היסטורי הכל ממש כלום.

אם לא היתה חבד והיו חסידויות אחרות ממש לא היה מזיק לכלום.

כנראה שבסוף השואה לא היה ממש מצב רוח לחגוג...נקודהאחרונה

צירופי מקרים ותחושות בטןשפוי

מחפש לקרוא סיפורים אמיתיים אישיים שקשים להבנה, תחשבו על הדבר הכי הזוי/'על-טבעי' שקרה לכם אי פעם? מי שרוצה לשתף בסיפור ארוך או אישי מדי, מוזמן בשמחה לפרטי!

בניסוח אחר לשאלה, מה צירוף המקרים הכי הזוי שקרה לכם, או תחושת בטן שפשוט צדקה ב-100% והצילה אתכם? מקווה שהבנתם מה אני מחפש...

סיפור מהלחימהיהודי שואף לטוב

במהלך פעילות זיהה אחד החיילים דמויות חמושות ללא קסדה, שלפי כל הסבר הגיוני אינם מכוחותינו.

ביקש אישור ירי מהסמל. לפי ההוראות באותה הפעילות הוא היה צריך לאשר בעצמו. משום מה חשש והעלה למ"מ. גם הוא יכל לאשר משום מה העלה למ"פ, והוא העלה למ"ד. שמענו בקשר את המג"ד מורה למ"פ לירות, המ"פ מורה למ"מ, המ"מ מורה לסמל והסמל נותן פקודת 'אש' לחייל. בשבריר השנייה בין פקודת האש' ללחיצה על ההדק, החייל מזהה שאחד המזוהים שם קסדה. הוא ממתין רגע עם הירי ומעלה לסמל את הדיווח, כי הוא חושש שזה בכל זאת כוחותינו. זה עולה לבירור למעלה ומתברר שאלו חיילים שבאמצע פעילות עלו על גג של בית שהם לא צריכים להיות בו בכלל, שהוא שטח השמדה, כנראה כדי לחפש קליטה.

קוראים לזה נס.

מטורף לגמרישפוי

סיפור נוסף מהלחימהיהודי שואף לטוב

טנק מהכח שלנו היה תקולוהגיע למגרש טיפולים אחורי באיזה מוצב בעזה. זה היה אחרי ימים מתישים מאד לצוות, ואיכשהו שכחו לפרוק את כלי הנשק בטנק. הטק הגיע לשם בערב יום כיפור. בליל יום כיפור עבד אחד הטכנאים בתוך הטנק, ובטעות לחץ וירה צרור מהמאג. הטנק היה מכוון ממרחק של עשרות מטרים בלבד, לתוך מניין של תפילת ליל יום כיפור, עם עשרות רבות של מתפללים. הטכנאי ידע את זה, והוציא את הראש מהטנק, מוכן לראות את התמונה שהולכת להיצרב לו בראש לכל החיים. הוא רואה מולו טנק. בלי שום הסבר הגיוני, כשיש מקומות חנייה פנויים בצורה מסודרת, הגיע כמה דקות קודם מפקד טנק והחליט לחנות את הכלי שלו כך שיחסום את הטנק המטופל, והלך. הטנק שלו ספג את כל הצרור, והנזק היחיד מהאירוע היה מפקד שקיבל ריתוק 28 על חשבון חופשת השחרור שלו😬

ניסים.

וואו. באמת ניסי ניסיםנקדימון

ועוד מהלחימה. טרי.יהודי שואף לטוב

פעילות בלבנון. כוח החי"ר צריך לכבוש ווילה ענקית, 3 קומות. לא רוצים להיכנס דרך הדלת מחשש שהיא מחוברת למטען. טנק יורה כדי לפתוח פתח כניסה, ובמקום חדר שיתפוצץ, פיצוץ ענק, הגג עף וכל הוילה נדלקת בבעירה מטורפת תוך שנייה. הבית היה ממולכד.

צריכים להגיד הגומל, נכון?נחלת

תלוי סיטואציה. בכל מקרה הוראה רווחתיהודי שואף לטוב

לברך כשמסיים תקופת לחימה. שיצא מכלל סכנה.

