בנתיים מחפש עבודה, כדי לעשות משהו.
ניסיתי כמה מבדקים וכדו' ועדיין לא הצלחתי להחליט מה ללמוד. ההורים מנסים לשכנע שאתחיל ללנו.
אשמח להצעות בנושא.
זה מרגיש החלטה גורלית שאיננה ברת שינוי ושתקבע כל כך הרבה בחיים ומכאן הקושי הגדול להחליט. מבינה אותך לגמרי.
יש באמת את האופציה ללכת למבדק להכוונה מקצועית במכון מקצועי, אני עשיתי באדם מילוא והייתי ממש מרוצה. (יש להם הנחה למסיימי שנת שירות)
ויש עוד אופציות- אולי לבדוק במכללות הרלוונטיות לך ללימודים מבחינת מרחק ודת ולראות אם משהו מהן מושך אותך, אולי לפתח תחביב ילדות או בגרות שלך למקצוע של ממש או כישרון שיש בך. אם תספר קצת יותר על תחביביך ובמה אתה טוב אולי נוכל להציע לך רעיונות.
בכל מקרה אתה מכיר הכי טוב את עצמך, אז תקשיב ללב שלך! ושיהיה באמת בהצלחה!
כדאי לך לבדוק באינטרנט ולחפש רשימה של מקצועות אפשריים ללימוד, להיכנס לאתרים של מוסדות להשכלה גבוהה, וכשאתה מוצא משהו שנשמע לך מעניין- תחפש עליו עוד מידע. כדאי גם ללכת לימים פתוחים. תנסה לחשוב אם היה מקצוע שאהבת ושעניין אותך ביסודי או בתיכון, זה יעזור לך להתכוונן. כדאי גם לשאול הורים, חברים, מה לדעתם מתאים לך, אבל רק אתה תחליט בסופו של דבר. חשוב שזה יהיה מקצוע שיעניין אותך. בהצלחה!!
עשיתי (כמעט) כך מה שהוצע פה, ועדיין...
בוא נתחיל ככה: אתה יודע בגדול מה אתה רוצה? ז"א תואר ראשון? אולי משהו יותר מקצועי? או שאין לך כיוון בכלל?
בפועל, כשלומדים, אם עובדים אז מרוויחים מעט (למעט לימודי הנדסת חשמל או מחשבים ומדעי המחשב, שאז במשרת סטודנט אפשר להגיע למשכורת נאה) ומוציאים יותר מ-40,000 שקלים.
כלומר, גם לא ממצים את פוטנציאל ההשתכרות וגם מוציאים כסף.
למשל, אם במקום לעבוד במשרה מלאה ללא תואר תכניס לך כ-7000 שקלים בחודש ובמשרת סטודנט במהלך התואר תרוויח כ-3000 שקלים, אתה שלמת יותר מ-30,000 שקלים שכר לימוד ובנוסף, לא הרווחת עוד 144,000 שקלים שהם סכום ההפרש בין מה שהיית מרוויח אם לא היית הולך ללמוד (36*4000=144,000).
עם רוב התארים שתעשה באוניברסיטה, כנראה שלא תרוויח יותר (או הרבה יותר) ממה שהיית מרוויח בלי תואר אבל עם 3 שנות ניסיון.
זה לא ענין של להיות בנוי או לא - זה חישוב פשוט.
אם אתה לא הולך ללמוד מקצוע מכניס במיוחד או שאין לך "רעל" למקצוע ספציפי, אז כדי שתחשוב אם זה באמת הכיוון שאליו אתה רוצה ללכת.
אם התשובה היא כן, כבר חתכת 80% ויותר מהתארים שאותם אפשר ללמוד. (סוציולוגיה, פילוסופיה, מגדר, אנתרופולוגיה, יהדות, אמנות ושאר מקצועות שנקראים בפי רוב העם "מדעי הדשא").
עם תואר באחד מן התחומים האלה תוכל להיות נציג שירות באורנג', פחות או יותר...
בפועל, מה שנשאר לך זה משפטים, ראיית חשבון, רפואה, הנדסות כאלו ואחרות, מדעי המחשב, מתמטיקה ומדעים מדויקים.
אולי שכחתי איזו אפשרות או שתיים.
מה נשמע לך הכי טוב?...