יש לי המון... הנה כמהכולנו הביתה

1.שני בני דודים שלי רבו והיו בנתק חצי שנה.

בשבת חלמתי שבני דודים שלי מתחבקים, וקמתי בוכה. ממש דמעות זולגות וזולגות, נדיר מאד.

ביום ראשון התקשרתי לבן דוד והוא אמר שבשבוע שעבר הם השלימו...!

2.בסעודת פסח התווכחנו ולא הסכמתי על דבר תורה, ואז אמרתי משפט גאוותי 'למדתי הרבה תורה, לא נראית לי דעתך'. ובביס הבא המצה דקרה ופצעה אותי בחיק. ממש ננעצה לי בחיך, זה ממש כאב (אף פעם לי קרה לי ככה). ואז אמרתי שזה קרה זה היא לחם ענוה ואמונה, ולא הייתי בענוה ואמונה...

3. הוצאתי מהפה משפט קשה לה', 'אין סיכוי שאני אעמוד בניסיון'. ואחרי שנייה השפרצתי דאורדוראנט והוא עף לי כמעט לפה (אף פעם לא קרה לי). כאילו לומר לי אל תגיד דבר כזה...

4. למדתי תורה, והיתה אזעקה ולא היה לי כח ללכת לממ''ד, ובשנייה הבאה הגעתי לקטע בגמ': "שאם היה קורא ובא, פוסק. (רמז שאני צריך להפסיק...) לא פסק מאי? אמר ר' מיאשה בר בריה דריב''ל עליו הכתוב אומר וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים ומשפטים לא יחיו בהם" (כלומר בגלל שאני לומד את המשפטים - לא יחיו = סכנה)

יש אנשים צדיקים בפורום הזה.....באמת.נחלת

שמעתי פעם משפט יפהחוזר תמיד לאשתי

סימנים מחפשים בשבת.

כלומר: סימנים מחפשים בדברים הטובים שקורים לנו.

אחרת אנחנו הופכים את הבריאה כולה למשהו מיסטי, שכל היום מרמז לנו כמה אנחנו לא טובים

יש משפט שאומרSeven

"אם תלכו איתי בקרי אלך איתכם בחמת קרי"

פירוש שלמדתי שאומר אם אדם אומר מקרה כשה' מסמן לו דברים אזהוא מגיע למצב שצריך ללכת איתו בחמת קרי (לא ברמזים קטנים)

אנחנו יהודים מאמינים בהשגחה ומאמינים בקב"ה

לא אומרת להפוך עכשיו כל דבר אב ל לעיתים מסמנים לנו משמים

היה יום אחד של פיגועהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך ט' באב תשפ"ו 15:37

נסעתי באזור שעה וחצי למקום ואחרי 2 שניות שהיינו שם היה לי תחושה עזה של לרצות לחזור בחזרה .. ברמה ש רגליים לקחו אותי משם

ואני אומרת לחברה בואי בואי נחזור עכשיו והיא אומרת לי למה? ואני לא יודעת להגיד לה

חזרנו נגד ההגיון איך שעלינו ויצאנו משם באוטובוס מכיוון השני מלא משטרות ...והבנו שאין דבר כזה סתם תחושה היה פיגוע מאוד קשוח שם וניצלנו ב" ה

עוד אירוע ..

בחור מאוד מוזר פנה אלי ואיך שהוא פנה ברחתי ממנו חשבתי שזהו נגמר אבל אז קלטתי ש

שחברות שלי מדברות איתו אני התעצבנתי שהן מדברות איתו ידעתי שיש לו כוונות לא טובות .

בדיעבד הבחור הזה מטריד סידרתי ..