מה אתה חושב בדיוק שתעשה עם תואר בפילוסופיה? אנתרופולוגיה? סוציולוגיה? יהדות?
אתה תחפש איזו נישה ובמקרה הטוב תנסה להעביר הרצאות בערבי עיון.
אפילו עם מקצועות כמו פסיכולוגיה אין יותר מדי מה לעשות בלי תואר שני - והסיכויים להתקבל לתואר שני הם מאוד מאוד נמוכים.
מה שכן, שכחתי את המקצועות הפרא-רפואיים כמו לימודי סיעוד, עבודה סוציאלית, ריפוי בעיסוק וקלינאות תקשורת.
רוב התארים באקדמיה לא שווים יותר מדי. יש אינפלציה של תארים מיותרים בארץ ושל אנשים שמחפשים מה לעשות איתם. זו האמת.
היה לך איזה מקצוע מועדף בבית ספר\תיכון ?
אומרים שיש לך ידיים טובות? חוש טכני? יש לך תחביב שאתה יכול להפוך למקצוע?
אם אתה חושב על תואר אז שנת הלימודים באוניברסיטה התחילה ככה שאין מה להיות בלחץ, אתה בטח בגיל 20 ככה שאם תעבוד שנה-שנתיים לא יקרה לך כלום (מקסימום תחסוך כסף לתואר)
אמרו לך עדןעדן ואנונימי שאין מה להיות בנוי, אתה פשוט מתחיל.
ובעניין מה שאנונימי אמר שצריך להיות לך "רעל" למקצוע מסוים. יש לך?
אנשים הולכים לגרפולוגים או למכוני ייעוץ כדי לקבל חיזוק למה שהם רוצים ולשמוע את מה שהם חושבים.
בעוד שמכוני ייעוץ עוד איכשהו אולי כן לוקחים בחשבון כל מיני פרמטרים שעשויים להיות רלבנטים, גרפולוג לא יעזור לך והוא לא מסתמך על כלום.
במקסימום, הוא יאפשר לך להטיל את האחריות על הבחירות שלך על מישהו אחר (זה נותן הרבה פעמים שקט נפשי כשעושים בחירות חשובות) - ויכול להיות שאולי זה באמת מה שאתה רוצה או צריך.
גרפולוגיה כשלה בכל ניסוי או מחקר או בחינה שנערכו (כולל בארץ עם טובי וידועי הגרפולוגים דוגמת אילון בן יוסף) ולמעט אנשים שפשוט רוצים חיזוק לבחירות שלהם (שאת זה הם יקבלו שם) - זה לא ייתן לו כלום.
סביר להניח שזה רק יבלבל אותו יותר.
פשוט תחשוב איפה אתה רואה את עצמך בעוד עשר שנים: במעבדה? מטפל באנשים? כותב תכניות? מוצא תרופה לסרטן?
אחרי שתענה לעצמך על זה, תוכל להתקדם הלאה.
אני לא יועץ מקצועי או משהו דומה אבל סתם ניסיתי לעזור ולשאול אותו שאלות בסיסיות שאולי יעזרו לו. אם לא אז לא.
באיזה מצב את בלימודים או שסיימת? ואיך הוא תרם. פשוט קרא את הכתב ואמר לך מה ללמוד? שאל אותך שאלות? הוא אמר לך נגיד רופאה ואמרת "וואלה לא מאמינה שזה מתאים לי" או אמרת "ידעתי בתת מודע והוא רק הוציא את זה החוצה"?
אני עדיין בלימודים..
הסברתי למעלה. הוא עיין בכתב שלי ועץ וכל זה, אמר לי מה התכונות שלי וייעץ לי במה, לפי מה שהוא רואה ולפי התכונות, מתאים לי לעבוד וללמוד. ישבתי עם עצמי וחשבתי על זה, בנוסף לדברים שאתה לומד על עצמך במהלך החיים, והבנתי שאכן זה מקצוע שאני טובה בו וזה יפיק ממני את המיטב.
ובתגובה לאנונימי- הוא גם יועץ תעסוקתי בנוסף לגרפולוגיה.
ולא, לא היה לי אפילו חצי בתת מודע מה ללמוד

מוסכניק
![]()
כמעין הנובעיש אנשים חשמלאים, נגרים, טכנאים, אינסטלטורים ועוד שמרוויחים יפה מאוד.