וזהו לא באלי להמשיך את הסיפור

אבל ה' שומר

עוד סיפור אבל מטורף

ממש דאגתי שלא אספיק לעשות משהו חשוב לחברה שלי שהיתה כלה ואז נזכרתי בשיעור ששמעתי שמי שרוצה לעשות מצווה ה' יעזור לו אז מדאגה וחרדה ובכי לרוגע מטורף .. גם לא היו אוטובוסים ולא היה כלום

וה' באמת עזר משהו מפחיד נגד ההגיון ברמה שאנשים שהיו שם אמרו מה לעזאזל.. קיצר סיפור אישי מטורף ועד היום אני מזכירה לעצמי את הסיפור הזה שאם אתה מאמין במאה אחוז ה' לא שוכח והוא מייצר לך באותו רגע ישועה מטורפת

משהו נחמדפשוט אני..

לפני שנים רבות הייתי צריך להגיע לצפת לאירוע מסוים.

חברים שלי יצאו עם רכב מהמרכז, ואני חיכיתי להם בכביש 4 בתחנות האוטובוס שליד אוניברסיטת בר אילן.

בזמן שחיכיתי שיבואו עם הרכב, ניגשה אלי צעירה יהודיה שאינה ישראלית, ושאלה אותי באנגלית אם אני יודע איזה אוטובוס מגיע לצפת.

כמובן שהיא לא הייתה צריכה לעלות על אף אוטובוס 😏

פעם סידרתי איזה חדרון שהיה חצי מחסן חצי זולהאברהם יאיר שטרן

ובפינה של החדרון ישבו שני חב'רה, היתה לי איזה תחושה לא טובה בבטן, אמרתי להם - לכו. אחרי חצי דקה הארון נפל על איפה שהם ישבו...

כאילו חצי דקה ממש הם שמעו את ה"בום" של הנפילה...

יש ליSeven

שהייתי נערה התנפץ לי על הראש דלת זכוכית ענקית ויצאתי רק עם פצע ביד..אין הסבר הגיוני

קוראים לזה השגחה פרטית..יעל...אחרונה

מחליא אותי שבגלל משחק מטומטם כל העולם משתגעכְּקֶדֶם

מילא אנשים רגילים ץאבל לראות דוסים נוהרים אחרי זה זה כזה רדוד בעיני וממש לא לעניין

ץ

כמה אותנטי מצדךחתול זמני

לדעתי כל הרעיון של ללעוג ל"תרבות יוון" ו"אנשים שמסתכלים על אנשים אחרים רצים אחרי כדור ומוחאים כפיים" קצת נדוש עד־כדי... קיטש. אפשר ברגע אחד לקנות "עליונות" מוסרית או סוג־של אליטיזם חברתי באמירת הכביכול מובן מאליו.

מה אני אגיד לך:

מעולם לא עניין אותי ממש כדורגל כהוא זה, אבל כן ראיתי כמה משחקים, כי ראיתי שממש התלהבו מזה במקום העבודה. ובסך־הכל יש בזה משהו כיפי ומשחרר, וזה די מגניב לראות כדורגל ממש מקצועי. לרוב אני מעדיף כדורסל, אבל גם זה היה מעניין. וזה מצחיק וכיפי "לפרשן" ו"להמר" כאילו אני או העמיתים לעבודה מבינים בזה איזה משהו. אני רואה בזה הנאה ילדותית ותמימה, שאינה סותרת את האופי שלי כאדם מוזר ומתבונן.

לעיני המתבונן כן זה נראה כמו "נהירה" ו"תרבות המערב" אבל חוץ מכאלה שהם באמת "חולי כדורגל" בסך־הכל זה סתם משהו חמוד ומרגיע. לרוב האנשים העובדים אין פנאי או כוחות פיזיים או חברים כדי לארגן משחק כדורגל בערב כדי לפרוק קצת עצבים, אבל כן מתאפשר לשבת על בירה ולצחוק קצת סביב משהו קליל וכיפי.

ככה אני רואה את זה.

דיברתי על דוסיםכְּקֶדֶם

מי אמר שדוס אמור להיות אינטלקטואל אנין טעם?shaulreznik

כשקוראים את התנ"ך, רואים שעברי מצוי ובינוני היה יותר קרוב לישראלי מסורתי מודרני מאשר לרב דב לנדו.

אני לא חושב שהרב לנדו מהווה דוגמה ליהודיפשוט אני..

דיברתי על דוסיםכְּקֶדֶם

כל אחד צריך לשחררמבולבלת מאדדדד

גם דוסים, תתפלא.

ויש אנשים שזה מעניין אותם, ויש אנשים שלא.

אני אגב ראיתי כמה משחקים במונדיאל השנה. למה? הבנתי שמכל המדינות, ארגנטינה הכי אוהבת ישראל. אז אני בצד שלה. ואיתי הרבה אנשים שזה השיקול שלהם. אני לא מבינה כלום בכדורגל (טוב, עכשיו קצת יותר) וזה לא מעניין אותי. מבחינתי זה היה עניין פוליטי.

איך רואים שיש שם מישהו שעודד אותך לצפותמשה

אבל זה נכון שזה סוג של המקום האחרון שבו במערב מותר להיות עם חוויה לאומית בריאה. כן גם פוליטית.

אממממ האמת לאמבולבלת מאדדדד

הוא לא מעודד אותי. לא מפריע לו אבל זה לא מעניין אותו בכלל... אני רואה לבד וצועקת על השחקנים מה לעשות. אהה, ותוך כדי צוחקת על השדרנים שאומרים על השחקנים מה הם אמורים לעשות כאילו זה עוזר

איזה קטעמשה

אז זה לא האשם הצפוי. אז מי הדביק אותך בזה? תמיד היה לך חיבה לזה ?

מעולם לא עניין אותימבולבלת מאדדדד

ואין מי שיכניס אותי לזה. סתם עלה לי לראש. בנות הן משוגעות, אתה יודע

אין לי בעיה שישחררו אבל שיעשו את זה בשושוכְּקֶדֶם

בעיני זה חילול השם שדוסים ממרכז מתלהבים מהדברים האלה ברחוב כאילו מינימום מדובר ביום העצמאות

למה זה חילול השם?פשוט אני..

ובמה זה שונה מפעילות פנאי כמו דמקה?

יש הבדל רב בין היגררות אחר תרבות המערב וביןפינג פונג

פעילות פנאי סתמית. בצפייה במשחקי ספורט - מלבד ביטול התורה ומשוב הלצים שבעניין - מתחברים לעולם הערכים הזר של תרבות המערב. זו פסיחה על שתי הסעיפּים. ומי שההבלים הללו תופסים אצלו מקום נכבד בנפש - ממקום זה שבנפשו נדחקת הקדושה.

טהרני לדעתיחתול זמני

לגבי ביטול תורה כאילו באמת שישבו וילמדו במקום לצפות

מי שצופה בין כה לא היה פותח גמרא בזמן הזה. ואם היה לו כח ללמוד הוא לא היה רואה.

וגם לגבי תרבות המערב מה כל־כך תרבות המערב בזה?

אם באמת זה משהו שתופש הרבה מהזמן ומהמקום בנפש אז אפשר לראות בזה בעיה

אם זה סתם עיסוק סתמי אני באמת לא רואה מה ההבדל בין לקרוא חדשות (הרבה יותר משחית את הנפש, מלא איסורים ולשון הרע), לבהות בקיר ולגרד את הבטן (מביא לידי שעמום), לקרוא ספר קריאה (מלא ברעיונות זרים ולפעמים גם בעייתיים), לבין לצפות בכדורגל שחוץ מאנשים שיודעים לרוץ יפה לא קורה שם כלום.

זו דוגמה קלאסית לביטול תורהפינג פונג
  • תרבות גוף חיצונית, נכרית, ושטותית שעומדת בסתירה לערכי תורת ישראל.

• לקרוא חדשות (לא בהגזמה) זה חשוב, להאמין ללשון הרע שלצערנו לעתים מופיעה בחדשות - אסור, ובאמת חמור.

• קריאת ספר יכולה להיות נפלאה/ סתמית/ לא ראוייה/ אסורה בהתאם לאופי הספר, אופי הקורא, והמקום הנפשי אותו חפצים למלא על ידי הקריאה. אך צפייה במשחקי ספורט זה שלילי באופן גורף.