הבנתי שאתה נקרא חייל משוחרר אם תלך ללשכת עבודה יכולים להציע לך כל מיני קורסים מקצועיים, כדאי לנסות. אלו קורסים קלים ולא לוקחים הרבה זמן.
ולמה אתה נרתע מלימודים? זה בגלל שאין לך ראש או אין לך ישבן?...
נראה לי שכתוצאה מהקושי בבגרויות נהיה לי פחד וחוסר ביטחון עצמי לצאת ללימוד.
אני לא מצליח לעקוב
)

התעניינת? מה אמרת להם? מה אמרו לך?
השאלה כתוצאה ממה היה לך קושי? לא הצלחת לשבת ללמוד? אני גם לא הייתי המצטיין הכי גדול (בעדינות) פשוט כי שנאתי ללמוד אבל מה שאהבתי הצלחתי יפה מאוד (אף אחד לא הבין איך אני מסתדר עם מתמטיקה אבל פשוט זה הסתדר לי בראש...) אני בטוח שיש ל לפחות משהו אחד שהתחברת אליו והצלחת בו.
בכל אופן אתה לא חייב ללכת ללמוד מחר (ולמען האמת אתה לא חייב בכלל) אפשר גם לעבוד בעבודה שדורשת ידיים טובות ולהצליח בה. תנסה- יש לך רק מה להרוויח
מקווה שאמצא פה עם מי להתייעץ, עושה רושם שהרוב פה זה תואר ראשון, שני מקסימום...
מסיימת באוגוסט 5 שנים של מחקר אינטנסיבי בתחום ריאלי במסגרת דוקטורט. יש מאמר אחד רציני ואחד כנס.
במהלך השנים הללו היו המון כיוונים לפתרון בעיה מסויימת, כולם נפסלו. באוגוסט נגמרת לי המלגה ואני די מיואשת.
המנחה אומר שהתרומה המדעית מהמחקר שלי לא מספיקה כדי לקבל דוקטורט, אני מסמורטטת מהמחשבה של להמשיך.
אני לא מתכוונת להמשיך כחוקרת בחיים שאחרי התואר, יותר הוראה אקדמית, שם אני פורחת.
מתלבטת מה אפשר בכלל לעשות. למי לפנות, האם להפסיק את התואר ולזרוק לפח את כל השנים הללו. מה גם שסה"כ יעזור לי התואר דוקטור בתור מרצה ויכול להיות שאצטרך להחזיר את המלגה. אבל מכבה אותי רק המחשבה של להמשיך את התואר עד (לא יודעת מתי) ועוד לעבוד תוך כדי כי המנחה כבר הודיע לי שאין לו עוד כסף בשבילי.
מישהו?
לעבור מנחה 3 חודשים לפני הסוף- אני לא יודעת כמה זה ריאלי.
תואר עיוני, ולצערי באמת אין המון חומר ל-2 מאמרים נוספים. אפשר ל-1. המון זמן התבזבז על כיוונים שלא צלחו.
אני מרגישה שהמנחה חושב שהתחתנתי קטולית עם הבעיה שאני מנסה לפתור. אני כולו באתי ל-4-5 שנות מחקר, לא מעבר.
גם באמת שהמחקר מייאש אותי לגמרי. אני אמורה ללדת בתחילת שנה ואין כיוון מבטיח באופק. אם אצטרך לעבוד על זה עד לפתרון הבעיה אני עלולה להשתגע באמצע.
הגיוני שיש הרבה כיוונים שלא צולחים אבל בדרך כלל יש כיווני מחקר עם סיכון יותר גבוה ויותר חדשניים וכיווני מחקר נוספים פחות חדשניים אבל עם סיכוי טוב יותר להצלחה.
לגבי הוועדה המלווה זה החוקרים שהיו במעבר שלב.
הייתי קובעת פגישה עם המנחה ומנסה להבין איך כן אפשר לכנס את החומר שיש למאמר אחד נוסף. איזה סימולציות חסרות וכו ושמה על זה פוקוס מרכזי. יכול להיות גם שהמנחה שלך אובר ביקורתי ואם תדברי עם הוועדה המלווה הם דווקא כן יחשבו שיש מספיק חומר או קרוב לזה (מכירה מנחים משוגעים שלא רצו לשחרר אנשים בתואר שני גם אחרי כמה פרסומים וטענו שזה לא מספיק).