ביטול תורה זה אומר שבזמן הזה יכולת ללמוד תורהחתול זמניאחרונה

ולא למדת.

אפשר לומר את זה על כל שנייה בחיים, אבל בסוף זה מונח רחב.

• עדיין לא הסברת למה, רק קבעת שזה ככה. בסך־הכל מדובר במשחק. מי שלוקח את המשחקים האלה קשה, כן, זאת בעיה של תרבות יוון. אחרת זה סתם כמו להסתכל על ריקוד או אומנות, שגם הם תרבות יפת. מה ההבדל בין זה לבין להסתכל במשחק שחמט? או לשחק בעצמך דמקה, כשאינך יכול ללמוד תורה?

• למה זה חשוב? ועדיף להסתכן באיסורי דאורייתא מאשר משהו שאין בו איסור קונקרטי?

• כל ספרי הקריאה שאינם סיפורי צדיקים בסוף מלאים בכל־מיני השקפות שאינן בהכרח תורניות, דמויות שאינן בהכרח תורניות, קריאה מעוררת רגשות והזדהות ומחשבה. בניגוד לזה ספורט זה סתם להסתכל איך אנשים רצים יפה. מה כל־כך שלילי בזה? איך בדיוק זה משפיע שלילית על הנפש? אחרי שראיתי ספורט, מה קרה לי? במה השתניתי לרעה?

נכון. למה לא? גם חרדים הם בני אדם, אחרי הכל....נחלת

דווקא למשחק הזה יש הרבה יתרונותמשה

ב-2018 יצא מחקר של איזה שמאלנית, שטוען שבארועי מדיה גדולים בעולם מדינת ישראל מנצלת את זה שאין מקום בחדשות כדי להפציץ בעזה/בלבנון.

הקו הצהוב התקדם מאוד יפה בחסות המודניאל.

וואי, אם זה נכון זה מדהים.פינג פונג

ורק רומז לכך שההבלים הללו נועדו רק עבור גויים. ועם ישראל צריך לנצל את זמנו לתורה ומעשים טובים, (כמו השמדת אויבים).

יותר מחליא המרדף אחרי החפתים של הצעקה האחרונהנקדימון

או תשומת הלב המוקפדת על הבלורית, או המחמאות השקריות חסרות הפרופורציה בחוברות שמוציאים לכבוד הבחור החשוב החתן דנן (ולא הזכרתי בכלל את הכלה החסודה שהיא באמת באמת בעלת חסד ומידות טובות וכולה תפילת צדיקים ויראים ויראת שמיים ויחידה בדור, ואם היא עובדת בהייטק אז גם זכה החתן "ושלל לא יחסר" ואכמ"ל)...

כלה נאה וחסודה.... לא ככה? זה לא נחשב לשקר, נדמה לנחלת

בד"א? ביום חתונתהנקדימון

ולא מן המותר להזכיר את דברי בית שמאי שאוסרים לשקר גם בזה, במיוחד אם לא נשאלו על הכלה. ועדיין התורה אמרה "מדבר שקר תרחק".

וכך או כך, גם לשקר יש גבולות.

אבל יפה שנתפסת דווקא למה שאפשר להשתמש בו ולהגדילו כדי להסתיר את יתר הדברים. כהרגלך בקודש לצופף שורות.

למה אתה כזה חמוץכְּקֶדֶם

נדבקתי ממךנקדימון

אבל אני כזה מתוקכְּקֶדֶם

אה, התכוונת במטפחי הבלורית וכו' אלינו?נחלת

לא עלה על דעתי. רק אחרי התגובה שלך הבנתי. שוב, אתה עם הלצופף שורות....באמת נקדימון, זה כבר מעייף.

תנחומיינקדימון

מה כזה רע בזה?advfb

מתי יש סיבוב שערים?אשר ברא

אני מכיר חבר'ה שעושים אחרי הנץ, רק בנים...ל המשוגע היחידיאחרונה

ביטוח מופקע על ג'יפחוזר תמיד לאשתי

קניתי לאחרונה ג'יפון חמוד, שטח טוב, עשיתי ביטוח חובה סבבה.