פשוט אני כבר כל כך מותשת מזה שכבר פחות חשוב לי התוספת ד"ר לשם שלי, העיקר לסיים.
כרגע הכיוון של הפסקת לימודים הכי ריאלי, מקווים לנס עם הרבה עבודה קשה.
ומוסיפה שאפשר לקבל הארכות אוטומטית עכשיו בגלל המלחמה..
בכל מקרה לא הייתי מוותרת, הייתי מנסה לראות איל אפשר כן להוציא מזה בחודשים הקרובים דוקטורט, את לא צריכה שלושה מאמרים אלא עבודה בהיקף של שלושה מאמרים
מניחה שיש לך וועדה מלווה, אולי להתייעץ איתם? זה אמור להיות חלר מהאחריות שלהם
בדכ עושים באמצע הדוקטורט ומגישים להם מסמך. רוצה לכתוב לי בפרטי מאיזה אוניברסיטה את?
אם את לא זוכרת, יכולה לשלוח מייל לרשות לתלמידי מחקר אצלכם
לי התואר השני לקח זמן רב, כך שבאמת לפעמים דברים מאתגרים ממש ולא הייתי מציע להתייאש אם כי הרמה של שני ודוקטורט לא קרובים.
שולח כוחות מכאן.
תרצי שאפרסם את זה בראשי כדי להשיג עוד תשובות?
אין חובה לסיים דוקטורט בצורה של מאמרים. זה אופציה, אבל לא חובה.
אמור להיות בתדירות של פעם בשנה פגישה עם ועדה מלווה (מהמוסד שלך או חיצוני), והם אמורים לתת חוות דעת נוספת למנחה לגבי התרומה, התקדמות וכו'.
נראה שלא היה לך דבר כזה.
בטח יש אצלכם דיקן\אחראי תארים מתקדמים שאפשר לדבר איתו על העניין.
בסופו של יום, דוקטורט זה עובר\נכשל. זה לא משנה אם עוברים ב-61 או במאה.
אז בסדר, לא יצא מאמר יוקרתי. אבל השאלה היא אם מה שכן נעשה מספיק למשהו, ובשביל זה שווה לפנות למישהו בעל תפקיד באוניברסיטה (הכוונה היא לפרופ' בכיר מהתחום, שכבר הגיש סטודנטים משלו ובחן אחרים, ויש לו למה להשוות) ולשמוע מה אפשר לעשות.
היי בן 27 מתחיל ללמוד תואר שני שנה הבאה בבר אילן מחפש מקום לגור בו באזור בר אילן מישהו מכיר דירות שותפים לדתיים או אולי כפרי סטודנטים באזור או סתם משהו בסגנון כפר סטודנטים?
והרבה דירות שותפים.
בלוד יש כפר סטודנטים.
ברחובות יש כפר סטודנטים.
מניח שיש גם מעונות בבר אילן, לא יודע איך הם.
אוכל לחפש פרטי קשר לכל השלושה למי שרוצה, מוזמן לפנות בפרטי.
איפה נוח לחפש מלגות, איפה אפשר למצוא מלגות שמנות יותר וכו'..
פתית שלגאחרונהשלום לכולם!
לי קוראים חוה.
אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמנריונית במסגרת סיום תואר ראשון באוניברסיטה פתוחה מחפשים אנשים אשר ירצו להשתתף במחקר שלנו, ולענות על שאלון.
אם תרצו לקחת חלק, אנא תקראו מכתב פנייה למשתתפים אשר מצורף לשאלון.
המחקר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.
השאלון מתארח ב-Google Forms, ומאפשר לכם לענות עליו באופן אנונימי ומבלי להזכיר פרטים אישיים.
השתתפותכם במחקר היא מרצונכם לחלוטין. אם לא תרצו להשתתף במחקר במהלך המענה על שאלון אתם יכולים לסגור אותו.
השאלון מיועד אך ורק למי שמלאו לו 18.
השאלון מיועד הן לאלו שאובחנו עם לקות למידה והן לאלו שלא אובחנו עם לקות למידה.
תודה רבה לכל מי שירצה לעזור.
אנו מאחלים יום טוב ושקט לכולם!
קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית
זה אחלה שאלון.
רק סתם מעניין להבין מה ההבדל בין השכלה אקדמית מלאה (בטעות-נפוצה כתבתם אקדמאית), ובין תואר אקדמי.
שלום לכולם!
אנחנו עדיין בשלב איסוף הנתונים ומחפשים גם אנשים שיש להם לקויות למידה (דיסלקסיה / דיסגרפיה / דיסקלקוליה).
האם יש בקרבתכם אנשים עם ליקויי למידה אשר הגיעו לגיל 18 והם ירצו להשתתף במחקר?
תודה רבה לכל מי שרוצה לעזור או שכבר עזר.
יום נעים ורגוע.
שלום!
אנחנו צריכים עוד 22 אנשים עם ליקויי למידה (דיסלקסיה / דיסקלקוליה / דיסגרפיה).
תודה רבה על כל עזרה אפשרית.
מאחלת יום טוב ורגוע.
אפילו אם אתם סתם דילגתם על המסרון שלי ולא הגבתם אליו בשום צורה אני לא יאחל לכם "יום גרוע". תשמרו על עצמכם.
למעשה השאלון לא צריך לקחת 30 דקות, והוא לוקח הרבה פחות זמן.
כדי להתחשב באנשים שקשה להם לקרוא ולמקד קשב ציינו שצריך למלא את השאלון "במשך 30 דקות".
כלומר, מותר לקחת עד 30 דקות.
אני רציתי להדגיש כי את/ה כעונה על השאלון יכול/ה לקחת לעצמך עד 30 דקות לענות על השאלון, כדי לא למהר לשום מקום ולא להילחץ שהזמן יגמר.
אנחנו צריכים עוד 21 אנשים עם לקויות למידה! תעזרו להגיע למטרה ולסיים את התואר ראשון בהצלחה.
בבקשה אל תלחצו השאלון הוא קצר, אנונימי, ואתם יכולים לפרוש ממנו בכל רגע.
תודה רבה על עזרתכם ותודה למי שכתב לי.
יום טוב לכולם.
תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.
תודה רבה. יום טוב.
היי לכולם! 👋
במסגרת הסמינריון שלי, אני חוקרת איך סיפורי הגבורה שאנחנו פוגשים במדיה משפיעים עלינו – על הגאווה הלאומית ועל היכולת שלנו להישאר חזקים בתקופה הזו.
אשמח ממש אם תוכלו לענות על שאלון קצר (מבטיחה שזה רק 5 דקות!):
🔗 שאלון מחקר: השפעה נתפסת של סיפורי גבורה וחוסן בזמן מלחמת "חרבות ברזל"
השאלון אנונימי לגמרי.
מיועד לגילאי 18 ומעלה.
כל תשובה עוזרת לי מאוד להבין איך אנחנו מתמודדים כחברה.
תודה רבה רבה על העזרה! ❤️ מעריכה מאוד
אני לא יודע באיזו רמה זה קריטי.
מתמטיקה זו אותה מתמטיקה.
מדעים זה אותם מדעים.
לשון ואזרחות זה כלל ארצי אני מניח.
חינוך מיוחד אני משער שלא אמור להיות קשר השקפתי
נשארת עם תנך ותושבע ואולי אנגלית אם זה הכיוון שלך אין לי מושג כמה זה קריטי ההבדל ביניהן, אני לא למדתי בהן מעולם אבל אתה יכול לקרוא מאמרים שהם מוציאים באינטרנט.
ככלל, אורות ישראל היא מכללה נוחה שמטרתה להעביר כמה שיותר סטודנטים. הלימודים שם בדרך כלל נוחים יותר, אין דרישות מוגזמות וממוצע הציונים יחסית גבוה.
והיפכם בהרצוג - שם יש יותר אג'נדה, בטח הלימודים יותר מעמיקים (לפחות ביהדות) אבל גם הדרישות והציונים נם קצת שונים.
מאיפה תצא יותר חכם? לא ערכתי מחקר מסודר, אבל ההנחה שלי ביחס למכללות לחינוך, זה שאין קשר בין חוכמתך לרמה וסגנון הלימודים שלך. אם אתה חכם וסקרן - תתפתח בכל מקום, וכן להיפך.