אחרי כמה חודשים אני רוצה להוסיף צד ג' ואני מקבל הצעות מופקעות, בסדר גודל של 6500 אלף ל11 חודש.

מה הסיפור?

מישהו יודע על ביטוח זול לגי'פ?

אין דבר כזה ''ביטוח זול'' שיתאים לכולםפשוט אני..אחרונה

כל חברה מחשבת אחרת את הסיכון שלה, בהתאם לנתוני הרכב ובהתאם לנתוני הנהג.

יכול להיות שאתה צעיר ואני לא, שאין לך עבר ביטוחי נקי ולאחרים יש, שהג'יפון שלך שונה משל אחרים...

אם הייתה חברת ביטוח אחת שהיא הייתה הכי זולה לכולם, האחרות היו פושטות רגל.

מניסיון אישי:

תבדוק בכל החברות הישירות, שזה ליברה, ביטוח ישיר, AIG, wesure. בנוסף תנסה באתר וובי שמכסה בעצם כמעט את כל שאר החברות.

לפעמים ההבדלים באמת מגיעים לאלפי שקלים, אבל אם אין לך עבר ביטוחי נקי 3 שנים לפחות אז באמת לא תקבל הצעות זולות...

התנהגות מוזרה בכבישחוזר תמיד לאשתי

קרה לי עוד פעם בעבר.

אני נוסע, עוצר במעבר חצייה, עוברת בחורה ופשוט נועצת בי מבט חודר לכל אורך החציה וגם אחר כך.

אני מסיט את המבט, ממש מובך, לא מבין מה קרה.

לא לבשתי פונפון על האף.

זה גם מבט ממש מטריד, חודר כזה. מצד שני לא נראה כועס או כאילו אני מוזר.

מה הסיפור? קרה לכם פעם?

ליצור קשר עין עם נהג כשאתה חוצה כביש124816

זו דרך טובה לוודא שרואים אותך ואתה יכול לחצות בבטיחות.

יכול להיות שאנשים עם חשש לחצות את הכביש מגזימים עם זה קצת יותר מהנצרך.

זה קטע של בטיחות בדרכיםחתול זמני

להסתכל על הנהג כשאתה חוצה

תודהחוזר תמיד לאשתיאחרונה

סרטונים מה7.10 - מה קורה לנפשחוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?

מה קורה לנו שם עמוק בפנים?

נ.ב.

צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..

כזה נוראי..

דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.

אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.

מה אומרים?

לא ראיתי ולא מתכוונת לראותעשב לימון

יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף

אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל

ראיתי פירוש של אחד הראשוניםכְּקֶדֶם

לא זוכר מי כרגע מחילה

שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.

אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים

אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?

חבר שלי הצליח לפרוץ, אבל אחרי זה נחסם לוחוזר תמיד לאשתי

חושבת שזה יצר הרע לחזות בזה.נחלת

מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,

לשם מה להוסיף זוועות?

וואלה מענייןכְּקֶדֶםאחרונה

איך אתם בתשעה באב? מה הלו"זחוזר תמיד לאשתי

מבחינת תוכן, איך אתם ממלאים את היום?

היה יפה ומעניין שהשואל עצמו יפרט ואז ישאל אחרים …פ.א.
או שאתה @זיויק, שרק שואל ולעולם לא משתף מעצמו 
שנה שעברה בערב הייתי בכותל הקטןניגון🌿

ואוו היה מדהים ועוצמתי... ממליצה

ובבוקר פחות יש מה לעשות😒 אממ ללמוד קצת.. אולי ללכת שוב לכותל לסוף הצום 

תלוי במצב רוחאריק מהדרום

לפעמים שיעורים על אגדות החורבן

לפעמים מגילת איכה וספר איוב עם פרשנים

לפעמים שנ"צ ארוך

לפעמים שיטוט בפורומים וברשתות

השנה אני נאלץ לעבוד,חתול זמני

אשתדל לנסוע לכותל בל"נ.

שהייתי רווק הייתי נוסע לכותל.נפשי תערוג

בזמנו היו כמו מעגלי למידה מאולתרים באגדות החורבן וכו'. כך עד הבוקר. ותיקין

ואז חוזרים הביתה לשינה עד כמה שעות לפני הסוף הצום.

כיום יש ילדים קטנים על הראש. זה ממלא את היום

שיעורים על ט' באב בעיקרLavender

מגילת איכה, קינות.

קוראת ספרים על חורבן הבית

ספרים על השואה/ גירוש גם באים בטוב

קוראים את מגילת איכה 2-3 פעמים מלבד הקריאות בבית הפינג פונג

אפשר עם התרגום גם, או עם מפרשים.

קוראים את החצי הראשון של ספר ירמיה מלבד נבואות הנחמה, ונבואות פורענות ביחזקאל ותרי עשר.

קוראים בלופים א. מזמורים עד, עט, פח, ו- קלז בתהלים.

עושים חשבון נפש, מנסים לבכות, אם מצליחים - נהדר, לא מצליחים - בוכים בלב על כך שאנחנו כל כך רחוקים ממקדש, נבואה, והשראת שכינה שאפילו לבכות על היעדרם לא מסוגלים.

ובסוף היום, מתבטסים על כך שלא עמדנו במצופה מאיתנו מבחינת עבודת ה' המיוחדת של יום מרומם ונורא זה.

סליחה על הרוח הקודר של הדברים.

שבת מלאה בשמחה לכולם!

כנראה בלילה באזור שערי הר הבית והכותל,ל המשוגע היחידי

סיבוב שערים אחרי שחרית,

ואז שינה עד מנחה וצאת הצום.

פעם פעםמשה

הייתי מעלה לפה כמו כל שנה אוסף של סרטים מתקופת גירוש גוש קטיף.

קראנו לזה פה בערוץ 'ספיישל תשעה באב'.

עדיין הולכים לכותל? הכנה לטו באב4ne1

הפסנתרןכְּקֶדֶם

רשימת שינדלר

ספר ירמיהו

לא לצאת מהדירה ולבכות תחיים על החורבן ועל החורבן הפרטי שלי

לא בוכים על חלב שנשפך 🫗 ("על החורבן הפרטי שלי")פ.א.
אנימה

גמרת לבכות?

אני ראיתי אתחתול זמני

German concentration camps factual survey

חד־משמעית הדבר הכי מזוויע ומטורף שראיתי בחיים. היו לי סיוטים.

ראיתי את "האזור האפור" שהוא מטורף דיו, אבל זה פשוט... משהו. כאילו, יש לי לב חזק והכל, אבל וואו.

זה משהו דוקומנטרי?נחלת

אם כן, למה המזוכיזם הזה.

אם לא, סרטים מבויימים על השואה, בעיני הם כלעג לרש;

אין סרט שיכול לחקות את זה.

דוקומנטריחתול זמני

זה סרט שהכינו מיד לאחר שחרור המחנות אך לא סיימו לערוך אותו, ובגלל כל־מיני סיבות גנזו את הפילם, ורק אחרי 70 שנה קבוצה של אוצרים ומומחים ערכו אותו וסידרו אותו לסרט.

לא מזוכיזם, פשוט להבין מה בדיוק היה.

גוש קטיףהפי

RELATIONSHIP SOLUTIONIsabelNoah09

שלום לכולם, אני כאן כדי לשתף עדות קטנה. שמי איזבלה נואה, אני בת 40, התחתנתי בגיל 27, יש לי רק ילד אחד וחייתי באושר. אחרי שנים של נישואים בעלי נהיה כל כך מוזר ואני לא ממש מבינה מה קורה, הוא ארוז מהבית לאישה אחרת, אני אוהבת אותו כל כך שאני אף פעם לא חולמת לאבד אותו, אני מנסה כמיטב יכולתי לוודא שבעלי יחזור אליי, אבל הכל בלי עזרה, בוכה ובוכה ומבקשת עזרה, דיברתי על זה עם המשפחה שלו אבל לא קיבלתי תשובה. אז חברתי הטובה ביותר אנה ג'והנסון הבטיחה לעזור לי. היא סיפרה לי על אדם בשם ד"ר אפטה, אמרה לי שהוא גבר גדול מאוד וגבר אמיתי שאפשר לסמוך עליו ואין לו שום קשר לבעיות אהבה שהוא לא יכול לפתור והיא סיפרה לי איך הוא עזר לאינספור אנשים לשקם את מערכת היחסים שלהם. הייתי ממש משוכנעת, ויצרתי קשר במהירות עם כתובת הדוא"ל שלו, drapata4@gmail.com או עם הוואטסאפ או ה-VIBER שלו עם המספר הזה (+447307347648). הסברתי לו את כל הבעיות שלי, הוא אמר לי שאני לא צריכה לדאוג שכל הבעיות שלי ייפתרו מיד. הוא אמר לי מה לעשות כדי להחזיר את בעלי, ואמרתי את זה, הוא אמר שאחרי 3 ימים בעלי יחזור ויתחיל להתחנן, וזה באמת קרה כמו שהוא אמר, הייתי מאוד מופתעת, זה כל כך מדהים. התהילה של מערכת היחסים שלנו עם אלוהים קרובה מאוד עכשיו ושנינו חיים באושר ועושר עד עצם הימים. אם את נתקלת בבעיה דומה, צרי איתו קשר מיד ופתרי את הבעיה אחת ולתמיד. אני גם עדה חיה..

HOW I RESTORE MY BROKEN MARRIAGEIsabelNoah09

שלום לכולם, אני כאן כדי לשתף עדות קטנה. שמי איזבלה נואה, אני בת 40, התחתנתי בגיל 27, יש לי רק ילד אחד וחייתי באושר. אחרי שנים של נישואים בעלי נהיה כל כך מוזר ואני לא ממש מבינה מה קורה, הוא ארוז מהבית לאישה אחרת, אני אוהבת אותו כל כך שאני אף פעם לא חולמת לאבד אותו, אני מנסה כמיטב יכולתי לוודא שבעלי יחזור אליי, אבל הכל בלי עזרה, בוכה ובוכה ומבקשת עזרה, דיברתי על זה עם המשפחה שלו אבל לא קיבלתי תשובה. אז חברתי הטובה ביותר אנה ג'והנסון הבטיחה לעזור לי. היא סיפרה לי על אדם בשם ד"ר אפטה, אמרה לי שהוא גבר גדול מאוד וגבר אמיתי שאפשר לסמוך עליו ואין לו שום קשר לבעיות אהבה שהוא לא יכול לפתור והיא סיפרה לי איך הוא עזר לאינספור אנשים לשקם את מערכת היחסים שלהם. הייתי ממש משוכנעת, ויצרתי קשר במהירות עם כתובת הדוא"ל שלו, drapata4@gmail.com או עם הוואטסאפ או ה-VIBER שלו עם המספר הזה (+447307347648). הסברתי לו את כל הבעיות שלי, הוא אמר לי שאני לא צריכה לדאוג שכל הבעיות שלי ייפתרו מיד. הוא אמר לי מה לעשות כדי להחזיר את בעלי, ואמרתי את זה, הוא אמר שאחרי 3 ימים בעלי יחזור ויתחיל להתחנן, וזה באמת קרה כמו שהוא אמר, הייתי מאוד מופתעת, זה כל כך מדהים. התהילה של מערכת היחסים שלנו עם אלוהים קרובה מאוד עכשיו ושנינו חיים באושר ועושר עד עצם הימים. אם את נתקלת בבעיה דומה, צרי איתו קשר מיד ופתרי את הבעיה אחת ולתמיד. אני גם עדה חיה..

RELATIONSHIP SOLUTIONIsabelNoah09אחרונה

אולי יעניין אותך